Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Az eventet elkezdtem.....14 óra után értem haza....akkor már be tudtam lépni, egy kicsit nehézkesen, de ment.
    Igyekszem vasárnapig letudni az eventet. A 20 játékot tervezem lejátszani....többet nem. A második kitehetőket nem
    szándékozom kivenni....már így is tele a pajta és van ott még sok-sok olyan is, aminek nagyon magas a tp-je.

A bahán kiváltottam az újdonságokat , a fákat kitettem a rövid érésű növény a földben van....szépen, lassan termelgetem.

Ez a szolgáltató névváltozás teljesen felbolygatta az életemet. Már a tv-t sem tudom úgy váltogatni, mint eddig....már ehhez is villany is.
    Eddig tudtam, hogy mi hol van a kapcsolón.....nahhhh....most nem tudom! Talán még lassubb is....sokat gondolkodik váltásnál.
    Lehet, hogy a teljes átállás után jobb lesz....én bizom benne....a többit meg kell szoknom!:oops::cry:
    Egyedül be sem tudtam volna állítani....most még füstölgök.....deeee ez van!:cry::cry:

2. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Az eventet elkezdtem, tegnap - mivel idő előtt felébredtem és nem tudtam vissza aludni - felkeltem, és jöttem farmozni xD, - a héten délutános voltam, de tegnap nem mentem dolgozni, mert a kicsire vigyáztam :inlove:.
    Nah, szóval farmozás.... pörgettem, jó sokat - úgy kezdtem hozzá, hogy úgyis addig pörgetek, míg nem jön össze egykét bónusz xD, a tapasztalat az, hogy a kerék eléggé gyatrán ad bónuszt, persze tudom szerencsekerék, no és beállítás kérdése az egész, na meg hogy ne halmozzuk a pajtában a saját bónuszainkat.
    Lett bónusz, a kamra polcról is tettem hozzá, és direktbe letermeltem a szükséges eventnövény mennyiséget, már csak felröpi hiányom van, de juszt se nullázok xD.
    11 lejátszott játékom van, telitalálat is volt, de még hiányzik egykettő vagy nemtudom....

Judit, gratulálok a ládák nyitásakkor kapott jobb ajándékokhoz :).
    A tárkonyos csirkeragu levest a lányom szereti nagyon, szoktam is főzni neki :inlove:.
    Már elmondhatom, hogy jól vagyok, deee... ez a fránya köhögés, még nem múlt el teljesen o_O:eek: - most a lándzsás utifű teát iszom, meg kaptam a tesómtól kakukkfüves köhögés csillapító szirupot.

Zsozso, nem tudom milyen szolgáltató névváltoztatást mondol, de reméljük hamar megszokod - mivel más lehetőség nemigen van.

A bahán én is kiváltottam és termelem az újdonságokat.

3. zsozso577

Sziasztok

Az eventet tegnap befejeztem! Most megint csendesen termelgetek a borsós gk,-hez. Ahogy nézem 2 húzós tétel van még hátra.
    Itt nem csak a borsó hiányzik, hanem a másik két hosszú érésű növény is. Még most is sokszor elfelejtem ezeket a növényeket ültetni.
    Most néztem meg a naptárt. Ahogy nézem nagyon érik bennem, hogy a következő eventet kihagyom. Idegen helyen nem vállalkozok
    egy olyan eventre, ami naponta változik...aztán az is lehet, hogy nagyon megérős lesz!xD:pxD

Judit....nálam már a Piccoló sem olyan vonzó, mint régen. A jó lehetséges dolgok nagyon ritkán jönnek....az esély nagyon le van
    szorítva....ugyan ilyen a kerék is.

Ági... teljes gyógyulást kívánok! Már olyan sok gyógyszert beszedtél....szerintem egy szünet kell már...egy kis sós vizes gargalizálással.
    Volt amikor én is így álltam neki pörgetni. Nem érdekel, hogy mennyit...de addig pörgetek, amíg nem ad!
    Az egyik ismerősöm pörgetett mostanában kb 2000-t! Elmondta, hogy elpörgetett 100-t ....200-t és semmi nem volt.
    Utána adogatott azért bónuszokat. Óllal tervezett nullásozni...aztán növény is lett belőle....olyan szép számok lettek.
    Ez nagyon nagy munka volt...de eredményes!
    Nekem is kellene már pajtát töltögetni....ám azt hiszem, hogy az évben nem lesz rá időm! Nálam nagyon szalad az idő....csak
    azt nem tudom, hová???!!!!

Ági...biztosan olvastad a hírekben, hogy melyik szolgáltató neve változik....ill. több cégből összeolvad. Na...az egyik ilyen legrébbihez
    csatlakoztunk...nagyon régen!Azóta már több változást megéltünk....de talán ez érintett a legérzékenyebben....a TV által.
    Nem tudom, hogy milyen sorrendben állnak áll, illetve hogy egyes személyeknél ez hogy jön át...én nálam ez most csapódott.
    Aztán remélem, hogy a teljes átállás után jobb lesz.....addig meg talán meg is szokom...az új képet...rendszert...vagy minek is nevezzem.

Szóval....december elején elején jelenkezem! Addig is vigyázzatok magatokra! Csak jó dolgokat szeretnék hallani!
    Puszi mindenkinek!

4. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Zsozso! Jó utat,érezd magad jól. Használj ki minden egészséget,jó közérzetet erősítő lehetőséget!!!!

Ági! A folytogató hurutos köhögés engem évek óta gyötör.Számtalan gyógyszert,gyógyteát kipróbáltam,csekély eredménnyel.Jó ideje napi 1-2 hagyományos negró cukorka több órára csillapítja a kaholásom,éjszakára pedig egy nagy csésze meleg akácmézes tej segít a viszonylag zavartalan alvásban
    .
    Csacskám! Boldoggá tesz,hogy gondolsz rám,hogy hiányolsz. Sajnos a nem publikus gondom még mindig fennáll,,lehet még 1 évig sincs végleges döntés.....Isten malmainál csak az igazságszolgátatásé lassabb.

Az egészségi állapotom sem rózsás,apró öröm ,hogy ideggyógyászati gondozást nem igénylek,nincs kezdődő demenciám."elmeállapotom koromnak és iskolai végzettségemnek megfelelő"
    A játék sokszor bosszant,eventeket gyakran nem tudom befejezni.Csekély öröm,csekély játékkedv.Gyopárt el sem kezdtem,a matricákat közel 10 éve utálom,nem foglalkoztam vele,nincs az a hatalom,jutalom ami "ragasztgatására" rávenne.

Utoljára szerkesztett: 9.11.24
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Zsozsó, váljon egészségedre a következő hetek történései! Pihenj, regenerálódj, töltődj fel és fitten térj vissza közénk! :)

Ági, nagyon ideje lenne, hogy a köhögésnek nyoma sem lenne már! Rég kínoz, menjen már máshova, tűnjön már el! Könnyű mondani, de, mint írod, makacs és ragaszkodik hozzád. Kitartás, csak elmúlik hamarosan bízzunk benne!

Ilona, nagyon örülök, hogy írtál! Tartalmára már nem mondom azt, hogy jó! Neked is csak azt tudom mondani, hogy kitartás, ennyi rossz után csak jó jöhet!!! Igen, hiányollak, szeretem olvasni szépen, sokszor humorosan megfogalmazott írásaid!
    Remek hír, hogy nincs kezdődő demenciád! Nálam ez néha felmerül, megállapítom magamról, mert kihagyok, nem emlékszem dolgokra, főleg azokra, amiket automatikusan csinálok és akkor újra megnézem, hogy megcsináltam, vagy sem. Az esetek 99%-ban megcsináltam. Olyan is van, hogy keresem azt, ami a szemem előtt van és mégsem lelem. A farmozás nekünk, akik már hosszú évek óta farmozunk, néha már teher, nincs hozzá kedvünk, de ez csak egy hullámvölgy, s majd új lendülettel csináljunk tovább! Így leszek ezzel Te is!

Lányok ügyesek vagytok az eventet letudtátok! Ági, azok a hiányzó röpik összejönnek és ne is nullázz, juszt se!! :)

Eventet én is letudtam, túl szerencsés nem voltam. Azok az első telitalálatok nem sikerültek, csak kevésszer. Pörgetni event kezdése előtt szoktam, de csak mértékkel. Nem törekszem arra, hogy egy nap alatt, vagy fél nap alatt kész legyek. Gyűjtögető vagyok, szeretem, ha van mindenből tartalék a pajtámban. A szupertápot viszont nem sajnálom, amikor állatokra is ható bónuszt pörgetek, akkor az állataim szupertápot kapnak.

Valami van a levegőben, vagy bennem, mert lassan egy hete már, hogy szédelgek. Okát nem tudom. Mérem a vérnyomásom is, semmi kiugró nincs.
    Napi mozgásomról a lehulló levelek is gondoskodnak és a szép őszi idő. Nagyon sok időt töltök kint, ahova lehet gyalog megyek. Naponta söpröm a járdát, teraszt ellepő faleveleket. Még mindig ad munkát a kicsike kertem is.
    Mivel kaptam egy újabb adag birsalmát, így került ismét üvegbe is. Szeretem az ízét és az illatát is. Almával együtt készítek levest és kompótot is belőle.

Legyen szép és vidám a hétvégétek! :)

6. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórumprofi

A birsalma jótékony hatásai

A diéta támogatója

A birsalmának rendkívül magas a pektintartalma, talán a legmagasabb az összes gyümölcs közül. A pektin színtiszta élelmi rost, ami vízzel keveredve sűrű, zselés anyagot képez. Ennek köszönhetően gondoskodik az emésztőrendszer egészséges működéséről, emellett a fogyókúrában is nagy segítségünkre lehet, hiszen a gyomorba kerülve, ahogy magába szívja a vizet, megnövekszik a térfogata, ezzel teltségérzetet okozva, emellett még az energiatartalma is alacsony. Fokozza az emésztést, elősegíti a hasznos tápanyagok felszívódását. Mivel pektintartalma közvetlen a héj alatt található, felhasználáskor nem érdemes hámozni a birsalmát.

Társ a méregtelenítésben

A bélbe kerülve védőréteget képez a nyálkahártyán, ennek köszönhetően a méreganyagok nem tudnak megtapadni. A bekerülő káros anyagokat megköti és elősegíti azok kiürülését, gyakorlatilag alaposan kitisztítja a beleket. Gyomorfekély esetén érdemes kúraszerűen fogyasztani, mivel nagyon hatékony gyógymód. Mézzel fogyasztva csökkentheti a vastagbélgyulladást és bélfertőzést. A birsszirupot aranyér kezelésére is lehet használni. Méregtelenítő hatása révén csökkentheti az ízületi fájdalmakat és enyhítheti a reumát.
    Jót tesz a szívnek

Magas magnézium- és káliumtartalma miatt segíthet vérnyomásproblémák esetén, mint ahogy a szívműködés szabályozásánál is. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vércukor,- és a koleszterinszint. Jelentős mennyiségű antioxidánsainak nyugtató hatása van a szervezetünkre, segít leküzdeni a stresszt és annak hatását, enyhíti a szorongást, nyugtatja az idegrendszert, emellett lassítja az öregedési folyamatokat.

A vírusok ellensége

Erős vírus- és baktériumölő hatása van, ráadásul nagyon magas C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert, javítja az általános egészségi állapotot. Kutatások bizonyították, hogy a birsalma elősegíti a vírusos betegségekből való felgyógyulást, enyhíti a lázat, a megfázás tüneteit, mint ahogy hatékony gyógymód a különböző baktériumok okozta betegségek leküzdésében is. Bár a legtöbb C-vitamin a nyers gyümölcsökben van, de ebben a finomságban még feldolgozott formában is jelentős mennyiség marad. Allergiaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, a gyümölcsből vagy a magból készült kivonat segítségével jól kezelhető a bőrgyulladás.

upload_2024-11-12_18-35-17.jpeg upload_2024-11-12_18-36-2.jpeg upload_2024-11-12_18-36-19.jpeg

7. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Nagyikám birsalma kompótját nagyon szerettem...napját nem tudom mikor ettem utoljára ;)
    Érdekes írást hoztál, jó volt olvasni :)

Ms.AbyZu, henrietta1223, -W-595- és 7 más kedveli ezt.
  8. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórumprofi

Köszönöm!:) Most van itt az ideje, készíts, biztosan sikerülni fog!

henrietta1223, -elzemari-, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Nem vagyok odáig ezekért a naponta váltakozó eventekért. Ennek ellenére csinálom. Tegnapit teljesítettem, a mainak még van híja, mert a szédültet nem bontottam, így csak egy területről jön a röpi. Készen leszek, ha valami közbe nem jön, de ne jöjjön!
    Tenyésztőst tegnap megcsináltam, nem vártam az 1 táposra. Néhány gazdakörit is befejeztem a tenyésztésnek köszönhetően.

Ma végre a nap is előbújt. Az utóbbi napokban csak a szürkeség, pára volt az uralkodó.

zsozso577, Kuzdern, Tündi100149 és 5 más kedveli ezt.
  10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, jó reggelt!

Judit, hozzád hasonlóan, én sem kedvelem ezeket az egy napos eventeket, hacsak felröpiket kéne gyűjteni az még elmenne, mert beültetnénk hosszú érésűvel és kész, de a növény ültetés az eléggé idő igényes, pláne úgy, hogy másnapra meg a felröpik kellenek.
    Nah... megoldottam, a dolgokat mert szupertrágyával termeltem le a növényeket.
    A héten délutános vagyok, így gondom lesz a növény ültetéssel.... de majd csak sikerül.

A birsalma kompótot én is szeretem, kicsit többet szoktam készíteni, és elteszem befőttként.

Ilona, jó volt olvasni az írásod, de Judithoz hasonlóan a tartalmát én sem tartom jónak.
    Reméljük jóra fordulnak a dolgaid.

zsozso577, -elzemari-, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  11. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórumprofi

A tempós járásnak, tehát a gyaloglásnak számos jótékony hatása van a szervezetünkre.

• serkenti a vér és nyirokkeringést
    A gyalogláshoz testszerte minden izmunkat használnunk kell, ehhez pedig az izmoknak elég vért kell biztosítani. A folyamatos munka és az izomfeszítések pumpafunkciója miatt a vérkeringés fokozottabbá válik, a pulzus is szaporább lesz, hogy az izomzat fokozottabb vérigényét ki tudja elégíteni. Az előbb említett pumpafunkció miatt a nyirokerekben keringő nyirok áramlása is felgyorsul. Ezek által pedig az izomzatban keletkező metabolikus anyagok elszállítása is hatékonyabb.

• a légzőrendszert aktívabb működésre készteti (extra tipp: ha friss levegőn végezzük ezt a mozgást még fokozni lehet a pozitív hatást)
    Mivel a szervezetnek az izommunka miatt több oxigénre is szüksége van, így a légzőrendszer is egy vagy több sebességgel feljebb kapcsol, igyekezvén a szervezet igényeinek kiszolgálását. Biztosítani kell neki a megfelelő oxigénfelvételt, hogy elég energiát nyerjen a test a tápanyagok elégetésével (eloxidálásával). Mivel a legtöbb esetben ezt az aktivitást a szabad levegőn végezzük, így a kint tartózkodás a fertőzések elleni védelem szempontjából is kedvező. Továbbá napsütéses időben D-vitamin szerzés is megoldott.

• kalóriát égetünk vele, mert megdolgoztatja a teljes vázizomzatot (végtag- és törzs izmok)
    Az izommunka energia igényes folyamat és mivel a teljes testünk mozgásban van gyaloglás során, így hatékony a kalória égetésben.
    • javítja szervezet inzulinérzékenységét
    A mozgás hatására a sejtek érzékenyebbé válnak az inzulin hormonra, az pedig serkenteni tudja a sejtek cukorfelvételét. E folyamatnak köszönhető, hogy a vércukorszint csökken. Hosszútávon kifejezetten jó megoldás lehet az 1-es és 2-es típusó cukorbetegséggel rendelkezők számára, hiszen ha például a munkahelyükre gyalog járnak, máris összekötötték a kellemeset a hasznossal, és az út során sokat tesznek az egészségükért.

• csonttömeg megtartásában is szerepet vállal, preventíven hat az oszteoporózis ellen, illetve a kezelésében is kiemelkedő szerepet vállal
    A csontszövetünkre ható ingerek közül a legpozitívabb a kompressziós hatás, méghozzá a tengely irányban érkező. Így a kis „becsapódással” járó mozgásformák (pl. gyaloglás, apró szökdelések) hozzájárulnak a csontállomány növekedéséhez. Csontritkulás esetén pedig a csontállomány csökkenését lassítja.
    • számos ingert ad az idegrendszer számára
    Mivel szabadban végzett mozgásforma, így számos külvilágből érkező inger éri a testet. Ezeket az idegrendszer mind felveszi és a szükségesekre reagál. Érzékszerveinken keresztül (illatok, színek, stb.) is sok információ jut a központi idegrendszerünkbe, mellyel szintén tudjuk tréningezni azt.

• lelki és mentális állapotunk javítására is alkalmas
    Egy-egy nehéz nap után, amikor éppen csak szeretnénk elmerülni a saját gondolatainkban, akkor is jó „kiszellőztetni” a fejünket. De ez a mozgásforma azért is „csoda feladat”, mert könnyen társas eseménnyé lehet tenni. Akár családtaggal, baráttal összefogva, kutyát sétáltatva máris közösen élvezhetjük az aktivitást. Tapasztalhatjuk feszültséglevezető, nyugtató hatását.
    Azzal pedig, hogy éppen hol sétálunk még inkább fokozni tudjuk. Például a természetben, kedvenc évszakunkban kint lenni és kirándulni teljes feltöltődést tud jelenteni.

upload_2024-11-19_20-20-22.jpeg upload_2024-11-19_20-29-27.jpeg

12. Csacskamacska

Szép estét!

Eventet elkezdtem. Szaladgálok a területek között, néha azt sem tudom, hogy hol vagyok. Az eventes területre nagyon kell figyelnem, mert ritkán használjuk és bizony hajlamos vagyok megfeledkezni róla.

Jön a hóesés, a hideg. Vigyázzatok magatokra, öltözzetek rétegesen és igyatok sok meleg( teát, bort, hp-t! :))
    Most pedig elgyalogolok, mert valamelyik területen kapálnom kell! Pá!

13. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Az eventeket én is elkezdtem.

Judit, hozzád hasonlóan, én is jövök-megyek a területek között :);), mondhatni, kicsit, le vagyok maradva, - a délutános műszak miatt, de remélem majd csak lesz valahogy....

Tegnap reggel, és szinte egész nap kiadós eső volt itt.
    Ma élénk szél fújt, és a rádióban hallottam, hogy várható hóesés.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Jó reggelt!

Itt nálunk leesett az első hó :);), kissé köd van, de hótakaró borít mindent, nah, hogy ez mennyire lesz tartós az majd kiderül.
    Ámbár ahogy nézem az előre jelzéseket, nem fog tartósan megmaradni, csak a locs-pocs marad utánna.

Utoljára szerkesztett: 22.11.24
  14. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Most csak 1 kép erejéig.https://kepfeltoltes.farmgazdak.hu/image/149.KL9n
    Csak csak nem jött össze rendesen.

----------------------------------------------------------------------------------------------
    Csak úgy ideszerkesztek.Aki hiányzik az legyen szíves jelezni hogy hol keressem,...sorszám?[​IMG]
    Lassan talán megtörök!
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Még valakit ide rakjunk?

Utoljára szerkesztett: 27.11.24
    zsozso577, -elzemari-, -W-595- és 6 más kedveli ezt.
  15. zsozso577

Sziasztok

Csak gyorsan bekukkantok....sok torna között....ami fog otthon hiányozni..azt már tudom!
    Füstölögve....de az event végére értem ma....csak azt nem tudom, hogy miért kell utólag változtatni! BRRR!
    A top.-ba bedogattam....a 2000. hely valamelyikét céloztam meg. Remélem nem maradok le!
    Amikor este ideérek....akkor netem alig van!...igy meglátom! Nem is készültem rá....ebben az évben nagyon
    elhanyagoltam a farmon a plussz munkákat.
    Vigyázzatok magatokra!

-elzemari-, -W-595-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Csak egy elköszönés erejéig léptem be. Egy váratlan, de kellemes, esemény jött velem szembe, amit nem hagyhatok ki! :)
    Mindenkinek szépeket, jókat, mosolygósakat! Pá! :):):)

zsozso577, -elzemari-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  17. kasszás

kasszás Utánpótlás-írogató

halo!

Szia, Csacska!
    Remélem a játék fejlesztőitől kaptál felkérést! :D ;) Végre jó irányba indulhat minden, még a felvonó is. :)

ü: apja

18. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Ebbe majnem belekeveredtem.Mondom ki az a kaszás és mit is akar csacskával.Jobban nézem nem kaszás hanem kasszás,..hát nem mind egy,... és csak utána hogy idehoztam a nagyítót láttam hogy a Válasz fölött apróval.......ü.apja.
    Na azt hiszem inkább behuzok mindent ami kilóg,...már az olvasás is nehezen megy!

zsozso577, Ms.AbyZu, -elzemari- és 7 más kedveli ezt.
  19. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Szia Lajos, sziasztok Mindenki!

Én jól olvastam, de az apró betűs részt azt nem is láttam, csak most, hogy jelezted, hogy ott van :).
    Lehet, későn reagálok a listára, de nekem is sikerült bent maradnom az 1486. helyen :).

Az eventet elkezdtem, haladgatok, de ma megyek a kicsikre vigyázni, mert kacsavágás lesz náluk.

Judit, a váratlan de kellemes eseményt nem is szabad kihagyni, jó pihenést, érezd jól magad!

Zsozsó, gondolom Neked is jól telnek a napjaid, tornázni itthon is otthon is lehet - mondom én, akinek szintén szüksége lenne a tornára de ......

20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Hölgyem,..az Ön kérése parancs!
    Bocsi a sorszám az ott van de hogy jobb helyre kerülj akkor előbb ketté kellett volna az egészet szedni.
    A sorszám az mindent elmond.

zsozso577, -W-595-, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.