Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Szia!
  Itt nyugaton is meleg van a "csöcsökben". :D
  Kicsi farmokon elég jó fák és ólak jönnek. Kövi cserenapon szívesen küldök, ha valami hiányzik valakinek majd. :) Legalább nem kell mindet pixelre cserélnem. :D
   
  henrietta1223, zsozso577, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
 2. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Betegeknek gyógyulást - nekem is, még szoktam köhögni.... nem is emlékszem rá, hogy volt ilyen hosszan tartó kórságom.
  A héten délelőttös vagyok, és munka után Anyához megyek, elrendezem a dolgokat, délután a tesóm megy.
  Anya továbbra is elutasító, mondja, minek ez.... minek az... minek megyünk..... van, hogy szépen beveszi a gyógyszert ( ami nem sok, kell neki a keringés javító, a vas és most antibiotikum a lábára, hogy csökkenjen a gyulladás ) a többi amit adunk neki azok vitaminok. Máskor pedig na ezeket minek adjuk, nem jók azok semmire, neki biztos nem használnak.

  A holnap kezdődő event ismertetőt elolvastam, a bahára, Ixorát, a farmos területekre pedig Amarántot ültettem.

  Judit, nagyon jól mondtad, a farmozás, nálunk már káros szenvedély :) - farm függők vagyunk.

  Zsozso, nem olyan nehéz az a táska, vidd magaddal ;).

  Lajos, szuper jó az a masszázs, pláne hogy még a helyedbe is megy.

  Én már hónapok óta készülök, hogy kérek időpontot, de mindig közbe jön valami.

  Itt napközben szép napsütés, és nagyon kellemes az idő, igaz ma hajnalban volt egy kiadós eső.
   
  henrietta1223, zsozso577, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
 3. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!
  Kedves Játékosok!

  A Központtól az alábbi információt kaptuk:

  A Játékosoktól érkezett és a Moderátorok által továbbított visszajelzések alapján módosítunk az eventen,
  melyről mielőbb részletes tájékoztatást küldünk.

  Ahhoz, hogy a módosításokat a játékba is be tudjuk vezetni, az event kezdeti és vége időpontját az alábbiak szerint módosítjuk:

  Az event kezdete várhatóan: 2024. február 22. (csütörtök) 16:00 óra
  Az event vége várhatóan: 2024. február 28. (szerda) 23:59 óra


  Kérjük a fentiek figyelembevételével tervezzétek az aratásokat!

  A módosításokról a későbbieken küldjük az információt.

  Megértéseteket köszönjük,
  a Farmerama csapata

  No, várunk és majd meglátjuk, hogy mi is lesz ebből az eventből! Annyi azért már jó, hogy módosítanak! Bízzunk abban, hogy jobb lesz, nem kell annyi gaz, nem kell annyi röpi, nem lesz az összes terület bevonva és jobb ajándékok, jobb felhő lesz! Nekem csak ennyi a kívánságom! Lehet, hogy nagyot gondoltam, de úgy gondolom, hogy csak jobb lehet az eredetinél!
  ..........................
  Naiv vagyok!!!!​
   
  Utoljára szerkesztett: 22.2.24
  henrietta1223, zsozso577, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
 4. Tündi1001

  Tündi1001 Fórum parancsnoka

  Szép napot mindenkinek!

  Nemsokára megyek szülinapra az unokák ma 11 évesek.

  Eventezés nincs elég volt múltkor a Karnevál királynős és a tenyésztős,..hosszabb szünet következik.
  Gyopárost gyepálom,..de csak van 1 helybe.

  Napokba meg virágokat ültettem át,..már épp ideje volt.
  Kaspómosás cserép mosás földcsere.Makramé virágtartók kimosva.
   
  henrietta1223, zsozso577, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
 5. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot!

  Az unokáknak boldog születésnapot kívánok! Nálunk hétfőn lenne a kicsi fiam születésnapja, de holnap nem akarnak jönni, mert a Zunoka (15 éves lesz) megbetegedett, nem akarják a kórt terjeszteni. Aztán a másik csemeténk kislánya is beteg lett, ők is maradnak otthon. Ennek következtében nem kell sütni és főzni nekik, mert unokátlanok lettünk, maradtunk. Mi is maradunk a hátsónkon a lakásban.
  Délelőtt még borús volt, reggel valami még szemerkélt is, de jelenleg látni lehet a napocskát. Oszt, mi lesz a folytatás, azt én nem tudom. Nem is érdekel jelenleg, csak azokat a szerelmeskedő szárnyasokat, mert nekik bezzeg be nem áll a szájuk. Nagyon erőltetik a tavasz eljövetelét. :)

  Ma maradék volt, holnapra mustáros röfiszeletek vannak betervezve. Nehéz lenne eltérni ettől, mert még reggel bepácoltam a hozott hús felét, a másik felét ledaráltam és húsgombócokat főztem. Már a hűtőben van mind a kettő. A pácolt husikát holnap sütőben megsütőm, a húsgombócokat meg majd feleségem a következő héten elkészíti paradicsommártással. Négy napi ebéd eltervezve. Ma nejem próbaképp sütött kakaós szeletkéket. Amikor megemlítettem, hogy én is sütnék sörkiflit, akkor azt válaszolta, hogy ha lesz sörkifli, abban az esetben a kakaós szeletek elmaradnak. Vagy ez vagy az. Mivel az Ő vércukra magasabb lett az elvártnál, csak EGY féle sülemény süthető. Viszont a villanysütőt ki kell próbálni, mert tegnap kötötte be reggel a szerelő. A tegnapi ebéd sikeresen elkészült, a főzőlapok jók, de nem árt kipróbálni a sütőt sem. Az előző kerámialapos, amit kilenc éve vettünk, megbízhatatlan lett, az egyik lap hol szabályozott, hol meg nem. Akár a mesében. Ha én visszaveszem a fokozatot a maximumról takarékra, akkor az a nyamvadék ne főzzön továbbra is a maximumon. Néha így, néha meg úgy. Ezért lett véve egy hagyományos "vasmagos" villanytűzhely. Cakk und pakk 110 ezer forintomba került. Tehát: HA csak egy sülhet tésztából, akkor az legyen kakaós tortaszeletkék. Aztán ha én akár holnap reggel, esetleg holnapután reggel, míg feleségem az igazak álmát alussza, sütök egy adag másféle tésztát, abba már nem tud beleszólni, csak "megmorogni". De akkor már kész az a sörkifli. ;)
   
 6. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Lajos, unokáknak Boldogságos szülinapot kívánok!
  Én, kb 4 hete ültettem át a virágokat. Az orchideák úgy látom nem bírják a kiképzést, írtam a múltkor, hogy megszabadítottam őket a megkeményedett valamitől ami a gyökereiket fojtogatta, és friss tőzegbe raktam őket, de nem láttam semmi féle javulást, ezért kiszedtem őket újból és tápoldatos vízbe áztatom, hátha így életre kelnek, de eddig nem látom, hogy tetszene nekik, nem is értem mi lehet a bajuk, persze tudom idő kell nekik, de már több hete áznak, és nem látok semmiféle képződményt, azt is tudom, hogy ezek a növények élősködők, hiszen a természetes élő helyükön fák kérgébe kapaszkodnak, persze magasabb a pára tartalom és több a fény. Nah.... várok még mielőtt kidobom őket hátha.....

  Tihamér, betegeknek gyógyulást.
  Az új sütőt ki is kell próbálni, biztos jól fog működni.

  Én a héten, megrendeltem az új szemüvegemet - nem volt olcsó ( 212 ezer Ft ) de ez még áremelkedés előtti ár.
  Sok plusszos dioptriájú szemüveget hordok ( 7 éves koromtól ) és ez egy vastag lencse lenne, de már gyártanak vékonyított lencséket is, ilyet hordok, és ez eléggé drága - de legalább nem szódásüveg kinézetű.
  Anyával a helyzet változatlan, a tesómmal napi szinten megyünk és rendezünk mindent.

  Nah.... a mostani eventet, elkezdtem, de későn jutott el az agyamig, hogy ki kellett volna hagyni, több mint 30 ezer event növény.... 3620 db felröpi.... + 1876 db bahás felröpi...???? o_O
  Az event növényt erőből letermeltem, igaz a kerék 2x is kegyes volt, és már csak a farmos felröpi hiányos - pedig nulláztam is - na... mindegy már, ez meglesz, de jobban kell figyelnem, nem kötelező eventezni.....

  Hoztam egy döntést, van még két Eddig rendszeresen művelt, eventező farmom - az Ágica és a kisvirág, 239. szinten vannak - a mostani eventet erőből letolom rajtuk is, de aztán már csak napi egy belépés, hosszú érésű komfortba ültet akármi.... és kész, ha megunom, akkor hanyagolni fogom azt is.
  Ez a farm egyelőre marad, eventezek, de már szelektálni fogok.

  Tegnap reggel főztem egy füstölt csülköt, ma pedig bableves lesz, teszek bele a husiból és a léből is.

  Itt továbbra is tavaszias az idő, tegnap volt csendes eső. A tavaszi virágok bújnak elő, látom a házak előtti " kertecskék" területeken. Mert ha itthonról indulok Anyához, akkor gyalog megyek.
   
  Utoljára szerkesztett: 25.2.24
 7. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Szia!

  Erkélyajtót kinyitottam, sőt ki-tár-tam. Jöhet a csülkös bableves, nem fog kitörni üveg. Azt nem tudom, hogy kell-e az erkélyajtóba kitennem egy kisebb fazekat a csülkös bablevesnek, vagy valamiféle csomagolásban fog jönni? Mindegy, van itthon elég tartalék edény, egyet kirakok üresen. Aztán ha ebédig megjön, akkor az lesz az ebéd első fogása. Ha nem, akkor az, amit ma reggel én főztem. A csülkös a jobbik fajta!

  https://kephost.net/p/MTEzNDgwOA.jpg

  Feleségemnek van három orchideája régóta. Fent vannak a szekrény tetején, mert egy zárt térben ott a legmagasabb a hőmérséklet, kicsi a huzat esélye. (Ha feleslegesen és sokat jártatom a számat, akkor viszont nagy cúg van, de nem az az alapállapot.) Kéthetente leveszi és kiviszi a fürdőszobába a virágokat, beleteszi egy-egy vödörbe, tesz bele jócskán vizet. Aztán egynéhány órai áztatást követően kiveszi a növényeket, beleteszi az cseréptartó alátétbe és másnap reggelig ott kifolyik a felesleges folyadék. Kiönti a felesleges vizet, beviszi a szobába a felfrissült növényeket és visszateszi a szekrényre mindet. Két hét múlva ismétlés következik. Jelenleg csak egy virágzik. Van amikor mind a három. Akkor lehet bennük gyönyörködni.
   
  -W-595-, henrietta1223, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 8. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szép estét kívánok!

  Szégyellem magamat, mert nem győztem Kacsa Katát fogadni a reptéren, hiszen csak most láttam a jókívánságokat..
  Ahogy ballagtam a gazdaság felé a molnár is kiabált, hogy jó lenne, ha már a sok pörgetést is nyélbe ütném, mert már az útra folyik ki.....Szegény állatok is lesoványodva, nagy szomorúak tekingettek rám.
  Szóval ideje már néha benézni!!!!!!!!!

  Sok szeretettel gondoltam Rátok, még ha nem is jártam a játék közelében.A játék akadozása miatt gondoltam azt, hogy jegelem a játékot, mert ....szóval azért.... mit szépítsem.Ám ma egy kedves játékos társam hívott és mondta, hogy bizony jó lenne, ha felolvasztanám azt a jeget és jönnék játszani.Nem tudok sokat igérni, de néha néha azért benézek, mert nem tud nyomtalanul elmúlni az a sok sok év amit együtt töltöttünk itt.

  Meg aztán, néha el eljutok ide oda és kinek fogom elmesélni ha nem nektek....
  Példának okáért a múltkoriban a voltam Veresegyházán rétest enni.Hogy ott milyen finom rétesek vannak.........A meggyest szeretem a legjobban, és forrón kaptam a tepsiről.
  Jaj nagyon finom volt.Legszívesebben még egy túróst is megkóstoltam volna, de a kettő az már sok.A többieknek is nagyon izlett és mondták is, hogy nagyon jó ötlet volt ez a réteses piacozás.
  Szerdán és szombaton van piac Veresegyházán és ott van a Rétesház is.A "Napközivel" voltam, mert beiratkoztam a Nyugdijas klubba,és a hölgyekkel voltunk 16-an. Gondolhatjátok 16 idős hölgy, ez egy egész csokor.Nagyon helyesek.

  Kívánok mindenkinek jó egészséget, jó játékot!!
   
  Utoljára szerkesztett: 25.2.24
 9. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Itthon vagyok és remélem, hogy májusig nem kell hazautaznom. A hónapban 3x voltam és ráadást sem szeretnék!

  Szülinaposoknak sok boldogságot kívánok!

  Betegnek gyors gyógyulást!

  Marika.... jó egészséget az új csoporthoz!

  Az eventet csinálom. Nem néztem...nem számoltam....elkezdtem! Elkezdtem volna....ha kezdődött volna. Szerencsém volt, mert akkor utaztam és olyankor amikor a nehézségek után belépek....szétnézek és olvasok! Éssss megláttam a kiírást.
  Így vártam....és a farmon minden érett tovább! Bosszús voltam....Minek???? és Miért??? No komment!
  Pörgettem is....egy kicsivel több, mint 100-t. Semmi! Így supereket sem használtam..csak a felszaporításnál.
  Ám még így is kész lesz az event...ha ma nem...akkor holnap egész biztosan, annak ellenére, hogy pénteken és tegnap
  nem nagyon voltam gépközelben. A felröpik , Pannik segítségével már meg vannak....csak gaz kell.
  A 8. szinten még filózok....bár lehet, hogy a bónuszládák miatt megcsinálom...de más értelmét Én nem látom!
  Még van kb 2 órám eldönteni....akkor számolok és döntök....az utolsó szintről...mert akkor még termelem tovább a gazt.

  Tegnap este sötétségbe borultam! Pirítóst készítettem magamnak. A masina nem úgy működött, mit valamikor.
  Az első két szeletet el is égette! A következőt pedig nem dobta ki és segítséggel akartam kivenni...és akkor Paff!
  Sötét lett! Igy a masina kuka lesz! Én többet be nem kapcsolom!

  Most megyek főzök egy kávét....utána boltba kell mennem!
   
  -elzemari-, -W-595-, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 10. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Szia Zsozso!

  A sárkány segített neked és rosszat tett? Nem szép dolog tőle. Igazán lehetett volna segítőkész. (Paff a bűvös sárkány. 100 fok Celsius)

  Nem szerencsés kisegíteni a szeletet, mert biz gond lehet. Én sem szeretek belenyúlkálni, de helyenként köll. Olyankor a szelet szélébe bökök be egy hegyes kisebb kést srégen és úgy próbálom kitessékelni, de, mint írtam, nagyon nem szeretem az ilyen "munkát". Van kettő pirító, mostanság az újabbat használom. Ha kidobja, jó, ha nem, akkor meg le kell kapcsolni és csak akkor adja ki, HA kiadja. De olyankor már nem lehet(ne) feszültség alatt.

  Melegem van a lakásban, 23 fokra fűtenek a távhő szakemberei. Nekem sok, feleségem meg kevesli. Nem vagyunk egyformák.
  Megyek ki a konyhába, mert a sörkifli most sül. Meg kell néznem, nem szeretném, ha megbarnulna. Csak arany színűen szeretem.

  Eventet most is messze elkerülöm. Nem akaródzik odakötni magamat a Gizi szoknyája mellé. Inkább távolról kommunikálok vele.
   
  -elzemari-, -W-595-, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 11. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Szia
  Mit????....kés!!!! Én nálam pont akkor villa volt! Máskor áramtalanítom /talán/ és késsel igyekszem beleszúrni a kenyérbe.
  Most nem így tettem! Igy elbúcsúztam tőle. Én már ezek után nem merném bekapcsolni.
  Jó lett a sörkiflid? Most én tettem ki a teraszra egy tálcát! Várom!
   
  -elzemari-, -W-595-, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 12. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Szia!

  Még jó, hogy sikerült! Ámbár, új seprő jól seper, új sütő meg jól süt. Azért kivehettem volna öt perccel előbb is, de nem gondoltam, hogy EZ kicsit jobban süt. Meg nem égett ugyan, de "pirosabb" lett a szokottnál. Rossz nem lehet,mert feleségem is megkóstolta ebéd után és nem tett megjegyzést.
  A tálcáról négy darabot kivittem a Zerkélyre és délnyugat-nyugat irányába megröptettem. Remélem azóta már landolt Nálad. Baja nem lehetett, mert egy műanyag zacskóba csomagoltam, amiben reggel a kenyeret vettem. Nem lepi be a por és nem csipkedik meg a madarak sem, ha már odaért. :)
   
  -elzemari-, -W-595-, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 13. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Szóval azt akarták odafent, hogy csináljam végig az eventet! Délelőtt elhatároztam, hogy az utolsó szintet nem csinálom.
  Aztán számoltam...két aratás és némi némi minusz lett az eredmény. Igy pár területet Kk.tam. Erre az aratásnál mit csinálok!
  A lejárt a csatni így egy területet anélkül arattam! Ha már így jártam....akkor totál megcsinálom! A holnap reggeli aratásnál meg leszek.


  Szia

  ÁÁÁÁ....valahol elakadt!xDxD...... de köszönöm!
  Gratulálok az új és jól sütő sütőhöz!
   
  -W-595-, henrietta1223, miklos4949 és 4 más kedveli ezt.
 14. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Napsütése szép napot Mindenkinek!

  Lajos, boldogat az unokáknak, még sokat, így utólag is! Szorgos legény vagy, hogy már elvégezted a virágok átültetését, ezzel a tavaszi nagytakarítást is elkezdted?

  Tihamér, gyors gyógyulást az unokáknak és gratulálok az új villanytűzhelyhez, jó sütögetést, főzőcskézést rajta! Régi emlékem, hogy egy idősebb rokonom, aki már sajnos nem él, azt mondta, ha valamelyik süteménye kicsit túl sült és sötétebb lett a színe, hogy no, ez meg kakaós lett! :)- nálam is előfordul néha ilyen és én is ezt a kakaós szót használom.

  Ági, sajnálom az orchideáid, még tanácsot sem tudok adni, mert engem sem szeretnek az orchideák. Mind elpusztult eddig, pedig volt sok és nagyon igyekeztem, hogy megmaradjanak. Más virágaim gyönyörűek, de az orchideák, kifogtak rajtam.
  Az új szemüvegedet használd egészséggel! nagyon fontos, hogy jó legyen, mert a látásunk nagy kincs! Az ára sajnos nem kevés, de mi az ma, ami olcsó?

  Marika, örülök, hogy nagy kihagyás után, de benéztél hozzánk! Gyere gyakrabban, jó olvasni élményeid! Össze is futott a nyál a számban, amikor a rétesről írtál! :)

  Zsozsó, kívánok most már egy nyugodtabb időszakot az életedbe!
  Ezek szerint újulni fog a pirítóst készítő készüléked? Ezek a konyhai kütyük is elkopnak, lehet újabbat, szebbet, jobbat, meg drágábbat venni helyettük. A pirítós jó, télen gyakran eszem én is azt.

  Hétvégém hamar eltelt. Szombaton megtöltöttem a töltött paprikát vasárnapra, meg a levesbe való zöldséget is megpároltam. Sütinek London szeletet sütöttem. ( nem lett kakaós!:)) Szombati vacsora egyszerű tojásos nokedli volt fejes salátával.
  Nagyon kellemes volt az idő, így a hétvégi munkákba belefért egy kis kertészkedés is. A virágaim még a téli helyükön vannak, még nem hordtam ki őket a teraszra, így nálam még nem volt átültetés, zuhanyoztatás. A leandereket, nagy agávékat be sem vittem, azok a terasz védett részén teleltek " becsomagolva". Már rég kibontottam őket, mert tulajdonképp tél nem is volt. Most is 18 fok van, virítanak a krókuszok, százszorszépek, boglárkák.

  Eventet megcsináltam, nem igazán tetszett a sok gaz letermelése, meg a sok röpi begyűjtése, de megcsináltam. Fortuna kegyeibe fogadott, így az segített. A bahás területen ment a zöldség termesztése gyorsítóval és meglepően jól adta a röpit. A zuhatagot nem is bontottam, így csak két területről jött össze a kellő mennyiség. A farmon a gaz megléte után hosszúztam, így még nulláznom sem kellett. Értékelésnél alacsony pontot adtam az eventre, a sok gaz és röpi miatt, valamint a szegényes ajándékok, felhő miatt. Az eredeti kiírás módosításával sem lett számomra ez egy jó event, még a közepest is alulról súrolja.
   
  -elzemari-, -W-595-, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
 15. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Szia Judit!

  ÁÁÁÁ...nem tervezek újat venni. Egyelőre beérem a melegszendvics-sütővel.....most legalábbis ezt gondolom.
  Gratulálok, teljes eventedhez. Teljesen egyetértek veled....hogy a közepes szintet sem éri el....hiába javítottak rajta....
  rosszból nem lehet jót varázsolni.
  Nekem most még lesz egy aratásom ....talán addig fent tudok maradni....ha nem jön össze...akkor holnapra jut 2 aratás!  Kész az event. Nem is néztem meg, hogy meddig tart.....még ha ma lesz vége...akkor is időben végeztem és igazából nem áldoztam rá semmit sem....
  Szegényes event volt....nagy igényekkel!
   
  Utoljára szerkesztett: 27.2.24
  -elzemari-, zsani_apja, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 16. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Tihamér, vasárnap időben, jól becsomagolva, melegen, útra bocsájtottam a bablevest - remélem oda ért ;).

  A héten délutános vagyok, délelőtt Anyához megyek, elrendezem a dolgokat, és onnét megyek munkába, a tesóm pedig délután megy. Holnap orvoshoz viszi.

  Az eventet végig csináltam.

  Marika, érezd magad jól az új csoportban.

  Zsozso, jó sokat utaztál mostanság.

  Judit, köszönöm, tegnap már fel is hívtak, az optikából, hogy elkészült az új szemüvegem, nagyon jó, de mivel 3 dioptriával kevesebb kellett - mert a régi, de erősebb szemcsivel már nem láttam jól messzire - az újjal meg nem látok jól olvasni o_O ezért fog kelleni egy másik olvasó szemüveget is csináltatnom, ma már utána is érdeklődtem, és tulajdonképpen már csak pénz kérdése az egész:music:. A régi szemüveg azért nem jó olvasni, mert megvan kopva és zavar.

  Itt továbbra is nagyon kellemes az idő, sőőőt ma már a tavaszi dzsekimet vettem fel, és eléggé melegem volt.
  Az aranyeső már-már virágzik.

  Jah... és majd elfelejtettem.... a gyopároson elértem a 24. szintet :).
   
  Utoljára szerkesztett: 27.2.24
 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét!

  Zsozsó, a melegszendvics sütő is jó találmány, okos ember volt, aki kitalálta!
  Ügyes vagy, hogy befejezted az eventet! Szegényes event volt bizony! - legalább a bolt kínálata lett volna jobb, de az sem.

  Ági, köhögsz még, vagy már elmúlt és teljesen jól vagy?
  A szemüvegre ne sajnáld a pénzt, mert nagyon fontos, hogy jól láss! Tudom, hogy drága, de áldozni kell rá!
  Te is ügyes vagy, hogy letudtad az eventet! :)
  A gyopároshoz meg gratulálok! :)

  A gyopárost még mindig pajtafalónak és unalmasnak találom, ennek ellenére én is csinálom. A Kotkodán már léptem, kaptam is 3 mamutfa helyet a dombon, de itt még kell néhány nap, hogy itt is új gazdarangom legyen.

  Idő itt is remek. A sóskám szép nagy már, lassan meg is tudom szedni már. Tegnap vetettem még, mert kevésnek találom azt, amennyi most van. A hagymát fogom hamarosan eldugdosni, azt már lehet. Mással még várok. A zsályám nagyon elszaporodott, azt ritkítom. Fügebokrom is megindult, hajt szépen. Az ibolya pedig virít mindenütt lilában és fehérben is. Van rózsaszínű is, de az még nagyon bimbóban van.


  Tihamér, nálad elmúlt már a köhögés? Mennyiben más az új tűzhely, mint a régi? Megszoktad már?
  Az édesburgonyát hogyan szoktad elkészíteni? Mostanság többször vettem, csak felszeletelem vékony csíkokra, kicsit fűszerezem, kevéske olajjal meglocsolom és így sütöm meg.

  Pihentető jó éjt!
   
  -W-595-, -elzemari-, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 18. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó reggelt!

  A batátát főzöm, párolom, sütöm, néha töltöm. Csak annyiban más, hogy rövidebb idő kell neki, mint a krumplinak. Ebben is van (HA van) kétféle. Az egyik a szokott sárgás, a másik meg a lilás, ami gesztenyésebb ízű. Azt ritkán látok a boltokban, de ha van, akkor függetlenül az árától megveszem.

  Feleségem Őméltósága háromnegyed hétkor megemlítette, hogy a mai ebéd után is hamar meg fogunk éhezni, mert paradicsomos (savas) étel lesz, kellene valami hamar. De nem édes, hanem sós. Kérdezte, hogy hozzon vagy süssünk. (Királyi többes.) Én galád módon rákérdeztem.
  - És mit akarsz sütni?
  - Én? Éééén??? Én nem, majd te!
  - Aha! És mit akarsz?
  - Jó lenne a sörkifli, ami tegnap elfogyott.
  - Na de ha elfogyott, hogyan lenne jó? - értetlenkedtem továbbra is aljasul, megjátszva a hülyét, ami - őszintén mondva - nem is esik nehezemre. Morcosan nézett rám.
  - Majd sütsz azt és lesz. Én meg megyek ki a temetőbe sírt rendezni.

  Nem volt kint január tizennyolcadika óta. Akkor volt Piroska névnap. A majdnem anyósom volt Piri néni. Az igazi anyósomat csak fényképen láttam, mert feleségemet nem nevelte, őt apja második felesége gondozta, nevelgette. Én az első nézeteltérés után már jóban voltam vele, nem volt köztünk rossz viszony. Ami a nézeteltérés oka volt, az a piszkos anyagiak. Ő úgy gondolta, hogy én a keresetemet az utolsó fillérig leadom minden fizetéskor, ő meg majd beossza, elkölti arra, amire kell. Én akkor is az átlag másfélszeresét kerestem és mereven ragaszkodtam ahhoz, hogy az ÉN keresetemet továbbra is ÉN költöm el, a felségem segítségével, nem más. Ezt leszámítva köztünk nem volt gond. Elfogadott engem is vőnek, meg a gyerekeinket is unokáknak. Tizenkét év házasság után nyolcvannyolc november hetedikén halt meg agyvérzésben. Ő is öt napig tartotta magát, mint a feleségem apja. Ő is agyvérzés áldozata lett, ő is öt nap után adta meg magát a kaszásnak.

  Fél nyolckor már a tészta benn kuksolt a mikrobiban. Abban szoktam keleszteni, mert ha becsukom - nem, nem a számat, hanem a mikro ajtaját - akkor nem tud megfázni, nem lesz huzatban. Ma is csak két deci tej és saccperkábé másfél deciliter tejföl keverékével indítottam. Egy zacsek porélesztő, aszkorbinsav, kávéskanálnyi halit, némi olaj és annyi liszt, amennyi kell. Ebből is egy tepsivel lesz, de ezt nem fogom annyira megpirosítani, nem akarok "kakaós" színt látni a külsején. Ami azt illeti, az előző sem lehetett rossz, mert különben feleségem nem rendelte volna meg az új adag sütését a beosztottjától. :)

  Köhögés? Az már tényleg ritka, ez már elmegy, nem veszek fel sehol sem szájkosarat, nincs szükség rá. Ja! Jut eszembe. Tegnap feleségem elment a művibe megnézni egy kiállítást. Kérdezte is, hogy nem akarok-e vele menni, de ettől mereven elzárkóztam. A kiállítás témája nem érdekelt. Meghagyom az amcsiknak meg a nőknek. Valentin napi tárlat nekem? Na neeee! Azt is akkor fogom nézni, amikor az Izaura csatornát a tévében. Ha nejem odakapcsol és gyakran odakapcsol, én felemelem a hátsómat és elporoszkálok a másik szobába. Ott is lehet olvasni, tévézni, aludni, i tak dalse. De Izaura csatornát nézni azt nem.

  A ház előtt láttam pipitért virágzani és az aranyvessző is nagyon bimbós, az is hamarosan ki fog pattogni. (Pedig nem is nikkelbolha. Azt még nem láttam, de kovácsbolhát már igen, volt amikor sűrűn csípett a nyavalyás.)

  Megyek ki kelt tésztát meglesni. Kel-e a kelt. Ha nem, akkor majd én fogom kelesztgetni. Nagyon szigorúan, összevont szemöldökkel fogok pillogni, hátha megmelegszik és kel. De lehet, hogy ha nyájasan mosolyognák rá, mint farkas a bárányra, nagyobb sikerem lenne a tésztánál. Tudja a nyavalya! Inkább keljen meg hagyományos módon.

  Szép napot mindenkinek!
   
  -W-595-, henrietta1223, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
 19. Tündi1001

  Tündi1001 Fórum parancsnoka

  Szép napot!
  Gyopároson én is léptem de nem azzal amivel szerettem volna.
  1-2 nap és azzal is lépek,..néha úgy vagyok a gyopárossal,..se vele se nélküle!
  Akárcsak a farm.
  [​IMG]https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/xZ3P
  Nehogy már ez is működjön,..valahol valami mindig van,..már teljesen megszokjuk.

  Ami tegnap nem működöt ma újra megpróbáltam,..a kettő nem ugyan az és még a 22-őt is belevarázsoltam.
   
  Utoljára szerkesztett: 29.2.24
  -W-595-, -elzemari-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 20. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!


  ÉÉÉÉÉssssss..... Meg van! Elértem... este , a 25. szintet a gyopáron! Most megint pihenek!
  Ma reggel a margarétás területet be is fásítottam! Azt hittem sosem fogok ide elérni! Nagy munka volt ez részemről.
  Ha rajtam mult volna...bizony még nem lennék itt. Több kedves szomszédom biztatott....ők már régen elérték ezt a szintet.
  Bár én nem is akartam elkezdeni...így később is kezdtem el....aztán sokáig hanyagoltam....de a biztatásukra csak összeszedtem
  magam.
  Az eventet kicsit késve...de elkezdtem. Könnyű eventnek igérkezik...remélem, hogy a felröpi nem fog ki rajtam.
  Szóval event és azért csinálom...amit ad...az meg elfér a többi közt.
  Az erdőbe a fák helyére kitettem sok-sok titkos ólat! Szörnyű az eredmény. Narancs hód az bizony volt 5 db és citrom felesleges
  ólak...amik egyből a pajtában landoltak! Titkos ólakat már nem is veszek....nem költök zsákbamacskára!
  A fák most érnek...az általában jobbakat ad....meglátom!