Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

 2. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Fatther, köszi a lehetőségeket! :)
  Nem fogok élni mindegyikkel! Az eventeket tervezem kezdeni és csinálni, bár a tárgykeresőst nagyon nem szeretem!
  A tegnapi napos időnek nyoma sincs, szürkeség honol amerre nézek mindenütt.

  November 10. – miről nevezetes?


  1895-ben ezen a napon született Öveges József professzor, szerzetes, fizika tanár.

  A professzor úrra idősebbek emlékezhetnek a televízióból, ahol egyszerű eszközökkel végzett kísérleteivel igyekezett népszerűsíteni a fizikát. A televízió 1957-es megnyitó műsorában már fél órát kapott, ezután tizenkét éven keresztül játékosan oktatta, tanította a kicsiket és nagyokat. Szuggesztív tanáregyéniség volt, magával ragadta a nézőket. Hangtani, hőtani, elektromos jelenségek iránt milliók érdeklődtek az ő hatására. Havonta jelentkező műsorával korában tévésztárrá vált. Az Élet és Tudomány lapnak volt a szerkesztője, a Kísérletezzünk és gondolkozzunk című rovatot hívta életre. Természettudományi játszóházakat tervezett már 1970-ben, ahol gyerekek és szülők együtt tanulhatták volna a fizikát a kísérletezések közben. Az épület elkészült, ám a játszóház elindítására már nem maradt pénz. Interaktív bemutató kiállítások azonban létrejöttek az elképzelései nyomán. Professzor úr bizonyára kedvét lelné a Csodák Palotájában található interaktív eszközök láttán, melyeket gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatnak. Megtudhatják a látogatók azt is, hogy vajon a fakír ágyon fekve szúrnak-e a szögek, és ha nem, vajon miért nem. Az Öveges teremben pedig számtalan kísérlet részesei lehetnek.
   
  -W-595-, -elzemari-, Fatther és 6 más kedveli ezt.
 3. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Judit....én sem szeretem ezt az eventet....nagyon de nagyon u.....m!
  Nézek, mint a moziba....és még sem látom!
  Elkezdem....a bal oldalt talán még meg is csinálom....de a jobb!....a szezonpontok kellenének és a +-s kütyük lennének
  még jók......nahhhh meglátom! Az előzőnél volt segítségem.....azért jutottam a végére....most nem akarom megint megkérni....
  olyan gáz...segítséget kérni!
  Itt a csücsökben vasárnaptól köd van....ma azt hittem, hogy a szél kikergeti....de inkább alább hagyott az intenzitása.
   
  -W-595-, -elzemari-, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 4. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szép estét!
  A kíváncsiság ide húz,de a következő két hétben a farmos izgalmakat kénytelen leszek hanyagolni.Pénteken megkaptam a végelszámolást,röpke két-két és fél millió köddé vált,ami elvész,ha nem tudom bebizonyítani.Úgy 20 kilónyi papírtengert kell átszőröznöm,miután megtalálom a 40-50 nagy-nagy dobozban,a hiányzó iratokat a bankból és a Nyugdíj Igazgatóságtól beszerezni,amik az igazamat támasztanák alá. Aztán újabb beadványt kell kreálnom a bírósághoz........akasztják a hóhért!
  A matek sose volt erősségem,bármennyire utálom kénytelen vagyok erőszakot venni magamon.
  Néha azért bekukkantok.......a függőség!!!!???.....talán a Bahással elboldogulok. A találgatóssal úgy vagyok,mint Zsozso,hiába csüngnek a gubóim már kocsányon nem látom amit látni kéne......persze cselesek is mert gyakran trópusi sötétségbe dugják a keresett tárgyat,amit az 5.5 dioptriás okulárémmal nem bííííííroooom
  felfedezni.
  Öltösztetőst is el kellett engednem 25 lejátszott futam után.....kifogytam a szupitápból......bankkártyám,mobilom nincs,vonalas telefonon meg már nincs lehetőség vásárlásra.

  A szépséges frézea csokrom is oda lett......örülnék,ha visszakaphatnám!!!!!!!
  Aludjatok jól,álmodjatok kedvetek szerint .
   
  -W-595-, -elzemari-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 5. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó estét mindenkinek!

  Már akik ébren vannak, a többinek meg jó éjszakát, szép álmokat!

  Csak ideértem végre. A keddi orvosi bántalmazás után nem volt semmi egészen szombatig. Akkor az ebéd utáni tévézés közben lekonyult a buksim, elaludtam. Felébredtem, de mivel még mindig álmosnak éreztem magamat, aludtam tovább. Háromnegyed négykor arra ébredtem fel, hogy fázok, ami nálam felettébb ritkán fordul elő. Nekem mínusz tíz fokig van hűvös, csak alatta kezdődik a hideg. Furcsáltam. Gondolkodtam és elővettem a lázmérőt. Olyan régi higanyos fajta. AZ megbízható, ezek az elektronikusak a szememben pedig ... Néztem nagyot. Harminchét felett volt a higanyszál. Nini! Hát te ott is tudsz lenni? Nahát, nahát. Nekem 7-8 évente lesz lázam, utoljára még aktív dolgozó koromban volt, annak pedig hat éve is van már. Most bezzeg lett. Éjjel már 38,9- re felkúszott. Vert a víz, szédelegtem, hányingerem volt. Az asszony aggódott, mert ő is tudja, hogy a férfiak mind hősök, míg náthát nem kapnak. Hozta a lavórt az ágy mellé a kisebbik szobába, meg a takarót és betakart, majd szólt, hogy szóljak, ha kell. A lavórra szerencsére nem volt szükségem, a takaróra igen, mert még mindig fáztam, bár minden csurom egy víz volt rajtam. Háromtól aludtam fél hatig. Akkor megmérve a hőmérsékletemet, nem volt már láz, lent volt 36,9-en. Na azért! Ám estére felmászott 37,8-ra, de tovább nem. Reggelre 36,3 normál érték volt. Azóta inkább 36 alatt van, felette csak néha néz fel. Gondoltam ez a beadott két védőoltás hatása lehet. Biztos ami biztos, azért felhívtam a háziorvosomat és elmeséltem a hétvége történetét. Egyetértett velem, ő is a szérumok hatásának tudja be. Remek! Aztán kezdett idegesíteni. Azt mondta, hogy felhívja a mentőállomást és majd ŐK megmondják, hogy mikor menjek be hozzájuk. Minek, hisz nincs semmi bajom már? Az lehet, de azért jobb, ha mégis csak letesztelnek engem. Ne már! Nem akarom! Erre elmondta, hogy nem akarat kérdése, mennem kell! Még tegnap délután fel is hívtak és kedvesen beinvitáltak hozzájuk, de ne tömegközlekedési eszközzel menjek látogatóba. Mondtam, majd elgurulok a drótszamáron, bár tömegnek ott vagyok én, még sem számít tömegközlekedési eszköznek. Ma délután belátogattam hozzájuk. Most várom, mi lesz az eredmény. Uralkodói társaságba kerülök vagy maradok továbbra is a pór réteg tagja. Ez utóbbihoz ragaszkodom!
  Érdekes, de szombaton, vasárnap és hétfőn többet aludtam, mint amennyit ébren töltöttem. Még a Gizit is messzire elkerültem, hiába vetett csábos tekinteteket rám, nem érdekelt a pillogása. Ma mentem fel a netre azóta először, de összesen nem voltam ott egy órát sem.

  Megyek, megpróbálok aludni reggelig.

  Jó éjt!
   
  -W-595-, henrietta1223 és Fatther kedveli ezt.
 6. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szorítok érted Tihamér. Kivételesen ne légy pozitív!!!!!!!!
  Álom Manó legyen vendéged reggelig,remélem engem se kerül el.
   
  -W-595-, -elzemari-, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 7. henrietta1223

  henrietta1223 Rutinos

  Szép napot Mindenkinek!
  Ilonám nem kis munka lesz megkeresni a hiányzó iratokat jó munkát és türelmet hozzá.Tihamér gyogyukálj és ne
  tűzeskedj!
  Zsozso én szeretem a nagyitos eventet csak lassu vagyok hozzá,gyerekek szokták megoldani összegyűjtöm nekik és igy kimondottan
  élvezik.Tenyésztős event sikerült felhő megvan igaz 700 szupi tápom bánja de nem érdekel.Liba nap van ma Isten éltesse a Mártonokat.
  Jelenléti megvolt! További jó játékot és pihenést kivánok.
   
  -W-595-, -elzemari-, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 8. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szervusztok!
  Egy kis ebédszünet ......
  Henike! Márton nappal felidézted bennem gyermek-és bakfiskorom békebeli libalakomáit.
  Drága nagymamám rendszeresen vett a piacon 6-8 "száraz" sovány libát,úgy egy- két hónapig tömte szegényeket kukoricával.....amit minden porcikájuk hasznosítása követett.
  Tollból párna,pehelyből paplan......hagymás vér,libaleves,ludaskása,töltött libanyak,fokhagymás ,ropogós libacomb,a melléből töltött káposzta,vagy Stefánia vagdalt,hájából töpörttyű és.......a 1-1.5 kg-os májából saját hájába tekerve 9-10 vörös /veres/ hagymán a sparhelt leghűvösebb sarkában 4-5 órán át fedő alatt párolt mennyei reggeli,vacsora.....hagymás libazsír,hajszálvékony olvadó libamájjal.
  Az emlékétől is nyelek nagyokat.
   
  -W-595-, -elzemari-, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot, szebb napot Mindenkinek!
  Itt szürkeség, lassan a fejemben is.
  Ilona, keresd azokat a papírokat, ne hagyd magad, minden fillér számít, nem, hogy százezrek, milliók!!

  Zsozsó, minden szégyen nélkül kérem a segítséget, másban meg én segítek, így kiegészítjük egymást. Ha nem szeretem, hát nem szeretem, ill. uuuuuuuuuutááálommmmmmm!!!!!, idegesít, felmegy a vérnyomásom tőle, mondjam még??

  Tihamér, drukk, drukk ezerrel! Aludj, aludj, az jó! Ne uralkodj, csak esetleg a konyhában, elég az Neked!

  Henike, igen, Márton napja van!
  November 11-e, Márton-napja

  Márton-napja jelentette egykor a paraszti év végét. Ilyenkor fejezték be az éves mezőgazdasági munkákat és kezdetét vette a téli pihenőidőszak. Ilyenkor fizették ki a cselédeket, s a fizetség mellé ajándékba egy libát is kaptak, hogy ezzel is tizedeljék a jószágokat.
  Márton-napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Ezen a napon rendszeresek voltak a vásárok és a bálok. Továbbá ilyenkor jóízű lakmározást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőségesen legyen mit fogyasztani. Ezeken a lakomákon jellemzőek voltak a libaételek, mert ilyenkorra már le lehetett vágni a tömött libát is.
  Jellegzetes Márton-napi libaételek: Márton-napi libasült, Márton-napi libaleves, libamáj zsírjában, libasült vörösboros káposztával, fokhagymás libacomb, ludaskása, töltött liba és még sorolhatnánk. Így tartja a népi mondás:
  „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
  A „püspökfalat” kifejezés is innen ered. Szokás volt a papnak is küldeni belőle, különösen a liba hátsó részéből. Márton az újbor bírája is. Márton napra már iható az újbor. A libaétel mellé a kiforrott újborral volt szokás koccintani.
  „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.”
  A „püspökfalat” kifejezés is innen ered. Szokás volt a papnak is küldeni belőle, különösen a liba hátsó részéből. Márton az újbor bírája is. Márton napra már iható az újbor. A libaétel mellé a kiforrott újborral volt szokás koccintani.

  Egy másik legenda szerint Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről és nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése is, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Szent Mártont amikor püspökké akarták megválasztani, egy libaólban próbált elrejtőzni, de a ludak gágogásukkal elárulták őt.
  Manapság ismét divatba jöttek a Márton-napi lakomák. Szinte kivétel nélkül, Márton-napja előtt, megjelenik a hazai vendéglátóhelyek kínálatában valamilyen hagyományos libaétel vagy Márton-napi ételkülönlegesség.

  Márton-napi időjárási megfigyelések

  Márton-napján a sült liba mellcsontjából az időjárásra is szoktak jósolni; mégpedig: Ha a lúd mellcsontja fehér, akkor a tél havas és enyhe lesz, de ha vörös, vörösesbarna, akkor hideg tél várható.
  Márton-napjához kapcsolódóan, nem csak a libacsontból, de az aznapi időjárásból is meg szokták jósolni a következő telet, úgy mint:
  • Ha ködös Márton, akkor enyhe tél lesz, ha viszont havazik, erős tél várható.
  • Ha ezen a napon esik, utána a fagy elviszi a termést. De azt is megfigyelték, hogy
  • Márciusban olyan idő lesz, mint Márton-nap.
  • 40 napig olyan idő lesz, mint Márton-napkor.
  • Az e napi szép időt, Szent Márton nyaraként is emlegetik Baranyában. De azt is jelentheti, hogy hideg lesz a tél. Továbbá,
  • kemény tél várható, ha Márton fehér lovon jön, azaz ha e napon havazik.
  A népi hagyomány szerint ilyenkor nem volt szabad takarítani, tilos volt mosni, teregetni, mert ez a jószág pusztulását okozhatta.

   
  Utoljára szerkesztett: 11.11.20
  -W-595-, -elzemari-, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 10. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Tihamér!.....jobbulást kívánok...remélem nem leszel pozitív....most jobb lenne a negatív! Szorítok!

  Ilona....keress....kutass! Igazold az igazad! Hajjrrráááá!

  Henike....így lehet szeretni egy eventet! Amíg volt segítségem....én is szerettem ....talán!xDxD
  Bár.....én alapból nem szeretem azokat az eventeket...amelyek idegesítenek!

  Judit....így vagyok én is ezzel az eventtel....hasonlót érzek.

  Most pedig a keréken dühödtem fel....megnyugodni jöttem ide! Kb 300 zöld + kb 70 kék pöri eredménye.....NULLA!
  Pedig ezt az eventet nem lehet alapból teljesíteni...ide extrák kellenének! Lehet????!!!!!....bánni fogom hogy elkezdtem!
  Nagyon.....de nagyon szidom magam! Jelzőt már nem is merem leírni!...amivel magam illetem!
  Nahhhhh.....itt veszíti el a játék a vele kapcsolatos örömömet! Régen pihenni és kikapcsolódni jöttem ide!
  Most pedig, ha nyugalmat szeretnék....akkor kikapcsolom a gépet és felállok a székről!
   
  -W-595-, busika02, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Zsozsó, ne bosszankodj! Tudod, hol kerék,hol talp! A múltkor én is kidohogtam magam, de mire is megyünk vele? - talán annyira, hogy kicsit kiadjuk a gőzt és utána jobban érezzük magunkat.
  Pörgettem én is tegnap, sok zöldet, meg kéket is vagy 60-70 db-t, lett bónuszom, így elég jól állok. Bahással is haladok, igaz lassan, de arra meg több idő van.
  Ma megint csak szürkeség van és varjak károgása. Varjakat nem szeretem, mennének még ki a határba, ott vannak a kukorica földek,sok helyen nincs még betakarítva, keressenek ott ebédet, meg vacsorát maguknak! Ahol meg le van kombájnozva és nincs felszántva a föld, az meg kész terített asztal nekik!

  Ki mennyit mozog egy nap a szabadban? Ki az,aki sportol is valamit rendszeresen? Naponta kellene a szabadban mozogni, de ez nálam is elmarad, amikor ez a nemszeretem idő van. Máskor, ha nem is megyek el itthonról, akkor a kertben teszek - veszek és az már jó. Most azonban nem sok kedvem van kimenni, viszont nagyon érlelődik bennem az elhatározás, hogy mindennap kimegyek és járok legalább 30 percet a környező utcákon. Teljesen ellustulok és az nem jó, kell a mozgás!

  upload_2020-11-12_15-14-53.jpeg [​IMG] [​IMG]
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 12. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó reggelt mindenkinek!

  Kezd javulni az idő, talán ma már láthatok napsütést is.

  Én jól érzem magamat, remélem mások is. Eredményre várva csak a konyha, szoba az, meg időnként a külső térben - ERKÉLYEN - való mozgás engedélyezett. Nem csak az előírás fog vissza, hanem a legnagyobbik főnököm is. (Feleség.) Néha felkuncogok magamban, mert eszembe jut a kedd esti beszélgetésünk a hároméves unokánkkal és a szüleivel.
  A kicsi már az óvodában lévők idegeit nyűvi, csiszolja. Ahogy az egyik óvónő mondotta: Kicsi a bors, de akaratos. Így igaz. Ezt mi is tudjuk, tapasztaljuk. Kedden mondták a szülei, hogy már három napja megegyeztek a nagy lánnyal, ha odaadja a cumit a Mikulásnak, akkor az majd hoz helyette ajándékot. A kicsi beleegyezett. Ám jön az este és olyankor jön a "kéremacumimatmertnem tudoknélkülealudni" kijelentések sorozata. Nem könnyen, de sikerült a cumi odaadását elkerülni. Na de a harmadik este, amikor a kicsi már "dühös" volt a cumitalanságra, kifakadt az ágyában, kezében szorongatva az alvókáját.
  - Kérem a cumit!
  - Kicsim! Megegyeztünk, majd a Mikulás hoz ajándékot helyette. Aludj el szépen cumi nélkül! - Megindult ismét a kéremacumimatmertnem.... sorozat.
  - Liza! Maradj már csendben!
  - De akkor mit vegyek be a számba? A macska farkát???
  - Most már elég volt. Azonnal fejezd be és aludj! - dörrent rá az apja.
  A kicsi öt perc múlva már aludt, de a fiamékat még akkor is rázta a nevetés - csukott szájjal - a macskafarok miatt. Hát igen. A gyerekszáj az gyerekszáj. Van neki plüss cicája, annak meg farka is. :) És éppen ott volt bent az alvókái mellett az ágyban. A csemete aludt, de nem volt semmi a szájában. Az apja soha nem cumizott, nem szopta az ujját. Az öccse viszont hatéves koráig a hüvelykujját szopta. De macska farkával ő sem próbálkozott.
  Ha eszembe jut a macskafarok, elkap a zötyögés. Olyankor a feleségem rám néz és kérdez. Ha meghallja a macskafarok szót, ő is nekiáll nevetni. Naponta többször előfordul. ... Édes kis tündérkém. Hozza a formáját. :)
   
  -W-595-, -elzemari-, Fatther és 5 más kedveli ezt.
 13. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!
  Tihamér, örülök, hogy jól vagy, maradjon is így! Igen, a gyerekszáj az utánozhatatlan! Olyanokat tudnak mondani, hogy elképed az ember, vagy nagyon nehezen tudja visszatartani valamilyen érzésének a kimutatását, mert ugye az nem lenne jó! Ó, mennyit nevettem én is, míg kisgyerekek között voltam! :)
  A cumi igen kényes téma a legtöbb családban, ill. annak az elhagyása. A nagy tudósok azt mondják, hogy nem szabad elvenni tőlük, mert az megnyugtatja őket és amennyiben elveszik a gyerektől a cumit, akkor talál valami mást helyette. ( macska farkára nem gondoltam volna, de minden lehetséges! :)) Nálunk nem volt gond, hamar leszokott róla mindkét gyerekem, az unokáimnál pedig nem is volt cumi soha.

  Egy aranyos történetet írok le, ami egy gyerek és a tanító nénije között hangzott el.
  Kirándulni voltak és egy erdei tisztáson megpihentek. persze a gyerekek azok sohasem fáradtak, így ők szaladgáltak, fociztak, stb. A tanító néni, nevezzük Kati néninek, leült és úgy figyelte a gyerekeket. Egyszer egy fiú felkiált:
  - Kati néni tapló!!
  - Én ugyan nem! - volt rá a válasz.
  A gyermek egy fán látott meg egy nagy taplógombát, ezt akarta tudatni Kati nénivel, csak kicsit gyorsan mondta a nagy felfedezést. Volt utána nevetés!

  Változatlanul szürkeség van. 11 órakor kimentem a temetőbe, leszedtem a sírokról a mécseseket, vázákat lekötöttem. Virág csak műanyag vázában maradt. Körbejártam három sírt, jó kis séta volt, mert elég messze vannak egymástól. Így a mai séta le is lett tudva.
  Hazajövet lemostam a kocsit, mert hétfőn viszem szervizbe és nem szeretném piszkosan vinni. Már nincs szándékom sehova menni, a kocsi a garázsban marad.

  Legyen vidám délutánotok! :)


  upload_2020-11-13_15-28-27.jpeg [​IMG] upload_2020-11-13_15-30-6.jpeg
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 14. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia! Sziasztok!
  Bocsánat az alkalmatlankodásomért. :oops:

  Általános iskolás (katolikus) hittanóra. Pár szavas dolgozatot íratott a hitoktató néni.
  Az egyik feladat az volt, hogy sorolj fel 3 prófétát.
  Az egyik dolgozatban ez állt: Jeremiás, Dániel, Neoton
  Amikor a hitoktató néni megkérdezte a gyerkőcöt, hogy mit szeretett volna odaírni, azt a választ kapta, hogy "Azt tudom, hogy valami régi együttes. Az Illés jó lesz?"
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 7 más kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  xDxDxD Nem alkalmatlankodsz, bármikor szívesen látunk!

  Az alábbi történet az én, egy nagyon régi osztályomban történt.
  Nevek nem valódiak! 8 éves gyerekekről van szó.
  Egy kislány, Juliska, talált a padján egy "levelet", melyben igen sértő szavakkal illette valaki. ( némi alapja azért volt!) Beképzelt, hü..e, kényes, stb. Juliska igen felháborodott, jött panaszkodni. No, az ilyen eseteket azért nem lehetett szó nélkül hagyni, így elkezdődött a nyomozás. Tüneményes napközis párom volt, jött a "hegyi beszéd", hogy ilyet nem illik és aki írta az vállalja is fel,becsületesség stb. Persze néma csend. Két, három nap után sem volt meg a "tettes", de azért szűkült a kör. Második, vagy harmadik délben, amikor megérkezett a napközis párom,mondta, hogy 99%-ban tudja, hogy ki írta Juliskának a levelet, de Pistike nem vallja be, pedig beszélt vele négyszemközt is. Másnap, harmadnap még mindig téma volt, mert az "amazon" csak mondta a magáét, sőt még anyuka is, nem sértően, de véleményt mondott és ebben a korban ezt helyére is kell tenni nekünk nevelőknek. Másnap délelőtt matematika óra alatt önállóan dolgoztak a gyerekek, én járkáltam közöttük. Szép csendesen odaültem a padba Pistike mellé és azt mondtam neki:
  - Tudod Pistike, én sem csípem ezt a Juliskát, de legközelebb azért ne írj már neki ilyenek!
  - Ok, Jutka néni! - jött azonnal a válasz kapásból. Megpróbáltam nem nevetni, csak megsimogattam a buksiját és ezzel vége is lett a dolognak. Juliska nem tudta meg az igazságot, de a napközis párommal sokáig kuncogtunk rajta.
  Szépsége a dolognak az, hogy amikor nyolcadikosokként búcsúztak tőlünk, nevelőktől, "Pistike" búcsúzott tőlem, s ezt Ő kérte! A mai napig beszélünk, ha találkozunk, már az egyetem padjait koptatja.
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
 16. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó estét mindenkinek!

  Egy órája felhívott a háziorvosom asszisztensnője és - számomra - elkeserítő hírt mondott. Megmaradtam földet túró "mezei" kisparasztnak, illetve szebben mondva magángazdálkodó farmtulajdonosnak. Semmi uralkodó osztály, semmi előkelőség, semmi korona. Se hétágú, se kilencágú, se több ágú, se semmilyen. Nem tudtam kitörni, feltörni a magasabb kékvérű rendbe. A tesztem negatív lett. Se hivatalos zárlat, se önkéntes "zárt osztály", csak szabad zsellér, nyugger, főállású semmittevő. Nem is tudom, most akkor örüljek vagy szomorkodjak? Majd a feleségem megmondja. Kettőnk közül Ő az okosabb. (Mert engem választott annak idején. Hát neeeem? :D;) )
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 7 más kedveli ezt.
 17. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szép estét!
  Tihamér! Légy üdvözölve a koronátlan főállású semmittevők népes táborában.A főkormányzó mellett azért a Te rakoncátlan szíved is megnyugodhat.
  Példádon okulva én a felkínált ingyenes szurit azért nem veszem igénybe.Marad a teljes magánzárka,hátha azok a fránya hétágúak fütyülnek a kijárási tilalomra és reggel 5 -től este 8-ig is garázdálkodnak.
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 18. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Hurrá!!! Maradj is közöttünk, ne törekedj az uralkodó osztály tagjai közé! Legyél csak szabad zsellér karanténban, ami önkéntes ! :)
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 19. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Szép napot kívánok mindenkinek !

  Örülök, hogy jól vagy.
  Nálunk néha előfordul az "önkéntes zártosztály", de akkor én "zárom be" ;).

  Kellemes időtöltést, mosolygós szép napot, pihentető hétvégét. (katt a zöld szövegre)
   
  Utoljára szerkesztett: 14.11.20
  -W-595-, henrietta1223, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 20. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  November 16: a Tolerancia világnapja

  ENSZ kulturális világszervezete, az UNESCO kezdeményezésére, 1995 a tolerancia éve volt, amikor nagyszabású nemzetközi kampányt szerveztek a ,,türelmesség” jegyében. A tolerancia nemzetközi napja (International Day for Tolerance) ebből az eseményből nőtte ki magát, mint évenkénti alkalom arra, hogy a tolerancia-hiány kapcsán annak fokozott szükségszerűségére hívjuk fel a figyelmet. Az ENSZ Közgyűlése pedig az 1996. december 12-i 51/95-ös számú határozattal hivatalosan is felszólította a tagállamokat, hogy november 16-án tartsanak tolerancia napot.
  A tolerancia három együtt érvényesülő kritériuma a konfliktustűrő képesség, a jogegyenlőség elfogadása és az erőszak elutasítása.

  A tolerancia a kölcsönös megértés és tisztelet alapja, egy mindannyiunk számára érvényes morális parancs annak érdekében, hogy álljunk ki azok mellett, és emeljünk szót azok védelmében, akiket megfosztottak alapvető jogaiktól és szabadságuktól.

  Ha saját magunkban valamiféle indulatot vagy érzést nem vagyunk képesek kezelni, elfogadni, megérteni vagy éppenséggel feldolgozni, akkor ugyanezt egy másik emberben sem tudjuk elfogadni. A toleranciára való készség tehát összefügg az önismerettel, önkontrollal és az önuralommal. Olyan emberi értékekkel kapcsolatos, mint a másik ember tisztelete, értékeinek keresése és felismerése, bizalom a másik ember iránt. Csak az tud toleránsan viselkedni és fellépni, aki kellő önismerettel rendelkezik, maga is erős, s aki bízik önmagában.
   
  -W-595-, henrietta1223, Fatther és 3 más kedveli ezt.