Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Károly....köszi az infókat!

  Most az egyszer piros pontot adtam magamnak a feledékenységemért! A tenyésztelepet 16 utána telepítettem !
  Fel sem tűnt, hogy kevesebb szprt-t használtam. Most olvastam az ismertetőt!

  Erősen kapálok a FA-fáért! Segítségem van a játékhoz....így a közösen végzett munka gyümölcse is meg lesz, mivel
  a segítőm...nagyon de nagyon ügyes....ebben !

  Csomagok útra készen....este indulunk! Kiruccanunk már a csücsökből! Irány Borsod! Hétfőn jövünk vissza!

  Jó hosszú hétvégét Mindenkinek és persze ne felejtsetek el kapálni! Hajjjrrrráááá!
   
 2. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Jó reggelt kívánok mindenkinek.

  [​IMG]

  Mosolygós szép napot, jó játékot.
   
 3. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!  Pünkösd napját, azaz a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását a keresztény világ vasárnap, a húsvét utáni ötvenedik napon ünnepli. Ez alkalomból a keresztény egyházak országszerte ünnepi miséket, illetve istentiszteleteket tartanak.
  Pünkösdöt a keresztény egyház születésnapjának is tartják. Az evangélium szerint ugyanis Krisztus mennybemenetele után az apostolok, Mária és a legközelebbi tanítványok közösen ünnepeltek: Szent Péter prédikációját követően sokan megtértek, belőlük alakultak az első keresztény gyülekezetek.

  Az ünnep elnevezése a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, s napja minden évben május 10-e és június 13-a közé esik. Eredetileg a befejezett aratás meghálálásának (Sávuot) napja volt, később pedig a Sínai-hegyi törvényhozás ünnepévé vált. Bár pünkösdöt ünnepként csak a II. században említik keresztény írók (Tertullianus, Origenes), ünneplése egyidős az egyházzal. Már 305-ben püspöki szinódus rendelte el a Szentlélek eljövetelének megünneplését. Mivel a húsvéthoz kötődő ünnep, ezért a niceai zsinat óta (i.sz. 325) mozgó ünnep.
  Az evangélium szerint Krisztus mennybemenetele után az apostolok, Mária és a legközelebbi tanítványok közösen ünnepeltek. Hirtelen hatalmas szél támadt, amely betöltötte az egész házat, ahol összegyűltek, majd lángnyelvek jelentek meg, amelyek szétoszlottak és leszálltak az összegyűltekre. "És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok. ...Péter azonban előállván a tizeneggyel, felemelé szavát, és szóla nékik: Zsidó férfiak és mindnyájan, kik lakoztok Jeruzsálemben, legyen ez néktek tudtotokra, és vegyétek füleitekbe az én beszédimet!... Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát... A kik azért örömest vevék az ő beszédét, megkeresztelkedének; és hozzájuk csatlakozék azon a napon mintegy háromezer lélek..."(Ap.Csel. 2. fejezet, Károli Gáspár fordítása) Pünkösd tehát az egyház születésnapja is.
  A középkorban a Szentlélek lejövetelét jelző szélzúgás jelképezésére kürtöket és harsonákat fújtak, a lángnyelveket égő kócok, rózsák és ostyák jelképezték, amelyeket a templom padlásáról hullattak alá, néhol fehér galambokat eresztettek szét.

  A magyar pünkösdi szokásokban a keresztény szokások keveredtek az ősi, pogány szokásokkal, a már meglévő pogány hagyományokra épültek rá a keresztény elemek, és olvadtak össze egy ünneppé.
   
  zsozso577, Kukackukac, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 4. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Sziasztok!

  Itt az idő borús .... esős....

  Délelőtt gulyáslevest főztem .

  Az eventet csinálom teljes gőzzel, 172 pont választ el az első FA fától, jelenleg felröpire várok, 45 perc múlva aratom a nemesített havasi gyopárt.
  Az event megkezdésétől minden nap sikerült egy-egy 100 % termény bónuszt pörgetnem :), így a növényeket még + bónuszokkal termeltem.
  Mind két FA fát szeretném a farmocskámon látni :inlove:, és ezért kapálok is rendületlenül :);).

  Legyen szép 7 végétek.
   
  zsozso577, busika02, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
 5. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Halihó!
  Végre újból itt lehetek!!!!! A gépemet megszállta a szentlélek ...és ismét üzemképes.
  Olvasgatok,igyekszem képben lenni...….lassan,de biztosan haladgatok.
  Nagyon megörültem a Terikéről szóló bíztató híreknek.
  Egyenlőre ennyi telik tőlem,megyek rendbetenni a farmocskáim…..no és a Qpi-t nem hagyhatom ki.

  Annyira megörültem a pünkösdi csodának,hogy az időről teljesen megfeledkeztem.Adtam volna be a halkekszeket....mentsük ami menthető alapon....de nem ment.Ismételtem,ismételtem,frissitettem..hétszer,majd ránéztem az órára: 22 óra 6 perc.Hiába az agyacskám már nem a régi.
  Zsozsó jutott eszembe:nem csak Te tudsz bakizni.Az üzemszünet előtt volt egy "gyémántdíjas"szériám a majompálmákkal....lehet,hogy a gépem a rázúdított ..a végén már ugyancsak cifrázott,nyomdafestéket nem tűrő "öndícséretem" miatt adta meg magát szégyenében.El is kereszteltem Tihamér Gizusa mintájára :Gusztinak.és…"Guszti nem fél Lucifertől,Guszti hős,Guszti erős" és ismét hagyja,hogy munkára fogjam.Kicsit még kéreti magát,de gyorsuló tendenciát mutat.
  Természetesen így az ikerözön is elmaradt,azért a farmaranyfáért.....az esélytelenek nyugalmával.... harcba szállok.

  Az idő éppen nem a legünnepibb,de remélem kellemesen,végre karantin nélkül,családi,baráti körben töltitek.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.6.20
  zsozso577, busika02, Fatther és 5 más kedveli ezt.
 6. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Szép jó reggelt!

  Itt az idő borús....és hűvös.....sose lesz már nyár....? na jó nem a 40 fokra vágyom, de szép napsütéses kellemes meleg, mikor már szandálba és egy könnyű veddfelkébe lehetne járni.....

  Ilona, örülök, hogy a géped újra jó és itt vagy :).

  Az eventtel küzdök, 1850 pont - ami, ha jól kalkulálok, 120 pontokkal 15 játék - választ el a 2. FA fától :);).

  Legyen szép napotok!
   
  zsozso577, busika02, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 7. Kuzdern

  Kuzdern Fórum admirálisa

  Szia! 12 hét nyár következik, minden napját ki akarom használni...én szeretem, sőt akarom a meleget...fagyok meg.
   
  zsozso577, busika02, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!:)

  Ilona, nagyon örülök, hogy újra itt vagy! :) Gusztit pedig tartsd kordában, nincs semmiféle sztrájk, meg dacoskodás, hogy nem dolgozik! Azt a mindenit neki, azért van, hogy dolgozzon!
  Ági, hajrá, össze fog jönni a második farmaranyfa is!
  Nyár? 12 hét! Igen, naptár szerint, de a valóságban ki tudja! Várom a jobb időt én is, szeretnék már sok napsütést, meleget! No, nem 40 fokot, de nem is 18-20-at, ami most van. Szél állandóan fúj, esegetni, meg csak eseget, felhős az ég, néha kibújik a napocska, de legtöbbször a felhő győzött. Talán ma már a felhő vesztes lesz! :)

  Eventet tegnap fejeztem be. Nos, mit mondjak? - igen szorgosnak kellett lenni, meg szerencsésnek. Spórolós vagyok, így volt bőven kk, meg szupertrágyám és itt a Csacskán csak 300-at pörgettem a partyból, s szépen lettek bónuszok. A Kotkodán 500 körülit , vagy még többet elpörgettem és feleannyi siker sem lett, de szupertrágyával behoztam. Egy fillért nem költöttem rá, ez jó érzés!! Szeretem a mamutfáim, nem is veszem le őket soha, be vannak betonozva a tisztásra!
  A főfarmom közepén így már nem egy, hanem három szépséges," Farmaranyos" fám van!

  Pünkösdi szokások, hagyományok:
  Néhol már ősszel koszorúba font gesztenyét tesznek a verembe, hogy pünkösdkor a ház előtt vagy az utcán fogyasszák el. A pünkösd hagyományos étele a rántott csirke és az idei liba uborkasalátával. Juhtartó gazdáknál szokásos a pünkösdi bárányból való ételek készítése: báránysült, báránypaprikás. Egyes helyeken édes tésztákat ettek, hogy sárga legyen a kender, a tésztákat friss gyümölccsel - eperrel, cseresznyével - töltötték meg.
  Pünkösd megünneplésének kiemelkedő magyar eseménye a csíksomlyói búcsú, amely az összmagyarság legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepségei közé tartozik. Eredete: 1567-ben János Zsigmond erdélyi fejedelem a határőr katolikus székelységet fegyverrel akarta az unitárius vallásra áttéríteni. Az összegyűlt székelyek azonban Nagyerdőnél legyőzték a protestánsokat, megvédték katolikus hitüket. Ez idő óta minden pünkösd szombatján nagy búcsút tartanak, ahová évek óta több mint százezer ember érkezik, főként Erdélyből, Magyarországról, Jugoszláviából, Szlovákiából és Ukrajnából, de érkeznek magyarok a világ minden tájáról.

  Pünkösdkor pünkösdi rózsát szórnak a mosdóvízbe, hogy egészségesek legyenek. A legények pünkösdi rózsát tettek annak a lánynak az ablakába, akinek udvarolni akartak.

  A pünkösdi királyság hagyománya


  A magyar pünkösdi szokások a keresztény ünnephez kapcsolódnak, de számos vonásukban az ősi tavaszünnepi pogány rítusok emlékét is őrzik. Jellegzetes népszokás ilyenkor a pünkösdölés, a pünkösdi király- és királynéválasztás, valamint a májusfa-állítás vagy -kidöntés. Számos helyen hagyományosan búcsút rendeznek pünkösd napjaiban, s különböző közösségi programokkal várják az ünneplőket.

  A pünkösdi királyválasztás a történetileg jól dokumentált szokások közé tartozik. Már a 16. században pünkösdi királyságnak nevezték az értéktelen, múló hatalmat, s feltehetjük, hogy maga a szokás jóval régebben is ismert volt hazánkban. A 16-19. századi adatok legtöbbször a verseny keretében választott pünkösdi királyról szólnak. Székely gyermekek bothúzással, másutt lúdnyakszakítással és más ügyességi versenyek keretében választottak maguk közül pünkösdi királyt. Századunkban a versennyel választott pünkösdi király eltűnt.
   
  zsozso577, busika02, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 9. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Sziasztok!
  ééééés....éééésss.... sikerült :inlove:, mind két FA fa megszerezve :inlove:, megdolgoztam én is értük, kihasználtam a farmom lehetőségeit, és sikerült 3 x egy-egy 100 % termény bónuszt is pörgetnem, valós pénzt én sem költöttem.
  Képet sajnos most nemtudok hozni, mert lefotóztam ugyan de gőzöm se nincs hova lett .....meg hogy kell..... de megyek és utána olvasok az enciklopédiában.

  https://mylittlefarm-171-userpics.bpsecure.com/gp/1/98/24/19861407_1591024418.jpg

  Judit gratulálok mind két FA fádhoz :).

  Lajos, merre vagy...? régen írtál......jól vagytok?
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.6.20
  zsozso577, Csacskamacska, busika02 és 2 más kedveli ezt.
 10. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Vidám,szép estét!
  Csacska! Köszönöm a távollétem okáról adott híradásod!!!!!
  Az aranyfákhoz GRATULÁLOK Neked és Áginak is.
  1. Nekem nem lesz most sem,hisz csak tegnap este tudtam elkezdeni az eventet.Kicsit irigykedem,de a játék öröme,az,hogy ismét köztetek lehetek kárpótol.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.6.20
  zsozso577, henrietta1223, Fatther és 3 más kedveli ezt.
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!

  Végre süt a nap és nyárias az idő, így már a kedvem is más!
  Ági, gratulálok, ügyes vagy! Megdolgoztál Te is érte!
  Ilona, sajnálom, hogy nem fog összejönni a Fa fa, de a kicsinek is örülni kell, s te örülsz már annak is, hogy újra itt lehetsz! - és persze mi is örülünk!
  Végre a kertben is tudok tevékenykedni, mert ma a szél máshol vert tanyát.
  Csináltam néhány fotót a kiskertemben, megosztom Veletek:
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200602v00sumbx8.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200602v00snhop2.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200602v00s9qweo.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200602v00siwij.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200602v00sexmmn.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200602v00s4nyu9.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200602v00siwij.jpeg
  https://mylittlefarm-171-userpics.bpsecure.com/gp/1/87/10/18727481_1591083916.jpg
  https://mylittlefarm-171-userpics.bpsecure.com/gp/0/25/35/2587918_1591083740.jpg
   
 12. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Sziasztok, szép délutánt!

  Ilona, köszönöm szépen, sajnálom hogy Neked nem sikerül megszerezni a FA fát, de az apróbb ajándékok is hasznosak lesznek.

  Judit, köszönöm szépen, hááát... nem tudok betelni a látvánnyal, gyönyörködöm bennük és örülök, hogy most már nekem is van.
  Másik 2 farmon is dolgozom kitartóan és meg is lesz az eredménye 1-1 FA fát sikerül összehozni azokon is, sőt az egyiken már megvan.

  Megnéztem a fotókat, nagyon-nagyon szépek.

  Itt az idő változékony, hol süt a nap, hol beborul, a szél is fújdogál.
   
  busika02, henrietta1223, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 13. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Gratulálok Mindenkinek az eredményes eventezéshez!
  Nekem is a farmon vannak a fák.....de én csak a gazt termeltem....a nagy részét a minijátékot más csinálta!
  Igy neki jár a dicséret....amit meg is kapott!

  Huuuuhhh.....olvasom, hogy új taggal bővültünk!xDxD Guszti a hőssel! Üdv őt is!!!!xDxD
  Ilona örülök, hogy újra köztünk vagy! Hiányoztál!

  Judit....Ági! Nagyon ügyesek vagytok! Én már feladtam a képkészítést és az ide beillesztést is!
  A régi rendszerrel sok mindent megtanultam....hisz a munkám során is kellett alkalmazni. Ám a vin10 kifog rajtam!
  Lehet nem is akarom megtanulni?
  Igy vagyok a telefonnal is. Használom....használom....de nem használom ki teljesen! Olyan sok mindent lehetne rajta csinálni.
  Valahogy nem az én világom!
  Azon viszont csodálkozok, hogy még farmozok! Jujjjjj.....de sokat bénáztam!....nahhh azért mostanában is előfordul,
  hogy sok-sok bakival dolgozok! Nagy hibám az is, hogy nem teljesen használom ki a farmon levő lehetőségeket.
  Gondolok....itt felhőre vagy egy -egy dekorra!

  Éjszaka értünk haza.....Volt forgalom akkor is amikor mentünk és tegnap este is! ...Viszont jól lehetett haladni!

  Ma pihit tartok. A levegő-változás és a hosszú út, eléggé fejbe üt!
  Itt a csücsökben hideg az nincs....de a szél fúj rendesen...és jönnek-mennek a felhők!
  Amikor süt a nap....meleg van...amikor a felhő eltakarja....hűs van! A lakásban pedig hideg van! Fázok!
   
 14. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Zsozso köszönöm szépen.
  Én is gratulálok Neked és a segítődnek.
   
  busika02, _Ilona49_, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 15. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

 16. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Károly köszönöm, hogy idehoztad a híreket!
  A neonos eventet végig csinálom....az biztos!...lesz bomm is .....hurrráááá!
  A dominós szerencsére épülő minijáték....így a célom az imádkozó sáska...aztán jutok ameddig jutok!

  Itt a csücsökben olyan de olyan fekete felhő gyűlt össze, hogy ha az kiszakad....lehet viszi a várost....már
  dörög és villámlik! Jujjjjj....de félelmetes!
  Megyek a terasztól behozok mindent!
   
  henrietta1223, Fatther, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!
  14 óra után értem haza, ide meg most.
  Zsozsó, itt is hasonló az idő, napon jó, de árnyékban hűs! Ablak ugyan nyitva, de még nem tudtam eldönteni, hogy a meleg, vagy a hideg jön be. Szellőztetni viszont kell, így ablak marad nyitva, én meg felveszek egy hosszú ujjú pulcsit.

  Károly köszi a híráradatot! Még kapkodom a fejem. A kockázást szeretem ugyan, de szerencsére épül, így akármi is lehet. Persze csinálom, mert miért ne?! Majd lesz valami a végére.
  Neonos is csak kellene és boom is lesz, így hajrá!
  No, unatkozni nem fogunk az biztos, a továbbiakban sem.
   
 18. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Sziasztok!

  Károly, én is köszönöm a híreket.
  Olyan nem ráérős napom volt, de kora délután nagyon futtában olvastam a következő eventeket.
  Én is neki állok mind kettőnek és végig is szeretném vinni.
  A tenyésztőssel nem lesz gond, lesz boom is, hamar a végére lehet érni.
  A kockázósat is szeretem, ámbár szerencse alapú, de jó lenne az a sáska...... na majd látjuk hova jutunk, vannak még tartalékaim, nem kellett mindent az előzőbe fektetni.

  Az idő itt is hol ilyen... hol olyan.... most éppen gyülekeznek a felhők, és most hogy jöttem haza az Anyukámtól már néhány csepp eső is csapkodott.

  Jó játékot, sikeres eventezést kívánok!
   
  henrietta1223, Fatther, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!
  Eventet elkezdtem, sikeresen le is arattam Pannik nélkül.., DE!!- még utána is arattam és még akkor sem jutott eszembe, csak most. Jó kezdés, meg is dicsértem magam.
  Neonost befejeztem, ott meg túltenyésztettem, kimaradt 15 labda, tehát megállapítottam, hogy számolni sem tudok! No, így állok, ill. ülök és gondolkodom, hogy mit rontok még el.?
  Délelőtt irány a város másik vége, jól kidolgoztam magam, az itthoniak most következnek. Szerencsére ebéd volt, maradék zöldbabfőzelék sült oldalassal és még a London szeletből is volt, így sütizhettem is.
  Az idő, mint az időjárás ami megbolondult!
   
  henrietta1223, Fatther, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 20. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  A neonos-eventet.....elég hamar befejeztem. Tenyésztettem egy kicsivel többet....hiúzból kevés van....de hamar be is fejeztem.
  Szinte csak az alapokat adta!

  A kockással küzdök. A rászánt szuper trágyát elhasználtam...nulláztam, mert növényt gyűjtök!
  Krókusszal akartam....de valamiért nem tudtam betenni az üvegházba,,,ill.nem tudom pontosan mi a neve a az ablaknak.
  Azóta már összejött....persze nulláztam más növénnyel.
  A célom még mindíg az imádkozó sáska. Mindent megteszek, hogy legalább addig eljussak.

  A szezonost is csinálom....a kockás event elég jól adja a szezon pontokat.....sokat fogok haladni vele.
  Ott is ólra hajtok...olyanom egyáltalán nincs!

  Az időjárás....olyan áprilisi! Tegnap kiadós eső volt....erős széllel. Ma nem esett az eső....de a szél megmaradt!
   
  -W-595-, henrietta1223, Fatther és 3 más kedveli ezt.