Gazdaköri feladatokkal kapcsolatos kérdések

Kategória: 'Technikai kérdések', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. |Tamás|

  |Tamás| Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  ID.gif


  Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket, és az User ID számotokat, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

  A gazdaköri feladatok alapvetően két típusba tartozhatnak.

  Az egyik ilyen az időkorlátos küldetések csoportja.

  Ezekbe a feladatokba csak azok a termények, állatok számítanak bele, amelyeket a feladat elvállalása után takarítasz be, vagyis miután a farmodon megjelent a jobb felső sarokban egy nyitható fülként a feladat.
  Ezt ha megnyitod, két fontos információval szolgál: egyrészt megmutatja, hogy miből és mennyit kell még szállítanod, illetve hogy minderre mennyi idő áll még a rendelkezésedre. Ezeket természetesen a gazdakörben is meg tudod nézni. Azok a termények és állatok, amelyek a pajtában vannak, nem számítanak bele!


  Egy tipp: Mielőtt elvállalsz egy ilyen feladatot, várd meg, hogy az állatok elkészüljenek, valamint a termény beérjen; és ha ez megtörtént, csak akkor vállald el a feladatot, majd utána takarítsd be a terményt és az állatokat, így ezek már a feladatba fognak beleszámolni.

  Ügyelj arra, hogy ha a feladatot elvállalod, az összes termény és állat, ami a feladat elvégzéséhez szükséges a feladathoz fog számítani és nem kerül be a pajtába.
  Amennyiben a feladatot nem sikerül teljesíteni, a már feladatba leadott dolgok bekerülnek a pajtába.


  A másik típus, a leadandós feladatok.

  Ebben a típusban nincs időlimit, tehát bármikor beadhatsz annyi terményt, amennyit akarsz. Ezek ott eltárolódnak a gazdakörben, nem fognak elveszni. Mindig leellenőrizheted, hogy mennyi van még hátra a jutalomig. Itt a pajtádból szállítasz, tehát nem számít hogy miként szerezted meg az árut (termelted, vagy a piacon vetted).
  Az utóbbi típusba tartozik két gazdaköri feladat, a Mezőgazdasági kiállítás és az Állattenyésztési verseny.
  Ezek azért különlegesek, mert nincs meghatározva konkrétan hogy mit kell szállítanod, mindössze annyi a kikötés hogy az elsőben a termesztett növényeket és a fák terméseit, a másodikban pedig a tenyésztett állatokat fogadják el. Mindkét feladatnál meghatározott CSP (csengőpengő) értékben kell növényt/állatot beszállítani.
  Sokan azt hiszik, ez azt jelenti, hogy a beszállítás után megkapják a CSP-t. Ez tévedés, az első teljesített feladat után egy alap kupát kaptok, ezek után minden körben egy fejlesztéshez juthattok hozzá, melyet a már meglévő alap kupára kell ráhúzni.

  Ezek a fejlesztések a százalékos esélyét növelik annak, hogy aratáskor különleges tárgyra bukkantok. A kupákról részletesebben itt olvashattok.


  A gazdaköri feladatoknál nagyon sok mindent lehet nyerni. A tárgyak törlésével kapcsolatban felmerülhet kérdésként, hogy azok törlés után visszakerülnek-e a menübe vagy sem. Itt egy dologra kell nagyon odafigyelni: ha a tárgy törlésekor kuka ikon jelenik meg, akkor a tárgy véglegesen törlődik! Minden egyéb esetben (fűrész vagy kalapács ikon) a tárgy visszakerül a menübe.  A gazdaköri feladatoknál lehet nyerni retró+, retró++, illetve színes fejlesztéseket. Retró+ és retró++ ólakat ürex 2x2-es területre, míg a színes fejlesztéseket alap ólakra tudjátok ráhelyezni. Törlés esetén az ólak visszekerülnek a menübe, véglegesen egyik sem fog törlődni. Mindezek a fákra is ugyanúgy érvényesek.

  További információkat a megrendelésekről, küldetésekről (ezek csoportosításáról) a GYIK ezen topicjában találtok.

  Az "Elintézett feladatok" menüpontban a már teljesített, állandó feladatsorokat láthatjátok. Amikor egy feladat utolsó szintjét is elvégzitek, akkor kerül át ide az ikonja, ezután az aktív feladatok között már ne keressétek!
  Az új gazdakör részletes leírását
  itt találjátok meg.
  __________________

  Enciklopédia BAHAMARAMA Adatmódosítás Műhely Csoportos idézés SzabályzatPékségLekvárfőzőVirágkötészet
  Copyright © 2011
  [​IMG]
   
  Fenyvesi1010 és HéricsBáró kedveli ezt.
 2. Judit613

  Judit613 Aktív író

  Sziasztok,

  A lekvarfozo mesterseg feladatai hanyas szinttol elerhetoek? Nem talalom oket a Gazdakorben, hiaba vagyok a 220. szinten.
  Van esetleg mas utja az elerhetoseguknek?

  Koszi a valaszt!
   
 3. Hafanana

  Hafanana Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  A Gazdaköri feladatok eléréséhez ki kell váltanod a Mesterségek völgyében az adott mesterséget. A lekvárfőző mesterséget váltottad ki? Amennyiben igen, és szintlépéshez Gazdaköri feladatokat még nem teljesítetted, a mesterségek völgyében a műhelyben a haladási sávon levő felkiáltójelre kattintva a Gazdaköri feladatra visz át. A Gazdaköri feladatnál lehet keresni is, így ha van ilyen elérhető küldetésed, és elkezded begépelni a nevét, ki kell hoznia.
  A mesterségek völgyéről itt olvashatsz bővebben:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/mesterségek-völgye-az-iparosodás-kezdeti-lépései.1945/
   
  Dolphin, Sali~*.* és Judit613 kedveli ezt.
 4. Judit613

  Judit613 Aktív író

  Koszonom a valaszodat. A mestersegek volgyeben a lekvarfozo mesterseg csak igazi penzert valthato ki nalam. Ez igy kell, hogy legyen?
   
 5. Hafanana

  Hafanana Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Igen, ez így van.
  A mesterségek völgyében a Lekvárfőző, Virágkötészet, és a Pékség közül egyet tudsz kiváltani ingyenesen. Ezt követően a másodikat vásárlással tudod kiváltani. (A harmadikat a két mesterség 3. szintjére jutásakor kapod automatikusan.)
  Erről részletesebb leírást itt találsz:
  https://board-hu.farmerama.com/thre...az-iparosodás-kezdeti-lépései.1945/#post-5204
  Esetleg lehetőség van Valdemár Vándor vidámparkjában Renzo bazárjából 1250 zsetonért építési helyet kiváltani, amikor a farmra látogat.
  Erről itt találhatsz információt: https://board-hu.farmerama.com/threads/valdemár-vándor-vidámparkja.7045/
   
  Sali~*.*, Dolphin, Judit613 és 2 más kedveli ezt.
 6. Kertlandia

  Kertlandia Utánpótlás-írogató

  Szia!

  A rémítő vadaskert gazdaköri küldetésnél a 4. feladat 3. részénél 1, az 5. feladat 3. részénél 2 rémítő vadaskertet lehet kapni. De ott is csak 1-et kaptam.
  ID: 1403486 farmnév: Kertlandia
  Köszi, ha ránézel.
   
 7. Enike**

  Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  A feladatban 2 db Rémítő vadaskert szerezhető összesen, a többi csak a Rémítő vadaskert 2.gazdaköri feladatokhoz való hozzáférést biztosítja a gyémánt feladatok szintjénél.
  Kérlek olvasd el ennek a gazdaköri feladatnak a tájékoztatóját:

  https://board-hu.farmerama.com/threads/küldetések-a-gazdakörben.6870/page-8#post-978477
   
  Luminary, -ágianyu33- és Swartsch kedveli ezt.
 8. Kertlandia

  Kertlandia Utánpótlás-írogató

  Köszönöm, félre értettem akkor a rajzot .

  :)
   
  Luminary és Enike** kedveli ezt.
 9. gyökértelen

  gyökértelen Utánpótlás-írogató

  Szia !
  Gazdaköri feladatot végzek Zuhatagok II/5/6 Sokat dolgoztam, hogy a Makadámiafák beérjenek, igaz nem egyszerre történt, learattam és nem jelent meg a teljesítésben. 20 fa 8 termést termett....szomorú vagyok ha odalett...el vagyok keseredve, segíts ha tudsz: gyökértelen ID 57271846 Köszönöm szépen.
   
 10. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Kollégám ellenőrzése alapján semmid nem veszett el.
  2024-03-02-án, 20:27:44-kor indítottad a feladatot, amelynek 2024-03-03-án 14:27:44-kor lesz vége.

  Ha jól megnézed a képeket, látszik, hogy már majdnem kész vagy a feladattal.
  Sokkal több teljesült az aratásaiddal, mint gondolod.
  A keveredést az okozhatja, hogy vannak Kacsa Kata szupertrágyájával (propeller) megszórt fáid, melyek így 8 termést adnak a szokásos 4 db helyett...
  Összességében minden rendben van. Már csak 24 diód hiányzik, hogy elkészülj.

  Itt láthatod:
  upload_2024-3-2_22-33-29.png


  upload_2024-3-2_22-35-16.png

  upload_2024-3-2_22-36-23.png
   
 11. gyökértelen

  gyökértelen Utánpótlás-írogató

  Köszönöm !
   
  Othep kedveli ezt.
 12. avonbanya

  avonbanya Utánpótlás-írogató

  sziasztok rengeteg barkácscucc kell a gazdaköri feladatokhoz szinte már csak olyan feladataim vannak , jó lenne ha több helyen is lehetne szerezni mint egy két feladatnál aminél az az ajándék barkácscucc ha megoldom ,nemcsak a felröppenő lenne .... köszönöm a figyelmet. :)
   
 13. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  A barkácscucc, felröppenő is egyben.
  Felröppenőkből minél többet pedig minél gyakoribb aratással vetéssel, vagy minél hosszabb érésidejú növények aratásával szerezhetsz.
  Javaslom, hogy kérj a szomszédaidtól napi ajándékként barkácscuccot.
  Barkácscucc ládákból is bontható, eventnyereményként is sokszor szerepel.
  A Farmárudából is válthatsz ki farmpengőrt, a Piros kosár alól. Vedd meg ott minden hónapban a barkácscuccokat, a Limitált fül alól.

  Ismerkedj meg a növénynemesítéssel is.
  Pl: A Mogyoró és Karalábé azon tulajdonságát kinemesítve, melyek mondjuk a Fonott kosár felröppenésének gyakoriságát növeli, jelentősen megnövelheted a készleted belőle, ha ezeket a növényeket veted, aratod.

  Itt olvashatsz a nemesítésről: Növénynemesítés - Üvegház
  Itt pedig a ládákkal ismerkedhetsz meg: Minden, amit egy láda rejt
  Itt meg tudod nézni melyik növény milyen szerszámot ad nagyobb %-ban: https://board-hu.farmerama.com/threads/növénynemesítési-tapasztalatok.12057/#post-1213584
  Kattints a zöld szövegekre.

  Tedd ki azokat a dekorjaidat, amik közvetlenül vagy közvetetten barkácscuccot adnak (pl. galaxis-csúszda, rémgomba-kunyhó, őszi gomba-kunyhó, jéggomba-kunyhó, mitikus kerberosz, süsd meg az álmaidat, bájos papagájos kajakondipark, első a biztonság!). A Tyúktojásból kikelő Tyúklak is barkácscuccot ad. A Tyúktojás megvehető FA-ért a gazdaboltban; ha rászánod magad, Gazdaraktár akcióban érdemes megvásárolni, mert olyankor 50% kedvezménnyel vehető meg.

  Használd a felröpikre ható felhőket és dekorokat (https://board-hu.farmerama.com/threads/bónuszlexikon.2179/page-3#post-1015537).
  Ha szánsz rá farmaranyat, Barkácsválogatás is szóba jöhet.

  Az eventekben vegyél ki annyi barkácscuccot, amennyit csak tudsz.
  Emlékeim szerint a Szezonokban is szokott lenni.

  Remélem, tudsz ezen tanácsokból használni valamit. :)
   
  Sali~*.*, Swartsch, nolina1965 és 8 más kedveli ezt.
 14. avonbanya

  avonbanya Utánpótlás-írogató

  köszönöm:inlove:
   
  Othep és Luminary kedveli ezt.
 15. csi48

  csi48 Fórummogul

  Szerszámokat keresel ugye? Javaslom nézd meg a piros kosár fölötti faládában, a virágváza alatt az elhasználódóknál a Szerszámosláda (szerszámok), Szerszámosláda II (barkácscucc), Szerszámosláda III (szerszámok), és Szerszámosláda és egyebek láda (szerszámokat is tartalmaz). Barkácscucc, és XL, XXL, 3XL ládákat ki kellene nyitogatni. Javaslom nézd át ezeket a ládákat, ha eddig nem nézted meg, mert ez mind szerszám.
  Kíváncsi vagyok, mit fogsz találni. Remélem sok-sok és még több szerszámot.
  A Szabad pörgetést pedig sűrűbben nézd meg, mert csak 99-ig gyűjti a rendszer, ami az után jön, az elveszik. Tehát pörgess, ha nem akarod elveszíteni, mert itt is jöhet bármi. (nálam pld. Barkácscucc-ban 7488 láda van, ezért gondoltam nem nyitogattál, ha ennyire hiányzik nálad a szerszám)
  Bocsánat, ha ezt már mindet megnézted.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.4.24
  Sali~*.*, nolina1965 és Othep kedveli ezt.
 16. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Sziasztok, vaalhogy kimaradt az életemból, hogy mi is az a Mangolassi, amit be kell adni a hason nevű feladatba. Kérlek, segítsetek. Köszi!
   
  Kuzdern kedveli ezt.
 17. Nagycsuti

  Nagycsuti Utánpótlás-írogató

  Szia a vöröspanda terményese
   
  nolina1965 és Sali~*.* kedveli ezt.
 18. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Szia!
  Ahogy játékos társad is írta a vöröspanda terményese.
  Nem olyan rég került játékba.
  Új terményes ól

  Mangólassimixer

  [​IMG]  Elérhető: A városban a Műhelyben megépíthető, ha a Maja szentélyben a 13. kamrában a vöröspanda szobra 86 Aranybanánért kiváltott.
  Megépítéséhez szükséges 1300 fa, 100 ásó, 20 fűrész, 8 fésű, 30 kézi gyalu
  Érési idő: 06:00 óra
  Termény: 1 db Mangólassi
  A Baha fejlesztése miatt kérlek nézz be ide ;)
  Bahamarama tartalmi frissítések - 2024. április

   
  Luminary, Swartsch, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.