GYIK Gazdakör

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: -East17-, témanyitás ideje: 18.1.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -East17-

  -East17- Fórum elő legendája

  Üdvözlet Gazdatársak!

  Szeretettel köszöntök Mindenkit a megújult Gazdakört bemutató ismertetőnkben.
  A leírás a jelenleg elérhető tesztelés alapján készült, a későbbi éles verzióhoz képest lehetnek apróbb eltérések, ezeket minél hamarabb igyekszünk majd javítani vagy pótolni.

  Kérlek benneteket, hogy alaposan és figyelmesen olvassátok át az itt következőket.

  Update:

  A változások előtt, a gazdakörben kizárólag a különböző küldetések voltak elérhetőek. A változások után a Gazdakörben is megtalálhatjuk a napi megrendelőinket „Megbízások” néven.
  Viszont a Gyűjtőalbum kiköltözött a postáról a tanyaházba, de a tanyaházi megrendelők továbbra is elérhetők ezen a felületen is, ahol leadhatják számunkra napi megrendeléseiteket.
  [​IMG]


  Részletes ismertető kicsit lejjebb, itt :

  >>> LINK <<<  A képregénygyűjtemény eltávolításra került 2018-ban
  Copyright © 2014 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.


   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 13.10.15
  Fenyvesi1010, zsuzsu061, gaboores és 2 más kedveli ezt.
 2. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  A Gazdakörbe belépve a következő kép tárul majd elénk.
  A feladatok tagolása - szintek, szinteken belül fokozatok (ezüst, arany, gyémánt) ugyanúgy megmarad, ebben nincs változás, csak kis átrendezés történt, íme:

  Bal oldalon egymás alatt találjuk a feladatokat, azok nevét, kis ismertető ikonjukat. A már több helyről is ismert zöld görgető sávval tudunk közlekedni a feladatsorok között föl és le.


  gazdakörfőoldal.png


  Ezen az oldalon maradva láthatjuk az első szembeötlő változtatást, az eddiginél több kategória szerint rendezhetünk. Ez sem vadidegen már számunkra, ugyanis a Paszulyon ugyanez a mechanizmus a rendezésre. A felkiáltó jelek azt jelzik, hogy abban a kategóriában van olyan feladatsor, amit még nem néztünk meg, nem nyitottunk meg :

  kategóriák.png  Lássuk akkor a kategóriákat, melyek szerint rendezhetjük a feladatokat :

  1 : TELJESÍTHETŐ :Összes feladatsor, amit teljesíteni tudunk. Itt az összes feladatsor megjelenítésre kerül. Ha égre földre nem találunk valamit, érdemes lesz erre a kategóriára váltani, és átnézni nagyon alaposan.
  2 : ESEMÉNY : Ebben a kategóriában az aktuális eventek, események feladatsorait találjuk, ha éppen van a játékban. Ezek a feladatsorok a lista tetején, elkülönítve egy kis keretben is meg fognak jelenni, tehát az eseményekhez tartozó feladatsorok mindig szem előtt lesznek, legfölül, nem kell keresgélni sem őket.
  3 : KEDVENCEK : A Paszulyról már megismert kedvenc jelölési gomb használatával ki tudjuk jelölni azokat a feladatsorokat, amelyek valamiért fontosak számunkra - nem kell a sok feladat között keresgélnünk. Ez a funkció reméljük sokak vágyát váltja valóra!

  4 : KÜLÖNLEGES : tesztelés alapján például itt található a Kincses szigetre jutáshoz kapcsolódó feladatsor
  5 : HAGYOMÁNYOS : rendes farmos feladatsorok
  6 : BAHAMARAMA : Bahama szigethez köthető feladatsorok
  7 : TELIHOLDAS ÉJ : Telihold mini event feladatsorai
  8 : TENYÉSZTÉS : Tenyésztésekhez kapcsolódó feladatsorok
  9 : BEFEJEZETT : Minden általunk elvégzett feladat itt ellenőrizhető, kivétel az ideiglenes eventekhez kapcsolódó feladatsorok.

  kategóriák2.png


  Amennyiben ismerjük a feladtsor nevét, rá is kereshetünk a keresőmezőben. Bele kattintva a mezőbe írhatunk :

  gazdakörikereső.png

  Ugyanitt a legördülő menüben szintén különböző feltételek szerint szűrhetjük a feladatsorokat. A kategóriák az alábbi képen láthatók :

  rendezés.png

  A kiválasztott feladatsornál, amivel éppen dolgozunk, a jobbra-balra nyilakkal tudjuk váltogatni a szinteket.

  A fokozatot, hogy épp hol is állunk (ezüst, arany, gyémánt) az érmeknél látjuk.
  Ahol állunk, a háttér sárga. A képen látható, hogy az ezüst fokozatnál vagyunk, azt kell teljesítenünk :


  beadás.png

  Minden egyes beszállítandó áru alatt látjuk, mennyit kell szállítanunk, illetve alatta, a kis pajta ikonnal jelölve láthatjuk, mennyi is áll rendelkezésünkre belőle a Pajtánkban :

  beadás2.png

  A Beszállításnál is történt egy kis változtatás, remélhetőleg ez is hasznosnak bizonyul majd :
  Ha rendelkezésünkre áll a beszállítandó mennyiség :
  - egy gombnyomással szállítani tudjuk akár fajtánként külön külön ( 1-es számmal jelölve a képen )
  - ha minden rendelkezésünkre áll, adott fokozat egyetlen gombnyomással is teljesíthető ( 2-es számmal jelölve a képen ) nem kell tehát 2-3-4 összetevővel külön külön bajlódnunk
  - kék gomb itt is a farmarannyal való teljesítés : alaposan gondoljátok meg, körültekintően használjátok!!! ( 3-as számmal jelölve a képen )  beadás3.png

  Amennyiben nem rendelkezünk a szükséges szállítandóval, a gomb értelemszerűen szürke, nem kattintható. Több összetevős feladatrész esetén az összes teljesítése egy gombnyomással lehetőség is szürke, nem kattintható :

  szürkegomb.png

  .
   
 3. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Apró változás történt a gazdaköri beszállítás folyamatában.
  Alapértelmezettként már nem lehet részletekben befizetni a követelményeket a feladatokba, csak ha az egész szállítandó mennyiség a rendelkezésünkre áll, akkor lesz zöld a gomb.
  Sokaknak okozott gondot, hogy a gyűjtögetett árujuk egy óvatlan kattintás következtében oda került beszállításra, ahová nem is szerették volna.

  A részletekben történő fizetés lehetősége azonban ezután is elérhető!
  Ezt mindenkinek magának kell bekapcsolnia a farmján a Beállítások / További beállítások menüben az alábbi helyen :


  gazdaköribefizetés.png  A változtatást ne felejtsétek el elmenteni a zöld "Mentés" gombbal!