Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Kedves Edina!
    • Jó,hogy vállaltad Ági váratlan visszavonhatatlan,végleges távozása miatti döbbenetünk,fájdalmunk miatti némaságunk "megtörését".
    • Ági ma egy hónapja már az égieknek süt-főz,jóllakatja őket finom sajtos pogácsákkal és gondoskodik arról,hogy a szépségápolást -kozmetikust,fodrászt,körmöst - se hanyagolják.
    • Az űrt itt hagyta nekünk.....de az élet .....és a játék is....megy tovább.

zsozso577, Csacskamacska, Ms.AbyZu és 4 más kedveli ezt.
  2. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Szia!
    Igen bármennyire is fáj, tovább megy az élet.Attól a szívünkben marad.
    Olvasgatlak ám benneteket..... Azért írjatok.....

Ms.AbyZu, _Ilona49_, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Tudom, hogy minden megy tovább....de én még mindig alig tudok megszólalni!....lassan csak megtérünk!

Az is igaz, hogy már alig vagyunk itt a topikban....akik írunk is...bár más helyen is hasonló a helyzet.

Ilona....szanatórium?....van már kilátásban?

4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!

Az élet és a játék is megy tovább valóban, csak talán kicsit lassabban, döcögősebben.

Erzsike, igen, itt marad a szívünkben, emlékezni fogunk rá!
    Ilona, jól gondolod, ott fent sürög, forog, mert nyugton sosem maradt!
    Zsozsó, nehéz is a megszólalás, talán majd csak könnyebb lesz, ahogy telik az idő!

Rátaláltam a fórumban egy régi ismerősre, Aranyvirágra. Ki emlékszik rá? Sok évvel ezelőtt itt volt közöttünk, talán újra visszatér.

Edina, milyen volt a hétvégi falunap? Volt valami különös, valami rendhagyó?

Megtörtént a baha nagy fejlesztése. Mit szóltok hozzá?
    Kaptunk bőven újdonságokat, lehet termelni, lehet gazdakörizni is! El leszünk egy darabig vele. A baha nekem kicsit mostoha, rég ott toporogtam a 800-as szinten. Most aztán ugrottam egy jó nagyot és aratom, vetem az új virágokat, etetem az új állatokat. Persze a fákról sem feledkezem meg, gyűjtöm a termésüket, sok kell a gazdaköribe! Örülök, hogy újra felpörgött a bahás tevékenység!

Új virágunk a Tahiti gardénia

Egy kis érdekesség a Tahiti gardéniáról:

A tahiti gardénia, ismertebb nevén Tiaré, Polinéziában őshonos virág. Csodálatos tulajdonságai és csodálatos illata miatt már évezredek óta használják ebben a trópusi paradicsomban. Ez egy kis örökzöld cserje, amely 1-4 méter magasra nő. Virágai 5-9 cm átmérőjű, nagy, gömb alakú virágkoszorúval rendelkeznek, és erősen illatosak. Magas illóolaj-tartalma és illata miatt a parfümkészítés egyik legértékesebb alapanyaga.
    Azonban nemcsak gyönyörű illatukat értékelik e virágok feldolgozásakor. Szalicilsavtartalmának köszönhetően ez a virág gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és így segít a bőrnek az öregedés elleni küzdelemben. A Tiaré virágaiból monoi-olajat is készítenek, amely Polinéziában népszerű természetes kozmetikai termék. Számos krém, balzsam, maszk és napolaj fontos összetevője. Nemcsak a bőrre, hanem a hajra is használható. Regenerálja a száraz és sérült hajat, fényt ad és javítja a haj általános szerkezetét. Bár olaj, mégsem zsírosít, ellenkezőleg, gyorsan felszívódik. A monoi olajat az aromaterápiában is széles körben használják, mivel mámorító illata segít a nyugalom és a relaxáció érzését kiváltani.

upload_2025-9-16_16-42-27.jpeg upload_2025-9-16_16-42-42.jpeg upload_2025-9-16_16-43-29.jpeg

5. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórum mestere

Üdv Mindenkinek!
    Kedves Ilona!

Szerintem pár hónapon belül sok szomorúság volt, előtte pecástündér esete, akárhogy is még annál is hagy nyomot aki nem annyira ismerte.
    Évekig olvassuk egymás írásait, ki aktív, ki kevésbé, de itt vagyunk, mert szeretjük.:music:

Szia.:music:
    Örülök, hogy hoztál olvasni valót, erről a növényről nem volt ismeretem, tetszik.

Szüreti nap jól sikerült, lovasbemutató, főzőversenyek, táncok, veterán autó, traktoros menet volt, 20-30-40 éves csoda járgányokkal.

Idén nagyon sokan jöttek, jó idő volt. Nagyon meg dicsértek minket, mert ezt 4 en biztosítottuk, na meg 2 polgárőr és autós rendőrök.
    Kő kemény 38 órát voltam alvás nélkül, ebbe benne pénteki reggeli kelés, szombat esti haza érkezés ágyba kerülésig.

Hogy, hogy bírtam ki, álló munka, járkáltam, koffein hegyek abba volt méreg is energia ital, messziről kerülni szoktam ezúttal muszáj volt.
    Haza jutás Vácrátótról kalandos volt, Váci vonatállomásra át vittek és onnan vonatoztam haza xD, oda jutás meg volán Veresegyháza és ott vettek fel, mehettem volna autóval, de nem éri meg.

Aranyvirág hirtelen nem rémlik.

Szia.
    Mindenhez idő kell, emlékezve a lelkünkbe velünk van.
    Vicces Tihamér se ír, szerettem írásait olvasni.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 16.9.25, 19:39
    zsani_apja, Csacskamacska és Kuzdern kedveli ezt.
  6. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Kedves Mindenki! Az történt, hogy eltörtem a kezem(jobb) és nem nagyon léptem be. Szépen lassan eltuntek a szomszédaim. szépem kérem akik már szomszédaim voltatok, ismertek, gyertek vissza ha lehet. Szép estét!

zsani_apja, Csacskamacska és Kuzdern kedveli ezt.