Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Sziasztok!
    Megyek egyet bográcsozni, ami sok az sok :wuerg:elfáradtam dobtam a munkát.:p
    kellemes hétvégét mindenkinek!:music:

zsozso577, -W-595-, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  2. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép álmokat!
    A csoda megismétlődött.....nem itt a miklós farmon. Szépséges muntyán- szarvas ólban gyönyörködhetek.

A sóskát nagyon szeretem.Én szósznak készítem,joghurtal habarom pici cukor,vagy édesítő,és egy tojást belekeverek.Általában tökörtojással , vagy sülthusival és főtt krumplival fogyasztom.
    Ma paradicsomszószt készítettem húsgombóccal, holnapra is maradt.Vegyes zöldséglevest apró grizgaluskával tervezek mellé készíteni, ha erőm engedi burgonyás pogácsát,vagy lángost is.

Utoljára szerkesztett: 5.4.25
    jófarmerlány, zsozso577, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  3. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halo!
    ha nem jössz fel megbánod, nem leszek a barátod. :D

zsozso577, -W-595-, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  4. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Nyugodalmas szép éjszakát!
    Kedves Géza!
    Sajnálattal tájékoztatlak, hogy MZ/X-el hiába próbáltam felvenni a kapcsolatot néhány gombóc és szósz hozzád repítése érdekében
    ......mert a gazda-barátság mindenek felett.....nem sikerült.
    Persze ha belegondolok ,így jártunk jól! A törött ablaküveg pótlása időigényes,és drága,...a nyitott meg kiszámíthatatlan, rendkívül kockázatos ebben a bolondos szeles áprilisi időjárásban.
    Azért a barátság marad??!!

A zöldségleves elkészült,de estére főzelék lett,mert a grizgaluska fele szétmálott.A maradék főtt krumpliból végül fánk lett.

5. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Szia!
    Természetesen marad a barátság. :) Sőt idővel már egy picit bővebben is kell írnom, ha már ide keveredtem ismét. Mikor láttam a tetszik értesítéseket, akkor szembesültem, hogy túl mentem a Dunán. :D Így jár, aki össze- vissza mászkál mindenhol. :)

6. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Végre ideértem....írtam valamikor, de nem ment el....most kíváncsi vagyok, hogy sikerem lesz-e.

Ági...örülök, hogy a géped már jó. Én csak chrom-ban játszom. Hiba az van mindig!....nálam is! A multkorában az mondtam,
    hogy itt és most befejezem a játékot.

Judit...biztosan szép a kertecskéd....tele virággal! Most viszont kemény fagyok vannak/lesznek!
    Ma nagyon hideg volt....és hatalmas szél is...de eső nem esett!

Edina...jó volt a bográcsozás? Pihenni mindig jó! ......és kell is!

Ilona...nagyon szerencsés vagy....nekem még nincs olyan ólam....majd lesz egyszer!....talán!
    Gratula!

Az eventet csinálom....a felhő már üzemel. Ha így haladok kész is leszek vele....a vége előtt!

Tündi100149, miklos4949, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kedves Tiszántúliak.

Oly nagyon elkapott és magáévá tett egy virus, hogy alig tudtam még enni is.Ennek megfelelően jól le is gyengültem, mikor le kellett mennem a boltba, valami tápanyagért hááát úgy leizzadtam, hogy még.Végül is a sóterápiára elmentem, valószínűleg megint jót tett velem, mert azóta kissé könnyebb már a köhögésem is, igaz még nem múlt el teljesen.

Judit,
    mi újság van a klubban?Volt egy kiállítás "ki mit készít szabadidejébe" cimmel.Mit is vigyek magammal a kövecskéimen kívül, aztán eszembe jutott, hogy voltak nekem valahol festményeim.Neki is álltam megkeresni, mert hogy hová is süllyesztettem, ki emlékszik már arra.Még az a szerencsém, hogy nem egy óriási palotában lakom, száz szobával, így aztán ráleltem és elvittem őket a kiállításra a kavicsokkal, a gyöngyeimmel , a festett falapocskákkal.Bevallhatom nektek, hogy úg yrácsodálkoztak, hogy te ilyet is készítetteél meg még ezt is, meg azt is...szóval ment a dícséret százzal. Azóta úgy tűnik, hogy híztam is egy kicsit a sok dícsérettől, de a szerénységem az a régi, és igazán "szóra sem érdemes, hiszen a saját szórakoztatásomra készültek"-mondtam !!
    Volt aki a folt varrásban ékeskedett, volt aki a kivarrott népművészeti terítőit hozta be, és van egy csoda ember aki papírokból mindenféle virágokkal tud minket elkápráztatni.Ő készíti a dekorációt is mindig a klubba a mi segédmunkánkkal egyetemben.
    Én már úgy vagyok vele, hogy nem is merem megdicsérni, hogy de szép , mert mindjárt az a válasza, hogy akkor készítek neked is.Én meg nem akarom Őt fárasztani, mert így is eléggé fájnak a kezei a sok olllózástól.De nem tud leállni....
    Volt aki saját rajzait hozta el, amit a jobb agyféltekés rajztanfolyamon tanult meg.Csak ámúltam és bámultam, hogy milyen élet hű rajzokat készített.

Most készülünk egy flesbomra a Madács téren, ahol is több nyugdijas klub fog egy tánccal megjelenni.Nagyon kíváncsi vagyok rá, igaz a táncot én is ismerem és tudom, de nem vállalom a fellépést.Nem tudhatom, nem történik e valami, miután sajnos a derekam nem a régi és bizony sokszor fájdogál a gerincem miatt.Hja az ifjúság madara már elszállt valamerre....

Most a jövőheti húsvéti bálra készülünk, amikor is van egy szintetizátoros muzsikusunk, aki nagyon jó hangulatot varázsol a kissé elhasználódott végtagjainknak,és bizony mi táncra is perdülünk, úgy a magunk módján.Sajnos fiúkkal nem vagyunk eleresztve, csak egyetlen fiú van a láthatáron, aki a kerettel közlekedő kislányát kíséri a klubba. Igaz a múltkor jött egy férfi, még az a szerencse, hogy hétfő, vagy csütörtök volt, már nem tudom melyik napon, de akkor csak kártya és torna van.Ő délelőtt jött és így nem láthatta azt a negyven szenior hölgyet, akik a klub létszámát adják,mert kártyázni csak tizenketten szoktunk.Később majd kiderül, hogy lesz e bátorsága ennyi hölgy köré betársulni, pedig húúúú de jó dolga lenne.

Voltunk a Munkácsy Mihály kiállításon, a múlt héten pedig a Monet kiállítást látogattuk meg.Mind a kettő nagy élmény volt, persze mind a kettő teljesen mást adott.Munkácsyt nagyon szeretem és sok képét ismertem olvastam két könyvet is az életéről az egyik a
    Dallos Sándor által irt könyv volt a másik Harsányi Zsolt , ami sokkal több életrajzi vonatkozást vonultat fel.Nagyon jó volt mind a két könyv és a képek......
    Monet teljesen más, a szinek mestere volt, akinek megadatott nyolcvanhat éves kor is, míg Munkácsynak csak ötvenhat.Mit festhetett volna még....

Most befejezem, mert nagyon belefeledkeztem a mondandómba,kívánok mindenkinek nagyon jó játékot.Kiváncsi vagyok, hogy vajon be tudom e fejezni a mostani játékot, igaz a felhőt már belaktam, de hol van még a vége...

jófarmerlány, -W-595-, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  8. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Event halad, a felhőt már aktiváltam.

Zsozso, én is a Chrome böngészőt részesítem előnybe, de már hetek óta nem kompatibilis a farmmal, alig belépek aratnék,- területet váltanék és lefagy, de úgy, hogy a böngészőt is be kell zárni.
    Na ekkor váltok a tűzrókára, azzal működik a farm, de nagyon lassú, sokáig gondolkodik, hogy végre hajtsa amire kattintottam.
    Úgyhogy így, váltakozva farmozok, de igencsak felbosszantom magam, hogy miért nem működik minden úgy ahogy kellene.

Tegnap a húgoméknál voltam, finomakat ettünk, jókat beszélgettünk :inlove:.

Ma kozmetikába megyek.

Ilona, gratulálok a Muntyákszarvas óladhoz.
    Nekem is lett egy a titkosokból, nagyon meg is lepődtem.
    Már régóta nem veszek se titok ólat, se titok fát.

Judit, biztos nagyon szép a kertecskéd, lehet gyönyörködni a szép virágokban :inlove:.
    A sóskát én is nagyon szeretem, sóska mártást szoktam csinálni krumpli pürével és valamilyen husival.

Edina, a sok munka után muszáj pihenni is.
    A bográcsolás biztos jól sikerült.

Nah, a szokásos húsvét előtti hideg időjárás beköszöntött, tegnap nagyon erős és nagyon hideg szél fújt, a napocska előbújt a felhők mögül de csak világított.
    Most is szép napsütés van, de a reggeli minusz vissza tért, és sajnos le fog fagyni ami lefagyhat, pl. a gyümölcs fák.

Ms.AbyZu, zsani_apja, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Ilona, örülök, hogy lett egy új állatod! :)
    Edina, bográcsozás hol történt? Családdal, barátokkal?

Marika, mindig élvezettel olvasom soraid! :) Nagyon jó ötlet volt a "kiállítás", lehetősége volt bemutatni mindenkinek a maga, örömmel készített munkáját! Remek programok vannak, jó, hogy ilyen jó helyre találtál! A húsvéti bál is biztos, hogy nagyon jól fog sikerülni!

Zsozsó, ügyes vagy, mint mindig! :)
    Igen, szép a kertem, bár most szenvednek a virágaim a hidegben. Letakartam őket fóliával, nem is bontom ki, csak 2-3 nap múlva, ha már a fagy nem fenyegeti őket.

Ági, alapvetően a Firefox böngészőt használom, de az Edge is jó nálam. A Chrome böngészőt aránylag ritkán használom.
    Fagy sajnos itt is volt, :(pedig már nem kellene lenni.

Eventet ma befejeztem. Csevegőből lopott ötlettel teljes területen termeltem a magnóliát, így hamarabb sikerült végezni. A +5 magot is igyekeztem bezsebelni, mert mindig beadtam minden magot.

Fagymentes szép és jó éjszakát mindenhol, Mindenkinek!

zsozso577, -elzemari-, Ms.AbyZu és 2 más kedveli ezt.
  10. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdvözlet Mindenkinek!
    Holnap holnapután költözünk. Most teljes gőzzel csomagolás.....már amennyire erőmből telik.
    Egy-két hétig nem leszek....húsvéti event kimarad

Kellemes ünnepeket!!!!

Kuzdern, -W-595-, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
  11. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Jó reggelt!
    Vidéken anyósomnál bográcsoztam, babgulyás volt.
    Kis kerti munkába is segítettem, viszont a fóliát idén cserélni kell, tíz évet kibírt.
    Jövőhéten párom jön haza, megyek szabira csütörtöktől, házukba a fürdőt tatarozzuk, épített tusoló lesz, húsvét ezzel fog telni. Sok minden már meg volt véve, új mosdó, szekrény, padlókő. Jó drága az anyag hozzá, párom csinálja én leszek a segéd xD.
    Nálunk bő 3 éve újítottuk fel a konyhát,fürdőt. Szebb, jobb lett, mint amit burkoló csinált régen, ami teli volt hibával.

Utoljára szerkesztett: 10.4.25
  12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Ilona...ez volt az a reménysugár...amit említettél? ...mert akkor ez jó dolog? Igaz????

Edina...ügyesek vagytok! Nem vállaltok munkát?xDxD
    A bográcsozáshoz nem a legjobb időtök volt...de azért remélem, hogy sikerült kikapcsolni és elfelejtetted a munkát egy kis időre.

Judit....én is olvastam a csevegőt...de mire értelmeztem:pxD..... már akkor a végén jártam. Nahhh....majd legközelebb!

Ági....nagyon sokat talicskáznak a barik....a netet már nézted? Amióta ez az ujabb névvel van a szolgáltató...nálam is
    elég gyakran előfordul, hogy az veszem észre...már megint talicska van!

Judit...még szerencse, hogy tudod védeni a virágokat...remélem, hogy már nem lesz több fagy...de hol van még május!

A kezdődő eventeket elolvastam....persze, hogy fogom csinálni. A tenyésztős nem lesz gond...de a szédült nálam foglalt és nem
    biztos, hogy akarom bontani! Meglátom...most megyek még számolgatni.

Eddig sütött a nap...de most megint azt látom, hogy jönnek a felhők! Pedig lenne egy utam!

-elzemari-, Ms.AbyZu, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  13. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    Dobozhiány miatt csomagolás szünetel.
    Sajnos ez nem a reménysugár, ez trópusi sötétség.
    A bérlők elmentek,újakat nem kaptunk, bérletibíj hiányában nem tudjuk az albérletet fizetni.Vissza ,szerencsére a sajátomba ahol 40 évet és 60 napot éltem jóban-rosszban....Borzi kutyámat nem számolva....békességben.
    Borzi kóbor kutyus volt, el akarták vitetni a sintérrel
    Mi nem írtuk alá a kérelmet, inkább befogadtuk.Szomszédokon azonban bosszút állt,ahogy ki tudott szökni az arra járót biztos megkóstolta.,
    Most vissza azok közé a szomszédok közé akik mindenfelé feljelentgettek,hogy a bérlőket elüldözzék / önkormányzat,rendőrség,ÁNTSZ../

-elzemari-, zsozso577, Ms.AbyZu és 4 más kedveli ezt.
  14. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Ilona, a költözés volt a remény sugár? hogy vissza költözöl a saját lakásodba?
    A második írásod az nem valami jó, mármint amit a szomszédokról írtál.
    Remélem, csak a bérlőkkel volt bajuk, és benneteket békén hagynak.

Edina, a babgulyás bográcsban főzve nagyon finom.
    Nagyon jó, hogy a párod megtudja csinálni a felújításokat, így biztos, hogy kedvetekre fog elkészülni.

Judit, nagyon jó, hogy tudod védeni a virágaidat.
    Reméljük, a reggeli fagyok, és a lehűlés már odébb áll, és végre megérkezik a kellemes tavaszi időjárás.

Zsozso, nálunk is volt szolgáltató váltás - csak elfelejtettem írni róla - és egyáltalán nem örülök neki, mert a régi szolgáltatómmal megvoltam elégedve, nem is emlékszem, hogy lett volna valami hiba.
    Nah a mostanival már vannak hibák, arra készülök, hogy bemegyek az ügyfélszolgálatra és jelezni fogom.
    Van, hogy bekapcsolom a TV-t és vagy hang nincs vagy kép.
    A net szakadozását vagy kimaradását még nem sikerült megfigyelnem, mert látom a jeleket, hogy van net.
    Igen, volt már, hogy kikapcsoltam a rendszert majd újra indítottam, de változást nem tapasztaltam.
    Így nagy a valószínűsége, hogy a szolgáltatónál vannak problémák, és nagyon jó lenne, ha korrigálnák, mert eléggé drágán szolgáltatnak.

Az eventet sikerült tegnap reggel befejeznem, én is olvastam a segédletet a csevegőben, és ki is használtam.

A holnapi event kiírást elolvastam, a tenyésztés hamar meglesz, a másikat is igyekszem csinálni.

zsozso577, Ms.AbyZu, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ó, jó kis babgulyás, bográcsban! :):) Biztos nagyon finom volt! Kertben munka mindig van, csak győzze csinálni az ember. Ügyesek vagytok, hogy magatok újítjátok fel a fürdőszobátokat! Jó munkát hozzá!

Zsozsó, kész lesz az egy területen is! Sikerült az utad? Felhők elkerültek?

Ági, csak határozottan! Nem azért fizetsz, hogy ne legyen jó a szolgáltatás!

Ilona, nem is tudom, hogy mit írjak? Sajnálatos, hogy ilyen emberek is vannak, ilyen szomszédok! Bízom benne, hogy a költözködés a lehető legkisebb kellemetlenséggel járt. Újra a régi otthonodban leszel, ez jó érzés lesz bizonyára, a szomszédokkal meg ne foglalkozz!

Holnapi eventet csinálom, de lehet, hogy csak a felhő lesz a cél.
    Sűrűsödnek a programjaim, közeledik az ünnep, készülődöm.

-elzemari-, -W-595-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  16. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Üdv mindenkinek!:music:
    Bográcsozás kikapcsolt, jó és finom volt, eső elkerült a szél kevésbé.xD
    Sohasem könnyű a felújítás, ha van egy ezermester az mázli, ha nincs muszáj szakembert hívni.
    Igaz a hátam közepére nem hiányzott ez most, de már nem lehet halogatni, lesz bontás kádat szét kell verni,csempét,követ mindenhol lebontani, kiépíteni az épített tusolót, erre lesz 5-6 nap, több idő nem jut.
    Majd én szedem össze a sittet o_O, kéz alá segédkezek mint egy férfi xD van benne gyakorlatom.

Nálam ablakot kell cserélni idén őszig, anyám tönkre tette, mikor távol voltam, szó szerint. Javítani nem lehet bukó nyíló ablak, kétszárnyú műanyag bukó nyíló, 3 rétegű üveggel,redőny,hálóval szeretném az újat.

Szép napot! :)

-elzemari-, zsani_apja, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  17. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mosolygós szép napot!
    Csomagolás közben a ládafiában -a fontos iratok között -találtam két gyönyörű verset amelyek kicsit mindig helyrebillentették a lelki egyensúlyom.
    most az eventek közötti lélegzetnyi szünetben szeretném az egyiket megosztani veletek:

Nagy László : Adjon az Isten

Adjon az Isten
    szerencsét,
    szerelmet, forró
    kemencét,
    üres vékámba
    gabonát,
    árva kezembe
    parolát,
    lámpámba lángot,
    ne keljen
    korán az ágyra
    hevernem,
    kérdésre választ ő küldjön,
    hogy hitem széjjel
    ne dűljön

adjon az Isten
    fényeket,
    temetők helyett
    életet,
    nekem a kérés
    nagy szégyen,
    adjon úgyis, ha
    nem kérem.

Nehéz időszakokban sokat idézgetem.....Ne legyen rá szükségetek,de ha mégis próbáljátok ki.

zsani_apja, -W-595-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  18. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

kedves Ilona!
    Nagyon szomorú, hogy ilyen gonosz szomszédok vannak.
    Hallom sok fele. Hova jutott a világ annyi rosszindulatú ember van már.

Anyósom szomszédjai leléptek bő 4 éve Angliába, 10 milliós tartozást halmoztak, bambusz erdő benőtte a kertjüket és rádől anyósom kerítésére, rengeteg kártevő és gond lett miattuk,1 x se jelentette fel őket anyósom, úgy van vele nem akar haragot, sose lehet tudni.

-elzemari-, zsani_apja, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Költészet napja
    A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik

József Attila: Kertész leszek

Kertész leszek, fát nevelek,
    kelő nappal én is kelek,
    nem törődök semmi mással,
    csak a beojtott virággal.

Minden beojtott virágom
    kedvesem lesz virágáron,
    ha csalán lesz, azt se bánom,
    igaz lesz majd a virágom.

Tejet iszok és pipázok,
    jóhíremre jól vigyázok,
    nem ér engem veszedelem,
    magamat is elültetem.

Kell ez nagyon, igen nagyon,
    napkeleten, napnyugaton -
    ha már elpusztul a világ,
    legyen a sírjára virág.
    1925. április

-elzemari-, Tündi100149, -W-595- és 6 más kedveli ezt.
  20. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!,
    Csacska! Marika! Zsozso! Ági! Edina! Lajos! !Olyan nagyon jó olvasni Benneteket!!! Ti vagytok nekem a külvilág.
    A mondókám nagy része elveszett jogosultság hiányában?????!!!!

A lényeg:8-tól már működik a SZUPER AKCIÓS NAP,10-től a Baby-boom is.,

Vasárnap 13.
    Tisztelettel jelentem!.....még élek...éphogy.....alig-alig.....Katasztróoooofa,hogy tud ennyi vicek-vacak összegyűlni és ezek többségét még használom is !?
    Holnap 14 óra utánra kaptunk szállítót......aztán lehet mindent előről kezdeni a kicsomagolással......Szerencsére az már nincs időhöz kötve.

Pihenésként kicsit farmozok.....döcögősen,de közben ülök,nem hajlongok,dobozokat,zsákokat nem húzgálok,nem kerülgetek.

Utoljára szerkesztett: 13.4.25