Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Kedves Tiszántúliak.

  Most nagyon szégyellem magamat, hogy ezen a szép Ilona napon nem jöttem és szeretettel köszöntöttem volna, a kedves Ilonát.
  Ha elnézi nekem, akkor most pótolnám és hoznám a kis sámlimat, amire ráállok, és onnét kiáltom, hogy
  1. Köszöntelek Ilona!!!!
  2. Összekapkodtam egy kis virágot is,és tolom máris , hogy méltó legyen a köszöntőm.

  Kivánok mindenkinek szép estét.
   
 2. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jobb reggelt!

  Nem úgy néz ki, hogy a gépem megszerette a tökéletes rendszert. Az aratások, vetések után mentem a paszulyra, de mint kiderült egyetlen egy sor sem volt érett, minden halvány szürke volt. Ki és belépés után viszont érdekes módon a gépem megtalálta az addig eldugott beérett sorokat. Rejtély számomra. Nem is idegesítem a gépemet, inkább lépek tovább. Még mindig nem jó a gépem, nem javult meg. Ez van, de nem kell ezt szeretni.
   
 3. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Judit, mihamarabbi jobbulást kívánok!

  Henike, köszönöm szépen a gratulációt :).
  Nem a lányom szült hanem a menyem, van tejcsi is és Dávidnak hívják a picit. Épp tegnap voltak itt, mert a kis tündérkém másik oviba fog járni - ami közelebb van hozzájuk - és jöttek a kikérő papírokért.

  Véget ért a nyár, az időjárás pedig eléggé változékony, hol felhős és esős, hol pedig némi napsütés.

  Az eventet elkezdtem.
   
  Gobio55, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 4. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Mosolygós délutánt!
  Drága Marika!
  Nincs miért szégyenled magad,a jó kívánság mindíg kedves ,az üdvözlő virágözön csodálatos.Szívből KÖSZÖNÖM!!!!

  Csacska! Remélem már jobban vagy és a lakásfelújítás is kedved szerint halad.

  Ági! Nagyon szép nevet kapott a kis unokád.....Legyen olyan erős és egészséges,mint híres,legendás névrokona!

  Az eventet én is elkezdtem,az induló felröpik nem tuzottan kényeztettek el:105 üveg ,70 csoki,első aratás 8 perc múlva.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.9.21
  Gobio55, Fatther, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 5. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok kedves Tiszántúliak.

  Kedves Tihamér,
  most, hogy irod, hogy nálad sem volt a paszulyon semmi, igy én is visszamentem és újfent megnéztem, mert én is nagyon rácsodálkoztam, hogy sehol semmi.S lám lám, most meg ott mutatkoztak, és én szépen leszedegettem őket.Sok furcsa dolog van , és én már nem is mérgelődöm, csak kicsit ritkábban játszom vele.Az eveneteket nem csinálom, van bőven a gazdakörben mit csinálni.Teljesen nincs szivem itt hagyni, de mérgelődni már nem fogok.

  Kedves Judit,
  nagyon bizom benne, hogy a fránya megfázásod már tovatünt.Igaz most már elkezdődött a hűvös idő, nagyon hamar megérkezett.
  Jó lett volna az igaz idős hölgyek nyarában élvezkedni még.Talán azért még lesz részünk benne, én bizom benne.

  Kedves Ilona,
  nagyon örülök, hogy tetszett a hevenyében összekapkodott virág a taligában.Igyekeztem nagyon, ha már a feledékenység nálam járt.

  Kivánok nagyon szép és derűs napokat.
   
  Gobio55, Fatther, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Csak bekukkantok pár sor erejéig.
  A romboláson túl vagyunk, már az "építkezés" is majdnem kész. Vízcsövek, gázcsövek áthelyezve, kazán a helyén és hideg víz már van az egész házban. ( eddig csak a konyhában és a garázsban volt) Persze még a kazánt le kell szedni, mert előtte a burkolás lesz majd a jövő héten valószínű. Még falazni kell, meg burkolni a csöveket, meg mittudoménmiminden...De halad, ez a lényeg. A lavórban valómosakodást is ki lehet bírni, ma még a hajam is megmostam, mert már ragadt a kosztól. Reggel 7-kor kezdődik a munka, tart este 18-19 óráig. Utána összesepregetem a törmeléket, stb és felmosom a port. Le van fóliázva minden: bútor, parketta, falat, boltívek..

  Eventet csinálom, a gazból egész jól állok, röpi az még kell sok.

  Magam szakállára elkezdtem szedni antibiotikumot, mert nem javultam semmit. Ma sokat feküdtem, javulnom kell!!!!
  Pá, majd jövök valamikor!
   
  Gobio55, zsani_apja, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 7. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jó napot mindenkinek!

  Én meg ma vagyok maródi. Eddig - nappal, napsütésben - háromszor aludtam el. Annyit aludtam összesen világosban, mint amennyit máskor éjjel. Igaz, mind a két fiunknál "valami"végigsöpört, de nem tűnik valószínűnek, hogy a három társulatban történt egymás utáni eseteknek lenne közük egymáshoz. Az idősebb fiunkkal már régen találkoztunk, de ők is most "dádhásak". A kisebbikék meg már túl vannak ezen. A két fiú régóta nem találkozott személyesen, egymásnak nem adhatták át. A feleségem szerint azért vagyok ilyen göthös állapotban, mert nem vagyok felvenni mindenhol azt a szájkosarat. Szerinte kellene. Ebben sem egyezik az ízlésünk.

  Csacskának ez a "állapot" a legrosszabbkor jött. Mondjuk sosem jó, de felújításkor, mikor iszonyú sok takarítás van, segítség nélkül, nem lehet egy leányálom. Gyógyulást kívánok, minél előbb!

  A Gizivel még mindig hadakozom. Ma is aratás közben megmakacsolta magát, köllött nyomkodnom azt az efötöt. Területváltáskor nem akart átmenni innen oda, aztán meg sehova, kénytelen voltam ki és belépni. Lehet, hogy másnak ez a normális szórakozás, de nekem más elképzelésem van a felüdülésről, a pihentető kikapcsolódásról.
   
  Csacskamacska, -W-595-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 8. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Hűűűű... de rég jártam itt én is.
  Volt mindenféle elfoglaltságom, munka, - Anyukámat elkísértem orvoshoz, sütöttem - főztem , - voltam a gyerekeknél, babáztam is, - fodrászkodás,- kéz és láb ápolás, ma délután pedig, kolléganős - barátnős sütizés lesz egy cukrászdában.

  Judit, remélem már meggyógyultál és a felújítás is szépen halad.

  Tihamér, egyszer-egyszer pótolni kell az éjszakai alvás kimaradásokat.

  Ilona, köszönöm szépen kedves szavaid :).

  Zsozsó, rég jártál erre, remélem jól vagy és a játékot sem hagytad abba.

  Az eventet elkezdtem, most délelőtt sikerült pörgetnem két 100 %-os termény bónuszt, így kicsit meggyorsítottam az event növény érés idejét, 5 játékot játszottam eddig, de nagyon rossz eredményt produkáltam, úgyhogy megyek gyakorolni. Nem tervezem végig vinni az eventet, a felhőig meg remélem eljutok.

  Vigyázzatok magatokra!
   
  Gobio55, Fatther, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Ági, úgy pörögsz, mint egy 30 éves! Remek, hogy ilyen tartalmas napjaid vannak!
  Tihamér, még nem takarítok, de majd, ha minden kész, akkor szerintem két hétig is eltart majd. Nem értem, hogy a por hogyan tud a zárt ajtón keresztül bejutni a szekrénybe is, meg mindenhova. Borzalom!!!
  Zsozsó, gyere már, biztos lenyugodtál már, ne hagyd a kis farmocskádat! Tudom persze, engem is bosszant, hogy a játék az már nem megy simán, sok forgó napraforgó meg társai. Meg is fogadtam, hogy ezután az eventeket csak 14.30-kor fogom kezdeni, mert felesleges 14 órakor felbosszantani magam.

  Jelentem vagyok. Már jól vagyok. Elhúzódott a gyógyulásom, de ez várható volt, mert nem tudtam sokat pihenni, feküdni.
  Szépen alakul a leendő fürdőszoba, ma a burkoló elkezdte a munkát és dolgozik péntek, szombat, vasárnap, s úgy tervezi, hogy hétfőn befejezi. A szomszédok még nem tudják, hogy vasárnap is munka lesz nálam, de bízom benne, hogy nem fog nagy zajjal járni. Egyre jobban érzem magam, egyre jobb benézni, szépen körvonalazódik, hogy milyen is lesz. Jóváhagyások már itt vannak a kéményseprőktől, e.onosoktól, gázosoktól. Amennyiben minden jól megy, akkor egy hét múlva már gázom is lesz és lesz meleg víz és végre a zuhanyozóban nem lavórban fogom az esti "tusolást" letudni. Por az vastagon mindenen, már nem is izgatom magam miatta, mert felesleges. Lesz majd részem a takarításban, ha már a festők is elmentek, addig meg eltűröm. A napi takarításom az továbbra is annyi, hogy amikor a munkás(ok) elmennek, felseprek és felmosok. Szerencsére jó az idő, így napközben a kertben tudok kicsit tevékenykedni, vagy a teraszon lenni. Ajtó, ablak nyitva, még nem tudtam eldönteni, hogy a por az kimegy, vagy bejön, de, hogy mindenütt por van, az biztos!
  Ma a tükör után jártam, most egyeztettünk a burkolóval, hogy milyet szeretnék. Falra lesz ragasztva és 60x80 cm-es lesz. A fenti fürdőszobában is ilyen van és nagyon szeretem.

  Farmon csinálom az eventet, jó, hogy nem kell gyakran a géphez jönni, de így sem jön össze az, hogy időre tudjak aratni, vetni. Nem zavar, most fontosabb, hogy a munka haladjon az átalakításnál. A cél a felhő, örülök, ha addig meg tudom csinálni.

  Szépeket és jókat nektek! Pá!
   
  Gobio55, busika02, Fatther és 3 más kedveli ezt.
 10. DrKotkodácska

  DrKotkodácska Fórumlakó

  ElzeMarika, szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából!
  upload_2021-9-12_19-49-8.jpeg
   
  Gobio55, -elzemari-, Fatther és 3 más kedveli ezt.
 11. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Marika!
  Nagyon jó egészséget,sok-sok boldogságot kívánok én is!!!!!!
   
  -elzemari-, Fatther, busika02 és 2 más kedveli ezt.
 12. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Marika!
  Én is boldogságos névnapot kívánok!
  [​IMG]
   
  Gobio55, -elzemari-, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 13. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét!
  Bekukkantottam, kis beszámolót tartani.
  Hétfőn a burkoló befejezte a munkát. Nagyon szép lett! :) Kedden megjelentek a festők és kezdték a munkát. Lesz még másik két ajtó is cserélve, azt kezdték bontani, meg is szenvedtek vele. Fúrás, faragás nyomait eltüntették, gletteltek, stb. Lényeg, hogy a munka halad és egyre közeledik a vége. Nagy munka volt, de nagyon jó látni, hogy szépen alakul minden. Sajnos gázom még mindig nincs, pedig minden papír be van adva.
  Időjárás még kedvezett eddig, talán még kapok 1-2 napot, míg lehűl és esni kezd.

  Eventet nagy késéssel kezdtem, de csinálom.
   
  Gobio55, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 14. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jó napot gazdák!

  Jelentem itt ma még nem láttam napot, csak a felhőket, de eső nem volt. Az eddig elmaradt.

  A héten a víz volt nálunk az úr, nem a feleségem és én. Hétfőn az alattunk lakó szomszéd jött fel mérgesen, mert az Ő plafonján megjelent a MI vizünk. Nem örült neki senki sem. Se mi, se ők. A fürdőkabin szifonja adta meg magát. Aztán szerdán a konyhai mosogató csaptelep, majd utána az egyik elzáró sarokszelep rosszalkodott. Ami volt, az az idegeskedés, szerelő feltalálása, ki tudna jönni minél hamarabb, mert ilyenkor az lenne a jó. Nem volt könnyű eset egyik sem. A sarokszelepen megpróbáltam segíteni, de az általam megkísérelt megoldás (O-gyűrűk cseréje) nem volt nyerő dolog. A sarokszelepet pedig én nem tudtam, nem mertem kicserélni. Azt is egy szakember csinálta. Tudj isten, de nem volt kedvem még csak bekapcsolni sem a gépet, nem hogy játszadozni rajta.

  Holnap megyek a királynék városába az ötvenéves találkozónkra. Ennyi idő telt el azóta, hogy képesítő vizsgát követően megkaptuk a technikusi oklevelünket. Az akkori tanfelügyelő szerint - ő járta a műszakit technikumokat - az ország egyik legnehezebb iskolája volt annak idején a mienk, mert a szokásos 10-11 tantárgy helyett 12-15 tantárgyat oktattak évente. Éreztük mi is a terhelést, de muszáj volt. A muszáj pedig nagy úr. Ezért is van az, hogy egy kicsit ehhez is, meg egy kicsit ahhoz is értünk. Sajnos sokat egyből sem, de belekotyogni ebbe is tudunk, meg abba is tudunk. Elsősorban kohászok, másodsorban vegyészek, harmadsorban gépészek lettünk. Igazi öszvértagozat. A mindenki által tanult közismereti tárgyakon felül volt szervetlen kémia, kicsi szerves kémia, fizikai-kémia, elektrokémia, fizika, elektrotechnika, kohászati elektrotechnika, általános géptan, vegyipari géptan, kohászati géptan, műszaki rajz (végig!), mechanika, hidraulika, fémkohászattan, kohászati technológia, metallográfia, üzemgazdaságtan, hőtechnika, automatika, minden héten kémiai laboratóriumi gyakorlat, szintén minden héten műhelygyakorlat, ahol reszeltünk kockát, kalapácsot, pontozót, lapos próbapálcát, esztergályoztunk csavart, hengeres próbapálcát, stb, Szakítottunk próbapálcákat, amiket nekünk kellett reszelni és forgácsolni is, aztán az a sok csiszolatkészítés és azoknak a vizsgálata. Miből készült, mit követtek el vele. Volt-e megmunkálva, volt-e hőkezelve, ha igen, akkor hogyan? Egy jó csiszolat sokat elárul az anyagról, csak érteni kell hozzá. Aztán ... nem is tudom, hagytam-e ki valamit a felsorolásból, s ha igen, mit? Rég volt, igaz sem volt.

  Senki ne merészeljen megbetegedni! Az a fránya izé esmeg nekilendült, újból fenyegetőzik. Nem elkapni, megelőzni! HA LEHET.

  További szép napot!

  Már esik az eső. Nem nagyon, de esik.
   
  Utoljára szerkesztett: 18.9.21
  Fatther, busika02 és zsani_apja kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Hahó, van itt még valaki, vagy már mindenki alszik?
  KÉSZ!!!!!!!!!!!!!!!!! - a fürdőszoba!Ma 14.30-kor elment a mester. Amit lehetett megcsinált! Működik a kézmosón kívül minden. A kézmosókagyló alá asztalos készíti a szekrényt,annak a munkalapjára várunk, így az még nem készült el. Takarítás következik, mert ma még nem porolhattam, ugyanis a 3 ajtón a lazúr még kissé ragad, így nem akartam egy réteg port rájuk hinteni még. Fenyő és dió keveréke az ajtók színe, nekem nagyon tetszik.:) Naponta többször nézegetem az új fürdőszobámat, remek lett, tágas, szép,világos, szuper a csempe és lett zuhanyzóm is! :):) Holnap kezdem a takarítást, ami sokáig fog tartani, mert mindent át kell törölni, mosni, mert az apró por a lefóliázott bútorokra, könyvekre, azaz mindenre rárakódott. A mosógépet is indíthatom végre, dolgozni fog a következő napokban eleget. Nagy munka volt, bizony az első napokban még el is pityeregtem magam, de ahogy alakult, készült, rombolás helyett már építés folyt, úgy kezdtem megnyugodni. Örülök, hogy belevágtam, egy tanácsot amit adni tudok, aki ilyen munkába belevág, annak legyen sok türelme, hite és a pénztárca se félig legyen.

  Tihamér, átérzem a helyzeteteket, igaz nálam nem a víz, volt az úr, de amikor mestert kell a házba engedni, akkor már valami van, ami nem jó, amit alakítani, javítani kell.

  Eventet csináltam, ma befejeztem, a boltból kiszedtem minden olyat, amire nekem szükségem volt. A tenyésztést, ma 18 óra körül csináltam meg.

  Jó éjt, aludjatok jól, nekem a legjobb az lesz, hogy reggel 7-kor már nem csenget mester! :)
   
  Gobio55, Fatther, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
 16. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szervusztok!
  Csacska! Gratulálok!!!!! Örörömmel,egészséggel használd nagyon sokáig lakásod új ékkövét.
  A takarításhoz erőt,kitartást,türelmet.

  Tihamér! Gratulálok a félévszázados osztálytalálkozóhoz,ami remélem várakozásodnak megfelelően fantasztikusra sikerült.

  Ági! Az életerőd változatlanul irigylem...de sok-sok kortársunknak követendő példaértékű....persze ez jó egészséget is feltételez.

  Ami engem illet körülményeim változatlanul cseppfolyósak. Péntekig még keser-édesen bizakodtam,hogy végre...igaz csak a bíróság által meghatározott legkisebb eladási áran...de sikerült vevőt találnom a házamra.
  Kezdődhet valami új, kényelmesebb,boldogítóbb emberségesebb ,koromhoz méltóbb az életemben.A hogyan tovább még nem rajzolódott ki,több alternatíva zsong a fejemben.
  Eztán jött ismét a hidegzuhany....A bank az adósságom felét ismét eladta egy erre szakosodott társaságnak..természetesen erről ismételten elfelejtett tájékoztatni....akik elidegenítési tilalmat akarnak érvényesíteni velem szemben. Fogalmam sincs mi a tervük ezzel,hogy kívánnak a pénzükhöz jutni.????
  Persze a megbízást az önálló bírósági végrehajtótól elfelejtették visszavonni,így a nyugdíjam fele változatlanul le van tiltva.A Banknak.. még a két ló megülése is sikerül egy hátsóval?! Büntetlenül.
  Kezdhetem megint..az új otthonkeresés helyett...a cigánykodást,levelezgetést,netán az újabb pereskedést.....a megalázó huzakodást.
  .........Drága jó Anyucikám!! Én nem ilyen lovat akartam!!!! A megölő ellenségemnek se kívánnék ilyen "nyugodt" nyugdíjas éveket.....talán azoknak akik ilyen helyzetbe hoztak mégis???!!!

  Csütörtökön megyek sugárterápia kontrollra,a CT eredményem ...amennyire az én amatőr "tudásommal" ki tudtam silabizálni....elég bíztató.
  Addig is Fogács Gábor dalával bíztatgatom magam: "Ne veszítsd el a humorodat! Őrizd meg a mosolyodat!" Igaz néha picsogósra sikeredik.....de az élet megy tovább,....és a mosoly gyógyít!!!!!
  Valami jó ,amit a játéknak köszönök: Mindkét evetet befejeztem,baltadobálós felhő beüzemelve,még egy kicsit gyűjtögetem az érméket.
   
  Utoljára szerkesztett: 21.9.21
  Gobio55, Fatther, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Ilona, nagyon sajnálom, hogy megint beütött valami, ami nehezíti életed! Nagyon kellene a nyugodt, békés időszak már Neked! Kívánom, hogy mihamarabb eljöjjön az az idő!
  Köszönöm nekem írt soraid! :)
  El sem tudjátok képzelni mennyire jó érzés lassan visszazökkenni a régi kerékvágásba. Arról csak áradozni tudok, hogy mennyire jó valóban zuhanyozni és nem lavórban mosakodni! Valahogy az elmúlt, kevéssel több, mint három hét nagyon hosszúnak tűnt.
  Takarítok, haladok, igaz lassan de ez már nem zavar, mert tudom, hogy hamarosan tiszta lesz minden.


  Alzheimer Világnap, szeptember 21.

  A világnapon igyekeznek az emberek figyelmét ráirányítani az Alzheimer-kórra és más demenciákra. Gyakori tévhit az, hogy a demencia, vagyis a szellemi hanyatlás az öregedés természetes velejárója. Egy egy betegség, leggyakrabban az Alzheimer-kór következtében alakul ki. A szellemi hanyatlás napjainkban a legsúlyosabb egészségügyi és szociális probléma. 2050-re várhatóan több mint 100 millió ember lesz érintett. Magyarországon jelenleg 160000 főre tehető az ebben a betegségben szenvedők száma. Azonban a kór a családtagokat, a közvetlen környezetet is károsan befolyásolja. Ugyanis a szellemi képességek olyan mértékben romlanak, hogy a normális napi életvitel, önellátás is lehetetlenné válik. A betegség első tünetei között szerepel a feledékenység fokozódása. Természetes az, hogy ritkán látott ismerősök nevét elfelejtjük, az azonban nem, ha valakinek a mindennapi használati tárgyai neve nem jut eszébe. Talán az a mondás érzékelteti jól a különbséget, mely szerint „Nem az a gond, ha valaki nem tudja, hogy hová tette a kocsija kulcsát, hanem az, ha megtalálja, és nem tudja, hogy mire való.” Jellemző az is, ha teljesen logikátlan helyre teszik el a tárgyaikat, utána pedig nem találják. Például bevásárlás után a pénztárcát is beteszik a hűtőbe a vásárolt ételekkel együtt. Következő lépésként károsodik a tanulási képesség, a szóbeli kifejezőkészség, a képzelőerő is. Kihívást jelent beszélgetés során a megfelelő szó megtalálása. Hangulati ingadozások, depresszió is kísérő tünetek lehetnek, személyiség változáson mehetnek keresztül a betegek. Mindenképp fontos a minél korábbi diagnosztizálás, az erek állapotát károsító betegségek, például a magas vérnyomás- és a cukorbetegség megfelelő kezelése.
   
  Gobio55, Fatther, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
 18. DrKotkodácska

  DrKotkodácska Fórumlakó

  Itt az őszi nap-éj egyenlőség.

  Az idei csillagászati ősz, az északi féltekén, szeptember 22-től (19:21) december 21-ig (19:59) tart, azaz a héten szerdán kezdődik.
  Szeptember 22-én szerdán a nappalok és az éjszakák a Föld minden pontján egyforma hosszúak, és csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz. Ettől a naptól egészen december 21-ig rövidülnek a nappalok
  Az őszi nap-éj egyenlőség régen ünnep volt. Ilyenkor hálát adtak a természet bőkezű ajándékaiért, a termények sokaságáért. Ekkor a Nap éppen 90 fok magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka is ugyanolyan hosszúságú ezen a napon.
  Az ősz kezdetének (mint a többi évszaknak) három időpontja van:

  • a naptári ősz szeptember elsején kezdődik, az ősz hónapjainak (szeptember, október, november) figyelembe vétele miatt,
  • a meteorológiai ősz a lombhullató növények leveleinek elsárgulásával és az idő lehűlésével kezdődik,
  • a csillagászati ősz kezdete az őszi napéjegyenlőség napja: szeptember 22. (olykor szeptember 23.)
  A csillagászati ősz szeptember 22-tól (néha szeptember 23-tól) december 21-ig (néha december 22-ig) tart.
  upload_2021-9-22_19-18-29.jpeg upload_2021-9-22_19-19-12.jpeg upload_2021-9-22_19-20-23.jpeg
   
  Fatther, ursa11, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 19. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jó estét, mert más sötét lett!

  Ilona nehéz időszakban vagy most is. Még mindig. Bízzunk abban, hogy csak megoldódik, számodra lehetőleg kedvezőbben ez a helyzet.

  Mindenféle "vizesedésen" túl lettünk végre. Megúsztuk hatvanezer forint kiadásával és jókora adag idegeskedéssel.

  Voltam a doktor bácsinál és készülök a doktor nénihez. A szakorvos, ahová elküldtek, az nő. Nekem mindegy, mert kiderült a netről gyűjtött információk alapján, hogy ami bajom van a rosszabbik, ezért a bal-bal uszonyomnál, az nem gyógyítható. Még egy olyan dolog, amin nem tudnak javítani, s rajtam, bennem van. Az első az agybaj volt, az is tartósnak mutatkozik. Egyre több minden jön össze, pedig nem szeretném összegyűjteni, de nem rajtam múlik. Az idő, a kor hozza magával.

  A királynék városát megjártam. Megtartottuk az aranyjubileumot. Ötven év nagy idő, szép idő, tán ezért is lettünk "szépkorúak". Sajnos a társulat pontosan negyede már csak felülről nézhet le ránk. Felköltöztek oda a magasba. Egy negyed nem jött, nem tudott eljönni, mert beteg, műtét, protézisbeültetés, stb. miatt járóképtelen. Rosszabb esetben lelkileg képtelen volt eljönni. Volt olyan, aki közölte azzal az osztálytárssal, aki felkereste, hogy nem akar jönni, mert tavasszal halt meg rákban a negyvenhárom éves lánya, a felesége meg két hete halt meg ebben a most oly divatos nyavalyában. Ő pont az őrület határán van, képtelen eljönni. Megértettük. A találkozón is volt, aki elmondta, hogy a fia családostul kint él Ausztráliában, a föld túlsó végén. A lánya, szintén a családjával meg Londonban telepedett le és nem is tervezi a hazajövetelt. A felesége a nyáron hagyta itt, ő is a vírus egyik áldozata lett. Most itt van ugyan, de még a társaságban is magányosnak érzi magát. Erre sem tudtunk mit mondani. Sajnos nem ő az egyedüli a volt osztályból, akinek a gyermekei távol élnek.

  Most két napra visszatér a nyár, huszonhat fok is lehet nálunk. Az elmúlt két napban próbafűtés volt, szerencsére, mert csütörtökön a csúcs tizenöt fok volt csak. Az még nekem is kevés. Jelenleg nincs meleg radiátor. Majd talán októberben kell fűteni.

  Sajnos a játékhoz sincs túl sok kedvem. Volt, hogy a Gizivel sem voltam hajlandó szóba állni, fel sem ébresztettem. Ez van. Én is voltam már jobb lelki állapotban. Pedig az én bajom, bajaim Ilona mellett eltörpülnek.
   
  Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
 20. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szervusztok!
  Csacska! Tihamér!Olyan nagyon jó,hogy vagytok! Együttérzésetekből erőt merítek!!!!!!
  Életem során megtanultam a gondokkal,bajokkal együtt élni,azt is mikor kell ésszel,mikor foggal-körömmel,pimaszul,szemtelenül harcolni,mikor kell fedezékbe vonulni, hallgatni.Azért mindig igyekeztem a felszínen maradni,többnyire sikerrel.
  Mostanság inkább a harcos énem kerekedik felül. Annyi gátlástalansággal,törvénysértéssel találkoztam,amit nem tudok,nem akarok lenyelni.Az én koromban és egészségi állapotomban nincs mit veszíteni.
  Tegnap a sugárterápián ....remélem véglegesen.....érzékeny búcsút vettünk..... a doktornő közölte:.további szolgálatukra nincs szükségem.
  Következő felvonás október 13-án a tüdőklinikán....ott már sok jóra nem számíthatok.
  A bankkal ,vevőkkel való huzakodást a fiam átvállalta ,kerített valami ilyen ügyekre specializálódott ügyvédet.....azért a szemem a pályán,a vitorlát csak félárbócra eresztettem.

  A csodálatos őszi képek derűssé tették a napom! Persze megint Petőfi ....nekem legkedvesebb évszakomat köszöntő versét mondogatom.....már ami eszembe jut belőle.

  A négyhetes eventet befejeztem,a turmixossal nagyon szépen haladok..19 mini lejátszottnál tartok...voltak beváltható bónuszaim és a kerék is jó helyen állt meg..kivételesen.
  Bahára minden újdonságot kiváltottam,20 új terményessel hajrázok a gazdakörin.

  Zsozso! Örülnék,várom,hogy most már kicsnykét visszakapcsolnád az áramot....legalább egy-két mondat erejéig,hogy tudjam,tudjuk ....nincs baj!?.
   
  Utoljára szerkesztett: 25.9.21
  Fatther, Gobio55, vízöntő és 2 más kedveli ezt.