Visszajelzés Gyopárvölgy

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 6.12.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szépen leírtad miért utálják oly sokan...:p
    Pont ezért jóóóóóóó:inlove:

2. ^^Ayumi^^

^^Ayumi^^ Fórum bárója

Jajj de jó hogy említed! Nekem is ez a gondom már egy ideje, nálam a papucsbokorhoz van hogy napokig nem röppen fel ásó... De a megrendelőnek persze kéne a növény :D

Ez a másik nagy baj. Szép terület, de egyelőre az a haszna, hogy ami nem volt elcserélhető cserenapon az beleforgassuk valami másba...? o_O

-BombadilToma- és peter1022 kedveli ezt.
  3. semmirevaló

semmirevaló Fórum nagymestere

Sziasztok! Hát nem tudom ki bogarászni, hogy hogyan milyen elven működik a reppenő a gyopároson?! De már egy ideje bombáz a borostyán kő és virágzó ág- al. Egy hónapja meg csak eltéve adott.

Sali~*.*, Fätum és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  4. -Holdfeny-.

Valaki rátenyerelt a változtatás gombra a központban..:oops:
    A Véletlen generátor beállításai szórakozmak velünk;) Nálam ásó hiány van...:wuerg:

-PANKU- és semmirevaló kedveli ezt.
  5. zsóka56

zsóka56 Törzsjátékos

Sziasztok. Kérhetek segitséget abban, hogy hogyan haladhatok gyorsabban a gyopáron? Elértem a 30.szintet, minnél elöbb szeretném böviteni a napraforgó dombomat. A megrendelök gyorsabb, vagy a gyártójelvényeket csináljam, ? segitsetek egy nagyinak. Köszönöm a tanácsokat. Szép hetet kivánok. zsóka56 ID: 1412578:inlove:

-Holdfeny-. kedveli ezt.
  6. -Holdfeny-.

Szia!

A leghatékonyabb mergendelő kiszolgálás az ha nincs holtidő...
    Tehát, 8 órakor megjönnek a megrendelők... legjobb ha azonnal ki tudod szolgálni és azonnal vissza is hívod őket egyszer;)
    Saját tapasztalatból írom, hogy 80-90%- ban azt kérik a megrendelők amit éppen termelsz... Ezzel előre tervezhetsz:music:

néhány napja értem el a 45. szintet...:inlove: a 40 szinttől lényegében csak cukorkát veszek... - ebből vennék többet is... de nincs rá lehetőség... :(
    találd meg a saját ritmusod... minimalizáld a holtidőt, ha engedi az időd.8).. játszani jó:inlove:

7. zsóka56

zsóka56 Törzsjátékos

Köszönöm hálásan a gyors választ. Igyekszem a megrendelöket kiszolgálni. :)

-Holdfeny-. kedveli ezt.
  8. kalos42

kalos42 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Ma feloldottam a gyopárvölgybe a belépést. Szerettem volna megnézni az oktatóvideót, de egyszerűen nem tölt be. Rákattintok bejön az ablak ahol a videót lejátszaná, majd be is zárja. Esetleg vesztek valamit, ha nem tudom megnézni a videót? Esetleg van valahol máshol erről oktató videó? Vagy csak egyből csináljam azt a feladatot amit Alice adott? Annyi még, hogy klienssel játszom.
    Felhasználónevem: kalos42 ID: 13951672
    A választ előre is köszi! ^^

9. -Holdfeny-.

Szia!

Azt gondolom nem veszítesz semmit... :music:
    Próbálgasd a folyamatokat... s gyere ha kérdésed van;) Itt segítünk;)

-PANKU- és kalos42 kedveli ezt.
  10. kalos42

Köszi, akkor szerencsétlenkedek és ha elakadok, akkor mindenképp jövök. :)

-Holdfeny-. kedveli ezt.
  11. -Holdfeny-.

nagyon más int a farm többi része;) Rá kell érezni!
    Biztosan menni fog;)

-PANKU-, alex0824 és kalos42 kedveli ezt.
  12. kalos42

Helló!
    Belenéztem a feladatokba, most jelenleg a 3. szintet kéne elérnem. Azt nem figyeltem, hogy átalakítás és a sárgabarackfa leszedésekor kapok-e tp-t vagy csak akkor, ha kiszolgálom a megrendelőt? A másik kérdésem pedig az, hogy mennyi időre marad nálam a megrendelő mielőtt új feladatot kapnék?
    Köszi előre a választ! ^^

Sylja kedveli ezt.
  13. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórum admirálisa

Szia !
    ATP- t csak a megrendelőktől kapsz és az átalakítóból.
    A megrendelőknél mutatja az időt, hogy mikor kapsz új megrendelőt.

Swartsch, alex0824, kalos42 és még 1 ember kedveli ezt.
  14. kalos42

Szia!
    Az átalakítókból milyen mennyiség után kapok ATP-t? Vagy mennyi ATP-t kéne kapnom? Tegnap este beraktam az átalakítóba 500+ üzemanyagot, kb. 50 humuszt, meg 30 szerszámos készletet, most átvettem őket, de a mércém ugyanott áll, ahol tegnap este is.
    Illetve a megrendelőkhöz annyi kérdésem lenne, hogy 2 dolgot kér, az egyik a sárgabarack a másik pedig egy növény, de azt nem tudok előállítani, mert még nem vagyok elég magas szinten. A kérdésem ezzel kapcsolatban annyi, hogy a barackért és a növényért külön-külön kapom meg a 10 ATP-t, a kulcsot vagy mind a kettőt le kell szállítanom, hogy megkapjam őket?
    Előre is köszi a választ! ^^

15. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórum admirálisa

Szia !
    Az újrahasznosítást kell használnod, ott a csúzkával be lehet állítani, milyen értékben, mennyi időre akarod.
    Az elején ezek nehéz dolgok, mert pl.ha
    jelvényt csinálsz, akkor nem marad a megrendelőknek.
    Minden megrendelőért megkapod az ATP-t de az összes teljesítésért is kapsz.
    Ha rákattintassz a megrendelőkre, megjelenik az ahhoz tartozó jutalom.

Swartsch, alex0824 és kalos42 kedveli ezt.
  16. lovardatanya

lovardatanya Fórum mestere

Szia.
    Azért nem sok választ kapsz mert sokan leálltak illetve bele untak a Gyopárosba. Úgy 40-es szint fölött már alig haladnak. Én kiolvastam a gyopáros fórumát mielőtt bele vágtam, 2 nappal múlt 1 hónapja. Ezalatt a 10. szintre jutottam és néhány alapvető dolgot közölnék, hogy ne vakon tapogatózz. Ha nem jót írok majd kijavítanak.

Én az alpesi barackfával és a meggyfával jutottam idáig, ezt is a fórumból olvastam és ezt láttam a leg célszerűbbnek mivel ha több fát és növényt váltanák ki/ v. aktiválnék akkor azoknak a terméséből is egyre több fajta akármiket kérnének a megrendelők és nem szándékozok itt leledzeni egész nap. A barackfát és a meggyfát is fullra fejlesztettem jelvényekkel. Hét barack és 3 meggyfával haladtam ezeket háromszor lehet aratni majd ki kell vágni és újakat ültetni, addigra már a fatárolóba hozd létre a csere fákat. Én eddig nem vásároltam ezért sok megrendelőt nem tudtam kiszolgálni mivel nincs növényem +rekeszem és egyéb fa termésem. Ha barack vagy meggy kellett azt adtam és a felreppenő virág ágat is. Rakéta is reppen fel amivel pl az átalakítóban tudunk időt lefaragni amit elindítunk, mondjuk pl alap faanyagot. Ott tudjuk leapasztani a többlet tuskókat, stb. (az átalakítóban a második rekeszek felszabadításáért (kulcs felröpi) nálam eddig sosem volt kulcs hiány, nyugodtan használhatod)

Az átalakítóban én eddig mindíg a 32 órás újrahasznosítást indítottam mert azt olvastam és már én is tapasztaltam, hogy szinte mindíg a 200 atp-t adja és nem más haszontalan cuccot, az egy hónap alatt 5-ször sem kaptam mást. Többen a 40 órást preferálják, például ezt ritkábban kell leszedni, ugye többet ad (400) és ha a kulccsal mindíg aktiválod a második rekeszt is akkor 4-400 atp, ha meg veszel harmadik rekeszt is akkor egyértelmű, hogy akár 3x is begyűjtheted a pontokat ha szerencséd van.

Mindíg figyelj erre: az átalakítóban a haladáshoz szükséges cuccokat - üzemanyag, szerszám, humusz stb stb - mindíg időben állítsd elő, hogy ne azzal kelljen potyára foglalkozni mikor szükség lesz rá, de ezeket ne termeld nagyon túl mert akkor meg a tárolóban lesz gondod. Ez majd ahogy haladsz kiforrja magát. Mindíg legyen annyi fa előállítva amennyit kivágáshoz szükséges és fatermés is.

Én kb a 3. szinten szinte leálltam a kiszolgálókkal mert akkor meg a jelvényekre nem maradt elég fatermés. Mindkét fát fel fejlesztettem és utána nyugodság lett. Ezután ha sok a barack és meggy termés csinálunk 1-1 jelvényt, hogy ne törölni kelljen hanem hasznosuljon.

Az 5. szinten a dekor nagyon hasznos, majd lesz 1-1 felhő a 10. és 15. szinten is. Én közben elértem oda, hogy növényezhetnék is de herótom van tőle elég volt a farmon így azt kihagyom. Sokszor kérnének növényt (pl rózsa) de akkor ott hagyom a vevőt.

Neked nem tudom mi a célod, nekem a 25. szint amikoris el fogférni a 13 mamutfám. Utána meg majd látom mi lesz, kb 1 év múlva.....xD:wuerg:
    Ja, ha valamiből besokallsz a tárolóban lehet törölni belőle, hogy férj de ha lehet valahogy inkább használd el. Ha törölsz ott a törölni kívánt termék mellett egy kuka, katt rá és bejelölheted mennyit szertnél törölni. A különböző tárolókat majd ahogy haladunk jelvényekkel lehet bővíteni. :)

GYIK - Gyopárvölgy - Általános tudnivalók | Farmerama HU
    Sok sikert, jó játékot.

A hajtass fát felröppenővel tudsz a hosszú érésű meggyfa idejéből lefaragni, háromszor lehet szórni 1-1 fára. Majd a későbbiekben ebből nagyon sok gyűlik és nyugodtan lehet használni.

Utoljára szerkesztett: 10.12.24
    szyszy, nagymami2, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  17. kalos42

Szia!
    Először is, ezer hálám a részletes válaszért. ^^ Igazából konkrét célom nem volt vele, csak meglett a gyopárhoz a szükséges csillag és gondoltam így a visszatérés után megnézem, hogy milyen ez az új játékfelület - más normális dolog már amúgy sem nagyon van, amit ki lehetett volna váltani a tölgytől. Szóval konkrét célom nem igazán van, belekóstoltam a dologba, de nagyon mellékszálként fog nálam futni ez a dolog. Az alapkoncepció, amúgy nagyon tetszik, meg jó a változatosság, csak tényleg az a baj, hogy nagyon macerás a haladás. Meg most így egyszerre elég sok az input is, hogy mi hogyan merre meddig. xD Azt is megértem, hogy sokan abbahagyták ezt a dolgot, mert ha nem tudsz haladni, akkor a motivációt is nehéz megtartani, hogy tovább fejlődj.
    Még egyszer nagyon szépen köszönöm a tippeket és a részletes választ, életmentő volt. ^^

Sali~*.* és lovardatanya kedveli ezt.
  18. lovardatanya

lovardatanya Fórum mestere

Szivesen és ezért csinálom én is piánóba mert szinte elég akkor a gyopárra mennem ha a farmra belépek. Még sokan kiváltották a sorban következő alpesi vörösfenyőt és az amerikai bükkfát is, ennek a hasznosságáról nem tudok írni nincs tapasztalat, azt tudom, hogy több beadandó lenne de minek? Majd látom, úgy a 15. szint körül....

Eszembe jutott....:a könnyedén teljesített megrendelőt vissza lehet híni ha beadsz 1 cukorkát. De cukorka nekem elvétve volt az 1 hónap alatt és másnak sem naponta röppent ahogy olvastam. Vagy lehet vásárolni is ritkán, a fórumon kell figyelni ha esetleg érdekel. Példúl most is érkezik ha jól értettem. Vásárolni más gyorsítót is lehet alkalom adtán aki akar költeni.

Utoljára szerkesztett: 10.12.24
    Sali~*.*, -Holdfeny-. és kalos42 kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

Hurrá jön a cukorka vásár!

Feltöltöm a készletet... s talán szilveszterre elérhetem a 46. szintet;)

-PANKU-, lovardatanya, kmandy és 2 más kedveli ezt.
  20. zebrina04

zebrina04 Kivételes tehetség

Sziasztok!
    Eddig nem olvastam itt a hsz-okat, most is csak a végét és eléggé elcsodálkoztam pl. a barack-meggyfa taktikán, nekem ilyesmi egyáltalán nem jutott az eszembe. Jelenleg a 40. szintre gyúrok (már nagyon várom a területnövelések miatt).
    Én mindig alig vártam, hogy jöjjön végre valami új fa vagy növény, van is mindenből és ezekkel gazdálkodom. Meggyfából 4 van, a többiből 3 vagy 2 db. Cukorkát soha nem vettem, annyit használtam, amennyi adódott. Egyedül gyorsítót vettem néhányszor, a lelkemet mindig azzal nyugtatgatom, hogy nagyon olcsó, egy tábla jobb csoki többe kerül. ;)
    Mind fák, mind növények esetén igyekszem kihasználni az adódó lehetőségeket, nagyjából elég is, ami felröppen.
    Növények esetén nagyon odafigyelek az ültetés sorrendjére, mert van több növény, amelyek plusz 1-et adnak a fölöttük vagy alattuk levőknek mezőnként, ami jelentős db-növekedésnek számít, főleg, hogyha mindkét irányból jön a plusz (mert az akkor már +2). Olyan növény is van, ami a növekedési időt csökkenti.
    Szóval lehet azért haladni vegyes gazdálkodással is.
    Azt én is észrevettem, hogy a program nem random igényekkel áll elő, hanem nagyon is figyelve van, hogy éppen hogy áll az ember. Pl. ha egy növény esetén ott hagyok egy magot parlagon (nem ültetem el), akkor azt általában nem kérik a megrendelők.
    És még annyit, hogy valóban, időnként le kell tudni mondani dolgokról, mert megrendelőket kielégíteni és jelvényeket gyártani nem mindig megy egyszerre.