Halloween váró fórumjáték

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: -Palika17-, témanyitás ideje: 11.10.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Nektek, melyik 3 gazda alkotása tetszett?

Szavazás lezárva: 22.10.17.
  1. Szanzsu

22.9%
  2. HéricsBáró

22.9%
  3. Ninett79

16.7%
  4. alex0824

25.0%
  5. -Fülemüle-70

20.8%
  6. kovacstne

16.7%
  7. -vadocka70-

29.2%
  8. nolina1965

29.2%
  9. Imi*

33.3%
Több válasz kiválasztása lehetséges.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

SUPPORT ÁLTAL ENGEDÉLYEZVE!

Üdvözletem Kedves Gazdatársaim és Tisztelt Moderátorok!

Ismét beköszöntött az ősz,melynek során újra elérkezik szeretett farmunkra a Halloween varázslata.

Egy Halloween-t váró fórumjátékra szeretnélek titeket, illetve a tisztelt moderátorokat meghívni.

A feladat pedig nem más, mint egy jó kis történet megírása.
    Legyen az akár, egy kitalált borzongós történet, vagy az általatok kedvelt tevékenységek története az ünnep alkalmából.
    Azaz, hogy miket szerettek csinálni ilyenkor, milyen Halloween szokásaitok vannak.

A nyertesek kiválasztása szavazás alapján fog történni!
    Három nyertest fogunk megszavazni.

Minden játékban részvevő személy, csak egy történettel nevezhet be!

A játékot folyamatosan figyelni fogom, és garantálom a nyertesek jutalmának eljuttatását!
    Minden felelősség engem érint a játékkal kapcsolatban!

A nyeremények kiosztása a Csere event alkalmából történik meg!
    Melynek, egyeztetése a nyertesekkel, levélben(bagoly) zajlik le!

A fórumjáték kezdete: 10.11 (szerda) 19:00 óra.
    A fórumjáték vége: 10.22 (vasárnap) 12:00 óra.

A nyeremények pedig a következők:

1. helyezett: Denevérbarlang 5. szint neon
    2. helyezett: Kutyaól 5. szint neon
    3. helyezett: Lóistálló 5. szint neon

Remélem mindannyian jól érezitek, majd magatokat a játék során!
    Meg az ajándékok is, remélem tetszetősek lettek.

Egy dolog, az ID számotokra nincs szükségem.
    Azt légy szíves ne írjátok ki!

Majd, csak a farm nevetek kell, amire tudok levelet küldeni és persze az ajándékot.
    A nyereményt rajtam keresztül kapják meg a nyertesek, cserenapon elküldve.
    Mert, tudom, hogy valakinek nem egyezik a fórum neve és a farmjának a neve.
    Ezért, csak az lesz, majd lényeges!

UPDATE:

Némi változtatás lép életbe a fórumjátékkal kapcsolatban!
    A 3 nyertes kiválasztása nem a legtöbb "Tetszik" alapján fog történni.
    Hanem, a fórumjáték végén, azaz 10.22 (vasárnap) 12:00 után egy szavazást fogok elindítani, ahol mindenki szavazhat a 3 nyertes történetéről kapcsolatban.
    Közösen, szavazás alapján fogjuk eldönteni a dolgot.

Remélem, örömötöket lelitek, ebben a változtatásban.
    Üdvözletem Kedves Gazdatársaim!

Nagyon szépen köszönöm, a résztvevők által beadott alkotásokat!
    A beadási idő lejárt!

A szavazást elindítottam, melyet fent láthattok.
    Mindenkinek 3 szavazatot kell leadni.
    A szavazás lejárati ideje: este 22:15

A nyertesek megszületése után felveszem velük a kapcsolatot!

A szavazást az oldal tetején láthatjátok!

Nem like-olni kell az alkotásokat, hanem fent, az oldalon szavazást leadni.
    Mindenkinek 3 szavazatott kell leadnia!

Utoljára szerkesztett: 22.10.17
  2. Szanzsu

Szanzsu Járnitanuló

A szomszéd ház

Gyerekkoromban, néha éjszakánként a szomszéd kertes ház furcsa zajaira ébredtem. Ilyenkor mindig azt hittem, hogy a szomszédban lakó felnőttek ilyen kései órákban végzik az otthoni, házkörüli teendőiket. Erről hiába beszéltem a szüleimnek, ők ebből mit sem hallottak, ugyanis a ház másik oldalán volt a hálószobájuk. A szomszéd házban lakott egy velem egykorú gyermek is. Már egészen kiskorunk óta ismertük egymást, és mindig együtt játszottunk, amikor csak lehetett. Egyszer egy őszi éjjelen sokkal nagyobb zajra ébredtem, mint amit eddig hallottam. Másnap délelőtt megkérdeztem a barátomat, hogy mi ez a furcsa zaj ami már egy ideje hallható a házukból.
    Ő azt felelte, hogy erről nem beszélhet, mert a szülei megtiltották neki, hogy erről bárkinek is szóljon. Erre, persze én még inkább kíváncsi lettem és egyre erőszakosabban faggatni kezdtem. Ezek után szorosan megragadott engem, de nem szólt egy szót sem. Ekkor bocsánatot kértem tőle, amiért ennyire felzaklattam, ám amikor szembefordult velem, láttam, hogy levegőért kapkod, és halkan alig hallhatóan elkezdett egy számomra teljesen hihetetlen történetet mesélni. Azt állította, hogy éjszakánként, főleg így az őszi hónapokban az ágya végénél megjelenik egy mezítelen ember, vagy valami nagy, csupasz kutyaféleség, testhelyzete zavarba ejtő és rendellenes, mintha elütötte volna egy autó. Majd ezután bevallotta, hogy évekkel ezelőtt, közvetlenül a házuk előtt egy szőrnyű baleset történt, amit ő okozott. Valószínű, hogy az ott szerencsétlenül járt áldozat vagy annak kutyája lehet az, aki ezt a zajt produkálja náluk éjszakánként. Azt is mondta, hogy elég gyakran megjelenik és ilyenkor mint a villám elkezd futkosni az ágya széle körül, ez lehet az a zaj, amit éjszakánként hallok.
    Ezek után elkértem a szüleimtől a családi kamerát és két héten át minden este a barátom ágya mellé állítottam, ami egész éjszaka felvételre volt állítva. Minden reggel, amikor felébredtem, elkértem tőle és visszanéztem a felvételeket, de nem volt rajta semmi rendkívüli. Aztán a második hét vége felé, amikor lefuttattam a felvételt, érdekes hangra figyeltem fel, ami ezt ismételte: „Mi tart ennyi ideig?” Sajnos azonban a rákövetkező héten, se szó se beszéd, a barátom és a szülei elköltöztek a szomszéd házból, és így a zajok is abbamaradtak.
    Talán soha nem fogom megtudni, hogy ez a kérdés mire vonatkozik, de azóta is bennem van ez a hang, néha felnőtt fejjel visszatekintve az esetre, azt gondolom, hogy ez meg sem történt. A baj csak az, hogy amikor a barátommal találkozunk, akkor ő is pontosan így emlékszik vissza az esetre. Bár ez még mindig jobb, mintha látnám pislogni a saját tükörképemet.
    Amúgy pedig nincs is szebb egy kisbaba nevetésénél. Kivéve hajnal háromkor, ha egyedül vagy otthon.

Gazda: Szanzsu

Utoljára szerkesztett: 11.10.17
    Alexa0510, Jani771988, Firuze1994 és 24 más kedveli ezt.
  3. -Palika17-

Egy dolog, az ID számotokra nincs szükségem.
    Azt légy szíves ne írjátok ki!

Majd, csak a farm nevetek kell, amire tudok levelet küldeni és persze az ajándékot.
    A nyereményt rajtam keresztül kapják meg a nyertesek, cserenapon elküldve.
    Mert, tudom, hogy valakinek nem egyezik a fórum neve és a farmjának a neve.
    Ezért, csak az lesz, majd lényeges!

Jani771988, *bálint*, -vadocka70- és 8 más kedveli ezt.
  4. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok :inlove:
    Jelenetkezek erre a versenyre .:DCsak el ne higgyétek amit írok xD

Történt egyszer , nagyon régen , nem is emlékszem már mikor , de valamikor biztos.
    De a fórumon olvastam , talán a Panaszkönyvben ? Lehet ott , mert sokan nem találják ......És folyton panaszkodnak ez miatt ....
    Hogy mit ? ....... Hát az hosszú lesz ........... Ja , kávé , takaró előkészítve , kakaó meleg legyen ám .
    Még ez a történet akkor kezdődött , amikor a békák még nem ugrottak , a halak nem is úsztak , és a macskák nem is nyávogtak .
    Ez a történet szájról szájra terjed és vagy ezer éve kering itt a 7 éves Farmerama fórumon. Amit azóta 3x renováltak ujjá .
    Valami csillámpóni is belekeveredett már ...... Szegény ......Nem tudja hova került.....Azóta is keresi mindenki .... Én nem .... Ti ?
    Na mindegy , egy ősi prófécia kering a neten , mely szerint , ha a 100. tenyészállat megjelenik hellowin előtt ....... Na mi lesz ?
    De ne szaladjunk ennyire előre .......... Habár , ezt a mondatot nem tőlem olvastátok ........ Kényszerítettek , hogy leírjam ....
    Van egy ősi tekercs .... Igen . Ami titkos , és Telihold/Hellowinkor kerül felfedésre ....utána elfeledésre .....Én elfelejtem mindig !!!
    Ezt az ősi tekercset , ami mesterségek völgyében lett elrejtve , a Természetgyógyásznál....mert aki anno vitte fájt a háta .....
    S hogy eleve ki volt eme Jós ? Hát Sün Lala , a Tengerek és Földek hercege . Gondolt egyett , hogy megijessze Patkó Palit ....
    Nem sült el jól .....Csak picit kapott ki érte , ez amolyan pici gyerekcsínynek fogták fel akkoriban , nem volt vészes amit tett .......
    Ugyanis , miközben gondolokodott erősen , miközben maszírozták a hátát , a pergamen toll serényen írt az asztalon levő papírra.
    Írt és írt , meg nem állt . Sün Lala meg elaludt , de a toll meg nem állt .
    Majd hirtelen feltámadt a szél , és kivitte a papírt. A toll ezt észrevette , kelltette volna fel Sün Lalát a Jóst , de az fel nem kellt
    A maszírozó meg minek hagyja abba , ha már ki volt fizetve.
    A toll usgyi utána szállt....de jajj .... Kint hellowin utcabáll kezdődött el hatalmas csinadrattával áés ünnepléssel , miközben színes cédulákat szórtak fentről le .
    A varázstoll megijedt a tömegtől , ezért inkább visszament , és leírta újból a szobába amit már leírt
    Igen ám , de egy aranyos tündibündi szuper aranyos kiscica megtalálta ez a az elveszett papírt és felolvasta hangosan.....
    Ezt a hatalmas klisét?.......nemhogy összegyűrte volna és kidobta volna hulladékgazdálkodás címén .....
    Hogy mi történt ? .....Le se merem írni .....De le kéne nem ? ..... Ja.....
    Hát a mendemondák szerint megsavanyodott a tejföl és aranyos tündibündi szuper aranyos kiscicák elkezdtek éhezni ......
    De mint minden mese , hepi end , oszt kalap kabát ....
    Csak annyi apróság történt , akkor hellowin táján , hogy egy hatalmas földrengés rázta meg a Farmerama területet
    Kitört a Vulkán .... az összes vulkán......még a pajtában levő dekorok is ......
    Majd egy hatalmas , óriási mega hatalmas extrém nagy Tornádó felkapta ez a hatalmas ládát.... Izé lávát .......
    Ez után mi történt ? Hát az aranyos tündibündi szuper aranyos kiscica kezéből kiesett fagyi ...... Én is sajnálom , elég rossz most neki
    Na de ami ezután jött !!!!!!!!!!!!!!!!
    Azt nem tudom nem voltam ott .......
    Talán valami olyasmi történt , hogy ez a hatalmas lávaszörny hatalmas ordítással elkezdte felfalni a piacot .............
    Szegény , biztos megfeküdte a gyomrát a bájital , vagy a guanó ......
    Egyre nőtt és nőtt , hatalmasabb lett .....A főszereplőnket meg maszírozták tovább serényen ..........
    A varázstoll már a homlokáról törölte a tintát , és rágta a kupakját , hogy most mi legyen , mert itt a vég , nem evribádi semmi
    Közben a lávaszörny meglátta a holdat fennt , és .........
    Igen ..... A Föld felé rántotta .......Nem tükörtojás vagy efféle .......A Holdat a Föld felé szágoldott !!!!!!!!!!!!!!!
    A toll egyből maga alá tintázott , és felismervén , hogy neki itt már nem sok jó szerepe lesz ebben a történetben.......
    Mit csinált ? ..... Az ősi prófécia szerint ... már ami fent maradt belőle ... és ezer éve kering egy 7 éves fórumon ..... És egy Sün Lala álltal feltalált varázstoll írt le...
    Ja igen ... minek ismételem ha már leírtam ? Nem tudom ......
    Mire ezeket leírtam már , a lávaszörny elérte a Holdat félúton , és hatalma 0,1% nőtt .... kell egy kis idő míg megemészti ......
    Közben letelt a masszázs idő . Sün Lala felkellt , lazát ásított , a masszőrnő meg sokkott kapott ..........
    Nyammogva és cuppogva elindult , hogy kihúzza a föggönyt az ablaknál .....
    A varázstoll egyből alébe szállt , és nem engedte...
    Elhessentette , és kihúzta a függönyt Sün Lala ....Nem kellettt volna ....Kitátotta a száját és kilógatta a nyelvét annyira csodálkozott
    Na most mi illik ide , hogy folytassam ? Valami nagyon durva dologgal ? Vagy pont ami nem illik ide és meghökkentő ?
    A lávaszörny meglátta hogy nézik , felkapta a házat alapostul a kezével , magasba emelte , és közben a másik kezével letépte a háztetőt , és hatalmasat ordított Sün Lala arcába ....Szerintem nem volt felkészülve egy lávaköves arcpakolásra.....
    Ezért elugrott és a többi már történelem ......
    Csak anyitt sikerült elintéznie , hogy ha a 100. tenyészállat megjelenik a Játékban , a lávaszörny kiszabadul ......

Ui: Mielőtt elzárta a lávaszörnyet , a szörny bevallotta az igazat :
    • Szereti az aranyos tündibündi szuper aranyos kiscicákat, és szeretgetné , ölelgetné őket éveken keresztül

Ui 2 : Ezt a történetet igaz . :eek:

Ui 3 : Az előzö mondat hazugság . :)

Ui 4 : Remélem tetszik nektek , és nem válik valóra a 100. állat tenyésztés bevezetés után :oops:

Ui 5 : Tessék megkeresni ezt az ősi próféciát , mert biztos megvan valahol ......

-jancsiszeg-

Moderátor által utoljára szerkesztve: 18.10.17
    osztrak12, tami0930, deULa és 22 más kedveli ezt.
  5. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok! Akkor játsszunk! :)Én egy kitalált történettel neveznék, amit a lányom írt. :) Remélem ez nem gond, hogy az ő alkotása. :)

A maszkos férfi
    [kitalált történet]
    Egy halloweeni estén a legjobb barátnőmnél aludtam, Lolánál. Elhatároztuk, hogy együtt töltjük az éjszakát, és majd ijesztő történeteket mesélünk egymásnak, hisz a szülei amúgy sincsenek otthon. Kezdetnek ijesztő horrorfilmeket néztünk, mint például a legújabb őrület, az "Az", aztán néztünk régi filmet is, mint a "Halloween". Már olyan 23 óra tájékán volt az idő, de még egyikünk se volt álmos, természetesen, így fentmaradtunk horror történeteket olvasgatni a telefonunkon. Ez elhúzódott egészen éjfélig. Egyszercsak Lola megszólalt:
    -Trixi, nem megyünk el itthonról? - Kérdezte, mire kikerekedett szemekkel néztem rá.
    -Ilyenkor?? - Hitetlenkedtem.
    -Hát, a szüleim éjszakások, miért ne?
    -Ilyenkor sok vadbarom járkál az utcán, nem lenne jó ötlet.. - Ráztam meg a fejem összefont karral. Sose szerettem éjszaka mászkálni, mert mindig féltem az ilyenkor kint kóborló vadidegenktől...
    -De velem leszel, nem lesz semmi... Ne légy már ilyen uncsi!
    -Mégis hova akarsz menni?
    -Nem tudom... Szétnézni a környéken.
    -Oké... Felőlem. De azért legkésőbb hajnali 2-re legyünk itthon. - Mondtam, és elindultam felkapni a bőrdzsekimet meg a sportcipőmet. Amikor elkészültünk, elhagytuk a házat. Vittünk magunkkal zseblámpát meg telefonokat, ha valami történne esetleg. Elindultunk a kivilágított utcán. Csendben mentünk egymás mellett, és figyeltük a halk zajokat, de csak a szelet meg a tücskök ciripelését hallottuk. Már nagyjából mindenki nyugovóra tért, egy lélek se volt az utcán, meglepő módon.
    -Hé, Trixi,Trixi! - Rángatta meg a dzsekim ujját Lola. - Ezt nézd! - Mutatott balra, mire odakaptam a fejem. - Menjünk beeee... - Kérlelt. A látvány egy látszólag elhagyatott ház volt. A falon festék le volt kopva, a háztetőről pedig hiányzott néhány cserép. Vettünk egy mély lélegzetet, megfogtam Lola kezét, erősen megszorítottam és elindultunk az ajtó felé. Először bekopogott, hogy van-e valaki a házban, de nem volt válasz. Lenyomta a kilincset, és azt hittem ki fog nyílni az ajtó, de meglepő módon be volt zárva. (A horrorfilmekben mindig nyitva van ilyenkor az ajtó. Mondjuk tény, hogy nem egy horrorfilmben vagyunk). Keresnünk kellett egy másik bejáratot. Elindultam az egyik ablak irányába. Megnéztem, hogy nyitva van-e. Erősen felfelé húztam, és már azt hittem, be volt ragadva, amikor hirtelen kinyílt. Aztán ijedtemben hátraestem és felsikítottam. Egy csapat denevér repült közvetlenül felém.
    -Úristen, Trixi, baj van?? - Szaladt oda hozzám.
    -Idióta denevérek... - Álltam fel, és már most kezdett elegem lenni ebből az éjszakai "túrából". Miután vettem egy mély lélegzetet, és lenyugodtam, bementünk az ablakon keresztül a házba, majd előkaptam a zseblámpámat, és világítani kezdtem. Körbenéztünk, és a hátamon is felállt a szőr a látványtól. A padló nyekergett, mintha be akarna szakadni,a plafon pedig roskadozott. Elindultunk az egyik szoba irányába, hogy szétnézzünk kicsit. Egy ideje kutakodtunk, de semmi érdekeset nem találtunk. Csak régi bútorok, gyertyák, üres papírok és tinták voltak mindenütt. Hirtelen lépteket hallottunk, mintha valaki közelítene felénk. Ijedten összenéztünk Lolával, mire arréb sasszézott egyet, hogy kinézzen az előtérre.
    -Nincs itt senki... - Állapította meg, majd ott hagytuk a szobát.
    -Én szétnézek a konyhában. - Néztem rá.
    -Akkor én felmegyek az emeletre, ott úgyis csak egy szoba van, amit átnézhetnék. - Mosolygott visszafogottan, és kettéváltunk. Bementem a konyhába, és kezdésnek kinyitottam a hűtőt. Bár titokban reméltem hogy lesz ott valami finomság (mondjuk kötve hiszem, hogy megenném. Ki tudja, hány éves?) de sajnos nem volt. Volt viszont pár tojás, vaj, meg néhány zöldség. A vajnak megnéztem a szavatosságát, és állítólag már 2 éve lejárt. Akkor ezért ilyen igénytelen a ház, már legalább két éve nem járt itt senki. Egyesével még kinyitogattam néhány szekrényajtót, amikor ijedten meghátráltam. Egy koponya volt a szekrényben. A szám elé kaptam a kezem, de a mini-szívrohamomra még az is rátett egy lapáttal, hogy sikolyt hallottam.
    -Lola, jól vagy?! - Kiabáltam fel, amikor berontott a konyhába és megölelt.
    -Valakit láttam elmenni az előbb a fenti emeleten... Húzzunk el innen, kérlek..
    -Koponya. - Mondtam egyerűen, majd a szekrénybe mutattam.
    -Te jó ég, oké, siessünk már. - Ragadta meg a kezem, majd kirohantunk a konyából, és az ablak felé mentünk. Lola próbálta kinyitni az ablakot, amikor...
    -Hé... - Hallottunk egy mély hangot, mire hátra fordultunk. - Hova siettek?
    -Siess, siess! - Siettettem Lolát.
    -Nem nyílik! - Rángatta az ablakot, az ismeretlen férfi pedig közelített felénk. A fején egy maszk volt, így nem láttuk az arcát, és a ruhája olyan volt, mint amilyen a kaszásnak szokott lenni a filmekben...
    -Gyere, a másik szobában is van ablak! - Böktem meg, mire a szoba felé rohantunk. Megpróbáltam kinyitni az ablakot, és... Sikerrel jártam.
    -Lola, gyere gyorsan, menj előre! - Mutattam, Lola pedig az ablakra támaszkodott, készülve, hogy kiugrik.
    -Nem távozhattok! - Nézett ránk a férfi.
    -Igen? Akkor ezt figyeld! - Mondta Lola, mire kiugrott.
    -Nem, mármint nem távozhattok édesség nélkül. - Vette le a maszkját.
    -N-nem akar bántani..? - Kérdeztem.
    -Dehogy akarlak. Csak gyerekek vagytok, akik szórakozni akartak halloween estéjén. Vigyétek el a cukrot. - Vett ki a szerkényből (amibe nem mertünk belenézni) egy zacskó cukrot.
    -Ez.. hány éves? - Vontam fel a szemöldököm, mire a férfi elnevette magát.
    -Ne aggódj, tegnap vettem. A ház pedig az enyém, csak nem tartózkodom itt rendszeresen, de tavaly is jöttek ide gyerekek, amikor pont jöttem meglátogatni a házat, így elhatároztam, hogy akkor ijeszgetni fogok.
    -Trixi, gyere már! - Szólt Lola.
    -Megyek! - Kiabáltam ki az ablakon, majd elfogadtam a cukrot, megköszöntem az "élményt", és kimentem az ablakon át a házból. Elmeséltem Lolának is hazafele menet azt, hogy nem akart nekünk ártani a férfi, és jót nevettünk ezen. Az tény, hogy valóban különleges halloween volt az idei számomra...

Ninett79

Utoljára szerkesztett: 11.10.17
    osztrak12, hánkok01, -orgona- és 34 más kedveli ezt.
  6. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Sziasztok!

Röviden: Beleestem egy sírgödörbe.
    Bővebben:Szlovák határ, szolgálat, temető, éjszaka, mécsesek, hideg, fázás, mászkálás, esés, káromkodás, elgondolkodás, tervezés, kimászás.
    Járőrtárs röhögött, én nem.

7. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Sziasztok. :)
    Nagyobbik fiam nagyon szeretett volna egy töklámpást.
    Erre a férjem amit meg szerettem volna sütni tököt, fogta és ketté szelte, kivájta a közepét. Kérdeztem hogy most ez komoly amit csinál, mert a töklámpás nem hosszú tökből készül . Nyugi, nyugi lesz meglepi.
    Aha,lett is, mert éjszaka a nagyobbik fiam felébredt, mert a tök hiába ragasztotta a férjem celukszal össze, ketté nyílt és a mécses égett. Nagyobbik fiam felkeltette a kisebbik fiamat, áthozta a szobánkba és közölte a tűzet eloltottam öcskös kakaójával .

8. kovacstne

kovacstne Mindentudó orákulum

A Halloween partiról hazafelé tartó srácok, arra gondoltak, hogy valamivel fokozni kellene a buliban szerzett élményeket, ezért úgy döntöttek, hogy lerúgnak egy néhány, útjukba eső szemeteskukát és szétszórják azok tartalmát az úton. Egy öregember odament, és szó nélkül elkezdte összeszedni a szemetet.
    – Bácsi, maga megőrült? – kérdezték a rongálásban örömüket lelő Péter utcai fiúk. – Miért szedi össze a szemetet?
    – Kedves barátaim, –mormogta az öreg rekedtes hangon– valamikor én is nagy örömömet leltem a rongálásban és a szemetelésben. Azóta már sok víz lefolyt a Somolyón és elvitte a szemetet, mit magam után hagytam. Akkoriban még azt hittem, hogy végleg megszabadultam a szennytől, amelyet embertársaim nyakába zúdítottam, de az élet megértette velem, hogy azon az úton, amelyen végigmentem, egyszer vissza is kell mennem, és ahhoz, hogy nyugalmat nyerjek, el kell takarítanom minden szennyet, amit magam mögött hagytam. Most épp visszafelé tartok, és takarítok. Törlesztem az adósságom, rendezem a számlákat, keresem a nyugalmat, hogy békében léphessem át az örök lét küszöbét.
    Boldog az, ki szemét helyet magvakat szórt, mert nyíló virágok mosolyognak rá a visszafelé vezető úton.
    Boldog az, ki pofonok helyett öleléseket osztogatott, mert minden háznál otthonra lel a visszafelé vezető úton.
    És boldogtalan az, ki szemetet és gyűlöletet hagyott maga mögött, mert bűzt, szennyet és fájdalmat tapasztal a visszafelé vezető úton.
    Az eget és földet megteremtő Isten kegyelme abban nyilvánul meg, hogy gondoskodik az egyensúly fennmaradásáról a Földön. Az a tény, hogy volt ahova megszülessetek, ennek a végtelen kegyelemnek köszönhető, mely segít mindenkinek megérteni, hogy a béke visszanyeréséhez a szemetet, mit magunk után hagytunk, el kell takarítanunk. Az ő szeretete és kegyelme nem ismer lehetetlent. Ha elfogadjuk, még azt is lehetővé teszi, hogy a takarítást örömmel és jókedvvel végezzük, tudva azt, hogy ha annak vége, kezdetét veszi egy olyan fejezet, ahol nem kell már a tudatlanság sötét foltjainak tisztogatásával tölteni az „időt”.
    És most kedves fiatalok, ha megbocsátotok, végezném tovább a nagytakarítást. Életem homokórájában gyorsan peregnek a homokszemek. Félek, hogy nem tudom az összes szemetemet eltakarítani, még mielőtt az utolsó homokszem is leesik, és magammal viszem a békétlenséget, amelyet a tudatlanságomból fakadó szemetelés okozott.
    A fiúk arcát kővé meresztette a döbbenet, az öreg meg mosolyogva hajolt le a következő papírdarabért.
    Nekem tetszik a történet;)Környezettudatos nevelés:)

Utoljára szerkesztett: 17.10.17
    h.lajosvilmos, drunyi, revaa és 22 más kedveli ezt.
  9. -vadocka70-

-vadocka70- Fórum parancsnoka

sziasztok :)

megtörtént eset

Éjszaka a temetőben

Megboldogult lánykoromban egyik legkedvesebb barátosnémmal a szép fővárosban voltunk .
    Egyszer csak eszébe jutott ,hogy apósa /aki meghalt /születésnapra készül . Kitalálta , hogy valahol veszünk egy hatalmas virágcsokrot , és kivisszük a temetőbe .Mert a papa is örülne neki . Hát ...ránéztem az órára . Négyet mutatott , beszari vagyok , szó se róla .
    Kijelentettem , ha nagyon gyorsan leérünk a kicsi falunka , akkor kimegyek vele , de ha besötétedik tutira a közelébe sem megyek .

Természetesen nagyon későn értünk vissza , és nagyon nagyon sötét volt .

Megáll a temető kapuban autóval , én úgy csinálok , mint aki alszik , mert tudtam , hogy 10 lóval sem szednek ki a kocsiból
    De a barátnőm erősebb jellem volt , mint én .

Zseni módjára kitalálta , hogy bekapcsolja a fényszórót és az egészen a sírig bevilágít , mi meg beszaladunk , letesszük a virágot , vetünk egy keresztet és már ott sem vagyunk .

Majdnem így is történt :) Beszaladtunk a temetőbe , bődületesen sötét volt . Majdnem ott voltunk a papánál , mikor mellettünk hangos lánc csörgés , és a baj az volt , hogy egyre közelebb jött . Azt hittem , hogy abban a pillanatban fekhetek a papa mellé .
    Kikaptam a kezéből a virágot , elhajítottam , azt sem tudtam kinek a sírján ért célt , és sikítva szaladni kezdtem a kocsihoz .

A barátnőm sem volt bátrabb (pedig ő még a békától sem fél ) szaladt ő is , mint akit fenékbe billentettek .

Autóba be , gomb lenyom , barátnőm a kocsi mellett visít , hogy engedjem be , na majd ha bolond lennék kinyitni , jó ha valaki életben marad :)

Eltelt pár perc , lassan visszaáll a vérnyomás a normálisra , barátnőm a belőtt frizuráját tépi ......

Pár pillanat múlva szépen, lassan, komótosan , kisétál a temetőből a Pali bácsi kutyája , nyakán a nyakörv és maga után húzza a 10 méteres láncát . Elszökött a szentem és annyira boldog volt , hogy meghallotta a hangunkat , azt hitte hogy most is a vacsi maradékát kapja meg :)

Mit ne mondjak , nagy kő esett le a szívünkről , hogy nem a papa ébredt meg .

Másnap , természetesen világosba kimentünk és helyére tettük a virágokat . De a barátnőm a mai napig úgy meséli ezt a történetet , hogy bátrak voltunk és hősök .

Bár én tudom , hogy életemben nem féltem még annyira , mint akkor ott , novemberben és sötét éjszakán a Soltvadkert temetőben .

10. -Palika17-

Némi változtatás lép életbe a fórumjátékkal kapcsolatban!
    A 3 nyertes kiválasztása nem a legtöbb "Tetszik" alapján fog történni.
    Hanem, a fórumjáték végén, azaz 10.22 (vasárnap) 12:00 után egy szavazást fogok elindítani, ahol szavazhattok a 3 nyertes történetéről kapcsolatban.
    Közösen, szavazás alapján fogjuk eldönteni a dolgot.
    Természetesen a fórumjátékban résztvevők is szavazhatnak!

Remélem, örömötöket lelitek, ebben a változtatásban.

Utoljára szerkesztett: 18.10.17
  11. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Sziasztok,
    én a második díjra hajtok :)

Esteledik a farmon. Az állatok az éjszakai nyugalomra készülnek. A tehenek már alszanak, a tyúkoknál van még egy kis zaj, amint mindenki az alvóhelyét keresi az ólban. A napból már csak egy kis vörös derengés maradt a magtár felől, amiben megvillan két apró pici vörös pont. Ahogy a telihold bevakít a deszkák hézagain, egy kicsiny fehér bundán söpör végig. Ki lehet ő, senki sem tudja még. Arra vár, hogy végleg kihunyjon a nap fénye és csak a holdfény érje a birtokot. Akkor jön el az ő ideje. Vékonyka lábain előóvakodik rejtekéből, és végigtekint a birodalmán, ami ez éjjelen csak az övé. Furcsa növények tekerednek ki a földből, rettentő csontvázak növekednek a hajdanvolt veteményeskert helyén. A tökök borzasztó vigyorra nyitják a szájukat, és szellemek emelkednek a hantok fölé. Ahol tegnap még búza volt most sírkövek magaslanak. De csitt, ezt senki meg nem láthatja, senki meg nem tudhatja! Alszik minden. De így a jó. Titokban így telik el a szellemek követének, az Üvöltő Egérnek az uralma.

Farmnevem ugyanez.

strawberry49, -Palika17-, Gio és 9 más kedveli ezt.
  12. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Én egy "verset" szeretnék megosztani veletek amit tavaly kellet alkotunk egy versenyen Halloween alkalmából!
    Szavak meg voltak adva és abból kellett egy rímelős verset írnunk!
    Minden szót fel kellett használnunk csak úgy volt érvényes! :)

Megadott szavak: sírkő,hívő,röpdolgozat,alkonyat,sírásó,megváltó,meztelencsiga,csótány,sütőtök,kemotox,próbatétel,félelem,idő

A vers címe: Halloween

Eljött a Halloween, díszben sok sírkő,
    Temetőbe jár ilyenkor az össze hívő.
    Ennek hála elmarad a sok röpdolgozat,
    Ezért gyorsan múlik az idő,itt az alkonyat.
    Egy napra megpihent az össze sírásó,
    Kegyelmet adott nekik a megváltó.
    Meztelencsiga és csótány eszi a sütőtököt,
    Átok rájuk, kemotox-szal mindet megölöm!
    Vár ránk a sok próbatétel, de nincs bennünk félelem,
    Az ijesztgetés számunkra a lételem!

A 14 csapatból 3. helyezettek lettünk! :)

taga1, osztrak12, strawberry49 és 23 más kedveli ezt.
  13. -Palika17-

Ne feledjétek, hogy már ,csak holnap 12:00 óráig adhatjátok le, ide a történeteteket.
    Aki még esetleg nem tette meg, de szívesen beszállni a fórumjátékba, az tegye meg a holnapi lejárati dátumig.

HéricsBáró, Gio, ljanika6 és 7 más kedveli ezt.
  14. -Palika17-

Nagyon szépen köszönöm, a résztvevők által beadott alkotásokat!
    A beadási idő lejárt!

A szavazást elindítottam, melyet fent láthattok.
    Mindenkinek 3 szavazatot kell leadni.
    A szavazás lejárati ideje: este 22:15

A nyertesek megszületése után felveszem velük a kapcsolatot!

15. -Palika17-

A szavazást az oldal tetején láthatjátok!

Nem like-olni kell az alkotásokat, hanem fent, az oldalon szavazást leadni.
    Mindenkinek 3 szavazatott kell leadnia!

16. -Palika17-

Ne csüggedjenek, azok akik nem nyertek.
    Ugyan is, úgy döntöttem, hogy a nem nyertes résztvevők is részesülnek egy kisebb nyereményben.
    Remélem örültök, majd ennek!

HéricsBáró, -Fülemüle-70 és Imi* kedveli ezt.
  17. -Palika17-

A szavazás lezárult, és így megszülettek a nyertesek!

1. helyezett: Imi* (16 szavazat)

2. helyezett: -vadocka70- (14 szavazat)

3. helyezett: nolina1965 (14 szavazat)
    De, azért mivel Ő magára is szavazott ellenben -vadocka70-el, ezért így a holtversenyből 3. helyre került!

Gratulálok a nyerteseknek!
    A holnapi nap folyamán délelőtt, a kereskedelmi event bezáróig megkapja mindenki a jogos nyereményét!

A többi részvevő gazdának is szeretném megköszönni a részvételét, és ahogy ígértem ők is részesülnek, majd egy kisebb nyereményben!

Remélem mindenki elégedett, és jó érezte magát a fórumjáték során!

Remélhetőleg, ha tetszett ez mindenkinek, akkor egy másik alkalommal, más formában is újra játszunk együtt.

osztrak12, HéricsBáró, emocy91 és 7 más kedveli ezt.
  18. -Palika17-

A nyeremények jóváírása megtörtént mindenkinél!

Ezúton is, szeretném még egyszer, megköszönni minden részvevőnek a munkáját!

Ezennel zárja kapuit a topic!
    Mindenkinek további jó farmozást kívánok!
    Illetve borzongós Halloween eventet!

osztrak12, HéricsBáró, emocy91 és 4 más kedveli ezt.
  19. Angyalszárny

Angyalszárny Fórum császára

Sziasztok!

A fórum játék lezárult, az ajándékok a nyertesekhez kerültek!

A topikot bezárom, mindenkinek köszönjük a részvételt!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.