Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Marika, a sóterápia hatalmas élmény volt.

Én a sóterápiát, csak itthoni körülmények között használom, még pedig inhalátor készülékkel a salvus vizet lélegzem be.

Judit, a sebeim még megvannak, a lila foltok már eltűntek.

Zsozso, reméljük nem valami vészes vírust szedtél össze, és a vitamin kúra hatásos lesz, jobbulást!

Tihamér, csak kenegesd a fájós részeidet, azok a kencék hatásosak szoktak lenni - persze tudom mindenkinél másképp hatnak.

Az event növény része kész, ma már amarántot ültettem, mert az a fránya cukorkapapír nehezen gyűlik, 0-ni nem akarok, van még idő, és remélhetőleg meglesz a szükséges mennyiség.

A reggeli fagyok után, itt is napsütéses idő van, ámbár a sapka és kesztyű szükséges volt, mikor a boltba mentem.
    Ma, fűszeres sült tarját készítek tört krumplival, leves van még 1 tányérnyi tejfölös karfiol leves.

henrietta1223, Ms.AbyZu, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  2. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mosolygós szép napot gazdatársak!
    Sajnos az én mosolyom nem látható időre ellopták,csak úgy mint 21-én harmadfokon az "IGAZSÁG-ból az I-t"
    Többet erről nem tudok írni,cenzúra tilalom alá esik.

Örömöt egyedül a Ti írásaitok jelentenek.
    Csodálom Marika kreativitását, együtt érzek a betegekkel......mielőbbi gyógyulást!!! Érdeklődve olvasom Csacska tanítónéni újabb és újabb "tanításait".
    Bosszúságomra az én írásaim "jogosultság hiányában?!" menetrendszerint eltünnek.

Az eventekkel múlatom a tengernyi szabadidőm kisebb-nagyobb sikerekkel. Most a kalandtúrával kész vagyok, a cukorkák citromosak, még csak az 5-dik oszlopnál tartok, poliptenyésztés 3/4-éig jutottam,szupitápom elfogyott,vásárolni bankkártya hiányában nem tudok.

A fiam jó étvágyához igazodva a szinte mindennapi főzéshez már kivittem a konyhába a 20 litres oxigén palackot.Szipákolva így legalább egy fogást össze tudok hozni,többnyire a második is sikerül , kis pihenő beiktatásával időnként még süti is összejön.
    Tegnap sertéspörköltöt készítettem nokedlivel,még mára is elég.Talán egy kis tojáslevest összeütök,más alapanyag nincs.

Mára ennyi ,gyorsan elküldöm,remélem sikerül!?

henrietta1223, Ms.AbyZu, -W-595- és 6 más kedveli ezt.
  3. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Kedves Lajos!
    Az ikreknek nagyon-nagyon boldog 12-dik születésnapot! Minden szépet és jót !!!!!!
    Legyenek olyan kreatívak,ügyesek,sokszínűek, jószívűek,segítőkészek, mint a nagyapjuk.

henrietta1223, -W-595-, Tündi1001 és 5 más kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Itt a tegnapi napsütés után borongós, szürke az idő. Lehet, hogy esni is fog valami.....azt nem is néztem, hogy hány
    fok van...pedig voltam kint a teraszon.
    Pihenő délelőttöm volt....most kezdtem el készíteni az ebéd-pótlékot!
    Remélem, hogy ez a kórság csak ennyi lesz....szedem a C- vitamint ....aztán meglátom!

Az eventtel tegnap végeztem....így most csak csendes termelgetés folyik.

Betegeknek gyógyulást...vigyázzatok magatokra!

henrietta1223, Ms.AbyZu, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  5. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét mindenkinek!

Igen a kérdés második része!
    Hazulról kocsival megyek el,...leparkolok és jöhet a gyaloglás.Kiépített kerékpár és gyalogúton erdőn erdőszélen.
    UtbaesikErdőgyöngye étterem,..Sport és szabadidőközpont.
    Okosra telepített Fitneszprogram meg számolja a lépéseket,..és ezért naprakészen tudom a lépéseket és szívpontokat.
    Úgy hogy 5-6 ezertől 11-12 ezer lépésig,..mikor mennyi!

Gyerekek mondták hogy az utolsó 4 évben sokat voltam otthon,..jólenne ha 1 kicsit többet mozognék,..most már megszokom.

Köszönöm,..átadom!

6. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó napot mindenkinek!

Ilona! Sajnálom, hogy nem úgy zárult a bírósági ügy, ahogy Neked jó lett volna. De azt is tudni kell, hogy nálunk ezért nem a bírók a hibásak. Magyarországon nem igazságot kell szolgáltatni, hanem jogot. Ez a kettő nem mindig fedi egymást. De ez van, ezt kell tudomásul venni.

Tegnap délelőtt írtam egy hosszabb hszt, majd elolvastam, kijavítottam ahol kell és - NE érjen megint meglepetés - ki is másoltam a vágólapra. Mivel nem sokkal azelőtt kapcsoltam be a Gizit, a vágólap üres volt. Addig. Alul kitöröltem az általam leírt hszt, majd megelégedetten a CTRL-V billentyűkombinációt lenyomtam és hátradőltem a karosszékben. Semmi. SEMMI! ... Néztem bambán, mert nem értettem. Kis gondolkodás után rájöttem a hiba okára. Amikor ki akartam másolni, CTRL-C helyett a CTRL-V lett lenyomva. Azaz a nagy semmit tettem be a hsz helyére. Mérges lettem, mert a feleségemre nem foghattam rá, a papagájok is mereven elutasították a fenyegetésemet, amikor rájuk akartam kenni. Márpedig a lakásban voltunk négyen. Feleségem őméltósága, a papagáj, a mamagáj és negyedikként én. De ha ŐK NEM , akkor KI lehet a hibás? Én soha. Ez alapvető axióma. (Lehet, hogy nincs mindig igazam, de sohasem tévedek.) Nem akartam újra írni, otthagytam a Gizit, kimentem a konyhába mérgesen.

Lajos! Számomra nem teljesen világos a kocsizás és a gyaloglás. De biztosan én nem tudom értelmezni jól, amit írtál, esetleg megint kekeckedő vagyok. Szóóóóval ... Elmész valahová a géperejűvel, az intézkedést követően leparkolsz otthon, majd elmész az erdőszélre sétálni. Vagy elmész erdőszélre gépkocsival, kiszállsz, sétálsz sokat, és azt követően jutsz haza szintén gépesítve?

Napsütés nincs, holnapra, holnaputánra jeleznek a pesti levelibékák kevés csapadékot. Most is meleg van, délutánra meg 12 fokot ígérnek. Na ezért fájhatott nekem minden létező ízületem két napja!

Utoljára szerkesztett: 24.2.25
  7. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szia Tihamér!

Hogyha itthonról mennék el gyalog akkor amire kiérek a városból más szinte jöhetnék haza. Eddig oké???
    Megközelítem a város szélét ott leparkolok és onnét indulok gyalog,..itt van jó nagy parkoló,Tejbolt,Virágbolt,Kocsma,Cukrászda( Cuki neve "Esztrol" azért ez a neve mert a tulajdonos gyermekei Eszter és Roland)
    Ha megszomjazom vagy megéhezem akkor itt minden kéznél van.
    Különben hátizsákosan megyek amibe minden vacak van.

Röviden ennyi,..de csak kérdezzél majd válaszolok,..lassan indulok szülinapozni.

8. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Szia!

Oké! Yes sir! De ha ÉN indulok el gyalog a háztól, 5-600 méterre már elérem a Kiserdő szélét, ott tekereghetek bármennyit, mert egyrészt a szélén vannak ülőhelyek, itatóhelyek, boltok, stb., másrészt viszont sok ízeltlábú is van, (vérszívó kullancsok) azokat meg nem szeretem. A közeli boltokba elzarándokolok gyalog is, de messzebb inkább a táltossal megyek. Ha tekerem a pedált, nem fáj annyira a térdem és a derekam sem. Gyalog meg minden lépésnél tudom, hogy VAN. ... Tekerés. ... Kimegyek, teszek fel egy adag krumplit, amíg megfő, addig tekerem a szobabiciklit. Az is mozgás, ha nem is a szabadban van. Aztán a burgonyát kihűtöm, lereszelem és lesz belőle pityókafánk. Azt meg elpusztítjuk, mert haragszunk rá. A papagáj és a mamagáj abból nem kap, kap helyette kölest. Fürtöset, amit a kicsi fiam termelt a nyáron. Azt imádják enni. Én/mi maradunk a krumplifánknál. :)

Szép napsütés van. És meleg! TIZENNÉGY fok pluszban.

A szülinaposoknak sok boldogságot és ajándékot!

9. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Ági, örülök, hogy gyógyulsz, lila foltok meg már nincsenek! Egy jó időre felejtsd el az elesést, nézz a lábad elé...ugye ezt mondod az kis Hercegnőnek is?

Ilona, mit is mondjak? Az, hogy nagyon sajnálom, az kevés. Bizakodó voltam nagyon! Igazság és gazság, egy betű a különbség, de tartalmilag ég és föld!

Zsozsó, jó, hogy nem vagy rosszabbul, maradjon is így!

Lajos, remek helyet találtál a gyaloglásod színhelyéül! csoda szép az az Erdőgyöngye Étterem és környéke! Megnéztem a neten! Megéri, hogy kikocsikázz a város széléhez és utána jön a gyaloglás a jó levegőn a nagyon szép környezetben!
    Lopnám az ötletet, de nekem marad a csendes kertváros itt a környékemen, ahol lakom, ill. a parkok, kis terek, surranópályák, melyeken elmegyek a messzebb lévő boltokba, postára. Előszeretettel megyek a kerékpárutakon, azok jó helyen vannak, fasorok között, parkok szélénél. Igaz, hogy rám szólt már egyszer egy biciklis férfi, hogy az nem járda, hanem kerékpárút. Nem vettem róla tudomást, nem szóltam, még (be sem) intettem neki, csak magamban mondtam, hogy ...! Amikor messzebbre megyek egy bizonyos távolságot csak a benzingőzös út mellett tudom megtenni, mert nincs más. Nagyerdő 20-25 perc gyaloglásra van, de szinte végig nagy forgalmú út mellett kell menni. Van ugyan, hogy arra megyek, de sok a kutyás ember, sokszor póráz nélküli kutyákkal, én meg a kutyákban nem bízom!! A városból kimenni hozzád hasonlóan, az nálam nem jön be, mert elég elhagyatott útvonalak vannak és én ott egyedül tuti, hogy nem megyek.

Tihamér, jó a kerékpározás, tekerj csak azzal a boltba! Míg bírod tekerni, addig használd!
    A 14 fok már valóban meleg, itt van már a tavasz a kertek alatt. Nálunk csak 5 fokig ment fel a hőmérő szála, de éjjel is csak -5-6 fok volt. Ma még szállingózott a hó is, de holnapra már napsütést jósoltak a békák. Bújnak a tulipánok, hóvirág már elvirágzott. Vágyom már nagyon ki a kiskertembe, bízom benne, hogy hamarosan sok időt tudok kint tölteni!

henrietta1223, -elzemari-, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  10. zsozso577

Szia

Bocsi és mégegyszer bocsi!
    Boldog születésnapot kívánok az unokáknak!

henrietta1223, -elzemari-, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  11. miklos4949

miklos4949 Törekvő

TIHAMÉR!
    Akaratlanul sikerült vérig sértened.Nem tudhadtad,mert itt játszom,amit megtehetek részletes önéletrajz nélkül.
    Idén júliusban lesz 50 éve ,hogy jogász doktorrá avattak.
    Közel fél életemben közigazgatási jogászként tevékenykedtem.....így tökéletesen tisztában vagyok az igazság és a jog viszonyával.
    Az aki úgy alkalmazza a jogot,hogy köszönő viszonyban sincs az igazsággal,az nyugodtan visszaadhatja a diplomájat . Tudom,hogy ez
    Naiv álom,de én mindíg igyekeztem ennek megfelelően dolgozni.

Nem engem ért a gazság.... három és fél évi eljárás után, egy 2 fokon felmentő ítéletet ügyészségi fellebbezésre megváltoztattak, a fiamat ítélték el olyan cselekményért amit nem követett el ,csupán az előírások szerint a munkáját végezte. Egy életre megbélyegezve,munkanélkülivé vált.

Utoljára szerkesztett: 27.2.25
    -W-595-, henrietta1223, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  12. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Bocsánat, de eszem ágában sem volt senkit sem megbántani. Nem tudtam, nem tudhattam, hogy jogásznak írok a jog és az igazság viszonyáról. Sajnálom, de azt azért továbbra is vallom, hogy az igazság és a jog nem azonos.

Ma már vagy még, nincs napsütés és meleg sem. Szürkeség van. Az eccem öcsikémet hazavitte a fiam ma reggel. December elején vitték be a mentők az otthonából, most kerül, került haza. De legalább a körülményekhez képest jól van.

További szép napot!

-W-595-, henrietta1223, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  13. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Ilona, sajnálom, hogy a dolgok mégsem alakulnak kedvezően.

Zsozso, nagyon jó, hogy nem vagy rosszabbul.

Lajos, unokáknak boldog szülinapot!

Judit, igenis értettem, igyekszem nagyon óvatosan közlekedni.

Az eventel végül is kész lettem, és nem kellett 0 perceznem sem.
    A holnap kezdődő event ismertetőt elolvastam, de valahogy még nem tiszta teljesen, de nem baj, majd tisztulok xD.
    De, hogy ezt az eventet is átvariálták....... o_Oo_Oo_O

Itt megenyhült az idő, még némi napsütés is van.

-elzemari-, busika02, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  14. zsozso577

Sziasztok

Szürkeség volt tegnap is és ma is! Sőt most még az eső is szitál!....de hideg az nincs!

Elolvastam a holnap kezdődő event kiírását. Azt most nem mondhatom, hogy nem értem.... minden világos....de
    sok mindenre oda kell figyelni! Biztosan elkezdem, hogy meddig jutok azt nem tudom....elég sok az a 250 pont!
    Ami világos...ma nincs semmi teendőm...aztán holnap az eventes terület fele lesz megnyitva és ott szaporíthatunk.
    Egyelőre nem tervezek vásárlást....bár a második felhő nagyon csábító számomra....így meglátom!

-elzemari-, busika02, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  15. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Jó sokat olvastam vissza,rég jártam erre.Sok minden torténés volt igen olvasmányos volt.Csacska elöhivtál mindenkit a barlangjából
    és írásra kényszerítettél ( egy szavad sem lehet . mindenki itt van)Mosta azután olvashatsz!!!!:sleepy::sleepy:
    Elze szuper volt a kavicsos sztori,de a só szippantás is.Voltam én is sóbarlangban a gyerekek egy pár éve elvittek.
    Van nekem is párologtatom ami fújja a sós vizet ugy hogy itthon szoktam vele élvezkedni.!!!:)
    Lányom gyártja a makramé virágtartartot és kapott egy csomo farmert fényképezik és teszik fel a vinteedre nálunk most ilyen
    fennforgás van.A farmerből kistáskát gyár a hugom Nagy a biznic jól kitalálták ezt avinteedet.
    folytatom nem szeretném ha hosszan írok és nem engedi.

folytatás:
    Ágikám sajnos ahogy őregszünk ugy potyogunk mint az őszilegyek(gyogyulgatsz már?? )
    Csak nekem megy össze az idő ?felkelek elrendezem az ágyam megmosdom felöltözöm egy két filmet megnézek kicsit még pakolászom
    ha belefér még alszom egy kicsit délután este hiradó nézés és vége a napnak.
    egész nap esik az eső pocsék nyirkos idő van!
    Megyek hajat mosni mert reggel lemaradt
    Szép napot jó játékot!

-elzemari-, Ms.AbyZu, _Ilona49_ és 7 más kedveli ezt.
  16. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Igen most már nem úgy jön össze minden ahogy szeretnénk.
    Én is utánoztam a fiamat,..amikor a ZÖLD kuka tele van,oda a körtefa mellé ugrálunk bent egy kicsit,máris csak félig van. És utána kiugrunk belőle.
    Na az utóbbi nekem nem jött össze,..nem tudtam hogy a lábaim nem bírják,..elterültem,fűre érkeztem csak a kezem ért a járdára.
    Szóval Ágival a múltkori eset, mindketten "elterültünk mint furulyaszó a Hortobágyon" csak annyi a külömbség hogy Ágihoz közelebb van a Hortobágy.

Az ember nehezen veszi tudomásúl már nem megy úgy minden mint ezelőtt 30 évvel.

Már az éjszaka óta esik az eső. Ma nincs séta,..tegnap is esernyővel mentem.

_Ilona49_, -elzemari-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Lajos említette a kukát. Saját kukám van, ill. nem az enyém, hanem az AKSD tulajdona, vagy mégsem? Csütörtöki napokon kihúzom az utcára, jönnek a "kukások" felkapják és ahogy esik úgy puffan módjára kiürítik, majd visszateszik, visszadobják, ledobják, lecsapják épp oda, ahova sikerül. Ennek következtében a kuka épsége hamar megroggyan, itt letörik egy darab, itt bereped, ott bereped, stb. 1-2 hete kaptunk matricát, amit a kukára kell ragasztani, a matricán a kuka adatai és az utca, házszám, hogy hova tartozik. Nem ragasztottam fel a matricát, úgy gondoltam, hogy előbb kérek egy új, sérülésmentes kukát. Ma felhívtam őket, elmondtam, hogy a sérülések miatt kérnék helyette egy újat. ( a kuka fedele félig le van szakadva, több helyen pedig repedések vannak rajta) Nos jött a meglepő válasz, hogy nem cserélnek, vegyek újat 13ezer valamennyiért. Kapkodtam a levegőt, mondtam, hogy a kukások tették tönkre és nem én, de újra megismételte a választ, hogy már nem cserélnek kukát, az az idő elmúlt! Tehát vegyek új kukát, ha nekem ez nem jó és majd azt is dobálják a kukások a kedvükre?!! Valamikor hoztak egy új törvényt, vagy határozatot vagy tudom is én mit, mely szerint megszűnt a kukák cseréje. Nagyon bosszantóóóóó!!!! - még mindig mérges vagyok!

Ez az event sem tetszik. Nem tudom, hogy hogyan érek a végére. Most valahogy nem is nagyon izgat. Pénzt nem költök rá az tuti, sosem szoktam eventre valós pénzt költeni, most sem fogok. Annyira átvariálták ezt a karneválost, hogy köszönőviszonyban sincs a régi jó kis karneválihoz. Kár, az eredeti jó volt, azt szerettem!

Panasznapot befejeztem, megyek duzzogok magamban. Pá!

_Ilona49_, -elzemari-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  18. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Sziasztok!

Odébb van még a tervezett sóbányás utazásunk, nem bírtam megállni, felkerestem az itteni eredeti parajdi üzletet, vettem párologtató követ és sótéglát.
    3 db 4 kg téglát elhelyeztem a lakás 3 pontján. Tálcát tettem alájuk!
    2,2 kg sókövet kombináltam fehéret és szürkét, üvegtálba vízzel felöntöttem.

Észrevettem a lakásba érződik a friss tengerpartos levegő, ahogy párolog, oldódik fel a sókő, majd kicsapódik a tálszélére.

Utazás április elején lesz.

Csatolt fájlok:

Utoljára szerkesztett: 1.3.25
  19. Csacskamacska

Remek!! Ügyes vagy!! :):)

20. zsozso577

Sziasztok!

Judit....mindig van valami gond!
    Ilyenkor ....amikor utazok és nem takarnak a fák.....bizony a sínek mellett sok helyen borzalmas
    a látvány! / szemét hegyek/
    Ez az emberi nem törődés és a szemét elszállítás összetett hibája! Ha belegondolsz...akkor már mindenért fizetni kell!

Lajos...csak lassan az ugrálással! Én már a létrára is meggondolom, hogy mikor lépek rá! Egy óvatlan mozdulat és
    kész!!!!...meg van a baj!!!!!

Baj....baj! A mostani eventtel is csak a baj van! Értem én....de nagyon összetett és már eddig is többször javították..
    Az ember agyában kezd összeállni....és aztán újratervezés! Nálam az is gond, hogy amíg nem látom a végét.....izgulok!
    Mától fogom kiszolgálni Rackót...eddig nem néztem be hozzá!
    Csütörtökön utazom....így az a nap nagyon izgalmas lesz...az aratás szempontjából is!
    Célom még mindig a második felhő lenne!...aztán meglátom!

Pénteken este...amikor olvastam az utolsó változtatásról....írtam az egyik szomszédomnak....pont aznap délután beszélgettünk az eventről. Aztán visszaírt, hogy nahhh...én most ebből nem értek semmit sem!...várom a vasárnapot és figyelek!!!!!
    Visszaolvastam magam! Azóta meg magamon kuncogok.....én sem értettem volna....sokszor nem ismerek magamra!!!!!!!!:pxDxD

-elzemari-, Tündi100, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.