Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok
    Rég jártam itt.
    Judit örülök, hogy jól sikerült az utazás és már alig várod, a következő utadat. Ez a vágyad...és azt teljesíteni kell!
    Én maradi voltam és szerintem már az is maradok. Sosem szerettem elhagyni a magyar földet....nagyon röghöz kötött vagyok!!!!
    Egy két környező országban jártam már...de sosem éreztem magam biztonságban. Nem tudom megmagyarázni ezt az érzést.

A farm?....hát már nem is tudom, hogy állok vele. Azt hiszem lassan elhagyom...bár nagyon sok munkát öltem bele.
    Az eventeket még csinálom...de egyre többször kiakadok a fura és bonyolult eventek miatt!
    Igen ......sok ember szerint ez a fejlődés útja és a régi módi az rossz! Ám régen ennyi hiba nem volt!!!!
    Sokszor értetlenül állok egy-egy event előtt....a végén persze csak összejön!....de valahogy a sikerélmény elmarad!
    Ez hiányzik!.....de nagyon!

2. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórum biztosa

Jó reggelt!:)
    Jöttem én is.
    Bízom benne mindenki jól van.
    Holnap megyünk egy kicsit kirándulni Szob, vissza nagy séta Duna mentén, amíg bírjuk.
    Nem tudom ki, hogy van vele, állandóan aludnék, nos ez éjjeli munka idején, nagyon rossz érzés, kávé, kávé és pár pofon magamnak ne aludjak el menet közbe. xD
    Farmra nem tudok jót mondani, sokszor túl van bonyolítva, ami jó volt az rosszabb lett, nem ragozom.
    Nem újdonság ki maradnak eventek. Vannak ettől fontosabb dolgok. Amire jut idő és tetszik azt csinálom.
    A tetőn egyenlőre síri csend, várják a statikai eredményt.
    kellemes hétvégét mindenkinek!:music:

Utoljára szerkesztett: 24.7.26
  3. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

4. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

5. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Újra titkos event van...

A Teliholdas területek bejáratában 3 óránként a körökkel jelölt helyeken be lehet gyűjteni különböző tárgyakat (fokhagymakapszula, karó, ezüsttükör, vámpírfog). Egy felkiáltójel jelzi, ha arathatóak a mezők.

Ugyanitt a jobb oldali gombbal lehet ezeket beadni. (A bal oldali gomb szolgál az eventkellékek begyűjtésére.)
    A beadási ablak hasonló a megrendelőkéhez:

Kell még hozzá Vámpírvadász kalapja, ami felröppenő (persze lehet vásárolni is FA-ért - 3FA / db - vagy kosárban - 539 Ft/90 db...). Hogy honnan reppen fel, még nem tudom, csak délután-este fogok újra aratni. Gazdatársak tapasztalatai alapján teliholdas területekről növények és fák aratásakor felröppen, illetve a tenyésztéskor is jön.

Ha mind a négy tételt sikerül beadni, kapunk érte alkalmanként 2 db Vámpírigazolványt. Ezeket elvileg a Farmárudában (ahol farmpengőért vásárolunk) lehet elkölteni, de nálam még hiányoznak ott a megvásárolható dolgok (a Farmáruda ablakának fejlécen viszont már látszik a vámpírigazolványok száma).

6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!

Dinnye helyett!

Faljuk a dinnyét, és kevés jobb érzés van nyáron, mint beleharapni egy lédús őszibarackba. De a sárgabarackról sem szabad elfeledkeznünk! Édes, könnyű, ráadásul rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek nemcsak az egészségünket támogatják, hanem abban is segíthetnek, hogy komfortosabban érezzük magunkat a bőrünkben a kánikulában. A szakemberek szerint különösen akkor érdemes beillesztenünk az étrendünkbe, ha gyakran küzdünk puffadással vagy vízvisszatartással.

A lapos has nem csupán a testzsír mennyiségén múlik. Sokunknál a puffadás okozza azt az érzést, hogy a hasunk teltebbnek tűnik, különösen a nyári hőségben. Van egy sor olyan étel, amely segíthet hogy ne legyen puffadt a hasunk.
    A sárgabarack egyik legnagyobb előnye, hogy vízben oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz. A rost pedig elengedhetetlen a lapos has eléréséhez. Ezek hozzájárulnak a bélrendszer megfelelő működéséhez, táplálják a bélmikrobiomot, és segíthetik a rendszeres bélmozgást.
    A megfelelő rostbevitel csökkentheti a has feszülését és a kellemetlen teltségérzetet.

Nyáron sokan tapasztaljuk, hogy a meleg miatt megduzzad a bokánk, a kezünk vagy éppen a hasunk.
    A sárgabarack természetes káliumforrás, ez az ásványi anyag pedig hozzájárul a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyához. Emiatt a dietetikusok szerint a rendszeres fogyasztása támogathatja a vízvisszatartás mérséklését is.
    A gyümölcs almasavat és citromsavat is tartalmaz, amelyek szintén kedvezően hathatnak az emésztési folyamatokra.

Ha délután ránk tör az édesség utáni vágy, a sárgabarack kiváló választás lehet. Magas víztartalma miatt frissítő, miközben viszonylag kevés energiát tartalmaz. Egy közepes szem sárgabarack nagyjából 20 kalóriát tartalmaz, ezért könnyed nyári nassolnivalóként is megállja a helyét.
    A benne található rostok ráadásul lassítják az emésztést, így hosszabb ideig biztosíthatnak teltségérzetet.

Ma már tudjuk, hogy a bélmikrobiom állapota messze túlmutat az emésztésen. A rostok lebontása során olyan rövid szénláncú zsírsavak képződnek, amelyek hozzájárulnak a bélrendszer egészséges működéséhez. A kutatások szerint a kiegyensúlyozott bélflóra az immunrendszer, az anyagcsere és még a hangulat szempontjából is fontos szerepet játszhat.
    Ezért a sárgabarack rendszeres fogyasztása nemcsak a lapos hasnak, hanem az egész szervezetünknek kedvezhet.

Bár általában a sütőtök vagy a sárgarépa jut az emberek eszébe, ha a béta-karotinról hallanak, a sárgabarack is rengeteget tartalmaz belőle. A béta-karotinból szervezetünk szükség szerint A-vitamint állít elő, amely fontos szerepet játszik többek között a bőr egészségének fenntartásában.
    A bőrgyógyászok szerint az antioxidánsokban gazdag étrend segíthet megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől, a béta-karotin pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy a nyári barnaság egyenletesebbnek és tartósabbnak hasson. Fontos ugyanakkor tudni, hogy a sárgabarack nem helyettesíti a fényvédelmet, ezért napozáskor továbbra is elengedhetetlen a megfelelő fényvédő használata.

S, bár már augusztus van, a piacokon még mindig megtalálható, megvásárolható!

upload_2026-8-10_15-3-47.jpeg [​IMG] [​IMG]

7. Gobio55

Gobio55 Fórum bárója

Jó napot mindenkinek!

A barack nem csak így fogyasztható, de más formában sem megvetendő. Ilyen a baracklekváros kenyér, a barackos gombóc, baracklekvárral készült sokféle sütemény. Igaz én ezeket annyira nem kedvelem, édesen a lányokat szeretem, meg érdekes módon a borsólevest. Aztán hungarikum a barack folyadékként való fogyasztása, amit a világon tán mindenhol elismernek, tudnak. Mondják is, kissé különös hangsúllyal, kiejtéssel. Báráck, báráckpálinka. Sehr gut! Azt sem kedvelem annyira, maradok a tiszta hűs víznél. Ha lekváros kenyér, akkor nekem a szívem csücske a szilvalekváros kenyér hideg tejjel. Nem vagyunk egyformák.

Itt még mindig a meleg az uralkodó. Tartósan megmaradt, pedig jobb lenne kicsi hűvösség és sok-sok eső. Most nálunk a nap elbújt a felhők fölé, nem látni, de eső továbbra is hiánycikk. Itt is 34 fok van, akárcsak Debrecenben. Most néztem meg a neten. Ebből a szempontból egyenlőség van.

Szebb s hűvösebb napokat, éjszakákat. És SOK ESŐT!