Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Gobio55

  Gobio55 Rutinos

  Jó estét!

  Igen, a feleségemmel egyeztettünk, a vásárlás nagy részét áttesszük más kereskedelmi egységbe, egységekbe. Szerencsére van hová menni, a környéken 500 méteres sugarú körben öt élelmiszerbolt van, ha kilométeres sugarat veszek alapul, akkor már nyolc. Ezek mind nagyobbak, nem egy fős boltocskák.

  A kicsivel beszéltük az este, nincs jobban, de anya otthonról tanít az internet segedelmével, így nem kellett táppénzre mennie. Mivel érettségizetteket oktat, van lehetőség a távoktatásra néha. Mikor a Covid-19 tombolt, akkor meg hónapokig csak így tudott tanítani.
  Hőemelkedése van, láza nem volt, de az a fránya köhögés elkezdődött a kicsinél. A nagyobbik unokánk jobban van, ma még nem ment lovagolni, de holnap már irány az iskola. Apa viszi magával reggel, mert útba esik jövet-menet a gimi, mikoron munkába gurul a négykerekűvel. Haza meg anya viszi vagy a távolsági busz. Napközben, ha van még iskola után tennivalója - pl. balett, hetente kétszer, - akkor a győri nagypapával van. A városon belül gyalog megy vagy busszal. Mikor hogy.

  Holnap reggel bemegyünk Győrbe ismét. Feleségemnek sikerült minden olyan papírt, CD-t összeszednie, ami kell a doktornak a vizsgálat utáni "eredményhirdetéshez". Utána jövünk haza. Esetleg bevásárlás is lesz valami kézimunka-fonal-kötő boltban és/vagy háztartási felszeléseket árusító helyeken. Ez majd menet közben kiderül, mire lesz gusztusa és kedve a feleségemnek. Ha rajtam múlva, az ilyen tekergést kihagynám. Levegőböködéshez szükséges madzagok (kötőfonal) engem sohasem érdekelt. HA horgászzsinór lenne, akkor igen. De abból nem között még semmi ruhaneműt. És nem is fog!

  Azért jöttem most még egyszer a Gizihez, mert a teliholdas területeken is termelgetek most. Ha éjjel felébredek, éééés időben ébredek, akkor majd aratok és vetek. A szolgálunk és védünket meghagyom másoknak.

  Jó éjt mindenkinek! Senki ne merészeljen beteg lenni, ha meg az, akkor sürgősen gyógyuljon meg!
   
  ursa11, busika02, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 2. -W-595-

  -W-595- Fórum parancsnoka

  Sziasztok!

  Én is érzem az időjárás változását, vagy nem is tudom.
  Tegnap munka után haza jöttem, mert vártam a fiamékat - Fehérgyarmaton voltak, CT vizsgálata volt a menyemnek, mert fülzúgással járt már a fül-orr-gégészeten, de ott nem találtak semmit, ezért elküldték koponya CT -re, de mivel az itteni kórházban, csak nagyon sokára adtak volna idő pontot, ezért kérték máshova.
  Miután megjöttek, ettek - megkóstolták a bolognai húsos pizzát, és ízlett nekik.
  Majd elmentek haza, én pedig indultam intézni Anyának a dolgait.
  Késő délután értem haza és jól elfáradtam.
  Ma viszont teljesen használhatatlannak éreztem magam, hogy a fáradság, vagy az időjárás, vagy mind kettő.... - nem tudom.

  Lajos, reméljük, Téged is az időjárási frontok viselnek meg.

  Tihamér, ahogy Judit is mondta, abban a boltban nem szabad vásárolni.
  Felháborító, hogy átverik a vásárlókat, még akkor is ha nekik el kell adni az árut, még akkor is ha az már nem friss,
  Az unokáknak mielőbbi gyógyulást!

  Az eventet, megcsináltam, tovább nem termelek, van még 15 db kosárka azt még eltologatom.

  Itt ma felváltva volt napsütés és felhősödés, és tavaszias kellemes idő volt.
   
  ursa11, busika02, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 3. Gobio55

  Gobio55 Rutinos

  Jó estét gazdák!

  A feleségemmel megjártuk a vármegye központját, a nem vármegyei, csak "mezei" megyei jogú várost. Az összes még hiányzó papírt, CD-t leadtuk és nem sok várakozást követően a feleségem meg is kapta a jelentést, miszerint mindent rendben találtak nála. Ennek örültünk, mind a ketten. Azután elmentünk egy hentesboltba, szintén Győrött, ott vásároltunk kolbászt, szalonnát, töpörtyűt, disznósajtot. Annak a hálózatnak nálunk is van boltja, oda is el szoktam zarándokolni, most majd többször fogom megtenni.

  A fülzúgás egy felettébb furcsa betegség, tünetegyüttes. Egynéhány éve voltam a háziorvosomnál, akkor épp január eleje volt és panaszkodtam neki, hogy:
  - Doktor úr! Már két hete folyamatosan zúg a bal fülem. Hol kevésbé, hol meg erősen. De mindig, s ez engem zavar.
  - Jó magának.
  - Nekem? És miért jó nekem???
  - Magának csak két hete zúg. Nekem meg már tizenöt éve folyamatosan.
  Kiderült, hogy egy vadászaton a füle mellett sütöttek el egy puskát, azóta folyamatos nála a fülzúgás. Engem elküldött szakorvoshoz. A szakorvos továbbküldött hallásvizsgálatra, nyaki URH vizsgálatra, röntgenre, majd összegezte az eredményeket.
  - Nem tudni mitől van. Nem tudni meddig fog tartani, lehet, hogy élete végéig. Gyógyszer, kezelés erre nincs.
  Igaza volt. Azóta is zúg a bal fülem. Éjjel, nappal, kicsit, nagyon, de ZÚG. Megszokni nem tudom, kénytelen vagyok elviselni. :oops:
  Az idő meg ... Ma 17-18 fok volt árnyékban, de széllel együtt volt, ezért nem volt "hőség". A téli dzsekimet átmenetire váltottam, de azt sem zártam be és nem fáztam. Sütött a nap, jól esett, hogy nem esett semmi. Viszont ennek is van "ára". Tegnap este alig tudtam elaludni, annyira fájt a jobb vállam, pedig nem is azon volt a buksim alvás, fekvés közben. Úgy éreztem, hogy ki akarják tépni a karomat a helyéből. Ez az érzés ma délre majdnem elmúlt, de csak majdnem, ellenben most már a BAL vállam is fáj, s az erősen. Ma is nehéz lesz elaludnom. ... Kell egyáltalán annyit aludnom???

  Jó éjt mindenkinek!
   
  ursa11, busika02, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 4. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Ági, bízzunk benne, hogy nem találnak semmi komoly bajt a menyednél! Fülzúgásnak több oka is lehet, jó lenne, ha megtalálnák a kiváltó okot.

  Tihamér, szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó is. Menyednél most ez van, legalább tud otthonról tanítani, nem kell táppénzre menni és még a gyermeke mellett is lehet!
  Ma megjártátok Győrt, papírok leadva. Eredményre mikor lehet számítani?

  Vásárlásról. Főleg a felvágottak vásárlása az, amit nagyon megnézek, hogy hol veszem. Nagy bevásárlóközpontokat nem szeretem, de a felvágottak szempontjából pont az a jó, mert ott mindig sokan vannak, áll a sor a csemegés pultnál, tehát gyorsan fogynak a felvágottak. Ennek ellenére nem szeretek ott vásárolni, mert minden vastagra van szelve. A sonkát szeretem, de azt is csak akkor, ha egészen vékonyra van szelve. Akkor igazi sonka íze van. No, a nagy boltokban vékonyra szelve nincs!. Előre fel van szelve, kérésre meg nem szelnek nekem 10 dkg sonkát vékonyra. A közelebbi, közepes nagyságú áruházban is előre fel van szelve, itt nincs nagy forgalom, tehát néha már a színe sem bizalomgerjesztő. Ebben a boltban volt két kiszolgálóhölgy, egy idősebb és egy fiatalabb, velük már látásból jól ismertük egymást, ők nagyon rendesek voltak, mert, ha volt egészben sonka, akkor szeltek nekem vékonyat ott azonnal. Volt olyan is, amikor intettek a szemükkel, hogy azt nem ajánlják, amire gondoltam. Sajnos az idősebb hölgy elment nyugdíjba, a fiatalabbat pedig ritkán találom ott. Van két fiatal, egy lány, meg egy fiú kiszolgáló, de tőlük nem kérek semmit. Marad a nemszeretemcoop itt a közelben, itt nincs semmi előre felvágva, a vevő amit kér, azt ott és akkor szeletelik. No, itt szoktam vásárolni, valóban nagyon vékonyra tudják szelni. Egy gondom van csak, hogy ugyan nagyon finom sonkáik vannak, de az áraik a plafont súrolják. Még meg tudom venni, mert 4-5 szeletet veszek egyszerre, ami nem éri el a 10 dkg-t, de, ha nem áll meg az áremelkedés, akkor arról is le kell mondanom.

  Tihamér, közben megjelent az írásod, örülök, hogy a feleségednél minden rendben!

  Tavaszias jó idő volt, napsütéssel és sajnos széllel, így elmaradt a mai gyaloglás, mert nem tettem ki a szemem annak, hogy újra begyulladjon. Munkába kocsival mentem.
  Farmon, hegyen-völgyön, laza termelés volt ma nálam.
   
  ursa11, busika02, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 5. Gobio55

  Gobio55 Rutinos

  Jó reggelt mindenkinek Tiszán innen, vásárláson túl!

  Mivel a rémségek mezejét este bezárták, éjjel ha felébredtem, nem éreztem semmi farmlátogatási kényszert. Felébredtem ugyan, de alukáltam tovább. Reggel későn ébredtem fel, már elmúlt fél öt. Kimentem kávét főzni, majd nekiálltam rejtvényt fejteni. Később feleségem is felébredt, kiment a konyhába matatni. Hat után nem sokkal bejött és megkérdezte, milyen leves legyen ebédre. Értetlenül néztem rá, mert este megbeszéltük, hogy sajtleves lesz, reggel elmegyek boltba és hozok tömlős natúr sajtot, abból szoktuk csinálni.
  - Este abban egyeztünk meg, hogy sajtleves lesz. Nem?
  - De nem tudom, mikor akarsz boltba menni, én meg nekiálltam a főzésnek.
  Már álltam is fel, mert ha a feleség ilyent mond, az azt jelenti, hogy kelj fel és sipirc a boltba! Összekaptam magamat, borotválkozás kimaradt, majd HA ráérek a vásárlás után, előszedtem a drótszamarat és irány a közelebbi Spar. Az már fél hétkor nyitva van. Mire a hét órát mutatta az óra a konyhában a falon, otthon voltam a zsákmánnyal. Vettem tömlős sajtkrémet (is). Befejezte nejem a Zebédet, elgondolkodott, majd kijelentette, hogy NEKI ki kellene menni a temetőbe. Mondtam, még nem sürgős, annyira nincs sok baja és tegnap kapott papírt arról, hogy nincs kiújult daganata sehol. Nagyon mérgesen nézett rám, pedig éééén csak jót mondottam, kérem! Kifejtette, hogy körül akar nézni szülei sírjánál, vinni akar virágot, összeszedi a kint lévő mécsestartókat és hazahozza. Aztán nekiállt otthoni könnyű fegyverzetét nehéz harcira váltani, ... nem, nem a fegyverzetét ... a ruháját! Miket beszélek! :wuerg: Most már úton van. Megyek, eszek valami könnyed reggelit. Szalonna, töpörtyű, disznósajt, kolbász, (nem penészes!), zsír, vaj, ... a lekvárt most nem kívánom, az túl nehéz. Mármint az üvege. Azok a töpörtyűszemek, gusztusosan pirosra sütve sokkal könnyebbek. Nemde?

  További szép napot és na-po-sat, mert itt ma még nem láttam a Rézit!
   
  ursa11, busika02, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét, jó estét!

  Tihamér, fel nem tudnék hajnalok hajnalán kelni. Keltem akkor, amikor még aktívan dolgoztam, mára ez már átalakult. Kései fekvés, kései kelés. Ebéd főzéséhez 11 óra előtt sohasem fogok. Lehet lusta asszony vagyok, de ez van. Boltba is csak 10 után megyek, akkor már kevesebben vannak, ezt a Covid idején szoktam meg és azóta is így maradt.

  Szuper napom volt, mert este itt volt a legnagyobb unokám! :):) Főztem neki finomat, együtt vacsoráztunk és jót beszélgettünk. Sok ilyen kellene, de nincs, rengeteget kell tanulnia.

  Farm ma hanyagolva volt.

  Jó éjt, aludjatok jól!
   
  ursa11, henrietta1223, busika02 és 5 más kedveli ezt.
 7. -W-595-

  -W-595- Fórum parancsnoka

  Sziasztok!

  Tegnap munka után haza jöttem, már a lányom itt volt - előre egyeztettük az idő pontot - és rendbe tette a kezem és a körmeim. Délután, érte jöttek én pedig végeztem egy kis házi munkát: mosás, por törlés, porszívózás.
  Majd este Anya hívott, hogy ma munka után elkísérném e a fodrászhoz, ha kap időpontot, mondtam neki, persze, természetesen. Így ma el is mentünk, majd vásárolni is elkísértem, és utána fel is vittem neki amit vett.
  Hááát.... útközben sokat megálltunk, hogy Anya megpihenjen, mert nagyon hamar elfáradt, még a közeli busz megállóban is leültettem, mert már nagyon pihegett. A 4. emeletre a felmenés se volt egyszerű, mert azt mondta, nem bír lépni :cry:, a második emeleten voltunk, mikor mondtam neki, kapaszkodj és várj meg itt, felmegyek és hozok le egy széket, hogy letudj ülni megpihenni, így is tettem, és legalább háromszor ültettem le pihenni mire felértünk.
  Már több napja mondja, hogy nagyon gyengének érzi magát :cry:.

  Az eventet, elkezdtem.
  A gyopároson még a 12. szinten vagyok, mikor mi a teendő, gyümölcs szedés, jelvény készítés, fa vágás...
  Észre vettétek, hogy hajladoznak a fák??? - mint a valóságban, mikor van egy kis lég mozgás.

  Judit, nincs azzal semmi baj, hogy nem vagy korán kelő és a dolgaidat se korán reggel végzed. Mindenki másképp csinálja ;), és mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb.
  Az szuper jó, hogy az unokáddal töltöttél egy kis időt.
   
  ursa11, henrietta1223, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
 8. Gobio55

  Gobio55 Rutinos

  Jó reggelt gazdák!

  Ma mikor felébredtem, nekem is rendbe lett szedve a kacsóm, meg a rajta lévő körmök is rendesen ki lettek pucolva, mert három órára a kolbászos kalács tésztája ki lett dolgozva, azt meg illik tiszta, nem enyves, ragacsos kézzel dagasztani. Ami rá akar ragadni, azt - bosszúból - addig gyömöszölöm, míg a kezemtől és az edény falától nem válik el. Azt is kedvelem, hogy mire szép lesz a "gombóc", addigra kifényesedik, selymes és kellően ruganyos is leszen, majdnem ollan, mint a baba popója fürdetés után. Nem ráncos, nem töppedt, egyszóval gusztusos. Mire a háromórás rövid híreket kántálták a ricsajládában, már a tészta a mikrobiban pihizett, a kolbász a héjtalanítást követően apróra vágva szendergett a krémsajt melletti tálkában. Jobb lesz szoba-hőmérsékleten házasítani a tésztát a belevalóval, nehogy megsértődjenek azok a gombák bent. Most várok, mert mást nemigen tehetek kalácsügyileg. Kávét majd később kottyantok - a kotyogóban kottyantanak ugye? - a nejemnek, ő még, mint minden rendes ember, hajnalok hajnalán még alszik.

  Haj, haj, hajahaj! Az, ha az ember fia, lánya nehezen tud feljutni a negyedik emeletre, nem jó dolog. Akkor ott valami baj van. Szív, keringési rendszer, életkor, ha ezek nem ideális állapotban vannak, valamit tenni kell, ha lehet, hogy helyre jöjjenek. Mint nekem, hogy betettek három, mert annyi a magyar igazság, stentet/rugót/csövecskét a koszorúerembe. Sajnos nem lehet mindenkivel megtenni ezt. Ági! Sajnálom édesanyádat. Nagyon remélem, hogy átmeneti állapotról van szó, lehet javítani rajta orvos segítségével.

  Feleségem a hétvégére süteménysütést tervezett, készülődött rá, persze én is, mert a szükséges alapanyagok nagyobbik részét én szoktam beszerezni itt és ott, de megsértődött és lemondott a sütésről. Nem hajlandó semmi édességet sem sütni most. Majd egy, két, ki tudja hány hét múlva. A család fiatalabb tagjai közül többen betegek. Unokák, meny is kissé fátyolos hangon beszélnek, méregetik a lázukat, ilyen-olyan bogyókat, szirupokat eszegetnek rendes élelmiszerek helyett. A hét végére tervezett családi összejövetel lefújva, elhalasztva a betegek felépüléséig. Nejem csúnya szavakkal illette azokat az ártatlan vírusokat és bacikat, amik lehetetlenné teszik hogy Ő az unokákkal találkozzon. Van ez így.

  A farmon csak hét órát követően érdemes és lehet aratni, addig csak itt tudok tevékenykedni. Még kávét sem érdemes feltenni, de arra a tésztára muszáj lesz rápillantanom, mert lassan egy órája keleget. Hátha felébredt a lelkem. ;)

  Szép napos napot minden gazdának és jó egészséget gazdának és nem gazdának egyaránt!
   
  ursa11, henrietta1223, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Ági, nagyon erős és kissé makacs az Anyukád! Szegénykém, nehezen jár, de azért megy és a 4 emeletről sem vesz tudomást, csak akkor, amikor már nehezen megy a felfele lépcsőzés. Szeretem az ilyen embereket, akik feszegetik a határt, nem adják könnyen magukat! Szerencsésebb lenne egy alacsonyabb emelet, vagy, ha lenne lift a házban. Amúgy igazi nő akárhányévesen is, mert a fodrász az fontos, ha a lépcsőzés nehéz is! Erőt, jó egészséget kívánok neki!:)

  Tihamér, megint finomságot készítettél! Édességről lemaradsz, de nem baj az. Egyél egy kis salátát, gyümölcsöt helyette, finom és egészséges!:)
  Erre, nálunk is sok betegről hallani. A legkisebb unokám is beteg volt, már jobban van, de napokig 39 fok fölött volt a láza és nem tudták levinni neki. Közösségben meg még nagyobb az esély, hogy összeszednek bacikat. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy a beteg gyermeket, ha kicsit jobban volt, akkor az iskolai, óvodai farsangra bizony bevitte a szülő, elvégre farsang csak egyszer van egy évben. A bacik meg terjedtek, farsang ide, vagy oda!:cry:

  Tegnapi ragyogó tavaszias időnek mára nyoma sincs. Eső és csepergés, borús, szürkeség van. Tegnap mostam és minden beszáradt estére. Még vasalni is kivasaltam az este. Ma szokásos körút, piac, boltok, hétvégi bevásárlás.

  Farmon az eventgaz termelődik, jól haladok vele, mert Fortuna rám mosolygott tegnap!:) Holnap készen is leszek a növénnyel, röpi még kell, de a 20-24 órás fák egész szépen adják, így nem kell aggódni. Be még nem adtam semmit, nem építgetek, talán este elkezdem.
  Tenyésztést megcsináltam, felhőt beüzemeltem. Kupit teleraktam, az 1tápost kihasználva.

  Hegyen-völgyön beléptem a 14. szintbe, semmi nem változott, csak annyi, hogy Nokedlihabzsoló lett a nevem. Azért valaki felvilágosíthatna, hogy hogyan kapcsolódik ez a név a fagyártáshoz, gyümölcsszedéshez, fakivágáshoz!?? Hiába, tudatlan vagyok!

  "Fórumnévsort" olvasva, nálunk is sok a hiányzó, de bízom benne, hogy nem betegek, csak olvasómódban vannak.
  Marika is jár erre, látom a kézjelét. Talán legközelebb megörvendeztet egy aranyos kis történettel, hogy mi újság Alsódughagymafalván!
  Lassan a Zsozsó pihenése is végéhez közeledik, bizonyára megjelenik ő is hamarosan.
  Edit írta, hogy sok a munkája, de annak is vége lesz egyszer.:)
  A fiúk közül Tihamér tartja a frontot, (nagyon helyesen:)) érkezik a felmentősereg is én bízom benne!;)

  ( három hete új a klaviatúrám, még mindig szokatlan, sokat ütök mellé, ezért elnézést, ha hiba marad az írásomban)
   
  ursa11, henrietta1223, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
 10. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok...

  Judit kedves,
  tudod, valahogy megint nincsenek történések még Alsódughagymafalván sem.Hacsaaak, az nem, hogy megérkezett Ármin medve, és kérte a segítségemet, hogy építsek vele hóembert.Ó te jószagú rezeda , de régen építettem én már hóembert.Ám ha kérnek, akkor természetesen készen állva indultam és nekiláttam , hogy a hideg hóval barátságba kerülve, megépítsem a hóembereket, annál is inkább, mert még ajándékot is kapok érte.

  A Gyopárosvölgyben elérkeztem az "Alpesirózsa-rajngó" címéhez, ami a 13-ik szintet jelőli.S lám lám, még a nyáricsersznyefa kiváltásához is jogot nyerek, persze akkor, ha a két csillagos jelvényemet kiváltom.Igy aztán más teendőm nem lévén, összeraktam a sok sok amerikai bükk makkját és meg is kaptam érte a hőn áhított jelvényt.Most már szabad volta az út az új gyümölcsfához.

  Az ablakunk alatt már szépen jönnek a rügyek a fán, és ezt olyan jó látni.Igaz ma nem voltam lenn, de kivettem a punnyadó napomat.Van egy kis aranyos könyv Janikovszky Évától (1926. április 23., Szeged- 2003. július 14., Budapest)
  a kezemben, "Ráadás" a cime.

  Egy pár gondolat a tartalmából.

  "Jó napot kívánok".Azt boncolgatja, hogy már attól jó napunk lehet, ha valaki egy mosoly kiséretében köszönt bennünket a jó napot-al.Vagy ha reggel felkelünk és jó esetben nem fáj semmink, akkor is már jó napunk lehet..
  Mert mitől jó egy nap?Attól, hogy képesek meglátni a jót, hogy még tudunk örülni.S a többi kedvesség ezzel kapcsolatban.

  Vagy "Nem jó egyedül".Mert bizony nem jó egyedül, amikor ablakot kell pucolni és nincs aki felügyeljen, hogy ne mozogjon a létra,
  nem jó egyedül akkor sem, ha találunk egyjó receptet valahol, de magamnak minek is süssem meg.Aztán az is előfordul, hogy egy kiadós családi ebéd után , amit egyedül alakítottál, és vége van, akkor bizony jó egyedül lenni és kipihenni a vásárlás, főzés fáradalmait egyedül.

  Vagy."Mit kérjünk karácsonyra?".Ugye milyen ismerős a téma.Mindenkinek van egy álma, amit szeretné, ha megvalósulna, s nem kell ezt még időskorban sem letagadni, de valahogy nem akaródzik mégsem megmondani.Inkább, a nem kell nekem már semmi, hiszen mindenem megvan.Ám ha mi adunk, akkor nem sajnálunk semmi pénzt rá.

  Szóval ilyen és ehhez hasonló kedvességek , bölcsességek vannak ebben a kis könyvben, nagyon jól szórakozom rajta.

  Emlékszem, amikor még élt és irt a Nők lapjába is, egyszer olvastam tőle, hogy ne keseredjünk el, ha nem jut eszünkbe valami, mert mi már oly sok dolgot , tudást, eseményt megéltünk, és egy egy fiókba tároljuk őket.Na, ha nem jut az eszünkbe valami, akkor az azért van, mert keressük a fiókot, amiben tároljuk.S mint tudvalevő, ha valamit keresünk, ahhoz meg idő kell.

  Legyen továbbra is szép a napotok.....
   
  busika02, -W-595-, Csacskamacska és 5 más kedveli ezt.
 11. Gobio55

  Gobio55 Rutinos

  Jó napot mindenkinek!

  Mindenkinek van egy álma, erről énekelt réges-régen Harangozó Teri is. Ha valaki kíváncsi a dalra, a "te csöveden" megnézheti. Fenn van. A Zén tasztatúrám meg régi, mégis sokszor melléütök. Igaz, a bal patám nem a legjobb, mert a balesetben meghúzódott, vongálódott idegköteg nem gyógyult meg, jobb lett, de nem jó. Hamar begörcsöl és ami a legrosszabb számomra, hogy gyengék az ujjak azon a kézen/csülkön/patán, ráadásul nem is érzékelek velük jól, olyan, mintha mindig kicsit zsibbadt lenne. De azért még mindig két kézzel gépelek, ha több is a félreütés gépelés közben. Kénytelen vagyok átolvasni az írást követően, mert gyakori a melléütés. Az sem ritkaság, hogy a cs helyett sc sikeredik. A kicsi méretű dolgok megfogása nekem bal kézzel nehéz. Nagyon könnyen kiesik az ujjaim közül. Amikor balesetem után nem sokkal a szobai létrán állva akartam beverni 10-15 milliméteres "hatalmas" szögeket, az bizony keserves munka volt. Egy szöggel kétszer-háromszor kellett próbát tennem, mert mindig kipottyant az érzéketlen ujjak közül. De pár nappal később egy munkatársam javasolta, hogy a szögeket először szúrjam be egy vékony papírcsíkba, majd azzal együtt üssem be a fába. A szög bennmarad, a papírt meg ki/le lehet tépni. Igaza volt, azóta így csinálom. Az okos más kárán tanul, a kevésbé okos meg ... Mint én! :p

  Gyopáros meg továbbra sem érdekel. Savanyú a szőlő!!!

  Minden jót minden gazdának! De főként jó egészséget!
   
  busika02, -W-595-, DrKotkodácska és 6 más kedveli ezt.
 12. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Nálam elég nagy front uralkodik mostanában, így Tihamér után bezsebelem az ezüst érmet. :D ;)
  Annyi mindent tudnék írni, de úgy sem adná ki senki. :)
  Eventeket csinálgatom, az oszloposnak ma álltam neki úgy igazán. Bónuszaim vannak, új nyeremény is lett, ezek megosztásra kerültek az aktuális topikban. :D Tenyésztős az mindig jó, az, amit tudok hozni normál ütemben, kezdő gazdaként. Szezont azt tolom, ahogy tudom, minden lehetséges pontot megszerzek, így haladok a 32. felé. Gyopáros nyomokban halad. Hiányzik a három termelési hely, de mivel megfogadtam, hogy nem lépek, amíg a problémám nem oldódik meg, ez által a haladásomat ez is gátolja az idő mellett. ;) Az is lehet, hogy csak automata emailok jönnek a supptól. :D Én már mindent eltudok képzelni.
  Az élet jobban lefoglal mostanában. No de lépnem is kell, még egy gondolat.
  Ma van az 50. névnapom. Soha nem kerekítettem ennek nagy négyszöget, de akár hogy számolgatok, még egyszer ezt nem fogom megélni. :D ;) Még visszatérek mindjárt, csak jöttek. ;)
   
  Utoljára szerkesztett: 25.2.23
  busika02, -W-595-, DrKotkodácska és 5 más kedveli ezt.
 13. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Szisztok,

  Bekukkantok ide.
  Nálam nincs semmi különös, leginkább szorgalmasan dolgozok.
  Apja gratulálok a félszázhoz!:)

  Sajnálom, hogy gondod van és nincs rá megoldás. Tudod, mikor nem kaptuk meg az ajándékot a gazdakör befejezésért és írtam a suportnak, semmi válasz, csak egy levél, hogy értékeljem a válaszát. Hát értékeltem, illetve inkább nem, megírtam értékelném, ha volna mit és lepontoztam. Ezután, hogy erre föl, vagy ettől függetlenül megérkeztek a jutik. Szinte már modit se nagyon látni a fórumon, lehet így van a suporttal is, biztos sok más dolguk van.
  Én nem pörgettem még az új nyereményért, majd csak lesz előbb utóbb, arra azért vigyázok, ha felhőt adnak hozzájuk, akkor arra legyen mindenből.
  A Gyopároson már lassítok, nincs az összes helyen fa. Minek, mikor betelik a tároló és akkor várni kell. 2.630 pont van vissza 15. szintig, utána meg pláne lassítok, én nem láttam semmit, amiért törni kéne magam.
  A szezonhoz csak növényeket, fákat, barkácsot adok be, azokból se mindet és eddig mindig befejeztem. Fukar vagyok, pedig van bőven állat, most 24-n állok.
  Ólakat kellett kirakni a Bahára felröpi miatt, jól adják, holnapra meglesz, de hát nem sietek sehova. Mennek vissza fák az ólak helyébe, most, hogy nem nagyon foglalkozok a farmmal ezek a legkényelmesebbek.
  Nem is tudom, bő egy évre van kuponom, ha addig nem jön semmi pozitív változás, akkor meggondolom, hogy folytassam-e a játékot. A Gyopáros nálam nem pozitív változás, valahogy ez nekem nem játék, csak gyártás, előállítok-kivágok-előállítok-kivágok. Valahogy mostanában nem sikerül eltalálni az eventeket sem. Na mindegy, hátha eztán jobb lesz.
  Lassacskán elfogy az almás pite, ma kéne valamit sütni, csak nem tudom mit.
  Szép vasárnapot!
   
  busika02, -W-595-, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 14. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Szia!
  Szintén zenész. ;)
  Egyenlőre csak fák vannak a bahán, kivárom, amíg összejön a kellő sál. Jövő héten már március, biztos lehet majd kapni akciósan. :D
  Szezon 38, du-tán megy a fejlesztés a díjra. Holnap meg ismét munka. :D
   
  ursa11, busika02, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 15. Gobio55

  Gobio55 Rutinos

  Isten éltessen minden névnaposat!
  Jó reggelt gazdák!

  Nekem sajnos - minden valószínűség szerint - nem jó. Ezt abból gyanítom, hogy amikor felébredtem háromnegyed ötkor, úgy gondoltam, biztosan horkoltam az éjjel, mert nyeléskor a garat fájt. Érzem, hogy VAN. De mivel azóta két egész óra eltelt és még minden nyelésnél fáj, kizárásos alapon nem lehet a horkolásom utóhatása. Bizony bizony valahol valamit begyűjtöttem akaratomon és tudtomon kívül. Panaszkodtam is életem szebbik felének, hogy hát, izé, fáj, de nem is találkoztam a családból egy beteggel sem, a neten meg nem tudom elkapni azt a nyavalyát, amiben ők szenvedtek, szenvednek. Ugyan vírus jöhet, de a Gizinek jó a vírusvédelme, meg én is csak olyant nyitok meg, ami nem gyanús. Ha ismeretlen küld levelet, hivatkozást, én alapból gyanakodva nézek arra, mert rühellem azt a felesleges munkát, ami egy vírus kipucolásával jár. Ha lehet, inkább megelőzöm.>:(

  Ebéd majd lesz, de még nem álltunk neki. ... Asszem fel kell állnom, oda KELL mennem azokhoz a nyavalyás gájokhoz, mert nagyon perlekednek egymással. Szét kell csapnom köztük. Papa + gáj és mama + gáj. Kicsik, de a szájuk, (bocs. a csőrük) bezzeg naaaagy! Nem csak rikácsolnak, de még "csőröznek" is egymással. A fiamnak is van egy pár, azok is rendszeresen ricsajoznak. Azt is megfigyeltem, hogy a mamagáj többször kezdi el a zsivalygást, mint a papagáj. Amikor a fiam hozta ezt a két gájt, felszólított, hogy próbáljam meg kitalálni, melyik a lány, melyik a fiú, mert szakérő kell ahhoz, a külsejük alig tér el egymástól. Mondtam neki, hogy a Csőrike lesz a nyanya, a sárgább színű, míg a fehérebb (Pihe) a fiú. Negyed órát sem voltak még nálunk. A fiam csak nézett, de nem szólt, míg a menyem kikerekedett szemmel kérdezte, hogy miért gondolod ezt, mert tényleg a sárgásabb a nőnemű. (Mellesleg ezek a nyavalyások nemesek, pedigréjük van, nekem bezzeg nincs. Az igaz, hogy engem is meggyűrűztek régen, de "nemesi oklevelet" sosem kaptam. Ezeknek meg van.) Mondtam, hogy amióta itt vannak a szobában a kalitkájukban, azóta a sárgásabb zsivalyog sokat, a fehérebb meg csak néha csippant egyet. Ezek után a Csőrikének kell a lánynak lennie. Felnevettek és mondták, igazam van, tényleg a sárga a nő, a fehérebb meg a fiú. A családunkban is a feleségemnek jár többet a csőre, akarom mondani, Ő csacsog többet kettőnk közül. Na! Abbahagyták a kárálást, csak normál hangon beszélgetnek már egymással. ... Szóval az ebéd. A leves kitalálása volt a nehezebb, mert abból kevesebb félét ismerünk, mint a második fogásból. Lehet, hogy mások sokfélét ismernek, de én/mi nagyságrenddel kevesebb levesismerettel rendelkezünk. Nem csak azt nézzük, hogy mi volt, de azt is figyelembe vesszük - általában - mi is lesz a következő napokban az ebéd, meg hát ugye az az epe (mármint az enyém) is hogyan viselkedik. Ne legyen ez, meg az, de ez se, meg az se, legyen akkor, ... legyen ... és feleségem kigondolta, hogy paradicsom leves, de ne úgy, ahogy szoktuk, hanem úgy, ahogy nagyanyám szokta főzni gyerekkoromban, illetve amíg ő meg nem halt (1984 február). Én könnyen kapható vagyok erre. Szóval a leves megvan, a köret is gyorsan kigondolva, mert én az elején közöltem, hogy legyen meleg levegős izében sütött rósejbni, majd hozzá csinálunk valamit abból a csirkéből, amit tegnap vettem. Nejem beleegyezett, legyen krumpli köretnek, a csirkét meg rántsam ki. És hogyan? - érdeklődtem tőle, mert lehet kisütni olajban, zsírban, de lehet sütőben, bepanírozva szokott módon, megkenve kevés olajjal és a sütőlapon majd szépen megsül. Kevesebb zsiradékot vesz fel a panír, ergo egészségesebb, és nem is fog kiszáradni sem. Megegyeztünk a rántottban, de feleségem Őméltósága azt javasolta, hogy ha már előveszem a meleg levegős fritőzt, akkor próbáljuk ki, milyen lesz a rántott pipi abban sütve. A fiamék, akiktől kaptuk a készüléket, már sütöttek benne rántottat is, meg valami süteményt is. Na jó, egyeztem bele. Akkor legyen meleg levegővel sütött/rántott, előre megfontoltan legyilkolt pipikéből rántott csirke. Mert azt véletlenül sem gondolom, hogy az a csirke önszántából és boldogan rohant a guillotine alá a baromfi-vágóhídon. Annyira nem vagyok hiszékeny. Előre megfontolt, kitervelt módon hóhérolták le szegényt. Viszont én meg mindezzel nem törődve azért, ha boldogan nem is, de jó étvággyal fogom tetemét elfogyasztani. Mert én egy ilyen alak vagyok! :p

  Apja! A Hany szélén, a Hany aljában MIT jelent a mindjárt kifejezés? Mert ahogy fentebb vagyon írva: Még visszatérek mindjárt, csak jöttek. ... Az a hsz, amiből idéztem, tegnap 19 óra 20 perckor keletkezett. Tehát mennyi is az az annyi? Mármint a mindjárt? ;)

  Na már megint teleirkáltam a papírt. Nem lesz ennek jó vége. Valaki majd rá fog csapni a kezemre, ne alkalmatlankodjak itt ennyit. Hess innen szószátyár alak! Hess!
   
  ursa11, busika02, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 16. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  zsani_apja!

  Köszöntelek ezen a kerek névfordulon. Az első félidő akkor most megvolt, jöhet a második!!

  Legyen szép vasárnapotok!!
   
  ursa11, -W-595-, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 17. Tündi1001

  Tündi1001 Fórum parancsnoka

  Szép Vasárnapot!

  Reggel gyújtottam 1 mécsest,...ma 2 éve hogy Tündi itthagyott!
   
  ursa11, busika02, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 18. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Igen, elég sokra sikeredett a vissza térés. :D Ahogy látom egy nap is lehet mindjárt. :D
  Nem úgy alakult az este ahogy terveztem, aztán 11 körül el is aludtam.
  Szia!
  Nagyon szépen köszönöm!
  Igen, még 50 év, aztán jön az első százas. :D :)
  Tegnap láttam az egyik igazolványon, hogy 2081- ben jár le. Mondtam a bácsinak, akkor 109 éves. Majd valami szerényebb bulit tartunk csak. :D
   
  ursa11, busika02, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 19. Gobio55

  Gobio55 Rutinos

  Jó napot mindenkinek!

  Ha már kerek éveket emlegetünk, akkor két számot említek meg. A régi egyiptomiaknál a teljes, vágyott életkor, amikor már elég lett az évekből, az a 111 volt. Aki addig élt, az teljes életet élt. Ez még ma is csak keveseknek adatik meg, akkor meg jóformán a lehetetlenséget súrolta. Igaz, ezt már legalább 4000 éve mondták a fáraók korában. Néhány fáraónak sikerült megközelíteni, mint II. Ramszesznek (89 év), II. Pepinek, aki bizonyítottan 66 évig uralkodott, tehát legalább 80 éves kort élt meg. (Van adat, ami 94 éves uralkodást említ, de az inkább mese, mint valóság.) Mellesleg a rómaiak korában kevés ember szenvedett reumában, köszvényben, nem azért mert jobb életkörülmények voltak, mint manapság, hanem azért, mert az átlagéletkor, amikor az élők sorából a túlvilágra távozott valaki, csak 26 év volt. Nem alakulhatott ki a betegség, előbb meghalt a leendő páciens. Másik, általam kedvelt kerek szám a 144. Bizony ez kerek szám, csak nem a tízes számrendszerben. A tucat az 12 darab, a nagy tucat (tucat tucat) ezért tizenkétszer tizenkettő, azaz kereken száznegyvennégy. Na addig élni már tényleg kihívás! De nem biztos, hogy jó lenne megélni azt a kort, mert ahogy most érzem magamat, mennyi bajom van, háááát az nem csökkenne az évek múlásával, csak nőne.
  Nekem is van ismerősöm, akinek 2050 van az igazolványának érvényességére írva, pedig már elmúlt 80 éves. De legyen neki annyi a kiszabott kor! Én nem irigylem tőle (sem). Nekem asszem két év múlva esedékes a cserebere. - Megnéztem, 2025 márciusában jár le. - Feleségemét is megérdeklődöm, ő nemrég cserélt és őt még rabosították is! Isten bizony! Pedig nem is követett el semmi bűnt, de hát manapság ... a nagy testvér figyel ... de hogy ennyire?! Ujjlenyomatot is vettek tőle. Megnézte, ő még "csak" tíz évre kapta, akkor mehet újra csereberéltetni ha megéri, de ebben nagyon reménykedek.

  Nap elbújt, délben még néha sütött, de azóta csak a szürkeség van errefelé. A szél viszont erős egész nap. Pörögnek is a lapátok a szélmalmokon. Itt van belőle pár darab. Határon innen is több tucat, határon túl meg rengeteg. A sógoréknak megéri a megújuló energiatermelés.

  Megyek és iszok némi meleg kávét, mert ettem 30-40 deka (vagy több) fagyasztott meggyet, - fiamék tavalyi termése a frigóból - a belsőm meg most valamiért kissé hűvös. Csak tudnám mitől? Kerülget valami kór? Ne mááá!
   
  ursa11, busika02, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
 20. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Marika, csak gondolod, hogy nem történt semmi érdekes és látod, hogy milyen jó kis szösszenetet tudtál ennek ellenére írni! Janikovszky Éva munkásságát ismerem, sok humoros írása van és rengeteg gyermekverse, amit anno még a gyerekek szívesen olvasták, tanulták.:)

  Zs_Apja, boldogat, még sokat!:) Érdekes, hogy eszedbe jutott, mert a születésnapot tartjuk számon, ( én ugyan már nem)és a névnapot "csak" ünnepeljük legtöbbször.

  Tihamér, nagyon aktív voltál! Jót mosolyogtam a ..gájos történeten, meg a csirkék önkéntes haláláról. :) Életkorról, amit írtál, elgondolkodtató. Azt tudjuk, hogy az életkor hosszabbodik, de sajnos a betegségek is gyarapodnak. Hallgatok ugyan, mert hála, nincsenek betegségeim, de ki tudja meddig!? Lehet nálam majd egy jön, de az mindent visz..

  Lajos, tetszikeltem, de ebben az esetben azt jelenti, hogy olvastam. Hamar eltelt ez a két év, nem is gondoltam, hogy már kettő.

  Edit, megértelek, hogy a megérdemelt jutalmat meg szeretnéd kapni, mert elvégre azért dolgoztál. Örülök, hogy végül megkaptad!
  Gyopárossal egyetértünk, egysíkú, unalmas. 15.szint után sokan hanyagolni fogják, nincs miért tovább fejleszteni és ugye a pajtakészletet meg fogyasztja.:(

  Tegnap befejeztem az eventet, igaz a kütyüket még nem volt időm felfejleszteni, de ami késik nem múlik.
  Karalábéleves volt, utána sült csirke rizzsel és meggybefőtt. A csirkét az ALDI-ban kapható fűszersóval szoktam megszórni, amitől igen finom lesz.:p Desszert palacsinta volt. Túrósan szeretem és almásan, de készült lekváros-kakaós is, de azt nem én ettem.;)
   
  ursa11, busika02, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.