Visszajelzés Inutep átka 2. - event csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Dolphin, témanyitás ideje: 9.10.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: 18.10.24.
  1. 1

70 szavazat
    33.7%
  2. 2

7 szavazat
    3.4%
  3. 3

3 szavazat
    1.4%
  4. 4

5 szavazat
    2.4%
  5. 5

10 szavazat
    4.8%
  6. 6

6 szavazat
    2.9%
  7. 7

4 szavazat
    1.9%
  8. 8

10 szavazat
    4.8%
  9. 9

12 szavazat
    5.8%
  10. 10

81 szavazat
    38.9%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. farmerSS

farmerSS Fórumgróf

Sajnos hiába a Pannik, a horrorkertben se Pannik, se komfort nem használható, így marad a szupertrágya, mint gyorsító.
    Az eventes területet is ezért nem szeretem, mert nem játszhatok úgy, ahogy az nekem jó.:cry:

GA-BI-O-Farm, feki13, kigyo51 és 5 más kedveli ezt.
  2. PZoli64

PZoli64 Fórum bárója

Sziasztok!
    Nagyon köszönöm a számolásokat.

Irgum-burgum de nagy kár, hogy változtattak az előző ilyen játékon.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/inutep-átka.24061/

A Kriptaőr növény alapból 5:30, vízzel 4:24, vízzel és trágyával 3:58.
    A napi négy aratás a reális.

Az eventnövényt csak egy területen tudjuk termelni, a Teliholdas farmon.
    Ez 202 db 1x1-et jelent. Csak csatnival a szaporulat 606 db növény.

A felhőig 39 malomterméket kell gyártanunk.
    39 x 275 = 10.725 db Kriptaőr
    39 x 13 = 507 db Arany szkarabeusz
    10.725 / 606 = 17,70 --> 18 körre lesz szükség a felszaporításon felül.

A bal oldal végéig 59 malomterméket kell gyártanunk.
    59 x 275 = 16.225 db Kriptaőr
    59 x 13 = 767 db Arany szkarabeusz
    16.225 / 606 = 26,77 --> 27 körre lenne szükség a felszaporításon felül.
    Ehhez szinte éjjel-nappal a gép előtt kellene ülni.
    És ha nem használunk gyorsítót, akkor a jobboldalhoz szükséges növényeket nem marad időnk termelni.

A nagyobb problémának a felröpit látom.
    A Teliholdon nem lehet nullázni és nem lehet használni a Pannikat sem.
    Nagy kérdés a beállítás. Vajon milyen százalékban jön a felröpi???

A kezdést a Teliholdas farmon és a Gombaerdőn az eddig megszerezhető, fával teliültetett
    három Rémítő füvészkerttel és Terror-tojásnövénnyel várom.

A növényeket igyekszem minél gyorsabban letermelni.
    Veszek egy Átkozott kosár S-t a felszaporítás rövidítésére.
    A gyémánt rekeszbe beteszek egy 200%-os teljes bevételi bónuszt, indítok két Jacket, használok Kacsa Katát és pörgetek.
    A termelést gyorsítom szupertrágyával (Fehér ártatlanság, Karácsonyi süti és felhő)

Amíg a Teliholdas farmon termelem a Kriptaőrt, addig a gombaerdőben a
    felröpik miatt termelek "gyorsított" Terror-tojásnövényt.

A 60 játékot egyben szeretném lejátszani. Ezt meg tudom tenni egy óra alatt.
    Így a bónuszok idejéből még marad hátra 7 óra.

Én megcserélném a termelést. Sokkal "egészségesebb" lenne, ha a Főfarmon és a Szédült szántón
    termelnénk a Kriptaőrt és erről a két területről jönne a felröpi. A két teliholdas területen pedig
    termelnénk a Vízibogyót, a Völgyi rózsát és a Szúrós gombát.

A Vízibogyó alapból 4:00, vízzel 3:12, vízzel és trágyával 2:53
    A Völgyi rózsa alapból 6:00, vízzel 4:48, vízzel és trágyával 4:20
    A Szúrós gomba alapból 8:00, vízzel 6:24, vízzel és trágyával 5:46

A felhő "elfér" a többi közt. Akkor lenne egy kicsit hasznosabb, ha havonta legalább egy-egy hétig
    nyitva lenne a teliholdas terület, mert mi a biztosíték arra, hogy ez a két naponta aratható felhő
    éppen "beletrafál" a rövid teliholdas nyitvatartásba?

Inutep átka felhősor 2.

• Lezárási idő: 36:00 óra
    • Kategória: Tenyésztési bónusz sorok
    • Jutalom:
      • Nagyobb hozam az óljaidnál: Sötétlő szentjánosbogár Bónusz:+1 Hatóidő: 6 óra
      • Nagyobb hozam az óljaidnál: Macskatündér Bónusz:+1 Hatóidő: 6 óra
      • Farmszint x 8000 TP
    • Részben tematikus felhősor: Az eventben megszerezhető dekorok (Vicces trükk, Kereket oldó róka, Inutep átka), valamint egy darab tetszőleges 2x2 dekor helyezhetőek fel rá.
    Sok sikert, jó játékot!

Kukackukac, maszilva, vazulneni8 és 13 más kedveli ezt.
  3. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Így nem tudunk kellő módon gyorsítani... :wuerg: így korlátoznak bennünket;) De azért megoldjuk;)

Előzmény törlése miatt a válaszodat is töröltem/Luminary

karesz és gyuszti0000 kedveli ezt.
  4. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Sziasztok ismét!

A jobb oldalhoz ezeket számoltam:

- szúrós gomba: 2500 db
    - völgyi rózsa: 2894 db
    - vízibogyó: 2825 db

Ezek a teljes sorhoz kellenek - nem biztos hogy jó a számolásom a német fórumon pár száz növény eltérés van mindegyiknél, pedig újra is számoltam. Egy elírásnak tűnő számot láttam a képen, és azt jelentettem, várom az eredményt hogy akkor én számoltam-e el, vagy a német fórumon.

A felhőhöz nagyjából 1200-al kell kevesebb mindegyikből, így tervezzetek.

Kukackukac, maszilva, Lenczy és 6 más kedveli ezt.
  5. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

Az ismertetőben az alábbi változás történt:
    - a jobb oldali haladási sáv 52. sorában a Központi táblában javították az elgépelést, 144 Völgyi rózsa beadás szükségeltetik ezen a soron.
    Elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségért!

Sikerült pótolni a dekorok képeit, s a kosarakhoz tartozó képeket.
    A matricák képeire még várnunk kell, további türelmeteket köszönjük!

maszilva, Swartsch, Sali~*.* és 8 más kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia szomszika!

A végén kezdem: igen, igazad van ez a felhő nem igazán kompatibilis a teliholdas nyitva tartásával.. , de ezt még megoldjuk valahogy csak oda kell figyelni arra, hogy mikor akarjuk használni :) Egy pici tervezés és már használható is lehet. (nálam nincsenek kint állandóan az ólak, csak ha lezavarok gyorsítva pár kört velük)
    Az eventet fákkal várom, mert kiraktam a kriptáimat a teliholdas főre, már beértek, de nem arattam le őket ma, a gombaerdőt lehet, hogy a fák aratása után lecserélem , még megálmodom.
    Ezzel is egyetértek, én is így fogok tenni :)

Jó játékot kívánok mindenkinek :) és sok sikert bőséges felröpit :)

GA-BI-O-Farm, Swartsch, farmerSS és 5 más kedveli ezt.
  7. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Matek fentebb megvolt, köszönet érte! :)
    Terrortojás növénnyel várom az eventet, kíváncsi vagyok mennyi arany szkarabeusz röppenik fel belőle. :p
    Ez az event tipikusan több napos, még ha valaki bespájzol a kosarakból, akkor se. ;)
    Ezekre különösen figyeljünk oda (idézet az event kiírásból):

"Figyelem!
    Azonnal induló betakarítási bónuszt kapunk event növényekre:

• 10. mini-játék után: +1 eventnövény 8 órán keresztül (farmos és teliholdas területeken),
    • 20. mini-játék után: +1 eventnövény 8 órán keresztül (farmos és teliholdas területeken),
    • 30. mini-játék után: +2 eventnövény 8 órán keresztül (farmos és teliholdas területeken),
    • 38. mini-játék után: +3 eventnövény 8 órán keresztül (farmos és teliholdas területeken).

Azonnal induló betakarítási bónuszt kapunk a növényekre (összes növényre - beleértve az eventnövényt is), teliholdas területeken:
    • 55. mini-játék után: +2 hozam a termesztett növényekre (beleértve az eventnövényt is) kizárólag a teliholdas területeken 8 órán keresztül.

A 40. mini-játék után megkapjuk a felhőt a bal oldali feladatsorban, a rávaló dekorokat a jobb oldali sávban szerezhetjük meg, az 50. sorig kell eljutnunk, hogy a 3 dekort megkapjuk.
    Ez az egyik tervezett elérhető cél!
    (Ha a jobb oldalt végig visszük, a dekorokból kettőt is szerezhetünk)"

Sikeres játékot! :D:inlove:

Kukackukac, maszilva, Sali~*.* és 14 más kedveli ezt.
  8. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum hercege

Sziasztok

...és ne felejtsük el a szezonzsetonoknál lévő +1-es bónuszt se. Igaz, csak 1 óráig van, de "ingyen" :)

9. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Sajnos nem ingyen van, 9 szezonzsetonért tudod ki váltani...ehhez sok mindent kell tenni...event, megrendelők stb.

Kukackukac, marcsi152, DevilMókus és 5 más kedveli ezt.
  10. feki13

feki13 Fórumgróf

Hello szomszéd!

Pontosan ezen méláztam ma egész nap én is. Annyira összetett és variálós mellette, hogy most nincs kedvem ideszegezni magam a gép elé 1 hétre. Engem a felhő semennyire nem motivál, semmi extra. Viszont a piccolo igen, pont az említett virágfestés miatt. Egy darabom sincs még mindig. Jelenleg 20db piccolót "teleltetek" a pajtában. Gondoltam itt feltolom 25-re, de inkább hagyom.

Azon agyalok,ha a piacról bespájzolok az eventnövényekből, azzal mi mindent is tudnék kiváltani. Végre haladhatok a teliholdason a sok-sok gazdakörrel. Most aztán lesz időm hajtani rájuk.
    Hello farmerss!

Jajj anyám, ezt mindig elfelejtem! :( Legalább sikerült is döntésre jutnom, köszönöm de sok sikert mindenkinek! :)
    Úgy jöttem vissza, hogy megfogadtam, nem feszülök be 1-1 kihagyott event miatt, eddig csak a sok sztápos eventeket passzoltam, itt az első ami nem tenyésztős!

farmerSS és gyuszti0000 kedveli ezt.
  11. Daniel_Jackson71

Daniel_Jackson71 Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Lehet, hogy nagyon amatőr kérdés, de nem találtam rá választ: ha több felröppenőt szeretnék, akkor olyan növényt ültessek, aminek hosszabb az érésideje vagy amelyiknek több a TP-je? Melyik befolyásolja? Tehát a Pókpáfrány (TP) vagy a Terror-tojásnövény (érésidő) a jobb választás?
    Köszönöm a választ!
    Szép estét!

12. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Bízom benne hogy lesz ennél jobb eventünk még a hónapban - ezt én is kihagyom - inkább termelgetek teliholdas pajtába. Furcsa mert egyáltalán nem érzem most azt hogy ettől gigászi hátrányba kerülnék amiért ezt kihagyom. A német fórumon írták jól hogy ez az event csak az erőforrásnak a fecsérléséről szól, ami teljes mértékben igaz.

Ha nem lenne eventnövény csak felröppenő, akkor csinálnám, de ezzel az eventnövénnyel teljesen elszúrták az egész event lényegét, nem is értem mit gondoltak ott fent és ami eddig működött azt miért bolygatják? Főleg hogy a felhő is olyan amilyen. Összehasonlítva az előző Inutep átkával, ez itt most egy giga csalódás, egyáltalán nem fáj a szívem a kihagyása miatt.

A tenyésztős event viszont nagyon megéri a dekorok és az új állat miatt is - jó csere alap is lehet, na meg ki tudja mi kéri majd a jövőben - érdemes belevágni, én mindenképp letolom a holnapi nap mert nem hiszem hogy beesne egy egytápos hétvége, de meglátjuk ugyebár.

Szia!

Érési idő befolyásolja csak elvileg.

Érdemes ezen többször is átfutni, nagyon hasznos - még ha nem is vagy kezdő akkor is - Event segédlet.

13. Daniel_Jackson71

Daniel_Jackson71 Fórum-zöldfülű

Szia!

Nagyon szépen köszönöm! Megnézem a linkelt segédletet!

Utoljára szerkesztett: 9.10.24
    GA-BI-O-Farm, vihence és gyuszti0000 kedveli ezt.
  14. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum hercege

De ezt a sok mindent tesszük is folyamatosan :)

Swartsch és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  15. bekesinatali

bekesinatali Fórum-zöldfülű

Azért engedem el ezt a játékot mert nem lehet a magokat visszaültetni.Az örökös újraszaporítás sok kék cseppet igényel.

SnéDóri kedveli ezt.
  16. karesz

karesz Fórumlakó

Szerintem kellene egy elengedem, energia leszívó topikot nyitni, hogy ne az eventcsevegőben rontsa a hangulatot, akinek nem tetszik az éppen aktuális event :p

Sali~*.*, Luminary és DevilMókus kedveli ezt.
  17. Dolphin

Szia,
    elnézést, hogy csak most válaszolunk kérdésedre.
    Teszten így működik, ahogy írtad - ha X-szel bezárjuk a Mini - játék ablakát, majd visszalépünk, akkor malomtermék veszteség nélkül újra kezdődik az óra, viszont egy teljesen új pályát kapunk, nem azt kapjuk vissza, amivel előtte próbálkoztunk.
    Sok sikert a kirakósokhoz!

vihence, farmerSS, Swartsch és 8 más kedveli ezt.
  18. Dolphin

Szia,
    minden eventnek van panaszládája, amit pont ilyen célból hoztunk létre :)

vihence, Swartsch, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  19. DevilMókus

DevilMókus Mindentudó orákulum

Sziasztok.
    Pár ötlet:
    -Aki tudja tegye félre a felszálókat segítő felhőket mert itt ugye más nem nagyon van.o_O
    -A legjobb gyorsító a démoni bokréta itt, ahol nincs nemesítés stb ( érdemes lesz cserélgetni a rekeszeket aki szupertrágyázik is-űltetéskor démoni ,majd szupertrágya elött az egyik gyorsító/
    2)Az indulás után megtudjuk,o_Ode ha a 12 h növény nem ad a kiskockákra 1/1 röpit, akkor érdemes 1*2 vagy 2*2 területekben a Gombaerdőben való ültetéskor gondolkodni ,az energia maximalizás szempontjábol ha szupertrágyázunk./ legalábbis én nem szeretek 200 szupiért mondjuk 100 röpit kapni/:music::p

farmerSS, Swartsch, -Holdfeny-. és 2 más kedveli ezt.
  20. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia

Felszállót segítő felhők:music: tuti meg vannak... s nagy aratáskor aktíválom is őket... de kibogarászni őket lusta vagyok:wuerg:
    van felreppenőt 20százalékban segítő rekeszes bónuszunk... :music:csak a rekeszünk kevés:oops:

Megoldjuk;) csak hiba nélkül kezdődjön....

DevilMókus kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.