Gazdaköri feladatokkal kapcsolatos kérdések

Kategória: 'Technikai kérdések', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  ID.gif


  Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket, és az User ID számotokat, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

  A gazdaköri feladatok alapvetően két típusba tartozhatnak.

  Az egyik ilyen az időkorlátos küldetések csoportja.

  Ezekbe a feladatokba csak azok a termények, állatok számítanak bele, amelyeket a feladat elvállalása után takarítasz be, vagyis miután a farmodon megjelent a jobb felső sarokban egy nyitható fülként a feladat.
  Ezt ha megnyitod, két fontos információval szolgál: egyrészt megmutatja, hogy miből és mennyit kell még szállítanod, illetve hogy minderre mennyi idő áll még a rendelkezésedre. Ezeket természetesen a gazdakörben is meg tudod nézni. Azok a termények és állatok, amelyek a pajtában vannak, nem számítanak bele!


  Egy tipp: Mielőtt elvállalsz egy ilyen feladatot, várd meg, hogy az állatok elkészüljenek, valamint a termény beérjen; és ha ez megtörtént, csak akkor vállald el a feladatot, majd utána takarítsd be a terményt és az állatokat, így ezek már a feladatba fognak beleszámolni.

  Ügyelj arra, hogy ha a feladatot elvállalod, az összes termény és állat, ami a feladat elvégzéséhez szükséges a feladathoz fog számítani és nem kerül be a pajtába.
  Amennyiben a feladatot nem sikerül teljesíteni, a már feladatba leadott dolgok bekerülnek a pajtába.


  A másik típus, a leadandós feladatok.

  Ebben a típusban nincs időlimit, tehát bármikor beadhatsz annyi terményt, amennyit akarsz. Ezek ott eltárolódnak a gazdakörben, nem fognak elveszni. Mindig leellenőrizheted, hogy mennyi van még hátra a jutalomig. Itt a pajtádból szállítasz, tehát nem számít hogy miként szerezted meg az árut (termelted, vagy a piacon vetted).
  Az utóbbi típusba tartozik két gazdaköri feladat, a Mezőgazdasági kiállítás és az Állattenyésztési verseny.
  Ezek azért különlegesek, mert nincs meghatározva konkrétan hogy mit kell szállítanod, mindössze annyi a kikötés hogy az elsőben a termesztett növényeket és a fák terméseit, a másodikban pedig a tenyésztett állatokat fogadják el. Mindkét feladatnál meghatározott CSP (csengőpengő) értékben kell növényt/állatot beszállítani.
  Sokan azt hiszik, ez azt jelenti, hogy a beszállítás után megkapják a CSP-t. Ez tévedés, az első teljesített feladat után egy alap kupát kaptok, ezek után minden körben egy fejlesztéshez juthattok hozzá, melyet a már meglévő alap kupára kell ráhúzni.

  Ezek a fejlesztések a százalékos esélyét növelik annak, hogy aratáskor különleges tárgyra bukkantok. A kupákról részletesebben itt olvashattok.


  A gazdaköri feladatoknál nagyon sok mindent lehet nyerni. A tárgyak törlésével kapcsolatban felmerülhet kérdésként, hogy azok törlés után visszakerülnek-e a menübe vagy sem. Itt egy dologra kell nagyon odafigyelni: ha a tárgy törlésekor kuka ikon jelenik meg, akkor a tárgy véglegesen törlődik! Minden egyéb esetben (fűrész vagy kalapács ikon) a tárgy visszakerül a menübe.  A gazdaköri feladatoknál lehet nyerni retró+, retró++, illetve színes fejlesztéseket. Retró+ és retró++ ólakat ürex 2x2-es területre, míg a színes fejlesztéseket alap ólakra tudjátok ráhelyezni. Törlés esetén az ólak visszekerülnek a menübe, véglegesen egyik sem fog törlődni. Mindezek a fákra is ugyanúgy érvényesek.

  További információkat a megrendelésekről, küldetésekről (ezek csoportosításáról) a GYIK ezen topicjában találtok.

  Az "Elintézett feladatok" menüpontban a már teljesített, állandó feladatsorokat láthatjátok. Amikor egy feladat utolsó szintjét is elvégzitek, akkor kerül át ide az ikonja, ezután az aktív feladatok között már ne keressétek!
  Az új gazdakör részletes leírását
  itt találjátok meg.
  __________________

  Enciklopédia BAHAMARAMA Adatmódosítás Műhely Csoportos idézés SzabályzatPékségLekvárfőzőVirágkötészet
  Copyright © 2011
  [​IMG]
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 2. Totesz81

  Totesz81 Utánpótlás-írogató

  Szeretném meg kérdezni hogy tudok tápot venni mert amióta ez az új Farmerama van azóta sok minden nem sikerül nagyon meg változott leg többször rossz irányban várom a választ köszönettel Totesz
   
 3. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia Totesz81!
  A piac átdolgozásra került, még tavaly. Itt tudsz róla olvasni:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/a-megújuló-piac.20015/
  Az állatokra vonatkozó menüponton keresztül tudjuk elérni a tenyészállatokat és a tápokat.

  [​IMG]

  Arra oda kell figyelni, hogy milyen tápot szeretnél venni, farmosat vagy szigetes tápot?
  Az alábbi "kapcsolóval" válthatunk a farmos és a bahás árucikkek között.

  [​IMG]

  Háromféle állása van:
  - Ha a farmos pajta gombja zöld, akkor csak a farmos dolgokat látjuk.
  - Ha a bahás pajta gombja zöld, akkor csak a bahás dolgokat látjuk (az képen ez látszik).
  - Ha mindkét gomb zöld, akkor az eddig megszokottak szerint vannak a dolgok: elől farmos, hátul bahás portékák vannak.
   
 4. Thommyboy66

  Thommyboy66 Fórum-zöldfülű

  Szervusz! Véletlenül kitöröltem tereprendezés közben az útjelző tüskebokor összes példányát! Mi a teendő, ha van? Köszönettel Thommyboy66 User: ID 12817740
   
 5. Swallow

  Swallow Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Ilyen esetben a rendszer 5 óra után kiegészíti 5 db-ra a meglévő mennyiségű magot.
   
 6. Thommyboy66

  Thommyboy66 Fórum-zöldfülű

  Köszönöm szépen!