Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Ági, boldogságot, jobb egészséget Anyukádnak! Szép kor, vajon mi megérjük?

  Marika, így olvasva bizony elég macerás ez a golyózás. Gyakorolj szorgalmasan és számolj be az eredményeidről, s arról, hogy milyen változásokat tapasztalsz magadon!

  Zsozsó, legalább megcsináltad! Tudnád mióta tervezem, hogy átrendezem a kütyüket? - nincs hozzá lelkierőm, meg kedvem sem.

  Tihamér, puskát az esetek 90%-ban írok és általában el is viszem magammal. A lapocska 3 részre van osztva, első oszlopba írom azokat a dolgok, amelyeket az x boltban, a második oszlopba írom azokat , amelyeket az y boltban és a harmadik oszlopba az egyebek mennek. Mivel vizuális vagyok, így, ha otthon marad a lap, akkor is látom a lelki szemeimmel, hogy mit is írtam a bevásárlólistára. Persze ez közel sem jelenti azt, hogy meg is veszek mindent.

  Lajos, ügyesen kivédted a nemkívánatos hívásokat! Jó megszokni, hogy nem felkapni a telefont, hanem előbb megnézni, hogy ki is hív!
  Az én "okosom" narancsszínűre vált, ha a hívás valószínű, hogy spam, így akkor már tuti, hogy nem veszem fel. A vonalas hála ritkán cseng, sokszor még azt sem hallom, mert a telefon fent van az emeleti részen, onnan meg biztos, hogy nem hallatszik ki a csengése, pláne, ha a kertben vagyok. A vonalason kevés emberke hív, tulajdonképp azért volt főleg, hogy anyával azon beszéltünk, mert ő nem szerette a mobilt. Néha eszembe jut, hogy le kellene mondani, de odáig még nem jutottam.

  Ezt a napi szintű eventet csinálom, eddig még összejött, talán már nem rontom el a maradék egy napot.
  Gyopárost hanyagolom, igaz a farmra is csak akkor lépek be, amikor aratni, vetni kell. Jó az idő, kint vagyok.
  Tegnap volt egy kis kirándulás, gyöngyvirággal tértünk haza, így most nagyon finom illat lepi be a nappalit. :)
   
 2. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Lajos...köszönöm nem kérem a szíves felajánlást!:pxD Minket is zargatnak, hol ez- hol az.xD
  Én már 3 éve beleszaladtam egy szám nélküli átverésbe, már nem szeretnék többször...elég volt az az egy!
  Felvettem beszéltem is velük....pár percig el is hittem....aztán kapcsoltam! :cry::p és befejeztem!
  Ám még léteznek...a napokban a fiamat hívták....pontosan ugyanazzal a szöveggel!:p:cry:


  Az egy napos feladatokat csinálgatom...azt hiszem kész leszek vele, nálam mindig ott van a ha!
  A szezonost is elkezdtem....kell, hogy párja legyen a mókuskának! A szokásos tempóban csinálom...nem sietek vele.
  Egyébként csendesen termelgetek , nem sok kedvvel.

  Tegnap délután nagy eső esett! Jég is volt benne...láttam a teraszon, mert be-bepattogtak!
  Szerintem most is esik, azért nem tudom, mert még nem néztem ki az ablakon....de azt látom, hogy vízes és
  szürke minden. A szél az most kevésbé dolgozik! Nahhhh....fújt a múlt héten....az durva volt!
   
 3. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szebb napot!
  Nálunk nagyon esik az eső és fúj a szél,..hőmérsklet 7 fok,....hol van már a 27-31,egyik napról a másikra.
  Nemcsoda ha sokan kidőlnek.
  "Retro"! Én meg úgy vagyok vele hogy Új Zélandot azzal hívom,..meg akinek nincs mobilja.Egyszer hívtam Új Zélandot vonalast mobilról, majdnem még a mobil is ráment!
  Direkt azért kérdeztem mert valamire emlékeztem.
   
 4. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok....

  Lajos kedves,
  én is kaptam már ilyen csomagos SMS-t irományt, csak miután tudtam, hogy semmiféle rendelésem nem volt, töröltem azonnal.
  A hivásokkal meg úgy vagyok, hogy amelyik szám már szerepelt akkor névként odairom , hogy "ne vedd fel".Sajnos vannak trágár hívások is, amikor nagy röhögve, elkáromolja magát.Nagyon nagyon rossz viccek.

  Judit,
  tényleg macerás, mert ma voltam megint golyózni, sajnos a jobb kezem gyengébb és bizony nem egyszerű mozgatni a golyókat.Pláne ha még az is a feladat, hogy ne csörögjön, hááát ahhoz még sok idő kelle.Ráadásul voltam a környéken az összes kinai boltba, hátha van golyójuk,persze hogy nem volt.Illetve egy indiai üzletben volt, de csak 45-ös átmérővel az meg nekem nagy, a 35-ös a jó.
  Egyenlőre még nincsen pozitiv gondolatom róla, mert gyakorolni, gyakorolni, de ha nincs mivel......na majd egyszer talán rálelek valahol, s ráadásul nem is egy ocó dolog.....

  Az egynaposok nekem is haladnak, remélhetőleg a mai is sekerül.

  A vevőket is kiszolgálom mindennap , hátha eljutok a 39 szintre és akkor lenne csíkosmókusom, mert másképpen úgy sem jutnék hozzá...

  Cudar iső lett felénk, komolyan mondom, majdnem fáztam , amikor jöttem hazafelé...

  Vidám és derűs napot kívánok!!.
   
  -W-595-, Samborg, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 5. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jelentős esőzésekkel érkezett meg a lehűlés Magyarország északi térségébe az éjszaka folyamán, hiszen Sopronban 44, Mosonmagyaróváron pedig 45 milliméter csapadék hullott kedden reggel fél hétig

  Így van! És még délután háromkor is esett. De utána már nem. A járdák, utak felszáradtak. A vasút mellett a földeken a vetések között kisebb-nagyobb foltokban áll a víz. A szomorú az, hogy ha közúton mentünk vasárnap a régi M1-s úton, akkor is víz volt a vetések között. Nem tudom, honnan veszik az országos főagrárosok, hogy kevés az ország földjeiben a csapadék. Vagy ők nem látják jól, vagy MI és a környékünk nem tartozik az országhoz. De akkor meg mit lófrálnak magyar rendőrök a MI közutainkon???

  Jobb napot mindenkinek!

  Kimondott hőség nem volt tegnap estétől. Amikor a feleségem megkérdezte délelőtt kilenc körül, hogy ne nyissa ki-e bukóra az ablakot a szobában addig is, míg elmegyünk Győrbe, határozottan elleneztem. Mondtam, hogy jelenleg az a kinti HAT fok pluszban nem olyan meleg, hogy sok óráig fűtsük az utcát, hogy mi ne izzadjunk meg a fűtött lakásban. Jó volt a meleg és fűtött szobában lenni délután.

  A szakrendelésen részt vettem, bizdergálták a kezeimet, méricskéltek, csapattak villannyal, de agyon nem sikerült, mert olyan picike az agyam, hogy azt nem találták. Persze az is lehet, hogy rossz helyen keresték, a karomon, kezeimen nem volt, az tuti. Adtak egy papírt, rajta számomra érthetetlen, főleg latin szavakkal, meg olyan számokkal, amikkel nem tudtam mit kezdeni. Mindegy majd csütörtökön kérek a helyi szakrendelőben időpontot, hogy meg tudja nézni és értelmezni a szakorvos a leletemet. Bár latinul írták, de lehet, hogy kínaiul van. Tudja a nyavalya! Azt viszont kiszúrták, hogy a bal kezemen a kis és a gyűrűsujj nem jól működik. Mondtam a kétszemélyes csapatnak, (két szakorvos volt, egy idősebb férfi, az nem tetszett, a másik egy sokkal fiatalabb, vonzó doktornéni volt, na Ő megfelelt az én ízlésemnek) jaaa! húsz éve is ezt állapították meg egy ugyanilyen vizsgálaton. Akkor nézte meg az idősebbik orvos a számítógépes rendszerben, hogy igen, mert balesetben károsodott az az idegköteg a bal praclimon. Talált, süllyedt. Szóval akkor lehet, hogy most is jól mértek? Ki tudja?

  Holnapra megint esőt mondanak, ha nem is sokat és nem is országosat. De ki kell mennünk a temetőbe, mert apósomék sírján kidöntötte a nagy szél a keresztet. A feleségem vette észre tegnap, amikor kiment a városszéli boltokba kukkolni a választékot és hazafelé benézett a temetőbe is. A föld tömör volt, nem tudta visszarakni rendesen a keresztet. No majd én holnap a beázott földbe bevarázsolom. Ha tudom. Holnap reggel hagymalevest főzünk, meg rakott mángoldot. Szeretjük. Igaz, most nem pörköltet csinálunk a rizshez, hanem egy jókora szál sütnivaló kolbászt morzsolunk bele. Szerintem ehető lesz. Meg az is eltérés lesz, hogy mivel nem tejföllel fogom lezárni felül, hanem besamellel, (meg alul is egy kevéssel ágyazok a mángoldnak) ezért lehet, a neve sem rakott lesz, hanem csőben sült. Nekem egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Megeszem ezt is, meg azt is.

  További szebb és kicsit melegebb napot!
   
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Idő itt is lehűlt, volt tegnap eső is, de ma már sütött a nap és 14 fok volt, a szél pedig nem itt volt, aminek nagyon örültem! Továbbiakban, hogy mennyire jön be a leveli békák jóslata, az még talány. Mindenesetre gondolkodom, hogy letakarom éjjelre azokat a virágokat, palántákat, amelyeknek nem fog jót tenni a nagy lehűlés.
  Eventet befejeztem, a holnapit elolvastam, nem tetszik, hogy a baha is szerepet játszik. Nem sok kedvem van bontani területeket.

  Fárasztó napom volt, jó éjt!
   
  -W-595-, zsozso577, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
 7. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok...

  Brrr, de hideg van, voltam a boltban, azt hittem leviszi a fejemet a szél.ÚÚÚÚtálom a szelet de nagyon.Nincs mit tenni, újra fűteni kell.Idáig még kibirtam fűtés nélkül, de most már hideg van bennt is.Jól megtréfál minker ez az április.

  Nem a szívem csücske ez az event, ide oda rohangálok, nem is tudom minek fogtam neki....Legyen jobb a kedvetek, mint nekem van!!!
   
  henrietta1223, -W-595-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 8. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Ess eső, ess!

  De ne jégeső! Mert amíg az eső áztatja a földet, addig azok a kopogós jégdarabok meg kilikasszák a leveleket, tönkreteszik a még icipici terméskezdeményeket. Szerencsére nem sokáig és nem nagy darabok estek, legfeljebb akkorák voltak, mint a pötiborsó. (rajnai törpe, francia eredetű neve petit). Ma eddig kétszer volt futózápor, de csak egy volt darabos. Ahogy nyugatról, délnyugatról nézem az eget, az látszik, hogy a Rábaköz felől valaki, valakik erre terelik azokat a setét fellegeket. Remélem "apja" nem tesz velünk ilyen csúfságot. Fűteni én nem fűtök, de mégis meleg van a lakásban. Fűt a távfűtő cég, én meg fizetek majd, mint a katonatiszt.

  Mivel engem az event most sem érdekel, nem kell rohangálnom a farm részei és/vagy a farmok között. Az én takaróm rövid, nem is nyújtózkodok nagyot. xD

  Tegnap elkerekeztem a neurológiai szakrendelésre, de lesre futottam. A doktor néni szabadságon van a héten, de ez sem a kórház honlapján nincs kiírva, se a rendelő ajtaján, sehol. Minek? A beteg legyen türelmes és várjon, úgy sincs más dolga! Ha fáj valamije, az az ő személyes magánügye.

  További jégmentes szép napot mindenkinek!
   
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Az ess eső, ess! - az itt az Alföldön nagyon kellene! Hűvösnek hűvös van, de eső az nincs. Lassan a lakás is kihűl, ma már odáig jutottam, hogy vacsora után egy nagy bögre meleg teát ittam meg, hogy melegedjek fel. Délelőtt bolt, piac és munka, akkor mozogtam és nem fáztam. Délután ültem a tanítványom mellett, akkor már éreztem, hogy hűs van! Fűtést még nem kapcsoltam be, 20 fok fölött van bent.

  Event halad, de még nem vagyok kész és nem is leszek holnap sem, sőt azután sem, de ezzel semmi gond, elvégre nem rohanok sehova. Csevegőt csak az eventek elején olvasom, utána már nem, mert nem vagyok kíváncsi arra, hogy első nap este már többen leírják, hogy event kész! Természetesen mindenki a maga elgondolása, terve szerint eventezik, de nem igazán értem, hogy miért kell már első nap megcsinálni, rengeteg pluszt bevetve. Nekem ez érthetetlen, de biztos velem van a baj. Igen, pörgettem, de nem estem túlzásba, az ólakkal is 0 percezhettem volna, de nem tettem, pedig minden van hozzá. Bahán a zuhatagot nem bontottam, így csak két területről jön a röpi, de lesz elég, be fogom tudni fejezni az eventet! Termelem az e.növényt, gyűjtöm a röpiket és a végére fogok érni, mert nem ma, vagy holnap lesz vége, hanem még több nap van, amikor csinálhatom! Nem bántani akarok senkit, csak a meglátásomat, véleményemet írtam le! Hozzátartozik az is, hogy amennyiben olyan dolgom lenne, hogy tudnám, hogy nincs időm, akkor én is bevetnék mindent, hogy a végére érjek egy, vagy két nap alatt.

  Legyen szép, nyugodt hétvégétek! :)
   
  henrietta1223, -W-595-, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
 10. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jobb, sokkal jobb reggelt!

  Bár az éjjel esett valamennyi, de az nem zavar. Az már inkább, hogy:
  1. Nem tudok vásárolni a piros kosárban a bal fülön.
  2. Nem tudok ajándékot küldeni a jobb fülön, mivel a szomszédlista sem jön be.
  3. Nem tudok átmenni egyik trópusi területre sem, mert egy százalékokként tölt be és nem csinál semmit.

  Következtetés: Megyek én és majd egyszer benézek ide. Addigra talán azok az ufókban közlekedő távoli galaxisból érkező BP-támadó erők elmennek. Még szerencse, hogy a BP programozói a helyzet magaslatán vannak, mint mindig és állják a támadásokat. Csak nekem nincs ehhez türelmem.
   
 11. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Eventet elkezdtem.... számításom szerint ma be is fejezem. Siettem vele! Elég összetett és holnap utazok. Igy a holnap és a visszaút is
  kiesik....egyébként szépen lassan csinálnám.

  Judit...mindenki másképp játszik. Más és más a stratégiánk. Engem már nem zavar, ha este végeznek...de én most személy-szerint
  kíváncsi lettem volna, a stratégiájukra. Sajnáltam, hogy nem írták le. Így a magam feje után mentem...ami egy kicsi bonyolult!
  Anno már a matek tanárom is megmondta! Jó a végeredmény, de könnyebb módom is meg lehetett volna oldani!

  Amint végeztem az e-gaz ültetéssel és betakarításával....hosszút nagyon hosszút fogok ültetni. Reggel és este fogok
  ránézni. Mást nem terveztem!

  Itt a csücsökban felhős az idő és hideg van. Az eső nem esik....ám itt azért esett!...nincs szárazság!..jelenleg.
  Tihamér....régebben írtad, hogy áll a víz a földeken. Ez bizony sok helyen van/volt így. Mostanában többször voltam
  úton és láttam....Pesten innen és Pesten túl is. El is gondolkoztam, hogy hogy is van ez?

  Szép hétvégét kívánok!
   
 12. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok...

  Szóval igen hideg volt reggel, jól fel is öltöztem, amikor útra keltem.Nem volt panaszom, mert hazafelé sem izzadtam.A lakásban most nagyon kellemes a klíma, jó hogy begyújtottam a nappaliban az alvó helyemen nem kellett, mert betakarózom és kész.
  Reggel amikor elmentem, nagy könnyelműen nem vittem ernyőt, s mit kell ilyenkor tenni, útközben venni egyet,szerencsére már 2000 Ft-ért lehet kapni, az már más kérdés, hogy mennyi ideig tart.Igaz vettem már komolyabb ernyőt is, és ha nagyon igazságos akarok lenni sokkal tovább az sem tart.Ma már ernyő javívító kisiparos a mesében van csak.

  Tudjátok, ma voltam golyót venni, és egy akkora, de akkor centerben voltam, hogy csak ámultam és bámultam, hogy mi minden volt ott.Egy olyan egyedülálló bolt, ahol keleti egzotikumok között lehet válogatni, de rengeteg közül.A füstölőtől a golyókig, a legyezőktől ( kicsi, nagy, legnagyobb-ig)a szobrokig, a bútoroktól az anyagokig.Az ásványoktól az illatositókig, a fegyverektől a lámpákig a disztárgyaktól a gyöngyökig.Az volt a csoda, hogy igazából nem csábultam el nagyon, mert csak egy füstölőt és a golyót, és a szomszédomnak egy nagyon szép kis gyertyás kerámiát vettem.
  Te jószagú rezeda én még ennyi érdekes és szép árút még nem láttam sehol, igaz nem is jártam még ilyen helyen.Jó volt nagyon...

  Sajnos képet nem tudok, hozni, mert a régi képfeltöltőm, ahol nem voltak sallangok, már nem működik....

  Szóval még mindig nem szívem csücske ez az event, alig haladok valamennyit, végül is a csíkos disznót szeretném megkapni, ha sikerülne.Most ráadásul a felröpim is elfogyott, már arra vetemedtem, hogy vettem a piacon horror árért virágokat, hogy valahogy haladjak.

  Judit,
  abszolút egyetértek veled, végül is ezek a játékosok tartják el a játékot, mert valakinek fizetni is kell, nem is keveset.Igen néha olvasom, hogy ezt vette be, meg azt vetett be és azért tud hamarabb készen lenni.Tegye, szive joga.
  Elolvasom az okosságokat és utána már nem járok arra.Igaz az a csapat legalább beszélget, hihetetlen, hogy megcsappant a beszélgetők száma a fórumon.

  Tihamér,
  mi történhetett, hogy ennyi gondod volt a játéknál, hogy ez sem ment meg az sem?Remélem már megjavult és gondtalanul tudsz játszani...

  Legyen szép és vidám a hétvégétek!!!
   
  Utoljára szerkesztett: 20.4.24
 13. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Sűűűrűűű napjaim vannak.....

  Az eventet elkezdtem, és az első nap délutánján,-estéjén sikeresen pörgettem, így sikerült letermelnem a bahán az e.növény mennyiségét, de felröpi hiányom van.
  Érés idő csökkentőkkel napjában 2 x - reggel és délután - tudom aratni a sisakbabot, de a felröpit elég gyengén adja.
  Nem gond, van még idő és remélhetőleg kész leszek.

  A játékban nálam is voltak gondok, vagy lefagyott, vagy a barik talicskáztak, vagy a virágok forogtak, de volt, hogy nem reagált az kattintásra..... többször váltottam böngészőt, egy-egy belépés alkalmával.

  Az idő itt is változékony, de inkább hűvös.
   
  Utoljára szerkesztett: 20.4.24
 14. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jobb reggelt!

  Most sem tudok vásárolni a bal oldali fülön. Az első oldalon vettem meg az első sort és nincs tovább.
  Területváltást sem lehet végrehajtani. EGY százalékokként tölt be és nem csinál semmit.
  Ez nekem nem felel meg, mert túl kényes ízlésem van. Nem vitatom a BP szakembereinek a tudását, csak az én türelmetlenségem az oka az egésznek. Megjegyzem, más játékban ilyent nem tapasztalok, más keresővel sincs gondom, az internetem rendben van. A gépem is. Csak én vagyok egy türelmetlen alak.
   
  Csacskamacska, -W-595-, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 15. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép napot!

  Igen! Ha,...az sok helyen ott van,....hogyha sikerűl a Csikosdisznó azt megnézném,...mert akárhogy nézem én csak Csikosmókust és Vizidisznót látok.
  Pedig ilyen állat nekem is kell!
  Lehet hogy csak a rosszúl műtött szememmel nem jól látok!?!?
  Ezek a fiúk hamar leütik a magas labdát!?
   
 16. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege


  Tessék!

  https://kephost.net/p/MTE5Mzg4MA.jpg

  És még aranyosak is. Csak az anyukájuk ne legyen a közelben!
   
  -W-595-, -elzemari-, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
 17. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  A vaddisznó kiskorában,.. az tényleg csíkos.
  Hirtelen azt hittem felvették a pizsamát!

  Nálam azért még sötét van.
   
 18. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Itt is sötét van. Kívül és belül. Kialudtam magamat, kávét főztem, de nem ittam. Majd ha reggel lesz. Addig fejtek egy kis rejtvényt. Hátha megint elálmosodok.

  Valaminek kell lennie a levegőben, ami ártalmas. Itt is meg ott is, meg imitt-amott. A felségemmel érezzük, hogy valami nem jó a szervezetünkben, fáradtak vagyunk, sokat fújjuk a nózinkat, fogy a papír zsebkendő rendesen. Az egyik fiunknál a csemete volt beteg, nem is ment a héten okosodni. A másik fiunknál meg a feleség lett maródi Ő is beteg. Összeesküvés van a családdal szemben vagy csak megfáztunk ebben a szeleburdi és változékony időben. (Szerintem a papagájok a ludasak, mert nekik még a szemük sem áll jól. Ezek mindenre képesek!)

  További szép álmokat minden rendes gazdának! Meg azoknak is, akik már fent vannak, mert kialudták magukat.
   
 19. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok...

  Hej haj, de milyen igazatok van a disznót illetően.Én meg csak a csíkosra koncentráltam, biztos,vagy a csoda tudja már, miért gondoltam én azt, hogy csíkos csak a disznó lehet.

  Valami biztosan van a levegőben, mert tegnap hajnalban én is cudarul fáztam.Felénk hideg volt a levegőben de nagyon.Kirándulni voltam a távoli Szlovákiában, és igen csak korán indultunk.
  Voltam egy csodás kastélyban, korábban is mondtam, hogy nagyon szeretem a kastélyokat ez meg aztán még eredeti bútorokkal is maradt az utókorra.
  Betléren , Szlovákiában jártam, a Gróf Andrássy Uraságkastélyát néztem meg.Egy kis történelem a kastély sorsa .Eladták, vissza vásárolták,átalakították, megnagyobbították.

  A község északi végén áll az Andrássyak kastélya, amely a 17. század végén várkastélynak épült – itt lakott az Andrássy család, miután Krasznahorka várát elhagyta. A kastélyt 1880-ban korszerűsítették eklektikus stílusban, teljes régi berendezése megmaradt. Híres vadásztrófea-gyűjteménye és – 1793-ban Andrássy Lipót által alapított – barokk könyvtára van.
  A kastélyt gyönyörű, 57 hektáros angolpark veszi körül tóval, vízeséssel, kúttal, az egykori könyvtár és állatkert épületeivel. A parkot 1792-1795 között tervezték és kezdték el kiépíteni.

  A kastély belső termei, de különösen a csarnok valóságos múzeum és gazdag tárháza a műkincseknek, régiségeknek, festményeknek, iparművészeti tárgyaknak, ötvösműveknek, vadászati trofeáknak.
  .
  Végre kicsit kimozdultam itthonról.
   
  Utoljára szerkesztett: 22.4.24
 20. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Tihamér jobbulást nektek.

  Nekem is sikerült begyűjteni valami megfázásos bacikat, fáj a torkom és a papírzsepi is fogy.
  A múlt héten én hoztam el a kicsit a bölcsiből, mert a nővérkéje belázasodott és nem ment oviba de a kicsit hozták bölcsibe.
  Már csütörtökön úgy hoztam el a bölcsiből, hogy folyt a nózikája, és pénteken már nem is hozták. :sleepy:
  Lehetséges, hogy ő összeszedte a nővérkéjétől, én meg tőle, háááát..... ez van.
  Iszom a gyógynövényes forró italport, és szedek fájdalom csillapítót, és remélem, hogy hamarosan jobban leszek.
  Az éjszakai alvásom se ért sokat, felébredtem éjfélkor, mászkáltam....., vizet ittam...... orrom fújtam.... és nagyon nehezen aludtam vissza, és hajnalok hajnalán újra felébredtem.

  Az eventet ma reggel sikerült végig vinnem, a növények meglettek tegnap este, de a jobb oldalra csak ma reggel adtam be, mert kihasználtam a bónuszokat.
  Vettem 10 db titok ólat, de nem lett vizidisznóólam, háááát.... egyszer majdcsak lesz.

  Itt nagyon hűvös de inkább hideg van, volt némi napsütés de most is csak 8 fok van.