GYIK Gyopárvölgy - Északi Erdő

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 6.12.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Gyopárvölgy - Északi erdő

  A Gyopárvölgy (Alpok) tartalmi bővítés egy olyan játékelem, amely a Bahamaramához hasonlóan saját szintrendszerrel, tematikus területekkel, megrendelőkkel rendelkezik; de eközben mégis kapcsolatban áll a fő játékterületekkel is. Számos egyedi játékmechanikát is felvonultat, amelyek a hagyományos ültetős-aratós rendszer mellett különböző műhelyeket, képességfákat és egyéb épületeket is tartalmaznak.

  A területre történő belépéshez el kell érnünk a fő farmon a 98. szintet, valamint ki kell váltanunk a Bölcs Tölgynél a fa tetején található, Gyopárvölgy elnevezésű rúnát, melynek költsége 2500 csillag. Természetesen a sorban előtte lévő rúnák kiváltása is szükséges a megszokott módon. Ezt követően a területet a fő farmunk térképén található felvonó ikonra kattintva érhetjük el.


  [​IMG]

  Az első kiadással az Északi erdő játékterület és az Alpesi megrendelők lesznek elérhetők, de ez a későbbiekben további izgalmas területekkel és játékmódokkal fog bővülni.

  [​IMG]

  Az Északi erdő kizárólag az alpesi fákra fókuszál. A terület részletezése az alábbi képen látható:

  [​IMG]
  • 1. Szintjelölő - Itt láthatjuk az aktuális alpesi szintünket a fő farmnál és a Bahamaramánál megszokott módon. Az egeret rámozgatva felugró szövegbuborékban jelenik meg a jelenleg birtokolt és következő szinthez szükséges Alpesi Tapasztalatpont (ATP) mennyiség, valamint a gazdarang.
  • 2. Ácsműhely - Itt készíthetjük el az Alpesi fákat különböző alapanyagokból, amelyeket a területeinkre ki tudunk ültetni.
  • 3. Raktár - A fő farmos pajta itteni megfelelője, ahol a megszerzett játékelemeket tárolni tudjuk. Fontos eltérés azonban, hogy itt a pajta tárolókapacitása véges, ezért a mennyiségekre majd ügyelnünk kell.
  • 4. Fűrészmalom - Itt készíthetünk alapanyagokat a fő farmos játékelemeinkből, ezzel összekapcsolva a két területet. Ezeket az alapanyagokat az Ácsműhelyben tudjuk felhasználni fák készítéséhez.
  • 5. Hódtestvérek - A fő farmos munkások itteni megfelelője, amelyeket külön szükséges felfogadni akár farmaranyért, akár előfizetés formájában.
  • 6. Elérhető földterületek - Kezdetben csak ezeket tudjuk használni.
  • 7. Zárolt földterületek - Idővel ezekhez is hozzáférést szerezhetünk.
  • 8. Átlépés egyéb területekre - Jelenleg nem elérhető.
  • 9. Menüsor - Itt érhetjük el fentről lefelé haladva az Alpesi megrendelőket, Alpesi híreket, Alpesi üzletet.
  • 10. Térkép - Visszatérés Gyopárvölgybe.
  Most pedig lássunk egy gyors összefoglalást arról, hogy mi is lesz a játékmenet az Északi erdőben (a továbbiakban ezeket természetesen alaposan ki fogjuk részletezni):
  • Ha a fő farmon vagyunk, kattintsunk a felvonó ikonra a térképen, ezzel eljutva Gyopárvölgybe.
  • Gyopárvölgy az új terület központja, ahonnan a további területeink nyílnak. Jelenleg csak az Északi erdő területet, valamint az Alpesi megrendelőket érhetjük el. Kattintsunk az előbbire, ezzel eljutva az Északi erdőbe.
  • Mivel még nincs rendelkezésre álló Alpesi fánk, amit elültethetnénk, menjünk az Ácsműhelybe, ahol lehetőségünk van Alpesi fák létrehozására.
  • Kezdetben még nem lesznek meg a szükséges alapanyagaink a fák létrehozásához sem, ezért át kell mennünk a fűrészmalomba, ahol alapanyagokat (pl. humusz, zöld üzemanyag) tudunk készíteni a klasszikus játékbeli növényeinkből és faterméseinkből.
  • Ezután visszamegyünk az Ácsműhelybe és elindíthatjuk az első Alpesi sárgabarackfánk legyártását, amely elkészülte után a raktárunkba kerül és elhelyezhetjük azt az egyik földterületen.
  • A fa több növekedési fázison megy keresztül és többször is aratható, amíg el nem éri az életciklusa végét és ki kell majd vágnunk. A kivágás után fatuskókat kapunk, amelyek alapanyagként a fűrészmalomban tovább hasznosíthatók.
  • A fák aratásakor faterméseket és különböző felröppenőket kapunk, amelyeket ezután felhasználhatunk, hogy teljesítsük az Alpesi megrendelők megrendeléseit Gyopárvölgyben.
  • A megrendelések teljesítésének jutalmául ATP-t kapunk, amellyel alpesi szintet tudunk lépni és ezzel új építési terveket (és ezzel új fákat) oldhatunk fel a Bölcsességek Ösvényén.
  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, orfisxo, Tej-Csárda és 21 más kedveli ezt.
 2. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Földterületek feloldása

  Kezdetben 6 földterületen tudunk fákat ültetni, a pálya további része zárolva van. A többi mezőt csoportonként oldhatjuk fel, minden csoport 4-5 földterületet tartalmaz. Összesen 9 feloldható csoportunk van, melyeknek a sorrendje is számít.

  [​IMG]
  A soron következő terület lakat ikonja már feloldott állapotban van, valamint a tábla mellett fekszik egy bagoly figura (a példában az I-1. területnél látható).

  Egy terület feloldásához 3 feltétel szükséges:

  • Megfelelő alpesi szint elérése
  • Megfelelő típusú és mennyiségű Arborista jelvény megléte
  • A megelőző sorszámú terület feloldott állapota
  Az egyes területekről a játékban a lakat ikon fölé húzva a kurzort kaphatunk bővebb információt felugró szövegbuborékban, ami mutatja a szükséges feltételeket.

  [​IMG]

  Ha minden rendelkezésre áll, akkor nem a lakat ikonra, hanem magára a területre kell kattintani, ekkor felugró ablakban tudjuk megerősíteni a szándékunkat. Ezt követően birtokba is vehetjük az új földterületeket.

  [​IMG] [​IMG]

  Információ a területekről

  Terület neveFöldterületek darabszámaSzükséges alpesi szintSzükséges arboréta jelvények
  Kezdő61.-
  I-1.45.1× Arborista jelvény - 1. szint
  I-2.410.2× Arborista jelvény - 1. szint
  I-3.416.3× Arborista jelvény - 1. szint
  I-4.523.1× Arborista jelvény - 2. szint
  1× Arborista jelvény - 1. szint
  I-5.431.2× Arborista jelvény - 2. szint
  1× Arborista jelvény - 1. szint
  I-6.435.3× Arborista jelvény - 2. szint
  I-7.439.1× Arborista jelvény - 3. szint
  1× Arborista jelvény - 1. szint
  I-8.443.2× Arborista jelvény - 3. szint
  1× Arborista jelvény - 2. szint
  I-9.450.4× Arborista jelvény - 3. szint
  3× Arborista jelvény - 2. szint

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, orfisxo, Bathilda és 13 más kedveli ezt.
 3. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Alpesi fák

  Az alpesi fákat az ácsműhelyben tudjuk létrehozni különböző alapanyagokból, majd az elkészült csemetéket ki tudjuk ültetni a földterületeinkre. Ezt követően a fák több növekedési fázison mennek keresztül, minden fázis végén a fa learatható.

  A fák termései aratáskor a raktárunkba kerülnek, ezen kívül minden aratáskor kaphatunk egyéb felröppenő tárgyakat is. Az utolsó növekedési fázis végén a fa már nem fog tovább termést hozni, életciklusa véget ér, ilyenkor a fát ki kell vágnunk. Kivágás után fatuskókat kapunk, amelyeket a fűrészmalomban tovább tudunk hasznosítani.

  Jelenleg 4 alap építési terv érhető el az ácsműhelyben. Mindegyik alap fatípushoz további 2 fejlesztett építési tervet lehet szerezni, vagyis összesen 12 fajta fa érhető el a játékban:

  Alpesi fa neveÉpítési terv típusaSzükséges alpesi szintNövekedési fázis sorszámaFázis érésidejeFatermés mennyisége betakarításkorFatuskók kivágás esetén
  Alpesi sárgabarackfaAlap1.0.1:305× Alpesi
  sárgabarack
  1× Gyújtófa
  ---1.1:3010× Alpesi
  sárgabarack
  1× Kis fatuskók
  ---2.1:3015× Alpesi
  sárgabarack
  2× Kis fatuskók
  ---3.0:00-3× Kis fatuskók
  Ansu barackfaFejlesztett10.0.3:205× Ansu barack1× Gyújtófa
  ---1.3:2010× Ansu barack2× Kis fatuskók
  ---2.3:2015× Ansu barack4× Kis fatuskók
  ---3.3:2025× Ansu barack1× Közepes fatuskók
  ---4.0:00-1× Közepes fatuskók
  2× Kis fatuskók
  Mandzsúriai barackfaFejlesztett23.0.4:255× Mandzsúriai barack1× Gyújtófa
  ---1.4:2510× Mandzsúriai barack2× Kis fatuskók
  ---2.4:2515× Mandzsúriai barack5× Kis fatuskók
  ---3.4:2525× Mandzsúriai barack1× Közepes fatuskók
  2× Kis fatuskók
  ---4.0:00-1× Közepes fatuskók
  5× Kis fatuskók
  MeggyfaAlap3.0.6:405× Meggy1× Gyújtófa
  ---1.6:4010× Meggy4× Kis fatuskók
  ---2.6:4015× Meggy1× Közepes fatuskók
  2× Kis fatuskók
  ---3.0:00-2× Közepes fatuskók
  1× Kis fatuskók
  NyáricseresznyefaFejlesztett13.0.7:455× Nyáricseresznye1× Gyújtófa
  ---1.7:4510× Nyáricseresznye5× Kis fatuskók
  ---2.7:4515× Nyáricseresznye1× Közepes fatuskók
  4 × Kis fatuskók
  ---3.7:4525× Nyáricseresznye2× Közepes fatuskók
  3× Kis fatuskók
  ---4.0:00-1× Nagy fatuskók
  2× Kis fatuskók
  VadcseresznyefaFejlesztett27.0.8:005× Vadcseresznye1× Gyújtófa
  ---1.8:0010× Vadcseresznye5× Kis fatuskók
  ---2.8:0015× Vadcseresznye1× Közepes fatuskók
  4× Kis fatuskók
  ---3.8:0025× Vadcseresznye2× Közepes fatuskók
  4× Kis fatuskók
  ---4.8:0020× Vadcseresznye1× Nagy fatuskók
  3× Kis fatuskók
  ---5.0:00-1× Nagy fatuskók
  1× Közepes fatuskók
  2× Kis fatuskók
  Alpesi vörösfenyőAlap5.0.5:005× Alpesi vörösfenyő toboza1× Gyújtófa
  ---1.5:0010× Alpesi vörösfenyő toboza3× Kis fatuskók
  ---2.5:0015× Alpesi vörösfenyő toboza1× Közepes fatuskók
  ---3.5:0025× Alpesi vörösfenyő toboza1× Közepes fatuskók
  4× Kis fatuskók
  ---4.5:0020× Alpesi vörösfenyő toboza2× Közepes fatuskók
  1× Kis fatuskók
  ---5.0:00-2× Közepes fatuskók
  4× Kis fatuskók
  Európai vörösfenyőFejlesztett16.0.5:355× Európai vörösfenyő toboza1× Gyújtófa
  ---1.5:3510× Európai vörösfenyő toboza3× Kis fatuskók
  ---2.5:3515× Európai vörösfenyő toboza1× Közepes fatuskók
  1× Kis fatuskók
  ---3.5:3525× Európai vörösfenyő toboza1× Közepes fatuskók
  5× Kis fatuskók
  ---4.5:3520× Európai vörösfenyő toboza2× Közepes fatuskók
  2× Kis fatuskók
  ---5.5:3515× Európai vörösfenyő toboza1× Nagy fatuskók
  ---6.0:00-1× Nagy fatuskók
  4× Kis fatuskók
  Szibériai vörösfenyőFejlesztett31.0.6:305× Szibériai vörösfenyő toboza1× Gyújtófa
  ---1.6:3010× Szibériai vörösfenyő toboza4× Kis fatuskók
  ---2.6:3015× Szibériai vörösfenyő toboza1× Közepes fatuskók
  2× Kis fatuskók
  ---3.6:3025× Szibériai vörösfenyő toboza2× Közepes fatuskók
  ---4.6:3020× Szibériai vörösfenyő toboza2× Közepes fatuskók
  5× Kis fatuskók
  ---5.6:3015× Szibériai vörösfenyő toboza1× Nagy fatuskók
  3× Kis fatuskók
  ---6.6:3010× Szibériai vörösfenyő toboza1× Nagy fatuskók
  1× Közepes fatuskók
  2× Kis fatuskók
  ---7.0:00-1× Nagy fatuskók
  2× Közepes fatuskók
  Amerikai bükkAlap7.0.8:555× Amerikai bükk makkja1× Gyújtófa
  ---1.8:5510× Amerikai bükk makkja5× Kis fatuskók
  ---2.8:5515× Amerikai bükk makkja1× Közepes fatuskók
  5× Kis fatuskók
  ---3.8:5525× Amerikai bükk makkja2× Közepes fatuskók
  5× Kis fatuskók
  ---4.8:5520× Amerikai bükk makkja1× Nagy fatuskók
  5× Kis fatuskók
  ---5.8:5515× Amerikai bükk makkja1× Nagy fatuskók
  1× Közepes fatuskók
  5× Kis fatuskók
  ---6.0:00-1× Nagy fatuskók
  2× Közepes fatuskók
  5× Kis fatuskók
  VérbükkFejlesztett19.0.9:005× Vérbükk makkja1× Gyújtófa
  ---1.9:0010× Vérbükk makkja1× Közepes fatuskók
  ---2.9:0015× Vérbükk makkja2× Közepes fatuskók
  ---3.9:0025× Vérbükk makkja1× Nagy fatuskók
  ---4.9:0020× Vérbükk makkja1× Nagy fatuskók
  6× Kis fatuskók
  ---5.9:0015× Vérbükk makkja1× Nagy fatuskók
  2× Közepes fatuskók
  ---6.9:0010× Vérbükk makkja2× Nagy fatuskók
  ---7.0:00-2× Nagy fatuskók
  6× Kis fatuskók
  Csavart bükkFejlesztett35.0.9:255× Csavart bükk makkja1× Gyújtófa
  ---1.9:2510× Csavart bükk makkja1× Közepes fatuskók
  ---2.9:2515× Csavart bükk makkja2× Közepes fatuskók
  ---3.9:2525× Csavart bükk makkja1× Nagy fatuskók
  ---4.9:2520× Csavart bükk makkja1× Nagy fatuskók
  1× Közepes fatuskók
  1× Kis fatuskók
  ---5.0:00-1× Nagy fatuskók
  2× Közepes fatuskók
  1× Kis fatuskók
  A táblázatban feltüntetett érésidők és fatermés mennyiségek a Bölcsesség ösvényén található fejlesztések és trágyák használata nélkül értendők. A növekedési fázisok számához bizonyos fák esetében szükség lehet a Bölcsesség ösvényén található rúnák kiváltására, azok nélkül a fák kevesebb fázissal is rendelkezhetnek (ilyenkor annyival hamarabb ugranak a táblázat szerinti utolsó fázisra).

  Fontos tudnivalók az Északi erdő területről
  • A fákat bármelyik szabad földterületre elültethetjük, ehhez ki kell választanunk a megfelelő fatípust az ültető felületen.
  • Az elültetett fákat nem lehet áthelyezni.
  • Az elültetett fákat nem lehet kitörölni és az eszköztárba visszahelyezni. Az egyetlen mód az eltávolításra a fa kivágása, amit bármikor megtehetünk.
  Növekedési fázisok
  • Az egyes fák különböző mennyiségű növekedési fázissal rendelkeznek, ez általában 4-8 között mozog.
  • Egyes fák esetében további növekedési fázisok válhatók ki a Bölcsesség ösvényén.
  • Minden növekedési fázis rendelkezik az alábbi tulajdonságokkal:
   • Meghatározott érési idő
   • Meghatározott fatermés mennyiség betakarításkor
   • Meghatározott fatuskó mennyiség kivágás esetén
   • Eltérő grafikai megjelenés
  • Az utolsó fázisban már nincs érési idő és fatermés, ilyenkor a fa kivágásra vár.
  • A növekedési fázisról a fa felugró profiljában látható információ, [Aktuális fázis sorszáma] / [Összes fázis] formátumban, jelen esetben 2/3. Figyelem! Mivel a fázisok számozása nulláról indul, a példában látható fa 4 növekedési fázissal rendelkezik (0, 1, 2, 3)!
  [​IMG]

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, orfisxo, Bathilda és 15 más kedveli ezt.
 4. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Trágyák

  [​IMG]

  • 3 különböző trágyatípus érhető el az Északi erdő területén.
  • Ezek főként vásárlás útján szerezhetők, de különböző események és az alpesi megrendelők is adhatják jutalmul.
  • A trágyák Gyopárvölgy területén egy közös, korlátozott tárhellyel rendelkeznek a raktárban.
  Hajtass fát

  [​IMG]
  • Lerövidíti az aktuális növekedési fázis hátralévő idejét 20%-kal.
  • Alapértelmezetten csak 3 alkalommal alkalmazható egy fán, de az adott fához tartozó Bölcsesség ösvényén ez akár 4-5 alkalomra is emelhető (fatípustól függően).
  Instafa

  [​IMG]
  • Eggyel megnöveli a fa növekedési fázisát.
  • A fa azonnal a következő növekedési fázisba ugrik és a hátralévő idő is változatlan marad (vagyis nem fog elölről kezdődni az új fázisban a számláló).
  • Az átugrott fázis végén járó fatermések automatikusan jóváíródnak a raktárunkban.
  • Például egy Amerikai bükk 0. növekedési fázisában a 8 óra 55 percből még 3 óra 30 perc van hátra, amikor megszórjuk Instafa trágyával. Ekkor a fa az 1. növekedési fázisba kerül, a hátralévő idő szintén 3 óra 30 perc lesz. Az 0. fázis végén járó 5 db fatermés a raktárunkba került.
  Temérdek fatermés

  [​IMG]
  • Megnöveli a növekedési fázis végén betakarítható fatermések számát.
  • Növekedési fázisonként egyszer alkalmazható.
  • Az érési idő lejárta előtt vagy után is alkalmazható.
  • A hatása az egyes növekedési fázisokban egyre erősebb, egész pontosan a növekedési fázis sorszáma + 1 darab (például a 0. fázisban +1 db, a 4. fázisban +5 db). A pontos mennyiségre utaló jelzés a fa felugró profiljában is látható.
  [​IMG]

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, orfisxo, Bathilda és 14 más kedveli ezt.
 5. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Fatermések betakarítása

  [​IMG]
  • Minden növekedési fázis végén be kell takarítanunk a fákat, addig ugyanis a következő fázis érésideje nem indul el.
  • A betakarítás során kapjuk meg a fázis végén járó faterméseket.
  • A betakarítást követően azonnal elindul a következő fázis érésidejének visszaszámlálása (kivéve, ha az utolsó fázis a következő).
  Fák kivágása

  [​IMG]

  • A fák kivágását bármikor megtehetjük, ez kitörli a fát a földterületről és véglegesen törli azt.
  • Ha a kivágáskor a növekedés folyamatban van (az érésidő nem telt le), akkor az adott fázis végén járó faterméseket nem kapjuk meg, helyette az aktuális növekedési fázisnak megfelelő fatuskó mennyiség kerül jóváírásra.
  • Amennyiben beérett fát vágunk ki, akkor ez egyben betakarításnak is minősül, vagyis megkapjuk a növekedési fázis szerinti faterméseket és a következő fázisnak megfelelő fatuskó mennyiséget is.
  • TIPP: A fa felugró ablaka mindig mutatja, hogy betakarítás és kivágás esetén mit kapunk.
  [​IMG]

  Fatuskók

  [​IMG]

  • A fák kivágásából fatuskókat szerezhetünk, ennek négy fajtája van:
   • Gyújtófa
   • Kis fatuskók
   • Közepes fatuskók
   • Nagy fatuskók
  • Minden fa minden növekedési fázisa során meghatározott fajtájú és darabszámú fatuskót ad kivágás esetén.
  • Minél értékesebb a fa és minél nagyobb a növekedési fázis, annál értékesebbek a fatuskók is.
  • A fatuskókat a Fűrészmalomban tudjuk tovább hasznosítani.
  Fatermések
  • Minden fa meghatározott darabszámú fatermést biztosít minden növekedési fázis végén (az utolsót kivéve).
  • A mennyiség függ a növekedési fázistól. Kezdetben növekszik a mennyiség, majd csökken (5, 10, 15, 25, 20, 15, 10).
  • Az utolsó fázisban már nincs érésidő és fatermés sem, ilyenkor a fát már csak kivágni lehet.
  • A fatermések biológiai szempontból kategóriákba vannak sorolva (hasonlóan a fő farmos állatok, növények kategorizálásához), ennek bizonyos esetekben jelentősége van, például az Arborista jelvények készítésénél.
  • Jelenleg elérhető kategóriák (későbbiekben bővülhet):
   • Csonthéjas gyümölcsök (pl. sárgabarack, cseresznye)
   • Diófélék (pl. makk)
   • Fenyők (pl. toboz)
  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, orfisxo, Bathilda és 12 más kedveli ezt.
 6. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Szintrendszer

  Gyopárvölgy a fő farmhoz / Bahamarama szigethez hasonlóan külön szintrendszerrel rendelkezik. Az Alpesi megrendelők megrendeléseinek teljesítésével szerezhetünk Alpesi Tapasztalatpontot (ATP), melynek segítségével szintet tudunk lépni. A szintlépéssel újabb építési tervek és számos más lehetőség válik elérhetővé.

  Kezdetben 20 szint lesz elérhető, de a későbbiekben ez tovább fog növekedni (mint ahogy láthatjátok a magasabb szintkövetelményeket bizonyos helyeken).

  Alpesi szintSzükséges ATP a következő szintigÉpítési tervekMegrendelőFöldterület feloldásaRaktár kapacitás bővítése
  1.50Alpesi sárgabarackfaFedor PigwidgeonKezdő-
  2.80Arborista jelvény - 1. szint---
  3.320MeggyfaIrina Adler--
  4.790---Alpesi fák
  5.1200Alpesi vörösfenyő-I-1.Alpesi fatermések
  6.1800---Fatuskók
  7.4300Amerikai bükkScarlett Reynardson-Zöld üzemanyag
  8.5400---Bölcsesség jelvényei
  Elhasználódó
  9.6500Arborista jelvény - 2. szint---
  10.7600Ansu barackfa-I-2.Alpesi fák
  11.7900---Alpesi fatermések
  12.11500---Anyagok előállítása
  13.12500Nyáricseresznyefa--Zöld üzemanyag
  Fatuskók
  14.13000----
  15.13500Arborista jelvény - 3. szint--Bölcsesség jelvényei
  16.14000Európai vörösfenyő-I-3.-
  17.14500---Alpesi fatermések
  Egyéb
  18.15000---Zöld üzemanyag
  Elhasználódó
  19.16500Vérbükk---
  20.17000---Fatuskók
  Szintfüggő egyéb jutalmak

  A Gyopárvölgyben történő alpesi szintünk lépésével 2 db új felhősort és 1 db dekor elemet is szerezhetünk, amelyeket a fő farmon tudunk birtokba venni!

  Jégszarvas - Gyopárvölgy 5. szintjétől, valamint a farm 100. szintjétől

  [​IMG]
  • Töltési idő, érési idő: 40:00 óra
  • Tapasztalatpont: szint x 500 TP/BTP és több bevétel a "fa" típusú elemek betakarításából minden játéktéren, Bónusz: 100%, Hatóidő: 20:00 óra.
  • Méret: 2x1
  • Kihelyezhető: minden területre (kivéve a teliholdas területek), felhők
  Alpesi rét felhősor - Gyopárvölgy 10. szintjétől

  [​IMG]
  • Lezárási idő: 40:00 óra
  • Kategória: Egyéb bónusz sorok
  • Jutalom:
   • Több TP vagy BTP a jutalmazó tárgyaknál, Bónusz: 1.000 %, Hatóidő: 06:00 óra
  • Nem tematikus felhősor, 10 db 1x1-es dekor helyezhető rá.
  Alpesi ösvény felhősor - Gyopárvölgy - 15. szintjétől

  [​IMG]
  • Lezárási idő: 40:00 óra
  • Kategória: Egyéb bónusz sorai
  • Jutalom:
   • Több TP/BTP a betakarításokból mindenhol és a tenyésztésből is, Bónusz: 1.000%, Hatóidő: 06:00 óra
  • Nem tematikus felhősor, 10 db 1x1-es dekor helyezhető rá.
  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Utoljára szerkesztett: 16.12.22
  vcsaba18, Sali~*.*, orfisxo és 13 más kedveli ezt.
 7. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Megrendelők

  Gyopárvölgynek saját, a főfarmtól eltérő megrendelői vannak. Csak az új játékelemekre fókuszálnak és fő forrásai lesznek az alpesi tapasztalatpont gyűjtésnek.

  [​IMG]

  Egy megrendelőnek egyszerre maximum 4 megbízása lehet.

  A következő megrendelők jelenhetnek meg:

  NévElérhetőIgényelt tárgytípusokAjánlatok számaAjánlat frissítési idejeMegjelenés
  Fedor Pigwidgeon1. szinttőlfelröppenők
  bármi (jelenleg csak fatermések)
  2-408:00:00Mindig (nem többször mint 8 óránként, kivéve ha manuálisan van frissítve)
  Scarlett Reynardson7. szinttőlfelröppenők
  fatermések
  2-416:00:00Mindig (nem többször mint 16 óránként, kivéve ha manuálisan van frissítve)
  Irina Adler3. szinttőlbármi, de csak egy fajta egyszerre (jelenleg csak fatermések)306:00:00Szombat - Vasárnap (48 óra)
  A megrendelőknek van egy azonnali befejezés funkciója, amellyel azonnal be lehet fejezni a kiválasztott megbízást Farmaranyért cserébe. Ha ezt a funkciót használjuk, akkor levonja a jelzett összeget, befejezi a megbízást és megkapjuk a jutalmakat. Ha többször használjuk egy megrendelésen belül, akkor az ár növekedhet, illetve más megrendelőknél eltűnhet ez a funkció.

  Mivel a raktár limitált, ezért azok a jutalmak, amelyek már nem férnek a raktárba, elvesznek.
  Erről egy felugró ablak értesít.

  [​IMG]

  Frissítés

  Mindegyik megrendelőnek van egy lejárati ideje, amikor a jelenlegi megbízásait frissíti. Ezt manuálisan is meg lehet tenni, ha befizetünk egy különleges elhasználódó tárgyat, az Édes cserét. Az időzítő csak akkor indul el, ha megnyitjuk az alpesi megrendeléseket.

  Ha frissítjük egy megrendelő megbízásait:

  • kicseréli a megrendelő összes megbízását újakra (a befejezetteket is)
  • az időzítő újraindul
  Az első frissítés egy Édes cserébe kerül. A következő frissítések ugyanazon a napon (0:00 - 23:59) minden alkalommal eggyel többe kerülnek.

  [​IMG]

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, Kuzdern, orfisxo és 12 más kedveli ezt.
 8. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Raktár

  [​IMG]


  Minden játékelemet, amelyet Gyopárvölgyben kapunk vagy készítünk, a raktárban tároljuk, melyeket bizonyos kategóriákba sorolhatunk. A raktárban tárolható játékelemek száma kategóriánként külön-külön korlátozott, melyeket egy-egy tárolási kapacitás sáv jelez. Ezt a kapacitást lehet növelni.

  Jelenlegi kategóriák:
  • Alpesi fák
  • Alpesi fatermések
  • Bölcsesség jelvényei
  • Fatuskók
  • Anyagok előállítása
   • Alap faanyag
   • Humusz
   • Szerszámkészlet
  • Zöld üzemanyag
  • Elhasználódó
  • Egyéb
  NévHol? / Miből?Felhasználás
  FőkulcsMinden Gyopárvölgyi területen (jelenleg csak az Északi tisztás) / Minden tárgyból (amely időzítővel rendelkezik)Újabb termelési helyek feloldása
  BorostyánkőÉszaki erdőn / Minden fábólAlpesi megrendelők kérhetik
  Virágzó ágÉszaki erdőn / Minden fábólAlpesi megrendelők kérhetik
  GyümölcsszedőÉszaki erdőn / Minden fábólEgyes fák előállításához szükséges
  MetszőollóÉszaki erdőn / Minden fábólEgyes fák előállításához szükséges
  Amikor egy kategória kapacitása betelik, akkor nem lehet többet begyűjteni az oda tartozó tárgyakból. A vásárolt csomagok által szerzett tárgyak a limiten felül is bekerülnek a raktárba.

  Minden kategória kapacitása többször is növelhető. Minden szintnél szükséges feltétel egy adott Alpesi szint elérése és Bölcsesség jelvények beadása.


  Alpesi fák

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  12--1
  18Arborista jelvény - 1. szint14
  28Arborista jelvény - 2. szint110
  Alpesi fatermések

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  900--1
  1200Arborista jelvény - 1. szint15
  1600Arborista jelvény - 2. szint111
  2000Arborista jelvény - 3. szint117
  Bölcsesség jelvényei

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  5--1
  12Arborista jelvény - 1. szint18
  21Arborista jelvény - 2. szint315
  Fatuskók

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  40--1
  100Arborista jelvény - 1. szint16
  200Arborista jelvény - 2. szint213
  350Arborista jelvény - 3. szint220
  Anyagok előállítása

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  100--1
  200Arborista jelvény - 2. szint112
  Zöld üzemanyag

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  52000--1
  108000Arborista jelvény - 2. szint17
  172000Arborista jelvény - 2. szint213
  246000Arborista jelvény - 3. szint118
  Elhasználódó

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  2000--1
  3000Arborista jelvény - 1. szint28
  4000Arborista jelvény - 3. szint118
  Egyéb

  Maximum tárolási kapacitásSzükséges Bölcsesség jelvény típusaSzükséges bölcsesség jelvény számaSzükséges Alpesi szint
  200--1
  300Arborista jelvény - 3. szint117
  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, orfisxo, -vadocka70- és 12 más kedveli ezt.
 9. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Ácsműhely

  [​IMG]

  Az alpesi fák és más jövőbeli Gyopárvölgyi tárgyak túlnyomó részét az Ácsműhelyben fogjuk elkészíteni. Ez a folyamat időbe telik és különböző alapanyagok is szükségesek lesznek az elindításhoz.

  Az Ácsműhelyben különböző tárgy kategóriák vannak, amelyeket lehetséges párhuzamosan előállítani (jelenleg csak az alpesi fák). Két féle építési terv van, amelyeket később részletezünk.

  Minden kiválasztott építési terv a következő információkat tartalmazza:

  • a feloldáshoz szükséges Alpesi szint (ha még nincs feloldva)
  • elkészítési idő
  • szükséges alapanyagok és mennyiségeik
  • szükséges alapanyagok száma a raktárban
  • közvetlen kapcsolat a fűrészmalommal a hiányzó alapanyagok mellett
  Minden kategóriában láthatóak az elérhető alap építési tervek. Ezek a hozzá tartozó bölcsesség ösvényen az első feloldható rúna jutalmai.

  [​IMG]

  A fejlesztett építési tervek későbbi rúnák feloldásával lesznek elkészíthetőek. Az alapokhoz hasonlóak, de különböző a kinézetük és a termésük.

  [​IMG]

  Ha minden szükséges követelmény teljesítve van, el lehet kezdeni a termelést.

  NévÉpítési tervSzükséges alpesi szintTermelés idejeZöld üzemanyag mennyiségeSzükséges Alapanyagok Érték
  Alpesi sárgabarackfaalap100:0523x alap humusz
  2x kis szerszámkészlet
  294
  Ansu barackfafejlesztett1000:1049x alap faanyag
  10x alap humusz
  3065
  Mandzsúriai barackfafejlesztett2300:1561x minőségi faanyag
  18x alap humusz
  3x közepes szerszámkészlet
  7056
  Meggyfaalap300:301214x alap faanyag
  2x alap humusz
  4129
  Nyáricseresznyefafejlesztett1300:251021x alap faanyag
  3x minőségi humusz
  6765
  Vadcseresznyefafejlesztett2700:40164x gyakori faanyag
  4x minőségi humusz
  8890
  Alpesi vörösfenyőalap500:20815x alap faanyag
  3x alap humusz
  3x kis szerszámkészlet
  4683
  Európai vörösfenyőfejlesztett161:00243x gyakori faanyag
  4x minőségi humusz
  2x metszőolló
  10160
  Szibériai vörösfenyőfejlesztett3100:45184x gyakori faanyag
  2x luxus humusz
  2x gyümölcsszedő
  12255
  Amerikai bükkalap700:45185x gyakori faanyag
  3x minőségi humusz
  2x kis szerszámkészlet
  9528
  Vérbükkfejlesztett1901:00242x minőségi faanyag
  5x minőségi humusz
  1x gyümölcsszedő
  13615
  Csavart bükkfejlesztett3500:40162x minőségi faanyag
  4x luxus humusz
  2x metszőolló
  16940
  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Sali~*.*, orfisxo, Bathilda és 11 más kedveli ezt.
 10. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Termelési helyek

  Minden kategóriában maximum 3 termelési hely elérhető, amelyeket lehet párhuzamosan használni. Az első hely mindig elérhető. Az elérhető helyek mindig a zároltak felett helyezkednek el. A rövidebb ideig elérhető hely mindig felette lesz a többinek. Kettő speciális hely van.

  [​IMG]

  Segítő hely

  Ez a hely elérhető, ameddig a segítő aktív. A termelés nem fog megszakadni a segítő lejártával. A segítő az összes kategóriában felold egy termelési helyet.

  Feloldható hely

  Ez a termelési hely ideiglenesen feloldható 10 Főkulccsal 72 órára, amelyet vásárlással, felröppenőként vagy alpesi megrendelőktől lehet beszerezni. A termelés nem fog megszakadni az idő lejártával. Minden kategóriában külön-külön kell feloldani.

  Zöld üzemanyag

  Minden termeléshez üzemanyagra van szükség. Az üzemanyag mennyiség minden termeléshez előre meg van határozva. Egyes termékekhez más alapanyagokra is szükség lesz, például humusz vagy szerszámkészlet. Minden kategória termékeinek előállításához kellhet a saját felröppenője (például az alpesi fák elkészítéséhez olyan felröppenők kellhetnek, amelyeket alpesi fák betakarításakor kapunk).

  Különleges elhasználódó tárgyak

  Sebességnövelő (rakéta)

  A termelési idő csökkentésére lehet rakétát használni. Vásárlással vagy alpesi megrendelőktől lehet beszerezni. A maradék termelési időt 20%-kal csökkenti. Több rakétát is fel lehet használni, ameddig még van hátralévő idő. Ha a termelési idő lejárt, begyűjthetjük az elkészült termékeket.

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Bathilda, babar.bandesz, maszilva és 8 más kedveli ezt.
 11. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Bölcsesség ösvénye

  [​IMG]

  Az első rúna minden bölcsesség ösvényen feloldja az alap építési tervet az adott fához (ezt lehet elsőként feloldani). Ez a rúna rendszer nagyjából megegyezik a Bölcs Tölgy rendszerével. Minden rúnát csak az előtte lévő után lehet feloldani, sorban. A rúnák feloldásához meghatározott fajtájú és darabszámú bölcsesség jelvényeket kell beadnunk.
  A rúnáknak a következő hatásai lehetnek feloldáskor:
  • fa növekedési idejének csökkentése
  • többször használható a "Hajtass fát" trágya
  • több termény betakarításkor
  • termelési idő csökkentése
  • termések értékének növelése
  Barackfa

  Szükséges alpesi szintRúna hatásaSzükséges bölcsesség jelvények
  1Alpesi sárgabarackfa építési terve elérhető-
  1+1 használat a "Hajtass fát"-ra1x Arborista jelvény - 1. szint
  110%-kal növeli a termés értékét2x Arborista jelvény - 1. szint
  1+1 használat a "Hajtass fát"-ra2x Arborista jelvény - 1. szint
  120%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 1. szint
  10Ansu barackfa építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 1. szint
  1010%-kal növeli a termés értékét1x Arborista jelvény - 2. szint
  10+1 használat a "Hajtass fát"-ra2x Arborista jelvény - 2. szint
  1010%-kal csökkenti a növekedési időt2x Arborista jelvény - 2. szint
  1020%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 2. szint
  23Mandzsúriai barackfa építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 2. szint
  2310%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 2. szint
  23+1 használat a "Hajtass fát"-ra2x Arborista jelvény - 3. szint
  2310%-kal csökkenti a növekedési időt2x Arborista jelvény - 3. szint
  23Növeli az alpesi fa növekedését3x Arborista jelvény - 3. szint
  Cseresznyefa

  Szükséges alpesi szintRúna hatásaSzükséges bölcsesség jelvények
  3Meggyfa építési terve elérhető1x Arborista jelvény - 1. szint
  350%-kal csökkenti ennek a fának az előállítási idejét2x Arborista jelvény - 1. szint
  310%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 1. szint
  310%-kal csökkenti a növekedési időt3x Arborista jelvény - 1. szint
  320%-kal növeli a termés értékét4x Arborista jelvény - 1. szint
  13Nyáricseresznyefa építési terve elérhető1x Arborista jelvény - 2. szint
  1310%-kal növeli a termés értékét2x Arborista jelvény - 2. szint
  13+1 használat a "Hajtass fát"-ra3x Arborista jelvény - 2. szint
  1310%-kal csökkenti a növekedési időt3x Arborista jelvény - 2. szint
  1320%-kal növeli a termés értékét4x Arborista jelvény - 2. szint
  27Vadcseresznyefa építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 2. szint
  2710%-kal növeli a termés értékét2x Arborista jelvény - 3. szint
  27Növeli az alpesi fa növekedését2x Arborista jelvény - 3. szint
  27+1 használat a "Hajtass fát"-ra3x Arborista jelvény - 3. szint
  27Növeli az alpesi fa növekedését4x Arborista jelvény - 3. szint
  Vörösfenyő

  Szükséges alpesi szintRúna hatásaSzükséges bölcsesség jelvények
  5Alpesi vörösfenyő építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 1. szint
  510%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 1. szint
  5+1 használat a "Hajtass fát"-ra3x Arborista jelvény - 1. szint
  520%-kal növeli a termés értékét4x Arborista jelvény - 1. szint
  510%-kal csökkenti a növekedési időt5x Arborista jelvény - 1. szint
  16Európai vörösfenyő építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 2. szint
  1610%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 2. szint
  1650%-kal csökkenti ennek a fának az előállítási idejét3x Arborista jelvény - 2. szint
  16Növeli az alpesi fa növekedését 4x Arborista jelvény - 2. szint
  1610%-kal csökkenti a növekedési időt3x Arborista jelvény - 3. szint
  31Szibériai vörösfenyő építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 3. szint
  3110%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 3. szint
  31Növeli az alpesi fa növekedését3x Arborista jelvény - 3. szint
  31+1 használat a "Hajtass fát"-ra4x Arborista jelvény - 3. szint
  31Növeli az alpesi fa növekedését2x Arborista jelvény - 4. szint
  Bükkfa

  Szükséges alpesi szintRúna hatásaSzükséges bölcsesség jelvények
  7Amerikai bükk építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 1. szint
  710%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 1. szint
  710%-kal csökkenti a növekedési időt 3x Arborista jelvény - 1. szint
  720%-kal növeli a termés értékét 4x Arborista jelvény - 1. szint
  7Növeli az alpesi fa növekedésért3x Arborista jelvény - 2. szint
  19Vérbükk építési terve elérhető2x Arborista jelvény - 2. szint
  1910%-kal növeli a termés értékét3x Arborista jelvény - 2. szint
  19Növeli az alpesi fa növekedését4x Arborista jelvény - 2. szint
  19+1 használat a "Hajtass fát"-ra2x Arborista jelvény - 3. szint
  19Növeli az alpesi fa növekedését3x Arborista jelvény - 3. szint
  35Csavart bükk építési terve elérhető3x Arborista jelvény - 3. szint
  3510%-kal növeli a termés értékét4x Arborista jelvény - 3. szint
  35+1 használat a "Hajtass fát"-ra4x Arborista jelvény - 3. szint
  3510%-kal csökkenti a növekedési időt2x Arborista jelvény - 4. szint
  3520%-kal növeli a termés értékét2x Arborista jelvény - 4. szint

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  orfisxo, Bathilda, babar.bandesz és 9 más kedveli ezt.
 12. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Bölcsesség jelvények

  [​IMG]

  Felhasználásuk
  • Bölcsesség ösvények
  • Raktár kapacitás bővítése
  • Földterületek feloldása
  Előállításuk

  A Bölcsesség jelvények készítése hasonló az Ácsműhelyben történő gyártáshoz. Különböző jelvényeket lehet előállítani, amelyek különböző értékű alpesi kihelyezhető tárgyakat igényelnek (jelenleg csak az alpesi fák). Az Ácsműhellyel ellentétben, a jelvényeket azonnal megkapjuk, nem kell az előállításukra várnunk.

  Az elkészíthető jelvények (mindnek különböző építési terve van) is kategóriákra vannak bontva, amelyek megtalálhatóak lesznek egy lenyitható menüben (jelenleg csak az arborista jelvények).

  [​IMG]

  Mindegyik építési terv a következő információkat mutatja:
  • a feloldáshoz szükséges Alpesi szint (ha még nincs feloldva)
  • szükséges alapanyagok és mennyiségeik
  • szükséges alapanyagok száma a raktárban
  • szükséges fajtájú és értékű tárgyak (például fatermések)
  • "+" gomb, amely megnyitja a felületet, ahol a szükséges értékben be lehet adni a játékelemeket
  • közvetlen kapcsolat a hiányzó alapanyag építési tervéhez
  Ha az összes feltétel teljesítve van és a raktár nincs tele, el lehet készíteni a tárgyat.

  NévFeloldáshoz szükséges alpesi szintSzükséges bölcsesség jelvénySzükséges termés fajta és értéke
  Arborista jelvény - 1. szint2-11000x csonthéjas gyümölcsök/fenyők
  Arborista jelvény - 2. szint91x Arborista jelvény - 1. szint12500x diófélék/magházasok
  Arborista jelvény - 3. szint152x Arborista jelvény - 2. szint2000x fenyők/diófélék

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Bathilda, babar.bandesz, maszilva és 9 más kedveli ezt.
 13. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Alpesi üzlet

  [​IMG]


  Elérhető lesz egy játékbeli bolt a bal oldali kinyitható sávon, ahol elhasználódó tárgyakat, különleges trágyákat, illetve segítőket lehet venni az esetleges ideiglenes ajánlatok mellett. Ezek lehetnek Farmarannyal megvásárolhatóak vagy átirányíthatnak a bankolási oldalra.

  [​IMG]

  NévMennyiségÁrFunkció
  Hajtass fát5010 FAA fa növekedési idejét csökkenti 20%-kal.
  Maximum 5x használható (bölcsesség ösvénytől függ)
  Temérdek fatermés510 FAA következő betakarításkor annyival több termést kapunk, ahanyas a fa növekedési fázisa
  Sebességnövelő5010 FATárgyak ellőállításának az idejét csökkenti 20%-kal
  Főkulcs12 FATermelési helyek feloldására használható
  Erdész48 óra12 FAFeloldja a segítőt az adott időre
  Napi bónusz nem jár hozzá
  Erdész30 nap449 FtFeloldja a segítőt az adott időre
  Napi bónusz jár hozzá
  Erdész előfizetés30 nap629 FtFeloldja a segítőt az adott időre
  Napi bónusz jár hozzá
  Fűrészmolnár48 óra5 FAFeloldja a segítőt az adott időre
  Napi bónusz nem jár hozzá
  Fűrészmolnár30 nap269 FtFeloldja a segítőt az adott időre
  Napi bónusz jár hozzá
  Fűrészmolnár előfizetés30 nap359 FtFeloldja a segítőt az adott időre
  Napi bónusz jár hozzá

  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  orfisxo, -vadocka70-, Bathilda és 10 más kedveli ezt.
 14. Kiwi

  Kiwi Team Leader Team Farmerama HU

  Segítők

  A segítőket meg lehet vásárolni Farmaranyért, vagy a bankolási oldalon.

  Erdész

  [​IMG]

  Ha csak egy hónapra szeretnénk erdészt vásárolni, az 629 Ft-ba kerül. Ez 30 napig tart, a vásárlástól számítva. Az erdész előfizetés 449 Ft-ba kerül 30 napra, amely a lejáratakor automatikusan meghosszabbodik, és természetesen bármikor lemondható.

  Az erdész csak az alpesi fákkal foglalkozik. Ő az egyetlen segítő aki elérhető az Északi Erdőben. A következő funkciókat látja el:

  • Fatermésszedő: learatja az összes megérett fát
  • Faültető: egyszerre több fát lehet vele ültetni
   • egyszerre több fajta fát is el lehet ültetni, megadott mennyiségekkel
   • egy megadott sorrend szerint ülteti a fákat
  • Trágyaszakértő: egyszerre több fát lehet vele betrágyázni
   • Hajtass fát trágyázás amennyi fára csak lehetséges (egy választott fajtából)
   • Instafa trágyázás egyszerre több fára
    • minél több fa trágyázása (maximum növekedési fázis alatt)
    • minél több fa trágyázása egy kiválasztott fajtából
    • minél több fa trágyázása úgy, hogy a legnagyobb növekedési fázist érjék el
    • amint egy almenü választva lett, a segítő azt a rendszert használja, ameddig nem választunk egy újat
   • Temérdek fatermés trágyázás egyszerre több fára
    • minél több fa trágyázása
    • minél több fa trágyázása egy választott fajtából
    • amint egy almenü választva lett, a segítő azt a rendszert használja, ameddig nem választunk egy újat
  • Favágó: több fa kivágása egyszerre
   • összes fa kivágása
   • összes fa kivágása egy kiválasztott fajtából
   • összes fa kivágása, amelyek elérték a legnagyobb növekedési szintet

  [​IMG]

  Ha nem farmarannyal lett megvásárolva, kapunk egy bónuszt. Minden nap amíg a segítő aktív, kapunk egy véletlenszerű csomagot. Ezt a segítő ablakán vehetjük át. Ha elérhető a bónusz, a játékterületen is megjelenik. A csomag minden nap 0:00:00-kor frissül és nem halmozódnak, ha nem voltak begyűjtve.

  [​IMG]

  Lehetséges csomagok:

  NévMennyiség
  Hajtass fát3
  Hajtass fát4
  Hajtass fát5
  Instafa1
  Instafa2
  Instafa3
  Temérdek fatermés2
  Temérdek fatermés3
  Temérdek fatermés4
  Sebességnövelő2
  Édes csere1

  Fűrészmolnár

  Ha csak egy hónapra szeretnénk fűrészmolnárt vásárolni, az 359 Ft-ba kerül. Ez 30 napig tart, a vásárlástól számítva. A fűrészmolnár előfizetés 269 Ft-ba kerül 30 napra, amely a lejáratakor automatikusan meghosszabbodik, és természetesen bármikor lemondható.

  A fűrészmolnár feloldja a segítői termelési helyet.

  [​IMG]

  Ha nem farmarannyal lett megvásárolva, kapunk egy bónuszt. Minden a fűrészmalomban készített tárgy (kivéve újrahasznosítással) 5% eséllyel megduplázódik (például 6 alap faanyag helyett 12 alap faanyagot kapunk). Ha aktív, a fűrészmalomban egy sárga kéz ikon megjelenik. Ez nem érvényes azokra a termékekre, amelyek termelése a segítő idején vannak indítva, de a lejárta után fejeződnek be.

  [​IMG]


  Copyright © 2022 Magyar FARMERAMA csapat - Kiwi
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.