Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Rengeteg idő van vissza, ne legyél ennyire pesszimista.
    Jelenleg itt tartasz. Ki kell még ott nyitnod a ládát, majd a sárga nyilak irányába haladj.
    upload_2025-8-8_22-39-58.png

Fent a 2-es terembe más irányból kell majd bemenned. A hármasból nem jutsz át. Ezt, majd később, ha ott leszünk:)
    Sok sikert!

Swartsch kedveli ezt.
  2. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Sziasztok ! Újra itt vagyok . Sajnos a lila köd még mindig nem szállt fel a 77 éves agyamról . Reggel 5-órátók 7-óráig próbálkoztam tovább lépni . Mindenhol jártam , lent , fent , oldalt , gép frissítve letakarítva . Ismertető százszor elolvasva . Toma útvonala lerajzolva , de egyszerűen nem értem ezt az eventet . Legutóbb tudom , hogy elkezdtem , de nem is csináltam . Sajnos most belefutottam ebbe az összetett eventbe . Már nagyon bánom . Biztos vagyok benne , hogy ha nem navigáltok addig amig legalább az utolsó ékszeres zsetont megszerezzem , akkor esélyen sem lesz megszerezni . Amit eddig csináltam véletlen volt . Egyik helyről ide oda mentem . ahol volt olyan feladat azon végig mentem , de közben ha elakadtam már jött a lila köd . A tegnapi instrukciók után leszedtem a bónuszládát , de tovább már nem tudtam menni . Fogalmam nincs , hogy hol tartok , pedig nagyon sok időt szántam rá . Útbaigazítást szeretnék kérni , hogy tudjak haladni ! Előre is nagyon köszönöm . Ígérem , ha legközelebb ilyen event lesz , ha megleszek nem kezdem el . Előre is köszönöm a segítséget ! biborka63 ID:6809366

3. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A Kolléga segítsége alapján itt tartasz:

upload_2025-8-9_10-10-41.png

Jelenleg a 28-as teremben vagy.

Mindig a bal oldali ajtón menj ki a teremből.

Majd következik a 27-26-25.

A 25-ben van a rózsaszín portál végpontja. ott már fölfelé kell mennie. 20 és 15-ős terem. Eddig már nyitva vannak az ajtók, csak át kell rajta menni.
    Toma térképét https://board-hu.farmerama.com/threads/helgrid-feladata-eventcsevegő.26646/page-5#post-1460503 együtt kell mindig használni a saját térképeddel az éppen aktuális helyzetednek megfelelően. Minden teremváltás után kattints a térképre, nézd meg hol jársz.

Sok sikert és ne idegeskedj. :)

aida2330 kedveli ezt.
  4. Ágimamácska

Ágimamácska Fórumlakó

Üdvözlet Mindenkinek ! Ágimamácska , ID 7851011 farmer vagyok. Kb másfél napja küzdök a 19 terem bal felső sarkában az utolsó minijátékkal. Folyamatosan csak bogár jön legalább 22 egymás után , aztán végre egy vizes vödör. Két kockát kellene megoldanom, de nem megy. Már nem bírom sem idővel sem türelemmel. Szeretnék segítséget kérni !

5. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szia ! Ismét itt vagyok ! Sajnos megint elakadtam . A térkép nem segít , hiába bámulom . Azon a szinten vagyok ahol két ajtót kellene kinyitni ! Az egyik ajtó alul van oda 12 kazamatakulcs kell , a másik baloldalt , oda 11 kazamatakulcs kell ! Nem tudom ott a léggömböket leszedni !A figurát nem tudom odavinni ! Soha nem érek a végére ! Sajnálom , hogy ilyen béna vagyok ! biborka63 ID:6809366

Utoljára szerkesztett: 9.8.25, 11:18
  6. b-meg

b-meg Aktív író

Sziasztok! segítséget kérnék abba a terembe vagyok ahol a jáde követ kéri de nem tudom megszerezni már többször próbáltam. b-meg ID:53802292 köszi a segítséget.

7. Othep

Szia.

Mi nem megy a térképpel kapcsolatban, mivel van gondod?

Megpróbálok segíteni a térképolvasásban:
    A Saját térképet a Kazamatatérkép zöld gomb rejti.
    Lila keretben látszik a térképen, hol van a figurád.
    Nézd meg a térképen hol látsz abban a teremben ki nem nyitott ajtókat.
    ( valamint a térképen egy üres folt jelöli az átjárókat és azon ajtókat, amelyek ki vannak már nyitva.)
    upload_2025-8-9_12-43-55.jpeg )
    Ahol a térképen ajtó van, ott a játéktéren, a képernyődön fordulj a figurával abba az irányba.
    Amikor átmész az ajtón, akkor ismét nézd meg a térképeden a lila keretet. Majd ebben a teremben is nézegesd meg az ajtókat, válaszd ki, melyiken akarsz átmenni.
    A kazamata útvonalának bejárásához keresd meg Toma térképén, hogy hányas teremben vagy, és azon az ajtókon menj át, amit jelöl az útvonal.
    Van egy kezdőpontunk, ahol állunk, és van egy végpontunk, ahol van egy tárgy, amit meg akarunk szerezni.
    Toma térképén ott a szobák számozása és a nyeremény. A térképről egyszerűen csak lenézzük az ajtókat, amik oda vezetnek.

Sajnos, nem tehetjük meg, hogy helyettetek játszunk.
    A legegyszerűbb tanács, hogy addig lövünk, amíg egyszercsak minden mező virágos nem lesz. :)
    De komolyabban: figyelj a bogarakra. A bogaras vödröket tereptárgyak felett érdemes szétlőni. Mert akkor nem tesznek kárt.
    Gabóca55 tanácsa:"A középső kövön lődd ki a bogaras lufikat. A vizeseket az elsőnél, Helgrid előtt nem kell lőni! Arra vigyázz, hogy a bogarasak ne jussanak át a kövön!!!''.
    Kérj meg esetleg unokát, barátot, akik szeretnek számítógépes játékot játszani, hogy segítsenek. :)

-ágianyu33- kedveli ezt.
  8. Othep

Szia.

Nem értjük a problémát. Lehetséges, hogy eltévedtél?
    Kollégám ellenőrzése alapján a jáde ajtónál állsz, amikor a jáde különleges kellék a pálya másik felén van.

upload_2025-8-9_12-46-9.jpeg

A Sárga színű nyíl az útvonalat jelzi amin menned kell, a narancssárga nyíl pedig a jáde kelléket adó ládát mutatja, a felső kék nyíl a horgászós zsetont, az alsó kék nyíl pedig a jáde ajtót mutatja, azt csak akkor tudod kinyitni, ha már megvan a narancsárga nyílnál levő kincsesláda, a piros téglalappal jelzett területen eddig még nem jártál, fedezd fel azt.

Nézd a térképet, ahol jártál és felvetted a kincsesládákat. Használd Toma térképét is:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/helgrid-feladata-eventcsevegő.26646/page-5#post-1460503

Pontosítsd kérlek a problémát, ha a leírtak nem segítenek.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  9. b-meg

b-meg Aktív író

Köszi a választ már értem .

Othep kedveli ezt.
  10. Othep

Szia.

Gabóca55 játékostársunk tanácsa:"A középső kövön lődd ki a bogaras lufikat. A vizeseket az elsőnél, Helgrid előtt nem kell lőni! Arra vigyázz, hogy a bogarasak ne jussanak át a kövön!!!''.

_Ilona49_, kigyo51 és -ágianyu33- kedveli ezt.
  11. maci0325

maci0325 Fórumprofi

Sziasztok Az lenne a kérdésem hogy a Jáde követ miért nem tudom megtalálni Meg ahol a bonusz láda az ajándék csak bogaras láda jön Két földet kellene eltalálni de már tegnap óta nem sikerül Tovább nem jutok pedig még lenne feladat ! Köszönöm ha valaki segit Maci0325 id 14098417

12. Othep

Szia,

Bombadil Toma terve és térképe segít megtalálni a dolgokat: https://board-hu.farmerama.com/threads/helgrid-feladata-eventcsevegő.26646/page-2#post-1460345
    Itt pedig nagyobb méretben a térkép:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/helgrid-feladata-eventcsevegő.26646/page-5#post-1460503

Itt pedig egy kis lövöldözési taktika, Talán segít Neked Gabóca55 játékostársunk tanácsa:
    "A középső kövön lődd ki a bogaras lufikat. A vizeseket az elsőnél, Helgrid előtt nem kell lőni! Arra vigyázz, hogy a bogarasak ne jussanak át a kövön!!!''.
    Sokak szerint nagyszerűen működik.
    Sok sikert.

_Ilona49_ kedveli ezt.
  13. Othep

Közben megérkezett az ellenőrzésre jogosult kolléga, hoztam segítséget konkrétan is:

upload_2025-8-9_21-4-2.jpeg

A pirossal jelölt szobában vagy, haladj a kék nyíl szerint, majd a sárga szobában lesz a jáde kellék.
    Felfelé is menned kell majd később.