Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  xDxDxD:cry:
   
 2. miklos4949

  miklos4949 Törekvő

  Kedves Károly! nincs miért bocsánatot kérni,sírni,meg pláne nem. Van egy másik ilona49,már máskor is összetévesztetek vele. Csodálkoztam is rajta.
  A köszöntés nagyon-nagyon jólesett,az igazin ilyen csodálatos csokrokat,tortákat nem kaptam, még a fiam sem gratulált
   
  Utoljára szerkesztett: 6.6.20
  Csacskamacska, zsozso577, busika02 és 3 más kedveli ezt.
 3. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt kivánok!


  Nagyon halkan jöttem, ne ébresszek fel senkit.Viszont nem tudtam elmenni e mellett a finom étkek mellett.Szerintem
  aki a sültoldalast nem ismeri nem is tudja, hogy mi a finom.Igaz én ritkán készitem, mert a Papa nem kedveli a csontos húsokat, de néha azért csak becsempészem a repertuárba én is.A mákos guba az jöhet bármikor, reggel délben este is.


  Ó a körömpörkölt, valamikor de szerettem.A drága barátosném gyakran meséli nekem, hogy milyen finomat evett belőle.Mit tettem én, gondoltam egy nagyot, mert igen felcsigázott vele az egyik alakalommal is, és vettem két kis csülköt. Meg is kértem a hentes urat,hogy vágja ketté nekem, annak rendje módja szerint, gondoltam igy még jobban kifő majd belőle a finomság.Igy is történt, elkészült a finomság.A Papának készitettem természetesen valami mást.Nekiültem a körömpörköltnek egy kis tányérkával és elkezdtem enni, amikor az én Életem Párja azt mondja, hogy legalább a burgonyáját had egye ő is meg.Igy is történt és jóizűen elfogyasztotta a burgonyát, sőőt még meg is dicsérte.Én meg ettem a csülökből is de sajnos nagyon megülte a gyomromat.Pedig finom volt nagyon.
  Régebben, nyaranta de sokat bográcsoltunk mi is, sok finomságot, jó vissza vissza gondolni rá.

  Valóban régen jártam felétek, és bevallom hiányoztatok is, de azt is be kell valljam, hogy mostanában nagyon csendesen élünk, sok mondanivalóm nincsen.
  Vagy talán mégis.....

  Képzeljétek, a karantén alatt, hogy azért mégis történjen velünk valami más is, mint a fotelt nyűni, kitaláltuk a szomszédasszonnyal, hogy van nekünk a ház mögött egy szép nagy zöld terület, és ott fa meg fű van, és ott mi kialakitunk egy kis virágoskertet is. Elöl a bejáratnál is van, az egyik oldalon virágos kertecske a másik oldalt pedig mindenféle füszernövények vannak cserepekbe ültetve, és úgy betéve egy kis körbe.
  Igy is történt, szépen beöltözve, maszk, kesztyű és kissé távol egymástól, annyira, hogy azért egymás beszédjét azt halljuk, nekiálltunk a munkának.Lapát volt ásó helyett, kis kapa, ami igencsak megdolgoztatta a derekunkat,a rövid nyele miatt,gereblye az rendben volt igy szerszámilag.
  Elsőre az elnyillott pitypangoknak a virágutáni szálló fehér fejét vertük szét, szegény pedig nem vétett nekem semmit, hacsak azt nem, hogy amikor fújt a szél sokat tüsszögtünk tőle.Mikor ezzel megvoltunk, akkor előlről hoztunk ide háta citrom füvet, majd vettünk a barkácsboltba levendulát, az aranyeső bokrát megmetszettük, hiszen már a virágzása elmúlt, szóval belevetettük magunkat a munkába.Azt elfelejtettem mondani, hogy van nekünk három kinyitható székünk is, amit egyszer a lomtalanitásnál a fodrászom üzlete előtt a lányok kirakták, mert már nem volt rá szükségük.Én megkérdeztem, hogy elhozhatom e, és miután igen volt a válasz nosza el is hoztam egyet.
  Igen ám, de eztán eszembe jutott, hogy egyre csak én ülhetek, és van ott még, hogy a Papának is legyen.Vissza ballagtam és elhoztam még egyet.Szerencsére nincsen messze a lakástól igy nem volt gond a székkel mászkálni, meg aztán úgy is összecsukva még nem is volt gond a szállitása.Nem cifrázom tovább, de amikor a szomszédasszonnyal lekezdtünk lejárni a kertbe, felvetődött, hogy hátha meg van még a harmadik szék is, és meg volt.Igy most már három összecsukható szék boldog tulajdonosai vagyunk, amit igen jól ki is használunk.

  Ahogy elkezdtük a hátsó kertet művelni, nagyon nagy kedvünket leltük benne, mert mindig valami új és új került bele,elkezdtük a nagy tarackokat kiirtani, ami nem kis munka volt derékilag, de megérte, mert helyette virágok kerültek a földbe.Legutóbb az egyik szomszi hozott paradicsom palántát is, és aki a földszinten lakik kinézte a nap járását, hogy mikor kezdi el takarni a fa a területet és oda ültettük a paradicsomot is.Igy aztán amikor majd érik, csak lehajolunk a székről és leszedjük az érett paradicsomot és elfogyasztjuk, mint az első kerti eperrel tettük.Már volt négy gyönyörű szem, azt szépen elosztottuk és élvezettel elfogyasztottuk.

  Ne haragudjatok, hogy igy elkezdtem koptatni a billentyűket, de most valahogy jól esett irnom róla.

  A kockázásnak nem vagyok valami nagy mestere, de csinálom, mert játék, és néha ha jön egy póker , még örülök is neki, na meg az ajándékok sem piskóták.
  Az előző eventből egy aranyat termő fát sikerült megszereznem, igaz sok munkám volt benne, de elkapott a láz, hogy annyi embernek, játékosnak sikerült, hátha nekem is lesz.És lett egy.

  Kivánom, hogy legyen szép és derűs a napotok.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.6.20
  Csacskamacska, zsozso577, busika02 és 5 más kedveli ezt.
 4. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Jó reggelt kívánok mindenkinek.

  Tudom, valóban van ilona49 gazda is, DE ő nem "jár ebben a topikban", _Ilona49_ viszont CSAK te vagy egyedül itt, nekünk.
  A februári születésnapodról nem tudtam, (ld:https://board-hu.farmerama.com/threads/gazdák-a-tiszántúlról.16221/page-392#post-1073914) Lajos hozzászólása, és sajnos a hónap további napjaiban sem "láttalak" a fórumon, de ezt nehogy dorgálásnak fogd fel, mert később megtudtuk az okát, miért nem jelentkeztél. Egyébként egy köszöntés mindig jól jön 8), akár csak egy kis napi cukiság.

  Íme:[​IMG] mosolygós szép napot kívánok mindenkinek.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.6.20
  Csacskamacska, zsozso577, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 5. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Szintet léptem a rendes farmon,szép kerek szám :220......Bahán az 514-nél járok......szezon 29....aktuális mnijáték 51-7270
  a piacom számát nem tudom.
  Henike! nagyon jó tanítvány voltál Nagyon szép csokorral leptél meg ,a cicák mókásak.Én javíthatatlan számítógépes analfabéta vagyok.
  Egy fűszálat sem tudok a képernyőre varázsolni.

  Fatther! Mindig meg tudsz lepni.A kutyusok tündériek, bár a hölgy nincs igazán a helyzethez illően elragadtatva. Már vagy tízszer megnéztem,nem tudok betelni velük.
  Persze a saját kutyusaim is felidéződtek. Az első Lőrinckerti Boldizsár borsszürke törpe schnauzer (javítsátok,ha hibás) 14 évig volt hűséges társunk.Emberismeretét a kétlábúak nagy többsége megírigyelhetné.Megtanított arra,hallgassak rá,akit nem fogadott el biztos,hogy előbb-utóbb valami disznóságot követett el ellenünk. Őt Rózsahegyi Arcsibar, (Arti)a hófehér kuvasz követte.Odaadó ház-és gazdiőrző, játszótársa a fiamnak és a cicakölyköknek.A fiamat szánkón húzta,a kiscicák a farán csúzdáztak.Neki voltak emlékezetes érzelmi kalandjai.A szerelme a szomszéd utcában lakott,amikor eljött a tavaszi zsongás ideje repült át a 1,5 m-es kerítésen,és landolt választottjánál.Sajnos az utódok nem voltak életképesek,ezért a nőstényt lecserélték egy pulira.Az a pofa,amit vágott a szomszéd kerítés tetején,amikor meglátta felejthetetlen.Őt két befogadott "kóbor" kutyus követte : SzuziLi ,őzbarna simaszőrű tacskó elperelte a kölyökcicákat Fefe -fekete-fehér anyamacskánktól ,a testével körülölelte és terelgette őket a csecséhez,hogy szopizzanak.Az utolsó csillagszemű akrobata: Borzika,mudri-foxi keverék,őt a sintértől mentettük,de sajnos láncon kellett tartani,mert mindíg kiszökött és minden szomszédot megkóstolt. Több kutyám nem lesz,bár nagyon hiányzik,de az elvesztésük mindig nagyon megviselt,és a betegségem miatt nem is tudnám megfelelően gondozni. A négy kutya kalandjai elegendők lennének egy kisregényhez.
   
  Utoljára szerkesztett: 10.6.20
 6. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Vendégem volt...így nem sokat voltam a Forumon....de az eventet csinálom ezerrel. Eddig egy-egy csúszást leszámítva....folyamatosan ülettem-arattam az e-gazt. Már ténylegesen látom az event végét....tegnap este az hittem, hogy a ma esti lesz az utolsó aratás.
  Ám így a végére vagy én fáradtam bele a játékba....vagy a rendszer csalafinta....csak kis sort és vagy három egyformát sikerül összehozni.....de olyan is van.....hogy a végén csak a dupla van! BRRRRRR!!!!!!
  A lényeg....ha ma nem......pedig nem!!!!!!....akkor holnap délelőtt a végére érek!
  A szezonosnál is 1200 pont választ el a Szurikátalaktól. Ott még azért lesz egy event...talán onnan is kapunk pontokat....de arra
  nem számitok.....mert bizonytalan!....hogy kapunk-e! Valaki tudja esetleg?

  Ilona....én is csatlakozom....a köszöntők közé......még így nagyon megkésve is! Sok boldogságot kívánok!...egy nagy csokorral!
  Én sem tudok idehozni semmit sem! A gépem most lett felturbózva. Készülök a játék átállására!
  Régen tudtam hozni képeket.....vin 10 alatt nem megy!

  Marika....jó kis elfoglaltságot találtatok magatoknak. Én most gondolkozok a teraszon pár cserép fűszernövényt kellene ültetni.
  Tavaly kaptam.....2 kis cserépben Aloe verat....azt hiszem már írtam is róla....hogy valamiért nem akar megmaradni.....aztán kitettem a teraszra....volt kint talán 1 napig....aztán jött a szélvihar.....és borított mindent.....a virág a földön volt....onnan szedtem össze őket.
  A teraszom nem vízes volt....hanem sáros....a kiborult virágföldtől! Nahhh.....mérgemben....behoztam a virágokat és betettem a
  kiszobába....az ablakba! Csodák csodája...elkezdett fejlődni!
   
 7. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Gratulálok, akkor sikerült megszerezned a szurikáta-lakot.
  Nagyon szép nevű kutyusaitok voltak,egyik barátomnak van egy gyönyörű fekete kutyája, hasonló a videóban szereplőkhöz, csodálatos neve volt: Balatonedericsi Nótás Betyár.
  Az öreg kutyánk Cooper, a Daylight c. film után adta neki ezt a nevet a kisebbik fiam, az ifjabbik pedig Lupo, ő nyolc éves, az öreg 15 éves lesz október 25-én.
  Akkor pedig ismered a kutyások mondását, lehet kutya nélkül élni, de .........
  További szép estét, jó pihenést és kellemes kikapcsolódást:  ez pedig a táncos kedvű ismerőseimnek, előadja fiatalkori barátom és társa:

   
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!
  Olvastalak Benneteket, de csak ma, mert a tegnapi napom igen rosszra sikeredett, így nem volt kedvem jönni és itt panaszkodni. Néha úgy érzem, hogy büntet az élet, vagy valaki, vagy valami, mert olyat tettem, ami nem volt szimpatikus valakinek. Mára túlléptem rajta!

  Marika, örülök, hogy benéztél és írtál! Jó ötlet volt a virágoskert létrehozása! Elvégre, ha van hol, akkor miért ne! Hasznos időtöltés, mozgás, szabadban van és lehet gyönyörködni benne, ill. a fűszernövényeket, vagy epret megenni, felhasználni! A székek megszerzése pedig még kényelmesebbé teszi a napot, így a munkában elfáradva, van mire le is ülni, beszélgetni!

  Ilona, élmény volt olvasni beszámolód! Humorod irigylésre méltó! Kutyusoknak igen előkelő nevük volt, s gondolom, hogy emléküket, csínytevésüket, hűségüket egy életre elraktároztad!

  Zsozsó, gratulálok, nagyon jól haladsz! A cserepeknek jobb helye lenne a szabadban, de, ha a szél és eső ilyen károkat okoz, akkor a szobában is jól elvannak, ha elég fényt kapnak. valószínű, hogy jó helyet találtál nekik, ha fejlődnek!

  Károly, élmény volt nézni a videókat! :)

  Kutyusokhoz visszatérve. Nálunk csak gyermekkoromban volt, mint hátőrzők. Jól végezték a munkájukat, mert nem is tudott bejönni senki, igen harciasak voltak. Cicák is voltak állandóan, mert egy nagy kertes házban azokra is szükség volt.
  Amikor a gyermekeim kicsik voltak, akkor cica volt nekünk is, meg akvárium, meg pinty.. tudjátok a gyerekek vágytak az ilyesmire. Miután elkerültek itthonról, így nekem se kutyám, se macskám. Nem is bánom, nem azt mondom, hogy nem szeretem őket, de ebbe a kicsi kertbe vétek lenne kutyát tartani, az csak kínzás lenne. Ölebeket meg nem nekem találtál ki! Macskák vannak a környéken, nem szeretem őket, mert leborogatják, letörik a virágaim. Nekem a virágaim, a kiskertem növényei fontosabbak, mint egy macsek.
  Egy macskanévadó esetet azért elmesélek. Lányom kikönyörgött egy cicát, meg is kapta, egy utcára kidobott fekete, ezüstszőrökkel tarkított cica volt. A farka vége le volt törve, így az visszafele kunkorodott. Hazahoztuk a cicát és elkezdődött az ötletelés a gyerekek között, hogy mi legyen a neve. Nem tudtak dönteni és megkérdeztek engem. Én épp Remarque, A Diadalív árnyékában című könyvét olvastam. Egy kocsmai jelenet, ahol a főhősünk épp egy tequilát ivott. A kérdés elhangzásakor, hogy mi legyen a cica neve, pont a tequila szót olvastam, így rávágtam, hogy legyen a neve Tequila. Az lett! Ennél már csak az volt mulatságosabb, amikor a teraszon kiabálva hívtuk a macsekot haza: Tequila, tequila....hogy a szomszédok először mit gondoltak, azt nem tudom, de majd megtudták, hogy a cica neve és nem az alkoholhiány kiabál belőlünk!

  Event nálam is halad, nem tudom, hogy a végére elérek vagy sem, de inkább nem, mint igen. Kockázásban nem jeleskedem.:(

  Legyen mosolygós szép napotok!:)
   
  busika02, Kuzdern, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 9. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Sziasztok...

  Judit,
  tudod, sokszor én azt mondom magamnak, hogy az előző életemben biztos sok rosszat követtem el, és most kell bűnhödnöm érte.

  Most nagyon jót tett az eső a kis virágos kertünkkel, mert legalább nem kell locsolni.A locsolás itt hátul kicsit macerás, mert előről a házból, a tárolóból kell locsolókannával a vizet hozni, ide hátra.Igy izmososdik az ember az igaz, de nem hiányzik nagyon nekünk.
  Egy újabb kitalálmány vett erőt rajtunk, hogy a fa alá meg lapokat teszünk, amit a régi járda felszedéséből oldottunk meg.Szépen a fa alá tettük, majd valamiből eszkabálunk még egy kis asztalt is.Az egyik szomszinak van egy kis ajtója, ami jó lesz majd asztallapnak, már csak lábakat kell keresni hozzá.A kőlapos rész el is neveztük a Karantén Fensik plázsának.Igaz az jelentésileg nem állja meg a helyét, mert nem homokos strand, de nekünk igy is megfelel majd.Ha nem akarunk a napon lenni, akkor elvonulunk koktélt szürcsölni a kirakott lapokra a fa alá.
  Itt a lényeg a kreativitás és hogy elfoglaljuk magunkat, amikor nagyon nincs más.

  Zsozso,
  nagyon jó neked, hogy van teraszod, és ott tudsz növényeket nevelgetni.Van egy ismerősöm, olyan csodaszép petrezselymeket termel ládádban a teraszon.Élvezet nézni, hát még használni.A másik meg grillezik a teraszon, én meg csak álmodozom róla, hogy milyen jó lett volna.Mindig eszembe jut a volt kolleganőm, aki megvárta amig első emeleti erkélyes lakást kinálnak neki és nem fogadta el elsőre a kinálatot.Én boldog voltam és repültem már is, amikor megkaptam a lakást.Az hogy nincs erkély és nem az elsőn van, kit érdekelt az akkor.

  A kockázásnál szerettem volna elérni az imádkozó sáskát, de már látom, hogy teljesen reménytelen.A dobozhal az még elképzelhető, de sebaj, majd legközelebb több sikerrel járok majd remélem.

  Kivánok szép napot és jó játékot!
   
 10. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Ma Medárd napja van.

  Medárd püspök, a szegedi nép ajkán Merdád, Merdádus (†560) napjához szerte Európában időjárási regulák fűződnek, amelyek évszázados megfigyeléseknek a szent neve napjához kapcsolt, népszerűen megfogalmazott eredményei.
  Ha most esik az eső, akkor a következő negyven napon hasonló lesz az időjárás. Megfordítva is: ha nem esik, akkor negyven napos szárazság következik.
  A negyven egyébként bibliai szent szám. Utólag költött mondai magyarázat szerint egy pajkos táncoló társaság nem hallgatott a szent püspök jámbor intelmeire. Ezért Medárd imádságára negyven napos eső most szét őket. Ha nem esik, de esőre szükség volna, Algyő öregasszonyai nagy kakast fürdetnek meg, hogy zápor kerekedjék.
  A göcsejiek a termésre is következtetnek. Ha esik, akkor a fű szépen kihajt, a szőlő bőven terem, de a bor gyönge lesz.
  Eleki németek szerint ezen a napon kezdődött a bibliai özönvíz. Így tartja Pincehely magyar népe is.

  Esős és esetlen délutánt kívánok mindenkinek!
   
  busika02, miklos4949, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 11. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Judit....mi már csak ilyenek vagyunk! Egyszer lent.....és tudjuk, hogy a gödörből csak felfelé lehet jönni!...aztán felül
  kerekedünk mindenen! Most ebben a zürzavaros világban sok ember befelé fordult. Nehéz volt ez az időszak!...Mindenkinek!
  Deeeee előre a L.....i úton!xDxD / nosztalgia/

  Marika! Elhiszem, hogy hiányzik a terasz!...én nem is tudnék nélküle meglenni!
  Én is hasonló csináltam, mint a kolléganőd! Nagyon régen....az első lakásnál....mi későn értesültünk róla.....
  aztán egy ismerős áltál....szerencsénk lett! Abban a szerencsében részesültem....hogy 3 üres lakás volt....amiket meg is mutattak!
  Egynél nem volt terasz.....azt hamar el is ejtettük....aztán jött a következő.....annak volt terasza....a hibája az volt, hogy földszinti volt!
  Mondtam, hogy jó...jó!....de itt a teraszon bárki beléphet a szobába!
  A harmadik volt a nyerő....teraszos és nem földszinti.....a 4.-ken volt....engem nem zavart a lépcső! Jujjjj....de sok élményem
  volt ezekkel a lépcsőkkel! Most 3. emeleten lakom....de liftes házban! Kényelem...magas fokon!

  Károly....köszi a felvilágosítást.....én csak az első részét ismertem!
  Itt a csücsökben...eddig még nem esett.....bár jönne-mennek a felhők!

  Lajosról tud valaki valamit? Ilyen sokáig csak akkor maradt el.....amikor kórházban volt!
   
  henrietta1223, -W-595-, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
 12. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Hagyományok, népszokások Medárd napjához

  A bukovinai magyarok szerint e napon kezdődött az özönvíz, és akkor is negyven napig esett.
  Jászdózsán úgy tartják, hogy Medárd napján mindig vízbe fúl valaki, és ez áldozat a vizek királyának, ezért e napon nem szabad fürdeni, de a lovakat meg kell itatni, mert akkor nem lesznek rühesek.
  Topolyán úgy vélik, ha Medárd napján süt a nap, akkor édes lesz a bor, ha esik, akkor savanyú.
  Baranya és a Mura-vidék szőlősgazdái szerint, ha Medárdkor esik, rossz szőlőtermésre lehet számítani, viszont bő lesz a szénatermés. Egyes csallóközi falvakban Medárdkor vetették a lent, hogy ne legyen gazos és szépen fejlődjön.
  Az ipolybalogiak szerint Medárdkor van a szénakaszálás ideje.

  Medárd püspök különben az időjárás, a gabona aratásának és a szüreti munkának is a védőszentje. Hozzá fordulnak még fogfájás esetén, gyermekáldásért, mentális betegségben szenvedők, parasztok(?),rabok, fogságba vetettek, sörfőzők, a szőlősgazdák.
   
  henrietta1223, -W-595-, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 13. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Napsütéses szép napot!
  Az örökös kalandozásaim miatt az aktuális hozzászólásokra gyakran csak késve,vagy egyáltalán nem reagálok,pedig türelmetlenül várom, érdeklődve olvasom hrszeiteket. De mindig felidéztek valami kedves,vagy érdekes élményt ,amit rögtön szeretnék megosztani Veletek.Én ez vagyok és úgy érzem így is örültök nekem
  .
  Most a legfontosabb,bár nem igazán jó,hogy -Lajos hozzájárulásával - hírt adjak miért van távol.
  Tündi állapota május 1-től sokat romlott.Ápolása,gondozása Lajos egész napját igénybe veszi,semmi máshoz nincs kedve,ideje.
  Igyekszem Bubo doktor útján bátorítani,segíteni,nem sok sikerrel,legnagyobb bánatomra inkább sikertelenül. Nagyon szurkolok ÉRTÜK!

  A Medárd napi népszokásokat érdeklődve olvastam...tanultam.
  Még szerencse,hogy nem vasárnap volt,akkor itt rettenetes csöpöm-pöhom,jégeső volt.A házfal tövét 2 cm-esen betakarta.Hétfőn a napsütés volt uralkodó.
  Lehet,hogy a kakasokat kell majd fürdetni?
   
  Utoljára szerkesztett: 9.6.20
  busika02, henrietta1223, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
 14. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot kívánok!
  Ilona, jelenlétednek mindig örülök, mert akkor tudom, hogy jól vagy, vagy, ha gondjaid is vannak, akkor azt sajátságos humoroddal túléled, míg azok meg nem oldódnak!
  Ez bizony nagyon nem jó hír! Lajosnak erőt, kitartást, Tündinek gyógyulást kívánok! Bízzunk benne, hogy Lajost erősíti a bátorításod, bár gondolom, hogy nagyon nehéz és fájdalmas helyzetben van. Bízni és reménykedni kell, feladni nem szabad!
   
  busika02, henrietta1223, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
 15. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  A csendes guta ütöget: 15 percre és 40 ponttal voltam távol 860 szezonponttól pedig a napom igazán szerencsésen indult.Reggel 200-.as terménybónuszt pörgettem így még 21 alkalmam volt versenybe szállnom Ellendrukker Röfivel.
  A végeredménytől függetlenül élveztem a játékot,kicsit savanyú a szőlő,de "nem a győzelem,a résztvétel a fontos".. azért a győzelem édesebb!

  Kipróbáltam a 200%-os +3-as "teljes bevételi bónuszt" is.Nagy csalódás,profánul pofáraesés volt,mert gyémánt kategóriás.így a jól bevált és mindig használt répás-almás csatni helyett vetettem be .Azt csak aratás után vettem észre,hogy csak zöldségekre hat,így egy körben csak 2 eventnövényt arattam.
   
  Utoljára szerkesztett: 9.6.20
  busika02, henrietta1223, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
 16. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Károly köszi az " étlapot"! Az eventet elkezdem,csinálom hegyen, völgyön, vízen, levegőben, sínek között, sőt még az alagútban is, mert időm nem nagyon lesz, így nem biztos, hogy látni fogom az alagút végét!
  Kora délutáni napsütést akkora zuhé váltotta fel, hogy jól elázott minden. A vasárnapi jég után ez sem volt semmi. Szerencsére a jég esővel jött, így csak kisebb kárt okozott. A gyönyörűséges muskátlaimat letördelte, amit nagyon sajnálok.
  Gyékényt rakok a földbe, azzal várom a holnapi eventet és bízom benne, hogy jól adja majd a röpit! Jó lenne nem elfelejteni aratás előtt a Pannikat is kirakni!
  Jó éjt, aludjatok jól!
   
  busika02, henrietta1223, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 18. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Jujjjj.....megint egy rossz hír!
  Tündinek jobbulást....Lajosnak erőt, egészséget és kitartást kívánok a gondozáshoz!

  Én is elkezdem eventet....de csak azért , mert event és azt nekem csinálni kell! Tudjátok a kezem....az mindíg elsőbbséget élvez!
  Amennyiben az agyamra hallgatnék....akkor egész biztosan fele ennyi eventet csinálnék!

  Ma reggel a szezonosból ki tudtam venni a Szurikátalakot! Ez volt a célom....nem is adtam be több árút!
  Igy már azt hiszem, nem hiányzik ólam. Persze nem vagyok biztos ebben...majd este leltározok!
  Fából van még hiányom!...egyszer csak lesz azokból is!
  Mostanság elég sok titkos ólat és fát tettem ki. Mit mondjak???? Hmmmmm!!!!! Az eredmény siralmas!
  Teljesen elment a kedvem....ettől az elemtől!...ez rosszabb egy zsákbamacskától is!
   
  Kuzdern, busika02, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Napsütéses szép napot kívánok Mindenkinek!
  Itt ma volt már minden, eső,napsütés, ború, derű az nem sok.
  Event elkezdve, igaz az elején kidobott a játékból a rendszer, de visszamásztam az ablakon! Juszt sem hagyom magam!
  Gyékény volt a földben, szépen adta a röpiket. Sátorból már csak kevés kell, így az biztos nem fog gondot okozni, de szerintem a másik sem.
  Titkosok is elvesztették a varázsukat, így legtöbbször el is felejtkezem róluk, hogy kitegyem őket.

  Szezonossal nem foglalkoztam eddig sem, ezután sem igen fogok. Valahogy hidegen hagy, meg időm sincs nagyon.
   
  henrietta1223, Fatther, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
 20. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Szia Judit!

  A szezonossal eddig én sem foglalkoztam....bár az legelsőnél elkezdtem beadogatni....de aztán úgy döntöttem, hogy nem csinálom tovább....csak annyit amennyit az eventek adtak....annyi volt azután.
  Most viszont megláttam a Szurikátalakot...ami nekem nincs....és egy szomszédom rábeszélésére... ezt az ólig csináltam.
  Ma reggel lettem kész vele....már van egy állatkám is!
  A következőt pedig majd ha meglátom, hogy mit ad...számomra megéri vagy sem!....akkor döntök.
  A szezonkupa fejlesztéseket meg kellene keresni, hogy azért érdemes-e küzdenem....vagy felejtős!

  Az eventet én is elkezdtem....aztán időpontom volt.....most ültettem a második kört.....
   
  busika02, henrietta1223, Fatther és 2 más kedveli ezt.