Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Tihamér, tetszikeltem, de nem tetszik! Sokáig tart már ez a betegség, túl kellene már lenni rajta!

  Lajos, egyetértek Zsozsóval, a szépséged van veszélyben, ha mérgelődsz! Bicebóca ez a játék sokszor, sajnos lassan hozzá kell szoknunk.

  Zsozsó, már én is írtam, hogy nagyon szalad az idő, nekem is ez a véleményem, ezt érzem, hogy ez miért van nem tudom! Pedig! Hosszabbodnak a napok, reggel már korán világos van, este is később sötétedik.

  Majális itt is volt, egésznapos program több helyszínen kicsiknek és nagyoknak is. Nem vettem részt egyiken sem, volt munkám, azt csináltam majálisozás helyett.
  Úton is voltam, láttam több májusfát! :) Hírekben láttam, hallottam, hogy a hagyomány őrzését segítik azzal is, hogy kivágott fákat adtak a fiataloknak, hogy ezzel is könnyítsék a májusfa állítást. Színes szalagok, lufik sokasága díszítette a fákat, szépek voltak! :) Hmm, de rég is volt, amikor még én is kaptam!

  Holnapi eventet kezdem, szeretem ezt a repcsist! :)
   
  Utoljára szerkesztett: 2.5.24
  -W-595-, -elzemari-, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 2. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot mindenkinek!

  Ha azt mondom, hogy tetű lassan tölt be a játék és lassú, a Fórum is sokára tölt be, akkor még agyba-főbe dicsérem a játékot. Ez így nem jó, nekem nem tetszik. Ez mondjuk az én gondom. Az viszont, hogy már megint a játékosok gépeivel, a játékosok internetkapcsolataival, a játékosok gyorsítótárának törlésével van a gond, már egyszerűen röhejes. Mindig, mindenkor csak a játékosok - meg az ufo terrorkommandósok - a hibásak. Azt, hogy illene a BP szakembereinek a saját szemükben a gerendát megnézni, nem mások szemében a szálkát keresgélni, melegen ajánlom!

  Más, kevésbé lényeges, csak nekem fontos. Ma reggelre a pairzsepi fogyása szerencsére lezuhant az elfogadható szintre. Úgy látszik kikeveredtem ebből a nyavalyából. Az eső itt már elindult futózápor formájában, hamarosan várható egy kiadósabb csepegés. Aztán holnap már valószínűleg minden országrészben lesz némi áldás az égből.

  Szép további napot gazdák!
   
  -W-595-, miklos4949, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
 3. henrietta1223

  henrietta1223 Fórum biztosa

  Sziasztok!
  Rég jártam erre.Tegnap írtam végre sok idő után jó hosszan,de nem engedte elküldeni jól berágtam és kiléptem.:cry::cry:
  Múlt héten makraméztam lányom adta ki feladatnak másfél méteres fenyő fatörzset akarnak tele aggatni vele.A lányom ujabban
  kertészkedik a fatörzs is és a fólia sátor is uj szerzemény.Hozzák neki a virágokat a paradicsomot stb
  A héten megcsináltam az orchideáim is mert már nagyon rá fért
  Vigyázzatok magatokra aki beteg gyogyukáljon meg.
  Szép napot jó játékot!
   
  -W-595-, zsozso577, miklos4949 és 4 más kedveli ezt.
 4. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot gazdák!

  Nemrég belépek, több, mint két percig tartott, mire a Gizi hajlandó volt a farmra felmenni. Már akkor morcos voltam. Elmentem a paszulyra, learattam a bérmunkásokkal, majd mentem a kütyükhöz. Szokás szerint egy részüket leszedték a béresek, egy részüket pedig nekem kellett kézzel learatnom. Átmentem az erdei tisztásra. Aratás rendben, de a vetés nem működik, a gané kivillázása, etetés és itatás sem. A béresek sztrájkolnak! Akkor területváltás, de ez csak elképzelés a részemről, az sem megy. Nincs más hátra F5. Meg megint F5. Harmadszor is F5, de még mindig semmi. Na jó, akkor kilépés. Aha! Csak akkor működik, ha a keresőt (Chrome) bezárom, mert a BP rendszere nem hajlandó erre (sem). És ezt nevezik a moderátorok jól működőnek. Hozzáteszem, hogy előtte más játékban gond nélkül tudtam részt venni, ahogy minden másban is, ami NEM a BP-hez tartozik. Ismét beléptem, erre kiírja - hosszú várakozás után - Az oldal nem válaszol. Amit akkor kívántam a BP szakembereinek, az nem való monitorra, olyan keresetlen szavak tömege volt. Harmadszorra ugyan ez fogadott. Három a magyar igazság és egy a ráadás. Akkor negyedszerre is - CSAKAZÉRTIS!!! - megpróbálok bejönni. Sikerült, de ezzel a mai napra rendelt munkálatokkal végeztem az összes farmon. A többit majd a szakemberek meg a moderátorok csinálják, akiknek ez élvezetet nyújt, mert nekem csak bosszúságot. Holnapnál előbb eszem ágában sincs feleslegesen idegesítenem magamat.

  Ráadásul ma este hozzák a kicsit, aki a szüleivel együtt majd csak vasárnap délután megy fel Budára. Nem kutyavásárra, de azért felmennek. A tündérkém nagyon büszke magára, mert ahogy tegnapelőtt telefonálta, felvették az egyik kiszemelt iskolába elsősnek, ahol már ez elején is németet fognak tanulni. Az meg az ő vágya, hogy tanulhasson németül. Legyen meg az akarata! Az csak jó, ha valaki több nyelven is tud beszélni, írni, olvasni.

  Ma már többször volt kisebb, nagyobb eső. Délutánra, estére is mondják. Majd kiderül, ha beborul.

  További sokkal szebb napot mindenkinek!

  Ui.: Ha nem megy el a hsz, nem fogom erőltetni. Marad nálam talonba.
   
  -W-595-, henrietta1223, Ms.AbyZu és 4 más kedveli ezt.
 5. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Keveset voltam gépnél, amikor voltam, akkor nem észleltem problémát. Persze ez nem azt jelenti, hogy tuti nem volt!

  Tenyésztést most csináltam meg, a repcsissel is jól haladok.

  Az utca, ahol lakom, most kap új burkolatot. 38 éve lakom itt, azóta csak foltozás volt, most viszont teljes felújítás. Tegnap pont előttem marták fel a régi aszfaltot. Ma már 7 órakor zúgott a gép, ment a munka nagyban. Egy panasz szó nem lehet, nagyon szorgalmasan dolgoznak az emberek. Bízom benne, hogy a minőséggel sem lesz gond! 3 hét alatt lesz kész az felújítandó útszakasz.

  Eső nincs, kis felhősödés igen, pedig kellene az eső!

  Legyen jó és szép napjaitok!
   
  busika02, -W-595-, zsozso577 és 6 más kedveli ezt.
 6. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok!

  Olvasom, hogy nálatok is voltak gondok a játékkal, már azt hittem, hogy csak nálam van egyedi eset.Különben is nálam most igen sok gond van, mert a gáz vízmelegítőm megadta magát és elhatározta, hogy nem működik tovább.Szerelő jött, megoldás egyszer nem sikerült, másodszor sem sikerült, csak átmeneti megoldás lett.
  A további lépés a villanyboyler, miután a háznak a kéménybélés nagyon sokba kerül és úgy is kell a ház elektromos hálózatát felújjítani, az is szép summa.Így aztán nekem még a felújjítást sincs időm megvárni, mert azért nem árt ha van melegvíz a lakásban, villanyszerelő, vízszerelő, és ami még ezzel jár.Az időpont egyeztetések,.....szóval sokszor már azt sem tudom, hogy mit hová irjak, mert ennyi mindent én fejben nem tudok tartani.
  Aztán meg a várakozás, amikor a mester megigéri, hogy reggel hív, nem merek elindulni, nehogy ne tudjam a telefont meghallani a buszon, példának okáért.Ülök, várom ahívást, semmi.Végül rátelefonálok, igen nem tudott végezni, és elnézést.Rendben van én elnézem, de nekem is van egy életem amit kellene vinni.

  Mára már végül is mind a két mesterrel tudtam kommunikálni, valamikor majd rendeződik minden.Addig a magánéletem hátra csúszik. Sebaj, minden majd újra rendben lesz valamikor!!!

  Most jól kipanaszoltam magamat, de nem gond ugye......

  A Napköziben (Nyugdijas Klub)volt Anyák napi ünnepség.Voltak iskolások, akik felköszöntöttek minket, igazán nagyon kedvesek voltak, Megható volt a kis műsoruk is.Virágot és egy kis emlékpalekettel is kedveskedtek nekünk, mint nagymamáknak, hiszen gyerekek....

  Mi édességgel viszonoztuk a figyelmességüket.Hozzám holnap jönnek a gyerekek,(A Papa unokái).Meg is hatódtam, amikor a telefonon jelezték, hogy holnap délután meglátogatnak.
  A temetőben én is voltam tegnap,sajnos már csak ott találkozunk .....Hja megy az idő, mintha tolná valaki.....

  Kivánok mindenkinek nagyon szép és tartalmas hétvégét!!!!
   
  Utoljára szerkesztett: 4.5.24
  busika02, -W-595-, zsozso577 és 7 más kedveli ezt.
 7. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Legyen szép napotok kedves Tiszántúliak:)))
   
  busika02, -W-595-, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 8. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok!!!

  Hááát az idő gyönyörű, de az én boylerom nem halad.Valahogy mindig közbe jön valami a mesternek...Hol elfelejti, hogy ...de végül is nem fogom magam mérgesíteni, majd kialakul.

  Hogy vagytok, nagyon csend van itt Tiszántúlon.Néha vackol a rendszerem is, de ezen sem fogom magam felizgatni.Most olyan nem izgatott vagyok.Felétek mi űjság van?

  Anyák napja jó volt?Nekem nagyon rendben volt, mert jöttek a gyerekek és eldumcsiztunk.Kérdezték is hogy hová menjünk már kirándulni.Szentendrét taáltam ki hirtelen, mert az végül is nincsen nagyon messze és szép is az a terület is.

  Legyetek vidámak és derűsek...
   
  busika02, henrietta1223, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Marika, mesterekkel nehéz dolga van az embernek! Sajnos kevés a mester, máshova mentek dolgozni. Azért bízom benne, hogy sikerül jó, megbízhatót találnod!
  Kedves kis műsort kaptatok az iskolásoktól, jó, hogy vannak ilyen rendezvények a klubban! :) Figyelmesek, igyekeznek örömet szerezni nektek! :)
  Szia Edit! De rég jártál erre! Örülök, hogy benéztél! Mi történt veled az elmúlt hónapokban? Bízom benne, hogy jól vagy! :)

  Vasárnapom szép volt, jó volt, voltak az unokák is megköszönteni. :):) Imádom őket!!! Sütinek banános túrótortát készítettem, mert tudom, hogy szeretik (azt is..).
  Temetőben is voltam, én már csak oda tudok virágot vinni.
  Az idő jó, napon meleg, árnyékban kellemes. A nappalim nem melegedett még föl, ott majdnem fázom, mert a nagy fenyőfa árnyékolja. Eső szinte semmi, így locsolok naponta. Borsóm, babom nagyon szép, a fügén is szépek a termések. A paradicsom palánták kicsit megfáztak, de majd magukhoz térnek.

  Farmon eventeket befejeztem, hosszúkat vetek és ritkán lépek be. Repcsist nem bonyolítottam túl, végig 3 lépésekkel és a végén dupláztam. Tenyésztést hamar letudtam. Igaz, azt nem szeretem, hogy hétvégékén mindig van, jobb egyszerre letudni, de ez van, nem kérdeztek meg. (most sem..)

  Ki merre? Gyertek, írjatok kivel mi történt?

  Csodás akác-, bodza és hársvirág illat lengi be esténként a levegőt! Finom bodzaszörpöt készítettem, mostanság azt iszom.:)

  upload_2024-5-6_20-3-33.jpeg upload_2024-5-6_20-4-10.jpeg


  3x rugaszkodtam neki, mire el tudtam küldeni! Brrrr!!!- nem vagyok jogosult....de miért nem?????
   

  Csatolt fájlok:

 10. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Edit...de jó látni téged is! Jól vagy?

  Ági...Téged is régen olvastalak. Tudom, hogy sok a munkátok. Nincs baj? Ugye?

  Az idő felénk elég szeszélyes! Eső is esik elég! Szerintem nem száraz a talaj!
  Most is jönnek-mennek a felhők.

  Szakik!!!!...... a szakik! A mai világban úgy megváltozott minden, hogy nem éri meg nekik...akik meg megmaradtak már
  kevesen vannak.
  Én mostanában jó szériában találkoztam velük...villany, klíma. Most pedig egy redőnyös is...akivel egy szúnyoghálót
  csináltatok. Van...de ezek a kúszó mászók valahol megtalálják az utat. Mind a három a megbeszélt időben érkezett.
  Pontos és szép munkát végeztek.
  Ám tavaly nem ez volt a helyzet. A festő mondta le....az utolsó pillanatban és sms-ben.

  Tegnap csináltak rólam egy betörői fényképet! A hölgy megkérdezte, hogy jó lesz? Én megkérdeztem, hogy tud jobbat?
  Vicc....de miért ilyen képet csinálnak?

  Az eventeket én is megcsináltam. A tenyésztőssel hamar végeztem. Betereltem az állatokat....elmentem itthonról, mert
  időpontom volt...amikor hazaértem pár perc és meg is volt. A többit is hasonlóan képzelem el...csak el ne felejtsem!
  A repcsist sem bonyolítottam meg. Hármasával lépkedtem legtöbbször. A szezonpontokat és a végén dupláztam....a
  piccolót szerettem volna még....de azt elbénáztam. Igen....így jár az aki egy kicsit nem figyel oda.
  Most nálam is csendes termelés folyik. Nem izgat, ha megérett a növény. Jövök...amikor amikor jövök....és akkor learatom.
   
 11. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Nem tudok jó dolgokat írni....... :( teljesen kivagyok bukva, mind fizikailag, mind lelkileg..... az elmúlt 4 hónap alattt fogytam 12 kg-t ...... az Anyukám 1 hete kórházba került, és az orvosok semmi jóval nem bíztatnak bennünket :cry:sőt kész tényeket közöltek, olyan bajokat állapítottak meg, amikről nem is tudtunk - pedig kb 1 hónapja is kórházban volt és végeztek különböző vizsgálatokat -
  A mostani állapota teljes összeomlás, agysorvadást, szív nagyobbodást, szív gyengeséget diagnosztizáltak, még megismer bennünket, de állandóan félre beszél :cry:nem lehet vele kommunikálni :cry:, enni sem akar, pépes étellel etetjük, de pár kanál után nem kéri.

  Az eventeket megcsináltam figyelem elterelésként fogtam hozzá, a repülős eventet nem bonyolítottam, csak a farmaranyat a piccolót és a dekor fejlesztéseket dupláztam.
  Reggelente hosszú érés idejűt ültetek és kész.
   
  busika02, henrietta1223, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 12. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét, szebb estét!

  Ági, nagyon megértelek, átéltem hasonló helyzetet. Erőt, kitartást kívánok, még nehéz napok várnak rád, így próbálj enni, ne fogyj tovább, mert még sok erőre lesz szükséged! Mélységesen sajnálom Anyukádat, de sajnos a idő megtépázza a szervezetet, a testet, a lelket. Gondolj arra, mennyi szép és jó volt az életében, de egyszer minden véget ér. Ő már készül elmenni. Nagyon fájdalmas, de el kell fogadnod! Tudom, hogy erőn felül mindent megtettél és meg is fogsz még ezután is, de gondolj magadra is. Bízom benne, hogy nem bántalak meg soraimmal, nagyon tisztellek azért, amit eddig is tettél!

  Zsozsó, a mai technika fejlettsége produkálja ezeket a fotókat. Hihetetlen, hogy ilyeneket készítenek rólunk. Borzalmasak. Pár évvel ezelőtt még zavart, hogy, hogy nézek ki, de ma már nem foglalkozom vele. Hála nem nagyon nézegeti senki ezeket a hivatalos okmányokat.
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 6 más kedveli ezt.
 13. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Jó reggelt kívánok!
  Köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadjátok a csavargót.
  Nem történt velem semmi különös, csak sok volt a munkám és még tavaly kicseréltük a nyílászárókat, mást nem csináltunk a lakásba, majd a fürdőszobát kellene felújítani, de ahhoz nagy levegőt kell venni, meg jó nagy pénztárca se árt.
  Valahogy nem nagyon érdekel a játék mostanában, gyakran csak reggel jövök.
  A betegeknek gyógyulást és szép napot kívánok mindenkinek!
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 7 más kedveli ezt.
 14. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Ági...tetszikeltem a hsz-t, de nem tetszik! Sok erőt és kitartást kívánok nektek! Te pedig vigyázz magadra!
  Amikor van erőd, jelentkezz.Tudod, jó ha egy picit ki tudod írni magadból!

  Edit....valahogy nagyon sokan vagyunk akik úgy érzik, hogy csökkent a játék iránti kedv.
  Huuuhhhh ....fürdőszoba felújítás!?!!! Az bizony minden szempontból nagy dolog!!!!

  Megnéztem a holnap kezdődő eventet. Mit is mondjak....nem értek belőle semmit sem! Ma megint nem vagyok százas!
  Reggel vérvételen voltam....és azóta is kómás vagyok! ...nagyon húz az ágy! Igy bekapcsoltam a TV-t és azt néztem.
  Most, hogy kicsit éberebb vagyok...át kellene még olvasnom és elmenni a csevegőbe is, hátha okosabb lennék!
  De lehet, hogy csak holnap a kezdés után fogok olvasgatni.Az pedig nálam biztosan később lesz....mert van elfoglaltságom.
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
 15. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép estét mindenkinek!


  Nagyon jó a 99 is!

  Ez így igaz! Ne mindig csak magunkra gondoljunk,...ami nekünk jó az nem biztos hogy a másiknak is jó.
  Az idősnek meg kell halni,...fiatal meg meghalhat! Nálunk a feleségem 51 volt Tündi meg 37.
  Akkor én már a közel 75-tel túlszárnyaltam sok embert.


  Már megint nagyon jó a helyzet,..garázselőtt már megint feltúrják az utat,..most volt nemrég feltúrva.
  Hol ki tudok jönni a garázsból hol meg nem.Autó amit pakolnak a képen pont a garázs előtt áll.
  https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/EjA4

  Találtam még valamit:[​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 12.5.24
  -W-595-, busika02, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
 16. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Lajos...amikor írtam....akkor százas, hogy nem voltam még 99 sem!xDxD

  Ki kezdte el az eventet? Én elkezdtem...de egyelőre nem látom a végét! Még most sem vagyok tisztában mindennel.
  Van egy csomó puskám....és nyitva van a kiírás is....mert mindig van valami, amit akkor nem tudok hová tenni.xDxD
  Talán holnaptól jobban oda tudok figyelni!....mert már több minden megragadt!
  Ám...lehet, hogy a napi csomagból fogok venni....ma voltam a benzinkúton és feltankoltam!...ez egy pici segítség lesz nekem!
  Gondolom!....de lehet, hogy nem, csak kidobás!!!!!

  Tegnap a sok csomagos sms között megtaláltam, hogy kész a betörő képpel elkészült személyi kártyám!
  Már el is hoztam....meglepetésemre 6 év után megint mehetek! Ám...addig sok minden történhet!:p;)
  Mert...anno, ahogy titeket olvastalak...azt gondoltam, hogy egy nagyon távoli időpont lesz megjelölve.
  Ez is távoli....de még talán elérhető!
  Anyunak még a nagyon régi személyi igazolványa van....és az nagyon régtől végleges! Gondolom, mi még emlékezünk rá!

  Nahhh...megyek! Ma nem kell főzni...de keksztekercs van betáblázva. Nem sok kedvem van....hozzá!
   
  -W-595-, busika02, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
 17. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  És milyenek? Elöltöltős, hátultöltős, egylövetű, többlövetű, géppuska vagy ??? ... És a TEK milyen gyakran jár ki hozzád???? Mert akinek több puskája is van, azzal jobb vigyázni!!!

  Szép napot mindenkinek!

  Itt sok-sok napsütés van és kellemes hőmérséklet. A hangulatom vegyes. Az egészségi állapotom olyan, amilyen, DE ma estefelé jönnek a "kicsi" fiamék köszönteni a feleségemet névnapja és anyák napja alkalmából. Amikor a másik fiamék itt voltak, akkor a "kicsi" fiunk otthon volt elfoglalva a lakás festésével, ami azért is épp akkor volt esedékes, mert a lányuk kiránduláson volt a hétvégén a Duna-kanyarban három napig. Anélkül meg nem az igazi a mama köszöntése, Azért jönnek ma, mert holnap a lányka ismét megy kirándulásra, vasárnap meg náluk lesz a másik ágon nagy családi összejövetel. Több személynek van ilyenkor születésnapja és névnapja, amit összevontam ünnepelnek meg. Sütés is volt, meg hamarosan megint sütök, de most a nem lehet abbahagyni csirke lesz a porondon, illetve a tepsiben. Mindjárt megyek is ki és besuvasztom a pipicombokat és melleket lefedve, megkenve, megszórva minden földi jóval, ami mentes. Mármint glutén és laktózmentes, mert nem mindenki ehet meg mindent. Én mondjuk mindenevő vagyok, akár a röfik, de a menyem nem. Köretnek lesz ezért kopaszhonya, mert a nagylány azt szereti, - mindent, még a rántott csirkemellet is azzal eszi - és lesz krumpli is. Levest nem főztünk. A Zünnepelt mama sütött még tegnap délután pávaszemet, szintén mentes anyagokból, én meg nem mentes, hanem hagyományos ... izét ... na! ... szóval olyan sajtosféle lapocskákat, de nem olyan, mint amit a feleségemmel szoktunk sütögetni, haneeeem tömlős sajttal, köménnyel, margarinnal, egyebekkel. Más mint az eddigiek, formája kis lapocskák, de nem rossz az íze. Lehet, hogy ezt követően máskor is sütök, főként magamnak majd effélét. Majd kiderül a vallatásnál. Jó lett volna sajtot tallérként sütni, de azt villanykályhán nem tudok. Mint oly sok mindent sem tudok. Már. Még. Hagyjuk!

  Ági! Édesanyám a kilencvenedik évében volt, amikor három éve augusztus elején eltávozott közülünk. Bár a boncoláskor adott zárójelentésben feltüntettek többféle bajt is, - szívelégtelenség, keringési betegség, cukorbetegség, veseelégtelenség, stb. - de alapvetően az volt a baj, hogy megöregedett a szervezete, eddig tartott ki. Az utolsó két-három hónapja nehéz volt neki is és testvéremnek is, akivel együtt élt. Az utolsó majd két hetét a kórházban töltötte, sokat vitatkozva és morgolódva, a testvéremmel, az ápolókkal, az orvosokkal. Sajnos hiába küzdött a kórságokkal, álmában elment. Nincs mit tenni. Legjobban apámat viselte meg, mert ő már a harmadik feleségét veszítette el, (édesanyám volt az első felesége), először a nála tizennyolc évvel fiatalabbat temette el. Apámnak volt két édestestvére, ők is elmentek már, és volt még négy nála idősebb féltestvére, ők még előbb meghaltak. Felmenői régen nincsenek, testvérei már nincsenek, feleségei már nincsenek, barátai közül is csak egy-kettő él még. Ő - ha isten és a párt is úgy akarja - augusztusban betölti a kilencvenötödik évét. Aránylag jó egészségi állapotban van, de ez sem fog már sokáig tartani. Közel a százhoz minden relatív.

  Megyek ellenőrizni a pipirészeket. Már húsz perce a sütőben melegednek.

  További szép napot és eventeket azoknak, akik eventeznek!
   
  Utoljára szerkesztett: 11.5.24
  -W-595-, busika02, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 18. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Lajos, aki keres, az talál! Te találtál! :)

  Macska, macska, csacska macska,
  Fürge, mint a kis halacska
  Ide fut, oda fut,
  Megpihenni sose tud.
  Peti, Kati hű, de nézi,
  Fusson, aki utoléri!

  O
  visok verse. Lehet közeledem a második gyerekkorhoz...vagy már ott is vagyok, még az sem kizárt!
  Van : Csacska Macska Mesebolt, Csacska Macska Vendégház, Csacska Macska kft. is.
  Viszont Csacskamacska csak én vagyok! :)

  Zsozsó, az eventet csinálom, talán már értem is. Az is igaz, hogy még többször meg kell nyitnom az event ismertetőjét, vagy a csevegőt. Nekem annyira nem hiányzott ez az összetett event, de megcsinálom. A napi egy belépőt megveszem, az segít a haladásban. A minijátékot ki tudom rakni időn belül, így az is segít. Ma én is elmentem a benzinkútra, jó, ha van tartalék!
  Zsozsó, mi még fiatalok vagyunk, mert én is csak 6 évre kaptam meg az okmányomat 2 vagy 3 éve. Még azt nézték ki belőlem, hogy sokáig itt maradok az emberek között! Így legyen!!

  Tihamér, érezzétek jól magatokat, egyetek finomakat, örüljetek, hogy együtt tudtok lenni!:)

  A napi zajforrás még tart, szorgosan dolgoznak az út újra burkolásán. A garázsból nem mindig tudok kiállni amikor szeretnék, vagy épp beállni, vagy megközelíteni. Rendesek a munkások, szólnak, hogy mehetek, vagy épp várjak 5-10 percet. Jövőhéten biztos befejezik, akkor lesz ám jó! :) Kukásautó nem tudott bejönni, kuka maradt és ma a szelektívest sem vitték el. Ez legyen a legnagyobb gond!

  Holnap és vasárnap megrendezik a Nagyvásárt, ma este 18 órától már le lett zárva a terület, holnap reggel meg indul a vásár. Mivel hozzám közel van, így vasárnap délután kimegyünk. Tulajdonképp nincs túl sok jó dolog, de a vásári hangulat, meg az a néhány kézműves portékája vonz.
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
 19. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szép jó reggelt kívánok!

  Kicsit korán van tudom, ezért nagyon csendesen csuktam be az ajtót.Nincs valami fényes jókedvem, de ez az én bajom.Ezzel az eventtel is úgy vagyok, hogy fél gőzzel csinálom, és azt sem értem, hogy mit.Nekem kicsit bonyolult ez már.Hiába.......

  Ma mentem volna Kassára kirándulni, de sajnos lemondták, mert kevés volt a jelentkező.Pedig jól fel is készültem a város történelméből, mit hol lehet megtalálni, de sajnos ez van.Érdekes lett volna, mert a még soha nem utaztam első osztályon és még kiszolgálás is lett volna a vonaton. Reggeli, kávé, üdtő, a látvány az már a hab a kávé tetején.Hazafelé vacsora és még egy pohár pezsgő is.Ma már csak emlék.....Ilyen az én szerencsém, de kesergésre semmi ok, mert azért kitaláltam egy jó kis programot mára.

  Reggel vonattal Nagymarosra,(innét indul egy kisvasút is Királyrétre, de szép az is..), erre a szép kis Duna menti városba, rövid séta, majd komppal át Visegrádra.A kompon már lehet gyönyörködni a fenti fellegvár(a szent koronát és a koronaékszereket történelmünk különböző periódusaiban többször is őrizték a Fellegvárban) látványában.Majd egy rövid ebéd a Don Vito Pizzeriában.Utána egy kiadós séta Visegrádon.
  Azért egy jó fagyi nem maradhat el.S végül autóbusszal hazafelé.

  Remélem jól fog sikerülni, mert nagyon megérdemelném, hiszen úgy is elég sok negatív dologgal találkoztam már a héten!!!!

  Kívánok mindenkinek nagyon szép és tartalmas napot!!!
   
  -W-595-, busika02, zsani_apja és 7 más kedveli ezt.
 20. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Tihamér.....xDxDxD ez a puska....nem az a puska!!!! Te is tudod!xDxD
  Igazi puska gyerekkoromban volt a kezemben. Ti is emlékeztek biztosan rá? Nem jut eszembe a megnevezése....butaságot nem
  akarok írni, mert ....mert!xDxD Honvédelmi nap??? ...talán? Akkor nem volt tanítás, hanem kint a közeli erdőbe csináltunk különböző
  gyakorlatokat, hogy tovább mehessünk. Talán csak én nem találtam célba...az igazi puskával, amiben nem igazi töltény volt!
  Emlékszem...nyomta a vállam...és amikor lőttünk vele...iszonyatosan hangos volt! BRRRR!!!!! Nem szerettem!

  Judit...nagyon egyformán gondolkodunk. Már én is tudom, hogy mikor mit is csinálok. Egyelőre naponta megveszem a napi
  kosarat....aztán meglátom. Én folyamatosan adogattam be...eddig. Most vagyok várakozó állásban! Szuper malacokra várakozok!

  Marika...sajnálom, hogy a héten rossz dolgok történtek veled. A mai kiránduláshoz pedig sok napsütést és jó kedvet kívánok!

  A mai napra végeztem a dolgaimmal....most bekapcsolom a TV-t és egy kimaradt részt visszanézek a jelenlegi sorozatomnál.

  Azután a kis farmokra is kellene menni.
  Ja...és ne feledjétek a tenyésztés második hétvégéje van. Én most csináltam meg....vártam a Boom-ra.

  Napsütéses hétvégét kívánok!
   
  -W-595-, busika02, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.