Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Ezeki89

Ezeki89 Fórum-zöldfülű

Segítség a mostani eventes területen elvetem a növényt +víz+trágya és 4,12 percet mutat érésin időnek
    nem 3,58 kéne lenni,, mert így pont nem fog beleférni a dupla aratási időbe! több farmon megnéztem,
    köszönöm

2. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    biztos, hogy minden területre jutott víz és trágya is?
    Javaslok egy frissítést, vagy területváltást, s utána nézd meg újra, mit mutat az óra.
    Ha ellenőrzést szeretnél kérni, akkor hozz kérlek, Farm nevet és Farm ID-t is, ezek nélkül nem tudok benézni Hozzád.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  3. Dolphin

Szia,
    mivel a másik topikban megadtad az adatodat, így be tudok nézni Hozzád, az ellenőrzésig türelmedet kérem.
    Kérlek, a jövőben egy topikba írj csak, s itt adj meg minden adatot.
    Köszönjük, ha figyelsz erre.

Swartsch kedveli ezt.
  4. Ezeki89

Ezeki89 Fórum-zöldfülű

Ezeki89 ID: 47929569 , biztos hogy jutott, az eventet az elejétől csinálom, eddig emlékeim szerint mindig 3o58perc volt az érési idő

5. Dolphin

Szia,
    köszönöm a türelmedet.
    Ellenőrzésem alapján a Bölcs tölgyön még nem került kiváltásra a Trágyára ható rúna, ezért érik be az event növényed 4:12 alatt, s nem 3:58 alatt, vízzel és trágyával ellátva:
    upload_2025-3-26_14-6-39.png

A rúna kiváltásához van elegendő Csillagod, így ha úgy döntesz ki tudod váltani, s akkor a következő ültetésnél már Nálad is 3:58 lesz az érési idő:
    upload_2025-3-26_14-7-50.png

Sajnos rosszul emlékszel, mivel a rúnád, ami növeli a trágya hatékonyságát, nincs még kiváltva ezen a farmodon.
    Lehet, ha több farmon is gazdálkodsz, másutt már megvan a rúna, így ott beérhet 3:58 alatt.
    További jó játékot!

Swartsch kedveli ezt.
  6. Ezeki89

Ezeki89 Fórum-zöldfülű

ohh, köszönöm a gyors választ mindenképp megnézem , és kiváltom ,és legközelebb a helyes helyre írom a gondot , adatokkal.
    csak a csevegőben volt valaki által 1 táblázat , és arra alapoztam az 3: 58 érési időt, nem volt a rúna említve. köszi mégesgyszer.

7. Dolphin

Szia,
    igen, mert az a régi Játékosoknál, akik ezeket a segédleteket írják, már tizen éve kiváltásra került, s így nem említik meg külön (mert már nem is biztos, hogy gondolnak rá - náluk ez alap funkció már).
    Ez az egyik alap dolog, amit a Bölcs tölgyön elsők között szoktunk kiváltani, a jótékony hatása miatt.
    További jó játékot!

kigyo51 és Swartsch kedveli ezt.
  8. szabomiklosne1949

szabomiklosne1949 Utánpótlás-írogató

Sziasztok.Ma reggel a Tengeri boszorka eventen a sok munkával összekészített 7o darabos alakzatot csináltam meg zárt alakzat formában. Sajnos az érte "járó"és soron következő haladásiban lévő felhőt nem kaptam meg. Mit csináltam rosszul?
    Kérem a segítséget. Előre is hálás köszönettel. Farmnevem szabomiklosne1949 ID19238654

9. Dolphin

Szia,
    a Haladási sávhoz nem kell 70 db állatot összekötni. Ahhoz, hogy a felhőt és a rávaló dekorokat megszerezd összesen 70 db vonalat kell létrehoznod 70 db Búvárpalack segítségével.
    1 Búvárpalack malomtermékkel 1 vonalat tudsz létrehozni. A Haladási sávhoz (amennyiben csak a felhőt és a rávaló dekorokat szeretnéd megszerezni) mindegy, hogy nyitott vonalat vagy zárt vonalat (azaz alakzatot) hozol létre. Minden olyan vonal beleszámít a Haladási sávba, ahol legalább 3 Állatkát összekötsz és pontot kapsz érte.
    Természetesen, ha a Játékpontok is érdekelnek, akkor érdemesebb zárt alakzatokat létrehozni.

Benéztem Hozzád, s azt látom, hogy jelenleg 66 vonalnál tartasz, így még 4 vonalat kell létrehoznod, ahhoz, hogy a felhőt megszerezd. Ha utána még 10 vonalat / alakzatot létrehozol a maradék szűk egy hétben, akkor az utolsó 2 ajándékot is megkapod a Haladási sávból, ezek Szezonjutalompont és "Piccolo" láda.

upload_2025-3-27_7-13-44.png

Azt is látom, hogy sok Küldetéssel is megvagy már.

A maradék 6-hoz próbálok segítséget adni:

Vissza van még mindhárom küldetés, ahol bizonyos szorzót kell szereznünk.
    "Szerezz 10 darabkából álló szorzót egy alakzaton belül.": itt az a feladat, hogy létrehozz egy zárt alakzatot úgy, hogy a zárt vonalon belül 9 db állatka legyen bekerítve. A bekerített állatkák bármilyenek lehetnek. De fontos, hogy a feladat csak akkor lesz sikeres, ha a szorzó pont x10-es. A szorzót a bekerített állatkák jobb alsó sarkában látjuk.
    upload_2025-3-27_7-20-38.png
    Ha végzel a bekerítéssel, akkor ne engedd el rögtön a bal egérgombot, várd meg kiírja a szorzót, ha nem pont annyi, amennyit a feladat kér, akkor visszafelé lépegetve próbálj módosítani az alakzaton. Ha nagyon sok az eltérés, akkor a bal egérgombot nyomva tartva nyomd meg a jobb egérgombot is, s ekkor teljesen előlről tudod kezdeni a vonalat.

Ebben a bejegyzésemben találsz ezen küldetésekhez képet:
    Csevegő 1.

Én így csinálnám meg a mostani tábládon a fenti küldetést:
    A sárgával jelölt Rákocska helyére tennék egy Rózsaszín nagyszemű tonhalat, s ezt követően a kék vonallal jelölt módon összekötném a tonhalakat, így pont 9 db állatka lesz bekerítve:
    upload_2025-3-27_7-25-28.png

Aztán van még abból a küldetésből 2 feladat, hogy hozz létre 35 / 45 alakzatot. Ebben minden zárt alakzat beleszámít, jelenleg 26-nál tartasz, amint ezt a fentit megalkotod, már 27 lesz. A 45-höz még 18 db-ra lesz szükséged.
    upload_2025-3-27_7-28-19.png

És akkor van még az a küldetés, ahol a 45.000 pontot kell összeszedni.
    upload_2025-3-27_7-29-30.png
    Ezt úgy a legegyszerűbb megoldani, hogy addig cserélgeted a tábla szélén az állatokat, amíg a kereten tudsz létrehozni egy egy zárt alakzatot, ekkor x57 lesz a szorzód.
    A vonalban lehetnek Szivárványos kacsák is, nemcsak azonos állatkák, hisz a Kacsák segítik a játékunkat, azzal, hogy bónusz állatok.
    Itt találsz rá megoldásokat:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/tengeri-boszorka-event-csevegő.26125/page-28#post-1443323
    https://board-hu.farmerama.com/threads/tengeri-boszorka-event-csevegő.26125/page-33#post-1443610

Sok sikert a folytatáshoz!

Swartsch, kutyaszálló és Sylja kedveli ezt.
  10. szabomiklosne1949

szabomiklosne1949 Utánpótlás-írogató

Tisztelt "Dolphin,,leírhatatlan köszönet a segítségért a következő lépések javaslatához,és a bátorító ösztönzésért.Köszönöm!

Swartsch, kutyaszálló és Dolphin kedveli ezt.
  11. lompi01

lompi01 Kivételes tehetség

Az előbb csináltam egy szép nagy kört bezárva, és összesen 300 pontot kaptam!Előtte pár perccel lekevertem 7 db rózsaszín halat, eltűnt. Újra kevertem.
    Ugyanott áll a küldetések száma, gondolom a 300 pont miatt.
    köszi a segítséget.
    ID 12081232

12. Dolphin

Szia,
    ha 300 pontot kaptál, akkor az nyitott vonal volt, nem zárt vonal (alakzat). Ha nagy zárt köröd lett volna, akkor a bekerített állatkák után szorzót is kaptál volna, s azzal több pontot kellett volna szerezned.
    A zárt vonal (alakzat) létrehozásánál fontos, hogy a kezdő mező legyen az utolsó mező is, tehát azon a mezőn kell befejezni a vonalat.
    Egy küldetés akkor kapja meg a zöld pipát, amikor pontosan azt a feladatot teljesítjük, amit kért.
    Pontosan melyik küldetést szeretnéd megoldani?
    Ahhoz, hogy segíteni tudjak, kérlek add meg, mivel még több küldetésed nincs teljesítve.

Ellenőrzésem alapján a malomban 2025-03-27 18:35:48-kor 7 db Mantaráját indítottál, ezt követően 2025-03-27 18:40:18-kor Rózsaszín nagyszemű tonhalat készítettél. Jelenleg 1 db Rózsaszín nagyszemű tonhalad van, a többit már felraktad a táblára.

Ha esetleg még nem olvastad, akkor javaslom nézd meg a Csevegőben a segédleteimet, illetve több oldalt is érdemes nézegetni, mert sok küldetéshez találsz segítséget:
    - Csevegő 1.
    - Csevegő 2.

De ha megadod itt, hogy melyik küldetésben segítsünk, akkor igyekszem példát is hozni a tábládról.
    További sok sikert!

Swartsch kedveli ezt.
  13. lompi01

köszönöm a segítséget. Igazából egyáltalán nem értem az egész eventet :) így csak próbálok minél nagyobb területet bekeríteni, és ennyi...

14. Dolphin

Szia,
    ha elolvasod azokat a segédleteket, amiket az előző válaszomban javasoltam, lehet segítenek Neked is, ahogy már másoknak is.
    Van még egy hét, ne add fel.
    Az fontos, hogy alakzat esetén a kezdő mezőn fejezd be az összekötést.

Hozok két képet ide is:
    - ez egy zárt vonal, azaz alakzat: minél több állatka van bekerítve (itt 5 db), annál nagyobb lesz a szorzód, annál több pontot tudsz szerezni. Ez a példa 900 pontot ér.
    upload_2025-3-27_19-42-13.png

- ez egy majdnem zárt vonal - itt nem húztam el az egeret a kezdő mezőig, így ez nyitott vonalnak számít, azaz állatkánként 10 pontot kapok érte.
    A sárgával jelölt lépés maradt el, így ez csak egy vonal, nem alakzat (nem jelent meg a szorzó sem az állatkáknál), mivel 10 állatkából áll a vonal, így 10 x 10 - azaz 100 pont jár érte
    upload_2025-3-27_19-44-11.png

Az event növényből a malomban tudsz állatkákat készíteni, ezeket fel tudod tenni a táblára, amivel segítheted, hogy minél nagyobb alakzatod legyen. A Szivárványszínű kacsa mindhárom állatkával összeköthető, mert ez egy bónusz állat, ami segíti a játékunkat - én is beleraktam a vonalamba.

ITT találsz még egy segédletet tőlem, ezt is nézd meg még.

Sok sikert kívánok a sok pont gyűjtéshez!

Swartsch és Sylja kedveli ezt.
  15. -emmucika-

-emmucika- Junior szaki

Sziasztok. Szeretném ha tudnátok segíteni, Sajnos ezek a problémák nálam is megvannak ,hogy lefagy a játék csak a betöltő virág forog 10 percenként frissíteni kel az oldalt vagy egyszerűen kikapcsol ,és kezdhetek mindent elölről pedig már amit lehetet mindent megcsináltam de semmivel se jobb .köszönöm -emmucika-

16. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Részletesen nem írtad le, miket tettél meg a jobb játékért, ezért csak ismétlésként leírnám, miket tanácsos,

- Sütik és gyorsítótár gyakori törlése vagy CCleaner-es géptakarítás - Böngészőváltás, esetleg próbáld ki a klienst

- Ha klienst használsz, próbálkozz meg az újratelepítéssel:
    Töröld a játékot a Programok, a Letöltés és Lomtár mappákból, majd egy takarítás után telepítsd újra.

- Hétvége van, a megnövekedett internetes forgalom megterhelheti a hálózatokat, sokan játszanak az eventtel is vélhetően, ezért ha az előzőek nem vezetnek eredményre, a gép illetve a router újraindítását is javaslom.
    (Először a gépet kapcsold ki, utána a routert. Majd néhány perc pihenő után kapcsold vissza a routert, aztán a gépet.)
    - Az is segíthet ilyenkor, ha áttérsz vezetékes netre a Wifi helyett. Legalább a játék idejére.

- Csak a játék ablaka legyen nyitva, semmi más alkalmazás

(Egy nagyon egyszerű dolog, de valakinek ez is okozott már problémát: nézd át, hogy minden csatlakozó rendesen be van-e dugva.)

Ha semmi sem segít, még néhány javaslat Ableotory kollégától: https://board-hu.farmerama.com/threads/javaslatok-a-lassú-akadozó-játék-ellen.24566/#post-1373268

Azonban ha mindent megtettél, és a problémákat rendszeresen tapasztalod, lehet, hogy érdemes lenne szakembernek megmutatni a gépedet.
    Lehet, csupán háttérben futó felesleges programokat kell leállítani, amik terhelik a géped erőforrásait, lehet bővíteni kell azokat.

Remélem, tudtam segíteni.

aida2330, Dolphin és Sylja kedveli ezt.
  17. lompi01

köszönöm a segítséget

Utoljára szerkesztett: 29.3.25
  18. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Ha a fő haladási sávra gondolsz, ott a ''vonal'' 40 lejátszott minijátékot jelent.
    Vagyis itt alkothatsz egyszerű, nyitott vonalakat, zárt kört, ahogy tetszik. Csak kapj érte játékpontot.

19. Synodendron

Synodendron Junior szaki

Még mindig a pajtában vannak.
    A " jövő hét " már elmúlt.

20. Dolphin

Szia,
    ismét jeleztük a Központ részére észrevételedet.
    A visszajelzésükig türelmedet kérjük.

Synodendron és Swartsch kedveli ezt.