Gazdák Dunántúlról! - Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Azért vettem a Fülest anno...Betyár jó rajzok voltak..
    Az eventen én is gondolkozom. A 8-órás rendben is lenne, de 4 órás annak aki dolgozok nem jó.
    Különben is a felhősort nem lehet csak kézzel leszedni és már most 5 perc mire a végére érek, nem hogy szaporítsam...
    Erre hozhatnának valami újítást, hogy gyorsabban lehessen leszedni...:)

2. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Sziasztok!

Időjárási helyzetkép a Dunántúl keleti feléből: süt a nap, de nyugat felől ronda felhőket látok, így könnyen lehet, hogy hamarosan itt is esni fog. Megnéztem az előrejelzést, de nem lettem tőle boldog: eső, zápor, zivatar, jelentős mennyiségű csapadék, stb :cry:.
    Szerintem még annyira fiatal vagy, hogy sok-sok legszebb évnek nézel elébe :D
    A mi városunkban nem nagyon népszerű a 8 osztályos gimi, csak kettő van belőle. Az egyikből épp tavaly jött a fiamékhoz egy srác, mert nem volt jó az oktatás. A másik sulit meg az egyház működteti. Nincs a vallással semmi bajom, de nem akartam, hogy a 10-11 éves gyerekem minden héten órákig templomi kóruspróbán ácsorogjon.
    6 osztályos gimiből több van, de legtöbben 8. után váltanak. Mostanában nagyon népszerű az ötosztályos képzés (4+1 nyelvi előkészítő).
    A szivarfával megfogtál: nekem is 6 db van belőle. Akkor most adjam vagy ne adjam? Ez itt a kérdés xD.

3. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Legyen igazad ;)
    A nyelvi előkészítő csak azoknak jó, akik nem tanultak általánosban egy adott nyelvet, már pedig az ilyen elég ritka - bár láttam sok olyat, aki elment oda! Nem tudom miért, hiszen az olyan, mint nálunk a gimiben a második idegen nyelv, kezdődik az elejéről az ábécétől!
    Nálunk 5.-9. között misenaplót kellett vezetni, legalább kéthetente el kellett járni misére. 10.-ben már lelkiismeretre (és a megszokás hatalmára) bízzák a dolgot.
    Először 6 osztályosba akartam menni specmatekra, de aztán negyedik után gyorsan letapostam, Miskolcon bőven van nyolcosztályos gimi, két kezemen se biztos hogy meg tudom számolni :)
    Ahogy jól esik, én kirakom az erdeimbe, ha lepasszolod :D

4. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Az én fiamnak pl. jó lenne a nyelvi előkészítő, mert ez nálunk minden suliban az angol nyelvet jelenti, ő pedig az általánosban németet tanul. Így nem gond, ha a nulláról kezdi. Amúgy az osztályt általában 2 csoportra osztják, így a haladók nem az ABC-vel kezdenek. A lányom is haladó csoportba került anno hetedikben, középfokú nyelvvizsgája már megvan, nyáron szeretne felsőfokút, utána meg irány az emelt szintű érettségi :D

PityuGeri és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nyelvi tudás nélkül ma már nem lehet boldogulni. Nálunk már első osztályban kezdődik az angol nyelv oktatása, szülői kérésre. Hivatalosan 3. osztályban indulna. Szakkör formában van német és francia is. Mindkettőnek sikere van. A fiataloknak kell a két idegen nyelv tudása, hogy tudjanak továbbtanulni, majd munkát találni. Én személy szerint nem beszélek idegen nyelvet, amit tanultam, azt már rég elfelejtettem. Nagyon rosszul érzem magam, amikor külföldön vagyok és egy kukkot sem értek..Most meg már nem kezdek tanulni.

delfin929 és PityuGeri kedveli ezt.
  6. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Na, eddig ezt nem is tudtam, akkor valószínű aki elment a sulinkból félév körül egy másik suliba nyelvire, az a haladóban tanult :) Nálunk a haladó csoportban szegény lemorzsolódott az A2-es szinten! Mondom az úgy mi, én már hetedikben túl voltam rajta az előző tanárommal [​IMG] Az más tészta hogy mivel a haladóból átkerültem a középhaladóba (lásd lejjebb szelektáló vizsgánál) , így kezdhettem a hetedikes anyagtól elölről és még mindig csak azt vesszük xD Nem véletlenül voltam én tavaly középhaladón 4,95 , haladón meg csak 4,5-4,6 :D

Én így 10 évnyi angoltanulás után idén szeretnék nekirugaszkodni a középnek :D Csomóan megcsinálták a nyáron és olyan ciki hogy én még nem voltam :oops: Pedig jó angolos hírében állok - a jegyeim alapján legalábbis [​IMG]
    Csak a szóbelitől félek h mi van ha lefagyok, mert nekem egyszer volt már egy szelektáló vizsgám, ahol el kellett mennem szóbelire mert az írásbelin egy ponton múlott hogy átmenjek és ott kellett volna javítanom és hát... lefagytam és nem mentem át rajta :(

Anya is így van "fiam, ha elmegyünk valahová nyaralni egyszer, TE FOGSZ BESZÉLNI!"
    Kössz anyám! [​IMG]
    Amúgy az az egyszer jövő nyáron lesz valószínűleg, már alig várom [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 9.9.14
    delfin929 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Két már nem kicsi csemetém van. (37 és 35 évesek) A nagyobbik németet kezdett az általámosban. Folytatta a technikumban, majd az egyetemen letette a középfokút. Mivel programozóként dolgozik, elengedhetetlen az angol tudás is, ezért azt is begyűjtötte munka mellett. A kicsi angolt kezdett és vitte végig az egyetemen is. Sokfelé röpködött a világban, konferenciáról tanácskozásra, beszámolni a cége finnországi központjába, menni egyik gyárból a másik gyárba (Németország, India stb). Jól beszéli az angolt. De mivel váltott és az új helye(i) már az autóipar, szüksége lett a németre is. Így neki is kétnyelvűvé kellett válnia. :) Kell az az idegen nyelv, nagyon! A világ legjobb nője természetesen magyar, de az anyukája elkezdte tanítgatni franciára az angol mellett. Hja! Az anyuka angol-francia szakot végzett az universitason. E két nyelvből fordít. Ez a mukája. Én kiválóan írok, olvasok, beszélek és gondolkodok - magyarul. Amikor kimegyek a sógorékhoz valamiért, szomorkodok, hogy miért is nem tanultam meg dojcsul. Ma már késő. :(

8. Csacskamacska

Valahogy így vagyok én is....a nyáron az unokám rendelt az étteremben, pedig csak 12 éves. Tagozatos osztályba jár, emelt óraszám, jó nyelvérzék, szorgalom, "szivacs agy"...boldogulni fog bárhol.- ja, és még talpraesett is...
    Pityuri, ezt vedd megtiszteltetésnek!:)

Tündi1001 kedveli ezt.
  9. delfin929

delfin929 Fórumprofi

A nyelvvizsgát mindenképpen érdemes a középiskolában letenni, így később az egyetemen vagy fősulin már nem kell foglalkozni vele. Diplomát meg már nem adnak nélküle. Az lenne a jó, ha tudnád a beszédet valakivel gyakorolni, akkkor talán nem fagynál le. Bár elég sok téma van, a lányom 3 félét is kapott, ezekről mind egy idegennel (a helyszínen "sorsolták ki") kellett párbeszédet folytatnia.
    Nálunk még mindig mi, szülők beszélünk külföldön, de erről már le kellene szokni.
    Megértelek. Nagyon rossz, ha az ember nem érti, mit mondanak neki vagy mit szeretnének tőle. Én egyszer Bécsben jártam meg. A férjem osztrák kollegája olyan dialektusban beszélt, hogy egy kukkot sem értettem belőle. A férjem jót nevetett, mikor megkérdeztem, hogy milyen nyelven beszél. Na persze, Ő már egy idő után megszokta.

Csacskamacska, Tündi1001 és PityuGeri kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Még nem esik az az áldott eső, de ahogy néztem, nem kell sokat várnom. Ideér hamarosan.

delfin929 kedveli ezt.
  11. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Sziasztok!

Kérünk Benneteket, hogy Rackót egyelőre ne keressétek fel az asztalánál, mivel az ajándékdobozában még nem rejtette el a 30 darab minitortát.
    Amennyiben bármilyen új információ érkezik az üggyel kapcsolatban, azt haladéktalanul megosztjuk Veletek.

12. Csacskamacska

Jó reggelt, esőmentes napot a Dunántúlra, ide pedig esőt! Mára már kevesebb napot jósolnak a jósok, holnaptól lehűlés és eső. No, majd meglátjuk!
    Nem arattam, majd, tortát sem ettem, azt is majd..
    Szép napot mindenkinek!

delfin929 kedveli ezt.
  13. GAttis69

GAttis69 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!

Időjárási helyzetkép ÉNY- i határszélről: Gyengén felhős, "világító" napos idő, 20 fok.

zsozso577 kedveli ezt.
  14. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Jó reggelt mindenkinek,borult idő itt Dunántúlon a DNY-i széleken 19 fok.
    Ezt az eventet én sem csinálom.
    Hétvégén már készülünk a hosszú útra.

zsozso577 kedveli ezt.
  15. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Sziasztok!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Rackó mai napi minitortái a váza ikon alatt láthatók. (Akik a hajnali órákban hiányolták a mini sütiket, ellenőrizzék a menüt.)

PityuGeri kedveli ezt.
  16. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Jól tetted, hogy nem ettél sütit, én - a tegnapi kiírás alapján - kibontottam az ajándékot, csak azután jöttem a fórumra, hogy virtuális süti sehol. Fordítva kellett volna, megsprórolhattam volna egy kis izgalmat. Szerencsére a pajtában most megleltem őket.
    Azért biztos ami biztos, sütöttem egy kis igazi sajtos pogitxD.

Téged ennyire korán "kidobott" az ágy :(?

zsozso577 kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Sziasztok!
    Nagy hallgatásba burkolóztatok. Csinálom az eventet a két nagy farmomon. Reggel nem arattam, csak az event kezdete után és tortát is csak akkor ettem.
    Beborult, néha morog is , tehát jön az eső. Legalább locsolni nem kell.

Tündi100 és zsozso577 kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én meg hittem a beetetésnek és korán reggel elmentem ajándékért. Pörgettem ötöt, mivel összejött a maximális mennyiség. De torta az nincs. Mire jött az értesítés, hogy várjunk, én már csak holnap várhatom. :)
    Eső meg nálunk nem volt hála az Istennek! Néztem napközben, minket elkerült. Nem is hiányzott. Nálatok meg csak essen. Ott száraz a föld. Itt nem.
    A bejutás is megnehezedett, hiszen event van. De csakazértisbejövök! Kissé macerásan, de bent vagyok. Nem olyan könnyű engem elzavarni innen. :p

19. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szép napot kivánok MIndenkinek!
    Elkezdtétek az eventet? Én igen....de most csak itt a legnagyobb farmon.

Szia
    Én sem arattam le reggel.....de nagyon hamar javitja lett. Az egyik farmon....véletlenül
    rákattintottam....indulás után ott volt a vázaikon alatt!
    Itt a nyugati határszélen....már elég sok eső esett....most is lóg a lába.

20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Kell hogy legyen tortád,reggel Rackóztam de már itta torta.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.