Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Szia!
  Hozom ide a linket, itt talán sikerül. :)
   
  zsozso577, ursa11, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
 2. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó illetve jobb reggelt!

  Tény, hogy tegnap némi kis bibi volt - véletlenül - a játékban, nem lehetett játszani. De hála a magasságosnak, nemsokára a szuper emberek rendbe tették a rendszert, minden szép és jó, bááár ...

  1. Épp most jött be egy Gateway 502 ablak, oszt abba kellett hagynom az írást és újra nekiállni.
  2. Valamiért a gazdák - köztük Csacska is - méltatlankodnak a fórumban, hogy nem megy jól a játék MOST sem. Pedig, mint még tegnap a moderátorok tudatták velünk, minden szép, minden jó, mindennel nagyon meg vannak elégedve. Ők. Mi pedig, örök elégedetlenkedők nem, de ez csak a mi bajunk.
  3. Nálam, de CSAK NÁLAM, lassú a játék, pedig a gépem használható, jó állapotban van, de lassan végzi a műveleteket. Ami számomra felesleges, azokat a grafikai elemeket eleve kikapcsoltam a beállításoknál és még a grafikát sem állítom magasra. De még az ültetést is lassan végzi, igaz kézzel. A gépi aratás, amit mára kaptam ajándékul, az is lassabb, jóval lassabb a megszokottnál.
  4. Ha átmegyek más cég más játékába, ott a gépem hasít, semmi küszködés, flottul megy minden. Ezek alapján merészelek olyan kijelentést tenni, hogy jelenleg, - CSAK NÁLAM, CSAK MOST - nem a gépemmel, nem a tudásommal van a baj.

  Mivel, mint a moderátorok írják a fórum segítségkérő részében, a központban minden rendben megy, csak földöntúliak beavatkozására tudok gondolni, akiket a BP Farmerama játéka valamiért nagyon zavar. Azok próbálják meg blokkolni a játékot, de hála a kiváló képességű programozóknak, csak lassítani tudják, de végleg lehetetlenné tenni a játékot nem. Van még hová fejlődni a marslakóknak!!!

  Konyhai event nálam/nálunk kész. Mángoldból krémleves, utána rakott cukkini segedelmével rakott tök lesz. Desszertnek még tegnap csináltam prószát. Lekváros, tejfölös. Ehető.

  További jó játékot!

  Megpróbálom elküldeni. Vagy sikerül vagy nem.
   
  ursa11, miklos4949, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 3. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép napot!

  Ma is "szintén zenész"!
  A három farm közűl 1-et sem sikerűlt rendbe tenni.
   
  zsozso577, ursa11, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
 4. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Szebb napot!

  Na ja! Csacska is megfogadta a moderátori tanácsot, de tudj isten miért, az sem oldotta meg a gondját. Ez van, de nem kell szeretni. Tenni viszont én sem tudok ellene. Még szerencse hogy venni lehet sok olyasmit, amit nem tud az ember a rossz gépével jól használni. De ugye: Pénztár után reklamációt nem fogadunk el!

  Ebéd után szundítottam majd fél órát, de a térdeim felébresztettek. Azt javasolják, hogy ha nem akarom, hogy fájjon mind a kettő, vegyek be valami fájdalomcsillapítót. Erre - talán - lenne bogyóm, de a gép lassúságára nem találtam a gyóccerek között semmit, pedig kerestem rendesen!
   
  ursa11, miklos4949, -W-595- és még 1 ember kedveli ezt.
 5. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Na ja!
  2010 óta soha,..na mégegyszer fussunk neki,.. soha nem takarítottam,..frissíteni azt igen meg kikapcsolni a gépet és 1-2 órára itthagyni.
  Tihamér akkor a BIG az jól működik?????

  Azért mindhárom farmmal eljutottam a 234-ig.
   
  zsozso577, ursa11, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
 6. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Én azért időnként tisztogatom a Gizit belül, mármint a lelkivilágát. Lefuttatok pár tisztítót, de amit itt javasolnak, hogy naponta, meg minden belépés előtt, meg közben, ... aaaazt nem! Máshol nincs gondom, ha esetleg van, mert azért van, akkor általában elszáll a hálózati netem, ami a szolgáltatóm és nem a játékszerver hibája. Pár perc alatt helyre szokott állni. Időnként a routert lekapcsolom, mert azt is illik nyaggatni néha, de azt sem túl sűrűn. Van, hogy 3-4 hónapig hagyom a Gizit a saját "piszkában", de eddig nem sivalkodott emiatt. Ami a XXXXX birtokomat illeti, igen, műxik. Technikailag teljesen rendben van (mert ők html5-re esküdtek fel). De ott is első és legfontosabb, hogy fizess, minél többet, minél többször. Ott is állandóan nyomatják a képernyőre a vásárlási lehetőségeket. Megértem őket is, mert ők is pízből élnek, de azért ŐK hibátlan játékot adnak! De onnan is ki fogok vonulni, már ott is megkezdtem a kerítések bontását. Meguntam már azt is. Ami még hátra van az életemből, nem akarom idegességgel tölteni. Van elég szervi bajom, nem kell rátennem még egy lapáttal ezek miatt. Lelki bajomon meg az unokák és a felségem (mert ők még vannak!) tudnak segíteni, javítani. A kisebbik egy hete volt itt a szüleivel hétvégén, bearanyozta a két napunkat. :) Ezen a hétvégén csak egymást tudjuk nézni a feleségemmel. A kisebbik máshol van "bulizni", a nagyobbik és a szülei meg beteget jelentettek. Pedig Katalin nap van, ami mind a kettő menyünknél piros betűs nap. Öööö ... jut eszembe:

  MINDEN KATALINNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

  Megyek és hörpölgetek egy kis fekete levest.
   
  ursa11, miklos4949, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 7. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot, jobb napot!

  Igen, nálam most nagyon vacakol a játék. Csigatempó, virágpörgés és a százalék is lassan éri el a százat. Kaptam tanácsot, de nem mentem vele sokra, továbbra is elszámolok 60-80 körüliig, mire beenged a játékba. Területváltásnál a csiga kettes fokozatba kapcsolt... örüljek ennek is?? Ez az állapot napok óta tart. Kezdek mérges lenni.:cry::mad::(
   
  zsozso577, ursa11, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 8. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Szia, sziasztok!

  Köszönöm itt is! :)

  Én is ugyan azokat tapasztaltam mint Judit :mad:.
  Pörög a virág, talicskáznak a barik és lefagy, ki kell lépni majd vissza, a bónuszkód sem oldotta meg.
  " Dicsértem " is a hozzáértő "szak"embereket ......

  A növényeket gyorsítással letermeltem, még felröpi kell, és mini játékot sem játszottam - kivárok, hátha megjavul a játék....:music:
   
  zsozso577, ursa11, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 9. Tündi100

  Tündi100 Fórumgróf

  Ő sem,..mi sem?????
   
  zsozso577, ursa11, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 10. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  :);)

  Ööööö.... még se vártam, lejátszottam az első pályát - nem volt vele probléma.
   
  Utoljára szerkesztett: 25.11.23
  zsozso577, ursa11, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
 11. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Szép jó reggelt!
  Látom a játék megbízhatóan hozza a formáját. Semmi sem változott mióta kiszálltam, pedig akár jó is lehetne.;)
  No hát akkor nem is erőltetném a nagy visszatérést még kicsibe se, ezt az eventet is kihagyom, úgyse jövök minden nap, pláne nem naponta többször.
  Jól számoltam, jövő héten már advent? Vásárláskor arra figyeltem fel, hogy adventkoszorúk vannak Ald*ban. Jövő hétvégén megcsinálom a koszorút + kopogtatót.
  A fagyasztót most ürítem, hogy majd az ünnepekre feltöltsem minden földi jóval. Tegnap már recepteket is nézegettem, a mézeskalácsot is megcsináljuk ha elfogyott a hókifli, tegnap azt sütöttem.
  Hát ez az évi is elszaladt, már csak egy bő hónap van vissza.
   
 12. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Nálam azért a játék elég tűrhetően megy mostanában. Persze ez tökéletes soha nem lesz már, úgy gondolom. :)
  Azt hiszem sikerült magam átbillentenem egy másik irányba. Ki tudtam hagyni a Fekete bárány ajánlatot tegnap.
  Ma délutánra azért hagyok egy kis kihívást. :D Ezt már könnyen teljesíteni fogom. ;)
  Megyek én is bolt, bolt, aztán mutti és a szokásos vasárnap délután apjával és családjával. :D
   
 13. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Sziasztok!

  Gyerekkoromban ha jött váratlan EGY nap szünet az iskolában, az olyan sokáig tartott. Annyi mindent tudtunk csinálni azon a váratlanul jött pihenőnapon. Most meg ... az ember párat pislog és megint évforduló lesz.

  Ünnepi étel, ételek? Hm, hm! Régen, nagyon régen, mikor még én is fiatal voltam, egyik lány (vagy már fiatalasszony volt, a fene sem emlékszik jól vissza olyan régre) mondotta: Lehet akármilyen étel ebédre. Bármi, a legfinomabb is, de ha NINCS rántott hús, akkor az nem vasárnap, nem ünnepnap. Rántott hús nélkül az olyan napok elképzelhetetlenek. Nálunk nincs így. De nem vagyunk egyformák.

  Két napja csináltam prószát, amiről a feleségem csak akkor értesült, mikor érezte a sülő tészta illatát. Nem volt sok, egy tojásból mennyit lehet csinálni? Na ugye, nem sokat. Ma reggel jön be hajnali hatkor a másik szobába, ahol épp a tévét lestem - mert fél háromig aludtam este fél tíztől, s annyi elég - Nem akarsz valamit sütni vagy inkább menjek le a pékségbe és hozzak fel valamit? - A házunk mellett van egy pékség, reggel öttől este tízig szokott nyitva lenni, még ünnepnapokon is!!!
  - Mert? - kérdeztem vissza.
  - Mert ebéd után hamar megéhezünk, azért.
  - És mit ennél?
  - Nem is tudom. Múltkor (előző héten) csináltad azokat a csavartakat. Olyant kellene, de ne paradicsomos szósszal, hanem inkább tejfölössel.
  - Jó. De egy apró gond van. Most nincs itthon kemény sajt, boltba meg nincs kedvem elmenni. - (Meg sütni sincs sok kedvem, de ÍGY ki lehet kerülni a munkát.)
  - Nem gond. Van a fagyasztóban fagyasztva többféle is. Melyiket vegyem elő?
  - Akkor inkább a füstöltet.
  Következtetés? Mégis kell pizzatekercs szerűséget csinálnom. Liszt, só, élesztő, aszkorbinsav, langyos tej, kevés zsiradék, őrölt bors, egy 10 dekás ömlesztett tömlős sajtkrém alkotja majd a tésztát. Ha megkel, megkenem zúzott fokhagymás tejföllel, szórok rá reszelt füstölt sajtot a kinyújtott tésztára. Derelyevágóval 2 és fél-három centiméteres arasznyi csíkokra feldarabolom, megcsavarom, ráteszem egy sütőpapírral bélelt lemezre. Öööö ... Inkább kettőre, mert múltkor is kettő sütőlemeznyi lett. Aztán, de csak aztán bekapcsolom a villanykályha sütőjét. Amíg a sütő melegszik, a tészta kel. Megkenem a tekercsek tetejét kissé felvert kissé sós tojattal. Ha meleg lett a sütő, megy be a tészta. Aztán a feleségem annyit eszik amennyit akar. Azt most is tudom, hogy a többség bármennyire is nem akarom, az ÉN pocikámba fogja magát beerőszakolni. Hát igen, ha az embertől megkérdezi a felesége őméltósága, hogy nem akar-e valamit sütni, a vége az, hogy: Dehogynem drágám, boldogan!

  A sajt kibontva melegszik, a liszt a radiátoron, a tejfölt is kivettem már a hűtőből, ne dideregjen az a kelt tészta, ha rákenem.

  További szép napot! (Nekem eventmentes lesz most is, kivéve a kelt tésztás eventet.)
   
  ursa11, zsani_apja, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
 14. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Tihamér...nagyon finomat készítettél megint...frissen melegen, milyen isteni lehetett!

  Csatlakozom Gézához...nálam is most tűrhető a játék. Amikor akadozik...én akkor a böngészőből törlöm az előzményeket.
  Minden előzményt...nem mondom, hogy mindíg jó lesz a játék...de én ezt csinálom és ahogy Tihamér írta....a Rutert is ki-kikapcsolgatom.
  Annak is néha frissítenie kell magát.

  Az eventet elkezdtem. A felröpiért nulláztam...a kerék nem volt kegyes.... így a gazt még mindig ültetem....
  Játszani is kellene már....lehet készen is lennék....de valahogy nincs kedvem játszani.
  Majd ma délután!
  Most megyek a konyhába és befejezem a kései ebédet.
   
  henrietta1223, ursa11, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Zsozsó, az előzményeket gyakran törlöm és a Rutert is ki szoktam kapcsolni havonta 1x-2x. Most böngészőt váltottam, így most lényegesen jobb, de nem olyan jó, mint volt! Amúgy régebben, amikor a topik tele volt panasszal, akkor nálam nem volt gond, hallgattam is, nehogy kiutáljanak. Most fordult a kocka, sokan jól tudnak aratni, vetni, területet váltani, nálam meg most nehézkes. Ez van, lesz ez még jobb is, vagy rosszabb is!

  Géza, én is erős voltam, nem vettem "csak " titokfákat, mást hiába nyomtak az orrom elé!
  Edit, bizony egy hét múlva advent első vasárnapja. Milyen hamar eljött?!
  Ági, nem kell itt várni semmire, mert nem tudhatjuk, hogy mikor lesz a jobb, vagy a rosszabb periódus.
  Tihamér, jó kis evented volt, vagyis inkább finom kis evented volt! :)

  Eventből még valamennyi minijáték hiányzik, a többi kész. Gaz elég, röpi már sok is.

  Reggeli fagyos idő után kisütött a nap, de 0 fok körül maradt a hőmérséklet. Nemrég elkezdett szállingózni a hó, tartott vagy 3 percig. Úgy látom hógolyózni ma nem fogunk...
   
  henrietta1223, zsozso577, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
 16. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  A játék délelőtt még vacakolt, most mintha..... - el ne kiabáljam - jobb lenne, ámbár hétvége van, és szerintem ilyenkor nem hinném, hogy bemennek játékot javítani......
  Reggel nulláztam a röpikért - de nem eleget o_O, a felhőm lejárt, így már "csak" krókusszal tudok nullázni, reggel pörgettem, és sikerült egy 200 %-os bónusz o_O, event növény már nem kell, pajta töltésre használtam.

  Tihamér, én nem tudom, tudtam mi az és milyen a prósza, most is csak onnan sejtem, hogy utána néztem.
  Én tegnap majonézes krumpli salátát csináltam, ma pedig sütöttem hozzá, csont nélküli csülköt, sütőzacskóban.

  Tényleg, jövőhéten advent első vasárnapja.... majd karácsony és szilveszter ééés..... eltelt megint 1 év - nah, ne siessek ennyire előre;).

  Judit, de jó hogy mondod a titok fa akciót, én teljesen elfelejtettem.
  Amúgy én sem vettem semmit.

  Itt is napsütéses de fagyos volt a reggel, most is -1 fok van.
   
  henrietta1223, zsozso577, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
 17. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó estét!

  Két hónapja, tán három, még én sem tudtam mi is az a prósza. Valami olyan motoszkált a fejemben addig, hogy kukorica csírája vagy mi, meg édes, meg az, hogy ÉN biztosan nem ettem ilyent, vaaaagy NEM ilyen néven. Elővettem a tabletet, - mert jó teljesítményű, gyors, kényelmes - nem kell várni a gépre. Ott nézem MI IS az? Aztán megint csak oda jutottam el, hogy én ilyent nem csináltam, nem ettem, de ki lehet próbálni. Kutakodtam, keresgéltem, egy tetsző receptet kiválasztottam és elkészítettem. Azóta többször. Sőt! Még a feleségem is megfenyegetett (!?), mondván, olyan, mint egy palacsintaféle, csak gyorsabb. Akkor nem neki kell majd palacsintát sütögetnie, hanem szól nekem és én csinálok majd, ő meg eszik belőle. (Iiiiigen! Ezek szerint szívességet tesz nekem, hogy eszik belőle. Tipikus feleség.) Én a nagyanyámtól tanultam meg a főzés alapjait az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején. De a mama soha nem csinált ilyent. A feleségem sem ismerte. Az amit én csinálok, az BÚZALISZT, nem kukoricaliszt alapú. A feleségem őméltósága ha édes tésztára vágyott eddig, sütött magának néhány palacsintát, nem tejjel, hanem szódavízzel. Mivel én könnyedén meg tudom magamat a palacsintáktól tartóztatni, - a szalonna, kolbász, prés (disznósajt mifelénk) már más lenne, de olyant ő nem csinál - csak annyit süt, amennyi neki kell. Na de ha ezután nekem kell még a palacsinta helyett is sütögetnem, az már annyira nem "teccik". A szabadon választott smakkol, de ugyanaz kötelezően már nem. Hiába, én egy ilyen alak vagyok. De amíg lehet, mert vagyok én is meg Ő is, addig szó nélkül készítek neki bármit. Sokkal rosszabb lenne, ha már nem lenne kinek!

  Az, amit ma csináltam, amit én "fogpiszkálónak" nevezek, az úgy alakult ki, hogy feleségem hozott fel valamelyik boltból egy csavart, pizzás rudat. Megkóstoltam, mondtam, ennél én jobbat tudnák csinálni. Na azóta már többször kellett csinálnom. Ja kérem! Aki hetvenkedik, az biz ÍGY jár. Mutassa meg, ne csak a száját jártassa! Szerencsére kelt tésztákat szeretek - s egy icipicit tudok is - csinálni.

  Szép álmokat mindenkinek!

  Utóirat: Nem tudom más hogy van vele, de az ízületeim nagyon érzik azt, hogy valami csapadék jő errefelé. (Majdnem Szigetköz. A Mosoni-Duna túlsó partja már az. Saccperkábé 7-800 méter, azaz ezer lépés, mert a lépés régóta nagyjából 75 cm volt. A rómaiak páros lépése másfél métert jelentett.) Este lefekvés előtt vagy veszek be valami fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő izét, vagy éjjel felébredve veszek be vagy végig kínlódom az éjszakát. Nem vagyok bogyókedvelő, de asszem KELL ma éjjelre. Egyébként 10-12 ilyen-olyan bogyót, vitamint veszek be naponta. Sok. Túl sok. De saaaajna sok nyavalyám lett, mire elkerültem a hetvenet.
   
 18. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Apja, igazából én se panaszkodok arra kis időre amit a játékkal töltök. Gratulálok a szintlépéshez, én jócskán lemaradtam a gyopároson, 17 szinten vagyok és még maradok jó darabig ezzel a tempóval.
  Tihamér ez a csavart ez+az jó hangzik, jó lesz majd sósnak az ünnepekre.
  Ma és holnap borsóleves lesz és utána túrógombóc, utána meg cukkinis fasírtot sütök egyik nap krumplipürével, másik nap tökfőzelékkel, pénteken pedig pizza lesz. Szeretem, mikor így előre tudom a menüt, a "Mit főzzek" az egyik legnehezebb kérdés.
   
  henrietta1223, -W-595-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 19. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  henrietta1223, ursa11, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 20. Kuzdern

  Kuzdern Mindentudó orákulum

  henrietta1223, -W-595-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.