Gazdaköri feladatokkal kapcsolatos kérdések

Kategória: 'Technikai kérdések', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Sziasztok!

ID.gif

Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket, és az User ID számotokat, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

A gazdaköri feladatok alapvetően két típusba tartozhatnak.

Az egyik ilyen az időkorlátos küldetések csoportja.

Ezekbe a feladatokba csak azok a termények, állatok számítanak bele, amelyeket a feladat elvállalása után takarítasz be, vagyis miután a farmodon megjelent a jobb felső sarokban egy nyitható fülként a feladat.
    Ezt ha megnyitod, két fontos információval szolgál: egyrészt megmutatja, hogy miből és mennyit kell még szállítanod, illetve hogy minderre mennyi idő áll még a rendelkezésedre. Ezeket természetesen a gazdakörben is meg tudod nézni. Azok a termények és állatok, amelyek a pajtában vannak, nem számítanak bele!

Egy tipp: Mielőtt elvállalsz egy ilyen feladatot, várd meg, hogy az állatok elkészüljenek, valamint a termény beérjen; és ha ez megtörtént, csak akkor vállald el a feladatot, majd utána takarítsd be a terményt és az állatokat, így ezek már a feladatba fognak beleszámolni.

Ügyelj arra, hogy ha a feladatot elvállalod, az összes termény és állat, ami a feladat elvégzéséhez szükséges a feladathoz fog számítani és nem kerül be a pajtába.
    Amennyiben a feladatot nem sikerül teljesíteni, a már feladatba leadott dolgok bekerülnek a pajtába.

A másik típus, a leadandós feladatok.

Ebben a típusban nincs időlimit, tehát bármikor beadhatsz annyi terményt, amennyit akarsz. Ezek ott eltárolódnak a gazdakörben, nem fognak elveszni. Mindig leellenőrizheted, hogy mennyi van még hátra a jutalomig. Itt a pajtádból szállítasz, tehát nem számít hogy miként szerezted meg az árut (termelted, vagy a piacon vetted).
    Az utóbbi típusba tartozik két gazdaköri feladat, a Mezőgazdasági kiállítás és az Állattenyésztési verseny.
    Ezek azért különlegesek, mert nincs meghatározva konkrétan hogy mit kell szállítanod, mindössze annyi a kikötés hogy az elsőben a termesztett növényeket és a fák terméseit, a másodikban pedig a tenyésztett állatokat fogadják el. Mindkét feladatnál meghatározott CSP (csengőpengő) értékben kell növényt/állatot beszállítani.
    Sokan azt hiszik, ez azt jelenti, hogy a beszállítás után megkapják a CSP-t. Ez tévedés, az első teljesített feladat után egy alap kupát kaptok, ezek után minden körben egy fejlesztéshez juthattok hozzá, melyet a már meglévő alap kupára kell ráhúzni.

Ezek a fejlesztések a százalékos esélyét növelik annak, hogy aratáskor különleges tárgyra bukkantok. A kupákról részletesebben itt olvashattok.

A gazdaköri feladatoknál nagyon sok mindent lehet nyerni. A tárgyak törlésével kapcsolatban felmerülhet kérdésként, hogy azok törlés után visszakerülnek-e a menübe vagy sem. Itt egy dologra kell nagyon odafigyelni: ha a tárgy törlésekor kuka ikon jelenik meg, akkor a tárgy véglegesen törlődik! Minden egyéb esetben (fűrész vagy kalapács ikon) a tárgy visszakerül a menübe.

A gazdaköri feladatoknál lehet nyerni retró+, retró++, illetve színes fejlesztéseket. Retró+ és retró++ ólakat ürex 2x2-es területre, míg a színes fejlesztéseket alap ólakra tudjátok ráhelyezni. Törlés esetén az ólak visszekerülnek a menübe, véglegesen egyik sem fog törlődni. Mindezek a fákra is ugyanúgy érvényesek.

További információkat a megrendelésekről, küldetésekről (ezek csoportosításáról) a GYIK ezen topicjában találtok.

Az "Elintézett feladatok" menüpontban a már teljesített, állandó feladatsorokat láthatjátok. Amikor egy feladat utolsó szintjét is elvégzitek, akkor kerül át ide az ikonja, ezután az aktív feladatok között már ne keressétek!
    Az új gazdakör részletes leírását
    itt találjátok meg.

Enciklopédia BAHAMARAMA Adatmódosítás Műhely Csoportos idézés SzabályzatPékségLekvárfőzőVirágkötészet
    Copyright © 2011

Fenyvesi1010 és HéricsBáró kedveli ezt.
  2. J.Wagener

J.Wagener Fórum-zöldfülű

Sziasztok. Nem találom a kezdőmennyiséget a mézeskalácsvirágból. Tudna valaki segíteni? J. Wagener

3. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Szia!

A szédült szántón keresed?

macimami1958, J.Wagener, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  4. J.Wagener

J.Wagener Fórum-zöldfülű

Igen, ott kerestem. Frissítettem is többször, de nincs a vethető növények között...

ÉÉÉÉs megérkezett! Egyszercsak.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 5.12.25
  5. zsoka1953

zsoka1953 Haladó

zsoka1953 id 1957941
    mit takar a teljesits egy megrendelést városi projektben?

6. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Szezonmegrendelőt takar:
    Amennyiben nincs ott az Alpesi szó a szövegben, akkor a normál Megrendelőinket kell kiszolgálni, akik a Szezonok idején az SZJP-t is adják.

Itt lehet olvasni Róluk, aki még esetleg nem ismeri őket:
    <<Megrendelők>>

upload_2025-12-14_10-13-18.png upload_2025-12-14_10-12-26.png

Több segítség, ha problémákba ütköznél: https://board-hu.farmerama.com/threads/városi-projektek-információk.27133/

Dolphin, macimami1958 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  7. zsoka1953

zsoka1953 Haladó

köszönöm

Othep kedveli ezt.
  8. özséb

özséb Aktív író

Szia!
    Problémám a következő:meg vettem a "Karakum" talányos tikitenyészet csomagot(2025.12.19-én 12,20órakor 630Fa)
    Ma reggel nagy meglepetésemre a gazdaköri feladat kiírása eltünt a feladatsoból,valamint a "Városi projekt" éles 4 ikon teljesítése is.
    Régóta csak 1 db farmmal játszom . Kérdésem ha egy felhősort teljesítek ,mikor változik meg az összes felhősorszáma. Nálam majd egy hét,hogy hozzáadodjon. Bocs ha nem jó helyre írtam, de nem akarta egyből a supportnak írni,hogy vizsgálják meg az esetemet,ki jár be a farmomra. Id3640116 özséb

9. Othep

Szia.

Tökéletes helyre írtál. :)

A gazdaköri feladatot próbáld a keresővel megtalálni, jelen van a gazdakörben most is.
    upload_2025-12-21_11-9-54.png

(A kép illusztráció, nem a farmodon készült.)

A Városi projekt ''éles'' barifeje azért tűnhetett el, mert lehetett egy napod, amikor nem teljesítetted mind a 4 feladatot, és ilyenkor a heti sorozat megszakad.

A felhősor, hát ezt nem biztos, hogy értem...
    Az event befejezése után tart egy hétig, amíg az új megszerzett felhőd hozzáadódik a többihez?
    Olyat tudok elképzelni, hogy egy többhetes eventnél csak az utolsó héten, vagy amikor meg lehet szerezni, és meg is szerezzük, adódik hozzá a többihez...
    Vagy mire gondoltál?

Dolphin és Sylja kedveli ezt.
  10. özséb

özséb Aktív író

Köszi a választ.
    A gazdakörivel kapcsolatban a következő a kérdésem.Megváltozott a rendszer? Eddig ahogy jöttek a feladatok maradtak időrendi sorba. Most hiába írtam be a keresőbe a Szigeti tűzfigyelést nem jelent meg semmi ezért írtam. Válaszod után jelent meg. :(Most is azok a feladatok vannak elől, amik 90% fölött vannak , pld. a Belső istennő van az 1 helyen. Felhősorról Kb az ev-t 7napig tart. én előbb befejezem akkor nem íródik jóvá az összes befejezetthez csak ha a kiírás lejár??A válaszod után újra beírtam a keresőben majdnem a legvégén találtam meg és így tudtam beadni a cucokat.Ezek után megfontolom mit csináljak.:(
    További szép napot! Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! özséb

11. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A gazdakörben is lehet rendezni a feladatokat. A lista felett kattints a kis környilas ikonra a keresőmező mellett, és be tudod állítani a sorrendet. Ha az új feladatokat szeretnéd a lista elején látni, akkor válaszd a Legújabb lehetőséget.

A felhősoroknál az új felhősor a kategóriájában (leg)hátra kerül, míg az Összes felhősor kiválasztásakor (leg)előre. A kategóriájában meg tudod változtatva a sorrendet a felhősor fel- és lefelé léptetésével, az Összesben erre nincs lehetőség.

Dolphin kedveli ezt.
  12. Othep

Nem változott meg a gazdakör.
    A keresősáv előtt megnyomod azt a kettős nyilat, és akkor többféle rendezési szempont szerint választhatsz:

upload_2025-12-21_13-57-4.png

A felhősorok a Paszulyon játékba kerülésük sorrendjében vannak, talán nem mindig az első helyre kerülnek egy oldalon.
    De a nevük keresőbe írásán kívül az Üres (szürke) felhők között találhatod meg őket a legkönnyebben, mert az üres felhőkből sokkal kevesebb van:
    upload_2025-12-21_14-37-51.png
    (A képek illusztrációk, nem a farmodon készültek)

Köszönöm a jókívánságodat, nagyon Boldog Ünnepeket kívánok Neked. :)

Marika312 kedveli ezt.
  13. Eva0220

Eva0220 Fórum nagymestere

Sziasztok!
    Ide írok, mivel nem találtam a segítségkérő fórumot. A városi projektek egyik feladatánál teljesítettem a kérést, de nem fogadta el.
    Egy részfeladatot kellett teljesítenem, négyet megcsináltam, de nem pipálta ki a feladatot.

Gazda: Eva0220 ID: 4974053

Utoljára szerkesztett: 28.12.25
    Sylja kedveli ezt.
  14. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A "Teljesíts egy részfeladatot" azt jelenti, hogy a gazdakörben kell megcsinálnod egy feladatot. Nem megrendelőket kell kiszolgálni. Az a gazdakör, ahol a most futó "Hatalmas griff" event is zajlik.

15. Othep

Szia.

A gazdakörben csináld meg az egyik feladat Ezüst, Arany vagy Gyémánt szintjét, és teljesül a feladat.

Már a Segítségkérő fórumrészen vagy.
    Sőt még a segítségkérés típusát is egész jól belőtted, de ez egyáltalán nem fontos, csak az, hogy egy Segítségkérő topikban vagy. :)

Minden, ami a Fórum főoldaláról nézve ezen a fórumrészen van segítségkérés esetén, az a kérdés már jó helyen van:
    upload_2025-12-28_10-6-40.png

És akkor az ebben a 3 részben lévő bármelyik topikot lehet választani a sok közül.

De még a lap tetején is tudod ellenőrizni, hogy hol vagy: upload_2025-12-28_10-9-9.png

Sok sikert. :)

16. Eva0220

Eva0220 Fórum nagymestere

Most már értem. Mivel a megrendelők is a gazdakörben vannak, azt hittem, az is jó.
    Köszönöm a segítséget.

Othep és Sylja kedveli ezt.
  17. Othep

Szívesen. :)
    Abban az esetben, ha Tanyaházi vagy Gyopáros Megrendelőt kéne kiszolgálni, szerepelne a szövegben a Megrendelő, vagy Alpesi megrendelő megnevezés.

Hoztam Számodra néhány gyakori feladatszövegezést a linken:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/városi-projektek-információk.27133/#post-1480590

Jó játékot.

18. Enci-Jozsi

Enci-Jozsi Junior szaki

Sziasztol
    szerintem a napi feladat van csak egy pontot kaptam pedi tudtommal be fejeztem
    Enci-Jozsi ID:6324774

19. -Sudden-

-Sudden- S-Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Ha a városi projektekre gondolsz, akkor jelenleg a 4 feladatból 2 db-al vagy kész.
    upload_2026-1-28_4-10-9.png
    Még be kell takaríts 4 db műhelyt a teliholdas farmon és 4 db ólat az esőerdőben.
    Arra figyelj, hogy a gombaerdő az nem a teliholdas farm, mivel a teliholdas farm az a fő terület. Alább képpel jelöltem, hogy hol számít a 4 db műhely betakarítása, ezen a területen belépve hozzád még nem látok kirakva műhelyt. Szóval rakj ki ide 4 terményes ólat és miután beértek takarítsd be őket.
    Az esőerdő egyértelmű, hisz látom, hogy raktál ki oda ólat.
    Ha még sem erre értetted a kérdésed, akkor kérlek fogalmazd újra/pontosítsd.
    További jó játékot.

Luminary, Swartsch és Dolphin kedveli ezt.
  20. TRico97

TRico97 Aktív író

Sziasztok, csak szeretném megkérdezni, hogy mikor is várható egy esetleges lista frissítés, ha bele gondolunk pár év eltelt már az utolsó frissítés óta. 2023 óta azért pár tojás megjelent azóta.
    Választ előre is köszönöm!
    Szép napot! :)

lili12467, Kuzdern és -Holdfeny-. kedveli ezt.