Gazdák Dunántúlról! - Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Tündi1001, PityuGeri és *PalMa* kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ahogy én látom, a Dunánál beraktak egy hatalmas tükröt a fellegeknek, azért olyan egyformán pocsék az idő az egész országban.
    Undorító kinézni is arra az ocsmány esőre. Brrr! Ablakot is csak annyit és addig nyitom ki, míg muszáj. Mint most, mert sütöm a rósejbnit. Olajszagot meg nem szeretem egész nap a lakásban élvezni. Lehet, azért, mert finnyás vagyok. :D

Tündi1001, PityuGeri és *PalMa* kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Teljes mértékben egyetértek veletek fiúk! Ramaty állapotomnak milyen jót tenne egy jó kis napsütés? Nincs kedvem semmihez. Szerencsére tegnap előre dolgoztam, így sec perc alatt kész az ebéd és pihenhetek sokat, hogy holnapra jobban legyek és bírjam a strapát.
    Én is finnyás vagyok Tihamér, tegnap sütöttem palacsintát, volt is szellőztetés bőségesen.
    Kopi, nekem is egy régi dal jutott eszembe: Egy esős vasárnap délután...
    Hozzátok ki a mai napból a lehető legjobbat!

Tündi1001, PityuGeri és delfin929 kedveli ezt.
  4. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Nekem Kern András jutott eszembe: "Esik mocskosul az eső, mennyit esik, piszkosul esik, rémesen esik, őrület, ennyi eső…";).
    Most éppen dörög, villámlik és szakad. ELEGEM VAN!!!!

Tündi1001 és PityuGeri kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt is! ITT IS! Úúúúútálom az esőt! De nagyon! Napsütést akaeok! Még éjjel is, hogy bepótoljam a D vitaminhiányomat.
    Nem igaz, hogy még valaki röhög is rajtam, mert fentről azt hallottam. Meg kapcsolgatták a villanyt is ott fent.
    Kis tündérkém élvezete a cirkuszt. Na nem azt, ami nemrég volt felettünk, hanem azt, ami sátorban volt. Elefántháton is ült. Nagyon örült neki. Azt mondotta, ahogy ment az elefánt, ő fent a hátán himbálózott. Akár a hintán náluk a kertben. Élvezte. Én nem biztos, hogy szívesen lettem volna elefántháton. Nem rajongok semmiféle pörgésért, himbálózásért. Ha háromszor megfordulok a sarkamon körbe, hát olyan hányinger tör rám, hogy na! Nem is szerettem táncolni. Pláne a keringőket. Pedig, mint minden rendes fiú (és lány) én is jártam tánciskolába. Ma már ilyen csak a régi filmekben lehet. :) Velem ellentétben az öcsém bírta a forgást. Versenytáncos is volt. Régen, nagyon régen. Ma már ő is betölti év vége felé a 60-at. Az meg már nem éppen versenytáncos kor. :D
    Még mindig útálom ezt a ... esőt! (Mindenki olyan jelzőt helyettesítsen be, amilyent akar! Én nagyon csúnyákat.)

PityuGeri és delfin929 kedveli ezt.
  6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Esőmentes estét kívánok.

Tihamér ne keseregj, nálunk is hasonló a helyzet, már harmad napja esik, aminek az lett a következménye, hogy kiáradt az amúgy csendes és szolíd Torna patakunk: ,
    úgy hogy, gyalázatos a helyzet.
    A város déli részéről, nem lehet átmenni az északi oldalra, csak vízi,- vagy légijárművel és esetleg úszva.
    Bízom benne, mire dolgozni kell menni, addigra javul a helyzet. Csak azt nem értem, hogy ezt az illetékesek, hogy-hogy nem vették észre időben ???(dehát így jártak a vörösiszappal is).

Szép estét, sokk mentes kikapcsolódást és mosolygós ébredést kívánok.

Tündi1001 és PityuGeri kedveli ezt.
  7. Koppi

Sziasztok !

Délutánig esett, de utána kikandikált a Nap a felhők közül, sütött úgy másfél órát, majd betakarózott egy kisebb felleggel. Most setét van és szikkad minden.

Fatther !
    Látom megváltozott az avatarod. Ott is virág van nálad...:)
    Nem semmi az kis videó amit belinkeltél. Itt ennyire nem rossz a helyzet.
    Bár kíváncsi vagyok, hogy miként folytatódik az utcánkban a járdacsere...mert ha fölszedik a jelenlegit úszni fogunk mi is a sárban...

8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Esőmentes jó reggelt kívánok mindenkinek!
    Kialudtam magam. Hajnali háromkor volt egy kóbor automata riogatás. Néha egy-egy automata risztás érkezik. Olyankor nincs más, csak ütemes füttyögetés. A rigók hagját én szeretem hallgatni, de ezt a fajtájukat nem. Kiviszi az ember szeméből az álmot. De azért sikerült egy kicsit tasszolni, miután elküldtem a jó ... -ba azt az automatát. :) Reklamálni nem érdemes, a szolgáltató nem tud mit tenni. Minket néz biztonsági központnak az a vijjogó istencsapása. Ideküldi a riasztás jelét. Az már csak hab a tortán, hogy a tényleges riasztás viszont csak később fog eljutni oda, ahová kell. Nem rajtam múlik! :D

9. Koppi

Szia !

Mifelénk is dívik az ilyenfajta ébresztő.. Most, hogy új burkolat van az utcánkban csendesebb lett minden jármű haladása..Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokat jelent..Mint a lopakodók, úgy suhannak el alant...:)
    Kíváncsi vagyok, hogy hogyan tovább, mert senkit nem avattak be a kivitelezési munkákba a város részéről. Eleddig ad hoc jelleggel történt minden.. Miután (hála istennek előttünk nem) de az óvodáig igen - lett spéci (hangos) díszburkolat...( Biztos azért, hogy délutánonként a gyerekek egy monoton zúgásra szundítsanak el...:))

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hála Istennek nem esett befelé a munkahelyemre. Kicsinek is tud örülni az ember. :)
    Az idő enyhe, hamarosan lehetne vetni az őszi gabonákat, de jelenleg nem tartom valószínűnek, hogy túl sokan mennének rá a földekre ekékkel, tárcsákkal és vetőgépekkel. Egy nehéz tárcsa (Kühne típus) 8 tonna feletti összsúlyú. Plusz a munkagép. Van minek beleragadni a sárba! Rizst nem érdemes vetni, most már egyre hidegebbek lesznek, nem fog beérni aratásig. Majd tavasszal, ha akkor is ennyi eső lesz. A rizskombájn elmegy a sárban. De ezek a mezei hagyományosok nem akarnak.
    Szép napot mindenkinek!

11. Csacskamacska

Jó reggelt, délután majd visszaolvasok, most szaladok.Legyen esőmentes szép napotok!

Nem járt erre senki? Hmm, egyedül vagyok, magammal beszélgessek?
    Kicsit jobban vagyok, hatnak a szerek miket beveszek, megiszom, bár tökéletesen jól sem vagyok.
    Rág voltam cirkuszban, nálunk a munkahelyemen szokott lenni, mikor olyan felső utasítások jönnek, aminek semmi értelme. No akkor mindenki mondja a magáét. Imádok táncolni, tánciskolába is jártam vagy negyvenvalahány éve.., de nem azt a táncot táncolom, amit ott tanultam.
    Itt hála, szépen süt a nap, kellemes az idő. Olyan kora őszi.

Utoljára szerkesztett: 15.9.14
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igen, nem volt ma nagy forgalom errefelé. Én hazajöttem, takarítottam, de csak most tudtam idejönni. Akarat volt bennem a látogatásra, csak tudás nem. Ez a gép, ez a gép! Egyre rosszabb. El fogom fenekelni. Eső ma már csak reggel volt. Napsütés sem volt, de legalább nem esett. 22 fok a csúcshőmérséklet, ami nem rossz. Maradhatna karácsonyig, aztán emelkedhetne 25-ig. :)

13. Csacskamacska

Ez tetszik! Karácsonyig 22 fok! Ha jól belegondolok, csak nem jó, mert én a fehér karácsonyt szeretem, az meg 22 fokban nem lehetséges.

14. Koppi

Akkor folytatnám ahol reggel abbahagytam. Az utcánkról...
    Ma megjelentek a közút szakemberei és..........megállni tilos táblákat raktak ki a 73 lakásos társasház elé.
    No akkor az itt lakó emberek immáron nem állhatnak meg a ház előtt. Álljanak át az óvoda elé, ahova a gyerekeket hozzák reggelente a szülők.
    Aki ezt kigondolta, lehet bolondgombát evett... Ez a legfinomabb változat amit a nyomdafesték még elbír....

Más: A Koppin kész vagyok az eventtel.. A felhősor kint rávalók meg rajta.

Utoljára szerkesztett: 15.9.14
    Tündi1001, *PalMa* és PityuGeri kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi! Ez komoly? Ilyen szakemberek vannak nálatok is? Mármint a közútnál. A fiamék utcáját 3-4 éve aszfaltozták újra. Szép lett, jó lett. Az építkezés megkezdésekor érthetően, kitettek egy sebesség-korlátozó táblát. (30km) Az felújításnak régen vége, de a tábla ott maradt. Hogy miért? Senki nem tudja és senki nem érti. Meglehet, azok akik itt tették ki a táblát és elfelejtették elvinni, azok települtek át hozzátok.
    Kedves Csacska! Nincs nálatok a tüzépen hungarocell tábla? Ha igen, akkor azt ledarálva olyan, de olyan havas tájat tudsz a perzselő forróságban is varázsolni, hogy az csuda! Havas tájék megoldva! :D

Tündi1001 kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Köszi az ötletet, de én igazi hóra vágyom karácsonykor!
    A tábla meg azért maradt kinn, mert így védik az aszfaltot, nincs száguldozás, csak szép lassan, hogy kíméljék az út minőségét!
    Szép napot!

Tündi1001 kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Tudod, mostanság egyre ritkábbak a fehér karácsonyok. Ahogy a földünk átlaghőmérséklete szép lassan megy fel, úgy csökken a havas napok száma. Amilyen semmi tél volt az előző, olyan lesz egyre több. De mit fogunk azzal a sok áttelelő és télen el nem pusztuló kártevővel csinálni? Hiszen azokat is kiírtjuk, akik/amik őket írtanák. Bolond az emberiség, maga alatt vágja a fát.
    Kezdek hozzászokni, hogy sem munkába menet, sem munkából jövet nem ázok el. Nem is olyan rossz!

Pvera és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Igen , sajnos alig van hó és alig van jó kemény fagy télen, pedig nagyon kellene! A hó a vetésnek, a fagy a kártevőknek, baciknak. Még emlékszem, hogy amikor a gyermekeim kicsik voltak, akkor bizony volt igazi tél, hóval, faggyal. Nagyokat szánkóztunk, még mi felnőttek is és micsoda hógolyózást rendeztünk! Átáztunk teljesen, de nem lett semmi bajunk, csak jól kipirultunk és szép emlék marad. Akkor épült ez a kertváros és a termőföldet elhordták egy távolabbi helyre, ahol egy nagy domb lett belőle. No, odajártunk szánkózni. Sohasem szégyelltem, hogy én is jó néhányszor lecsúsztam a szánkóval.
    A jót hamar meg lehet szokni, tehát élvezd az esőmentes napokat reggel, napközben és munkából hazafele is!

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó is esőmentesen kerekezni. Nincs meleg, nincs hideg, egyszóval jó. :) Nekem az a reggeli és sélutáni sportom. Nem akarok másként menni, míg a téli idő (és a korom) nem kényszerít buszra. Hiába no! Ma már nehezemre esik gyorsan leszállni, ha a síkos úton farol a rokon. Novembertől, tán decembertől busz lesz, ha nem jó az út. Nem akarok csonttörést többet. Volt benne részem, többször, mint kellett volna. Nem az én hibám volt, de én voltam a szenvedő fél. Szó szoros értelmében szenvedtem. :(

Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Nekem meg a lépcsőzés. Biciklim nincs, a szobabiciklire pedig lusta vagyok felpattanni. Néhány évvel ezelőtt rendszeresen tekertem. A tv előtt volt és este mikor a híreket néztem akkor tekertem. Valahogy úgy alakult, hogy a szobabicaj felkerült az emeletre és a tekerés is elmaradt. Lépcsőzni viszont lépcsőzöm sokat. A tantermem a második emeleten van, le-fel megteszem jó néhányszor naponta. Itthon a gépem is az emeleten van és én napközben többször is fel- meg leszaladok, mert ugye aratni, vetni kell.No meg az állatok is hangoskodnak, hogy éhesek, szomjasak. Sétálni szeretek, egy-egy este, délután nyáron is, télen is szívesen sétálok itt a környéken. Nem illő módon, esténként be-bekukkantok a lakások ablakán, ha ég benn a villany ...tudom csúnya dolog, de pl. advent idején olyan jó látni az ajtón lévő kopogtatókat, ablakdíszeket. Kíváncsi vagyok, igen. - én bevallom, de a férfiak is azok, csak ők nem azt mondják, hogy kíváncsiak, hanem azt, hogy tapasztalatot gyűjtenek...:)

delfin929, patakvera és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.