Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Szia Zsozso!

Bocsi, hogy nem idézlek, és csak így válaszolok ;):).
    Nálam is homály volt az event, mert olvastam vonalakról.... alakzatokról... értettem is melyik mit jelent de eléggé zavaros volt nekem, pedig olvasgattam az event csevegőt is.
    De Dolphin, teljesen érthetően írta le mit is kell csinálni.
    Én még csak egy próbát tettem, egy alakzatot raktam ki és lett 5300 játék pontom.
    Még én is csak a növényeket termelem, ma sikerült 2 x is kihasználnom a bónuszt.

Ma megtörtént az erkély beépítése, a szúnyog háló és a redőny még hiányzik.
    Nagyon megvagyok elégedve, szép és jó munkát végzett a mester - igaz ismerős, ő csinálta a nagyszobám ablak cseréjét is.
    A parketta cserét és a bútorok elkészítését a fiam fogja csinálni,:inlove: mivel bútor asztalos.

-elzemari-, Tündi100149, Ms.AbyZu és 6 más kedveli ezt.
  2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szia

Be lett falazva az erkélyed? ....ahol a korlát volt? ....vagy????
    Akkor Te sokkal többet értettel az eventből, mint én....szerdán. Egy nagy fekete homály volt!:oops::cry::p
    Aztán, hogy kiszedtem a Cápafoga kütyüt.... a felhő a következő célom....egyelőre ennyi! Aztán meglátom, hogy lesz tovább!

3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Edina, kedves kis " angyalod" van! :) Hogy szokott rá arra, hogy betakarózik? Te takargattad először és utánzott?

Ilona, köszi, már megint megfeledkeztem, 13.30 körül olvastalak, szerencsére tele volt a kupi, így az első kör után még betettem egy menetet és már több is volt a röpi, mint amennyire szükség volt.
    A mamutot a fák között keresd, írd be a fáknál a keresőbe: mamut és meg fog jelenni.:)

Ági, kitartás a felújításhoz! Remek, hogy az erkély már kész is! :) A bútor pedig bizonyára nagyon szép és jó lesz, ha a fiad készíti el!

Zsozsó, nem vagy egyedül, akinek még mindig nem színtiszta az event menete. A csevegőben olvastam egy játékostársunk hozzászólásában, hogy azért tart két hétig ez az event, mert az első hét kell arra, hogy megértsük...:) Tetszett!

Köszönet Dolphin moderátornak, hogy segítségünkre sietett, így már sokkal könnyebb véleményem szerint, a teljesítés! Ági, neked is könnyebb lesz a haladás a pontos és érthető Útmutatás után.

Egyelőre termelem a gazokat és gyűjtöm a röpiket. Az állatokból " előállítok" 10-10 darabot, hogy tudjak majd haladni. Kis farmon próbálkoztam, úgy érzem, hogy nem reménytelen a dolog, de figyelni kell. Ma már a nagyokon nem próbálok semmit, már fáradt vagyok, nem tudok rendesen koncentrálni.
    Az éjszakai + növényest tuti ki nem használom, én akkor alszom! Viszont a déli és az 17-18 órás az jó, akkor tudok aratni.

Jó munkát, jó játékot és pihentető jó éjt kívánok!

4. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Jó reggelt!:music:

Neki a takaró játék, meg el leste. 72 szót megtanult, 2-3 szavas mondatokat,ragozva is, amit kérdezek érti és válaszol, tudja milyen papagáj, sajna csúnyán is beszél,be tudja azonosítani a családtagokat, én vagyok az anya, anyám a mama.Nagy igényű, ami nem játék ha duzzog, egyik eset párommal 3 évig haragban volt, amíg nem kért tőle bocsánatot, megtámadtaxD, jó pár éve kibékültek, párom bocsánatot kért tőle. Nem viccelek.
    6,5 hónapos kora óta van velem, gyűrűs chites eng.

Sok cuki cicát, kutyust láttam már itt, gondoltam megmutatom a huligán tyúkom xD

5. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Jó reggelt!
    Köszönöm
    Otthon vagyok mindig kint van, farmozok akkor az asztalon üldögél mellettem.
    El megyek megy a helyére magától, filmezik vagy zenét hallgat, nonstop. Anyám fel jön hozzá játszani.
    Tegnap monda nekem, szeretlek jóóó :music:

-elzemari-, -W-595-, Tündi100149 és 5 más kedveli ezt.
  6. zsozso577

Sziasztok

Edina...nagyon cuki lehet a kis angyalod! Lassan megtanul farmozni is!xDxD Azt fogja kiabálni....Anya azt még ne szedd le!

Szóval....ma megtörtént velem a " bénák szerencséje"! Tapsoltam örömömben!
    Mivel a Cápkefe már meg lett....a fejlesztést úgy
    gondoltam, hogy jegelem, csak akkor kezdek neki, ha a pontos részt megcsináltam....már este is kerítgettem az állatokat és ma reggel
    folytattam és az utolsó a mantarája....pontosan 30X szorzóval lett!:pxD Le is csaptam rá! Igy már azt nem kell számolgatni...
    az biztosan nem is ment volna....hiszen egy egyszerü 25 állatkából álló vonalat is elrontottam több kisfarmon is.xD:cry:

7. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Megtanítom neki pikk-pakk xD
    Végre teli hétvége pihenő, eddig tekeregtem.
    Neki vetemedtem az eventnek, jutok ameddig jutok, felhő nem lesz, az se baj. 220 lett, körbe kerítettem amit kellett, így sikerült.

-elzemari-, zsozso577, miklos4949 és 4 más kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Szép napot!
    Nem vagyok nagy állatbarát, csak tisztes távolság betartásával barátkozom velük. Számomra a kutya háziállat, feladata, hogy őrizze a házat. A macska szintén hozzátartozik a kertes házakhoz, fogja az egeret, stb. Gyerekkoromban mindig volt kutyánk, macskánk, de kint az udvaron volt a helyük. Talán innen van az, hogy lakásban bent nem szeretem őket. Vannak a divatos ölebek, hmm, nekem nem kellenének. Azt is tudom, hogy akinek van bármilyen állata, az nagyon tud kötődni hozzá és ez jól is van így! Aki egyedül él, annak nagyon sokat jelent egy kedvenc, egy élőlény a közelében. Oldja a magányt, a stresszt. Ezzel nem azt akarom, mondani, hogy megszólom, vagy elítélem azt, akinek van valamilyen kis kedvence bent a lakásban!!!! Nekem a kertben vannak madárkáim, feketerigók, cinkék, fakopáncsom. Nagyon szeretem őket, beszélek is néha hozzájuk. Segítenek nekem, elpusztítják a kártevő bogarakat.
    Mint tudjátok, én virágbolond vagyok. Kinek ez, kinek az.

Edina, nagyon teszik amit írtál a papagájodról! Nem is kérdezem, hogy ki az úr a háznál!? :) Megértem, hogy szoros a barátság közöttetek.
    Tihamérnek is van Mamagája, meg Papagája, tudna ő is mesélni, de mostanság nem jár erre.

Zsozsó, menni fog az, csak néha elnézünk dolgokat, vagy vétünk a számolásban. Kitartás, türelem és győzelem lesz!:)

Ági, mi a terved a beépített erkéllyel? Mit szándékozol odatenni?
    Lajos, tart még a séta azon a szép helyen? Fiadéknál a kertben van teendő már, besegítsz?
    Marika, milyen programok vannak mostanság a klubban?

Kis farmokon próbálkoztam, volt, hogy sikerült, volt, hogy nem. A nagyokon csak termelem a gazokat, majd nyugis időszakban bedobom magam és sorra húzom, kötögetem, karikázom hibátlanul a megoldásokat!!xDxD

Legyen szép és jó a hétvégétek!

9. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek!

Mostanában a metszőolló jár többet a kezembe mint a lábam.Valami nagyon tüskés bokrot kivágtak,dupla kesztyűnél is szúr eléggé.
    Van mit a zöldkukába csipegetni,...most ültettek sokéves almafát és hozatnak hatalmas cseresznyefát,..még az is lehet hogy az idén terem.Hogy mennyibe kerűl azt ne kérdezzétek,tudom de nem mondom.

Aki figyel a pajtára az rakja ki a Mocsárciprust pajataérték:2175 ez a legmagasabb pajtaértékü fa.A főfarmon.

Ilona keresheted az SZ mint szupermamutfa K mint kacsakatamamutfája vagyT nél mint turbómamutfa.

Az előbb valamit körbekerítettem és az ugrott fel hogy 5320 mert álltalában 3 számjegyű számok villognak a játékba.
    Nem kell aggódni és sem nagyon értem hogy mit csinálok de csinálom.

10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Az eventről néhány mondatot.
    Már sikerült a cápakefe kitehetőt, 1 db fejlesztést és még pár ajándékot begyűjtenem.
    Azt nem mondom, hogy a kedvencem lesz ez az event ebben a formában.

Edina, nem semmi a kis kedvenced :).

Zsozso, az erkélyem úgymond süllyesztett, van két oldal fala, és van a korlát.
    A korlát rész lett beablakozva, így lett egy zárt erkélyem - galambok, poloskák, legyek, szúnyogok mindenféle röpködő rovarok kirekesztve.
    Így már fogom tudni használni az erkélyt, bármit kitenni, és nem kell attól félnem, hogy belebújik pl. a poloska.
    Mert 8. emelet ide, vagy oda, bizony bizony sokszor láttam, a szoba ablakon, a falon és bárhol mászni őket, és frászt kaptam tőlük.

Lajos, érkezik a jó idő, így már tudsz a szabadban tevékenykedni.

-elzemari-, zsozso577, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  11. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mosolygós szép napot ,örömteli játékot!
    A hétvégém csendesen telt.
    A fiam nekilátott a ház takarításának amit a bérlők zsírban úszó csatatérként hagyták itt. Sajnos az elképesztő hadiállapotot, piszkot, rendetlenséget a takarítónőknek kétszeri nekifutásra is csak felibe-harmadába sikerült megszüntetni.
    A magam csendességében szombaton főztem két napra elegendő zöldborsólevest friss zöldségekkel, nokedlivel, és fasírozottat sült krumplival. Tegnap rántott mustáros sertéskarajt készítettem és nagymosást tartottam ami mára is áthúzódott.

A farmokon még mindig csak gyűjtögetek .
    A szuper mamutfámat végre megtaláltam.....Csacska, Lajos köszönöm a keresgéléshez nyújtott iránymutatást....korábban is jó helyen kerestem csak túl türelmetlen voltam és a gép nem tudott velem lépést tartani.
    A tavaszi napéjegyenlőség váratlan örömöt is szerzett: a nem tudom hánytizedik titokólam csodálatos meglepetésként MANDARIHAL-ólacskát adott. Most már csak a "csodaszarvasra" várok,hogy az állatállományom teljes legyen......(jó lenne akár mutyiban is) .A titokfák még elég foghíjasok.
    Már megtanultam: türelem,töretlen remény,kitartás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.
    Most a valósban is pislánkol egy kis szerencse....csak el ne kiabáljam!

Mára ennyit....megyek duplán aratni az eventnövényeket.

Az ufókról (nublonokról) meg is feledkeztem,pedig csak holnapig lesznek itt!!!!!

Utoljára szerkesztett: 25.3.25
    -elzemari-, Tündi100, Ms.AbyZu és 6 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Lajos, nem kérdezem, gondolom, hogy nagyok sok, ha már közel áll ahhoz, hogy teremjen az az almafa. Metszés időszaka, lassan már a vége van, így biztos voltam benne, hogy a fiad kertjében tevékenykedel, Mozgás az is, csak kicsit más. Jó munkát, szépítsd azt a kertet! :)
    Ági, élvezd az erkélyed "zártságát", már nem kell tartanod a bogaraktól!

Ilona, örülök, hogy írtál! Tartalma jó is, meg rossz is. Kívánom, hogy a pislákoló szerencse, ne pislákoljon, hanem teljes fénnyel ragyogjon!

Eventről: kezdeti homály eloszlott, szépen haladok. Már tetszik a feladat, gondolkodni kell és akkor nem is olyan bonyolult. :)

Egy hetet töltöttem azzal, hogy nyári gumit tudjak venni a kocsimra. Ahány gumis, annyi ár. Amennyiben nem járja körül az ember, akkor bizony mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcába. A gumik ára megközelítően azonos, de a munkadíj nagyon eltérő. Pl. a gumi fel-és átszerelése van ahol kerekenként 4500 Ft és van ahol 3600 Ft. ( négy keréknél ez már jó kis tétel..)Vidéken meg a gumis ingyen szereli, cseréli, ha nála veszik a gumikat...

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, a levegő illata is más! Igaz esős időszak van felénk, de a mínuszok megszűntek és napközben már egész kellemes, nem fázom és reggelre sem hűl úgy ki a lakás, mint néhány héttel ezelőtt. Zöldülnek a fák, bokrok, dalolnak a madárkák! :)
    upload_2025-3-25_21-8-0.jpeg upload_2025-3-25_21-9-0.jpeg upload_2025-3-25_21-9-32.jpeg

13. zsozso577

Sziasztok

Lajos...jó munkát a kertben....azért néha menjél sétálni is!

Ilona....kívánok, hogy a szerencse lángja ne csak pislákoljon....hanem égjen is! Szorítok!

Judit...akkor Te is sokat vagy a kertecskédben? Lassan pompázni fognak a virágok is!

Ági...nekem a terasz megmaradt terasznak...csak az elejére a korlátra tettem redőnyt. Az oldalfal teteje egy kicsit nyitott...
    annó kérdezték is, hogy mi legyen vele....akkor a nyitottság mellett döntöttem....már így is marad!
    Kint szárítom a ruhákat és mielőtt behozom...megrázom.....ám így is volt már amikor bekerül egy-egy bogár!
    A másik oldalon....két féle szúnyogháló van az ablakokon. Mindegy, hogy melyik van fent....valahogy...valahol csak bejönnek.

A kezdeti értelmezési gondom után az eventtel nem volt gondom. 5 malomtermék kell még...aztán pipa.
    Miután megértettem ...nekem jobban tetszett, mint az elődje.
    Pár minijáték ment a levesbe...az elején valamiért felengedtem az egeret...megdicsértem magam....mást már nem tudtam tenni.

Megyek a konyhába...kell egy kis ebéd-pótlékot készítenem.

14. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Ilona, jó volt olvasni az írásod, ámbár a tartalma jó is meg nem is.
    Én is azt kívánom, hogy a pislákolós szerencse ne csak pislákoljon, hanem teljes fényében ragyogjon.

Az eventel haladgatok, már tudom mit hogy kell, és remélem majd csak sikerül végig vinnem.

Ma délelőtt jött a lányom és a vőm, és elvittük az asztali gépemet a szervízbe, mert már jelezte, hogy elavult szoftverek, programok vannak rajta.
    Farmozni se tudtam rajta - hogy ezért e vagy másért, azt nem tudom - de a farm szinte állandóan lefagyott, vagy a virág forgott, vagy a barik talicskáztak - mindig mentem olvasni a hiba topikba, de ott senki nem jelzett ilyen problémákat.
    Többször be kellett a böngészőt is zárni, mert nem volt más opció.
    Pedig takarítottam a gépet, a böngészőt is frissítettem és mégis.....
    Ámbár, a laptopon is tapasztalok hasonló dolgokat, és a laptop se leterhelve nincs - igaz az asztali gép sem volt túl hajszolva - se semmi fölösleges dolog nincs rajta.
    És több böngészővel is próbálkoztam, de mindegyiknél ugyan ezeket a dolgokat tapasztaltam.

Judit, nekem ugyan nincs autóm, de tavasszal és ősszel, mikor gumikat kell cserélni, nagy utána járást igényel, pláne ha nem csak csere, hanem új gumikat kell vásárolni.
    Nagyon szép tavaszi képeket hoztál, reméljük már nem kell nagyobb lehűléstől tartanunk, hanem most már egyre jobb idő lesz.

15. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Itt ugyan nem szép, esik az eső, de azért nem volt rossz napom.(eddig..)

Zsozsó, örülök, hogy végül még tetszett is az event! Igen, kezdetben értetlenkedett a gazdák többsége, de az elfogyhatatlan türelemmel rendelkező Dolphin moderátor annyit segítettek, hogy megvilágosodott mindenki, vagy legalábbis a többség!

Ági, megjavították a géped? Jó, hogy van laptopod is, így tudtál játszani, vagy mást csinálni a gépen. Már úgy megszoktuk, hogy van, hogy nehéz nélkülözni!

Event nálam is kész, kis farmokon is csináltam, de csak nagyon módjával. Azokon csak a kütyüket szedem ki és néhány más dolgot, amit jónak tartok.
    Mai hétvégihez nem voltam hajlandó bontani a bahát, egy területről meg kevés röpi jön, így inkább tenyésztettem.

Az elmúlt napokban jó volt az idő, így a kertecskémben dolgoztam és a teraszomat próbáltam rendezni. Még sok munka van, de ma az eső nem tette lehetővé, hogy ott dolgozzam, így maradt a benti munka.

Képzeljétek ma sikerült egy "Ments meg" ládát vennem! Az utolsót hoztam el. Van benne 8 nagy narancs, 6 nagy citrom és 4 mandarin. Mind egészséges, csak szépséghibásak. A többi ládában nem tudom, hogy mi volt, azokat nem láttam, de én ennek is örülök! Narancsot, mandarint szeretem, citromot meg használok, mert a teámba mindig azt teszek.

Egy kis érdekesség:
    Ez történik a testeddel, ha rendszeresen eszel citromot!

1. Fiatalabbnak látszol

Ne pazarold a pénzed drága krémekre, egyél inkább minden nap egy citromot! A The American Journal legújabb kutatása szerint ugyanis a magas C-vitamin bevitel kevesebb ráncot és kevésbé száraz bőrt eredményez.

( ..már tudom miért vagyok olyan szép!!xDxDxDxDxD)

2. Alacsonyabb lesz a vérnyomásod

Köztudott, hogy a magas vérnyomás szívrohamhoz és stroke-hoz vezethet, szerencsére a rendszeres citromfogyasztás megakadályozza, hogy eljuss idáig. Akik ugyanis minden nap megesznek legalább egy fél citromot, és megtesznek 1 nap minimum 7000 lépést, a normális tartományba terelhetik vérnyomásukat. A kórosan magas vérnyomás viszont mindenképpen kezelést igényel!
    3. fogysz, és Nem érzed magad olyan éhesnek

Ha a túlevés nálad is problémát jelent, a citrom a megoldás! A pektin ugyanis, ami megtalálható a citrom héjában és húsában, segít abban, hogy tovább érezd magad jóllakottnak. A sikerhez elég naponta 5 gramm gyümölcshúst fogyasztanod! A citromnak egyébként alacsony a kalóriatartalma, 10 dkg gyümölcsben 29 kalória található. Ráadásul se koleszterint, se zsírt nem tartalmaz.

4. Gyorsabban kilábalsz a megfázásból

Anyukád nem véletlenül ajánlgatja a citromot, a mézet és a gyömbért, amikor beteg vagy. A citromban lévő C-vitamin ugyanis különösen fontos szereplő a megfázás és az influenza elleni harcban. Kedvező hatással van immunrendszerünkre, segít növelni a fehérvérsejtek számát, és fokozza működésüket. Ezért fontos a megfelelő C-vitamin bevitel már az influenzaszezon kezdetén.
    5. Frissebb lesz a leheletet

Ha kifogytál a rágóból, jusson eszedbe a citrom! A benne lévő sav ugyanis semlegesíti a rossz szagokat, így bevethető akár a fokhagymás és hagymás lehelet ellen is.
    upload_2025-3-28_16-27-58.jpeg upload_2025-3-28_16-28-27.jpeg upload_2025-3-28_16-28-44.jpeg

zsozso577, Ms.AbyZu, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
  16. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Az eventet pénteken sikerült befejeznem.
    Minden feladaton pipa van.
    Nem is gondoltam, hogy végül sikerrel zárom, ugye bár a kezdeti nem értem mit is kell csinálni.
    Ahogy olvasom, Zsozso és Judit Ti is sikeresen értetek az event végére - szuper, nagyon jó.
    A bevásárlós event második része is kész.

Judit, igen, már másnap kész lett a gépem - jöttek a lányomék és haza is hoztuk.
    Újra telepítették, de a farm..... továbbra sem működik hibátlanul, pláne a Chrome böngészővel, pl. lefagy ha a szezont csinálom, vagy ha területet váltok vagy ha a gazdaköribe akarok beadni...... és ez már biztos, hogy nem a gépem hibája, pláne úgy, hogy más játék hibátlanul működik, de az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az újra telepítés előtt sem volt gond más játékokkal.
    A tűzróka böngészővel játszható a farm, de nagyon sokáig gondolkodik, hogy végre hajtsa e amire kattintottam.

Judit, megint szuper infókat és képeket hoztál - most a citrom jótékonyságáról.
    Én szoktam csinálni és inni a gyömbér,-citrom,-és méz kombót.
    A gyömbért lereszelem, teszek rá mézet és a citrom kifacsart levét és felöntöm vízzel - kb fél litert szoktam készíteni - elkeverem és állni hagyom legalább fél napot, majd leszűröm és iszogatom, és úgy hívom, hogy élet elixír ;):).

Tegnap a kicsikre vigyáztam :inlove:.

Nah... ez az óra átállítás...... szerintem sokunknak nem a barátja, napok kellenek, hogy rá álljon az ember fia - lánya....

Itt napok óta szürkeség és eső, igaz hideg nincs.

Utoljára szerkesztett: 30.3.25
    zsozso577, zsani_apja, Tündi100 és 5 más kedveli ezt.
  17. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

zsozso577, -W-595-, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ági, remek, hogy újra rendben van a géped! Használd örömmel!
    A játékban tapasztalt hibák akkor valóban nem nálad vannak! Váltogatom a böngészőket amikor lassulást, lefagyást tapasztalok és érdekes módon, a másik böngészőn már általában nincs probléma.

Nagyon jó már olvasatra is az elixíred! Fogyaszd, védd az egészséged!

A mai meglepetést vártam, hiszen visszatérő esemény, hogy valamivel megtréfálnak bennünket.
    Nem szaladgáltam két óránként a bogarakhoz, de ki tudtam váltani a felhőt és 25 ládát. Még lesz egy beadásom, tehát a ládák száma még nőni fog. Kiváltottam a matricát is, "nem tudok létezni matricák nélkül!!!""xDxDxD
    Az egész mai tréfát én nem bánom, lett egy aránylag jó felhősor, mondhatni kevés munkával.:)

-elzemari-, zsozso577, Dolphin és 3 más kedveli ezt.
  19. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Igen, Judit, rendben van a gép, örülök neki.
    A laptopra délelőtt telepítettem a tűzróka böngészőt, mert a Chrome eléggé vacakol játék közben.

A holnapi event ismertetőt elolvastam - na és a pár perce érkezett változtatást is - aminek egyáltalán nem örülök, mert a főfarmon már az amaránt el van ültetve a tisztáson pedig, ólak és fák vannak, na és az sem utolsó szempont, hogy a tisztáson többet kell nullázni, mert kevesebb a terület, na de majd megoldom.
    Nullázni muszáj lesz, hogy fel lehessen rögtön szabadítani a másik két területet.

A tegnapi meglepetést én is vártam, de nem vettem komolyan, azt gondoltam, mivel áprilisi tréfa majd vissza vonják.
    Délután mikor olvastam, hogy megmarad a felhő, elkezdtem beadogatni, de nem jött össze.

Tegnap, körmösnél és pedikűrösnél voltam, szép napsütéses idő volt, de nagyon élénk és hideg szél fújt.
    Ma már inkább szürkeség van, és a szél tovább fúj.

20. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Hétvégit tenyésztéssel letudtam. Két kör és már kész is volt. Eventesen lassan, de biztosan haladok. Nem örültem, hogy a tisztásról jön a röpi, nekem ott kevéske földem van, bontani meg nem akartam. Nulláztam. Röpi így már több is van, mint elég!

Ki merre? Tavaszi kinti séták, munkák?
    Amikor a szél nem tartott vissza, akkor én is kint voltam a kertben. Hívogat a sok nyíló százszorszép, a boglárka, a tulipán és a többi nyíló virágom! :)

Leszedtem az idei első sóskatermést, leves lett belőle.

Kis érdekesség a sóskáról:

A sóska sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz, de flavonoidok, C-vitamin, antranoidok és cserzőanyagok is fellelhetők benne. C-vitamin tartalma jelentős.
    Magas gyümölcssav-tartalmának köszönhetően frissítő, élénkítő hatású. Van, ahol fűszernövényként tartják számon.

A mezei sóskának ismert vizelethajtó, nyálkaoldó tulajdonsága, továbbá növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú. A népi gyógyászatban vértisztító szerként alkalmazzák.
    A sóska savanykás ízének étvágygerjesztő hatása van.
    Salátának, levesnek és főzeléknek kiváló. A feldarabolt sóskalevél a savanykás ízű levesnek kellemes pikáns ízt kölcsönöz.
    Sok háztartásban a mezei sóskát spenóttal készítik el, és sóval, paprikával, tejföllel ízesítik.
    Ha gyakran, illetve ha nagy mennyiségben fogyasztják, akkor az oxálsav- és a káliumbioxalát-tartalma kedvezőtlenül hathat a szervezetre, ezért mértékletes fogyasztása ajánlott. A feldolgozott növény mélyhűtőben kiválóan eláll.

upload_2025-4-4_20-2-9.jpeg upload_2025-4-4_20-2-48.jpeg upload_2025-4-4_20-3-12.jpeg

-elzemari-, zsozso577, -W-595- és 6 más kedveli ezt.