Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Ági...ez borzasztó, ami veled történt! Ezt nem is tudom, hogy lehet kivédeni?

Edina...hogy csinálod a csilis babot...már több receptet hallottam, ezért is érdekelne.

Átnéztem az eventek kiírását...aztán majd élesben behatóbban beleásom magam.
    Megint sok információ van....és szépen sorban majd majd....majd!

Kb. egy hónapja rendeltem egy lepit....a másikat ott hagynám Edelényben....hogy ne kelljen cipelgetni!
    Szép volt....új volt....hibás volt....nem fríssített rendesen....küldte az üzenetet.
    Visszavittük....árát visszaadták!
    Rendeltem egy másik boltban ugyanolyant. TEgnap hoztuk el.....mit mondjak....paráztam rendesen!
    Őkelmét nem lehet sietettni.....így 17 órától 22-ig csinálta a dolgát.....aztán talán ez már jó lesz!
    Legalábbis eddig nem vettem észre semmit sem!

Ági..talán nálam is a szokásosnál többet kell fríssíteni! Annyira nem figyeltem rá....mostanában.

2. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Szia.:)
    Nem használok alapporokat.
    Külön keverem a fűszert.
    Evőkanál chili pehely vagy őrölt chili, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál római kömény, kis cukor, só,bors ízlés szerint.

1 kg marha nyak vagy sertéscomb darálva, ki mit szeret.
    2 db vöröshagyma, 2-3 db fokhagyma
    Olaj vagy zsír, lehet olíva is.
    Hagymát lepirítom és fűszerezem vigyázva meg ne égjen, szép lassan, utána megy rá a hús dinsztelem,
    Bőven sűrített paradicsom, konzerv darabolt paradicsom, ha már jóízű a paradicsom lehet az is, forróvízben a héját le lehet húzni és azt használni konzerv helyett.
    A bab ki mit szeret, vegyesen használom
    fehér és vörös 2-2 konzerv, utolsó 15-20 percben kell hozzá tenni.
    Utólag lehet fűszerezni ízlés szerint, chili, só,bors
    kukoricát kiszoktam hagyni.

-elzemari-, _Ilona49_, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Ági, tetszikeltem, de nem tetszik!! Nagyon sajnálom, hogy ilyet kellett megtapasztalnod, átélned! Örök nyoma marad benned!
    Annak viszont örülök, hogy az unokák meggyógyultak, lányodnak gyógyulást kívánok!

Edina, igen, többszínűek a krókuszok, sárga, világos és sötétlila, fehér, cirkás. Papagájvirág gyönyörű, valamikor próbálkoztam vele, de kipusztult.
    A Piccolokat összegyűjtöm és egyszerre rakok ki, 30-40 darabot. Régen lett FA fám, az utóbbi időben néhány Jack beesett, de inkább apróbb dolgok lettek belőle.

Zsozsó, gratulálok az új lapitopidhoz! Legyen benne sok örömöd!

Eventet elkezdtem, szaporítom a gazt, gyűjtögetem a röpiket. A felhő lezárási ideje piszkálja a csőröm, de mit tehetek?? Mézesmadzagnak tartom a nyeremények között a mamutfákat, Piccolot. Nem tetszik az ilyen, szerencse kérdése és inkább nem fogjuk kapni, mint igen. Tenyésztést megcsináltam.

Ma itt dörgött és a semmiből pillanatok alatt eső lett, borsószem nagyságú jéggel. Nagy zuhé volt, amilyen hamar jött, olyan hamar el is ment. Később visszajött a fekete felhő, jég már nem volt, csak eső. Kísérte hatalmas szél, szinte kapaszkodnom kellett, hogy megálljak a lábamon.

Kis érdekesség a babérlevélről:
    5 ok, hogy miért legyen mindig babérlevél a konyhádban

A babérlevél segít az egészségünk megőrzésében.
    A babérlevelet gyakran használjuk a konyhában, levesek, pörköltek, főzelékek kiváló ízesítője, azonban egészségünk szempontjából is kiemelkedő fontossággal bír.
    1. Gyulladáscsökkentő hatású
    A babérlevél a benne található vegyületeknek köszönhetően segíthet csökkenteni az ízületi gyulladást és más gyulladásos betegségeket, ezáltal enyhíti a fájdalmat és a kellemetlenségeket.

2. Támogatja az emésztést

A babérlevél segíti az emésztést, hiszen a benne lévő vegyületek serkentik az emésztőnedvek termelését, és jótékony hatásúak gyomorégés és puffadás esetén is. Enyhe hashajtó hatásának köszönhetően pedig segít megelőzni a székrekedést.

3. Gazdag antioxidánsokban

A babérlevélben megtalálható antioxidánsok, például a flavonoidok és a tanninok hozzájárulnak az egészséges sejtek védelméhez és a szabad gyökök elleni harchoz. Ez segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
    4. Baktérium- és gombaellenes hatású

A babérlevélnek erős antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai vannak, melyek segítenek megelőzni a fertőzéseket, és támogatják az immunrendszert.

5. Csökkenti a stresszt
    A babérlevél nyugtató hatású, ezáltal segít csökkenteni a stresszt és a szorongást.

upload_2025-3-13_20-46-20.jpeg upload_2025-3-13_20-46-57.jpeg upload_2025-3-13_20-47-17.jpeg

zsozso577, -elzemari-, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  4. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Jó reggelt!
    A jó babérlevél, egy kincs, eszembe jutott a tavalyi Portugál utazás, bejártuk a nagy védett babérerdőt, hoztunk haza babérlevelet a helyiektől, méretben se hasonló ahhoz amit itt árulnak, füzérbe árulták, isteni illata volt.
    A banán ültetvény volt a másik szépség és szomorú története van.
    A helyiek a hátukon hozzák le a banán tömböt ami van kb 70 kg, piti 60-70 centet kapnak kilójáért.
    Két szemünkkel láttuk, hogy milyen nehéz fizikai munka és mennyire nem fizetik meg a helyiket a felvásárlók.
    Sok helyen már felvásárolták a területeket, az üzletet látó gazdagok, így a szegények feljebb kényszerülnek a hegyekbe, ahol már megélhetési problémák vannak.
    Érdekes a banán mérete jóval kisebb, még zöldesebb is isteni édes volt, teljesen más.

Szép napot!

Utoljára szerkesztett: 14.3.25
    zsozso577, -elzemari-, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!
    Csak ezt a gondolatod emelem ki, mert ez sajnos nálunk is így van! Talán emlékszel még arra, hogy az ország keleti részén ezrével vágták ki az almafákat, mert a termelőknek nem érte megtermelni az almát. A ráfordított munka, tápanyag, jóval több volt, mint amennyit a felvásárló fizetett az alma kilójáért és a szép almát sem fizették meg, azt is léalmának minősítették. A dinnyetermelők, zöldségtermelők is hasonló cipőben járnak ma is. Nagy gond még az is, hogy nincs munkaerő!! Nem menő munka a gyümölcsszedés!

Jelenleg dörög és villámlik. Mintha nyár lenne, két nap múlva meg újra itt a fagy. Bolond egy időjárás!

Eventet csinálom, a növényt ültetem tovább, esélyt adok a mamutoknak! Álmodik a nyomor??

Puderes cicát sütöttem,mák, dió és lekvár töltelékkel.

Zsozsó, sétáltál mostanság a Lővérekben?

Tihamér, az idén meglátogattad a medvehagyma lelőhelyét?

zsozso577, -elzemari-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

upload_2025-3-15_11-4-22.jpeg upload_2025-3-15_11-4-47.jpeg upload_2025-3-15_11-6-55.jpeg

zsozso577, -elzemari-, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  7. zsozso577

Sziasztok

Edina....köszönöm a receptet. Azért kérdeztem, mert ezt az ételt mindenki másként csinálja....a családban is!
    Már nálam is aktuális lenne az elkészítése.....csak ez megint olyan, amit nem lehet kis adagban elkészíteni!
    A lefagyasztás nálam nem opció!

Judit...már régen voltam kint a Lővérekben.....mindig van valami kifogásom! Most jelenleg felújítás alatt van az egyik
    vasúti felüljáró....a lámpás megoldás van érvényben és az nagyon gáz....azon az útvonalon!

Az eventeket befejeztem! A tenyésztőst még az nap! A rémségesen pedig ma!
    Úgy döntöttem nem ültetem tovább az e.gazt! Vissza is rendeztem a két területet.
    Aztán ki is füstölögtem magam! Nem tudom, hogy az értékes dolgokat miért is tették szerencsefüggőnek!
    Én inkább termeltem volna értük....de szerintem így is ....termeltem sokat....de nem volt látszata! /csak ilyen-olyan apróság/
    Szombaton....69 szörnyet ettem meg....ma pedig 40 db-t! BRRRR!!!!!!
    NEM szeretem a szerencsejátékot!...bár a legtöbb itt ilyen!....ám ez....kiverte a biztosítékot nálam!

-elzemari-, -W-595-, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  8. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Szia.
    Szívesen :music:
    Fagyasztani én se szoktam.
    Valóban ez nagy adag, 2 napig 2-3 főnek elegendő, akkor főzök én is, ha nem vagyok egyedül.
    Kis adagban is elkészíthető, fél kg húsból 2 konzervből, a fűszerek adottak, paradicsom sűrítményt is hozzá lehet igazítani, lényeg sűrű állaga legyen.
    Próbáld így ki, fele mennyiségből.
    Ha szereted alappórból az se baj, van köztük minőségibb összetételű, tartósító, ízfokozó mentes.
    Pár helyen lehet kapni,chilis bab fűszer keveréket, kifejezetten ehhez van keverve.
    ;)

Utoljára szerkesztett: 18.3.25
  9. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Figyelem!
    Ma 10-től 22 óráig szuper akciós nap , Baby-bumm-al + kiegészítőkkel!!!

vérnarancs, -elzemari-, Ms.AbyZu és 7 más kedveli ezt.
  10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Edina, én is köszönöm a receptet.
    Már nagyon régen nem készítettem, de a napokban megfordult a fejemben, hogy kellene csinálni.
    A fagyasztás nálam sem jön be.

A tenyésztős eventet én is megcsináltam még az nap.
    A másik eventet még csinálom, igaz nem sok értelme van, mert úgy ahogy Zsozso is mondja teljesen szerencse függő.
    A 69 etetés megvan, és véletlenül kaptam 1 piccoló ládát.
    Viszont az Ágica farmomon, adott vagy 6 db bónusz ládát és 1 db kacsakata mamutfát, és 1 db szuper mamutfát.
    Úgy meglepődtem mikor megláttam.
    A kacsakatáról hoztam egy képet is, viszont a szuper mamutfát az asztali gépről játszottam és ott készítettem fotót.

upload_2025-3-18_17-2-24.jpeg

A kisvirág farmon, a 2 db bónusz ládán kívül, nem kaptam semmi említésre valót.

vérnarancs, zsozso577, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

Sziasztok!

Nálam most szakadt el az a bizonyos cérna!
    Olvastam és még egyszer olvastam.....a kiírást és voltam a csevegőben is! Nem értem...az agyam nem képes befogadni!
    Ez nekem túl bonyolult!
    Alakzat? Milyen alakzat? Azt hogy is kell kialakítani?
    BRRRRR!!!!!!

Tündi100149, vérnarancs, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Végül nem panaszkodom az etetéssel kapcsolatban, mert itt lett két Piccolo és egy mamut, míg a Kotkodán lett 2 mamut és egy Piccolo a sok más apróság mellett. 100-120 körüli etetésem volt, pontosan nem tudom, hogy mennyi.

Holnapi??? Hmm, még csak dereng. Vak tyúk is talál szemet alapon indulok és majd lesz valahogy. A csevegőt olvasom, gyűjtöm az okosságokat. Eventes terület újra. Mit tehetek? Semmit. Ez van akár tetszik, akár nem! Gondolom a hétvéginek kell a farmos terület, de ez majd holnap kiderül.

Jó éjt, aludjatok jól!

Tündi100149, vérnarancs, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  13. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Sziasztok!
    Én ezt a jószágot nem etettem, szegényke le is van fogyva. :wuerg:xD
    Tízkor megint menni kell az éjszakába, semmi kedvem hozzá.
    Event ami jön, szintén kihagyás lesz.
    Szép estét mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 19.3.25
  14. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

download.jpeg

Alvó pagi

Sziasztok!
    Ő az én angyalom.
    Kiskorától betakarózik xD, takaró tolvaj.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 20.3.25
  15. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Gazdatársak! Mosolygós ébredést
    Ma 10-től 14-ig Baby.boom

Tündi100149, Kuzdern, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  16. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Hm...... nem is tudom mit mondjak, a tegnap kezdődött eventről.... vagyis tudom, de azt a pókradír azonnal törölné....
    Olvasgatok..... olvasgatok, próbálom értelmezni is, de egyenlőre ez nem megy még.
    A hétvégi event nem bonyolult, csak felröpiket kell gyűjteni.

Nálam elkezdődött az a felújítás amit tavalyra terveztem, de nem jött össze.
    Ez pedig nem más mint az erkély beépítettése, ablakokkal, szúnyog hálóval és redőnnyel.
    Majd ha ez kész, akkor a nagyszoba felújítása következik, laminált parketta csere, toló ajtós szekrény, két kisebb szekrény, és egy nagy tv a falra - ez már megvan, de még egyenlőre a dobozában várja, hogy a helyére kerüljön.

Tündi100149, Ms.AbyZu, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  17. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Örömteli,szép napoT!

Csacskám!
    Az etetést nem igazán kedveltem,igaz nekem is adott 3 Piccolót és a 71.utolsó egy mamut fát,de ezt azóta se találom.
    Igazi csalódás a felhő....több mint 200 óra érésidő....no de kérem????Ez huncutabb mint Okos Kata ajándéka.

Edina! Az Angyalkád tündéri!
    Kedves apósom Pityu papagáját juttatta eszenbe.Pityu csak éjszakára és addig volt kalitkában míg főzőtt anyósom.Nappal kedve szerint röpködött a lakásban.
    Étkezésnél rászállt apuka fejére és amikor kedvére valót látott a kanalára röppent,majd együtt eszegettek.Sokat nevettem az idili pároson.

Ági! Sok erőt,türelmet jó egészséget a felújításhoz......gondolj mindíg az örömteli végeredményre.

Zsozso! Első,második tizedik rálátásra nekem is kaotikus az új event.Térlátásom ugyanis nulla.

Azért elkeztem.Egyenlőre csak gyűjtögetem a kellékeket. A videóból azt hámoztam ki,hogy sok-sok cserével lehet(ne) nagyobbat kaszálni.
    A + növény 3 időpontját jól kitalálták ......lehet a napirendünket hozzá igazítani ??!!Ahogy azt Móricka elképzeli.,
    Azért érdemes kihasználni! Nekem a részletekben alvásomnak köszönhetően éjjel
    oo-1 óra között sikerült, 4-4 eventnövényt adott.

Utoljára szerkesztett: 21.3.25
    Tündi100149, Ms.AbyZu, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
  18. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    szerintem a legfontosabb a Tengeri boszorka eventnél, hogy ne bonyolítsd túl :)

Első és legfontosabb, hogy ültess mindig növényt, s amilyen gyakran tudod, arasd őket, hogy gyűljön a felröpid, mert az kell a Mini-játék indításához. Ha van rá lehetőséged, akkor próbálj minél többször a +2 bónuszos időszakban aratni - 3 ilyen időszak van minden nap: 12-13 óra között, 17-18 óra között és 00:00 - 01:00 között.
    (ha nem tudsz akkor, az sem baj, a növények csak a plusz feladatoknál szükségesek)

Ha csak a felhő és rávaló dekorok a célod, akkor nincs más dolgod, mint 70 Búvárpalack malomterméket elkészíteni a felröppenőkből és a játék táblán 70 db vonalat készíteni minimum három azonos állatka összekötésével (a szivárványos kacsa mindhárom állatkával összeköthető).
    Példa - ez egy 5 elemből álló vonal (1-es mezőnél indulok) - de a képrészleten a 4 Rákocska is összeköthető, meg az 5 Rózsaszín nagyszemű tonhal is - és akkor ez már 3 vonal a szükséges 70-ből
    upload_2025-3-21_9-42-39.png

A 70 vonal után megvan a felhőd és a rávaló dekorok.

Ha nem csak vonalat alkotsz, hanem alakzatot hozol létre - azaz az első meződ és az utolsó meződ ugyanaz (képen az 1-essel jelölt mező), akkor tudod teljesíteni az ilyen típusú küldetéseket: "Hozz létre 10 alakzatot."
    upload_2025-3-21_9-41-26.png

Amennyiben egyéb jutalmakat is szeretnél még, akkor a további küldetésekből tudsz csemegézni, vannak köztük könnyen teljesíthetőek, például ez: "Hozz létre egy vonalat 10 darabkából."
    Itt nem a minimum 3 állatkát kötöd össze, hanem számolod, hogy pont 10 legyen a vonalban, fontos, hogy ne alakzatot csinálj és ne legyen több állatka sem a vonalban (tehát az első mező és az utolsó mező ne legyen ugyanaz - mint az első képen az 5 alakzatos)

Aztán a megtermelt növényekből alkoss állatkákat, mert vannak olyan küldetések, hogy helyezz el x db állatkát a táblán. Ehhez a malomban le kell annyit gyártanod, s utána a táblára felpakolni egy másik állat helyére.
    Ilyen küldetés például: "Helyezd el a következőt: 10 db Rózsaszín nagyszemű tonhal"

Miközben a vonalakat, alakzatokat készíted, le fognak esni az állatkák, ezek segítségével tudod teljesíteni az ilyen típusú küldetéseket: "Távolítsd el a következőt: 30 db Mantarája"
    Folyamatosan mutatja a rendszer, hogy hol tartasz az adott küldetésben:
    itt már a küldetés fele kész:
    upload_2025-3-21_9-31-30.png

Amennyiben sok Játékpontot szeretnél gyűjteni, hogy abból a jutalomlistából is részesülj, akkor az a fontos (ahogy a korábbi ilyen típusú eventekben is volt), hogy minél nagyobb alakzatot hozz létre, amiben sok állatkát bezárj, mert ezek adják a magas szorzót. Ha 10 állatkát tudsz bekeríteni, akkor 11x szorzót kapsz a játékpontoknál, ha be tudsz keríteni 29 állatkát, akkor 30x-t kapsz.
    Vannak ilyen típusú küldetések is, hogy alkoss olyan alakzatot amiben vmilyen szorzót kell összehozni, erre a csevegőben hoztak már képes példákat is. Fontos, hogy adott szorzó eléréséhez 1-gyel kevesebb állatot kell bekeríteni.
    Például: "Szerezz 10 darabkából álló szorzót egy alakzaton belül." Ennél a küldetésnél olyan alakzat kell, ahol 9 állat van bekerítve.
    A szorzó értékét megmutatja a bekerített állatkáknál a jobb alsó sarokban, amikor bezárul az alakzat, ha nem stimmel a szám, akkor lépegess visszafelé és módosítsd az útvonalat - ha megnyomod a jobb egérgombot a balt lenyomva tartva, akkor teljesen elölről tudod kezdeni azt a vonalat.
    upload_2025-3-21_9-50-57.png

A csevegő átolvasása mellett érdemes ezt a videót is többször megnézni:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/tengeri-boszorka.26122/#post-1441999

Van szűk két hetünk az eventre, sok sikert hozzá!

_Ilona49_, Tündi100149, vihence és 8 más kedveli ezt.
  19. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a részletes út mutatást :inlove:!
    Így már megbirkózom a feladatokkal !

Tündi100149, zsani_apja, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  20. zsozso577

Sziasztok

Szia
    Köszönöm az útmutatást!
    Már talán kezdek megvilágosodni.....már tudom, hogy mi az alakzat és mi a vonal!;)
    A részletes leírásból pedig mindent megtudtam...ami még homályos volt:
    Szia Ági!

Nekem ez az event sokadik olvasatra is homály volt....elvesztem az alakzat és a vonal értelmezésében. Tudom, hogy mi a vonal....de
    ez a szó két helyen is előfordult és más-más jelentésbenxD.....legalábbis számomra.xD
    MOst már csak a céljaimat kell megtervezni. Ám egyelőre csak termelek...aztán összeszedem magam és hajjrráá!
    Ám a Cápakefét....most nem rég kiszedtem. Itt nálam elsőre sikeres volt a vonal!....Ám előtte voltam kisfarmokon...és volt
    hogy elszámoltam....vagy elnéztem...mindegy kuka lett!