Gazdák Dunántúlról! - Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép jó estét mindenkinek!
    Nem most értünk vissza Debrecenből,csak most írok nem zavar senki.
    Ott voltunk,nem keltünk el,nem kellettünk,Kalinka Vodkára nem ugrottunk át,az Orosz nyelvtudás marad amennyi volt.:mad:
    Reggel 4-kor eset az eső mikor elindultunk,sok helyen inkább szakadt ez így volt szinte végig.
    Kivéve Debrecen 10 órakor ragyogó napsütés.Még a tyúkok is elültek mire hazaértünk.
    Az egészben az tetszett a legjobban egy balesetet sem láttunk,még koccanásost sem.
    Csak a klinika bejáratától nem messze Nagyerdei krt-on takargatott egy rendőrbácsi valakit.
    Nos ez nem igazán tetszett.
    Csak mostanában stresszelek ilyen hosszú út előtt,amióta csak ketten megyünk,
    nem másért. Mert 40 évig hivatásos gépkocsivezető voltam.A vezetés úgy különben már nem nagyon hiányzik.Sokszor nézem a visszapillantóba nem jön-e olyan Rezesova féle autó nagy sebességgel.
    Hahó van már műhó,nem kell a hungarocell.
    Megnéztem a Geri képeit,Koppi diavetítését,ez olyan országos találkozó volt?
    Kinéztem egy ötvenvalahány kilós hölgyet,később pedig olvastam is,juhé,a kék kockás.
    Majd elfelejtettem,amikor a diavetítés véget ért összeomlott a flash player ,nesze neked Lajos itt puzzle,nem pedig kukucska!
    Végeztek velem a Tigris Ladyk,ajjaj fekete vonat.Ne mindig csak a Tihamér gépe legyen rossz.
    Vízről meg annyit,itt szól mellettem a TV máshol még kritikusabb a helyzet.
    Jó éjt!:music:

Hölgy-világ és Adrián-Beatrix kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Itt folyik nálunk a Lajta, azon most harmadfokú a készültség. Magasabb nem is lehet. Elvagyunk a vízzel. Nem tehetünk semmit, csak jön. Majd leapad. Pedig szeptember szokott a legalacsonyabb vízállású hónap lenni. Na idén nem ez a helyzet.

Adrián-Beatrix és Tündi100149 kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt dunántúli gazdák!
    Lajos örülök, hogy problémamentes volt az út! Igen, olyan országos találkozó volt, ott a klinika közelében. Hát igen, a kis kék kockás...
    Vidám napot mindenkinek!

Adrián-Beatrix és Tündi100149 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kockás, kockás. Az ing ami rajtam volt, aprókockás mintázatú. Az alatta lévő pocak ellenben nem kockás. Viszont közel áll a tökéleteshez. A régi görög tudósok szerint a legtökéletesebb forma a gömb. Tudtak valamit azok a bölcsek! :p

Utoljára szerkesztett: 17.9.14
  5. patakvera

patakvera Fórum félistene

Helló Mindenki!

Végre újra itt a napocska.:inlove::)
    Remélem a hétvége is szép marad. Talán akkor kislányommal elmegyünk horgászni is végre. :D

Tündi1001 és Adrián-Beatrix kedveli ezt.
  6. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Halihó távoliak! :)

Én is nagyon remélem hogy ilyen jó idő marad legalább a héten, holnapután irány Pest 2 napra, nem kell az eső még éjjel se :p

Tündi1001 és Adrián-Beatrix kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

A hétvége lehet, hogy esős lesz. De majd meglátjuk, mennyire válik be az időjósok előrejelzése. Nekem sem hiányzik az eső. Valamiért olyan érzésem van, hogy mintha mostanság már lett volna elég belőle. :)

patakvera és PityuGeri kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Nem csodálom, hogy elegetek van már a sok esőből. Itt szerencsésebb a helyzet, eső sem esett annyi, mint nálatok és folyó sincs a közelünkben.
    Jó éjszakát mindenkinek!

Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Tündi1001

Helló Geri!
    Ilyen időt jósolnak most:
    http://kep.psharing.com/811350.jpg

delfin929, PityuGeri és Csacskamacska kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

No, és bejött a jóslat Lajos? Nálunk kellemes őszies, napsütés van.
    Csináljátok az eventet? Én igen, már úgy megszoktam, hogy csinálom ezeket az eventeket. Most ugyan nem a legjobbkor van, így egymás után kettő is, de érek ameddig érek.

Tündi1001 kedveli ezt.
  11. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Végre itt a jó idő. Tegnap elmentünk a lányommal egy jó órás sétára. Igazán kellemes volt az idő, és jól elbeszélgettünk közben. Kell a mozgás, na. A gyerekek sokat ülnek az iskolában, utána meg otthon a könyv fölött (vagy a TV ill. a computer előtt ;)).
    Tegnap késő este megnéztem a Híradót. Ódákat zengtek a mindennapos tesi hasznosságáról, majd bemutattak egy pesti iskolát, ahol nagyon jól meg tudják oldani a plusz órákat, mivel 2 tornaterem van. Egy a probléma ezzel, ez nem a nagy magyar átlag. Mindkét gyerekemnél 1 tornaterem van, és sok az olyan iskola, ahol 1 sincs. Úszni is csak 1 évig járhattak felső tagozatban, gimiben pedig egyáltalán nincs ilyen opció. Mi maszek alapon oldjuk meg. Még mindig jobb és hasznosabb, mint nulladik órában mozgás gyanánt a falat támasztani (esetleg leckét írni).

A magokat elvetettem, de nem hiszem, hogy be fogom fejezni. Nekem sem nagyon tetszik, hogy 1 nap pihi után megint ennyit ültessek, arassak:).

Hsz. összevonás /Laboviti/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 20.9.14
    Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Csilla, sajnos nagyon sok olyan dolgot tesznek kötelezővé, amit lehetetlen megoldani. Nálunk van 2 tornaterem, de még így sem mindig jut mindenki be. A délutáni mozgás, csak az udvaron lehetséges, mert a tornaterem akkor is tele van. A felső tagozatos gyerek, meg nem fog visszajönni az iskolába délután, azért, hogy a mindennapos testnevelése meglegyen. Azt is nagyon "szeretem" amikor közvetlen ebéd után mennek tornázni...:mad:

Tündi1001 kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lényeg a sportolás. Bármi áron. Amikor én voltam kisgyerek, kevesen sportoltak "hivatalosan". Annál többet rohangáltunk kint a szabadban. Tv ugyan volt, de nagyon keveseknek. Számítógép csak a mesében létezett, internet meg ott sem. Magától értetődő volt, hogy az iskola és a tanulás után nyomás ki/le a szabadba és a banda többi tagjaival játszani. Ebbe belefért a konkurrans bandákkal vívott "háború" is, de nem vérremenően. Szóval igazi gyerekek voltunk. A labda minden nap pattogott, rendszeresen vívtunk fejelőbajnokságokat. Ma ilyent nem is látok. Telente a jégpálya teli volt gyerekkel. Az iskolák pályáit is jegelték, sokan ott csúszkáltak "kurblis" korikon. A maiak nem is értik, mi is az a kurblis korcsolya. Arra (is) jó volt, hogy hamar leszedte a bőrcipő bőrtalpát. Gumitalpra fel sem lehetne tenni! Más idők voltak, más gondokkal. :)

Tündi1001 kedveli ezt.
  14. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szia Judit!
    Igen,az időjárással semmi gond eddig.
    Már 2 órája kezdtem írni,de hívtak az unokák és szüleik Skype-on,másfél órát beszélgettünk.
    Megy az ültetés 813-765-815 növény van jelen pillanatban,a három farm.
    Ezeket éjszakára bedugjuk kis földbe,holnap kiváltjuk a 36órás aratógépet.
    És onnét csak víz és csatni,jutunk meddig jutunk.:music:

delfin929 és Csacskamacska kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Csilla, az unokák, gyerekek, mindig elsőbbséget élveznek.:)
    Mentünk korizni a legelőn megállt és befagyott vízre. Vittük a seprűt, először lesepertük, majd jött a "kurblizás" és már csúsztunk is, hol korin, hol fenéken..de jó volt! Egyszer hazafele menet elhagytuk a kurbli kulcsát...mentünk vissza és a hóban kerestük, a kezünk már jéggé fagyott, végül megtaláltuk. 50 évvel ezelőtti emlékek. A mai gyerekeknek már el sem merem mesélni...

Tündi100149 és delfin929 kedveli ezt.
  16. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Teljesen egyetértek. Nálunk is a gyerekek az elsők, igyekszünk mindent őértük és velük tenni. A kurblis korcsolya még nekem sem mond semmit, pedig már rég nem vagyok gyerek xD. Nekem olyan fehér, fűzős műkorcsolyám volt.

17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az olyan fűzős műkori annak idején 100 gyerekből tán csak egynek volt, azt is kintről hozta vagy küldte valaki. Annak két éle volt, míg a mienknek egy sem, csak a vékony talpi része, amelyen csúsztunk. Voltak olyan szülők, akik elvitték csemetéjük koriját köszörűshöz, az belevarázsolt egy hornyot, ezért az a kurblis is hasonlóan kétélű lett. De az biz sokba került. A kurblisnak előnye volt, hogy nem nőtte ki az ember, hozzá lehetett igazítani a hosszát és szélességét a növekvő cipőhöz. Csak sajnos nem tudta olyan jól tartani a bokát, mint a fűzős műkori. Egészen pontosan: sehogy sem tudta tartani. Voltak is emiatt a kezdőknél sűrű botlások, hasalások. De rég volt, tán igaz sem volt. :( Viszont az udvarias fiúk a lányok koriját feltekerték illendőségből. Ha ma valakinek felajánlanám, hogy segítek felvenni a koricipőt, hát igen csak furcsán nézne rám! Orvost vagy rendőrt hívatna! :D )
    Szép napot kívánok!

Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Szerencsére ma még csak beszélünk a koriról és nincs még rá szükség. napsütést várunk, s a kezdeti hűvös után szép napot! Péntek, de szeretem ezt a napot!! Miért nincs belőle több?xD

19. Tündi1001

Szép napot mindenkinek!

Napsütéses napunk van,reméljük ilyen is marad.
    Jó játékot,megyek mert vár az Ügyfélkapu!:D

Utoljára szerkesztett: 19.9.14
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Elég hetente egy péntek! Nekem azért sem kellene több, mert holnap túlóráznom kell. Ha több péntek lenne, akkor egyfolytában mehetnék túlórázni. Azért annyira az sem fenékig tejfel! :)
    Az idővel meg vagyok elégedve. Az egészségi állapotommal nem. Összeszedtem valamit vagy suttyomban valaki hozzámvágott egy adag jól fejlett bacit. Pedig nem hiányoltam! :p

.szigi. kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.