Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Lajos...mikor lesz CT eredmény?
  Andinak sok boldogságot kívánok!
  Gyerekeknek sok-sok örömöt hozzon a Mikulás!

  Nahhh...amikor szintlépéskor valami új jött azt már nálam kérték is vevők. Még régebben olvastam, hogy többen nem váltottak
  ki mindent és elég jól haladtak.
  Nálam minden ki van váltva....így is mindig van valamiből hiányom....sokszor bele is kavarodok.
  Talán az év utolsó napjaiban szintet tudok lépni ....de semmi sem biztos. Igyekszem...
  Aztán tavasszal lehet, hogy meglesz a margarétás első része. Talán bánom, hogy az elején nagyon hanyagoltam....
  De nem vagyok semmiről sem lemaradva....ezzel vigasztalom magam.
  De nem veszek semmit sem....sőt ami a pajtában van...azt sem használom ki.....ez érvényes a farmra is.
  Nagyon nem jó a taktikám!

  Jó éjszakát!
   
 2. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jóóóó reggelt mindenkinek!

  Én is gyerek vagyok, még apám is él, - kilencvennegyedik évében van - de semmit sem kaptam se a Mikulástól, se a Télapótól, se senkitől. Még egy krampuszt sem láttam, csak egy angyalkát, mikor borotválkoztam reggel. De az sem adott semmit!

  Voltam kenyérért meg egyebekért reggel hat után. Szépen esett a hó, bár én nem kértem, hogy essen, de az ÉN véleményem senkit sem érdekel. Megszoktam, pláne, hogy az időjárást irányítók ott fent nagyon magasan hordják az orrukat. Csak annyira volt, van hideg, hogy ami leesett és nem lett sózva, az megmaradjon. Négy-öt cömö esett eddig, de hogy mennyi esik még ma, nemtom, de az biztos, hogy esik. Szerencsére csak a hó, mert ha én estem volna, a földrengés-érzékelők rögvest kitértek volna. Ödenburg tőlünk nyugatra van, magasabban is, ott aztán nehezebben lehet közlekedni. Majd zsozso referál róla, ha épp olyan kedvében lesz.

  A gyopároson ilyenkor áll az élet? Nem lehet semmit sem csinálni? Mert ha itt esik, akkor OTT már rengetegnek le kellett szállingózni, az utak elrakódnak a hótól, járhatatlanok. Még a lanovka is lehet, hogy leül a magas hóban. :) Nekem nincs alpesi birtokrészem, nem tudom mi van és mi nincs az Alpokban. A havasi gyopár sem virít ilyenkor.

  Megyek ki a konyhába. Most már szabad, eddig feleségem foglalta el a helyet. Összeállította a mézes puszedli tésztáját, mos hűti, pihenteti a hűtőszekrényben. Ha akarná, kirakhatná az erkélyen levő nagy, ajtó nélküli hűtőbe is, ott sem lenne melege. :) Zőccséges pityókaleves és kanyartészta lesz kifőzve, (asszem könyök van a zacsekjára írva) meg egy gyerekektől kapott maszatot teszünk rá és természetesen reszelt sajtot is. Ha a maszat paradicsomos, akkor megy hozzá Ez meg az.

  További szép napot!
   
 3. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Tihamér...Itt Ödenburgban is havazik. Egyelőre jól lehet közlekedni...most értem fel a boltból...bár az itt van a közelben.
  Nahhhh....a déli utam az már érdekesebb lesz. Messzebb is kell mennem és több felé! Ha arra is letakarították a járdát...
  akkor talán nem lesz veszélyes.

  A farmon arattam és vetettem....most megyek a lakásban van egy-két tennivalóm és még kávét sem ittam!

  Vigyázzatok magatokra...lassan közlekedjetek.
   
 4. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép napot!
  Az Egészségablakba majd látom ha már kész KB 1 hét.
  Ott mindenféle fajta leletet meg tudok nézni.

  Behavaztunk:https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/Mayn
  https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/Mj8s

  "Öreggyereknek nemvaló a Május"!
   
  Utoljára szerkesztett: 6.12.23
 5. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Kevésbé havas és főleg locspocsmentes szép napot!

  Még mindig szálldogál a hó, de azért valami olvad is. mert sok a latyak, a pocsolya a járdák, utak mellett. Az az igazi, mikor a kocsi az úton közel jön és beteríti a gyalogost igazi latyakkal, ami ráadásul nem tiszta víz!

  Ebédfőzés után felségem megkérdezte, hogy ha lemegy, hozzon-e fel valami süleményt a mellettünk lévő pékségből, mert ma is olyan ebéd lett kutyulva, ami után hamar éhesek leszünk. Nem rajongtam az ötletért, mert ha tészta van ebédre, minek megint tészta nassnak, ha ő főleg, én meg kicsinykét cukros vagyok. Akkor elgondolkodott és azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy úgy is kiakarod próbálni a krumplis kenyeret, süss egyet. Hamarosan kész lesz a kenyér. Ugye ha a feleség valamit javasol, azt illő azonnal teljesíteni, de legkésőbb rögtön. Ez van. Feleségemért mindent!

  Nehezen töltött be a játék, de nem morgok, mert sokaknak még ennyire sem jó, mint nekem. Egyszer csak jó lesz. Ha meg nem javul, akkor azért fogják bezárni a bazárt, mert ilyen játékra nem fognak sokat költeni. Hiába javasolják az előszezonban is a szezonbérletet. Aki ráfizetett az elmúlt eventekben de nem volt szerencséje, az kevesebbet fog beinvesztálni a játékba. Vagy semmit.

  Megyek és megnézem a kenyérkémet.

  További szép napot mindenkinek és egészséget!
   
  henrietta1223, -W-595-, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Hó és hó, itt mg egész délelőtt ragyogó napsütés volt, így aztán be is indítottam a mosógépet. Ígérik ugyan a havat, de hiszem, ha látom! Szeretném már látni, most van itt az ideje! Azt is szeretném már látni és tapasztalni, hogy megjavították a játékot, de azt is csak ígérik. :( Valami olyasmi érzésem van, hogy nem is csinálnak semmit, csak minket, játékosokat próbálnak nyugtatni avval, hogy dolgoznak a hiba elhárításán. Ne legyen igazam!!

  Héjas dióm és törökmogyoróm van, így a napsütésben a teraszon törtem egy jó adagot, bár ez nálam férfimunka, de most kivételesen megtettem. Továbbra is a helyzet az, hogy aki diós sütit akar enni, annak kell a diót megtörni, megtisztítani. A mogyoróból nutellát fogok készíteni palacsintába, sütibe fogom tenni. :)
  Délután fodrásznál voltam, most aztán szép vagyok!xD A vasalásra alkalmas terítőket ki is vasaltam a délután folyamán.

  Farmra ritkán léptem be, pajtát töltögetek. A holnapi event nem tetszik, nem szeretem az ilyen napi teljesítésűt! Igaz, hogy kétnaponta kell váltani területet és növényt, de akkor sem tetszik!! Olvastam, hogy meg lehet csinálni tenyésztéssel is, most azon gondolkodom, hogy lehet úgy csinálom. Nincs kedvem újra területet bontani!

  Kaptam naspolyát, most azt eszem. Szeretem azt is, mint minden gyümölcsöt.
  A Mikulástól meg Mikulásvirágot kaptam, csak az a baj, hogy nem tudom hova tenni, hogy szép is maradjon. Hűvöskés, világos helyre kellene tenni, de nálam olyan nincs. Az ablakok alatt a radiátorok vannak, onnan meleg áramlik, a panoráma ablak mellett meg az ajtó van, onnan meg a hideg jön be. Az étkezőben, vagy a nappaliban az asztalon meg nem kapna elég fényt. Most aztán gondban vagyok!

  upload_2023-12-6_19-16-14.jpeg
   
  henrietta1223, -W-595-, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
 7. Baby72

  Baby72 Fórum elő legendája

  Szia!

  Próbáltam baglyot küldeni, de azt írja nincs ilyen gazda.
  Kérlek keress meg. Köszönöm.:)
   
 8. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Szia
  Ment a bagoly.
  Remélem, hogy jó helyen landolt.
   
  henrietta1223, miklos4949, Baby72 és 3 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Nem volt túl szép, párás, szemerkélős, de nem volt hideg ma. Reggelre volt egy kevéske hó, aminek hamar nyoma veszett. 11 óra környékén úgy gondoltam, hogy akkor irány egy gyalogtúra a boltba kenyérért. Vittem esernyőt, de nem volt rá szükség.
  Milka (joghúrtos)szaloncukrot szoktam venni egy dobozzal és kimérősből egy-egy jó maréknyit, vegyest, zselést, csokist, karamellást. A mai meglepetés az volt, hogy mindkettő le volt akciózva, így aztán gyorsan meg is vettem. Szaloncukor letudva!
  Gyors gyaloglás jó volt, kellemesen elfáradtam, de védtem az egészségem, mert a gyaloglás egészségmegőrző!

  Tegnap este bontogattam ládákat. Volt bőven! A Kotkodán lett egy Piccolo ládám és egy szuper mamutfám is! :)

  Eventet elkezdtem, ma még termelek gazt, de a továbbiakban csak tenyésztésből szerzem meg a felhőt és a kütyüket. Nem vagyok hajlandó területet bontani, 2 nap múlva meg visszarendezni!
   
  henrietta1223, miklos4949, Baby72 és 5 más kedveli ezt.
 10. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok
  Itt nálunk sütött a nap...a tegnapi nagy hóból csak nyomokban maradt pár helyen. Pedig maradhatott volna.
  A kárpótlási csomagot ne felejtsétek.

  Szia
  Tegnap este még nem tudtam, hogy hogy fogom csinálni az eventet.
  Aztán amikor elkezdődött...elültettem a növényt és elindítottam a 70 tenyésztést...amit hamar be is tudtam adni.
  Akkor hirtelen úgy gondoltam, hogy ez letudva. Aztán megláttam a Tejfát...nem, mintha nem lenne a pajtában...de ezt
  most olcsón adják....és akkor döntöttem....hogy végig csinálom!
  Nem kell olyan sokat bontani, mint a multkori eventnél....így bontok!
  Gondolkodtam, hogy pár kisfarmon megcsinálom a Tejfáig...de hamar le is beszéltem magam róla...van már dolgom elég....
  nyakunkon a Karácsony!
   
  henrietta1223, Baby72, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 11. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Ma reggel itt is volt hóesés, egy darabig meg is maradt, de végül elolvadt.
  Ma és holnap délelőtt babáztam, mert betegek, - nem lázasok, felső légúti bajuk van, folyik az orruk, köhögnek. és közösségbe nem mehetnek, a szüleik nem tudnak otthon maradni velük, de az anyukájuknak sikerült elérni, hogy délelőtt dolgozik, délután megy haza, és így csak 1 nap szabadságába kerül - táppénzre jöhetne, de az anyagilag nem kedvező.
  A kicsi már, nem csak szavakat mond, nagyon cuki :inlove:.
  Szombaton, gedeonnapra megyek hozzájuk, vagyis, volt 4 db libájuk - de 2 hónapja az egyiket a fiam mozdulatlanul találta, nem tudni mi lett vele - és a maradék hármat, már nem akarják tovább tartani, így hát le lesznek vágva.

  Judit, amit a játék javítással kapcsolatban írtál, nekem is pont ez jutott eszembe róla.

  Én sem örülök a 24 órás eventnek, pláne így, hogy max esténként kell bele húzni, hogy kész legyen, nah mindegy, megoldom.
  A mai már készen van.

  Zsozso, most látom, hogy írtál, nagyon köszi az emlékeztetőt a kárpótlásról :inlove:, én már elfelejtettem o_O- pedig olvastam, hogy kapunk.
   
  henrietta1223, Baby72, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 12. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó reggelt mindenkinek!

  Tegnap nagyon fájt a pici szívem, sokat kínlódtam. Isten bizony, néha arra gondoltam, hogy orvoshoz kellene mennem, mert ... A vérnyomásom nem volt kirívóan magas, viszont, ahogy a feleségem hallgatta a rádióban, kettős fronthatás volt, van. Akkor azt éreztem, érzem. Azzal meg az orvosok sem tudnak mit kezdeni. Este tízkor már aludtam, de fél háromtól fent vagyok. Az ágy valamiért haragszik rám, kidob. Nem bírja elviselni, hogy benne hentergek. Oldalba rúg, bököd, nem hagy békén. Muszáj felkelnem. De a kávét már kifőztem.

  Libák? Mozdulatlanul? Hm! Régen, van már fél évszázada is, hogy anyám munkából hazajőve mesélte, hogy egyik munkatársánál - a város melletti egyik faluban laktak, kertes, családi házban - előző nap a család libái délután dülöngéltek, szédelegtek. Észrevették, kimentek, de nem tudták mi is a baj. A libák meg sorban, egymás után elterültek az udvaron. Mind! Nem tudták mire vélni a dolgot, sopánkodtak, de aztán a libákról letépkedték a tollat, a többivel meg majd lesz valami. Elásni másnap is lehet. A döglött liba húsát megenni nem merték, de a toll, az mindig értékes volt. Este, sötétedés után nagy gágogásra figyeltek fel. Kimentek és döbbenten hallgatták, hogy a döglöttnek vélt libáik gágognak a számukra ismeretlen helyen lévő pincében. Ősz volt, a libák fáztak, mert toll a mellükön, hasukon nem volt. Nem volt mit tenni, azokra a szerencsétlen didergő - szó szerint libabőrös - libákra a család nőtagjai varrtak kis mellénykéket. Aztán a faluban szétterjedt a hír gyorsan, s az egész falu azon nevetett, hogy a XXX-ék libái mellényben járkálnak mindenhová. Márton napig kellett csak ruházniuk a libákat. Az is kiderült, a látszatra döglött libák, hogyan kerültek az udvarra mozdulatlanul. Valamelyik családtag észrevett a befőttek között egy megromlott rumos befőttet és azt kivitte a trágyadombra, oda öntötte. A libák meg megették és berúgtak a rumtól. Szédelegtek, majd elterültek "döglötten". Pedig nem is gúnárok voltak!
   
  henrietta1223, busika02, Baby72 és 4 más kedveli ezt.
 13. Ms.AbyZu

  Ms.AbyZu Törekvő

  :music:xD komoly liba story
   
  henrietta1223, busika02, Baby72 és 4 más kedveli ezt.
 14. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Zsozsó, nem is te lennél, ha nem csinálnád meg 100%-ig a feladatokat! Ügyes vagy!

  Ági, gyógyulást a kicsiknek! Holnapra jó libázást!

  Tihamér, roppant tetszett a történek, láttam is a libákat a lelki szemeim előtt és jót mosolyogtam rajta! xD

  Ma még beadtam az eventbe a letermelt gazokat, de holnaptól csak tenyésztéssel csinálom, elég a felhő és rá a kütyük. Nem bontok semmit, nincs hozzá türelmem, kedvem!

  Valóban az ünnep a nyakunkon, ma még a hiányzó ajándékokból is sikerült vásárolnom. Lassan a végére érek.
  Már nagyjából tudom, hogy mi lesz az ünnepi menü, így már arra is vásárlok.

  Hétvégére banános túrótortát sütök az már biztos. Csirke lesz valamilyen formában, ez is biztos. Más semmi sem biztos..

  Liba nem lesz, de itt vannak: upload_2023-12-8_20-25-57.jpeg upload_2023-12-8_20-27-14.jpeg
   
  _Ilona49_, henrietta1223, busika02 és 5 más kedveli ezt.
 15. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Szalad az idő....úgy érzem, sosem fogom magam utolérni! Sosem volt problémám az idővel....most nem tudom, hogy mi
  történt! Teszek-veszek....és már este van....és még nem csináltam semmit sem!

  Ági...jobbulást a kicsi unokáidnak!

  Judit....jól haladsz az ünnepi előkészületekkel....ügyes vagy!
  Most nem gond...a területbontás....nincs sok minden kint rajtuk...pillanat alatt le tudom szedni és hamar vissza is fogom tudni
  tenni őket. Főleg termőterület van rajtuk...kevés fa és pár db ól.
  Aztán én csinálom a szezonost és kellenek a szezonpontok, hogy kevesebbet kelljen beadni a pajtából.

  Tihamér...jót derültem a részeg libákon! Szegények tényleg jól bekábultak....ha arra sem reagáltak...hogy tépik őket!
  xD:pxD

  Még csak most indulok pár kisfarmra...nagyon nagy késében vagyok. Ám nem is fogok rajtuk semmit sem csinálni.

  Jó éjt.
   
  _Ilona49_, henrietta1223, busika02 és 4 más kedveli ezt.
 16. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Szia!
  Én is elengedem őket a maguk útjára. :D Nem bírok már ennyi fele figyelni.
  A küldetésekhez nem tartoznak feladatok. Felhők üzembe helyezve, szezonpontokat bent hagytam.
  Holnap és utána munka, hétfőn folytatás. Kérnem kell folyamatos műszakpótlékot. :D
  Gyopáron szünetel a faluprogram. :D Azt hiszem elég is a farmból mára. ;)
   
  _Ilona49_, henrietta1223, busika02 és 5 más kedveli ezt.
 17. Tündi1001

  Tündi1001 Fórum parancsnoka

  Szebb napot!

  Most amennyire a Kliensen megy a játék.
  Napok óta nem arattam most már talán jó beérett.
  Vagy itt hagyom megint.
  Igen,semmit de azt nagyon jól!!!!
  Ez a farm is lassan olyan mint én.
  Velem is csak fél 1-ig lehet beszélni!!!
  Mert 1-re hülyébb vagyok!!!

  Remélem hogy ipszilonnal?!
   
  _Ilona49_, henrietta1223, busika02 és 4 más kedveli ezt.
 18. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Sziasztok!
  Hááát ... láttam, igaz régen, falon falfirkát, melyen az állt többek mellett: HÜJJE XY! Szóval ... Kinek mi.

  Mára a fiamék bejelentkeztek, illetve a fiam és az unoka jön, a feleség meg a szüleinél lesz. Nem jó az egészségei állapota, valami nyavalyát összeszedett valahol, valamikor. Hogy emiatt, vagy idős, majd nyolcvan éves édesanyjának segít a lakásban, nem tudom, de most ő nem jön. Ennek örömére olyant főzünk, amit ő nem szeret vagy nem ehet, de a "kicsi"fiunk meg igen. Fél tíz után a feleségem a konyhaajtóba állt meg és meglepetve megszólalt.
  - Hát Te meg hogy kerültél ide? - Az unoka állt előtte, fülig érő szájjal.
  - Bejöttünk, mert Ti nem engedtetek be. Pedig kétszer is csöngettünk!
  - De nem hallottam, a papa meg annyit sem hall, mint én - válaszolta életem értelme. Kint főzőcskéztünk mind a ketten a konyhában. Igazából inkább én, a nejem csak tanácsokat adott, ha kellett, meg nézte, mit csinálok. Ha már megjöttek, gyorsan megbeszéltük a nagy lánnyal, MI legyen a leves ebédre, mert most ő dönthet. Krumplis tejlevest kért, sok tésztával, krumpli nélkül. A feleségem is úgy szereti, mi a fiammal meg krumplival, tészta nélkül. Így mindenki jól jár. :)
  Később, némi huzavona után, mert ebéd helyett sokkal élvezetesebb a játék, mégis csak leültünk enni. A levessel nem volt gond, mert azt ő kérte. Bezzeg a második! Nézte, nézte.
  - Nem kérek másodikat.
  - Nem kell kérni, anélkül is kapsz- közölte vele az apja.
  - De ... de ... mi az?
  - Mi lenne. Láthatod. Sült kolbász, krumplipüré és párolt kelkáposzta.
  - Nem kérek!
  - Nem kívánságműsor. Enni kell! - Apa és a lánya vívja a szokásos harcát az asztalnál. A kicsi nem szeret enni, de enni kell.
  - A kolbász csípős.
  - Nem csípős. Apád is abból eszik, amiből neked is vágott.
  - A püré is csípős.
  - Nem csípős, hanem szerecsendió van benne, mint máskor.
  - De azt a káposztát biztosan nem fogom enni. Nem jó. Nem szoktam káposztát enni!
  - A múlt héten volt nálunk is. Akkor megetted. - Hallgatás.
  - De nem kelkáposzta.
  - Nem, hanem fejes, de megetted.
  - De az oviban sosem eszünk káposztát.
  - Nem létezik, minden oviban van káposzta ebédre.
  - De nem ILYEN! - jött a méltatlankodó válasz. Vita lezárva, a kicsi durcásan kezdi enni a második fogást. Pár perc múlva.
  - Apa! Kérek még káposztát!
  - Jó. Ha megetted, adok még.
  - De már alig van a tányéromban.
  - Mondtam, ha megetted, kapsz még. Van bőven.
  - De akkor már kérek kolbászt is! - jött a kérés módosítása. .... Igen, kisgyerek. Csak azt nem tudom, hogy miért vitatkozik midig az ebédnél. Azért mert kicsi, ovis, vagy azért mert lány?
  ---------------
  A sült kolbász köményes párolt káposztával.

  Sütnivaló kolbász, most nálunk 3 szál volt, Pennyben vettem akcióban, 42 dekagramm, 999 Ft. A kelkáposzta kb. másfél kilás, annak több, mint a felét használtam fel ebédre. A kolbászt kevés, legfeljebb kettő evőkanál olajon kezdtem sütni a villanykályha lapján, majdnem másfeles fokozaton. A mienken a fokozatok száma: 0, pötty, 1, pötty, 2, pötty, 3. Saccperkábé félállásban. Négy percig lefedve sütöttem, majd megmozgattam, de nem forgattam meg. Hét perc után a fedőt levettem, megfordítottam a kolbászokat és még 4-5 percet sütöttem. Azért fedő alatt, hogy ne fröcsögjön ki a zsír, mert annak az a szokása nálam. (Másutt nem tudom, de nálam a zsír minden aljasságra képes, még arra is, hogy felrakodjon rám evés után.) Kolbász kivéve egy rántásos lábosba, a zsírra beletettem a szálasra vágott egy fej vöröshagymát, kevés só, majd pároltam míg meg nem puhult nagyjából. Akkor tettem bele a körülbelül női hüvelykujjnyira darabolt kelkáposztát, egy erőleveskockát darabolva, őrölt borsot, őrölt köményt. (Az eredeti receptben 3 dl csirke alaplevet ír. Az *****! Röfiből készült kolbászhoz csirkeleves kockáját? Egy frászt. Azért is erőleves!) Tettem hozzá három deciliter vizet. Amikor félig párlódott, - úgy 10 perc - rátettem a kolbászokat és még 10 perc párolás. Kivettem a kolbászokat, egy másik lábosba a káposztát, majd a maradék léhez hozzátettem három evőkanál tejfölt, simára kevertem kicsi habverővel - és összeforraltam. Amikor a forralás kész lett, vissza káposzta, összeforgattam és addig hagytam fent a lapon a lábast, míg a káposzta is újra forrt. Felraktam a kolbászokat a tetejére, lefedtem a fedővel és deszkára tettem ebédig. Így melegen maradt. Az eredeti recept szerint nem tejföl kellene bele, hanem creme fresh, de én jó magyar tejfölt tettem bele. Viszont nem tettem bele mustárt, semmilyent sem, pedig az is kellene bele. Szerintünk, ÍGY pont eléggé savanykás. Nem köll bele a muftárt, csak összehúzza az ember száját, na! Ha a világ legjobb nője, aki már túllépte a hatodik életévét, kér még, pedig nem szeret enni, AZ finom kell, hogy legyen.
  Nem az én receptem, csak én már módosítottam rajta. Mint annyi más recepten. :) A kelkáposztát is ék alakban kellene párolni. Először úgy csináltam, de már másodszorra már aprítva. Kényelmesebb, még ha nem is autentikus.

  Holnapra jön a másik fiú is. Hozza a családját ebédre.

  További szép napot!
   
  henrietta1223, -W-595-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Békés második adventi vasárnapot Mindenkinek!
  upload_2023-12-10_16-52-37.jpeg
   
  _Ilona49_, zsani_apja, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 20. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Judit, nagyon sok boldog névnapot kívánok!


  upload_2023-12-10_16-46-18.jpeg

  Megvolt a libavágás, nagyon szépek voltak, tisztítva lemértük őket és 5.70 kg - 6.70 kg voltak.
  5.70 kg tiszta libaháj is lett.
  Jah és nem fehér libák voltak, hanem ilyenek

  upload_2023-12-10_16-52-31.jpeg

  Ma Anyukás - tesós nap volt, a tesóméknál voltunk.
  Nemrég jöttem haza, így a hétvége gyorsan eltelt.
  A jövő héten reggeles leszek, holnap munka után, veszek Anyának elemeket a hallókészülékbe, el is viszem neki, majd körmöshöz megyek, és majd valamikor hazaérek.

  Az event halad.

  Tihamér, a sült kolbász köményes párolt káposztával.... nekem újdonság, de ki fogom próbálni.