Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Szia!

  "Igazi" puska? Hm! Hm! ... Hááát ugyi ... van a légpuska, ami kis lövedéket lő ki, de nincs semmi töltény hozzá és nem durran, pláne nem nagyot. Aztán van a Flóbert puska, aminek van ugyan tölténye, de abban nincs lőpor/puskapor. Az már durran, de nagyot az sem. Van a sportlövészetre használt kispuska, standard-puska, kisöbű sportpuska és a nagyöbű sportpuska, ezekben igazi töltény van és tényleg hangosak. De valóban nagyot csak a hadi fegyverek szólnak, no meg a vadászfegyverek, de azok nem kerülhetnek gyerekek kezébe. Legálisan. Én már annyira öreg vagyok, hogy nem is emlékszem arra, hogy NEKEM/NEKÜNK volt-e honvédelmi nap. Szerintem nem, csak később vezethették be. Fiatal koromban durrogtattam hébe-hóba fegyvert, mert én annak idején harmadosztályú sportoló voltam az MHSZ-nél. Kellett mennünk sportorvosi vizsgálatra, edzésekre, versenyekre, minősítő versenyekre. Én részt vettem pár versenyem, mint versenyző, de volt olyan is, amikor szombat délután versenyző voltam, másnap délelőtt meg versenybíró. Szombaton lőttek azok, akik standard vagy kisöbű fegyverekkel versenyeztek, - megyei verseny volt - vasárnap délelőtt meg azok, akik légfegyverrel vagy kispuskával lőttek. Mivel rendelkeztem versenybírói végzettséggel, igazolvánnyal, így kiküldött a JT (Játékvezetői Testület) versenybíróként ide, oda. Akkor még volt edzői igazolványom is. Ami azt illeti, mind meg van most is valamelyik dobozban, csak elő kellene keresnem. De hogy hol? Azt tán csak a feleségem tudja.

  Napsütés van. A feleségem kiteregetett az erkélyre, mert a Mosó Masát befogta dolgozni. Aztán majd jövő héten folytatja, de először akkor az ágyneműt mosatja a Masával. Most a személyes cuccaink kerültek "terítékre", illetve mosásba. Hátrapillogtam és látom, feleségem böködi a levegőt. Tegnap adott kötött izéket a nagyobbik unokának, aki örömmel vitte el. Nejem tud és szeret kötni. Én meg csak az olyan kézimunkát kedvelem, amit a lányokkal szoktunk csinálni régen. De már csak emlékeim vannak arról. :p

  További szép napot!
   
  Csacskamacska, -W-595-, Ms.AbyZu és 5 más kedveli ezt.
 2. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok!!

  Tihamééér!
  Legalább az emlékek megmaradnak!!!!
  Zsozso,
  igen a mai nap nagyon jól sikerült,vonattal mentünk Nagymarosra, ott kompra szálltunk és irány Visegrád.Jó nagyot sétáltunk és utána célba vettük a Pizzázót.Élvezet volt látni az igazi kemencében sütött pizzát, ahogy a mester betolta a tüzes kemencéba, majd amikor készen volt szét vagdosta, és mehetett a vendégnek.Nagyon gusztusos volt és biztosan nagyon finom is.
  Én egy kis adag húslevest ettem, ami olyan gazdag volt, hogy minden volt benne, ami egy igazán jó húslevesnek dukál.Utána egy gyerek adag rántott szelet, sült burgonyával és kecsöppel.Az is nagyon finom volt, komolyan mondom pukkadásig ettük magunkat.
  Később azért még Visegrádon belefért egy két adagos fagyi is.Majd következett újra a komp és vissza Nagymarosra, mert arra gondoltam, hogy a vonat biztosabb mint a busz, mert semmi kedvem nem volt állni a buszon.Ám még előtte akis kedvenc Galériás kávézóban elfogyasztottuk a kapucsinót, hűűű de finom volt, azért is Nagymaroson csak és kizárólag ott kávézunk. A tulajdonos valami bűbájosan kedves hölgy , aki nem felejti azt is megkérdezni, hogy hogy vagyunk, és egyébként is nagyon kedves.A teraszon kávéztunk, a levegő csodás volt, úgy hogy csak jókat tudok mondani amai napra.
  Hazafelé nem is néztük, hogy a zónázó vonatra szálltunk és bevitt minket a Nyugati pályaudvarra, de nó para, hiszen a mai nap a kikapcsolódásé volt.Onnét metróval és busszal haza.

  Nagyon nagyon jól sikerült napom volt ma, az idő gyönyörű volt a társaságom kiváló, hiszen a gyerekek mamájával voltam, jókat beszélgettünk, és jól éreztük magunkat.

  Ági,
  kívánok sok kitartást, minden elismerésem a tiétek, igazi jó gyerekei vagytok az édesanyádnakl!!!!!

  Judit,
  nagyon kedves ez a kis csacska macska versike, de igaz az igazi Te vagy, a Csacskamacska...Remélem , holnapi Nagyvásárról majd beszámolsz, hogy milyen volt, mit lehetett látni, vásárolni.

  Most megyek pihenni.... jó játékot kívánok!
   
  -W-595-, Ms.AbyZu, Csacskamacska és 5 más kedveli ezt.
 3. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Marika, nagyon jó kiránduláson voltál! Összejött minden! Jó társaság, kellemes idő, sok szép látnivaló és némi finomság is! Menj, amikor teheted, kell a kikapcsolódás, a feltöltődés, élményszerzés! :)
  Mint írtam, Nagyvásár volt nálunk, mi odamentünk. Szerencsére kicsit megrostálták az árulni akarókat, így színvonalasabb volt, mint pár évvel ezelőtt, de a régi fényét nem érte el. Volt elég sok kézműves termék, iparművészek munkája, igazán igényes árú. Egy fél utcányi finomság, sajtok, kolbászok, rétesek, de ott főtt a bográcsban a slambuc és a birkapörkölt is. Persze ott volt a másik véglet is...zokni tonna szám, meg lábas, tányér ezrével, stb. Őrölt pirospaprikáért mentem, vettem 0,5 kg-t, kitart egy évig gondolom. Megkaptam a karácsonyi ajándékomat is, ami egy parafa, Vintage virágmintás táska volt. Én kértem még karácsony előtt, hogy egy ilyen táskát szeretnék, de csak neten lett volna rendelhető, úgy meg én nem szeretek vásárolni. Volt választék, egy nekem nagyon tetszőt választottam. :) Vettem lemosható, strapabíró terítőt is a teraszon lévő asztalra. Vásári hangulat volt, kürtőskalács, Lacipecsenye, lufi és hasonlók.

  Ez az event kicsit túl lett bonyolítva szerintem, de talán csak a végére érek mire vége lesz. Nincs mostanság sok türelmem az ilyen összetett eventekhez.

  Az utca még nincs kész, ma pont előttem volt munkára fogva a nagy fúró, a régi csatornafedelet szedték ki és raktak újat. Az utca lezárva, hol itt tudok kisurranni kocsival, hol ott, de volt már olyan is, amikor nem tudtam meg sem közelíteni a garázst, csak délután. Nem baj, csak legyen szép és jó!
   
  -W-595-, -elzemari-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 4. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép napot mindenkinek!

  Az utca még nálunk sem kész a garázsnál,...a garázs sarkánál van a gázcső most pont azt bontják légkalapáccsal.
  Nyolc után pár percel kijöttem a kocsival,..mert ma megyek.
  Estére mire elülnek a verebek akkor bejárok.
  Múltnap átzvágtak 1 villanyvezetéket,mindjárt még áram sem volt.
  Este 3/4 10-kor még dolgoztak, akkor már az e-on is.
  https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/E8d6
  Remélem a garázs marad.
   
  -W-595-, henrietta1223, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
 5. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Marika...örülök, hogy jó lett a kirándulásod. Sok ilyet kívánok neked.

  Judit...ez a táska a mult vagy majd a mostani Karácsony ajándéka?

  Remélem, hogy az útfelújításokat minél hamarabb befejezik mind kettőtöknél. Kíváncsi vagyok, hogy előttünk a járdát
  mikor fogják felújítani, mert eddig csak foltozták. A városban pedig sok felé csinálnak sok mindent.
  A múlt héten adtak át egy utat, amely elkerüli a belvárost. Most pénteken pedig a piacot fogják átadni.
  Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert kintről nagyon jól néz ki....nahhh...meg az árakra!

  Az eventet ma este befejezem....valamikor este. Vasárnap is hézaggal arattam és ma is el fogok menni.
  Napi kosarat 3 alkalommal vettem....ma, csak akkor veszek, ha a beadásnál azt látom, hogy szükség van rá.
  Igy utólag nagyon bánom, hogy a fejlesztéseket megvettem....csak pazaroltam. Az csak bonyolultabbá tette az
  egyébként is bonyolult játékot! Persze a végére megvilágosodtam....a sok-sok puska is segített!
   
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Zsozsó, a múlt! :)- de lehetett ötletet lopni a mostanira is! :) - pénztárca, szemüvegtok, irattartó, stb. ( a bőség zavara, csak vastag pénztárca kell hozzá)

  Lajos, nem kiabálom el, de eddig még nem vágtak el semmiféle vezetéket. Neked viszont gondoskodtak arról, hogy változatos, élménydús eseményekkel teli napjaid legyenek! Gondolom lemondanál róla szívesen.

  Eventet holnap fogom befejezni, mert az utolsó két dög, éjfél után érik be, de azt én meg nem várom! Majd reggel. A fejlesztések kiváltását én is megbántam, az első aratás után le is szedtem őket.

  Cseresznyeszezon is beindult, már kaptam a második szomszédtól két tállal, de pirosodik a közvetlen szomszédom kertjében is. Holnap meg a fiamhoz megyek, no, ő is ad nekem annyit, amennyit csak kérek. Kár, hogy gyorsan romlik, így nincs más, mint enni és enni. Földieper is van, azt jobban szeretem, mint a cseresznyét, de nem szabad most válogatni, örülni kell, hogy végre van friss gyümölcs!

  Eventre visszatérve, nem nagyon szeretném, ha rendszert csinálnának ebből a kacifántos, kétszer megcsavart akármiből!!

  Néhány kép a parafa dolgokról. Szerintem szépek! :)

  upload_2024-5-14_21-20-7.jpeg upload_2024-5-14_21-26-15.jpeg upload_2024-5-14_21-28-9.jpeg
   
 7. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép napot!

  Az éjszakát kint töltötte az autó,...csak éppen a ház előtt nem nagyon van hely mert a garázs az a szomszéd út ami szét van túrva.
  Ami földet kiszedtek azt közvetlen a garázsajtóba rakták,..úgy hogy még gyalog sem megyek be.
  És az ott lakók is itt a ház előtt nálunk keresnek helyet.
  Nem csak én nem tudok be vagy ki járni sokan vannak így.
  "Szomszéd rétje mindig zöldebb".
   
  -elzemari-, zsozso577, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 8. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Anyukámmal kapcsolatban, sajnos nem tudok írni semmi jót :cry:, semmi változás :cry:.

  A mostani eventet én is csináltam, de csak a felhőig, többször bénáztam, pedig olvastam elég sokszor az ismertetőt és a csevegőt is.

  A holnap kezdődő event kiírást elolvastam, az amarántot el is ültettem, de meg kell mondjam semmi nem motívál, hogy csináljam is, a kitehetőket biztos nem fogom fejleszteni, minek...? nem látok benne fantáziát.

  Judit, semmi bántó nem volt az írásodban.
  Nagyon jól néznek ki a parafa dolgok.
  Igen, végre van friss gyümölcs, én holnap délelőtt tervezem, hogy a munkából haza felé jövet leszállok a buszról a piacnál, és szétnézek mit lehet kapni és mennyiért.

  Marika, örülök, hogy jól sikerült a kirándulásod.

  Itt nálunk a városban is vannak járda felújítások.

  Az időjárás nálunk kicsit változó, lehet a fagyosszenteknek köszönhető, de reggelente mikor látom, hogy 6-7 fok van, bizony a dzsekimet veszem fel, majd délelőtt már a kezemben hozom-viszem.
  Ma délután volt egy kis zápor.
   
  -elzemari-, zsozso577, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 9. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Ági..sajnálom, hogy Anyudnál nincs javulás. Kitartást és erőt kívánok nektek!

  Az eventet elkezdtem....de nem értem, hogy mi motivált! Talán nem is volt még egy olyan event, ami ennyire
  hidegen hagyott volna, mint ez. Én semmi érdekest nem találok benne. A felhő elfér a többi között...egyébként
  szóra sem érdemes! A kitehetőkkel sem fogok bajlódni, tele van a raktár velük. Kicsi farmosoknak biztosan jól jön!

  Holnap megint kezdődik a tenyésztés 3. etapja. Most be is terelem a madarakat...és holnap ha hazaértem be is fejezem.

  Ma nálunk kimondottan hideg volt. Eső nem esett, de egész nap szürkeség volt. A szelet meg már nagyon de nagyon unom.
  Nem jó idő van a fesztiválozókra!
   
  -W-595-, -elzemari-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 10. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Ági, türelmet, kitartást és sok erőt kívánok!
  Gyere a farmra, amikor kis időd van, tereli a figyelmed, kicsit kikapcsol a napi eseményeket rövid időre elfelejted és már az is jó!

  Lajos, lassan versenyezhetünk, hogy ki tud hamarabb a garázsba beállni, vagy kiállni. Nálunk is a közeli utcákban parkolnak azok az emberkék, akiknek két autójuk van, mert, az utcán megállni most nem lehet, így egy autó a garázsban, egy meg valahol a közelben, ahol helyet találtak. Engem ugye ez nem érint. Ma a kukásautót vettük üldözőbe, egy hete sem vitték el a szemetet, mert nem tudtak bejönni a házak elé. Sikeres volt a mai nap, kukásautó megvárta, míg odahúztuk a kukákat. Egyszer csak vége lesz és akkor jó úton járhatunk majd! :)
  Tegnap volt ingyenes virágosztás, elmentem három szép muskátlit kértem és kaptam. :)

  Eventet elkezdtem, még nem értem teljesen, de ma eperdzsemet készítettem és nem volt időm tanulmányozni a kiírást. Majd lesz belőle valami.

  Zsozsó, most jelent meg a hozzászólásod, jó, hogy írtad a tenyésztést, benépesítem én is a kupit.

  Jó éjt, aludjatok jól!
   
  -W-595-, -elzemari-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 11. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot mindenkinek!

  Itt szép, jó idő van. Nincs hőség, nem csípnek a szúnyogok, nem vakít a napsütés, nem rohad le a gatya az emberről. Jelenleg most 13 fok van kint, a lakásban azért kicsivel melegebb. Azt nem tudom, hogy jelenleg esik-e, mert ki nem kellett mennem, majd ha jobb idő és kedvem lesz.

  Útfelújítás sincs a környéken, csak némi lukfoltozgatás volt az úton. Az viszont jókora fennakadással járt. Át akartam menni a zebránál, ahol van ugyan forgalomirányító lámpa, működött is, de azért átmenni az úton bátorság kellett. A zebra előtt állt egy lánctalpas haszonjármű, odébb egy tehergépkocsi, rajta a kész aszfalt, amit a lukakba akartak tömködni. A másik irányban állt egy emberke, kezében jelzőtárcsa, fülében semmi, kezében semmiféle telefon, rádió egyéb, hogy honnan tudta, hogy mikor kellene kimennie és tellegetni a tárcsával, fogalmam sincs. Az úton egy ember géppel kapirgálta a lukak szélét, olyan légkalapácsszerű izével piszkálgatta, nem sok sikerrel. Mellette állt egy másik szakember, annak a kezében is volt egy tárcsa, időnként kiment középre, kinézett jobbra és balra, aztán vagy tellegetett vagy nem. Nem láttam semmiféle rendszert a tellegetésében, mászkálásában. Mindez fél kettő körül volt, amikor a munkába igyekezők sietnének, ha tudnának. A lánctalpas amikor látta, hogy elindulok, hátha sikerül átmennem, és akkor ő is megindította a gépet. Rögvest rükvercbe kapcsoltam, mert nem akartam, hogy a tyúkszememre taposson a több tonnás "jószág". A kezelő látta, megállt és biztatott, hogy menjek át.
  - Induljon el és menjen át!
  - Nem lehet, mert ott középen a kollégája nem jelzett a tárcsával.
  - Nem baj, majd megállnak, ha meglátják magát!
  - Peeeerszeee!
  Aztán megálltak az autók, buszok és tényleg át tudtam menni, de összességében tíz percig tartott az átmenetelem. Én tanultam ugyan, hogy kell kézi forgalomirányításban közlekedni, de amit a szaki csinált ott középen, néha bebandukolva és mutogatva, annak ahhoz semmi köze nem volt. Az összejövetelen, ahová mentem, többen is azt mondták, hogy félelmetes volt az átkelés egyik oldalról a másikra. Idősek voltak jelen, - aki nem nyugger, az szerintem eltévedt és azért jött fel közénk, - jól meggondolták, hogy mikor menjenek át. Akár gyalog, akár kétkerekűvel. Aki meg négykerekűvel jött, az úgy döntött, hogy inkább kerül egy nagyobb kört, de nem próbálkozik ott átkelni akkor.

  Tegnap délután felmentem a farmra, - event indulása után nem sokkal - az egyik kisebb birtokra. A paszulyt leszedtem, a kitehető kütyüket is arattam és mentem az edei tisztásra. Arattam, almoltam, etettem és vetettem. Majd irány a szédült. Egy százalékonként kezdett töltögetni. Nem tetszett, mert az sosem jelent jót. Most sem. Elbattyogott százig, de nem kapkodta el. A jó édes ...! Akkor megint odamegyek, de még mindig egy százalékonként tölt és megint semmi. Visszamegyek a tisztásra és kiderült, hogy a vetés egy részét nem csináltam meg. ÉN! Pedig istenuccse vetettem! Jaaaa! Ez így működik?! Na akkor böngésző bezár és péntek délelőttig a BP tiltólistára kerül. Én nem fogok többször feleslegesen csinálni semmit, annak nincs értelme. Ma eddig működött.

  További szép napot!

  (Ui.: Az ebéd a tegnapi maradék tejfölös krumplifőzelék lesz, de én még sütöttem kevés lángost is. Mert megkívántam.)
   
  -W-595-, -elzemari-, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 12. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Tihamér, van igazság abban , amit írtál, de én azért nem nagyon bánnám, ha melegebb lenne, ez a 16 fok, meg az eső nem nagyon tetszik nekem. Vennék könnyebb, vékonyabb ruhát magamra, napszemüveget is megkeresném, még a szúnyogokat is kergetném. Csepergett már reggel is, meg délután is. Hűvös van, még egy réteg ruhát fel kell vennem, ha hosszabb időre leülök. A konyha jó hely míg a gáztűzhelyen fő valami. :)
  Vasárnapra kis kirándulást terveztünk, hétfőre meg kerti grillezést, de nem tudom, hogy lesz belőle valami, vagy sem.

  Ma a postaládában találtam egy papírt, melyen tudatják az érintettekkel, hogy kedden 6.30-tól, szerdán 16 óráig az utca le lesz zárva aszfaltozás miatt, tehát se ki, se be! Nekem nem olyan nagy gond, nem megyek kocsival, megyek gyalog, ha kell, de aki dolgozik, no ők hétfő este, vagy kedd reggel kiállnak a kocsikkal a környező utcákra, meg délután hazajövet is az utca marad nekik parkolásra. Lesz tolongás a kevéske helyért, mert így is kocsi kocsit ér.

  Eventnek már látom a végét, a tenyésztést is megcsináltam. Vettem titkosakat, lett új fám! :)

  Voltam ma piacon tojást venni és néztem az árakat. Eper 1200 Ft-1800 Ft, cseresznye 1800 alatt nincs. Borsó 2300 Ft/kg.

  Szebb, napsütéses, melegebb napokat a hétvégére!
   
  -W-595-, -elzemari-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
 13. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Kitartást...kitartást , egyszer mindent befejeznek.

  Délelőtt időpontom volt....amikor hazaértem befejeztem a tenyésztős event, mostani részét.

  Pörgettem, de nem volt sikeres! Így marad a mezei event-haladás! Majd végzek, annyira nem izgat.
  Most figyeltem fel arra, hogy titkosfa-akció is van. Azokat még veszek...bár már sok juharlevelem van....az a sláger nálam.

  Itt éjszaka és ma délután is kiadós eső esett! Délután még szivárványunk is volt.
   
  -W-595-, -elzemari-, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
 14. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok....

  Komolyan mondom, nem is szeretek máshová benézni, mert eldobom az agyamat.Csütörtökön 14 órakor kezdődött az event és 16:31 kor már örömmel újságolva, hogy kész!!!!!!!!!!!!!

  Ma mindegy, mindig mondom magamnak, maradják csak itt ne kószálj el másfelé nézegetni....

  Ágika,
  sajnálattal olvasom, hogy a javulás az nem felétek jár.Kitartást kívánok!

  Judit,
  igazán nagyon szépek ezek a parafából bemutatott termékek.A tiédhez kívánok sok sok örömet!

  Zsozso,
  én is eljártam a malom felé de hiába fohászkodtam, tekertem , nem sikerült még egy plusz egy termékest sem szerezni.Igy aztán marad a munka....

  Tihamér,
  nálam is úgy tűnik, mintha megint lassulna a tempó a gazdaságban.Úgy vagyok vele, hogy ami sikerül megcsinálom, ami meg nem, az felejtős.Az előző eventet sem tudtam végig vinni,de no para, jön a másik....

  Lajos,
  gondolom, megdöbbentett, amikor észrevételezted, hogy a garázsod nem használhatod.Ilyenkor nem lehet az illetékeseknek telefonálni, hogy azért mindennek van határa????
  Jól van na, tudom buta kérdés, de ez jutott az eszembe......

  Kívánom, legyen vidám és derűs a hétvége...
   
  -W-595-, Csacskamacska, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
 15. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot!

  A határ hol van? Hol máshol, mint a csillagos ég határánál - már ha a polgárpukkasztást vesszük - mert az elég messzi van. Tudjuk jól, hogy addig nyújtózkodj, míg a takaród ér! Kivétel, ha lehet valakit, valakiket vegzálni. Mert akkor ott is a csillagos ég a határ.

  Most éppen a Wayna Picchu zenekart hallgatom egy ideje. Szeretem őket. Igazi dél-amerikai zenét játszanak. Van közte pár kecsua nyelven szóló dal is. Azokat meg felénk ritkán hallani még rádióban is. Az inkák és a mai utódaik által beszélt nyelv. Kevés magánhangzót használnak. Az E ismeretlen abban. Bezzeg a magyarban.

  Derűs hétvégében lehet reménykedni. Aztán vagy az lesz vagy nem. Mivel a csemeték tegnap estig nem jelentkeztek be a feleségemnél, szerintünk már nem is jönnek a pünkösd alatt. Az időjárás meg ... Annyi esett pár nap alatt megint, hogy na! Teli a talaj vízzel. Lehet, hogy az ország másik felén nincs eső, de itt volt, van rendesen. Tegnap esett megint, délután még zivatar is volt. Villogott és dörgött. Néha még a papagájok is megrezzentek.

  A jövő héten visszafogottan fogok táplálkozni. Mondjuk lenne mit leadni a körméretemből, de most nem azért nem eszek meg akármit. A hét közepén megyek kukkolásra. Nem én fogok kukkolni, hanem engemet molesztál majd a szakorvos. Előtte meg elő van írva, hogy mit ehetek és mikortól mit nem. Hát nem repesek a boldogságtól az biztos. De ha kell, hát kell. Megyek iszok egy kis fekete levest. Még azt is lehet.

  További szép napot!
   
  -W-595-, _Ilona49_, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 16. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép napot mindenkinek!

  Egy napot voltam kint,...de még hogy mennyit leszek azt nem tudni.

  Eső?? Saját strandom van a garázskapunál,..szinte az embermagasságú gödrök úgy megteltek vízzel hogy strandolni is lehet.
  "Hurrá nyaralunk" Most utólag jut eszembe hogy kép meg nem készűlt.

  Beszéltem velük mondták csak 1 éjszakára keressek helyet és megpróbálják megoldani,..úgy is lett.
  Igaz 1 ráfordulással nem lehet bemenni de ez a kissebb gond.


  Megnéztem a fás vonatot,..amelyik fából sok van annak az értékét lenyomták,...amelyiknek meg jó az értéke azt meg úgysem adom be mert abból nem sok van.
   
  zsozso577, -W-595-, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 17. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Tihamér és Lajos...no csak....no csak valahogy nem messze lakhatunk egymástól?! Az idő itt is hasonló! A szakemberek azt mondják,
  hogy itt sem vízhiányos a talaj! Bizony Judit, itt nem kellene locsolnod!

  Marika... már én is jutottam hasonló eredményre. Jó nekem itt! Bár néha benézek az aktuális topikba....de én nem sietek.
  Ha a kerék nem kegyes...akkor marad a mezei termelés.

  Az eventtel haladgatok...lehet holnap kivégzem...de lehet, hogy vasárnap! Akkor mi is történik?.....Semmi....semmi!!!!!
  Most megyek a konyhai eventemet elvégeznil
  Szép Pünkösdi hétvégét!
   
  -W-595-, Ms.AbyZu, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 18. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szép jó reggelt kívánok!

  Felénk érdekesen furcsa az ég, mert valami nagyon sötét, durva szürke lepellel borították be.Ugyanakkor egy szép szivárvány is megjelent, ami kissé derűsebbé tette ezt a szürkeséget.Ám a szivárvány hamar el is tűnt és maradt a komor szürke égbolt.Nem egy vidám Pünkösd vasárnapot jelez.

  Nem tudom, hogy van e olyan tája az országnak, ahol a mai napnak a szokásait tartják?Például a pünkösdi királyság,ekkor ügyességi versenyen (tuskócipelés, karikába dobás) kiválasztották a megfelelő legényt, aki később a többieket vezethette. A pünkösdi király minden lakodalomba, mulatságra, ünnepségre hivatalos volt, a kocsmákban ingyen ihatott, a fogyasztását a közösség fizette ki.

  Rövid, mint a pünkösdi királyság
  Európa jelentős részén már a középkor óta tartanak pünkösdi vagy májuskirály-választást, ez a legismertebb pünkösdi hagyományunk. A királyt, amint arról Jókai Mór is írt Egy magyar nábob című regényében, lovasversenyen választották, ezt néhol egyéb erőpróbák is kiegészítették. Egy XIX. századi szokásleírás szerint a győztes „egy évig minden lakodalomba, ünnepélyre, mulatságra hivatalos, minden kocsmában ingyen rovása van, amit elfogyaszt, fizeti a község, lovát, marháját tartoznak a társai őrizni, s ha netán valami apró vétséget követne el, azért testi büntetéssel nem illetik. Ilyen nagy úr a pünkösdi király egy álló évig”. Mivel csak egy évig tart az uraság, a mulandóságára, értéktelenségére utalva alakult ki a rövid, mint a pünkösdi királyság szólásunk./Forrás:A pünkösdi hagyományokról, népszokásokról bővebben/

  Mikorra ezt a levelemet megírtam, a szürke leplet elhúzták az égről és már látom a kék eget, igaz elég szegényes még, mert inkább egy kissé szürkéskék a színe.A fák ágai ide oda hullámoznak, ahogy a szél úrfi kénye kedve szerint mozgatja őket.
  Nem tudom, hogy ebből még mi fog kialakulni?Igaz sok programot nem terveztem mára, hiszen ma van a Farmos találkozó.Kiváncsi vagyok, vajon hányan jönnek el, azt gondolom, hogy itt is fogyatkozik az érdeklődő létszám már, mint a topik látogatásokon is kitűnik.

  Kívánok mindenkinek nagyon szép és derűs napot!!!
   
  henrietta1223, -W-595-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 19. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot ifjúság!

  A pünkösd hamarosan letelik, vége lesz. A csemeték nem jöttek, más elfoglaltságuk akadt a napokban. Az idő is olyan volt, ami nem csábított kinti tartózkodásra. Esni nem sok esett, de mindig, vagy majdnem mindig lógott az eső lába. Maradtunk kettecsként a felségemmel. Éjjel esett valamennyi. Éjjelre megint jósolnak valami esőt, meg holnapra is, de mint tudjuk, a májusi eső aranyat ér. Lesz aranyunk bőven. (Meg gombák a növényeken ily párás időben!)
   
  henrietta1223, _Ilona49_ és zsani_apja kedveli ezt.
 20. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép napot!

  És mi ér többet 1 Májusi esőnél?.......Kettő Májusi eső.
   
  zsozso577, henrietta1223, -W-595- és 4 más kedveli ezt.