Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. bokaerzsi

bokaerzsi Junior szaki

Hasonló csak sokkal több a szöveg.Töszőr kell görgetnem hogy a végére érjek.Nagyon sok szám is van benne.

2. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Nos, akkor van két javaslatom:
    Először végre kellene hajtani az ezen a linken javasoltakat: https://board-hu.farmerama.com/thre...dők-haladók-részleg.19471/page-4#post-1373237

Ha ez nem válik be, akkor ezt próbáld ki:
    Kattints rá a Farmerama alkalmazásra jobb klikkel, ezt követően válaszd ki a "Futtatás adminisztrátorként" opciót.

Ha nem boldogulsz egyedül, akkor kérd családtag vagy barát, ismerős segítségét.

-ágianyu33-, cicimsincs és Dolphin kedveli ezt.
  3. milieni

milieni Utánpótlás-írogató

Szia!
    Köszönöm a tippet, de sajnos így sem indul el. Nem tudom mi lehet a gond.
    A képméretért elnézést kérek!

4. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia ismét.

Ez nem jó hír. :-(
    Egyelőre nem tudjuk mi sem, mi lehet a gond.
    Türelmedet kérem, lehet, hogy már csak holnap jelentkezünk válasszal.
    Köszönjük. :)

cicimsincs kedveli ezt.
  5. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    megvizsgáltuk a problémádat, de sajnos, ha az eddigi javaslatok egyike sem segített Neked, akkor mi nem tudunk tovább segíteni, egy szakember segítségét kellene kérned az ügyben, aki a gépedet meg tudná vizsgálni.
    Az EPERM hiba akkor jelentkezik, amikor az adott gépen a jogosultságokkal problémák vannak. Amit hoztál képet, az azt jelenti, hogy nem nyitja meg a játékot, azért mert nincs megfelelő jogosultság hozzá a gépeden, de hogy ez miből adódhat, erre innen a távolból nem tudunk válaszolni.
    Még egy kérdés: amikor törölted a klienst, akkor mindenhonnan törölted? A Programok közül, a Letöltés mappából és a Lomtárból is? A törlés után futtattál Ccleanert, s utána újraindítottad a gépedet teljesen az újratelepítés előtt? Fontos, hogy összesen egy példányban legyen a gépeden a kliens.
    Megértésedet köszönöm!

Sali~*.* kedveli ezt.
  6. milieni

milieni Utánpótlás-írogató

Szia!
    Adtam neki még 1 esélyt, szépen végigcsináltam mindent a leírásod alapján. Most elindult, remélem már így is marad :)
    Köszönöm szépen a segítséget és a türelmet!!

Sali~*.*, Dolphin és aida2330 kedveli ezt.
  7. josie

josie Fórumlakó

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Nálam az édes csere akciós S csomag nem jelenik meg.
    a farmnév :josie:
    ID:3557142
    előre is köszönöm!

8. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!Nálam is ugyanez a helyzet,nem jelenik meg az eventórában sem,és máshol sem az édes csere akció S csomag.
    Nem tudom megvásárolni.
    tudnátok segíteni?
    Köszönöm
    farmnév :nyific
    ID:3586468

9. totherika

totherika Fórum-zöldfülű

Sziasztok ! Nem működik a Gyopárvölgyem ! Az előállító hely, a fákat sem lehet kiszedni !

10. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    A fák kivágásához kell, hogy legyen helyed a fatuskók tárolására a raktárban. Kukkants be kérlek a raktárba és ahol sárga illetve piros csengettyű van, ott nincs további helyed a tárolásra, vagy már kevés a hely.
    Ha nem ezzel van problémád, akkor meg kell adnod az azonosító adataidat - farm név,farm ID - hogy segíteni tudjunk.
    Köszönöm.

cicimsincs és -ágianyu33- kedveli ezt.
  11. Luminary

Szia!
    Ellenőrzésem szerint nincs hely az Elhasználódó kategóriában, ezért nem jelenik meg az ajánlat. 3996 tétel van nálad az elhasználódó fül alatt és csak 4000 a tárolható mennyiség. Trágyázd meg a fákat, növényeket, hogy helyet szabadíts fel!

12. Luminary

Szia!
    Telítve van a raktárad, ezért nem jelenik meg az Édes csere ajánlat. 3998 tétel van az Elhasználódó kategóriában, így nem tudnád elraktározni a vásárolt cukorkát. A kategória jelenlegi maximális kapacitása 4000.
    Használj el a trágyákból fákra és növényekre, akkor fogsz tudni vásárolni.
    Köszönöm.

josie, cicimsincs, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
  13. nyific

Köszi, hát persze.:)

Már megint van valami bajom...... az Árkádkabin elnyelt egy sebességnövelőmet. Megnéznéd, kérlek!

Utoljára szerkesztett: 14.5.24
    Luminary és cicimsincs kedveli ezt.
  14. Luminary

Szia!

Én azt látom, hogy rendben vagy:)
    2024.05.14-én 16:01:28- kor indítottad a 4 Árkádkabint és mind a 4 érése 2024.05.15. 00:39:52- kor várható. Ez megfelel az aktív árkádsebesség-növelő idejének.
    Ellenben még nem játszottad el az egyik szabad belépőjegyet és a vásárolt jegyed is ott van még. Ne felejtsd el őket eljátszani! A szabad belépőjegy el fog veszni, ha ma nem játszod le a minijátékot.
    Sok sikert!

nyific, josie és -ágianyu33- kedveli ezt.
  15. nyific

Köszi. Sikeresen befejeztem az eventet... hát nem volt könnyű..

Kuzdern, aida2330 és jófarmerlány kedveli ezt.
  16. .-Máté04-.

.-Máté04-. Aktív író

Sziasztok, nem tudom megfelelő helyre írom-e a problémámat, kutattam-kerestem és ezt találtam a legjobbnak. A klienssel kapcsolatban lenne problémám, mióta megtörtént az átállás Adobe Flash Player-ről Unity-re rengeteg hibát tapasztaltam, eleinte azt gondoltam kezdeti hibák, amik idővel kijavításra kerülnek, azonban még most is tapasztalok rengeteg kisebb nagyobb esztétikai hibákat.

Én egy 3840 x 2160 -as képfelbontású monitort használok aminek ugye alap beállítása a 250%-os nagyítás (kvázi minden így van 1:1 arányban), annak érdekében, hogy a játék is megfelelő méretű legyen ugyebár azt is a beállításokban 260%-ra állítottam (nincs 250% csak 240% és 260%, ezt se teljesen értem, de ez mellékes), azonban mikor a kliens 260%-os nagyításban van a felröppenők, a TP kis felszálló ikonok amikor aratok el vannak csúszva, és egyáltalán nem a termőföld felett vannak.

Azonban vannak kifejezetten bosszantóbb hibák is, például nekem a beállításokban az "Információ megjelenítése egérkurzoros rámutatásra" funkció ki van kapcsolva, így a kis információs buborék mindig a jobb sarokban van, amikor valamire ráviszem az egerem és ugye ha valami pont ott van alatta akkor régen ez a buborék arrébb úszott balra, viszont az átállás óta ezt nem csinálja és vannak emiatt területek, amiket kifejezetten nehéz, de van olyan pl.: a Kergekertben amiket lehetetlen így learatni ha egy 1x1-es dekor van oda lehelyezve mert nem megy arébb a buborék, csak ha az említett funkciót bekapcsolom vagy a nagyítást vissza veszem 100%-ra.

Utolsó két hiba, ami a legzavaróbb, kiváltottam a Gyopárosvölgyet és mind az Északi erdőben mind az Alpesi kertben tapasztaltam azt, hogy nagyon nehezen tudok ültetni, ugyanis itt nincs a bal oldalon lehetőség megnyitni a magtárat és kiválasztani a növényt, hanem muszáj a földterületre kattintva majd onnan kiválasztani a vetés/gyors vetés funkciót, ami szintén ha rákattintok és nem a kitapsztalt kis pixelre akkor a magtár felvillan majd egyből eltűnik és nem tudom bevetni a területet.

A másik hiba szintén a Gyopárosvölggyel kapcsolatos ennek nem valószínű, hogy lenne köze a nagyításhoz mint az előzőeknek, azonban ha bármelyik területről átmegyek a Gyopárosvölgy bármelyik területére majd vissza mondjuk a Főfarmra és learatok, majd megint átmegyek a Gyopárosvölgy bármelyik területére és vissza a Főfarmra, akkor elfelejti a játék, hogy learattam és újra le kell, hogy arassak, ezt csak akkor tudom kiküszöbölni, ha aratás után mielőtt átmennék a Gyopárosvölgybe előtte teszek egy kitérő utat bárhova az alap térképen legyen az a Szédült Szántó vagy a Bölcs Tölgy és ekkor látszik is hogy ténylegesen megadja a játék az aratott dolgokat ugyanis azon a helyen jönnek a felröppenők, a TP ikonok.

Próbáltam készíteni a hibákról pár képet, hogy a lehető legjobban tudjam szemléltani a hibákat.
    User ID: 38279244

És akkor a képek:
    Képkészítések közben szembejött velem mégegy hiba (tudom már így is sok van), szintén a Gyopárosvölgyi utazásaim során néha eltűnik majdnem minden UI a játékból és még a kis nyilak sincsennek ott amivel vissza lehetne nyitni, szóval gyorsan erről is lőttem egy képet.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, igyekeztem mindenről a legpontosabb információt szolgalátani, hogy reményem szerint minél könnyebben és hamarabb kijavításra kerülhessenek. Előre is köszönöm a segítségüket és együttműködésüket.

tavirózsa1 és .dina1. kedveli ezt.
  17. Böbebaba60

Böbebaba60 Fórumlakó

Sziasztok!
    Nem tudom kivágni a fát a Gyopárvölgyben.
    Tud segíteni valaki? Köszönöm szépen!
    Böbebaba60 ID: 4507014

18. Dolphin

Szia,
    én nem használok klienst, így egyeztettem a Kollégákkal az ügyedben. Az a javaslatuk, hogy a nagyítást vedd le 240%-ra, ez több jelzett problémát meg fog oldani.
    A területváltásoknál mindenképpen célszerű várni egy kicsit, hogy a szerverig minden információ eljusson, ez benne van a Kliens leírásában is, és ez érvényes a Farm és Gyopár közötti területváltásokra is.
    Az általad hozott jelzések egy része ismert probléma, melyeket már továbbítottunk (többször is) a Központ felé, mi mást nem tudunk tenni. Hogy a Központ mit mikor vesz fel a javítási listára, s melyik kisebb-nagyobb problémával foglalkozik, arra nincsen ráhatásunk.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  19. Dolphin

Szia,
    nagyon egyszerű a megoldás, majdnem tele a fatuskó tárolód. Ami a következő kivágandó fánál kapnál, az már nem fér be.
    Erre figyelmeztet a kisharang a Raktáradban:
    upload_2024-5-17_19-6-55.png

Két lehetőséged van:
    - használj fel a Fatuskókból, állíts elő olyan Faanyagot, amire szükséged van, vagy dobd be az Újrahasznosítóba
    vagy
    - bővítsd a tárolód kapacitását
    (végső esetben a Kuka ikonnal törölni is lehetséges, de amíg van más megoldás, ne ezt válaszd)

A Gyopároson a Raktár nem gumifalú, mint a Pajta a farmon. Itt amit termelünk, szerzünk, azt fel is kell használnunk, nem lehet gyűjtögető életmódot folytatni. A Gyopároson történő ténykedések előtt célszerű benézni a Raktárba, s ahol látjuk a kisharang jelzést, ott megnézni, hogy mivel tudunk a helyzeten javítani.

Swartsch kedveli ezt.
  20. .-Máté04-.

.-Máté04-. Aktív író

Szia, köszönöm a segítséget, remélem minél előbb javításra kerülnek a Központ által a hibák.