Gazdák Dunántúlról! - Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Halihóóóó !

Mindenki szülinapi eventet nyomja ?
    Nincs időtök írni ?

2. patakvera

patakvera Fórum félistene

Én az ágyat nyomom....:sleepy:

Fatther kedveli ezt.
  3. -Holdfeny-.

Jobbulást neked :)

Remélem nem az orvosi vizsgálaton szedtél össze valami bacit ....

patakvera kedveli ezt.
  4. patakvera

Köszönöm. Nem tudom,de nagyon fájnak a lábaim...lázam nincs,de menni is elég nehéz. :sleepy:
    Nem tudjátok véletlenül,hogy 38 fokos termálvízbe-gyógymedencébe-miért nem szabad bevinni 12 éves kor alatt gyereket? Keresek a neten,de nem találok erre vonatkozólag semmit!:mad:

5. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Szia!

Nem tudom melyik termál fürdő, én ahova szoktam járni, ott ez érvényben van, és neten is ki van írva

"A gyógyvizes ülőmedencében egy-egy alkalommal 20 percnél többet nem ajánlott eltölteni, használata 12 év alatti gyermekek részére nem javasolt."

Amúgy én ilyenkor az ezüst nyakláncot is leszoktam venni, mert ha olyan összetételű a víz, akkor befeketedik az ezüst...

tina07141983 és patakvera kedveli ezt.
  6. patakvera

Lipótira gondolok. Igazából az érdekelne,hogy 12 éves kor alatt miért nem jó? Semmit nem találok erről!o_O

7. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szervusztok.

Szerintem ezt csak az aktuális termálfürdő "Házirendjében" "korlátozhatják", de találtam olyan fürdőt (leányfalui termálfürdő), ahol házirendben az alábbiak szerint van szabályozva:
    "14. 12 év alatti gyermekek kizárólag szülői, vagy felnőtt kísérettel léphetnek be a fürdő területére. A szülő, illetve a felnőtt kíséret állandó felügyelete mellett és azok felelősségére vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait, használhatják medencéit."
    Szerintem ez máshol is hasonlóan van megoldva, mivel egységes törvényi állásfoglalás ilyen esetekre nem létezik - tudomásom szerint -.
    További szép estét kívánok mindenkinek.

A lipótiról speciel ez szerepel a "medencék" címszó alatt:
    Egy nap Lipót Termál- és Élményfürdő nemcsak fürdőzés tapasztalatok azonban egy egész napos kikapcsolódást és felüdülést a gyönyörű természeti környezetben, minden korosztály számára.
    Sőt, íme a jegyárak:
    Belépők

Felnőtt
    2.000.-Ft
    6 éves kor alatt
    ingyenes
    Gyermek (6-14 éves korig)
    1.700.-Ft
    Családi jegy (2 felnőtt + 1 gyerek)
    -

Utoljára szerkesztett: 28.1.15
    patakvera kedveli ezt.
  8. patakvera

Szeretnénk elmenni egy kicsit fürdőzni,de szeretném vinni a kislányomat is. Természetesen figyelnénk rá,de valahol azt hallottam,hogy ez a vízhőmérséklet nem jó a gyereknek. Ártani nem akarok a Drágámnak!:inlove:

9. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Erről nem tudok nyilatkozni, nekem az eléggé kiesik a Lipóti, de Pápán (fürödni oda szoktam menni, mert hát győr...) ez így van a házirendben, és plakáttal fel is hívják rá a figyelmet. Egyébként hőmérsékletben lehet valami, hiszen 20 percet én nem mindig szoktam betartani, de nem olyan tiszta a feje az embernek akkor ha sokáig üldögél olyan jó meleg vízben...

10. -Holdfeny-.

Még 1000 éve amikor először a petőházi strandon voltunk .... a királylány volt vagy 18 hónapos .....
    Ott bevittük a termálvízbe .... - előtte a gyerek orvosunkkal konzultáltunk :) szerinte ártani nem árt max jól elfárad benne ...
    Itt nem gyógyvízről beszélünk hanem termál vízről ;)
    Ha a fürdőkádba engedsz túl meleg vizet ... abból is bódultan mászol ki :)
    Máshol nem tudok olyan helyet ahol szívesen látnak gyerkőcöt .... a termál medencébe ...
    De , de tudok :) Az egri termálba ... Ha arra jártok ne hagyjátok ki ....

11. patakvera

Győrben még nem voltam,de mindenki lebeszél róla. Mosonmagyaróvári termál nekem nem tetszik. Lipóton hétköznap kevesen vannak és kulturált is a hely. Pápa végül is nincs annyira messze,de oda talán több idő kellene,mint amennyivel mi jelenleg rendelkezünk. Eger-egyszer kipróbáljuk!;) Jó lenne Golyót újra úszni látni....:inlove::music: Azt hiszem telefonon megkérdezem a termált ezzel kapcsolatban. Egyébként én is a víz hőmérsékletére gondoltam,hogy az talán nem megfelelő...
    Eventtel elég lassan haladok. Elfogyott a szupitrágya...o_O Kong a kassza,de hát hónap vége van.:(

|Tamás| kedveli ezt.
  12. -Holdfeny-.

Hónap vége ?????????? o_O
    Szóval nem csak nálam van ilyen ....:oops:
    Nálam az elem az az összetevő amire várni kell .... Kb 50 perc és kibontom a titok ólakat ....
    Kíváncsi leszek mi lesz belőlük ... Jövök az eredménnyel .
    Most van dokinál az autó .... Mikor haza hozza a Csuhás még inkább hónap vége lesz ...:wuerg:
    Már megint havat ígért a "Pesti ember " mára és holnapra .... s nekünk mikor kéne hosszabb útra menni ? :music::music: De talán vasárnap jobb idő lesz .

13. patakvera

Autó? Ne is mond!:oops: Bár az enyém csak műszakis,de biztos találnak egy kis javítani valót rajta!>:( Vigyázzatok nagyon magatokra a keccónézés közben! HÉTFŐN MEGYEK DOLGOZNI!:music::D

tina07141983 kedveli ezt.
  14. -Holdfeny-.

Gratulálok ! De azért el ne tűnj a játékból ....

A 10 titok ólból a következők lettek :
    Narancs Disznó , birka , birka , kacsa
    Béka , galamb , pocok , vakond , egér , galamb

Lehetett volna rosszabb is ....

15. patakvera

Én még itt sem tartok...;):sleepy:

16. -Holdfeny-.

nagyon nehezen jönnek az elemek ... persze lehet csak én vagyok türelmetlen .... :)
    Van még idő ... de a megtermelt gazokat szeretném már bedobálni ...:p

17. tina07141983

tina07141983 Fórumfelvigyázó

sziasztok.Én Veszprém megyéből játszok,ha jól tudom"de lehet tévedek"az egyetlen település ami nem abban a megyében található,mint amire a település nevéből következtetni lehetne. ;)

patakvera kedveli ezt.
  18. -Holdfeny-.

Gyere gyakran :) mindegy honnan írsz ... nagy a Dunántúl :) Na most gondolkozom honnan is írhatsz ....:music:

19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szervusztok.

Azok a titokólak, nem is annyira titkosak szerintem.
    A termálvíz valóban nem gyógyvíz, s vagy az összetétele vagy a hőmérséklete lehet az, ami miatt nem ajánlják egy bizonyos kor alatt. További hasznos információk az alábbi linken,s talán magyarázatot kapsz arra is, hogy miért nem ajánlják gyerekeknek:http://www.utisugo.hu/wellness/viz/a-termalvizes-furdozes-hatasai-29876.html
    Talán Veszprémgalsáról ........??;)

További szép napot kívánok.

patakvera kedveli ezt.
  20. patakvera

Köszönöm-megnéztem,de konkrétan a "12 éves kor alatt nem ajánlott" dolgot nem találok. Na de már döntöttem-felhívom a fürdőt és megkérdezem-persze majd ha tényleg megyünk....most ezek még csak tervek a jövő hétre.;) 2 medence van-az egyik nem annyira meleg-kádvíz hőmérsékletű-egy külföldi kislány úszkált ott a múltkor. Remélem a magyar állampolgárság nem zárja ki azt a lehetőséget,hogy mi is bevigyük a Drágámat!8)

A tippem: Veszprémvarsány! :)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.