Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok

  Ilona....szorítok neked, hogy jó legyen ez a CT is!....Én azért úgy gondolom, hogy az agyhártyagyulladásnak azért vannak
  komoly tünetei is...reméljük, hogy csak alapos a doktor és ki akarja zárni a legrosszabbat!

  Kedves ez a vers....mindig is szerettem! Így most meg van a topikban is!

  Igen Ilona és Judit....közben megvilágosodtam....repülés közben rájöttem....mennyi is az annyi!
  Megjegyzem....itt is hibáztam! A 3. menetben a duplázást!
  Reményeim szerint ma be is fejezem a repülést...nagy betűkkel kiírtam, hogy mikor kell az xxl-sel tankolni.....:p:oops:
  Ám elővigyázatosságból nem is fogok csak pontosan annyi üzemanyagot....még véletlenül se lépjem át!;)
   
  -W-595-, SzuperTájfun, busika02 és 4 más kedveli ezt.
 2. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Süt a napocska és ez a hangulatomra is jó hatással van, de szerintem mindenkiére! Szeretem az őszt, ezt a kedves, kicsit fátyolos sugarait, napsütés enyhe melegét, fák csodálatos színvilágát. A betakarításra váró sárga tökföldeket, a napraforgó lehajtott barna fejeit, a kukorica elsárgult leveleit, a piros almákat, a sárga körtéket, a nagy fürt szőlőket, a virágok hervadásnak indult levelét, szirmát.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  Október 16. – miről nevezetes?


  A kenyér világnapja, Élelmezési világnap


  1945-ben ezen a napon alakult meg az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet, melynek feladata, hogy a tagállamok életszínvonalának emelését segítse elő. Az Élelmezési világnap elsősorban az éhínség elleni küzdelemről szól. 1981 óta a mezőgazdaság és az élelmiszer termelés elsőrendűségére figyelmeztetnek, valamint az éhezés megoldására. Az elmúlt húsz évben szerencsére csökkent az éhezők aránya, de még mindig 842 millió embert érint világ szinten az elegendő élelmiszer hiánya. A legtöbb éhező Dél-Ázsiában él. Évente a világ élelmiszer termelésének egyharmada kárba vész, ugyanakkor naponta 300 gyermek hal meg éhezés következtében.
  2001 óta október 16-án tartják a kenyér világnapját, mely elsősorban a pékek számára alkalom arra, hogy karitatív jelleggel kenyérrel tudják támogatni a rászorulókat. Ugyanakkor lehetőség arra is, hogy felhívják a figyelmet a legalapvetőbb élelmiszerre. Már a 8500 évvel ezelőtti időkből vannak bizonyítékok arra, hogy az emberek gabonaféléket fogyasztottak, majd meg is termesztették maguknak. A gabonamagokat porrá zúzták, áztatták, főzték, hosszú folyamat eredményeként kialakult a kása. Ez aztán egyre keményebbé, tésztává vált. Sütéssel, szárítással tették ízletesebbé, jobban fogyaszthatóvá. Általános szokássá akkor vált a kenyérfogyasztás, amikor a sörfőzdék kifejlesztették az élesztő tenyésztésének módszerét.

  [​IMG]
   
  zsozso577, henrietta1223, Fatther és 6 más kedveli ezt.
 3. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Szép estét kívánok mindenkinek, sziasztok.

  Mivel több topikban olvastam a Unity-vel kapcsolatos "aggodalmakat", gondoltam megosztom itt is az ezzel kapcsolatos (saját, senki által nem szponzorált és fel nem kért) "véleményem", melyet az "épeknél" már megtettem.
  Teszem ezt annak ellenére, hogy nem vagyok sem szakember, sem számítógépes guru, hobbi szinten viszont szeretek mindent, ami az elektromossággal vagy számítástechnikával kapcsolatos, s mindenkinek a segítségére lehet.
  Íme a link (katt' a zöld szövegre).
  Nem kell meglepődni, nem valamelyik kínai weboldalra tévedtetek xDxD:cry:

  Az egésznek a poénja, hogy nem oly' régen, a laptopom "kékhalált halt".
  A HDD-re (merev-lemez, winchester) telepített Windows-t sem tudtam újra telepíteni, ill. frissíteni, mert még az operációs rendszer is csak DOS-ban "működött".
  Senkit nem akarok a részletekkel untatni, a lényeg, egy "szakembert" kértem meg, hogy a gépen levő adatok megtartása mellett, telepítse úja a windows-t.
  Annyira "sikerült a mutatvány", hogy a Windows 7 Home Premium 64 MB (SPC2) helyett, Windows 7 Ultimate 32 MB (SPC1)-t "telepített" a "szaki", s a rendszer azóta, szinte félóránként figyelmeztet, hogy a szoftver nem az eredeti.8)
  Na, erre varrjon valaki gombot ...... :p

  Pihentető jó éjszakát és mosolygós, napsütéses hétvégét kívánok.
   
 4. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó ... izé ... mit is? ... Azt, na!

  Fatther, Fatther! Nem szép tőled, hogy ilyeneket írsz ide. Nem tanultál a pár évvel ezelőtti esetből, amikor a lányok ilyen "szövegekért" megorroltak ránk? Azt akarod, hogy újfent morcosan nézzenek a szebbik nem képviselői rád, meg a többi fiúra? Enjye-bejnye! :)
  Azért még megemlíteném - soron kívül, vállalva a mérges tekinteteket is - hogy van még a ROM memória, ami viszont akkor sem felejti el a betáplált adatokat, ha a gépet kikapcsolják. Ám, hogy ne legyen annyira egyszerű és szép a helyzet, azt viszont be kell "égetni" a memóriába, mondjuk EPROM-mal. <Ezt még C-64-s koromban tanultam meg. Hujj de rég volt!>

  Körbejártam a farmot, ha már a rosseb felevett éjszaka kellős közepén és lehetett a horroros területen aratni. De sehol senki. Csak a durmolás hallatszik innen is, meg onnan is. Megyek olvasni a másik szobába, nem akarom a feleségem álmát feleslegesen megzavarni.

  További szép álmokat!
   
 5. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Madárdalos jó reggelt kívánok, szervusz!

  Igen, emlékszem ezekre a dolgokra. Valóban csak az említett módon voltak "olvasásra alkalmas eszközök".

  Szerintem a hölgyek szépségének nem fog megártani ennyi számítástechnikai ismeret 8), sőt ..... inkább feltöltődnek egy kicsit xD.

  További szép napot, jó játékot.
   
 6. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Mit is? ....Hogy is?
  Először is mosolygós szép reggelt,vidám hétvégét!

  Tihamér! Nálam nagyobb számítógépes analfabéta igen csekély számban lehet ebben a játékban,DE mindig szívesen olvasom,sőt még jegyzetelgetem is az e témával kapcsolatos írásaitokat.......talán rám is ragad valami általam is használható "tudomány"......És lőn világosssáááág! Egyszer-kétszer már hasznosítani is tudtam a jegyzeteim......igaz hosszú órákig tartott de birka türelemmel,szép magyar anyanyelvünket ugyancsak cifrázva,végül sikeresen.
  Soha nem orrolnék meg Rátok.......pedig piszének éppen nem nevezhető az ormányom......hisz évek óta "együtt sírunk,együtt nevetünk"!
  Szerencsére -nem utolsó sorban Nektek köszönhetően- a nevetésből több van.
  Én a katonaélményeket,a műszaki ismertetőket,"ezermesterségbeli"tudásotok közzétételét ugyanúgy élveztem, szerettem,szeretem mint a verseket,vagy a kenyérsütés rejtelmeit.
  Ezek tartanak még itt a játékban!!!
   
 7. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Tihamér.....én mosom kezeimet!... biztosan nem írtam hasonlót! Ugyan úgy, mint Ilona szívesen olvasom...amit írtok....legfeljebb nem tudok hozzászólni.....sokszor mi is írunk olyan dolgokról....ami esetleg titeket nem érdekel!
  Bevallom sok mindenhez nem értek....de az is lehet, hogy csak ezt gondolom!
  Tudom, hogy változás előtt áll a farmerama....be is vagyok "gazolva". Olvastam, esetlegesen mit fog kérni az új rendszer.
  Az én gépem nem rég volt felújítva.....azt hittem, hogy nálam nem is lesz gond...az uníty-vel! Nem így történt!!!!!!
  Összevetettem az észrevételem sok-sok hsz-vel....és azt hiszem nem jól áll a szénám. Legfeljebb januártól nem fogok aratni-vetni!
  Nagyon sajnálnám, hiszen már 10 éve játszom ezzel a játékkal!
  Deeee...bízom benne, hogy a végleges forma mindenkinek jó lesz!

  Tegnap befejeztem a repülést és még az utolsó futamban a duplázás is összejött....nem bénáztam el!
  Akárki akármit is gondol....ezért én büszke vagyok magamra!....de a cetli itt volt.....és mantráztam is...
  nem elrontani!....nem elrontani!...bevallom izgultam!xDxD...hisz az előzőt elrontottam...pedig minden adott volt a sikerhez!
   
  busika02, almarezs, aranybanan és 6 más kedveli ezt.
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Vidám szombatot Mindenkinek!

  Fatther, Tihamér, köszönöm a "felvilágosítást" , elolvastam, de a felét sem értettem! Nem is csodálkozom rajta, mert a műszaki tudásom a béka fenekéhez van közel. DE, hasonlóan Ilonához, azért már volt sikerélményem is! :) Igaz telefonos segítség volt, szájbarágósan, de megtanultam, hogy hogyan kell képet ide feltölteni! :):) Nem szégyellem én ezt, hogy nem értek hozzá, mindenben nem lehet okos és ügyes!!xDxDxD
  Próbálgatom az új Unity verziót, de nem megy simán, inkább visszaváltok a régire. Akadozik, nehezebben vált területet, stb. Türelmes vagyok, a gépemnek alkalmasnak kell lenni rá, úgyhogy nincs más hátra, mint előre! Elolvastam szinte mindent, mit írtak róla, nos én bizakodó vagyok!!
  Repcsit befejeztem tegnap, duplázás sikeres volt, még a FA- nál is!:)

  Tegnap délután unokás napom volt, de mivel hamar vissza kellett a lányoknak menni a kollégiumba, így ma még folytattuk a shopingolást. Szülinap volt és lesz, meg közeleg a karácsony, így most szépen letudtuk az ajándékok megvételét. Már csak velük megyek, nélkülük nem vállalom be a várárlást. Ők válogatnak, próbálgatnak én meg fizetek... Jól van ez így, nagylányok, olyan legyen az ajándék, ami nekik tetszik, nekem is jobb így.


  Október 17. – miről nevezetes?


  A szegénység elleni küzdelem világnapja

  2000-ben az ENSZ csúcstalálkozóján azt a célt fogalmazták meg, hogy szeretnék 15 év alatt a felére csökkenteni a súlyos szegénységet. 2010-ben az Európai Unióban minden hatodik ember élt a létminimum alatt. Magyarországon abban az évben 14% volt a szegénységi küszöb alatt élők száma, a gyermekek körében pedig 25%. Az Amerikai Egyesült Államok tartható a világon a leggazdagabbnak, ennek ellenére még ott is 47 millió ember élt 2010-ben szegénysorban. A szegénység mértéke természetesen eltérő a világ különböző részein. Míg Afrikában a nincstelenségben élő gyerekek fele meghal, addig Európában, így Magyarországon nem kell, hogy meghaljanak a gyermekek éhezés következtében, de emberhez méltatlan körülmények között tengetik életüket a mélyszegénységben élők. Az anyagi javak túlfogyasztásának korlátozásával is tehetünk a pazarlás ellen.
   
  busika02, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 9. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Nekem is eszembe jutott ezzel a nappal egy esemény....ami miatt elkezdtem nosztalgiázni!
  1552. 10. 17-én befejeződött az egri vár ostroma.
  Számomra:
  A régi Eger ...... a régi vár és környéke nekem nagyon kedves emlék! Sokat jártam arra fiatal koromban. Aztán nagy szomorúságomra a várat elkezdték újítani és mondani se kell....teljesen más lett...ezután nem hasonlított régi formájára és persze Eger is változott!
  Azóta pedig amióta elkerültem Borsodból....nem jártam Egerben.
  Tavaly nyáron eljutottam Szilvásváradra....és ott nem sok minden változott! Örömömre! Persze változások voltak....de megmaradt
  úgy ahogy emlékemben élt.
  Egy új dologgal találkoztam....lehetett vonatot stoppolni!xD Nagy élmény volt számomra...utána napokig azon vihogtam!xD
   
  busika02, -ágianyu33-, almarezs és 6 más kedveli ezt.
 10. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Réges-régen, mikor még fiatal gyerkőc voltam, a Győr-Veszprém-Alsóőrs vasútvonalon az utazók által "Bakony-Expressz"-nek nevezett járat a Veszprémig tartó 77 kilométeres távot hihetetlenül rövid idő alatt, mindössze három óra és húsz perc alatt teljesítette. Igaz, nem diesel üzemű volt a mozdony, hanem szénnel és vízzel működő gőzös. Nyitott ablak melletti utazás a háziasszonyok réme volt, mert a bejövő mozdonyfüstben voltak azok a koromszemcsék, melyeket akkor sem volt könnyű eltávolítani a ruhákból. Veszprém felé Bakonyszentlászlón állt negyed órát a csühös, vizet vételezett. Negyed óráig tartott a mozdony víztartályának feltöltése. Az utazóközönség szomjasabb része - majdhogy nem csak férfiakból álló különítmény - megrohanta olyankor a restit némi folyadékutánpótlás reményében. Ez a sör és a bor jelentős mennyiségű csökkenését okozta a resti készletében. Az állomástól nem messze egy jelentősebb dombot kellett megmásznia a csühösnek hegynek fel, nagy pöfögéssel és nem túl nagy sebességgel. A megmászás a domb majdnem körüljárásával történt. Ha valaki a domb elejénél leszállt menet közben a vagonból és átmászott a dombon, megvárhatta mire a vonat a pöfögő, erősen füstölgő mozdonnyal odaér ÉS felléphetett a vagon lépcsőjére. Szó sem volt stoppolásról, de túlzott rohangálásról sem a vonatot illetően. Ma már olajjal történik a szerelvény vontatása, nincs füst, nincs gőz, csak a nosztalgia. A járatok száma is lecsökkent. Már ötven éve csak Veszprém-Külsőig tart a vonal- ez Jutason van, - és ma ez Veszprém állomása. Nem külső, csak Veszprém, mert a régi három állomásból (Veszprém-Külső, Veszprém, Veszprém-Ipartelep) az utóbbi kettő megszűnt, mert a vasútvonal, ami Alsóőrsig tartott, megszűnt Veszprém-Külső után. Az Ipartelep állomásra legegyszerűbben a temetőn keresztül lehetett eljutni gyalog a belvárosból. Tudom, mert egy ideig bejáró voltam Balatonalmádiból Veszprémbe. Veszprémben tanultam az Iskola utcában lévő iskolában, de az egyik idős ismerősünknél laktam Almádiban. Egy hónap után sikerült a királynék városában hozzájutni albérlethez. Pontosabban nem is albérlethez, még csak nem is szobabérlethez, hanem csak ágybérlethez, mert a családi házban ez egyik szobában hárman laktunk technikumi diákok, mint albérlők. Az egyik ágy lett az "otthonom", míg a technikumba jártam.
  Réges-régen nem lehetett vonatot stoppolni, de lehagyni menet közben a csühöst igen. Gyalog!!! Az sem semmi teljesítmény. :)

  Ha megérem, jövő évben lesz ötven éve, hogy letettük az utolsó vizsgáinkat, technikusok lettünk, beléphettünk a valós életbe főszereplőként. Én elmondhatom, hogy középfokú műszaki végzettségem van, úgy, hogy nincs érettségi bizonyítványom, de nem bánom. Feleségemnek van ilyen kemény kötésű, de nem keménykötésű bizonyítványa. Ő gimnáziumot végzett, ezért neki van. Nekem csak Technikusi Oklevél van a birtokomban. Azon szerepel többek között matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem is, de mint Érettségi Bizonyítvány, olyanom nincs. Az is kimaradt az életemből. Maradtak az emlékek. ... Meg kéne írnom a fiaimnak. ... Nem is tudom. ... Talán egyszer, HA meg nem halok addig.
   
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Jó volt olvasni vonatos emlékeiteket! :)
  Egerben jártam többször is, még láttam a régi romos várat, majd az újjáépítettet is. Nos, a felújított, valóban nem olyan, mint volt az eredeti.
  Szinte látom a szemem előtt a Bakony- Expresszt, mint erőlködik a domb megkerülésével a kis gőzös! :)

  Nekem nincs vonatos emlékem, csak buszos. A várostól 9 km-re, erdőben nőttem fel és onnan jártam iskolába. Az általános első 6 osztályát ott a közeli, (1 km-re )lévő iskolában, majd bejártam Debrecenbe. Reggel 6.35.re kellett kiérni a buszmegállóba. Nem volt túl messze, 8-10 perc. Persze volt mikor szaladtunk a nővéremmel, mert reggel sokáig készülődtünk. Az élmény az benne a mai napig, hogy ott a buszon volt a környék összes fiatalja, akik bejártak középiskolába. Sokan voltunk, nagy beszélgetések, barátságok, sőt szerelmek is köttettek a buszon. 30-35 percig tartott az út a városig, igaz a kinti végállomástól volt 50 perc is, de mi nem a végállomáson szálltunk fel, hanem 4-5 megállóval később. Bizony volt olyan, amikor aggódtunk egy-egy társunkért, mikor nem láttuk a buszon, hogy szegény biztos lemaradt. A következő busz, csak egy óra múlva ment, azzal már nem lehetett beérni 8 órára. Hazafelé már szóródott a társaság, mert kinek hány órája volt , attól függően indult haza.
  Télen, mikor nagy hó volt, akkor apa ment elől a nagy csizmájában, mi meg a nővéremmel, utána és az apa lépésnyomába léptünk. Ó, de rég is volt, de szép emlék maradt! :)
   
  henrietta1223, Kukackukac, Fatther és 5 más kedveli ezt.
 12. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Zsozsó!
  A mai "teljesítményed": 1-1 ! Egy rossz hír és egy kedves,szép emlék.
  Remélem,hogy csak ízetlen rossz vicc,hogy januártól az öreg géppel rendelkező öregek ,mint én és még több ezer velem egy cipőben járó ki lesz rekesztve a farmeramából????????!!!!!!! El se tudom képzelni,és NEM IS AKAROM,hogy tíz év hűség után ilyen csúfság megeshet.Eddig én ebbe bele se gondoltam,nem jutott el a tudatomig.
  Ha ez mégis így lenne......jogosulatlan haszonszerzésért......hűtlen elhagyásért kárpótlás iránti pert indítok a CSAPAT ellen.
  Addig is nagy-nagy spórolásba kezdek......mai menü: tegnapelőtti savanyú krumplileves,paprikás krumpli és krumplis tészta....azért 2.5 hónap alatt képtelen leszek egy új gépre valót összespórolni.

  Egerben még régebben jártam,mint Miskolcon,de nagyon sok-sok szép emléket idéz fel.
  Anyai nagymamám és édesanyám Egerben születtek,hosszú évtizedekig ott éltek,gyerekkoromban,de később férjem-urammal és fiammal is gyakran látogattunk oda.Még házat is néztünk ott.
  A vár főkapujához közeli Talizmán étteremben végig ettük az étlapot... a Dobos cukrászdában ettük életünk legjobb fagylaltjait...azért az akkor még kicsi fiamnak egy idő után "tömény hegy és templom undora" lett.

  Tihamér! Az emberséget,de még a tudást sem bizonyítványokban,oklevelekben mérik,nem is azok adják!
  Erről számtalan példa mellett a "Legyen ön is milliomos" műsor jut. eszembe amikor a harmadik diplomájáért küzdő hölgyemény kérdése : Melyik európai fővároson folyik át a fővárossal azonos nevű folyó ? London ..volt a válasz.
   
 13. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Ilona...örülök, hogy a rossz hírt tudtam egyensúlyozni egy jó hírrel is.
  Lepi vagy asztali gép vásárlásnál légy nagyon körültekintő!
  Én egyedül biztosan nem vállaltam volna be. A nagy gépem...az év elején
  rendetlenkedett....2x volt javszeren....erre egy jó ismerősöm ajánlatára lett felújítva....akiben megbízok ezer százalékban.
  Amikor ki lehetett próbálni az uníty-t....én azt hittem, hogy minden rendben lesz. Persze nagyon csalódtam....bár azt nem tudtam volna megmondani, hogy ki vagy mi okozta! Felsőbb szintről azt a választ kaptam, hogy nyugi! Így én azóta talán csak 1x léptem át.
  Valamivel jobb és gyorsabb....de nem élvezetes a játék....vissza is tértem a biztonságos környezetembe.

  Életem során jó párszor szembesültem, hogy a papír sokszor nem párosul tudással...tapasztalattal meg egyáltalán NEM!
   
 14. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Régészeti feltárások alapján megalapították, hogy ott, ahol a Riga folyó a Daugavába torkollik, már a 2. században emberi település volt. A 10. századtól a torkolatnál két lív település helyezkedett el. 1159-ben brémai kereskedők kötöttek ki ezeken a településeken. 1186-ban Ikskildében Meinhard von Segeberg misszionárius telepet alapított. Őt követte Albert brémai püspök, aki keresztes lovagok élén érkezett, és 1201-ben várat építtetett. Ezt tekintik Riga alapítási dátumának, amit a város címérében található évszám is jelez.

  Vilnius Litvánia délkeleti sarkában a Vilnia és a Neris folyó találkozásánál fekszik, mindössze 40 km-re a belorusz határtól. A város a nevét a feltételezések alapján a rajta átvezető folyó után kapta. Vilnius közel helyezkedik el Európa földrajzi középpontjának egyik lehetséges értelmezéséhez.

  Moszkva (oroszul: Москва) Oroszország fővárosa. Az ország elsődleges politikai, kulturális, gazdasági, oktatási és közlekedési központja. A Moszkvai területen, a Moszkva folyó partján fekvő szövetségi jelentőségű város, az egyik legfontosabb ortodox keresztény vallási központ, „a harmadik Róma”. Több mint 2500 km²-es területével és 12,5 millió lakosával nemcsak Európa legnagyobb, de legnépesebb városának számít egyben.

  Nekem az EGY gyanús volt. Némi kutakodás után az alábbiakat találtam. Litvánia - Vilnius és Vilnia folyó. Lettország - Riga és Riga folyó. Oroszország - Moszkva és Moszkva folyó. Igazából Moszkva evidens volt, de nekem valamiért szöget ütött a fejembe Vilnius. Utána néztem és lett is eredménye. :) Akkor még pár ország fővárosát megkukkoltam. Így előkerült még Riga is.

  Nem ez az egyetlen rossz kérdés. Találkoztam már olyan teszttel, ahol kettő közül kellett választani az egyetlen jót. A kérdés, melyik a helyes írású: Mamut vagy Mammut. A kérdés rossz, mert a mamut egy elefántszerű, rá hasonlító és genetikailag igen közel álló emlős állat, mely pár ezer évvel ezelőtt halt ki. A mammut is jó válasz, mert az meg szintén elefántszerű, de több millió évvel ezelőtt kihalt, szintén emlős volt, származásilag nagyon távol az elefántoktól. Másik neve a masztodon. Aki feltette a kérdést, az nem tudta a valóságot. Egy orosz közmondás jut eszembe: Ostoba kérdésre nincs jó válasz. ... Ugye nem mindegy, hogy én hoztam vizet az osztály számára vagy én hoztam vizet az osztály szamara. (Maradjunk a rokonságban, mint félszamár.) Jól van írva a számára is, meg a szamara is. De a kettő nem ugyan az!

  Elvileg az én 6 éves Gizimnek bírni kellene a "strapát", mert 8 MB, kétmagos, majd 3 GHz-s proci, N-Vidia-1030 videjóóókártya, beépített SSD, 64 bites, 1 TB + 500 GB merevlemez, Win-10, (eredeti, jó drága volt a drágám). Ennek ellenére nem próbáltam ki az új "fazont". Majd ha a gyerekbetegségek elmúlnak. Miért ÉN idegeskedjek a fejlesztők helyett? Idegeskedjenek ők. Elég nekem a valós élet, nem kell még más nyűgje is!
   
 15. henrietta1223

  henrietta1223 Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  Tihamér jól kicsalogatot Csacska a játékkal ,jó olvasni soraidat.Látom mindenki szeret játszani és még egy kis földrajzot
  is ide csempésztettek nem beszélve a számitógép ismeretekről.Miket tudtam meg tőletek vonat stop ezt nem is hallottam.
  Nosztalgiázni is szeretünk mi "öregek". Én szemeim előtt is megjelenik képekben az írásotok.
  Gyerekek mindig emlegetnek meg kinevetnek,mert jó nyelvtanosok a Tibort hossu í vel mondom mindig ki is javítják.Na most
  a nyerő párosban a Kíra neve nem volt jól a polójára írva és én jutottam az eszükbe.Történt úgy egy hónapja hogy a gépem a
  nagy 5-6 szor teljesen leállt soha nem csinált még ilyet gondoltam bejelentem úgyis régi már nézzék meg.Na ez nem igy műxik
  mert ha még sincs gond 5000.-ft,nézzem meg a sávszéleséget ide-oda dugjak madzagokat.Mondtam én azt nem tudom majd a gyerekek és visszahívom.Felhivtam a lányom elpanaszkodtam hogy azt hiszik még a vén nyanyák is értenek ehhez a sok vezetékhez?.
  Jött a válasz anya ne idegeskedj írd be a googlba hogy sávszélesség és ki fogja írni ennyi!
  Itt szép az idő végre sűt a nap eső sem esik.Kajám meglepetés lesz unokám dolgozik és hoz többféle ételt addig eszem fasirtot,
  krumplipürével.Event halad teliholdas jó hosszú.
  Szép 7 végét jó pihenést!Jó étvágyat az ebédhez!
   
 16. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Henike, szerintem Tihamért Zsozsó ugrasztotta ki a kényelmes kis foteljéből a magas vagy nagy szavak használatával, majd részt vett az általam hozott játékban is és most is igen részletes felvilágosítást kaptunk tőle a fővárosok és folyók témában. Köszönet érte!! - kapásból nem jutott volna ennyi eszembe!

  Szorgosan kapálgatok, amikor belépek a kis földterületeimre. Próbálkozom a nyelek, fejek és ékkövek összepárosításával is, mikor milyen sikerrel. 23 óránként gyűjtögetem a Boszorkányfőzetet is, bár sokszor nem jut eszembe, így csúszás van. Teliholdason termelek a pajtába és az horrorállatokat, termékeket is szaporítom. Az új fa grafikája viszont tetszik! :)

  Délelőtti szomorkás időt délután kis napsütés váltotta fel, de már újra megérkeztek a felhők. Esőt nem szeretnék már, csak napsütést. Árvácskák a teraszon várják, hogy mikor viszem őket a temetőbe. Talán holnap, ha jobb idő lesz, mint ma.
   
 17. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Szebb napot holnapra a mainál!

  A mainál remélem jobb idő lesz. Valami kósza napfény végigfutott a városon, de csak pillanatokig tartott. Volt eső is, az sem volt se nagy, se hosszú. Minden csak arra volt elég, hogy olyan levert, szomorkás hangulatom legyen nekem is, meg feleségemnek is.
  Én délelőtt elzarándokoltam a háziorvoshoz, kértem az egyik asszisztensnőtől felhőbe receptet a pejslit támadó bacik ellen, mint védőoltást. A városban ugyan nincs, csak a hó végén jön a beadandó, de ha kell, akkor recept is kell, mert a nélkül nem adják oda a patikusok. Mert irigyek! Nem olcsó, közelebb van a húszezerhez, mint a tízezerhez, de akinek sok felesleges pénze van, az vigye a patikába. Odahordom én is. A nejem őméltósága is kért magának egy felhőbe lőtt vényt, szintén coccusok ellen, azt is kiváltjuk. Egyszerre vagy ha jobban tetszik/teccik eccerre. (Lehet válogatni, kinek melyik a szimpatikusabb.)

  Feleségem megjárta a temetőt, leszedte, kiszedte az egynyáriakat, megmetszette a kicsi rózsákat. Boltokat messzire kerültük mind a ketten. Kenyeret, zsemlét én sütöm, tejet, tejfölt, lisztet a fiunk hozza, meg a többit is. Hetente, tíznaponta, csak úgy, mint tavasszal. Begombolkoztunk, de az orvoshoz menetelt nem tudtam megúszni. Kora reggel -éjjel volt még - megfőztem a gépsonkát, fél kiló pipimellből 45 deka lett. Reggel hatra már le/ki is hűtöttem. Feleségem Őméltósága azt reggelizett. Saját zsemle, saját gépsonka. Én meg zsíros kenyeret ettem. Az - nekem - jobban ízlik. (Mert én olyan válogatós vagyok.)

  Mára elég a birtokokból. Megyek nézni valami értelmeset a tévében, bár olyan, ami nekem is jó, meg a feleségemnek is, ritkán van. Nem egyezik az ízlésünk teljesen, vannak némi különbségek közöttünk. A feleségem nem szívesen néz olyanokat, amiben az egyik állat megeszi a másikat, meg amikben háborúk vannak, én meg az olyanokat kerülöm messzire, amikben gonosz após, gonosz anyós, beteljesületlen szerelemtől félőrülten zokogó egyének vannak. Ketten majdnem kiteszünk egy felet, mint tévénéző. Többet nem, de ebből a kevésből is a feleségem képviseli a többséget. Én meg a több súlyt. Mondom, hogy kiegyenlítjük egymást! :)
   
 18. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

 19. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Itt nálunk nagyon szürke volt az idő...egész nap! Eső nem esett....ami már nem hiányzik....sár és sár van minden felé!

  Judit....én is aratok-vetek..csak úgy!...nincs semmi célom! Ilyen is régen volt!
  Az összerakós-játék....az nálam nagyon gáz! Valahogy nagyon szerencsétlenül válogatok! ......és a kristályok sem nagyon
  jönnek abból a bizonyos ládából! Ám hol van még a vége!...nem idegesít!

  Tegnap azt hittem nem jól látok!...pár kicsi farmon.... ajánlat!!!!!!!!....FA-t lehetett rendelni akciósan....ééééés volt egy
  tétel még a legalján! Egy FA-fa! Azt hittem nem jól látok!....vagy hiba lett volna? Kiléptem és visszaléptem....az ajánlat
  ott volt....aztán úgy döntöttem....nem hagyom ki! Bezzeg a nagyon nem volt még hasonló ajánlat sem!
   
 20. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Holnap kérem Mindannyian szorítsatok értem 15.20 és 16 óra között!
  Segítségemnek 18 órakor Pesten kell lenni,.....háziorvossal még sikerült rendezni a betegszállítást.
  Zabszem effektus erősen működik.Ennyire még soha nem izgultam orvosi vizsgálat,pontosabban az eredménye miatt.