Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia Évamama51!
  Van megoldás erre a dologra.
  Több helyen többször leírtuk a kollégáimmal együtt (is), hogy a ládák nyitásakor az "elhasználódó" fülön a szűrőbe be kell írni azt a szótöredéket, hogy lád és akkor lehet továbbra is sorban nyitogatni.
  Próbáld ki, biztos neked is menni fog!
  Boldog Karácsonyt!
   
  gemini1973, -vadocka70-, Fatther és 3 más kedveli ezt.
 2. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Megvan a megoldás az éppen élő bónuszok áttekinthetőségére - már csak meg kell valósítani :) A bal oldalon, a rekeszek fölött megjelenő kaotikus sorra gondolok:
  a jelenlegi lineáris piktogramokat váltsa fel egy lenyíló menü, akár olyan, mint a paszulysornál, de jobban örülnék a bárhol máshol szövegesen megjelenő tematikának. Pl. Tp-re hatók, KÜLÖN TTP-re hatók, egyes növényekre hatók, egyes állatokra hatók (mert rengeteg ilyen van, amire viszonylag ritkán van szükség!), általános állatokra/növényekre hatók, kipörgetett bónuszok - ne kelljen bogarászni, h. a termésbónusz épp mit takar és meddig él, Modiknak is könnyebb lenne az élete, nem "nyúznánk" őket, h. hol a bónuszom - kütyükre hatók - ami másra nem hat -, teliholdra hatók, felröpire hatók. Talán sikerült összeszedni a főbb csoportokat. Tudom, tudom, most a Unity "hasfájásait" kell először meggyógyítani, de jó lenne, ha ez nem tűnne el a süllyesztőben, mert nagyon átláthatóvá kéne tenni. Több, mint 500 felhősor van, és minden második ad valamit, némelyik 3-4-et is. Köszönöm!
  Más: igazán korlátlanná lehetne már tenni a zöld pörgetéseket is. Nyitottam 58 csemegés ládát, adott 132 db pörgit. Gutaütés. Nem a nyeremény, az elv miatt.
   
  Utoljára szerkesztett: 26.12.20
  valamicske, Rizstej, Chate-farm és 3 más kedveli ezt.
 3. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Miért? Melyik területen van kereső? A kergében, az eventesben? Ha valahová kitettél valamit mi keresi meg?
  Mindenhova jó lenne egy kereső. És egy rendes kereső. Amit eddig összeraktak más helyekre, nahát... Mondjuk a pajtában a kereső sem kér enni. ( Csak annyit, hogy ha valaki a pajtában a dekorokat szeretné rendezni, számtalan féle képpen lehet, de egyik sem jó. A TP meg egyéb dolgokat ne is említsük. Igazán nem olyan nehéz feladat egy programozónak rendezni valamit. Na, de TP szerint! Én már arra gondolok, hogy a TP meghaladja minden képességüket. Minimum doktori kellhet hozzá, annyira nem megy ez számukra. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a szöveg és szám össze-vissza van használva. Teljesen rendszertelen az egész.)
  Sok minden jó lenne ehhez a játékhoz. De abból nem lesz pénzük, hacsak keresőt nem a prémesek kiváltságaként viszik be.
  Ja, és jó lenne egy vérprofi fejlesztő csapat is, akik pöpec munkát tesznek az asztalra, és nem engednek senkit sem belepiszkálni.
   
  Utoljára szerkesztett: 29.12.20
  Fatther, Sauvage, apus54 és 3 más kedveli ezt.
 4. Ketrin82

  Ketrin82 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok ! A csillagok aranybanánok tényleg el vannak hanyagolva . ujj runa aratogép korlátlan mennyiségben kiváltható kúponok a 36 órásat még a játékba se lehet megszerezni vagy csak évente . igy mindenki olyan kupont vehetne amire szüksége van 1-48 óráig .föleg hogy ezzel az ujj rendszerrel nem is lehet máshogy játszani vagy egésznap a gép elööt vagyunk és mire mindent leszedünk arra kezdhetjük előröl. 20 csillag lehetne az 1 órás , 30 csillag a 3 órás és igy tovább . legalább a magasabb szintü játékosoknak visszajönne a kedve a játékhoz mégha akadozik is. a másik ötlet a kerekkerék legalább150 es szinttől adhatna értelmes ajándékokat az xl és sárga nyereményeknek náluk nincs létjogosultsága még a gőzösbe se tudják felhasználni mert ott se érnek semmit. vagy csináljanak egy ojan részt ahol át tudják váltani 5 xl egy xxl re változzon. a zselécukor és barátai pedig eladható legyen vagy 200 szint felett kikerüljön a pörgetésekből . Az eventekről régen nem volt ennyi eventnövény és a piac is száguldott az alap terményekkel . nem kellet annyiszor pakolászni ide oda hogy törlés alkalmával ez is az is eltünedezzen a pajtábol Minek így kevergetni csak ezen csak azon lehet ülterni lehessen ugy mint régen . baha, föfarm , telihold. Alap növényekkel. mindenki érdemei szerint . ha még nem tart ott hogy mindene meglegyen érje el . amikor én kezdtem nekem is nehéz volt a régebbi dolgokat beszerezni most idövel energiával sokkal gyorsabban el lehet oda jutni mikor csak pár területen csatni nélkül játszottunk.
   
  gemini1973, Fatther, papirocska és 2 más kedveli ezt.
 5. parrahviki12

  parrahviki12 Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  A mostani cserenap sajnos elég siralmas.... :sleepy:
  Főleg, hogy a múltban még volt varázsa (jó pár évvel ezelőtt több, mint ezer oldalnyi ajánlattal...), de ezek szerint egyre lanyhul az érdeklődés. Az, hogy miért, elgondolkodtató... :oops:
  Az én léghajómon nem egészen 4 órával a "fejront" előtt mindössze 158 oldal, a feleségemén pedig 176 oldalnyi ajánlat van kinn... Nincs rá jobb és érzékletesebb szavam: szánalmas. :oops::oops:
  Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy (ahogyan szó volt már a piacok összevonásáról, bár ez sem történt még meg...) nem volna-e érdemes a léghajókat összevonni, vagy legalább 5-10 léghajóból egyet csinálni, hogy érdekesebb, pörgősebb legyen a cserenap és visszakaphatná a régi báját, varázsát? :):D:inlove:
   
  nolina1965, Fatther, Sauvage és 6 más kedveli ezt.
 6. aida2330

  aida2330 Utánpótlás-írogató

  Boldog Új Évet mindenkinek! Visszaolvasva, sokak kérése lenne, hogy a kerekkerék nyereményeit frissíteni kellene. Évek óta ua. nyeremények vannak és bizonyos szint felett ezek már érdektelenek. Számomra az is elkeserítő, hogy szinte 2 havonta dobnak be valami új láda dekor főnyereményt , -amikor a nagy nehezen elérhető termésbónuszokat kivéve -, szinte, csak ezek a dekorok nyerhetők. Lényegesen lecsökken a nyerhető bónuszok száma a keréken. Sokszor 50 party pörgetés alatt sem sikerül egyetlen termésnövelő bónuszt kiforgatni. Ez egy rossz rendszer, rossz algoritmus. Nem gondolom, h nyereségnövelő lenne, hisz egy idő után az sem fog venni party pörgetés csomagot, aki a bónuszok miatt eddig megvette. A másik nyerhető elem, amiből lehetőség lenne növelni az event-és egyéb növények számát aratáskor az a bónuszláda. Nem könnyű megszerezni és sajnos szinte mindig csalódást okoz. Annyi minden van, ami TP/TTP növelő, hogy a bónuszládában igazán nincs rá szükség. Többszöri mélységes csalódás számomra a bónuszládák nyitása. Tudom, lehet azt mondani, hogy mindenki mást szeretne, van akinek a haladás a szempont. Ez így igaz. De, ha megnézzük az iszonyatos mennyiségű láda elérhető nyereményeit, a TP/TTP szinte mindegyikben benne van. Bónuszláda viszont csak egy van és az esetek 80%-ban TP növelő bónusz a nyeremény. Szeretném, ha ebből a ládából kikerülne a TP bónusz!
   
 7. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Az igény jogos. De nem hiszem, hogy 2-3 évnél hamarabb meg tudnák oldani.
  Jelenleg ott tartunk, hogy nincs egy normális rendező sem, nemhogy kereső. Ha TP, vagy TP hozam alapján, esetleg ár szerint keresel, olyan irdatlan mennyiségű tétel van már, hogy egyszerűen az összes programjukkal megbuktak. Ki lehet mondani, hogy nemcsak a unutyvel buktak most, hanem kb 5 éve nem tudnak egy TP, TP-hozam, vagy Ár szerinti rendezőt készíteni. Ami jóval kisebb feladat, mint az Unity, vagy a léghajók összevonása, esetleg a piacoké. Ugyanez a kategória a pajtában a Minden kategória. A legjobb gépeken lefagy a flash, a Win10 és sok egyéb más is, ha valaki véletlenül rákattint.
  Ez egy egy igen kemény feladat lenne nekik, és addig, amíg a fentieket rendbe nem rakták, esélyük sincs rá, ezt a jogos igényt kielégíteni.
   
  Sali~*.*, rittgasseragnes, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 8. zsani_apja

  zsani_apja Fórum császára

  Nekem egy kereső hiányzik már régóta. Írtam is anno. :D Baráti gazdákhoz egy kereső. Most csak hamar összedobtam, de nagyon jó dolognak tartanám.
  [​IMG]
   
 9. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  A barátot nem keresni kell, hanem megbecsülni. A többit meg nyugodtan töröld a listáról.
   
  Sali~*.*, csopke1, Sauvage és 4 más kedveli ezt.
 10. Chate-farm

  Chate-farm Fórumelemző

  Néhány észrevétel tőlem (is)
  - Jó lenne, ha a viztartályt és a kakidombot tovább lehetne fejleszteni.
  - Amit már más is irt a kerékről: 200. szint fölött - számomra - teljesen felesleges a sok sárga ól és xl-es fa, a mesterségek alapanyagai, a sok bájital. Kevés a nyerhető Tp, Csp - ezek csak cseppek a "tengerben". Igy jó lenne a kerék-kinálat frissitése. (a sárga ólakat talán, de az xl-es fákat a vonatra sem érdemes feltenni, olyan kevés az értékük, de a pajta tele van velük - tudom elférnek...)
  - a nagy méretű fák, ólak raktárházba tehetősége
  - a tölgyön a Páncél Panni tovább fejlesztése, hogy többet lehessen feltenni a fára :), igy nem kellene folyton vinni őket területről-területre
  - a régi kerék-főnyeremények ajándékozása - biztos sok gazda örülne, ha be tudna szerezni 1-1 hiányzót. Tudom néha-néha meg lehet vásárolni őket FA-ért, de ilyen akció is régen volt. Én szivesen segitenék ezek ajándékozásával, ahogy szerintem még más is.
   
  Laxiaa, semmirevaló, takizsuzsi40 és 5 más kedveli ezt.
 11. babi358

  babi358 Fórumszaki

  Osztom a véleményem az előttem szólóval. Évamama51 nagyon igazad van,bosszantó az állandó első oldalról kezdés.Most azt tapasztalom,hogy nem nyitja meg a ládákat ,egy idő után,és nagyon lassan tölt be az oldal,ahol aratni akarok.Természetesen ez már az
  új játék.
   
 12. szzsuzsika

  szzsuzsika Utánpótlás-írogató

  Boldog Új Évet kívánok mindenkinek, játékosnak és moderátornak egyaránt. Szeretném megemelni a kalapomat a fejlesztők előtt, hiszen hatalmas munka volt megoldani a Flash kiiktatását, és két változatot is létrehozni. Igaz, még nem tökéletesek, de így is nagy dolog. Szeretnék javasolni valamit, hogy meg lehessen könnyíteni mindenki munkáját.Nem tudom, hogy megvalósítható-e, csak egy ötlet. Rackó ajándékairól van szó.Valami egyedi jelölésre gondoltam, pl. (-), amivel könnyen lehetne keresni is, és rögtön lehetne látni, hogy különleges, és ne rakd fel a felhősorra. Nagyban megkönnyítené a megtalálásukat. Így mindenki könnyedén megtalálná őket év végén is, és nem kellene zaklatni vele a moderátorokat.
   
  nolina1965, rittgasseragnes és Kuzdern kedveli ezt.
 13. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Tudom, hogy nem a mostani pillanat problémája, de jó lenne, ha a paszulyon lenne egy szűrő, ami csak az éppen aktiválható felhőket mutatja. Még kategóriánként is hosszadalmas átnyalni őket. Igaz, nem minden nap keresek ilyet, de elég rendszeresen. Legalább háttértárolóba tegyétek el! Köszi!
   
  Büfé105 és -Holdfeny-. kedveli ezt.
 14. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Az ólgőzös mintájára jöhetne egy dekorvonat is...
  rengeteg becserélésre váró dekor pihen a gazdáknál... legalább lenne valami hasznuk is;)
   
 15. gulya69

  gulya69 Fórumlakó

  Sziasztok!

  Borzasztó ez a Unity, nem működik benne az Enter és az Esc billentyű.
  Idáig Flashben úgy piacoztam, hogy ráklikkeltem, amit meg akartam venni és Enterrel megerősítettem a vásárlást, így elég gyorsan lehetett vásárolni, de most nem működik az Enter, hanem egérrel kell megerősíteni a vásárlást. Vagy ha pl. vizet vettem a tartályba, ott is elég volt egy Entert nyomnom. Most ez nem megy, mindent egérrel kell csinálni.
  Ill. az Esc billentyű sem megy (kilépés a vízvásárlásból; szabad- és partipörgetések gyors elpörgetése a vázaikon/elhasználódó fül alól, stb...)

  Ha van rá még mód, akkor kérlek továbbítsátok a fejlesztők felé ezt az igényt.
  Köszönöm!
   
  Baracka, semmirevaló, Ditti58 és 2 más kedveli ezt.
 16. salala61

  salala61 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok! lenne egy javaslatom ami mindenkinek csak jo lehetne szerintem. A Farmmunkasok- Aratogep- Kuponok bevaltasara. Van 1-3-12-24-36-48 oras. Ezek helyett jobb lenne ha 15 perces ido vallomra osztanak mert az aratas -ultetes- etetesre eleg lenne . Sok ido megy veszendobe a jatekosoknak. szerintem nem nagy munka lenne vissza osztani 15 el az orakat ..PL ..1 ora az 60/15 - 4 lesz igy akinek van 2x1 oraja, annak 8 db 15 perces lehetosege van . persze a Kerekkereken meg meradhat a regi kiiras idoben az 1.12. stb csak a Farmunkasoknal jelenne meg maskepp es ott nem kellene 6 ablak az oraknak hanem eleg lenne egy ablak. Bar ezt ti tudjatok hogy lehet kivitelezni . Koszonom hogy elolvastatok ezt a javaslatom. Salala61 gazda
   
  Utoljára szerkesztett: 14.1.21
 17. Bertók73

  Bertók73 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok..
  Az unityweb-re úgy cuzammen ráférne egy kis turbózás..
  A kattingatást elég nehezen tolerálja, és nem is mindíg érzékeli, legyen jelölve bármilyen karakter..ól, vagy fa, vagy dekoráció, vagy szántó... mindegy. Így eléggé el tudja venni a játékkedvet.
  Köszi
   
  Ditti58, -rex18- és rittgasseragnes kedveli ezt.
 18. valamicske

  valamicske Utánpótlás-írogató

  Hello,
  az ajándék küldés átalakítására lenne ötletem.
  Bár külsőleg visszakaptuk a unityben a régi kinézetet, továbbra is csak egyesével tudunk küldeni a szomszédoknak.
  Nekem az az ötletem támadt, hogy a küldendő ajándék kiválasztása után egy olyan ablak jelenjen meg, amin a szomszédaink neve van kb. 7 sor 4 oszlopban, a nevek mellett egy kipipálható négyzettel, hogy kiknek küldeném az adott ajándékot. Ha többet pipál ki, mint amennyit lehet küldeni, akkor jöjjön hibaüzenet, hogy csak x ajándéka maradt.
  (egyszerűen megfogalmazva, a mostani többszöri "ajándék->név->küld" helyett "ajándék->pipa, pipa, pipa->küld")
   
 19. takizsuzsi40

  takizsuzsi40 Kivételes tehetség

  Jó lenne, ha az újrahasznosításnál nem csak farmos dolgokat lehetne beadni. Azt is meg lehetne oldani, hogy ólakat, fákat, mesterségek hozzávalóit is be lehessen adni, mert ezekből a malom ajándékaként rengeteg felesleges van.
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 20. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia takizsuzsi40!
  Bár ez nem csevegő, de ez nem új ötlet, vagy a játék továbbfejlesztésével kapcsolatos javaslat.
  Hiba miatt nem lehet beadni most Bahás termékeket:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/készülj-az-újrahasznosításra-2021-január.20522/#post-1165600