GYIK GEO IP problémák elkerülése

Kategória: 'Rendelési információk', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 11.1.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  GeoIP problémák elkerülése

  Ebben a topicban igyekszünk segítséget nyújtani egy gyakori jelenséggel kapcsolatban. Mint azt sokan tudjátok, Magyarországon, a többi országhoz képest, féláron lehet rendelni. Ezt olyan nagy számban próbálták meg kihasználni a játékosok, hogy kénytelenek voltunk óvintézkedéseket bevezetni. A következő néhány sorban a GEO IP -vel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat láthatjátok.

  Mi a GEO IP?
  A GEO IP a játékos földrajzi helyzetét hivatott megjelölni. Minden játékos fiókhoz rögzül a GEO IP, ez határozza meg, hogy ki milyen nemzet bankolási felületét láthatja illetve használhatja.

  Mi határozza meg, hogy milyen GEO IP-m lesz?

  Ezt a műveletet egy automatizált rendszer hajtja végre, különböző szempontokat figyelembe véve, mint a rendeléshez használt fizetőeszköz, illetve a hely ahonnan rendszeresen bejelentkezik a játékos.

  Miért van szükség erre a GEO IP-re?
  A rendszer bevezetésével a jogosulatlan kérelmezőket szeretnénk kiszűrni, nem az arra jogosultaknak kellemetlenséget szerezni. Amikor a kedvezményes rendszert bevezettük, nagyon nagy számú játékos vált hirtelen "magyarrá". Egyértelmű volt, hogy olyanok is élni kívántak ezzel a lehetőséggel, akik nem lettek volna rá jogosultak.

  Én Magyarországon regisztráltam, most mégis valutát mutat a rendelési oldal, nem forintot. Miért?
  A válasz egyszerű: a fentebb említett rendszer változást fedezett fel a fiókodban, aminek megfelelően módosította a GEO IP-t.

  Magyar állampolgár vagyok, miért nem használhatom a magyar rendelési oldalt bárhonnan?
  Mint azt tudjátok, igen nagy számmal élnek magyar állampolgárok külföldön. Ezek a magyar állampolgárok azonban más gazdasági körülmények között élnek. A Bigpoint kifejezetten a Magyarországon élők számára biztosítja a kedvezményes fizetési rendszert.

  Magyarországon élek, mégsem magyar a rendelési oldal. Miért?
  Elöljáróban leszögezném: a rendszer soha nem áll át ok nélkül!
  És kérlek, ne gondoljátok azt, hogy a pénzügyi osztály munkatársai nem látják a legapróbb változást is ami a fiókban történik.
  A feltett kérdésre három lehetséges válasz és ezek tetszőleges variációja létezik:
  1. Lehet, hogy Magyarországon élsz, de rendszeresen jelentkezel be külföldről. És itt nem 1- 2 bejelentkezésről beszélünk. Vegyünk egy példát. Xy játékosunk Sopronban él, ott is regisztrálta a fiókját. Egyszer csak egy kitűnő állásajánlatot kapott alig néhány km-el odébb, amit el is fogadott. Nem sokkal később Xy azt vette észre, hogy a rendelési oldala megváltozott és forint helyett euró jelenik meg. Mi történt? Csak annyi, hogy Xy noha távolságban mérve nem dolgozik messze az otthonától, azonban a munkahelye és a lakhelye között van egy országhatár... Ezzel pedig már nem teljesíti a feltételt, miszerint a magyar rendelési oldalt csak azok használhatják akik Magyarországon életvitelszerűen tartózkodnak. Ugyanis az "életvitelszerű" tartózkodás magába foglalja a lakcímet és a munkahelyet is. Xy példájánál maradva: igaz ugyan, hogy ő magyar állampolgár és Magyarországon is él, azonban a fizetését már nem onnan kapja és azt hiszem mindannyian tudjuk, hogy mekkora különbség van a magyar és az osztrák fizetések között. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Bigpoint kizárólag azoknak biztosítja a kedvezményes fizetési rendszert akik itt élnek, itt dolgoznak.
  2. Noha Magyarország területén játszol, külföldi fizetőeszközt használsz. Igen gyakori hiba, hogy olyan játékosok, akik egyébként minden követelménynek megfelelnek, ezen véreznek el. Sokunknak tartózkodnak barátai, rokonai, szerettei külföldön. Magában a GONDOLATBAN nincs semmi rossz, hogy ezek a külföldön élő hozzátartozók anyagilag segítik az itthon maradtakat, akár azzal, hogy támogatják a szórakozásukat, de elemi hiba a fiókmegosztás, melyet a szabályzat szigorúan tilt, vagy a külföldi fizetőeszközök használata. Ha valaki valutában fizet, automatikusan elveszíti a magyar kedvezményes rendszer használatához való jogát, hiszen nem magyar forinttal rendel a játékba. Ilyenkor a rendszer automatikusan megváltoztatja a GEO IP-t és a bankolási oldal átvált arra a valutára, amivel a játékos fizetett.
  3. Nem Magyarországon lett regisztrálva a fiók.
  Visszatértem Magyarországra, de nem vált vissza magyarra a rendelési oldal. Miért?
  A válasz kézenfekvő. A rendszer automatikusan vált az országok között, kivéve Magyarországot. Ahogy azt már többször is említettem, a magyar kedvezményes rendszer használatához alapfeltétel a Magyarországon való életvitelszerű tartózkodás. Ezt pedig bizonyítani kell.

  Mivel bizonyítom, hogy jogosult vagyok a kedvezményes fizetési rendszer használatára? Magyar állampolgáresetén a következő iratok szükségesek:
  • érvényes személyi igazolvány (Ezt ki lehet váltani érvényes útlevéllel, de jogosítvánnyal nem. A jogosítvány csak Magyarország területén elfogadott személyazonosítás céljából. Ne feledjétek: Bigpoint nem egy magyar cég.)
  • lakcímkártya
  A kötelező jelleg oda vissza érvényes. Ha nincs személyazonosításra alkalmas érvényes irat, és/vagy lakcímkártya, nem állmódunkban segíteni.
  Ha külföldi állampolgár nyújt be ilyen jellegű kérelmet:
  • érvényes személyi (uniós állampolgár esetén, egyébként útlevél) vagy érvényes útlevél
  • lakcímkártya
  • érvényes tartózkodási engedély
  Mi történik, ha feloldották a GEO IP-met, de újra átvált egy másik nemzet bankolási oldalára?
  Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy GEO IP oldásra EGYETLEN lehetőséget tudunk biztosítani. A szabályzatértelmében, ha a GEO IP újra átvált, a rendszer véglegesen rögzíti az adott ország fizetési rendszeréhez a fiókot.


  Igyekeztem részletesen és mindenki számára érthetően megfogalmazni a hogyanokat és a miérteket. A következő néhány sorban felsorolásszerűen próbálom meg felhívni a figyelmeteket arra, hogy mire figyeljetek oda, ha el akarjátok kerülni a magyar fizetési oldal elvesztését:
  • Ne rendelj mentett rendelési módszerrel, ha az a módszer még külföldön került rögzítésre!
  • Ne rendelj külföldi fizetési eszközökkel (külföldi bankkártya, bankszámlaszám, paysafecard, magyar, de valuta alapú bankszámlaszám stb.)!
  • Ne rendelj PayPal rendszeren keresztül, ha ahhoz külföldi számlaszám/kártya van hozzárendelve!
  • Proxy szerver használatának mellőzése! (Néhány mozipontért cserébe nem éri meg eldobni a magyar bankolási felületet.)
  • Ne lépjenek be külföldről a felhasználói fiókba, hogy rendeljenek neked, mert a rendszer észleli és átáll! Hiába játszol Magyarországról, ha külföldről történik rendelés. A Bigpoint szabályzata egyébként is tiltja a felhasználói fiókok megosztását. Legjobb megoldás ha a segíteni akaró rokon/barát az összeget a te számládra utalja és onnan rendelsz saját magad. Kicsit körülményes, de jobb mint ha az IP újra átállna, mely esetben kénytelen lennél a továbbiakban az adott ország fizetési módszere szerint rendelni.
  Copyright © 2010 - 2017 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.3.17
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.