Gazdaköri feladatokkal kapcsolatos kérdések

Kategória: 'Technikai kérdések', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Sziasztok!

ID.gif

Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket, és az User ID számotokat, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

A gazdaköri feladatok alapvetően két típusba tartozhatnak.

Az egyik ilyen az időkorlátos küldetések csoportja.

Ezekbe a feladatokba csak azok a termények, állatok számítanak bele, amelyeket a feladat elvállalása után takarítasz be, vagyis miután a farmodon megjelent a jobb felső sarokban egy nyitható fülként a feladat.
    Ezt ha megnyitod, két fontos információval szolgál: egyrészt megmutatja, hogy miből és mennyit kell még szállítanod, illetve hogy minderre mennyi idő áll még a rendelkezésedre. Ezeket természetesen a gazdakörben is meg tudod nézni. Azok a termények és állatok, amelyek a pajtában vannak, nem számítanak bele!

Egy tipp: Mielőtt elvállalsz egy ilyen feladatot, várd meg, hogy az állatok elkészüljenek, valamint a termény beérjen; és ha ez megtörtént, csak akkor vállald el a feladatot, majd utána takarítsd be a terményt és az állatokat, így ezek már a feladatba fognak beleszámolni.

Ügyelj arra, hogy ha a feladatot elvállalod, az összes termény és állat, ami a feladat elvégzéséhez szükséges a feladathoz fog számítani és nem kerül be a pajtába.
    Amennyiben a feladatot nem sikerül teljesíteni, a már feladatba leadott dolgok bekerülnek a pajtába.

A másik típus, a leadandós feladatok.

Ebben a típusban nincs időlimit, tehát bármikor beadhatsz annyi terményt, amennyit akarsz. Ezek ott eltárolódnak a gazdakörben, nem fognak elveszni. Mindig leellenőrizheted, hogy mennyi van még hátra a jutalomig. Itt a pajtádból szállítasz, tehát nem számít hogy miként szerezted meg az árut (termelted, vagy a piacon vetted).
    Az utóbbi típusba tartozik két gazdaköri feladat, a Mezőgazdasági kiállítás és az Állattenyésztési verseny.
    Ezek azért különlegesek, mert nincs meghatározva konkrétan hogy mit kell szállítanod, mindössze annyi a kikötés hogy az elsőben a termesztett növényeket és a fák terméseit, a másodikban pedig a tenyésztett állatokat fogadják el. Mindkét feladatnál meghatározott CSP (csengőpengő) értékben kell növényt/állatot beszállítani.
    Sokan azt hiszik, ez azt jelenti, hogy a beszállítás után megkapják a CSP-t. Ez tévedés, az első teljesített feladat után egy alap kupát kaptok, ezek után minden körben egy fejlesztéshez juthattok hozzá, melyet a már meglévő alap kupára kell ráhúzni.

Ezek a fejlesztések a százalékos esélyét növelik annak, hogy aratáskor különleges tárgyra bukkantok. A kupákról részletesebben itt olvashattok.

A gazdaköri feladatoknál nagyon sok mindent lehet nyerni. A tárgyak törlésével kapcsolatban felmerülhet kérdésként, hogy azok törlés után visszakerülnek-e a menübe vagy sem. Itt egy dologra kell nagyon odafigyelni: ha a tárgy törlésekor kuka ikon jelenik meg, akkor a tárgy véglegesen törlődik! Minden egyéb esetben (fűrész vagy kalapács ikon) a tárgy visszakerül a menübe.

A gazdaköri feladatoknál lehet nyerni retró+, retró++, illetve színes fejlesztéseket. Retró+ és retró++ ólakat ürex 2x2-es területre, míg a színes fejlesztéseket alap ólakra tudjátok ráhelyezni. Törlés esetén az ólak visszekerülnek a menübe, véglegesen egyik sem fog törlődni. Mindezek a fákra is ugyanúgy érvényesek.

További információkat a megrendelésekről, küldetésekről (ezek csoportosításáról) a GYIK ezen topicjában találtok.

Az "Elintézett feladatok" menüpontban a már teljesített, állandó feladatsorokat láthatjátok. Amikor egy feladat utolsó szintjét is elvégzitek, akkor kerül át ide az ikonja, ezután az aktív feladatok között már ne keressétek!
    Az új gazdakör részletes leírását
    itt találjátok meg.

Enciklopédia BAHAMARAMA Adatmódosítás Műhely Csoportos idézés SzabályzatPékségLekvárfőzőVirágkötészet
    Copyright © 2011

Fenyvesi1010 és HéricsBáró kedveli ezt.
  2. Judit613

Judit613 Törekvő

Sziasztok, az uj eventben Rackonak minden megrendeleset teljesitettem, igy ha jol tudom, 3 szivarvanyt kellett volna kapnom osszesen. Ebbol csak egyet kaptam, es nem is latom, hogy mennyinek kellene meg lennie. A megszerzes utan sem lathato a szivarvany egyenlegem. Megneznetek nekem, hogy hogy allok?
    Elore is koszonom!
    Judit612
    Id:23995173

3. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    Szivárvánnyal a Mini-játékot tudod elindítani.
    Ellenőrzésem alapján a mai napon 2025-03-03 08:38:00-kor 1 db Szivárványt kaptál Rackótól a 2-es megbízás teljesítésével, 2025-03-03 12:53:52-kor pedig 2 db Szivárványt kaptál, ekkor teljesítetted a 4. megbízást nála.
    A következő ajánlat érkezésekor, amikor lejár a 7 óra, akkor fogsz tudni újabb Szivárványokat szerezni. Ha korábbi napokra is szeretnél ellenőrzést kérni, akkor kérlek jelezd, hogy melyik napokat nézzük meg.
    További jó játékot!

Swartsch, Judit613 és Sali~*.* kedveli ezt.
  4. Judit613

Judit613 Törekvő

Koszi, igen ez igy stimmel, en is igy szamoltam. Csak az nem vilagos, hogy miert nem jelenik meg, hogy mennyi van meg belole. Allandoan 999 latszik. Egyszer zold (akkor lejatszhato) maskor meg szurke (akkor nem jatszhato). Annyira irritalo.

5. Dolphin

Szia,
    próbáld meg azt, hogy nem Rackó ablakából mész a mini-játékhoz, hanem a főoldalról, a plusz jelektől. Ott nekem a rendes darabszámot mutatja mindig, ha Rackótól megyek át, akkor nekem is időnként a 999 jelenik meg, főleg, ha régebb óta bent vagyok (ilyenkor frissíteni szoktam).
    Amikor szürke, akkor nincs Szivárványod készleten, így nem tudsz mini-játékot indítani.
    További jó játékot!

Utoljára szerkesztett: 3.3.25
    Sali~*.*, Othep és Swartsch kedveli ezt.
  6. gyökértelen

gyökértelen Járnitanuló

Sziasztok!
    Segítséget kérek,nem tudom elültetni a 10 db HARAPÓS INDA n . növényt nem
    jelenik meg az ültethető növények között. Köszönöm szépen a segítsége: gyökértelen ID57271846

Marika312 kedveli ezt.
  7. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Nálam lent a terror felett van ez a növény. :)

8. gyökértelen

gyökértelen Járnitanuló

Köszönöm a segítséged! Keresem

zsani_apja kedveli ezt.
  9. Dolphin

Szia,
    üres területed nincs, így vetést nem tudtam kezdeményezni Nálad, de a 10 kezdő vetőmag ott van a vetőtábládon:
    upload_2025-3-14_8-15-59.png

A kép Nálad készült az imént. Ha nem sikerülne a vetés, akkor hagyj üresen egy-két földet, hogy tesztelhessük. Vagy lehet nem a Teliholdas területen kerested a vetőmagot, azért nem találtad?
    További jó játékot!

Swartsch, zsani_apja és Marika312 kedveli ezt.
  10. gyökértelen

gyökértelen Járnitanuló

Megtaláltam, köszönöm !

Othep és Dolphin kedveli ezt.
  11. marcsi5458

marcsi5458 Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Nem megy a tenyésztős játék. a feléig meg csináltam Nem jelez a zöld gomb mi kel a kővetkezőbe. Már már ki be léptem igy sem megy?

12. Dolphin

Szia,
    két oldalon kell beadni a tenyésztős eventbe, mindkét oldalon 6 - 6 feladat van.
    Mivel Farm nevet és Farm ID-t nem hoztál, nem tudok benézni Hozzád.
    Az Ismertetőt javaslom újra átolvasni:
    https://board-hu.farmerama.com/thre...észtős-event-2025-április.26204/#post-1445816
    Ha pótlod az adatokat, akkor tudok ellenőrzést végezni Nálad.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch és kigyo51 kedveli ezt.
  13. IcaBicaKukorica

IcaBicaKukorica Fórum-zöldfülű

Sziasztok, hogy kell festék palettát szerezni? Az egyik feladathoz kellene a gazdakörben. LSJI a játékosnevem.

14. Dolphin

Szia,
    a Festékpaletta egy termény, így az Enciklopédiában az Állatok, termények, ólak topikban találhatunk hozzá információt a legkönnyebben.
    A #2-es bekezdésben az Állatok vannak névsorban felsorolva (a nevükre kattintva az adatlaphoz jutsz), a #3-as bekezdésben pedig a Termények vannak névsorban.
    A kérdéses terményt a Pulyka terményes óljában, a Pulykalábas festőtelepen lehet előállítani, a terményes ól a Városban a Műhelyben megépíthető, megfelelő barkácscuccok leadásával - erről itt találsz bővebb információt:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/page-3#post-860756
    A termény piacképes, így piacon is tudsz belőle vásárolni.
    Sok sikert a küldetéshez!

Kuzdern, Swartsch és kigyo51 kedveli ezt.
  15. IcaBicaKukorica

IcaBicaKukorica Fórum-zöldfülű

Köszönöm szépen!

Dolphin és Othep kedveli ezt.