Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. eviii_mee

  eviii_mee Fórum ismerője

  No ezt a tippet megfogadom! :)
  Koszonom.
   
  DevilMókus kedveli ezt.
 2. ^^Ayumi^^

  ^^Ayumi^^ Fórum ismerője


  Na erről nem tudtam! Tehát ha ott vagyok mondjuk a Tölgynél és kiteszek valamit, akkor utána ctr és ennyi? Be kell léni hozzá a raktár fülbe?
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 3. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Ha egyszer elkezdtél kitenni valamit (igen, a raktárból), akkor utána már nem kell visszalépni, csak ctrl és az egérrel a megfelelő helyre irányítani a darabot (üres, szabad terület legyen).

  Kérdés-kérés fejlesztőkhöz (nem tudom, mondtam-e már):
  nagyon jó lenne, ha a raktárban és a műhelyben is a rendszer kiírná, hogy mi a műhely kaja-igénye (pl. 1 majom, 1 táp). Számomra ez sokkal fontosabb lenne, mint az, hogy melyik szinttől elérhető. Ugyanis, ami még nem érhető el a gazdának, azt nem is látom... Innentől ez indifferens.
  Köszi!
   
  dalmária, zergekutya, Ribiszke és 3 más kedveli ezt.
 4. .hangyóca.

  .hangyóca. Haladó

  Sziasztok!
  Kifejezetten örülnék, ha lenne rémséges manufaktúra is. Elég sok terményes ól van már, ki tudnánk használni.
   
  csillu000, nolina1965, Chate-farm és 5 más kedveli ezt.
 5. ^^Ayumi^^

  ^^Ayumi^^ Fórum ismerője

  Ami még eszembe jutott: jó lenne ha a gazdakörből azonnal elérhető lenne a piac is. Sokszor nem a városból nyitom meg a gazdakört vagy annyi mindent kell vennem, hogy kényelmesebb lenne, ha a gazdaköti feladatokhoz hozzá lenne kapcsolva ez is. Mint mondjuk a szezon "Irány a piac" gombja.
   
 6. klementinadrága

  klementinadrága Fórum-zöldfülű

  Sziasztok !
  A farmáruda -állandó része nem látható nálam ,ott nem lehet vásárolni ? Ki tudja ?
   
 7. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Az állandó fül mindenkinek üres, mivel limitáltak lettek az eddig állandó termékek is.
  Így gyakorlatilag ez a fül kiürült.

  A linkre kattintva olvashatod a hivatalos értesítőt:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/farmáruda-kínálata-változik-2020-június-24-től.19676/

  Kérlek, ha problémád van, vagy kérdést szeretnél feltenni, ne a Fórumon összevissza írj, hanem valamelyik Segítségkérő topikba, mondjuk ide: https://board-hu.farmerama.com/thre...láltál-topicot-Általános-témák-részleg.19446/

  Ez az ötletek helye, itt ritkább a moderátori jelenlét.
  A Segítségkérőket viszont szinte állandóan követi valaki.
   
  DevilMókus és parrahviki12 kedveli ezt.
 8. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia Farm_Tradity_ !
  A hozzászólásodat átvittem a Panaszkönyvbe, mert itt off.
   
  DevilMókus kedveli ezt.
 9. Farm_Tadity_

  Farm_Tadity_ Fórum hercege

  köszönöm. Nem tudtam hova irjam. Mert panasznak nem panasz, inkább kritika. De igen, talán a panaszkönyv mégis jobban megfelel és még egyszer köszönöm.
   
  DevilMókus kedveli ezt.
 10. -ElisaP-

  -ElisaP- Utánpótlás-írogató

  Nagyon unjuk már a Hógolyó oly jó kitehető figurát. Át kellene már váltani egy számunkra gazdaságosabbra!
  A bónuszos rekeszeket sem ártana már felülvizsgálni. a gyémántból legalább 2 kellene, az aranyból meg legalább 4 rekesz. hiába vannak a bónuszok, ha nem tudjuk használni őket. Sok a terület, vagy az egyikre hatót, vagy a másikra hatót tudjuk használni. Amikor 200 szint felett ekkora a követelmény a szintlépéshez, úgy gondolom nem lenne túlzás ezen is változtatni.A Mesterségek völgyében sem igen folyik nagy termelés. A szerencse kerékről is le lehetne venni az ehhez kapcsolódó termékeket. Röppen fel elég feleslegesen.
   
 11. Vilmos05

  Vilmos05 Fórumprofi

  Hosszú évek után megjelent a FA-at adó fa. Több szomszédom is megszerezte mind a kettőt. Nekem fájó szívvel abba kellett hagynom az eventet, mert bekövetkezett a "kék halál". Egy hét kiesés, mire minden rendbe jött, elúszott a fa. Javaslatom az, hogy egyszer gazdaköribe jó lenne betenni utolső nyereményként, amiért nagyon meg kellene dolgozni. Most is van olyan feladat, ami pl. 50 FA-at ad és aki nem a piacról oldja meg, hanem termeli a növényeket, bizony megizzad belé, amíg hozzájut. Legalább egy megszerzése lebegjen előttünk, újak és régiek elött. Már mammutfát is lehet GK-ből szerezni.
   
  [mendy], nolina1965, Chate-farm és 4 más kedveli ezt.
 12. parrahviki12

  parrahviki12 Fórum nagymestere

  Sziasztok!
  Ma (is) szétnéztem a pajtámban, és meglepő felfedezést tettem: tele a pajta titokfákkal és titokólakkal! Valaki a pajta hátuljába dugta el, ezért nem vettem észre... xD:p Ráadásul elé is pakolt, hogy még nehezebben lássam meg... -.-:(
  No, gondoltam, meglesem miket rejtenek ezek a titkos holmik, ezért mind a farmra, mind pedig a Bahára kipakoltam őket.
  S bár ezt eddig is tudtam, valamiért csak most szúrta ki a szememet, hogy köszönhetően a Bölcs Tölgyön kiváltott rúnáknak, a farmos titkos cuccok előbb érnek be, mint a Bahások. :eek:
  Szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy orvosolni lehetne ezt a "diszkriminatív bánásmódot a Bahával szemben", ezért szeretném javasolni, hogy a Maja Majmok szentélyében, akár nem jelentéktelen mennyiségű arany banánért is, de lehessen valami hasonló gyorsítót kiváltani az egzotikus területek titokholmijaira is! :)

  Ne kelljen már 5 hosszú órát várni, ha nem akarok azonnali (FA) megoldást választani...;)
   
 13. ^^Ayumi^^

  ^^Ayumi^^ Fórum ismerője

  Sziasztok! Több ötlet is felmerült bennem:

  Az első: Van olyan felhő, amiről egy (!) tárgy hiányzik és nem lehet beszerezni, mert hónapokkal/évekkel ezelőtt egy party kerekkerék főnyereménye volt. Nem bánom, hogy nem lehet mindent küldeni, mert azt jogosnak gondolom, de a felhős dekorok küldhetőségének nagyon örülnék.


  A másik: Az elhasználódó "kitehetőknek", bónuszoknak, ládáknak lehetne a pajtában egy külön füle. Így nem keveredik a mesterséges völgyében előállítható termékekkel. (Vagy akár fordítva is meg lehetne oldani a dolgot :))

  A harmadik: A Bahamarama szigetet nagyjából tárgytalannak látom folytatni. A 353. szinten vagyok, több mint száz aranybanán boldog tulajdonosaként, de a játék nem igazán inspirál arra, hogy sokat foglalkozzak a szigetekkel, ha nincs hova tovább fejlődni. Tudom, hogy vannak még felfelé szintek, de nem tudom mire használni a megszerzett banánokat. Ebben esetleg lehetne valami változás. :)
   
  Chate-farm és rittgasseragnes kedveli ezt.
 14. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Mióta folyton változik az eventek helyszíne, nagyon macerás a tárolókat hol itt, hol ott telepakolni. Támadt egy egyszerű ötletem, kétféle megvalósíthatósággal. Előre mondom, nem értek a dolog technikai megvalósításához. :D

  Tehát:
  1. A raktárházakat a benne lévőkkel együtt lehessen átvinni a másik területre;
  2. Le lehessen fotózni, hogy a másik területen egy kattintással vissza lehessen pakolni azt, ami benne volt az előző területen.

  Lehet hogy nem csak nekem könnyítené meg az életemet. Prémiumos gazdaként is gond az átrakás, inkább kihagyok egy eventet. ;)

  Köszi, hogy elolvassátok és megfontoljátok. ;)
   
  eviii_mee, Fatther, barackmoly és 3 más kedveli ezt.
 15. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  mimi! A 2. kérésed jelenleg félig oldható meg: fotózni lehet, ha prém vagy, de - tudtommal - cssk ugyanarra a területre tudod visszarakni. Ezt talán az egyszerűség kedvéért csinálták így, hisz a területek nem egyenlő méretűek. Ami mindenképp jó lenne, ha legalább az azonos méretek közt lehetne átjárás.
  Más:
  jó lenne, ha lehetne kütyünévre keresni, nem csak a felhőn, hanem bárhol a területeken, mert sokan vannak, sűrűn és a bánat se jegyzi meg a nevüket-külalakjukat 10 évre visszamenőleg.
  Más:
  mélyen egyetértek a bónuszrekeszek bővítendőségével. Ötlet: 150-200-250. szint fölött lehessen sok-sok csillagért - gazdaköriért - bármimásért kiváltani, úgy, hogy 1-1-2 Gy-A-E rekesszel bővüljön a jelenlegi.
  Jó lenne, ha innen is tudnék egyszerre több db kaját aktiválni. Most egyet lehet, ha nem akarom elfelejteni, mehetek külön a kamrába (nehézkes), az iparba (messze van), vagy az oldalsó raktár-elérhetőségbe (még ez a legkönnyebb, de ott is újra keresni kell).
  Más: Jó lenne végre, ha a teliholdról is be tudnánk menni ebbe a raktárba, pl. pont ezekért a kajákért... Mert ha akarok valamit (ld. fentebb), mászhatok vissza az alapszántóra, a kedves fejlesztők ötlete miatt. Amit nem lehet kirakni, azt nem kell látni (bár néha az is jó lenne, ha megjeleníthető lenne minden), viszont az elhasználódóakra itt is szükség van. Legadekvátabb példa a horrorra ható bónusz, ami nem foglal rekeszt...
  Más:
  jó lenne, ha a rekeszek fölötti bónuszok megjelenítése tematikussá válna. Mire egy felhőaratás után végiglapozom, h. mit kaptam, lemegy a nap. Természetesen nem azonnal akarok lapozni, hanem pl. fél órával később, v. pörgetés közben/után, h. megnézzem, mi érkezett - szóval mindenképp és folyamatosan hasznos lenne. Tematika: időre, Tp-re, db-ra, egyebekre hatás. NEM kell együtt kezelni az egy felhőről származó bónuszokat.
  Más:
  bár azt hiszem, lerágott csont, de a pajta éléskamráján iparonként el kéne végre különíteni a kajákat. Átláthatóság!!! Ja, és jó lenne egy "menj a végére" nyíl.
  Más:
  Jó lenne, ha a barátokat (aki nem szomszéd) névsorba lehetne rendezni. Nincs kedvem törölgetni köztük (nehézkes is), és 400-as listában valakit megtalálni kész horror...
  Jó lenne esetleg "kedvenceket" kijelölni közülük - pl. azért, hogy akivel cserenapon sok terméket üzleteltem, ne kelljen folyton, naponta keresgélni, h. hol is van. Ezeket tegye rögtön a szomszédok után, és lehessen visszaléptetni (tehát nem törölni, csak a kedvencekből kivenni).
  - vagy/is keresőfunkciót ide tenni.
  Más:
  Jó lenne a nyitó/várakoztató képernyőn némi szövegfrissítés: 200 fölött nem igazán informatív, h. a 60-70-es szinteken mit lehet elérni...
   
  ^^Ayumi^^, Andzsi1971, Szama és 3 más kedveli ezt.
 16. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Igen, tudom amit a prémiummal tud, de jó lenne, ha - pont az eventek változó helyszíne miatt - egyben lehetne átvinni.
  A többi ötleteddel is egyetértek. :)
   
  nolina1965 és Kuzdern kedveli ezt.
 17. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Köszönöm!
  Mindenképp a lehetőség csak részleges lehetne, a területek különböző méretei miatt. Mondjuk, azt még meg lehetne oldani, h. a kisebbről a nagyobbra vigyük át és a különbözet üresen marad... Fordítva nem lehet, mert ki fönti el, h. mi maradjon le?
  Más:
  A teliholdon miért nem aratódnak a fák automatikusan, mint a többi területen? Ha már prémium tagság, akkor nagyon megérdemelnénk ide is. Sok fatermés kell, amióta az állatok ezeket kajálják és kevés napig van nyitva a kert. Az még OK, h. aránytalanul nagy előny lenne, ha a zárt napokon is ketyegne a számláló (bár 7 napnál tovább már nem ketyeg...), de legalább, amíg nyitva van addig nagyon jó lenne.
   
  barackmoly és parrahviki12 kedveli ezt.
 18. timi-1980

  timi-1980 Fórum veteránja

  Sziasztok! A trágya aratható mennisége lehetne neha 2 db
  Köszönöm
   
 19. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia timi-1980!
  A normál trágyát ólak aratásából kapjuk.
  A játék kezdete óta számtalan olyan ólat kaptunk már amelyeknél aratáskor 1-nél több trágya kerülhet a pajtánkba.
  Ez a felröppenő trágyajelben is látható.
  Ajánlom szíves figyelmedbe az Enciklopédia Állatok, ólak a játékban részét, ahol minden egyes állat óljánál a táblázatban, a Tulajdonságok rovatban ez az adat is szerepel.
  https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/
   
  -ágianyu33- és parrahviki12 kedveli ezt.
 20. parrahviki12

  parrahviki12 Fórum nagymestere

  Sziasztok!

  Szétnéztem ma a pajtámban, hogy felmérjem az állatállományomat és a tenyészállataimat, hogy üres időmben milyen ólakkal tegyem tele a vadaskertjeimet, a manufaktúráimat és a parlagon maradt földjeimet. Ekkor jutott eszembe, hogy a farmon és a bahán is egyre több, ráadásul viszonylag újonnan vagy középidősen játékba kerülő állatot tenyészthetünk már, ami tényleg jó dolog! :)
  De vajon miért nem tenyészthető egy olyan régi, az egyik legrégebbi titokólakból kapható, ráadásul szerethető állat, mint a rénszarvas! :sleepy::sleepy::sleepy:

  Kissé szomorúan konstatálom, hogy megint nem Ő a kiválasztott a következő tenyésztéskor.... :(
  Tudom, tudom, hogy az ünnepek közeledtével talán kétszer is volt már rénszarvastenyésztés, de olyankor
  1. az event végeztével megszűnik a szaporítási lehetőség,
  2. sajnos a legmagasabb szintű rénszarvasistálló még mindig csak a narancssárga.
  Pedig milyen szép grafikákat lehetne készíteni a piros vagy a rózsa ólaknak! :)
  Annyira ritkán kerül szóba szegény, azt hiszem, ideje egy kicsit korteskedni a rénszarvasok mellett! :inlove::inlove::inlove:
   
  aida2330, PalMa, barackmoly és 5 más kedveli ezt.