Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. csöpi51

csöpi51 Utánpótlás-írogató

Hiába lépek akirakós játékra nem jeleniti meg nem tudok fát szerezni csöpi51 ID9966168

2. Minimaci

Minimaci Fórum nagymestere

Sziasztok!
    BÚÉK!
    A probléma - ha az - nem igényel azonnali választ vagy intézkedést; ráértek a pihenési időtök leteltével; talán nem is bug, és nem igényel javítást; de azért itt kezdem, mert 1) az én fogalmaim szerint bug az, amikor a játék nem úgy működik, ahogy le van írva, és 2) hátha másnak is előfordul (több oldalt visszaolvastam, de több tucatot nem...), akkor meg tanulni lehet belőle.
    A Városi Projektek közül némelyik nem úgy működik, ahogy a szöveg megszabja. Eddig három ilyen típusú feladattal biztosan találkoztam; 1) indíts x tenyésztést, 2) indíts x termelést a Mesterségek Völgyében, 3) arass x növényt az Alpesi Kertben. Mindhárom teljesíthető lenne egy gombnyomással, de nem a tenyésztés/termelés/aratott terület tényleges számát, hanem az "alkalmat" számolja. Tenyésztő robottal indítok egy tele tenyészterepet (132 tenyészés) - kiírja, hogy 1/2; indítok a péknél két terméket - 1/2; learatok munkással egy teljes beültetett kertet - 1/4. Bajnak nem baj, ha az ember tudja, mert na bumm, indítok kézzel két tenyésztést, két terméket, aratok kézzel, ha kell, csak a szövegből nem ez következik. Tehát vagy bug, vagy fordítási hiba.
    Megjegyzem, hogy alpesi fák aratásánál, a farmos területeken trágya, szupertrágya, Kacsa Katák alkalmazásakor jól számol; megtrágyázok egy területet munkással, a 4/4 megvan. Ezért furcsa, hogy hol így, hol úgy számol.

Üdv, és jó pihenést.
    Minimaci

3. miniowl

miniowl Fórum hercege

Szia!
    Köszönöm

4. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Elvittem ellenőrzésre a problémát.
    Amint lesz ellenőrzésre jogosult Kolléga szolgálatban, hozom a választ.
    A hétvége és Modik pihenőideje miatt ez hosszabb időt is igénybe vehet, szíves türelmedet kérem. :)

macimami1958 kedveli ezt.
  5. Hajnalka

Hajnalka Utánpótlás-írogató

Szia!
    Azt hiszem, már elégszer leírtam, de akkor még egyszer, teljesen világosan: nem fogok olyan dolgokért rinyálni, ami nem az enyém. Én csak bérlem a BP-től a játékot, ingyen és bérmentve, random játszom, és ennyi.
    Azt is leírtam, hogy a játék hibás, és ezért 100%-ban az üzemeltető a felelős. Ezt a bejegyzést töröltétek — hát, legyen nem az én lelkemen szárad!
    A lényeg az volt, hogy figyelemfelhívásnak szántam: mások ne essenek ugyanabba a hibába. De látom, hiba volt egyáltalán megpróbálni.
    Engem az sem érdekel, ha minden eltűnik a készletemből, mert – ahogy írtam – nem az én tulajdonom, anyagi veszteség nem ért. Legfeljebb nem lesz több Farmerama — hát istenem.
    A lényeg: korrektnek kellene lenni, és tájékoztatni minden játékost erről a komoly, nem eltitkolandó hibáról, hiszen sokan fizetnek érte – láthatóan teljesen feleslegesen. De hát ez már egyéni szoc.probléma.

6. Othep

Szia.

Köszönjük szépen az írásodat. :)
    A hiba és szövegjavítások már folyamatban vannak, de azért elviszem s Kollégáknak is a bejegyzést, részint visszaigazolásul, hogy ezek már ismert hibák, illetve van-e köztük olyan, ami még nem.
    Egy linket is hozok, hátha nem ismered. Itt felfedett, illetve javitott hibák, bugok vannak már: https://board-hu.farmerama.com/threads/városi-projektek-információk.27133/

-ágianyu33- és Sylja kedveli ezt.
  7. ÉVA54949

ÉVA54949 Utánpótlás-írogató

Sziasztok.Először szeretnék Boldog Új Évet kívánni minden Farmerama munkatársnak. A segítségeteket szeretném kérni a cserékkel kapcsolatban.Tegnap este egy rózsaszín ráktavacskáért kaptam egy hermelin ólat,amit nem találok.Volt alapból 1 db,kettőt kaptam ajándékba,ezek megvannak,de a cserélt negyedik nincs sehol.Ha lehet,érlek segítsetek utánanézni.Előre is köszönöm.
    ÉVA54949 ID:16154757

8. Othep

Szia.

Köszönjük. Boldog Új évet kívánok én is Neked. :)

Elvittem ellenőrzésre a problémát.
    Amint lesz ellenőrzésre jogosult Kolléga szolgálatban, hozom a választ.
    A hétvége és Modik pihenőideje miatt ez hosszabb időt is igénybe vehet, szíves türelmedet kérem. :)

-ágianyu33- kedveli ezt.
  9. csopke1

csopke1 Fórum hercege

Sziasztok! Boldog újévet kívánok minden kedves gazdatársamnak és modiknak!
    Van egy nagy kérdésem! A 90 feladat a jobb oldalon kész! A hegyre menő dobozok elintézve,már csak az órásakat kell aratgatni.
    Pintyek,magyal,fenyőtoboz beadva,a felhőre valók a pajtában,de amikor fel akarom rakni őket a felhőre,vissza visz a játékba.
    Mit kell tennem?Valami biztosan kimaradt,mert én olyan dobozt,ami narancspuncsot vagy fogaskerék érmet ad,nem találtam.
    Pedig az ismertetőben az van,hogy a c8,16 mező adja,az érmet pedig a 20,25-ös mező.Hát nálam nem.Kaphatok valami segítséget?Köszönöm előre is.
    ID:10574841

10. Minimaci

Minimaci Fórum nagymestere

A hegytető maradt ki. Nézd át az ismertetőt, keresd meg, hol kell váltani a kettő között. (A hegyet megnyitva a jobb oldali panelen, egyébként, de képpel egyszerűbb lesz.) A hegytető tetején éred el a felhősort, közben pedig találsz narancspuncsos és fogaskerék érmés dobozokat is.

csopke1 és Othep kedveli ezt.
  11. Othep

Szia.

Itt tudsz váltani a Hegyalja és a Hegytető között:

upload_2026-1-3_11-3-4.png

Kattints arra a fülre, amire váltani szeretnél.

Ha mind a 90 feladatod készen van, akkor a felhőre való dekorokat már megszerezted.
    Ha visszadob a felhő az eventfelületre, akkor a játék nem találja őket a Láda / Váza / Dekorációs fül alatt. Valószínűleg már kiraktad őket területre.
    Nézz egy kicsit körül a farmodon (Múzeumokban is) és jelezz vissza, megtaláltad-e a dekorokat.

macimami1958 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  12. csopke1

csopke1 Fórum hercege

Szia! Köszönöm! Sajnos a hegytető még nincs kész!

Othep kedveli ezt.
  13. ÉVA54949

ÉVA54949 Utánpótlás-írogató

Köszönöm,mindenkinek jó pihenést és további szép napot kívánok.Éva.

Othep kedveli ezt.
  14. macimami1958

macimami1958 Törzsjátékos

Szisztok. Segítséget szeretnék kérni. Ha van kapacitásotok, megnéznétek miért nem működik a kvízkérdés? Ma olyan 9 körül játszottam a puncsossal 2játékot. Csak kipipálta pontot nem adott. Ez 8 trívia pont veszteség.Gyűjtögetem a kitehetőre, mert sem a fás sem pedig a pintyes küldetés nem lesz meg.

15. Othep

Szia.

Adj kérlek, farmnevet és ID-t, hogy be tudjunk kukkantani a farmodra. :)

16. baltntos

baltntos Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Nem tudok a hegytetőre tovább lépni!!!!
    Mi kell hozzá?

17. Othep

Szia.

Itt tudsz váltani a Hegyalja és a Hegytető között:

Kattints arra a fülre, amire váltani szeretnél.

macimami1958 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  18. zamenik

zamenik Haladó

SZiasztok, Edge-n játszok és amikor az Eszményi tél felületén a kosárra kattintok, összeomlik az egész és frissíteni kell. A minijátékokat mennek, csak a kosárhoz nem lehet belépni, többször is próbáltam.

19. macimami1958

macimami1958 Törzsjátékos

Bocsánat, elfelejtettem, nem itt jár az eszem.
    macimami1958
    31461846

20. Othep

Szia.

Több farmot is próbáltam, Edgé-ben és Chrome-ban.
    Az event fő ablakában (ahol a sárga haladási ablak van), nálam nem történt összeomlás, hanem egyből a boltra ugrott a játék.
    Ami rendben működött, az a Piros kosár - Kombájn - Szezonális árucikk fül útvonal.
    Próbáld meg ott a vásárlást.
    Illetve egy sütitörlés után, megpróbálhatod újra az event fő ablakánál a vásárlást, ha gondolod.
    Jelezz vissza kérlek, hogy sikerrel jártál-e.

A Kollégáknak pedig jelzem, mit tapasztaltál. :)

zamenik és Sylja kedveli ezt.