Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jóóóóóóóó reggelt!

  Este nyolc órakor az áramszolgáltató beintett nekünk. Elment a delej a vezetékekből. Érdekes módon a közvilágítás egy része megmaradt, az ostornyelesek egy része világított. A házunk előtt és tőlünk nyugatra volt fény, de tőlünk keletre egy lámpa sem működött. Este tízig nyolc-tíz alkalommal visszajött ugyan az áram, de egy-egy másodperc múlva újra sötétbe borult minden. Tízkor úgy döntöttem, hogy én biz álmos vagyok már, tehát irány az ágy. Feleségem is egyetértett velem, ami azért nem egy megszokott dolog és ő is elfeküdt a rekamién. Felébredtem éjfélkor és meg mindig sötét volt. Egykor is, de még negyed háromkor is csak a sötétség volt az úr. Akkorra már kialudtam magamat, ezért felöltözve bevackoltam magamat a fotelbe és néztem a nagy semmit. Azon agyaltam, ha nem jön vissza a delej estig, akkor ha majd mégis lesz áram, a felolvadt húsokkal mi a fenét fogok kezdeni, hogy azért még se kelljen kidobni, mint fogyaszthatatlant. Elgondoltam, hogy egy részét megsütöm, egy másik részét feldolgozom fasírtnak, a daráltból lehet csinálni olyan tölteléket a rakottakba és lazanyákba (lasagne), oszt amit meg másként nem tudok hasznosítani, abból valamiféle pörköltszerű lesz, ééééés majd feldolgozva mehet vissza a hűtőbe, mélyhűtőbe. Persze ennek a tervnek azért a buktatója az, hogy MIKOR LESZ áram? Mert áram nélkül sütni-főzni sem tudok, nálunk nincs gáz. Csak és kizárólagosan villany. Szerencsére víz volt végig. Tettem félre két vödörrel a döntetlen ellátására, ha kell, meg egy ötliteres fazekat is megtöltöttem, azt meg innivalónak. Két műanyag flakont is teletöltöttem.
  Fél ötkor jött vissza az áram. Mivel a szobai villanyt szándékosan hagytuk felkapcsolva, rögtön tudtam, hogy na most, talán most! (Éber alvó vagyok.) Mentem is ki azonnal főzni kávét. Az első adagon már túl vagyok. A rádió/cd-lejátszó óráját beállítottam, a mikrobiét is. A villanykályháét most nem kellett, mert tavasszal lecseréltük, s az új nem olyan okos, mint az elődje volt, de a célnak megteszi.

  Akkor irány a farm. körbekukkantok, hátha ott is volt áramszünet. ... Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek ... ahogy a dal is tartja.
   
 2. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt!!

  Halkan jövök, ne ébresszek fel senkit!!

  Hááát, tegnap nálunk akkora, de akkor eső volt, hogy szinte az esőfüggönyön alig lehetett átlátni.Te jószagú rezeda, ebből mi lesz??S amilyen gyorsan jött olyan gyorsan tova is tűnt.Jól kieste magát és kész.Igaz most reggel még az ablakon most is látom a vízcseppeket, ebből következően az éjjel is esett az eső.
  A napocska is már kel, mert látom, hogy megvilágítja a szomszédban a fűstcsövet.Az egyik kéményen a hosszabitóján, éppen egy madár a reggeli vízmennyiségét fogyasztja./nézzétek el nekem , ha nem pontosak a megnevezések, de nekem valahogy ezek jutottak az eszembe/

  A találkozó jól sikerült, bár egyre kevesebben vagyunk már ott is.Hatan voltunk mindösszesen.Amikor megérkeztem megyek is le a szokott helyünkre, amikor az egyik pincér kérdezi, hogy vajon mit is keresek.Mondom is neki, s akkor igazított útba, hogy hol is keressem őket.Hiába, már itt is látszik a sok sok év, mióta játsszuk már a játékot.Valószínű, nekem is ez volt az utolsó.

  A kincskeresést befejeztem, igaz az eleje nagyon nyögve nyelősen indult.

  Legyen derűs és vidám a napotok!!
   
  henrietta1223, -W-595-, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
 3. Ms.AbyZu

  Ms.AbyZu Fórumprofi


  Üdv!

  Annyira bírom az írásait, mindig meg mosolyogtat.:music:xD
  Én is éber alvó vagyok, de újabban hullámokba alszok, úgy ébredek mint egy zombi:wuerg:, tuti az össze-vissza melótól.
  Pihentem most 3 napot, egyedül ezt se élveztem, plusz ma éjjelre kell menni melózni.

  Szép napot mindenkinek!
   
  Utoljára szerkesztett: 21.5.24
  henrietta1223, -W-595-, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 4. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Itt a csücsökben pénteken volt utoljára egy nagyon nagy eső...azóta csak a lába lógott! Mint, ma is!

  Holnap utazom....közel leszek a Tiszán-túliakhoz! Már megint lesz benne egy kanyar. A vonat csak Kelenföldig megy.
  Onnan metrózhatok! Aztán választhatok a gyors és a komótos átmenetel között. Azt hiszem, már eldöntöttem, nem szaladok.
  Ráérek....én a következő vonattal is menni. Hová is sietnék? Így is odaérek....2 órával később! Nahhh...nem teljesen!

  Marika...sokszor én is kacérkodtam azzal a gondolattal, hogy elmegyek egy ilyen talira. Ám innen elég maceráns....nahhh
  meg egyedül elindulni....nem nagy buli. Így hamarjában meg is gondoltam magam.
  Deeee....így is találkozok farmgazdákkal. Régen amikor még meg volt a topik...rendszeresen találkoztunk.
  Aztán az idő vasfoga és az ellentétek csorbítottak! Ám egy gazdával azóta is találkozunk rendszeren.
  Van még 3 gazda...akikkel ilyen-olyan módon tartom a kapcsolatot. Akikkel, ha nem lenne a farm, biztosan nem találkoztam
  volna. Meg aztán itt van ez a topik! Már annyi idő eltelt így együtt....hogy sokszor azt hiszem, hogy ismerjük egymást személyesen is.

  Az eventet lassan komotósan befejeztem. Nem is igyekeztem a gyorsaságra....annyira jelentéktelen volt az egész.
  Tudtam, hogy így is végzek vele.

  Megyek a konyhába....aztán elkezdek pakolgatni. Nahhh....nem, mintha olyan sok mindent kellene vinni....csak a lapi a fontos!
  Azt vagy annak egy tartozékát ne hagyjam itthon. A többi lényegtelen....megoldható otthon is.
  Apu...mindig azt mondta, hogy a pénz a legjobb utitárs!

  Legyen szép napotok!
   
 5. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Az eventet én is befejeztem, a kerék adott 1x vagy 2x +1 növény bónuszt, de csak komótosan termeltem.
  Eső itt is volt.
  Már legalább 1-2 hete az éjszakai alvásom kuka.... alszom 2 órányit, felébredek és nem tudok vissza aludni, csak forgolódok... :sleepy:.

  Marika, nem voltatok sokan a talin, de a lényeg, hogy így is jól sikerült.

  Zsozso, jó utat Neked.
   
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Marika, a találkozók bizonyára nagyon jók, de nehéz összehozni úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Nagy szeretettel emlékszem vissza azokra a találkozókra, amik itt voltak Debrecenben. :) Téged is itt ismertelek meg személyesen. :) Az évek telnek, már nem mozgunk olyan fitten és a találkozók is elmaradtak ilyen, meg olyan okok miatt. Barátságok viszont megmaradnak többségében és ez nagyon jó!!!

  Zsozsó, jó utat és érezd magad jól otthon! - (majd integetek..:))

  Ági, kellene a pihentető alvás, de tudom, ez most nem olyan könnyű. Csak bízni tudok benne, hogy fogsz tudni aludni többet is hamarosan. Muszáj, mert az erődre szükség van!

  Ms.AbyZu és Tihamér, akik szintén rossz alvók, kevés alvással is beéritek. Időközönként ez nem változik, vagy mindig ilyen rossz alvók voltatok? A három műszak tuti bekavar.
  Tihamér, ez meg így igaz, hogy kell egy kis áramszünet időnként, csak az a baj, hogy már annyira megszoktuk, hogy van áramunk, világosság, hűtő, stb., hogy amikor elmegy az áram, szinte megbénulunk.

  Lajos, kiállás, beállás biztosított már?

  A hétvége nekem elég mozgalmas volt. Időjárás nem úgy alakult, mint azt a levelibékák jósolták, mert eső az aztán nem volt. Szombaton délután sütögettünk a kertben, finom vacsora készült. Vasárnap kirándultunk. Tervbe volt Hollókő, ott várjátékok, ünnepi hagyományok felidézése volt, de elvetettük és Szilvásváradra mentünk. Azért döntöttünk így, mert tudtuk, hogy mindenhol sokan lesznek és a vár kisebb, ott nagyobb tömegre lehetett számítani, míg a Szalajka völgyben jobban megoszlik a nagyobb területen a sok kiránduló. Nagyon kellemes volt az idő, egy óra alatt sétáltunk fel a Fátyol vízeséshez, ami még mindig lenyűgöz szépségével. Ebédre ropogósra sült pisztrángot ettünk, majd pedig szépen lesétáltunk a patak mentén. Hazafele megálltunk egy búzamezőnél, amely tiszta piros volt a rengeteg pipacstól. Igazán nagyon szép volt, ilyet még nem is láttam. Valószínű a búza gazdája nem örült neki annyira, mint azok az emberek, akik megálltak megnézni.
  Tegnap pihenő volt.
  Ma reggel 6.30-kor már zúgtak a gépek és elkezdték az aszfaltozást. Délutánra befejezték azt a részt, ami engem is érint. Holnap folytatják és talán kész is lesz. Kimenni, bejönni nem lehet autóval. Tegnap este, akinek ma kellett az autó, az kiáll a környező utcára. Azt mondták, hogy holnap délután átadják a forgalomnak az utat. Zajos, meg bűzös volt, de fontosabb az, hogy jó utunk lesz!

  Farmra kevés idő maradt, de annyira nem is hiányzott. Vetettem hosszút és ezzel le is tudtam.
   
 7. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó estét!

  Nem tudom, hogy mikor voltam jó alvó. Arra emlékszem csak, hogy sosem aludtam annyit, mint már rendes ember. Kevesebbel is beértem mindig. Régóta korán megyek aludni, - már most is túl sokáig vagyok fent - de korán is keltem. Amikor még mentem dolgozni, általában már öt órakor bent voltam a munkahelyemen, pedig csak hatkor kezdődött a munka. Ámbár ha öt óra tízkor értem be, már kérdezték is. - Mi van főnök? Elaludtál? - De ez már régen volt. Még régebben meg az volt a szokásom, hogy nappal aludtam, éjjel meg fent voltam és ordítottam. Igaz, ez életem első hat hónapja volt. Erre nem emlékszem, csak arra, hogy anyám, nagyanyám és a velünk élő nálam tizenöt évvel idősebb nagybátyám sokszor emlegette.

  Az, hogy az előző éjjeli áramszünet miért volt, és főként, hogy miért tartott ily sokáig, nem tudom. Keresgéltem a neten, de semmi érdemlegeset nem találtam. Annyit tudtam csak kideríteni, - de az is csak mások által hallott - hogy állítólag madzagszakadás, pardon, KÁBELSZAKADÁS volt, s nehezen találták meg a helyét. Nem az egész város borult sötétbe, s nem is egyszerre ott, ahol volt áramkimaradás. Volt ahol előbb ment el, de előbb is visszaadták a feszültséget, máshol meg nem is volt semmi gond. Nekünk volt kivételes szerencsénk, hogy a leghosszabb nálunk volt, nyolc és fél óra. Ami megnyugtatott, hogy amikor ismét lett áram, a hűtők egyből indultak, s a mélyhűtő ellenőrző ledje ZÖLD fénnyel világított, ami azt jelentette, hogy remekül bírta, nem melegedett fel. Azóta sem nyitottuk ki. Se én, se feleségem őméltósága sem. Minden más meg olyan, mint előtte volt. Az is tény, hogy nagyon hozzászoktunk az elektromos áram jelenlétéhez. Talán túlságosan is függünk tőle.

  Szép éjszakát kívánok minden gazdának!
   
  -elzemari-, henrietta1223, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 8. Ms.AbyZu

  Ms.AbyZu Fórumprofi


  Jó reggelt!
  Végre haza értem, ittam 1 kávét, álmos még nem vagyok, meg van házimunka.
  Alap alvásaim 5-6 óra, ez most felborult, jó ideje.
  Heti 2 x éjjel járok ellenőrizni több címre, 22 vagy 23 ó indulok, rám van bízva melyik nap a jó, hajnal 5-6 érek haza.
  Ehhez igazítom a nappalost, de van amikor délután megyek. Ezek tízen órás munkák.

  Biztos jó lehet egy ilyen találkozó, kedves szomszédom 1 x hívott, sajnos nem volt akkor jó az időzítés.

  Üdv Edina
  Szép napot mindenkinek!
   
  Utoljára szerkesztett: 22.5.24
  -elzemari-, henrietta1223, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 9. Tündi1001

  Tündi1001 Fórum parancsnoka

  Szép estét!

  Ma amikor hazaértem a CT-ről akkor szivsttyúzták a vizet.
  Már megint lóg az eső lába.
  A negyedikről fényképezve:Karbantartás alatt... A képek nem vésznek el, és az oldal is hamarosan elérhetővé válik!
  Előző mondatot a képfeltöltó dobta. Valahogy nem akar összejönni a vizes kép.
   
 10. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Edina, biztos nem könnyű a munkád, a három műszak megviseli az ember szervezetét. Hogy bírod?

  Tihamér, megmenekültél a főzőcskétől, az áramkimaradás nem tartott szerencsére olyan sokáig, hogy kiolvad volna a fagyasztó tartalma!

  Lajos, kép majd lesz, vagy nem, lehet elmosta a víz..;)

  Nálam hurrá van, lehet ráhajtani az újonnan aszfaltozott útra! :) Holnap már én is kocsiba ülök és (megyek is vele) - ide kellett írnom, mert még leütötte volna valaki a labdát, hogy csak ülök majd az autóban? Vannak még hiányosságok, de azt már meg tudják csinálni úgy is, hogy forgalom van az utcában.

  Holnapi eventet kezdem, mert event. Lehetne jobb is, de ez van.

  Jó éjt, aludjatok jól!
   
 11. Tündi1001

  Tündi1001 Fórum parancsnoka

  Szép napot!

  A víz az mindent mos!
  Képfeltöltés még mindig nincs.
  Már csak ki kell találnom hány hónapig ne jöjjek?! Mert minek.
   
 12. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Ez eszedbe se jusson!!! Ilyet nem találsz ki, tessék jönni, különben hiányolni fogunk, emlegetünk, akkor meg csuklani fogsz és az nem jó!!!
   
 13. Ms.AbyZu

  Ms.AbyZu Fórumprofi


  Jó reggelt!:music:
  Most tudtam jönni válaszolni, hosszú nappalos meló nem engedett.o_O
  Eventbe bele se fogtam, ki kell hagynom. Ma délutánra megyek. Aztán holnapra marad az éjjeli meló.:wuerg:
  Muszáj bírni, de nem jó így. 1 mellék melót, nem rég dobtam. Ami sok, az sok.
  Vettem gyógyteákat, hogy bírjam.
  Az alvást hagyjuk, tegnap állva el tudtam volna aludnixD

  Jobbulást mindenkinek, aki gyógyulgat.
  Szép napot!
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
 14. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot!

  Volt szerencsém folyamatos műszakban dolgozni. Nappal, délután, éjjel, pihenő. Huszonnyolc naponként mindenből 7-7. Azt sem lehetett megszokni, csak elviselni. Se húsvét, se karácsony, se szilveszter, csak a munka, mert a gyártás folyamata nem állhatott meg. Hétvége mindig három napos volt. Volt ismerős család, ahol a szülők ellentétesen dolgoztak, hogy a csemetéket el tudják látni. Mert óvoda, iskola nem akart alkalmazkodni a folyamatos műszakhoz. És nem volt mindenhol ráérő nagyi sem. Aztán vannak ahol meg nem a gyártás miatt, hanem az emberek miatt nem állhat le az adott tevékenység. Fegyveres testületek, egészségügy, energiaszolgáltatás, személy és teherszállítás, állatok gondozása, stb. Nem lehet megmagyarázni a tehénnek, hogy most nem kapsz enni, inni, nem fejünk meg, majd ha vége lesz az ünnepeknek. Az a barom nem érti meg, csak bámul, mint borjú az új kapura, ha az őt ellátó személy ilyeneket mondana neki. A mentők sem mondhatják, hogy majd az új évben megyünk a szülő nőhöz, addig tartsa vissza azt a világra jönni akaró csemetét. A boltot be lehet zárni, de a börtönöket nem lehet őrzés nélkül hagyni, bár ha jól meggondolom, ha egyszer is megpróbálnák, lehet, hogy nem is kellene visszamenni a porkoláboknak, mert a fogvatartottak lelépnének. A tűzoltókra is furcsán néznének, ha azt mondanák, hogy csak a feltámadási körmenet után megyünk locsolni, addig égjen csak a ház. A biztonsági őrök is ha nem lennének folyamatosan, asszem hamarosan szétlopnák az egész országot. Már ami megmaradt belőle.

  Én délután tudtam volna aludni, de nem hagytak. Valahol, valamelyik szinten a lépcsőházban lakásfelújítás zajlik. A gépi fúró. véső, mittudoménmi, néhány percenként feldübörög. Aludni majd csak éjjel lehet. A pilláim le akarnak csukódni, de nem lehet elszunnyadni. Azt nem tudom, ha van valakinek kicsi gyereke, az MIT TUD ilyenkor tenni. Egész nap nem róhatja a kicsivel az utcákat, pláne esőben nem. A kicsi meg aludni akar, s ha nem tud, az hót ziher, hogy nyűgös lesz és bömbölni fog. Attól meg az anyuka is tiszta egy ideg lesz. Szóval .... A lépcsőházban negyvennégy lakás van. Az legkevesebb száz ember. Túl kell élni a felújításokat, nincs más alternatíva. - Alternatíva. Bosszant, amikor azt hallom, hogy alternatívák. Olyan pedig nincs. Az alternatívának nincs többes száma. Az választási lehetőség KÉT valami között. Tévében is sokszor hallom, pedig ott elvárhatná az ember fia, lánya a helyes magyar szót, beszédet. - Megyek és behörpintek némi fekete löttyöt, talán segít.

  Tegnap voltam a mazochista klubban, a helyi kórház gasztroenterológiáján. Másfél éve voltam ott, és akkor fájdalmas élményben volt részem. A doktor néni mondta, hogy azért, mert az én beleim - nyavalya essen a beleimbe! - be voltak gyulladva. Most abban bíztam, hogy nem lesz gyulladás, nem fog annyira kellemetlen lenni. Amilyen szerencsém nekem van, csak azért is be vannak a beleim megint vagy még mindig, tudja a jó isten, gyulladva. Szóval megint nagy élményben volt részem. Azt nem mondom, hogy hej, de jó dolog, de túl kell élni. Igaz, kaptam kábító gázt, de félidőben azt is elvették tőlem, mert azt is irigylik a szegény embertől. Mondtam a végén, mikor már annyira, amennyire összeszedtem magamat, hogy hááát félidőben úgy éreztem, mintha messziről beszélnének hozzám, lassabban tudtam megérteni azt, amit közben kérdeztek, mondtak. Mosolyogva mondta a felettébb csinos dokinéni, hogy mi is észrevettük, azért vettük el a gázt. Akkor mégsem gázkamrában voltam, ezek szerint. Mondták, hogy találtak egy három milliméteres polipot ott, ahol be van a belem gyulladva, levadászták, elküldik vizsgálatra és majd egy hónap múlva a megadott telefonszámon érdeklődjek. Aztán az eredményt majd postán megküldik személyes használatra. Akkor várhatok ismét. Ez volt másfél éve is, akkor nem volt rosszindulatú, remélem most sem. Ha mégis az, akkor inkább ne is üzenjenek, küldjenek semmit, inkább kaparjanak el a temető sarkába. Egyszerű és gyors megoldás. Meg olcsóbb is, mint herdálni az adófizetők pénzét vén nyuggerre.
  Itthon néztem meg a kiadott papírt, mi van írva rá. Olvasom, hogy izé meg izé, meg ... - Visszafelé jövet 95 centiméterre (onnan) három milliméteres polipot vettünk le. - .... Hogy mi? Miii??? Visszafelé jövet és kilencvenöt centi? Hát meddig dugták fel, ha már visszafelé is még egy méter volt hátra? Édes jó istenem! Csak nem akartak feljönni a garatig, megnézni az egész emésztő rendszert? Jesszus!!! ... Kaptam egy doboz bogyót is a belem gyulladására, amely bogyó egyben a reumás ízületekre is jó hatással van. Vagy lenne, de az én patáim, pardon, uszonyaim most is úgy, de úgy sajognak. Érzem, hogy valami változás lesz a közeljövőben. Na már most. Vagy kevés idő telt el az eddig bevett négy bogyó óta, hogy lehessen érezni a hatást vagy nem is jó az a sárga színű bogyó. Lehet, hogy a kecske vagy nyúl bogyója hatásosabb lenne, ha azt szedném, mint ez. Ráadásul, ha ez a doboznyi elfogy, írassak fel a háziorvossal annyit, hogy három hónapig szedjem, mert addig szednem kell. Elolvastam a mellékelt tájékoztatót, van egy olyan rossz szokásom, hogy mielőtt egy ÚJ bogyót beveszek, mindig elolvasom, mit is ír a hogy is hívják. Elhűlve olvastam a hosszú listát arról, hogy milyen mellékhatásai lehetnek. Még súlyos, akár halásos is, bár rendkívül ritka esetben. De az sem tud vigasztalni, ha gyógyulás helyett feldobom az uszonyaimat. Ennél csak az volt a viccesebb, amikor tegnap töltöttem ki a kérdőíveket, és az egyiken az utolsó kérdés az volt, hogy: Jelenleg terhes? A nővér röhögőgörcsöt kapott, mikor megkérdeztem.
  - Nézze! - Toltam előre a potrohomat. - Én már a tizedik hónapban vagyok, túlhordom a bébit. Akkor most írjam be, hogy IGEN?
  Nem válaszolt, csak a fejét rázta és nevetett. Engem már mindenki kiröhög, ha megszólalok. Lehet, nem is kellene semmit sem szólnom sehol sem. Beszélni ezüst, hallgatni arany.

  Hazafelé kétszer kellett leülnöm padra, mert éreztem, hogy a hangok messziről jönnek, kezdtem szédülni, émelyegni, azt meg tapasztalatból tudom, hogy az ájulás jele is lehet. Szerencsére feleségem elkísért oda is, meg vissza is. Aki nem volt még ilyen vizsgálaton, ajánlom, menjen és próbálja ki. Nagy élményben lesz része, ha szerencséje lesz! Meg a felkészülés a vizsgálatra. AZ sem semmi. Akit érdekel, olvasson utána a neten, mert én már megint túl sokat jártattam a számat itt.

  További szép napot!
   
  zsozso577, -elzemari-, Ms.AbyZu és 3 más kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Számomra ismeretlen a három műszak. Bizonyára meg lehet szokni valamilyen szinten, de, hogy nem a legjobb az biztos.
  Edina, kell is a "dopping" a gyógytea, hogy bírd!
  Tihamér, volt részed mindenben. Mennyire tudott a szervezeted alkalmazkodni hozzá, hogy más-más időpontban tudtál aludni, ill. volt lehetőséged aludni, az már más kérdés. Nappali alvás bizony nehézkes, mert a zajok gátolnak a pihentető alvásban. Fiatal(abb) voltál, bírtad, akkor is beérted kevés alvással? Sohasem tudtam nappal aludni. Nem is voltam ráutalva, mert mindig délelőtt dolgoztam. Mostanihoz viszonyítva korán keltem, délelőtt munka, kora délután már az itthoni munkákat végeztem, meg készültem másnapra, de az nem volt időhöz kötve. Főtt a vacsora én meg csináltam az iskolai dolgaim, vagy ment a mosás, de közben tudtam mást is csinálni.
  Nagyon rosszul viseltem azt, amikor a szülők a nyár közeledtével nagy gondban voltak, hogy hol legyen a gyerek a nyár folyamán. Volt akinek a szülők tudtak segíteni, ment a gyerek a nagyihoz, de sajnos olyan is volt, hogy táborról táborra járt a gyerek.

  Az orvosi tortúrádhoz csak annyi, hogy bár ne kellett volna menned!!! Még olvasni sem jó, hát még átélni.
  Szűrővizsgálatokra menni kellene, de besz..ri vagyok, így nem megyek, annak ellenére, hogy tudom, hogy igenis menni kell!

  Ma nálunk háromszor volt nagy zuhé. Esővel jött jég is, ami nem hiányzott. Májusi eső aranyat ér, de talán már elég lenne. Virágaimat kiraktam a kaspókból, mert már nem győztem kiborogatni a vizel a virágok alól.

  Eventet csinálom, valamikor biztos kész is lesz.

  Jó éjt, aludjatok jól, ébredjetek mosolyogva!
   
  -W-595-, zsozso577, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
 16. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó reggelt mindenkinek!

  Tegnap késő délután volt némi eső. Egy óra alatt mindenhol pocsolya keletkezett, ami nem is csoda, mert az az egy óra alatt leesett húsz mm. Az meg sok. Néztem a neten, nálunk volt, de Győrben alig. Aztán volt, ahol meg több esett ötven mm-nél is. Az már tényéleg kiadósnak mondható.

  Írtam tegnap, hogy lakásfelújítás van a lépcsőházban, ezért napközben alvás nem lehetséges. Mondtam reggel a feleségemnek, hogy az éjjel rosszul aludtam, mert este fél kilenckor ugyan elmentem aludni, de tizenegykor már fent voltam. Újra elaludni csak fél négykor tudtam, de fél hatkor már felevett a rosseb. Erre letolt kedves nejem, hogy azért, mert nappal túl sokat alszol, éjjel azért nem tudsz. Az az oka a rossz alvásomnak. Hiába, amit a feleség mond, az mindig igaz. Akkor is igaza van, ha én nem tudtam aludni napközben semmit. De ha Ő - a feleség - szerint túl sokat aludtam, akkor túl sokat aludtam. Ellentmondani egy feleségnek értelmetlen. Régen, fiatalabb koromban sem voltam hétalvó.

  Voltam kint a piacon is. Én elindultam a közeli élelmiszerboltba, a feleségem meg a piacra, mert ő gyalog megy, én meg majd az élelmiszerbolt után a drótszamárral, tehát gyorsabb leszek, majd utolérem. Félúton voltam, mikor megszólalt a mobilom. Megálltam, elővettem a távrecsegőt. Hát persze, hogy a feleségem volt. Az iránt érdeklődött, hogy mikor kerültem el, mert ő kint van ugyan a piacon - épp most ért ki - de nem lát sehol. Mondtam, hogy félúton vagyok, majd hamarosan kiérek. Kint benézett a piac melletti húsboltba, vett töpörtyűt. Én meg várakoztam. Aztán mentünk keresni ezt meg azt. Csösznyét láttunk, kilója kettőezer-nyolcszázért volt, azt nem vettünk. Vettem viszont hétszázötvenért szép uborkát, sósnak, kovászosnak kiváló. Volt olcsóbb is, meg drágább is. Hatszáztól ezerkétszázig szórtak az uborkák árai. Vettem kaprot is, mert a kis leveleket összevágom, lefagyasztja majd a feleségem, kapormártáshoz, némely főzelékhez kell. A szárát meg megmosom és beteszem majd az uborka alá, amit el akarok tenni későbbre. Fermentált, sós uborka lesz, amit a kis unokám következetesen kovászosnak mond, de nem az.

  Megyek eszek valamit reggelire. Nem mintha megérdemelném, csak úgy, szokásból.

  Szép napos napot, mint amilyen most van nálunk!
   
  Csacskamacska, Othep, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
 17. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jóóó reggelt!

  Hááát, tudom ezzel nem illik mondatot kezdeni, de most én bizony megszegem.Szóval, voltam újból kirándulni Nagymaroson.Egy kedves ismerősömnek meséltem a korábbi kiruccanásomról, és mondja nekem, hogy biz ő is nagyon szívesen eljönne velem.Miután nagyon szép idő volt nosza rajta szombaton elmentünk Nagymarosra.

  Csoda jópofa dolog történ, ott meg velem, velünk.Most nem ott mentünk le, ahol én már korábban megtettem az utat, hanem másik útirányban.Jól meg is lepődtem, mert teljesen új megvilágításban láttam a várost, mint aki még sohasem járt erre.Ráadásul volt egy katolikus találkozó és nyitva volt a Szent Kereszt templom.Be is mentünk azonnal.Csoda szép volt, amely valószínűleg a 13. század végén épült, négy évszázad átépítései során kapta mai arculatát. A templomtorony a Dunakanyar egyetlen ma is álló középkori egyházi műemléke. A városi kiváltságot biztosító okirat 1324-ből tesz róla említést.
  A templomot 1771/72-ben barokk stílusban építették újjá.
  Nagyon szépek voltak a mennyezeti képek,a szentély felett Atyát ábrázolja, előtte galamb képében a Szentlelket látjuk. A középső mennyezeti képen Jézus Krisztus, mellette valós alakok: egy apáca, egy szerzetes és egy svájci gárdista után XI.Piusz pápa a pápai hármas koronával, a tiarával. Mellette Csernoch János, utolsó koronázó bíboros-hercegprímás és Kohl Medárd püspök, aki felszentelte az 1926-os felújítás után a templomot.

  Igazából nem akarom és nem is tudom az egész templomot bemutatni, ha egyszer arra jártok és szerencsétek lesz, hogy nyitva van, nagyon tudom ajánlani , mert nagyon szép.

  Ott tartottam, hogy el voltam varázsolva, hogy most merre is induljunk.Azt tudtam, hogy merre van a Duna, igy aztán előre.Történt egy csoda is velünk, mert ahogy a templomból kijöttünk, egyszerre belecsöppentünk a szombati piacba.Miután nagyon szeretünk piacozni, s itt aztán igazi termelői piac volt, csak élvezkedtünk.
  Mindjárt az elején csodás zöldborsót kínáltak, 2000 Ft áron.Gondoltam, hátha máshol, másik árusnál talán lesz olcsóbban is, és tovább mentünk.Igen ám, de ott meg szép nagylevelű spenót mosolygott rám, és naná, hogy nem tudtam ellenállni neki.Az is 2000 Ft.Elmosolyogtam magamat, hogy mi a szösz, itt minden 2000 Ft?
  Kértem fél kilót, de ahogy pakolta, meg is álltunk 40 dkg-nál, hiszen az is elég lesz.Tovább indultunk, és akkor meg a sok izgalmas sajtok, de itt azért már álljt parancsoltam magamnak, mert azért az egész piacot mégsem lehet megvenni.
  Következtek a disznóságok.Szalámi, sonka, szalonna, töpörtyű.Na itt azért egy kicsit megálltam és elgondolkodtam, hogy de jó is lenne egy kis töpörtyű.Igen ám de amikor az árat megnéztem menten le is esett az állam, de hamar felkaptam és indulás tovább.5200 Ft / kg.A kisördög meg ott hancúrozott bennem, hogy most mit sajnálod magadtól, vegyél csak belőle.Igy is lett és kértem nagy szerényen tíz dekát.Bele is markolt a nylon zacskóval a kedves eladó és tizenhét , mondja,rám néz, és én persze intettem, hogy rendben.Egyszer élünk, a csudába is.
  A zöldborsó viszont nem akart mutatkozni, hiába nézegettem az árusoknál.Voltak ott még kapszulákból készült nyakláncok is,amiket éppen ahogy elnézegettem, még meg is kérdeztem az eladóját, hogy miképpen jutott az eszébe, pont az, hogy igy használja fel az elfogyasztott kávék göngyölegét.Már láttam máshol is, hogy készítenek ilyen nyakba valókat, karkötőket, sőőőt még fülbevalókat is. Volt még házi készítésű sütemények is, almás pite, pogácsa,sajtos rudacska, túrós bukta, te jó ég mi mindet lehet itt kapni.
  Jaj, majd elfelejtettem még a bónuszt.Ahogy ballagunk és nézelődünk, egyszer csak megakad a szeme az újhagymán.Szép hosszú volt az az része, amit elfogyasztunk, mondta is a hölgy a nevét, de már elfelejtettem.Az érdekessége még az volt, hogy nem volt kötegelve, hanem egyesével volt kirakva.Akkor megkérdeztem az eladóját, hogy akkor most hogy kérje, és mennyiért.Öt darab 400 Ft.Volt valami igaza az eladónak, mert ha lett volna kenyér is ott eladó, akkor már meg is lehetett volna az ebédünk.Egy kis töpörtyű, vagy szalonna és a hagyma, kell ennél jobb??Azért a sült hal sem volt rossz!!!

  Miután már lassan a piac végéhez közeledtünkén bizony visszamentem a zöldborsóért, mert arra gondoltam, hogy tavaly is azt vettem észre, hogy bizony alig ettem finom zöldborsót, és már vége is van az érési idejének.Vettem is fél kilót, szépen gömbölyödtek benne a magok.Gondoltam de finom is lesz holnap belőle a borsóleves./csak halkan jegyzem meg, hogy mivel nagyon dúsak voltak a hüvelyben a magok, főzelék lett belőle./

  Lassan elhagytuk a termelői piacot és indultunk a Duna partja felé.Ahogy közeledtünk, akkor jöttem rá, hogy miért éreztem magamat idegennek a városban, mert a másik utcán mentünk lefelé, és arra még nem jártam.Az idő csodalatos volt, elég sok kiránduló járt velünk együtt az utcán.Meg is pihentünk az egyik padon, és ráláttunk a szélesen hömpölygő Dunára. A parton kis gyerekek gázoltak a hideg vízben, egy szál kis nadrágban.Minket a frász kerülgetett, hogy nem fognak megfázni?Hiába ez a generációs különbség.

  Azért a part mentén a sült hal nem hiányozhat, igy aztán és el is végeztem a halevési szokásomat.Itt ért egy újabb meglepetés.A hal után inni is kell valamit egy jó kis fröccsöt.,Kicsi bor, sok víz.Azt mondja az eladó, hogy csak dobozos fröccs van.Úgy tűnik, hogy ez a nap a meglepetések napja, vagy én vagyok ilyen tudatlan.Igy aztán vettünk egy egy doboz fröccsöt.(3 dcl)Még ilyet, doboz fröccs.!!!!!!!!!

  Nem múlhat el úgy a nagymarosi kirándulásom, hogy a közeli Galéria kávézóba ne térjünk be, és az árnyékot adó diófa alatti asztalhoz ne telepedjünk le.Nagyon finom a kapucsinó, nagyok kedves a kiszolgáló hölgy,és az egész milliő, hangulatos.I Ez szokta a hangulatunkra a pontot tenni.

  Innét már csak a hazaindulás van, amit szép komótosan , ballagva teszünk meg az állomás felé.Az állomásom ugyan sokan szoktak lenni, de az emeletes vonaton bőven, kényelmesen utazunk hazafelé.

  Kicsit hosszúra sikeredett a beszámolóm, de nagyon jól sikerült napom volt.....

  Legyen szép és derűs a napotok...
   
  -W-595-, zsozso577, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
 18. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Tegnap hazaértem! Az utazás alatt megint volt egy kis bonyodalom...de lassan már hozzászokok.
  Igy most egy hónapig talán nem kell utaznom. Hoppá....tervezek egy Sz.helyi utat...de az itt van a szomszédban.
  Már régóta tervezem...de valamiért mindig halogatom. Aztán tervezem Lajos lakóhelyét is meglátogatni...de az messzebb van.

  Az eventeket szép, lassan befejeztem. Nem várom a következőt...most inkább pihennék egy kicsit. Valahogy belefáradtam
  a sok tennivalóban itt a farmon. Nem régen írtam is, az egyik szomszédomnak, hogy ideje lenne egy-egy evenet kihagyni.
  Nála már eljött ez a pillanat....ő már túl van ezen a döntésen. Azt is mondta, hogy mégsem dőlt össze a világ!
  Tudom ÉN! Ám, ha kezdődik egy event....akkor ahogy már írtunk is, a kezem elkezdi és az agyam utána kezd dolgozni.
  Ezen kellene változtatni! Hogy először elgondolkodni, hogy miért is kell nekem ez az event!??? Azon már nem is agyalok,
  hogy megéri vagy nem éri meg! Azt már tudom, hogy döntően, már induláskor azt gondolom, hogy elfér a többi között!

  Ági...nem láttalak mostanában. Csendben megkérdezem, hogy hogy vagytok? Tudom!...tudom!!! ....de mégis.

  Lajos...Te csak ne agyalj azon, hogy meddig nem jössz! Nem kell a hiszti....elég, ha mi nők hisztizünk!xDxD
  Meg????....Tudod! Árt a szépségnek!

  Tihamér....azt a bizonyos vizsgálatot, nem lehet altatásban kérni? Tudom, hogy az bonyodalommal jár...de van előzményed!
  Gondolok itt a fájdalomra!

  Nálunk az ünnep előtt adták át az új piacot....nem voltam azóta, megnézni. Valahogy nem vagyok nagy piacra járó.
  A héten talán eljutok oda...kíváncsi vagyok rá! Nahhh....az árak biztosan nagyon magasak lesznek.

  Most megyek ebédet kell készíteni...aztán a mosógépet is be kell indítani.

  Szép napot!
   
  -elzemari-, -W-595-, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
 19. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot mindenkinek!

  Itt az van, nem esik, de pénteken esett egy óra alatt húsz milliméter. Azóta csak olyan futózáporok voltak, nem jelentős mennyiségű csapadékkal.

  Altatással? Hááát ... Attól ódzkodok. Arra emlékszem jól, hogy amikor kilopták belőlem az epeköveket, akkor altatás volt. (1992 novembere.) Amikor a műtőasztalon feküdtem, kiemelték a közepét valamivel, ami jobb helyzetet biztosított az operáló orvosnak, de én úgy éreztem, hogy ketté akar törni a gerincem. Fájt és megkérdeztem az egyik ott ácsorgó alakot, hogy nem lehetne lejjebb engedni, mert nagyon fáj a derekam.
  -Egy pillanat! - szólt és én a következő másodpercekben már számoltam is, de nem sokáig. Talán ha ötig kellett. A következő, amire már ismét emlékezni tudtam, az az volt, hogy valahol vagy a pincéből beszélnek hozzám vagy én vagyok lent a pincében, de akkor is messziről és nagyon elmosódottan szólnak. Mondtam, hogy rosszul vagyok, lent lehet a vérnyomásom. Kértem, hogy hozzanak vizet és HA LEHET, kevés koffeint is tegyenek bele.
  - Ne játsza meg magát! Persze, hogy nincs jól, de most ébresztettük fel.
  - De mondom, hogy el fogok ájulni. Érzem!
  - Ne akadékoskodjon!
  - Mindjárt elájulok. Kérem!!!
  Na akkor elment a "kedves" nővér, hozott vérnyomásmérőt, majd:
  - Jesszus! Hívjatok gyorsan orvost! - Futkosás következett, jöttek a nővérek és az altatóorvos is. Adtak inni, nézték a vérnyomásomat. Amikor már éreztem, hogy jobban vagyok, közöltem is velük. Mondtam, hogy nekem általában alacsony a vérnyomásom, már többször elájultam. Tudom, hogy milyen, mikor következik be. Az altatóorvos leteremtett, hogy ezt miért nem mondtam meg neki a műtét előtt.
  - Én? Nézze! Ma szerda van. Hétfőn jöttem be a kórházba. Kedden megvizsgált a belgyógyászat vezetője. Annak mindezt elmondtam. Ha Ő nem írta ezt fel az adatlapomra, akkor Tőle kérdezze meg, hogy miért nem, ha meg felírta, de maga nem olvasta el, akkor meg magától kérdezze meg! - Nem válaszolt semmit, elment. Később toltak be valakit az intenzívre, akit szintén megműtöttek és nekiálltak ébresztgetni.
  - Szabó néni! Szabó néni, ébredjen! ... Szabó néni! ... Durr egy pofon. ... Szabó néni ébredjen! ... Öt-hat pofon után Szabó néni felébredt és jajongani kezdett. Elment mellettem a Csilla nővér - addigra már tudtam a nevét, Ő tényleg kedves volt hozzám - megkérdeztem tőle.
  - Nővérke! Én is ilyen nehezen ébredeztem, mint a Szabó néni?
  - Áááá!!! Maga sokkal nehezebben. Magát sokat kellett ébresztgetni. - Elképzeltem, mennyit püfölhettek, mire úgy-ahogy észre tértem. Szóval altatást, ha lehet, inkább mellőzöm.

  Most előttünk dolgoznak a szakemberek, nem a házban fúrják a sajtot.
  **********************
  Írtam még többet is, de nem engedte elküldeni a rendszer. Nem az ÉN gépem. Újra meg nem fogom írni. Akkor ismét megpróbálom elküldeni.
   
  -elzemari-, -W-595-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 20. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Marika, már megint remek kis kirándulásban volt részed! :) Egy termelői piac, az megmozgatja az ember érzékszerveit. Nyálelválasztás biztos, hogy elindul a tepertő és egyéb finomságok láttán. Az árak drágák, de finomabb, jobb amit ott veszünk, mint amit a boltban. Egy kis költést meg kell engedni magunknak ilyen helyen, mert így van, egyszer élünk!
  A hely nevezetességeit is meg kell nézni, ha már láttuk egyszer, vagy kétszer, akkor is.

  Zsozsó, egy utazás sokszor tartogat váratlan eseményeket sajnos, megtapasztaltad már többször is. Mivel gyakran utazol, ezért valóban lassan meg fogod szokni.
  A játékot lazábbra venni csak erős elhatározás kérdése. Valóban mit is vesztünk? A játék lendülete visz bennünket, de elérjük azt, hogy az ész felülírja a kezet. Kinél hamarabb, kinél később jön el ez az idő.

  Tihamér, a piacot rendszeresen látogatod, amint olvasom, te is azt veszed, ami kedvező áron kapható és ahhoz igazítod azt, hogy mit főzzél.

  Nálam hétvégén töltött paprika volt, mert ünnepeltünk és az ünnepeltnek ez a kedvence.
  Ma tüzetesen megnéztem a kis kertecském és bizony már vannak apró uborkáim és a borsó is szépen mutatja magát, igaz a csövek még igen laposok. Vannak kis paradicsomjaim is és a bab is kezd virágozni. Piacon egyelőre nem veszem ezeket, megvárom míg az enyém beérik. Kaptam elég apró sárgabarackot két rekesszel. Holnap átválogatom és a keményebbeket egészben rakom üvegbe, a puhákból lesz dzsem, igaz biztos nem sok marad, mert nagyon sokat meg fogok enni belőle.

  Tegnap és ma már nem volt eső, előtte viszont többször volt nagy zuhé. Holnap már locsolni is kell szerintem, hamar kiszárad a föld.

  Event ma kész lesz, már csak a rakosgatás hiányzik. Hétvégén erre nem volt időm.
   
  zsozso577, -elzemari-, -W-595- és 3 más kedveli ezt.