Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. VéresDénes

  VéresDénes Utánpótlás-írogató

  Nekem lenne egy ötletem.Mi lenne ha egy évben egyszer karácsonykor lenne csere-bere és ajándékozás , ahol mindent lehet cserélni és ajándékozni.Gondolok itt a mamutfákra, vagy a csúzdákra,kunyhókra stb. Jó lenne szerintem sokaknak lenne egy szép karácsonyuk.
   
  enci2009, Laxiaa, rencsike982 és 9 más kedveli ezt.
 2. timi-1980

  timi-1980 Fórumgróf

  Sziasztok! Növényekkel állatokkal lehet 0 percezni
  esetleg fával lehetne e ?
  Köszi
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 3. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Sziasztok! Növényekkel állatokkal lehet 0 percezni
  esetleg fával lehetne e ?
  Köszi

  Pont ma olvastam, azt hiszem, a csevegőben, hogy a 2 farönk hangárral + a felhősorokkal + még valami cuccal már néhány órára levihetőek a 20 órások. Még 1-2 kaja v. kütyü, és meglesz...
  Csak győzd zoknival!

  Más:
  Tudom, hülye vagyok, de a növényeket miért nem lehet/lehetne pavilonokba rakni? Meg a mamutfákat, meg az óriás ólakat? BP-nek nem mindegy, h. a gazda mire ad ki pénzt?

  Még más: ugyan nincs játékban, de mégis valahogyan igen:
  régi kedves - volt farmos - barátomnak meséltem a változásokról, és bedobta, hogy miért nincs "takarmánybárány", meg "takarmánynyúl", amit a ragadozókkal meg lehetne etetni, és gyorsabban megérne, mint a "rendes". Mondjuk, kevesebb TP-t adna, kevesebb kaja kellene neki, akár 1x2-n teremhetne, és önmagában nem volna piacképes, csak lekevert kajaként.

  Update:
  A szomszédok által küldhető ajándékok nagy része igen elavult.
  A 100., 150., 200. szint fölött lehetne - mondjuk - a "kis gyógynövénykert", a "Totyogó tyúk" v. a "virágos taliga" helyett rendre 1, 2, 3 Farmpengőt küldeni.
  Az eventek környékén úgyis felröpi jön-megy, FP-t venni - közvetlenül - nem lehet, a keréken 10-20-40-eket lehet nyerni, szóval nem lenne túl nagy érvágás BP-nek. Viszont jelenleg a barkácson kívül a magas szintűeknek nem nagyon van más értelmes küldhető dolog. A szezonális kütyüket nem érdemes kirakni - legalábbis nekem, pláne, ha CSP-t adnak -, a köztes termékekből 100e-es tételek porosodnak az iparterületen, ennek számomra több értelme lenne.
   
  Utoljára szerkesztett: 8.10.20
 4. Lizikertje

  Lizikertje Kivételes tehetség

  Sziasztok ! Akárhányszor belépek az éléskamrába, a termékek mindig más sorrendben vannak,ha átmegyek másik területre ott szintén megváltozik a sorrendjük. Nem tudom mi befolyásolja ,de ez a keresgélés nagyon bosszantó,a spájzunkban is rend van, miért nem lehet a termékeket állandó sorrendbe rakni ? Ha a baloldali fülön választom ki a terméket csak 1-et lehet, de sok esetben több terméket is beteszünk pl: csatni, tehát az nem praktikus.
  Jó lenne ha megoldanátok, hogy azonos termékek mindig egyazon helyen legyenek ,szerintem ez nem bonyolult.
   
 5. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia Lizikertje!
  Amióta létezik, én mindig a bónuszrekeszeknél pakolom be a bónuszokat, és nem az éléskamránál, mivel ott egy sorban hozza az összeset. A bónuszrekesznél pedig csak azokat adja ki a rendszer, amelyek ahhoz a rekesz típushoz tartoznak, és azok közül lényegesen egyszerűbb válogatni.
  Az éléskamrából való "fogyasztásra" csak a Pinkie Pie esetében van szükség, mivel azt nem kínálja kiválasztásra a bónuszrekesz, mert az mindenre hat, ami a fogyasztás idején a rekeszben volt, azt meg az ikonja alapján már könnyű kikeresni.
  Javaslom próbáld ki ezt a módszert, mert sokkal egyszerűbb és praktikusabb.
   
 6. timi-1980

  timi-1980 Fórumgróf

  Sziasztok! Esetetleg lehetne olyan tp t ado targy ami party porgetést ad :)
  Vagy mar van ilyen? Esetleg cserélhető?
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 7. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia timi-1980!
  Vannak már ilyen dekorációs elemek a játékban, de ezek mind valamilyen banki vásárlásos akció keretén belül voltak megszerezhetők, és mint ilyenek sosem voltak cserélhetők.
  Ilyen pl. a Kukacoskodás(+), amely 20 alkalommal aratható plusz szolgáltatással, azaz TP/TTP-t ad + Party pörit. Utána csak TP/TTP-t ad. Vannak olyan ládát adó dekorok is, amelyek tartalmazzák, vagy tartalmazhatják a Party Pörgetés nyereményeket is.
  Ajánlom figyelmedbe az Enciklopédiát, meg hozom még a vonatkozó dekorációk hivatkozását is.
  https://board-hu.farmerama.com/posts/21618/
  https://board-hu.farmerama.com/threads/meghatározott-számban-aratható-speciális-dekorok.16371/
   
  PalMa, -ágianyu33-, nolina1965 és 2 más kedveli ezt.
 8. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Szia,
  a rekeszekkel az a baj, h. oda tényleg csak 1 db-ot lehet egyszerre betenni. Ha már itt tartunk, azt is meg kéne oldani, hogy ott is lehessen többet, egyszerre, ugyanabból a termékből. Pl. a horror-cuccoknál, a valentin-cserépnél én rendszeresen használnám. Csinálom a módszered, de nem szeretem, mert nem praktikus. Meg az sem, hogy 1 tétel miatt át kell menni egy másik játékterületre. OK, meg lehet oldani az oldalsó gombokból is, de az csak akkor jó, ha tudom, mit szeretnéké. Ha keresgélek, pl. hogy melyik kaja ad +3 gabonát, akkor már nem ér semmit.
  A kamrapolccal nekem is vannak bajaim, hasonlóak Lizikertjééhez. Nem csak a rekesz telepakolásánál kellenek a termékek, hanem pl. ha szomszédnak kaját akarok küldeni. Ez is rendszeresen előfordul a praxisomban. Pl. van fölös számú Maja maszkom, többeknek pedig nincs. Namost, mire elővakarom a sor végéről, lemegy a nap. Az egy dolog, h. ott nincs meg a duplanyilas "legvégére" funkció, de mivel nem mindig egy helyen vannak a kaják, jojózhat a szemem, hogy ne lapozzam túl. Nem ülhetek mindig gép előtt, h. ezek az apró, de összességében komolyan időrabló dolgok is naponta beleférjenek az életembe.
  Már kértük többen, többször, legalább a Unityben valósítsátok meg:
  - a könnyebb lapozhatóságot
  - a csoportonként külön polcra helyezést (5 polc kéne)
  - az állandó helyeket
  - a névre keresési lehetőséget (mint bárhol máshol, pl. piacon)
  - és ami nekem nagyon rossz, hogy a db-szám pont azt a részt takarja, ami számomra beazonosíthatóbbá tenné a cuccokat. Főleg a lekvároknál számítana, ahol a sok üvegnek majdnem egyforma a teteje, az aljukon viszont szépen látható a tartalmuk. Ha a számok az ábrák fölött, vagy a polc alatt lennének, sokkal jobb lenne.
  Köszönöm, ha meghallgatásra találunk.
   
 9. Sagittarius69

  Sagittarius69 Rutinos

  Sziasztok!

  Most vettem egy arany ludat 3 millióért.
  A max. ára nálam csak 5,6 millió lenne, pedig a lúd nem mostanában lett tenyészthető.
  Sok gazda számára a gazdakör is fontos, még pénzük is lenne, mégis sok aranyállat nem jelenik meg a piacon, mert az áruk alacsony.
  Ma vettem szuperhős bőregeret és Robin Hood hollóját is 37 és 38 millióért és ez a max. ár volt!
  Jó lenne, ha a Levesmester gazdaköri feladatsor mintájára újabb feladatok jönnének újabb állatokkal és akkor azok is gyakrabban lennének fellelhetők a piacon és akkor elérnék azon árukat is, mely ár már az eladók számára is megfelel.
   
  zsani_apja kedveli ezt.
 10. franyo121

  franyo121 Fórum félistene

  Szervusztok!
  Szeretném javasolni, hogy a naponta küldhető ajándékok számát emeljék meg. Jelenleg prémium gazda vagyok. Az Enciklopédia szerint a Bölcs Tölgyön kiváltott több ajándékozási lehetőséggel napi 15 ajándékot küldhetek. Ezzel szemben a szomszédaim száma velem együtt 32 lehet. Jelenleg 24 van, de a 15-t nem tudom 23 felé elosztani. Köszönöm ha megfontolás tárgyává teszik!
   
  ronka, Ribiszke, mimi és 2 más kedveli ezt.
 11. Evajunior

  Evajunior Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!

  Nagyon jó lenne abban is fejlesztés, hogy A-B sorrendben meg lehessen találni nem csak az eszköztáron belül hanem pl Baharahama Kincses szigeten belül, a Dekorációs tárgyakat. És a Paszuly patrónus felhősornál is. Mert nem mindig tudja a játékos, hogy hová rakta le az elöző dekorációját és a sok Dekorációs tárgyakat nem könnyű a kincses szigeten sem megtalálni.
   
  -rex18-, franyo121 és rittgasseragnes kedveli ezt.
 12. Laxiaa

  Laxiaa Aktív író

  Nagyon jó lenne ha tennének a Bölcs tölgyre is egy pajtát. Nagyon idegesítő, hogy mindig vissza kell menni a főfarmra ahhoz, hogy megtudjam az adott terményből, állatból stb. mennyim van?
   
  axima kedveli ezt.
 13. farmerogirl

  farmerogirl Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Egy másik alternatív lehetőség a termékek elfogyasztására a menü/váza ikon/elhasználódó fül alól kiválasztani az adott terméket. Több előnye is van: egyrészt név szerint lehet keresni, másrészt egyszerre több db-ot ki lehet választani, majd a végén ugyaninnen a pinkie-t is fel lehet használni. További előnye, hogy minden területről elérhető (a teliholdas és a gombaerdő kivételével).
   
 14. Farm_Tadity_

  Farm_Tadity_ Fórum bárója

  Én azt javasolnám, mivel a játékban elég szükében vagyunk a helynek a kitehetőkkel kapcsolatban. Ez az az elem amit majdnem minden egyes eventnél, gazdaköriknél rackónál, vagy bárhol majdnem mindig kapunk legalább egy darabot. Nagyon jó dolog hogy van 3 most már a baha bővitéssel 4 olyan terület és a felhő ahova ki lehet tenni őket, de mivel folyamatosan szaporodik igy a raktár mindig tele van. Javaslatom: főleg a kerek kerék ajándékoknál, hogy a már meglévő ládákat adó ajándékokat lehetne fejleszteni úgy, hogy fejlesztést kapnánk hozzá. Pl. a kunyhóknál. Amikor egy széria lefutott, mondjuk a tavaszi gomba kunyhó, akkor a következő széria egy régebben kapott kitehető fejlesztéssel folytatódna. Pl. volt a Vegacsúszda, akkor azt lehetne kapni de Vegacsúszda I. néven ami esetleg 2 ládát ad vagy maradna az 1 láda de több tp-t adna. Igy a már meglévő kitehetőre rá lehetne tenni. Nem foglalna új helyet és mégis hasznos kitehetőt kapnánk. Bár az uj belépők számára ez nem lenne jó mert nekik nincs alap hozzá, de ezt is meg lehetne oldani azzal, hogy az alap kitehetőket akció keretében olcsón mondjuk 1 FA-ért lehetne megvenni. Másrészt esetleg cserenapokon az alapokat engednék cserélni. Igy akinek csak fejlesztés van hozzájuthatna az alaphoz. Ha olcsón 1 FA-ért lehetne venni az alapot sokkal többen vennének, mintha mondjuk 50-60 FA-at elkérnének egy darabért, mert ezek hasznos dolgok. Ha drágán adják akkor sokan nem vesznek mert drága inkább sztrágyát vagy sztápot vesznek. De ha 1 FA lenne sokkal többen vennének. Igy a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna.
   
  Ribiszke, -rex18-, enci2009 és még 1 ember kedveli ezt.
 15. Theeme

  Theeme Törekvő

  Ötletek:Jó lenne ha bónuszokat (TP) is lehetne ajándékozni.Jó lenne olyan gazdaköri feladat amelybe termékeket lehetne CSAK beadni-(sok van már a raktárban)-esetleg a beadásokkal egy új recept is kiválható lenne.
  -Betakarításnövelőt jó lenne cspért vagy akár Fa ért is vásárolni.
  -A teliholdas termékek jó lenne már ha piacképesek lennének.
  -A felhősoron tátongó üres helyeket jó lenne egy joker tárggyal megváltani -aki szeretné(ha nem tudjuk,vagy nincs Fa-nk rá.)-ugyanis a csere napon sem tudtunk eddig sem mindent beszerezni a felhőre pláne ha nem cserélhető.
  -A teliholdas farmon jó lenne ha minden állat naracs -kivitelben is elérhető lenne.(Régi és új állatok ,kivétel persze ami már megvan)
  -Jó lenne ha bizonyos feladatokat amiket nem szeretnénk teljesíteni törölhetnénk ,végleg(itt a tenyésztési :Vizipóló,Struccpolitika,Kis kacsa fürdik.Majomparádé stb)
  -A szenzonpontok viszont jó lenne ha már kiváltottuk valamelyiket ,nem azonnal aktivizálódnának.jó lenne ha mi játékosok dönthetnénk el mikor is akarjuk használni!
  Köszönöm-remélem valamelyik ötlet meghallgatásra talál.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.11.20
  Ribiszke, mimi és rittgasseragnes kedveli ezt.
 16. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Az Átfogó event kapcsán:
  - jó lenne, ha ilyenkor, ha valakinek csak 1-2 kő / felröpi / bárakármi hiányzik, hogy ki tudja váltani az utolsó dekort/kütyüt/felhőt/stb-t, szerezhesse meg, kevés számú FA-ért, vagy egyébért.
  - Theeme előtt jött az 5let, azért is írom le, hogy az "egyéb" lehetne pl. valamilyen termék (pl. cukkinis almatorta), vagy X PÉ-ű termék. NEM csak a köztesek, amiket most megtaláltam a pajtában - bár némelyiknek egész komoly a PÉ-e), hanem bármilyet.
  - jó lenne, ha legalább a TOP-ba a fúrógépeket is be lehetne adni (meg az összes többi szerszámkérőbe), annyira már nem ritkaság. Nekem speciel több van, mint fakalapács, amit lehet.
  - ha a köztes termékeknek van PÉ-e, a késztermékeknek miért nincs?
  - Egyébként is jó lenne ilyen bedobálósakhoz is felhasználni azokat, tényleg csak porosodnak, a kevés számú rekesz miatt alig használok valamit is. Pl. 2-300.000!! db cukrom, sóm stb-m van. Legalább lehetne a cukorból pálinkát főzni ;)

  MÁS:

  Lehetséges lenne végre a tenyésztett egerek közt lévő, POCOK nevűeket EGÉRre átkeresztelni? Mivel megjelent a főállású pocok is a tenyésztettek közt, nem kicsit megtévesztő.
  KöszönöM!
   
  Utoljára szerkesztett: 4.11.20
  -ágianyu33-, Ribiszke, mimi és 2 más kedveli ezt.
 17. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok kedvesek!
  Két dolog motoszkál a fejemben, amióta nem jól működik a kezem. (Biocsánat, ha melléütök)
  Mindkettő az ajándékozáshoz tartozik:
  Folyamatosan a görgetőt nyúzom az egéren, persze hiába, ha barkácscuccot akarok ajándékozni. Épp a kezem baja miatt elég nehezen találja meg azt a csöpp levélkét, amivel le kell görgetni a barkácshoz. És a két ötlet, hogy anyókák is jól játszanak:
  1. a görgető lehetőségét beállítani;
  2. a barkácscuccot az első helyre állítani.

  Nolina posztjában olvasom az éléskamrában hiányolt duplanyilas lehetőséget: elejére, végére. Nagyon sokat segítene.

  Köszönöm, hogy elolvassátok és talán még meg is lehet valósítani.
  Szép napot!+
   
  Utoljára szerkesztett: 5.11.20
  nolina1965, Ecóka1, Judy_Csiki és 5 más kedveli ezt.
 18. Ecóka1

  Ecóka1 Fórumlakó

  Állattenyésztésnél javaslom, amennyiben véletlenül kevesebb bájitalt használtam, legyen lehetőség utólag egyszerre több tenyészetnek adni, ne egyesével kelljen végig menni pl. a 66 tenyészeten. Kissé macerás. A mostani tenyészetnél sajnos 3 bájital helyett 1-vel indult el tenyészet, így egyesével kellett a 66 tenyészetnek adogatni az 1-1 bájitalt.
  Javaslom továbbá, hogy a Varázsfa kizárólag kézi aratású legyen, mert ha beérett a fa és az event még nem kezdődött el, a fa által adott felröppenő miatt kézzel kell aratni a dekorációs tárgyakat. Vagy bukjuk a jó pár felröppenőt.
  Köszönöm.
   
  mimi, nolina1965 és rittgasseragnes kedveli ezt.
 19. Theeme

  Theeme Törekvő

  Szép,szép a világítótorony terület,de megint a "kacatok" kaptak helyet,jó lenne ha pénzért CSP vagy akár FA-ért de aki szeretné földterületnek vagy a fáinak válthatná ki-ugyanis annyi új ól és fa jön folyamatosan a játékba,hogy nem lehet hol termelni(persze le lehet szedni az ólakat stb-ezt én is tudom),de ez a ki-be pakolás unalmas és fárasztó is.
  A sok "kacatnak"meg lehetne felhősorokat kiváltani,és lenne hely nekik így nem kellene a Világítótorony területét beáldozni erre.
   
  nolina1965 és rittgasseragnes kedveli ezt.
 20. Rebcsok

  Rebcsok Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  Nem lehetne, hogy legalább a szomszédoknak tudjunk körlevelet küldeni? (Majd aki spammel az le lesz tiltva.) 8)

  A Kerekkerék forgatáson jó lenne ha egyszerre többet lehetne pörgetni.;)
   
  -rex18-, mimi, rittgasseragnes és 2 más kedveli ezt.