Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Amikor lesz időm, akkor tanulmányozom majd!

  Pörgettem egy 6 órást a simából, így szépen szaporodik a gazok száma. Háromszor, négyszer aratható a 6 óra alatt. Némi szupertrágya elfogyott ugyan, de maradt még, termelnek a mamutok. :)Felröpivel nem lesz gond, azt már látom. Mivel nem tudom, hogy hogyan alakulnak a következő napjaim, így döntöttem a pörgetés mellett. Holnap biztos, hogy kimarad egy aratás, de az sem kizárt, hogy kettő.
   
  busika02, zsozso577, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 2. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Vidám,szép estét!
  "Hegyek,völgyek között zakatol a vonat" a bő kínálatból én is az eventet választottam.A második aratásig még 20 perc.
  Addig van még egy kis teendőm a konyhában.

  Arattam,vetettem,nem csak a farmokon,a puha pihe ágyikómat is.Aludtam is mint a bunda reggel 4.30-ig.Mosdókörjárat,majd gondoltam egy merészet, ha már ilyen korán felébredtem,a sárga bogyók biztos megértek ,aratok egy kört.
  Persze ahogy azt Mórickáné elképzeli???
  Nem számoltam a belépési kísérleteimet,csak annyit,hogy röpke 3.45 perc múlva sikerrel is jártam.
  Közben,hogy ne haszontalanul teljen az idő megreggeliztem - saját készítésű körözötes zsemlét,2 az 1-ben kávéval - ,bevettem a gyógyszereim,kicsit munkára fogtam a rabszolgatartóm.....majd úgy 8 körül elmormogtam egy ide illő nótát:
  "Nem vagyok ideges,fő a nyugalom,100 évig élek én,ha így folytatom."..És láss csodát,,végre elémtárult az óhajtott ismerős kép. Újfent arathattam,vethettem,almozhattam,pörgettemis egy keveset..a belépéshez hasonló
  "eredménnyel"
  Remélem a Ti napotok vidámabban indult.
   
  Utoljára szerkesztett: 11.6.20
  -W-595-, zsozso577, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 3. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!
  Itt pocsék, hajnal óta esik. Lehet az éjjel is esett, de akkor aludtam, így nem tudom. Szürkeség, és semmi jele, hogy esetleg elállna, csak esik és esik. Brrrr! Kimenni sincs kedvem, pedig most is kellene, délután meg muszáj.

  Olvasom, hogy kezdődik a 24 órás event holnap. Nem kezdem el sem, mert tudom, hogy nem tudom megcsinálni. Kimarad, semmi bajom nem lesz tőle!

  Kertemben megjelent a vakond. Vagy 3 éve vettem napelemes vakondriasztót és nagyon hatásos volt. - eddig. Tegnap mikor kimentem a kertbe, akkor döbbentem meg, hogy végigtúrta az egész kertet. Nagyon mérges vagyok!!:mad: Végig a paradicsom és a virágpalánták alatt. Most figyelem, hogy ki is pusztul minden palánta, vagy lesz ami megmarad.A szomszéd kertjében csak fű és gaz van, miért nem megy a gazos részre?

  Nektek vidám és mosolygós napot kívánok!
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 4. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Ilona....nagyon egy lusta géped van....ennyi ideig váratni téged....amikor aratási idő van!;)
  Judit....emlékszem amikor küzdöttél a vakonddal. Nem lehet, hogy elromlott a riasztó? vagy a vakond már hozzászokott!
  Mutáns vakod lett! Sajnálom a palántáidat.
  Nálunk tegnap volt nagyon esős idő....mára felhőssé vált.

  Az event kiírást amikor megláttam.....először értetlenkedtem!....Event????...hiszem most is van!
  Aztán ráébredtem, hogy ez egy napos event-sorozat!
  Elolvastam a kiírást....nem értettem....túl bonyolított! Jelenleg sem döntöttem el....hogy elkezdem vagy hagyom!
  A nyeremény nem vonzó számomra....csak a bónusz-láda! Igy lehet, hogy azokat csak kiveszem.
  A kitehető...hiába ad valamit....már nincs helyem...ahová ki tudnám tenni.
  Igy a holnapi kezdésig elmélkedek rajta!....csak a kezemet kellene megfogni!:cry:
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 5. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Zsozso! Guszti csak megmutata,hogy méltó párja Tihamér Gizijének.Gépem alaposan,rászolgál nevére.Igazi kihívás a használata.
  A holnap kezdődő eventsorozat kiírását olvastam féléig kijegyzeteltem,akkor rájöttem,hogy ez nekem,de főleg Gusztinak túlságosan bonyolult,úgy dőntöttem,hogy a kezemnek ...lehet a szememnek is...más elfoglaltságot találok. Szezonpontot vagy más nekem kedves, áhított dolgot nem ad.Farmaranyfáról,.dobozhalról ,imátkozó-sáskáról ..és nagy valószínűséggel a szurikátáról is lemaradtam,bár ez utóbbiért még versenyben vagyok.

  Csacska! Jobb,ha veszel egy másik vakond riasztót,ami nem napelemes."Rézi" mostanában ritka vendég sajnos.
  Igazán nagy kár lenne,ha a nagy szeretettel,fáradsággal kialakított,gondozott szépséges virágzó kerted egy válogatós fekete bársonybundás tönkretenné.

  Az én 1200 négyzetméteres kertemben nem tud kárttenni,se vakond,se lótetű....még a jégeső sem.Fizikaiállapotom miatt képtelen vagyok művelni,hasznosítani így csak vadvirágokban,főként pipacstengerben gyönyörködhetek.
   
  Utoljára szerkesztett: 11.6.20
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Zsozsó, most ki az úr? Te, vagy a kezed? - vagy önálló életet él a kezed? Nos, én biztos nem csinálom, nekem nem ér meg annyit, hogy kipakoljak a tisztásról és időre szaladgáljak a géphez! Örülök, ha a mostanit be tudom fejezni!

  Ilona, csodálom türelmed! Nálam már rég elszakadt volna a cérna. Jó, nálam is vannak néha lefagyások, kisebb zavarok, tegnap pl. kidobált a rendszer az event kezdetekor, mormoltam is igen csúnya szavakat, szerencsére nem hallotta senki.

  Venni fogok új vakondriasztót, mert nem engedem, hogy préda legyen a kertem! Ma még meg sem néztem közelről, mert esőben nem mentem ki, most meg nemrég jöttem haza és már fáradt is vagyok, hogy terepszemlét tartsak és bosszantsam magam.
  A pipacsok és búzavirágok nekem nagyon tetszenek! Pont a múlt héten, mikor egy elkerülőúton jöttem hazafele, láttam meg egy szép pipacsmezőt. Meg kellett állnom és néhány tövet bizony el kellett hoznom. Nem tudtam parancsolni a kezemnek.. Ugyan 2-3 mellettem elhaladó kocsi sofőrje füttyentett, meg dudált, de annak tudtam be, hogy tetszettek nekik a pipacsok és nem annak, hogy ellenzik tettem. Nem lehet azért úton-útfélen tűsarkúban pipacsot szedő nőt látni.. Hazahoztam és elültettem a töveket. Visszavágtam és most az eső öntözi, hogy megfakadjanak.
  upload_2020-6-11_18-52-13.jpeg [​IMG] [​IMG]

  Szép és megható volt a délutánom. Kedves, volt tanítványaim búcsúztak volt tanítóijaiktól, tanáraiktól, mert számukra véget ért az általános iskola. Gyönyörűek, okosak és nagyon megnőttek! Kedves műsort készítettek, volt ki mosolyogva, volt ki könnyes szemmel mondta elköszönő szövegét. Bejátszott videókban idézték fel a régi idők emlékeit. Jó volt látni, hallani őket! Legyen sikeres az életük!
   
  -W-595-, busika02, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 7. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Csacska! Gyönyörő délutánod volt.Az egyik legnagyobb boldogság amikora munkánk teljesértékű örömöt jelent és még évek múlva is köszönettel,hálával emlékeznek rá.
  Ha a pipicsok nem fakadnak meg,nálam bőven van utánpótlás.
  Valójában az én türelmem se végtelen, gyakran cifrázom én is ,de,ha már több kettőnél saját egészségem védelmében járok egyet és gyorsan valami mással lefoglalom magam.

  Nekem a Te.....egyébként az egyik legfontosabb,leghasznosabb,legszebb...munkádhoz nem lett volna türelmem.
   
  Utoljára szerkesztett: 12.6.20
  -W-595-, busika02, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 8. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Voltam a boltban....tudjátok a sávos határ.....ééééés azt tapasztaltam, hogy nagyon szép idő van.
  Itt egyébként is sokszor friss és tiszta a levegő...de most van valami a levegőben.....nagyon üde....nagyon tiszta....az ég kék...a szél nem fúj.....kellemes a hőmérséklet....olyan nagyon sportolni való!

  Judit....tudod! nálam a kezem hamarabb jár, mint az eszem!xDxD születési hibám!...oly sok mindennel együtt!

  Ilona....ugy látom, hogy Gusztinak Gizi lett a példaképe! Nekem nem lenne ilyen türelmem!
  Most a nagy gépem.....nagyon gyors....alig tudok vele versenyt koppintani!....de már alig hiszem hgy ki tudom majd használni
  az adottságait!
  Következő beruházás egy" lepi" lesz.....de azzal még várok!....hogy merre fordul a játék kereke!
   
  -W-595-, busika02, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!

  Itt csak várjuk azt a tiszta, friss levegőt, mert ma reggel újfent esőre ébredtünk. Most kezd a Rézi kukucskálni, de a verseny még tart a Rézi és a felhők között. Jósokat hallgatva felszakadozik a felhőzet, napsütés várható, de záporok is tarkíthatják a délutánt. Most már kezd elegem lenni az esőből, napsütésre, melegre vágyom!

  Ilona, nekem a mindenem volt a munkám, hálás lehetek a sorsnak, hogy olyan munkát végezhettem, amit nagyon szerettem. Türelem? Volt, bár néha elszakadt a cérna, ezt tudták a gyerekek is, de azért feszegették a határokat! Szerintem mi sem voltunk jobbak! Még mindig hiányzik az iskola, a gyerekek, a tanítás, főleg egy ilyen alkalom után felerősödnek az emlékek és visszavágyom.

  Zsozsó, túl vagyok rajta, megtanultam az utóbbi hónapokban szelektálni. Az időhiány tanított meg.

  Kezdeti belehúzás eredményeként 5 minta hiányzik, a többi kész.

  Készülődöm, mennem kell.
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 10. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Szép napot mindenkinek.

  Kód: HAPPYWKND
   
  Csacskamacska, zsozso577, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
 11. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  sziasztok!

  Szabadtéri buli elindult....a lámpák mindenhol kigyulladtak!

  Károly...köszi az infót!

  Elkezdtem a napi eventet. Időm van csinálgatni....aztán meglátom, hogy mit hozok ki belőle....bár még mindig vannak
  homályos pontok számomra....remélem, mire odajutok meg fogok világosodni.
   
 12. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Elárulná valaki, melyik vagy hányadik lámpásnál vagy "kompozíciónál", esetleg "kombinácijjjónál" lehet a szuper trágyát "kiszedni"?

  Köszönöm.
   
 13. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  szia

  Azt hiszem, hogy a harmadik sor utolsó lámpása ad 20 sztp-t....ha jól emlékszem sátor ellenében.
  Amikor nem szerepelt a kombinácóban....akkor egyszerűen beadtam...meggyújtottam a lámpát.
  Ha már megcsináltad az eventet nincs rá lehetőség.
  Én amikor csak lehetett mindig leszedtem.
   
 14. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szép estét kivánok!

  Ilona kedves,
  aggódva olvastam, hogy Lajos miért van távol.Sok szeretettel küldöm az erőt, hogy tudja a megpróbáltatásokat jól viselni, és bizva a kislánya gyógyulásában.szoritok értük, tiszta szivemből.

  Késve vettem észre a gazdaköri eventet, nem tudom, hogy meddig jutok vele.Engem nagyon megvisel az utóbbi időben ez a sok időjárás változás, küzdöm ugyan, de legalább legyen eredménye.Nem szeretek panaszkodni, de mostanában valahogy annyi nyűgöm van, hogy magam is unom már nagyon.Remélem egyszer csak vége lesz már.

  Nyugodt szép estét kivánok!
   
 15. henrietta1223

  henrietta1223 Kivételes tehetség

  Szép napot Mindenkinek!
  Az időjárás engem is megvisel az egyik nap jobb a másik kevésbé. Fatther köszi az infót ez a kod most több mindent adott.
  Csacska nekem is rengeteg vakond volt a kertben volt aki ciánt ajánlott de az nem könnyen beszerezhető de ajánlottak még
  tejet kilukasztva a dobozt és kicsit leásva a járatába,probáld ki azután beszámolot kérek.
  Zsozso az eventre nekem is a kezem visz mert sokszor én is megfogadom hogy egyet egyet kihagyok de nem mindig sikerül.
  Lajosom hiányzik és kivánok sok sok erőt Tündi ápolásához.
  Ilona jó hogy dalolászva fogod fel a napot és helyzetet,mert igy könnyebb mindent elviselni.
  Az a nyűgöm, hogy rákaptam a nápolyi és puszedli evésre na meg lányom is hozza a sűtiket a munkahelyéről amiket küldenek nekem.
  Gurulni fogok ha ez igy megy tovább.
  Unokámnak jövő héten lesz a 18. szülinapja biciglit kér de nem is olyan könnyű beszerezni nem újat akar hanem a jófogásról néztek.
  Amit kinéztek messze van nem tudják hogy hozzák el.Na majd megoldodik még van egy hét.
  Szép 7 végét kívánok!
   
  Csacskamacska, Fatther, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 16. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Halihó.

  Ma újból nagyon jót kertészkedtünk a szomszédasszonnyal a ház hátsó kertjében.Van egy kivágott farönk és találtunk nagy gyökerét, s mi pedig kiszabaditottuk.Majd a tetejére egy futó muskátli kerül.
  Felszedtünk járólapokat, és kialakitottunk egy kis pihenőt a fa alatt.Nagyon jól esik a mozgás, a jó levegő is.
  Más nem foglalkozik a kerttel, és nem is megy hátra, mi pedig élvezkedünk és kialakitjuk magunknak, hogy szép is legyen, meg jó is legyen ott lenni.

  A gazdaköri eventet befejeztem,de gyártottam még tovább a következő beadandóra is.Éjszakára pedig hosszú lett ültetve, a mamuttok sajnos most pajtába kerültek.

  Heni,
  nagyon szép szülinapja lesz az unokádnak.18 év, de szép kor is az.Biztosan nagyon fog örülni a kerékpárnak.Sikerült már kinézni?

  Felétek se jött ma sok gazda beszélgetni, biztosan jobb elfoglaltságotok volt.
  Legyen további szép estétek.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.6.20
  -W-595-, busika02, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 17. henrietta1223

  henrietta1223 Kivételes tehetség

  Gratulálok Elze nagyon ügyik vagytok igazán jót lehet pihenni és a saját munkátok gyümölcsét élvezni. upload_2020-6-13_20-54-50.jpeg
  Csak nehogy rákapjanak a szomszédok!
  Biciglit kinézték,de nem jött össze mert messze volt ,igy igazán még a nézelődés szakaszban vagyunk.
  Remélem elöbb utobb sikerül.
  Szép estét.
   
  -W-595-, Csacskamacska, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 18. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt kivánok!

  Heni,
  sajnos nem aktivak a lakók, inkább bent kuksolnak a lakásban, pedig elég nagy a kert lehetne másnak is molyolni.Sebaj, mi jól érezzük magunkat.

  A bicigli vásárlás biztosan sikerülni fog, mert fontos, hogy a 18 évesnek öröme legyen vele.S milyen jó is bicajozni.Amikor mentünk az egyik taxissal a kórházba, mondta, hogy Mogyoródon lakik.Emlitettem neki, hogy mi is jártunk megnézni a Ringet bicajjal, el is csodálkozott.Megnyugtattam, hogy az bizony nem mostanában volt, hanem vagy húsz éve....Ó de sokfelé eljutottunk a kis kétkerekűvel.Veresegyházra, Tahiba,Horányba,Szentendrére, egyik sincs túl közel.Fót, Göd, az már csak kis pihentető út volt.
  Ma már sajnos nem biztonságos a kerékpározás,legalább is nekem, mert nagyon sok az autó, és engem riasztanak a száguldással.

  Nagyon szép az idő, bááár most hűvöskés a klima, ami az ablakon beárad.

  Csináljátok a strandos eventet?
   
  Utoljára szerkesztett: 14.6.20
  -W-595-, Fatther, busika02 és 2 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!
  Jó volt olvasni Benneteket! Tegnap jó volt az idő, így bizony aki tehette, az kint volt. Marika, nagyon klassz kis pihenőt alakítottatok ki, ill. alakítotok, mert ugye még nincs befejezve! Akinek ilyen kertje van, annak szinte kötelező a kinti "molyolás", ami kikapcsol, szórakoztat és még a szabad levegőt és élvezni lehet! Tetszik a kivágott fa törzse, gyökere, nagyon ötletesek vagytok! Be van kerítve a kertetek? Nekem is most készül egy virágtartó a kipusztult és kivágott nyírfám törzséből. Majd hozok képet róla.

  Henike, bizonyára fogtok találni megfelelő biciklit, naponta többet is feltesznek a Jófogásra.

  Ebédem azonnal kész, karalábéleves, gombás, husis, tejfölös pörkölt nokedlivel. Meggyes süti van, azt tegnap sütöttem. Amúgy tegnap sűrű napom volt, ide sem értem el sajnos. Ma lazább, kint vagyunk a kertben, rendezgetem a virágaim, már szépen kihajtottak a többéves gumós begóniáim is, azokat kötöttem fel a szőlőlugas gerendáira. - meg mindig találok valamit, amit csinálni lehet.

  Event befejezve, minden alakzat készen lett! :) Felhő már reggel adta a jutalmat! :)

  Pihentető szép vasárnapotok legyen! :)
   
  -W-595-, Fatther, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 20. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Halihó...

  Judit,
  igen, mostanában keritettük be, mert a szomszéd telken épül két négyemeletes ház, és félő, hogy majd ideszoknak a kutyatulajdonosok, és ezt nagyon nem szerettük voln.Még egyenlőre, csak ideiglenes a keritésünk, kimérve, már tavaly ki volt, hogy mettől meddig a miénk.Két lépcsőház, illetve 2x15 lakóé ez a terület.Mi megcsináltuk az ideiglenest, bambusz karókkal és szines műanyag huzalokkal és szövegekkel, riasztjuk el az átjárást.Kevesen használták idáig is, de most már leszoktak róla teljesen.Muskátli is van kinn, és nem viszi el senki, szerencsére.
  Jó kis elfoglaltság és örömmel tölt el, ahogy alakul, szépül.
   
  -W-595-, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.