Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép napot kívánok!

Nagyon csodásan festi meg a természet a fákat, az a sok sok szín, ami kezd megjelenni,igazán elbűvölő.Nem is tudom, hogy miért az elmúlást jeleníti meg nekem, mikor a szépben pedig szeretek gyönyörködni.Mindig felteszem magamnak ezt a kérdést, válasz mindig ugyan az.

Kaptam a szomszédomtól sütnivaló tököt, és Ő is a szomszédjától hozta, hiszen ahogy mondja, megosztják egymással amijük terem.A szomszédja egy idős néni, akinek bizony sok sok sütnivaló tökje termett.Hogy miért osztom ezt meg veletek?
    Én még ilyen finom, édes tököt már nem is tudom, hogy mikor ettem.Húú nagyon jó volt.Küldtem is a néninek egy tábla csokit, hogy megköszönjem, ezt az élményt.Igaz a szomszédom nem akarta elfogadni, hogy a néni nem olyan, meg meg igy meg úgy .Ám én hajthatatlan voltam, és ragaszkodtam hozzá, hogy elkerüljön hozzá.
    S mi volt másnap?Egy nagy nagy köszönet a csokiért.Ugye , ugye, jó tett helyébe jót várj..........

Olyan gondban vagyok sokszor, hogy mi is kerüljön az ebédlő asztalra.Hozzáteszem, hogy nem vagyok válogatós, de kitalálni, ....
    Van itt nálunk az újra nyílt S...ban friss étel.Rákaptam, hogy bizony van amikor fogom magamat és elballagok és ott válogatok kedvemre valót, vagy ami még jobb az szomszédommal megyünk és ott el is fogyasztjuk.
    Többnyire főzök, de kitalálni, hát az bonyolult nekem.

Ennyit mára, jó játékot és vidámság és derű, tudjátok!!

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Így igaz....itt van az ősz! Már én is látom a szemközti házak ablakait...egy kis tér van köztünk és az itt lévő fák...
    nagyon terebélyesek...most már kezdik elveszteni a leveleiket!

Ági...használ az antibogyó? Hogy érzed magad? C-tesztet csináltál?

Marika...újra egy szép élménnyel lettél gazdagabb! Szép és jó lehet festeni...engem ez sosem kötött le.
    Ám a szép dolgokat megcsodálom!

Judit...akkor kipihenve értetek haza.....és most frissen olvastad az event kiírását....én csak elkezdtem
    olvasni...de egy idő után ott is hagytam.
    Ám lehet adok egy esélyt neki és elkezdem szaporítani az e-gazt és lehet lesznek olyan gazdák akik jó információkat
    osztanak meg velünk! Persze menetközben én is többször be fogok nézni és olvasgatni és így részenként talán jobban érthető lesz.
    Aztán az is lehet, hogy szidni fogom magam, hogy miért nem kötöttem össze a két kezem!

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

zsozso,
    olvasgattam az új eventet, háááát,lehet benne valami, hogy jobb lenne összekötni a két kezemet nekem is, de a kiváncsiság.....
    aztán jutok emeddig jutok....

henrietta1223, -W-595-, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  4. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Marika, megint szép helyen voltál, sok szépet láttál.

Igen, igen itt van az ősz itt van újra.....

Ma délelőtt a lányommal voltunk a temetőben, vittünk virágot, gyújtottunk mécsest.

Judit, örülök, hogy kipihented magad.

Judit és Zsozso, sajnos még mindig nem vagyok jól, még köhögök és a sok-sok köhögéstől ? már fáj a mellkasom.
    Úgy gondolom, reggel írok mailt a házidokinőnek és kérek másik fajta gyógyszert.

Elolvastam a holnapi event ismertetőt.... nah nekem teljesen kínai egy szót sem értettem belőle....
    Ugyan elültettem az amarántot, de nem vagyok biztos abban, hogy csinálni fogom.... persze tudom, volt már olyan, hogy élesben sokkal könnyebb volt játszani, mint olvasni..... túl bonyolult, túl macerás az egész... a felhő és az új láda se fogott meg.... ha kihagyom ezt is, szerintem semmi hátránya nem lesz a farmomnak.
    Én már nem érzem azt, hogy event és csinálni kell....
    A héten a játék is sokat vacakolt.... néztem, hogy talicskáznak a barik és semmi.... még a böngészőt is be kellett zárjam.
    Lassan elmegy a kedvem a farmozástól is.... igaz reggelente még első dolgom a gépet bekapcsolni és farmozni..... de ezt is már csak megszokásból teszem?????

5. zsozso577

Sziasztok

Megint elolvastam a kiírást....elkezdem holnap és aztán meglátom, hogy fog sikerülni. Nem szeretem a lövöldözős játékot...
    idegesít már alapból is.

Ági...az egyik ismerősöm volt hasonlóan azt hiszem tavaly....nagyon sokáig és erősen köhögött.
    Most is beteg volt és a lánya rendelt neki gyógynövényes forró italt.
    Megy a bagoly és lebeszéljük a részleteket.

6. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórum admirálisa

Sziasztok !
    Jött bónusz kód e-mailben, nézzétek meg.

7. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Köszi megvan ;)

DetoX666, henrietta1223, kmandy és 5 más kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét!

Ez az event még némileg homályos számomra. Csevegőt bőszen olvasom, talán okosodom is. Mindjárt kiderül, mert most kezdem a játékot. A videók és természetesen a segítő Gazdák, akik megosztották tapasztalataikat, ötleteiket, segítettek a megértésben. Többen írták, hogy könnyebb, mint ahogy le van írva és én ebben nagyon hiszek.

Sikeres eventezést, jó játékot!

9. zsozso577

Sziasztok

A farmon levő eventnél...már csak játszani kellene.
    A hétvégi eventnél....szorgalmasan ültetgetem az e-gazt...az is lehet, csak a rövidebb utat választom.
    Ezt holnap döntöm el.....meglátom, hogy a minijáték mennyire fog leamortizálni.

Vagyis most eldőlt....a felhő meg van....beüzemelve....így termelek tovább, hiszen
    van még 2 napom!
    szia Judit!

Nekem is már délelőtt meg volt a 44 db kulcs az ajtókhoz....de nincs kedvem elkezdeni. Most este akarok még olvasgatni....
    aztán lehet holnap elkezdem és be is szeretném fejezni. A tapasztalatodat várom.....türelmesen.

Utoljára szerkesztett: 25.10.24
  10. Csacskamacska

A Toma 104. hozzászólásában ajánlott útvonalat csináltam meg a Kotkodán. Valóban lényegesen könnyebb, mint gondoltam. Felhő kész, most majd jön a többi, amikor időm lesz. Csak bátran, nem is nehéz! :):)

11. zsozso577

Megcsináltam! Totál kész az event és én is!!!! Zsong a fejem.
    Amikor írtam a hsz.t után még arattam és mentem puskát csinálni. Most végeztem....nahhh közben volt egy kis pihenőm is.
    Mit mondjak......türelemre volt szükségem....mert volt olyan terem, ahol a bogarak rendesen támadtak.
    Ki is léptem...aztán kerestem valami másik útvonalat...de nem nagyon találtam...így kicsit később visszamentem és csak
    sikerült beültetni azokat a virágokat. Csináltam magamnak egy térképet...azon követtem saját magamat...ám sokszor így sem
    tudtam, hogy hol járok....nahhh...a lényeg! A végére értem....kiírta, hogy nincs mit csinálnom....kész vagyok!

Jó éjt!

12. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, jó reggelt!

Én nem csinálom az eventet, el sem kezdtem, számomra továbbra is érthetetlen, és türelmem sincs most hozzá, hogy tanulmányozzam, vagy olvasgassam, mit hogyan is kell.
    Tegnap egész nap nem is voltam itthon, reggel elmentem vérvételre, majd kozmetikában voltam, ezek után vásároltam a piacon és utána dolgozni mentem - délutános voltam a héten.
    Jobban vagyok, de a köhögésem még nem múlt el :eek:o_O-.-.

A hétvégi eventel is most szembesültem, - teljesen elfelejtettem, hogy lesz :wuerg: - mert az este, munka után, már annyira fáradt voltam, hogy még a laptopot se vettem a kezembe.
    Most reggel, pörgettem jó párat, és lett is bónuszom, így hát gyorsan letermelem növényt, beadom és kész.

Judit és Zsozso, nagyon ügyesek vagytok, hogy megcsináltátok az eventet, gratulálok!

13. zsozso577

Sziasztok

Én még nem tudom, hogy mikor fogok elérni oda,hogy kihagyok eventeket. Persze, akkor biztosan, ha az égiek közbeszólnak!
    Most megint csendesen termelgetek....reggel és este lépek be termelem a sárga borsót. Haladok....haladgatok lassacskán!
    Kell ott még mást is termelni szép számmal....jövő évben biztosan meglesz.
    A Gyopárvölgyben is lassan haladok...az évben talán elérem a 30. szintet. Az elején nagyon ritkán mentem fel....
    később embereltem meg magam....aztán valamelyik este néztem meg, hogy jelenleg hová is lehet ott menetelni.
    Nahhh...az 26-ra lesz meg....azt már borítékoltam...aztán addig biztosan lesz bővítése is....így sosem fogom magam utolérni.
    Ám nem sietek!

Ma nagyon meleg volt.....lehetett napozni! Amennyibe holnap is jó idő lesz...akkor megyek egy kis erdei sétára.
    Nógatni kell magam, mert nagyon jól elvagyok itt bent a lakásban. A pár éve elrendelt tilalom nálam még mindig tart!:pxDxD
    Aztán két hét múlva elvonulok....kaptam egy szanis meghívást és ezt nem szabad visszautasítani. Igaz????
    Bár úgy gondolok erre, mint egy foghúzásra.:cry::p;)xD Így a November teljesen pipa!
    Napok óta azon agyalok, hogy is fogok ott farmozni....persze laptopon....mert az nálam lesz! Ám a net! Egy megoldást kell
    találnom!

14. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ági, hosszú betegségedből csak kilábalsz már. Itt az ideje, mert a köhögés meg nagyon kellemetlen. Kitartás, teljes gyógyulást! Megértem, hogy nem csináltad az eventet, nagyon idegen volt első, meg második olvasatra is, de a gyakorlatban sokkal egyszerűbb volt. Legközelebb ne hagyd ki!

Zsozsó, legközelebb fele annyi idő alatt megcsináljuk! Jó borsózást! :) Nógasd magad, mert ebben a remek időben menni kell ki a szabadba! Nem tart már soká, utána majd ülhetünk bent eleget! A meghívást bizony nem szabad visszautasítani! menjél csak és szerintem fogsz tudni farmozni is! Nekem jók a tapasztalataim, mindenhol volt net amerre jártam, mert azért a laptopit én sem szoktam itthon hagyni...

Eventeket megcsináltam. A hétvégi két órás érésű gaznál morogtam ám, nem volt egy játékosbarát, pont hétvégén kellett gyakran szaladgálni a géphez.

Gyopároson léptem, újabb terület nyílt meg a dombon, így már több, mint a fele területen pakolászhatok. Ibexvakaró lettem, jelentsen ez bármit is.
    Engem a szép őszi idő kicsalogatott, sokat voltam kint. A kellemes hétvégémet csak az óra állítása zavarta meg. Még mindig nem értem, hogy miért nem tudják már megszüntetni!

Utoljára szerkesztett: 28.10.24
  15. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Úgy érzem, gyógyulgatok, ámbár a köhögés még eléggé ragaszkodik hozzám, igaz ritkábban, de még mindig tart. -.-

Zsozso, nem szabad kihagyni a szanis meghívást.

Judit, nagyon jól haladsz a gyopároson, nagyon ügyes vagy.
    Én jelenleg a 29. szinten vagyok, de nagyon sok ATP pont kell a szint lépéshez.

A tegnap kezdődött eventet elkezdtem, pörgettem, tegnap is és ma reggel is, de semmi bónuszt nem kaptam, a party pöri új dekorból viszont kaptam 2 -t is.
    A teliholdason kezdtem az eventet, majd az erdei tisztáson folytatom, végül a bahán tervezem befejezni.

Az óra átállítást most én is nehezen viseltem.

Az idő nagyon enyhe, igaz tegnap is és most is szürkeség, és sűrű köd van.

16. Csacskamacska

Szeretteinkért, akik már nincsenek közöttünk: upload_2024-11-1_18-42-54.jpeg

-elzemari-, _Ilona49_, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  17. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Szeretteink emlékére.

upload_2024-11-1_19-44-52.jpeg

18. zsozso577

Sziasztok

Itt ma reggelre egy kicsit lehűlt a levegő a felhők jönnek-mennek.....ez még nem is zavarna! Ám a szél az igen!
    Nagyon fúj és a lehullt leveleket viszi mindenhová!.....ez nagyon zavaró!.....nahhhh de ez van!

Ági...örülök, hogy kezd javulni az állapotod! Lassan csak elhagy az a fránya köhögés is!

Judit...Te szárnyalsz a gyopároson...az már a 35. szint, ahol most vagy?

Talán sajnálom, hogy később is kezdtem el...azután pedig nagyon lazán léptem oda fel....és nem is csináltam igazán
    szívvel-lélekkel!....bár most is sokat hanyagolom....meg szépen lassan csinálom, ahogy a lajhár mozgott régebben.
    én...talán mindent kiváltottam....és termelgetek is mindent. A gazdakör meg sokszor azt kér...amiből nincs vagy kevés
    van....biztosan meglesi, hogy mi hiányzik a polcról....de ez van....azért haladgatok!

Az eventnél az utolsó etapot csinálom....valamikor este vagy holnap reggel kész is leszek vele.
    Pörgettem...de hát ilyenkor amikor pöri akció van....ne is várjunk semmi jót! Ez így is lett.
    Fel is húztam magam....így a polcról sem vette le, semmit sem. Minek is??? hiszen 3x kell szaporítani!
    Inkább a szupertrágyát használtam...de azt is módjával...és csak azért, hogy minél hamarabb kész legyek.
    Utána meg már megint ritkán fogok belépni....mivel elég sok dolgot kell a jövő héten elintézni...azután meg jön a 3 hét.

19. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!
    Csendes, de kissé lelkileg nehéz hétvége után újra itt az új hét. Beköszöntött a hideg is, bizony besurrantak a mínuszok is. Eljött az az idő, amikor több időt töltünk majd bent a lakásban, mint kint.

Farmon csendesen termelgetek, ritkán lépek be. Eventet, hezitálás után, megcsináltam, az órás ikonokat aratom, de csúszásban vagyok, nem tudom tartani a 12 órát. Teliholdast már nagyon unom, várom, hogy bezárjon.
    Az összegyűlt Piccolokat ( harmincvalahány)kiraktam, lehetett volna rosszabb is az eredmény. Legtöbb Levéltánc lett, itt 9 db, de lett Jack is. Kotkodán meg egy cuki kis fa, melyre mindenki vágyik.:)

Zsozsó, semmiről nem maradtál le, hogy később kezdted a Gyopárost! Az elején jobban belehúztam, már visszább vettem, nem hajt a tatár. Mamutoknak jó hely. Továbbra is a pajta készletének dézsmálását látom, tapasztalom benne. Nem egy megérős szerintem.

Ági, bízom benne, hogy a köhögésed elmúlt és jól vagy!

Marika, hogy vagy, jártál valamerre mostanában? Fested a köveket?

Ilona, Lajos és a többiek? - nem osztjátok meg gondolataitokat velünk már?

-W-595-, henrietta1223, Tündi100 és 4 más kedveli ezt.
  20. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórumprofi

Egy kis érdekesség. Tudtátok?
    Gyógyító leves őszre: A tárkonyos csirkeragu leves

Az ősz beköszöntével gyakran az energiaszintünk is alábbhagy. Az időjárás változása sokak számára a megfázásos időszak kezdetét jelenti, ilyenkor az immunrendszerünk különösen megérzi az időjárás változását, a hidegebb és melegebb napok váltakozását. A forró levesek ilyenkor nemcsak testünket, de lelkünket is felmelegíthetik, abszolút komfort ételnek tekinthetők, sőt, a megfelelő alapanyagokkal akár „gyógyító hatásúak” is lehetnek. Az egyik legismertebb és legkedveltebb fogás erre az időszakra a tárkonyos csirkeragu leves, amely nemcsak karakteres, mégis selymes ízű, hanem egészséges alternatíva is például a klasszikus húsleves mellett.

A levesek az őszi-téli időszakban kiemelt szerepet játszanak táplálkozásunkban. Nem véletlen, hogy a nagymamák már gyerekkorunkban is forró húslevessel kúrálták a megfázást. A levesekben található alapanyagok (pl. csirkehús, zöldségek, fűszerek) sok értékes tápanyagot tartalmaznak, amelyek támogatják az immunrendszert. Az antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok és a folyadékpótlás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabban felépüljünk, vagy éppen megelőzzük a betegségeket.
    A csirkehúsleves például régóta ismert a nyálkahártya megnyugtatásában, a köhögés és a torokfájás enyhítésében, míg a benne lévő zöldségek, mint a sárgarépa, zeller és hagyma, szintén gazdag vitamin- és ásványianyag-források. A fűszerek, mint a tárkony, a gyömbér vagy a fokhagyma pedig segíthetnek a szervezet védekezőképességének növelésében.

A tárkony varázsa

A tárkony nemcsak ízében különleges, de az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt is kedvelt ízesítő.
    Enyhítheti a gyomorproblémákat, valamint antibakteriális hatása is van, így ideális kiegészítője lehet egy gyógyító levesnek. A tárkonyos csirkeragu leves ebből adódóan nemcsak finom, hanem valóságos „immunerősítő bomba” is.

A tárkonynak továbbá vérnyomáscsökkentő hatása és enyhe fájdalomcsillapító ereje is van, így főzetként is szokták ajánlani. Elkészítése egyszerű: kb.
    2-3 dl forró vízbe tegyünk 3-4 teáskanálnyi friss vagy 2-3 teáskanálnyi szárított tárkonyt és hagyjuk állni kb. 10-15 percig.

Ezt a forrázatot napi háromszor ajánlott (és szabad) inni.
    upload_2024-11-6_18-19-37.jpeg