Visszajelzés Gyopárvölgy

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 6.12.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. rybar49

rybar49 Fórum biztosa

sziasztok, szép reggelt
    ezt a felvetésed az én esetem cáfolja. az indulástól mindig minden megrendelőm kérését maradéktalanul teljesítettem, ennek ellenére hol 3, hol 4 tételt kérnek megrendelésenként, az viszont igaz, nem fordítottam figyelmet arra, mikor melyik kéri a kevesebbet, többet. az viszont biztos, hogy a hétvégén irina nagyon gyengén teljesített az előző hétvégéhez képest.
    örülök, hogy Te is csatlakozol a ,,tényfeltáró,, bizottság munkájához:)

Kuzdern és Sali~*.* kedveli ezt.
  2. Szomszika

Szomszika Rutinos

Fejlesztve nálam sincs, de úgy gondolom, hogy a fa érési idejét csökkenti 10%-al. Szóval egy- egy fázis nem 5 óra, hanem 4 ó. 30 p alatt érik be alapból, és ezt lehet gyorsítani a növekedés serkentővel.

3. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Szia!

Biztosan nem ez az. Egyébként amiről te írsz, az a fenyő és a 10%-kal csökkenti a növekedési időt rúna.

Közben viszont már alighanem megvilágosodtam, mert találtam az ismertetőben egy ilyen infót:
    • Egyes fák esetében további növekedési fázisok válhatók ki a Bölcsesség ösvényén.
    A növekedési fázisok számához bizonyos fák esetében szükség lehet a Bölcsesség ösvényén található rúnák kiváltására, azok nélkül a fák kevesebb fázissal is rendelkezhetnek (ilyenkor annyival hamarabb ugranak a táblázat szerinti utolsó fázisra).

Tehát ezzel a rúnával nem 6, hanem 7 érési fázisa lesz az amerikai bükknek. Hogy ez konkrétan melyik fázis a köztes 5-ből, arra az ismertető nem tér ki, de ezt majd úgyis meglátom, ha végigmegy az első bükkfám az összes, rúna nélküli növekedési fázison. Ez fogja eldönteni, hogy egyáltalán érdemes-e rá 3 jelvényt áldozni.

Anulu73, Kuzdern, farmerSS és még 1 ember kedveli ezt.
  4. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Mielőtt kiváltottam volna a bükknél ezt az utolsó rúnát, alaposan végigolvastam megint a gyopáros enciklopédiát, mert nem értettem én sem, hogy mit jelent az, hogy "növeli az alpesi fa növekedését". Nem csökkentenie kellene? ... Mindegy, nem találtam róla semmit, volt jelvényem, beadtam és semmi változást nem tapasztaltam. 8 óra alatt érik be továbbra is, 98 csp az értéke, 6 fázison megy át...3 időrövidítővel lehet csak megszórni. Majd egyszer megtudom, hogy mi is ez a rúna, mivel több fánál is látni utolsó rúnaként, amelyek magasabb szinten lesznek majd kiválthatóak.

5. Szomszika

Szomszika Rutinos

Most olvasgattam én is a német fórumot. Ott láttam, hogy a bükknek 6 érési fázisa lehet, az utolsó fázisban ad 15 termést.
    https://board-de.farmerama.com/threads/edelweißtal-neues-feature-final.114376/#post-5351390

-gyöngy-581 és Kuzdern kedveli ezt.
  6. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Sziasztok!

Ezt a táblázatot egyszer már hoztam, hátha tudjátok használni a tesztelésnél.
    Szerintem mindenkinél ugyanezeket az ATP-ket adja a rendszer (de ezt majd megerősítitek vagy cáfoljátok... :music:).
    Nálam, ahol mind a négy fa ki van váltva, mindig a max. ajánlatot (4-4, illetve Irina 3 db) hozzák a megrendelők. Kiváncsi vagyok, hogy ott is ez-e a helyzet, ahol nincs kiváltva mind a négy fa.
    A megrendelők nem mindig kérnek minden fatermésből. A bükkmakkot nálam jellemzően csak Irina szokta kérni a hétvégén. Viszont ha valamiből sok van a pajtában, olyan érzésem van, hogy abból jóval többet kérnek a mohó megrendelők (ez alól a bükkmakk egyértelmű kivétel! xD). Volt, hogy egy megrendelő 2x64 db sárgabarackot is elkért, amikor sok volt belőle... -.- Esetleg a tesztelésnél azt is érdemes felírni, hogy kiszolgálás előtt miből mennyi volt a pajtában. (Még az is lehet, hogy jobban járunk, ha a megrendelő frissülése előtt gyorsan inkább jelvényt csinálunk a fatermésekből...)
    Ja és ha már teszteltek, érdemes, azt is felírni (csak hogy kerek legyen a dolog), hogy ki mit ad plusz ajándékként (kulcs, édescsere, instafa, terménynövelő). Előre is nagyon köszönjük!:inlove:

NévElérhetőIgényelt tárgytípusokAjánlatok számaATPAjánlat frissítési idejeMegjelenés
    Fedor Pigwidgeon1. szinttőlfelröppenők
    bármi (jelenleg csak fatermések)
    2-410-20-30-40, az összes teljesítésekor +20 = 120 ATP (napi 2-3x)08:00:00Mindig (nem többször mint 8 óránként, kivéve ha manuálisan van frissítve)
    Scarlett Reynardson7. szinttőlfelröppenők
    fatermések
    2-420-40-60-80, az összes teljesítésekor + 40 = 240 ATP (napi 1x)16:00:00Mindig (nem többször mint 16 óránként, kivéve ha manuálisan van frissítve)
    Irina Adler3. szinttőlbármi, de csak egy fajta egyszerre (jelenleg csak fatermések)315-25-35, az összes teljesítésekor +40 = 115 ATP (hétvégén napi 3-4x)06:00:00Szombat - Vasárnap (48 óra)

Utoljára szerkesztett: 27.12.22
  7. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia
    A barack nálam is sláger lett Irinánál /hétvége/. A 8 órás Fedor nagyon régen kérte tőlem, ő ráállt a meggyre és a bükkre, a 16 órás Scarlett inkább bükkös és fenyős.
    Mindhárom megrendelő max. ajánlatot hoz.

stb_farmer, -gyöngy-581 és Kuzdern kedveli ezt.
  8. farmerogirl

Szia!

Igen, én is láttam, hogy a későbbi fáknál is van ilyen rúna. Szóval azt mondod, hogy a rúna kiváltása után is csak 6 érési fázis van? Mert szerintem abból, amit idéztem, (szinte) egyértelmű, hogy a növekedési fázisok számát növeli ez a rúna. Lehet, hogy itt is fennáll az a hiba, hogy nem működik a rúna, mint a legelején a meggynél az előállítási időt csökkentő rúnánál?

A megrendelők nálam is a max. igényeket hozzák, Fedor általában a felröppenőn kívül 7 meggyet és 32-32 barackot kér, bükköt ma reggel, a tegnap esti kiváltás után sem kért. Scarlett pedig 14 meggyet és 64-64 barackot. A gyümölcseim számát nem nagyon figyeli, mert akkor biztosan kevesebbet kérne. ;) Előfordult, hogy nem is tudtam azonnal beadni mindent, csak valamikor később, a frissítési időn belül, ahogy a fák újból beértek. Cukorkával is csak egyszer-kétszer hívtam vissza őket, ugyanennyit kértek akkor is.

A farmos megrendelőknél megfigyeltem, hogy ha néhány napig nem szolgálom ki valamelyiket, akkor csökken a kért cuccok száma és a mennyisége is. (Mondjuk az érte járó jutalmat már nem néztem.) Igaz ez a pl. a tenyészállatokra vagy a terményekre. Viszont pl. a növényekre nem. (Szóval sok logika nem fedezhető fel benne.)

A bónusz jutalmakat illetően azt vettem észre, hogy (talán) a 7. szintig ötösével szórta Fedor a kulcsokat, azóta 2 kulcsot és a cserés cukorkát adja a TP mellé. Az egyes megrendelésekért plusz jutalomként a növekedés serkentőt szokta adni. Ez persze lehet szinttől függő beállítás is, de az is előfordulhat, hogy egy, kvázi vásárlásra ösztönző húzás, azaz először megízlelteti az előnyöket, aztán csökkenti a mennyiséget. (Mint ahogy a farmos szintek legelején van a sok FA jutalommal.)

Amúgy a táblázat alapján evidensnek tűnik, hogy az ATP jutalmak kiváltott fától - vagy inkább bármitől - függetlenül ugyanazok, csak a megrendelések száma, a kért gyümik fajtája, ill. a bónusz jutalom eltérő. Inkább a teljesítéstől függ, de ebben akkor is csak a megrendelések száma változik. Szerintem. Ettől függetlenül persze tesztelhetünk, de szerintem nagyon meglepődni nem fogunk.

Utoljára szerkesztett: 27.12.22
    hóóvirág, PZoli64, Anulu73 és 4 más kedveli ezt.
  9. Zolecs

Zolecs Fórummogul

Sziasztok!
    Hát én ezt a gyopárvölgyet a következő frissítésig elengedem. Jelenleg a 8as szinten vagyok, de ez valami nonszensz. Az összes megrendelő csak barackot kér, mikor van vagy 500 meggyem a raktárba. Képtelenség itt ülni egész nap és barackfával szenvedni, úgy hogy kulcs se jön hogy legalább két rekesszel haladjak. A bükköt, meg a fenyőt ki se váltottam pont emiatt.
    Az alapkoncepció nem lenne rossz, de az én idegeim eddig bírták ezt a rengeteg pacsmagolást a 600 féle összetevővel, nem ér ennyit ez a két felhő.

Anulu73 kedveli ezt.
  10. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Jó reggelt!

Sikerült kiváltani az 5. fajta fát;) Hamarosan ki tudom ültetni;) Felhő felpakolva... - jöhet a monoton munka a következő szintig:music:

11. Pokimoki72

Pokimoki72 Fórumgróf

Szia Bea. :)
    Nem tudom hogy jól értem e az alap problémát...
    A bükknek alapból 5 érési fázisa van. Ebből lesz 6 a rúnával.

12. zoldert

zoldert Fórum parancsnoka

Jó reggelt!
    Meg van az első komoly hiba.
    Be van érve a fa, de nem lehet leszed, ha meg kivágom zöld rét marad a helyén.
    Frissítés után a fák vissza kerülnek és megint semmit sem tudok csinálni.
    Lazán üt meg a guta.

ildiko44 kedveli ezt.
  13. farmerogirl

Nagyon ügyes vagy. Elárulod, mennyi időt tettél bele, hogy idáig elérj? A pénzt nem kérdezem, de ha nem titok, azt is megoszthatnád.

Csak azért kérdezem, mert számomra már most is a realitás határán jóval túl van az általam ráfordított idő, de még csak a nyomodban sem járok. (Csak azért vacakolok vele, mert most éppen ráérek a karácsonyi sziesztában. De igazából már nagyon herótom van az egész gyopárosditól...)

14. -Holdfeny-.

Szia!

Titok nincs benne... de az időt nem számolom;)
    Ami biztos kb napi 12 órát van nyitva a farm...:music: A fák ebben az időben kapnak hajtass fát trágyát... - erre költök ha kell. A segítőket is megvettem.
    Nem aratok pontosan...:oops: mert nincs rá lehetőségem... o_O
    Jövök megyek közben idenézek... - a gyopár van nyitva így csak pár kattintás;) volt mikor csak 2 aratás volt egy nap:music:
    Nekem tetszik... pláne ahogy szaporodnak a fák;) Látom benne a farm régi fényét!
    S bizony itt újra jó játszani:inlove: Kár, hogy nem látjuk a további terveket, így csak a 2. felhőig tervezek...:) Céltalanul nem csinálnám...
    A szigetet is csak azért művelem mert támogatja a farmot!

Elég kimerítő volt a válasz? :music: igyekeztem xDxDxD

15. farmerogirl

Szia Attila :)

Jól értetted, és én is ezt szűrtem le belőle. Viszont a bükknek alapból 6 érési fázisa van, mert az első a számozás szerinti nulladik és az utolsó a kivágás, de szerencsére ott már nem kell kivárni az érési időt. Amire még kíváncsi vagyok, hogy vajon melyik fázis az, amit a rúna által lehet beiktatni? Bár farmerSS azt írta, hogy ő már kiváltotta ezt a rúnát is, de nem volt változás az érési fázisok számában.
    Nálam semmi rendellenes viselkedés nem tapasztalható. Gondolom, a takarításon túl vagy. Ha mégsem, lazán takaríts egyet. Ha ezután sincs változás, lazán zárd be a farmot, és hagyd a csudába pár órára, majdcsak megjavul. A gutaütés még lazán érkezve sem valami jó, azt azért hagyd ki. ;):)

Köszi, igen, elég kimerítő. :)

Engem is a farm elejére emlékeztet. Mondjuk azt se nagyon szerettem az első néhány hosszabb érésű cuccig, de kíváncsi voltam, mi lesz belőle. Na most az a különbség, hogy már kevésbé vagyok kíváncsi. :p És fényt se sokat látok benne, üzletet annál inkább.

hóóvirág, maszilva, PZoli64 és 6 más kedveli ezt.
  16. -Holdfeny-.

Üzlet az van...:oops: Már rég fogyott ilyen gyorsan az aranykészletem:wuerg:
    Lassan optimalizálni kellene:music:

Bükknél.... változást én sem látok:wuerg: habár a rúna kiváltása után nem ültettem ki új fát... a már kiültetetteknél nem tapasztaltam változást!8)

17. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Kata :)
    Köszi a táblázatot én nem lepődtem meg a megrendeléseimen. Most küldtem el mindkét vevőt:
    Skarlett: borostyán 2 db, meggy:14 db barack 34 db és meggy 14 darab
    A teljesítési jutalmak:3 hajtass fát, +3 hajtass fát+ 8 sebességnövelő a másik két tételnél nem kaptam.
    Nem kaptam sem kulcsot, sem édességet (ebből talán összesen 3-at kaptam amióta létezik ez a játék).
    Fedor: Virágzó ág 3 db, meggy 7 db, barack 32 darab és barack 32 db. A rész jutalmakat nem írtam fel véletlenül, de a végső nagy juti: 1 cukor és 2 kulcs lett(Ezeknek örültem):inlove:.
    PS: A tp-t nem írtam, mert megegyezik a táblázatban lévőkkel.
    Sajnos az én orrom is kb ezt szagolja ki :)

HéricsBáró, Kata_rzis és Kuzdern kedveli ezt.
  18. -Holdfeny-.

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni... de ez nem mai hiba...:wuerg:

Én ilyenkor a fa kivágása után a zöld területről ismét kivágom a fát... ezt adja opcióként ha rákattintok a zöld területre... 8)
    Nem kell frissíteni.... persze ez is gutaütést okozhat. időnként:wuerg:

19. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Több ehhez hasonló probléma él a játékban. :D Nagyon finoman kell bánni az egérrel. ;) Nekem ezek már rutinból mennek. Azt hiszik, hogy feltudnak idegesíteni, de igen. :D ;)

-Holdfeny-. és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  20. -Holdfeny-.

Gyakorlatban úgy tűnik a meggyből kér legkevesebbet:music: barackból a legtöbbet...8) bükkből nem kér sokat... de a fenyőt szívesen kérik nagyobb tételben8)

Az édességet adónak én vissza szoktam adni... s eddig mindig új cukorkát adott! - persze ez lehet véletlen is8)