Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. tabandi

  tabandi Fórum-zöldfülű

  Kedves Péter!

  Mennyire egyre jár a gondolatunk! Pontosan ezek az ötletek járnak hónapok óta a felyemben, de lusta voltam leírni! Remélem az illetékesek továbbítják a fejlesztők részére és a gondolatokat tettek is fogják követni. Több 100 olyan ládám van ami pörgetést is adna ha beváltanám, de 99-nél az alappörgetés sem számol tovább. A prémium pörgetésen 2437 pörgetésem lehetne, de nincs rá 3 napom, hogy kipörgessem.

  Üdv: András
  227/537
   
  Bakonyigazda, nolina1965, gulya69 és 2 más kedveli ezt.
 2. Theeme

  Theeme Törzsjátékos

  Én azt szeretném jelezni,hogy a kerek keréken az alap ólakat tegyék a kezdő játékosoknak be ,azt hiszem megtudja minden nagyobb szintű venni vagy teszem fel egy alap birkanyírót is megtud építeni.Azt gondolom,hogy van valami pénz szaga is a pörgetéseknek,mert ha az ember rendel valamit a játékban úgymond jobb dolgok kerülnek fel a kerek kerékre,ha nem rendel az ember -a mandragóra készletem biztos hogy növekszik elég szépen.És hogy a party pörgetésnél ,hódvár -alap terményesek is pld szerepelnek-vicc.Talán azt is nézni kellene ,hogy hányas szint játékos pörget neeeem?
  A játékba bejött ládák -ami valamilyen "ajándékot "rejt jó dolog,bár jó lenne ha némelyiket törölni lehetne(jó lenne)pld a csp láda: az 1 és 10 cspjével nevetséges.Kár hogy nincs rajta 0 nyeremény -nevetséges.Csoda hogy kaptam rajta 1000 csp-t.viszont 1 és 1000 csp között nem is mozdult semerre a nyeremény.
   
  gulya69 és rittgasseragnes kedveli ezt.
 3. peter1022

  peter1022 Haladó

  A sima alap pörgetéssel már nem is nagyon bajlódom, csak hébe-hóba nyomok rá egyet-egyet, mig a partira csak akkor, ha van értékes főnyeremény, vagy kell a 100% termény bónusz. Örülök, hogy egyet értesz velem. Ha sokan jelezzük, felvetjük az ötletet, akkor talán idővel megvalósulhat. :)
   
  gulya69 és rittgasseragnes kedveli ezt.
 4. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Megtaláltam a baha házi kedvenc futtató helyét. ;)
  [​IMG]
   
  axima, vazulneni8, nolina1965 és 6 más kedveli ezt.
 5. Eva0220

  Eva0220 Fórumszaki

  Sziasztok! A víz és trágya készleteket végteleníteni kellene. Az előbb bontottam ki ládát, 4525 trágya volt benne, aminek több, mint a fele elveszett. Vagy pedig kéne egy hely, ahol a tartalékok lennének.
   
  Bakonyigazda, nolina1965 és -rex18- kedveli ezt.
 6. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Ez az ötlet már régóta érik bennem, viszont már annyira hiányolom ennek a funkciónak a hiányát, hogy hátha.... részletesen dokumentálva, érkezik az ötletem.

  Mindennapos eset, hogy ha ládákat nyitok, van sok olyan láda, amit nem szeretnék kinyitni. Leginkább olyanokat nyitok, amelyek FP-t, szabad pörgetést vagy party pörit tartalmaznak. Ha pörgetésre, FP-re van szükségem, leginkább ezekre a ládákra van elsősorban szükségem a listában. De, már annyira sok láda van, hogy nagyon nehéz kibogarászni ezeket a ládákat. Ha már a felhősoron aktív a kedvenc szűrési funkció, akkor a ládáknál is be lehetne vezetni. Sokkal egyszerűbb lenne a dolgunk.

  Mindegyik képre kattintva, megtekinthető eredeti méretben mindegyik kép!

  Az ötletem, az alábbiak szerint nézne ki a ládáknál:
  [​IMG][​IMG]


  Mindegyik ládánál, az infó gomb alatt, megjelenne a kedvencekhez adáshoz látható ikon.
  A fenti képeken látható, hogy van olyan láda ami a kedvencek közé van téve (telizöld ikon), ami pedig nincs, az fehér ikonos. Teljesen megeggyezik a használata a felhősornál lévő kedvencek rendszerével:

  [​IMG]

  Ezen a képen bemutatom, ahogyan működne a rendszer. Amennyiben kedvencekhez raktunk egy ládát, akkor az ikonja zöldre vált, fehérről. A fehér ikon pedig azt jelenti, hogy nincs hozzárendelve a kedvencekhez az adott láda.

  Természetesen, a szűrőknél megjelenne a "kedvencek" szűrő is:
  [​IMG]

  Amennyiben alkalmazzuk a szűrőt, csak azok a ládák jelennek meg, amelyeket megjelöltünk kedvencként:
  [​IMG]

  Úgy gondolom, hasznos funkció lenne mindenképp, hiszen ha már a felhősoroknál elég sokan használjuk, biztos vagyok benne hogy a ládáknál is sokan használnánk. Én, biztosan.
   
  Utoljára szerkesztett: 13.2.21
  axima, [mendy], vazulneni8 és 25 más kedveli ezt.
 7. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !
  Arra nem gondoltál még, hogy valamiképp egy kereső ablak bevezetésével a Pajtában a polc környékén ki lehetne gyorsan választani az adott terméket amelyeket a rekeszekben kívánunk felhasználni ?
  Mert a jelenlegi nyilas/kattintgatásos rendszer erősen igénybe veszi a delikvenst, ha mondjuk a jázminos b.teát akar kirakni.....:)
  Egyébként remek az ötleted...:)
   
  [mendy], PalMa, nolina1965 és 8 más kedveli ezt.
 8. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum admirálisa

  Szia!
  Jó ötlet lenne, ha megvalósítanák. Csakhogy annyi minden van még, amin javítani kéne, de nem látszik változás.
  Kérdésem lenne hozzád, vagy bárkihez. Hogyan tudnám szűrni a dekorokat, ha TP mennyiségre vagy TP hozamra rendezem sehogy sem jönnek elő a magasabb TP-és dekorok. Miután nem vagyok kalendárium, nem tudom fejből a perpill a legmagasabb TP-vel bíró dekorok nevét. Ez a szűrés is elvesztette a funkcióját, legalább is nálam biztosan.
  Még mindíg nincs megoldva a futtatóba és a felhőn izgőmozgó dekorok repkedése sem.
   
 9. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Szia!
  Erre van lehetőség: ugyan úgy a váza ikon alatt, az elhasználandó fül alatt, ha beírjuk a termék nevét, már tudjuk is aktiválni. E-miatt, nem látom sok esélyét annak, hogy módosítanának a pajta ezen részén. :(

  A ládás ötletemhez se fűzők sok reményt. :)

  Szia!
  Ha TP-hozamot állítod be, meg kellene hogy jelenjenek a legmagasabb TP-s dekorok a listában. A szintszorzós dekorokat a lista legvégére teszi, ez a Flash-ben is így volt. :)
   
  -ajjajka-, -ágianyu33-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 10. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Azt ismerem, csak az a bajom vele, hogy egyesével lehet ezt megcsinálni, míg ha többet akarnál/akarsz felhasználni, csak a Pajtánál, vagy a Mesterségek völgyében tudod ezt elvégezni. Idő....idő...idő.....
  Ezt pont olyan mint régen (a Flash időkben) amikor elfogyott a trágya a használat során a zöldszínű trágya feliratra kattintottál és egyből repültél a Piacra és meg tudtad venni a kért mennyiséget, anélkül, hogy elhagytad volna a farmot.
  Ez a lehetőség az Unityvel sajnos megszűnt... :(
   
 11. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Tudjátok, hogy engem mi zavar? Elég sok levelet írok, és siralmas, hogy nem látom mit írok le.. nagyon hiányzik, hogy a levelek írásának a funkciója jól működjön.. A Trágya és a piac elérhetősége is jó ötlet, hiányzik.
  Szia!
  Nálam pont fordítva volt bár lehet, hogy az emlékeim megcsalnak vagy valami más beállítást használtam, nem tudom, de ami most elől van az volt leghátul és ez zavar.. nehezen találom meg a dekorokajaimat.
   
 12. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum admirálisa

  Igen a Flas-ben úgy volt, kliensben nálam így jelenik meg.
  El kell ugorjak a végére és onnan vissza, vagy innen az elejétől lapozom végig :wuerg:
  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 13.2.21
  Sauvage, -ajjajka-, -ágianyu33- és 7 más kedveli ezt.
 13. parrahviki12

  parrahviki12 Kivételes tehetség

  Szia Wolf!
  Határozottan tetszik az ötleted, kifejezetten hasznos, főleg, ha meg is valósulna...! Biztosan használnám jómagam is!
  De ha nem haragszol, én annyiban megspékelném még, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló szűrő elkelne a dekoroknál is!
  Vagy a fenti ötleted esetleg tartalmazná a dekorszűrés lehetőségét is?
  Elég idegromboló, hogy folyamatosan elölről kezdi a csetreszeket mutogatni, s lépegethetünk száz oldalakat, mire újból a megfelelő helyre navigál.
  Akár több szintű szűrőt is lehetne alkalmazni, hogy ha az emberfia esetleg "unalmában" egy farmkép készítésére vetemedne, tudja külön csoportokba szedni mondjuk a téli témájú kütyüket, vagy a sporttal összehozható apróságokat...
  Aztán a méret szerinti szűrést is bele lehetne tenni, valamint esetleg a TP szerintit is.
  Így konkrétan rá tudnánk keresni mondjuk a téli témájú, 1x1-es magas TP-jű kütyüre!
  Sőt, akár külön polcot is lehetne csinálni méret szerint, a többi szűrést pedig polconként alkalmazni!
   
  nolina1965, Sali~*.*, Sauvage és 9 más kedveli ezt.
 14. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  2 dolgot nem veszel figyelembe mindössze.
  Az egyik az, hogy telon bekapcsolni 1 aratógépet min 5 perc. 3 területet learatni és vetni min. 40 perc.
  A másik kicsit prózaibb. Nem fogják neked és másnak sem darabolni a kuponokat ingyen. Ha egy ilyet szeretnél garantálom, hogy FP, FA vagy még akár egyéb is kell majd az 1:10hez való váltáshoz is. Ha jobb arányt akarsz akkor tuti, hogy többet kérnek majd. Én úgy gondolom, hogy ha ezt bevezetik jó nagy ráfizetés mellett, jó ha kapsz egy 12 órás kuponért 6 db 15 perceset.
  Annak meg, hogy minek van értelme engedd meg, hogy eldöntsék mások. Emlékszünk arra, amikor kivezették a trágyát a kerékről. Most van helyette legalább 15 olyan dolog, ami annyit sem ér, mint a trágya.
  Bárki bármit javasol, vagy kér ebben a topicban jól gondolja meg. Ha megvalósítják mindig ára is van annak. És lesz is. Eddig sem volt ez kevés, ezután meg még annyira sem.
   
  nolina1965, parrahviki12, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
 15. ricsi908

  ricsi908 Fórumőrült

  Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok e? Már biztos többen is felvetették, de nem lehetne a
  teliholdas nyitvatartását jelezni valahogy a térképen? Egy felkiálltójel, vagy mondjuk egy kedves
  kis grafika formájában? Nem mindig jövök a fórumra, és most is lemaradtam a kezdésről. Gondolom mások is vannak így.
  Köszönöm előre is a választ.:)
   
  Sz.Nonó és Kuzdern kedveli ezt.
 16. Sz.Nonó

  Sz.Nonó Fórum-zöldfülű

  sziasztok!
  érdeklődnék,hogy a maja majmok szentélyében mikor lesz bővítés?nekem elenyésző az aranybanán mennyiségem de vannak ismerőseim akiknek már 2000-nél is több van,de nem tudnak vele mit csinálni,mert nem jelennek meg új dolgok!lesz a közeljövőben fejlesztés e téren?választ erőre is köszönöm!

  ID:10603444
   
  Utoljára szerkesztett: 5.3.21
  puma0325, ricsi908 és rittgasseragnes kedveli ezt.
 17. nolina1965

  nolina1965 Fórum parancsnoka

  Aktiválni tudjuk, de csak azt, aminek emléxem a nevére. Amiket ritkábban használok, keresgélhetem... A bal oldalról pedig nem lehet ajándékként küldeni, tehát néha használni kell a kamrapolcot, ami egy agyrém - bár eddig is az volt, tehát nem a Unity hibája, hanem a folyamatszervezőké..
  A kütyüknél bármit állítok be, nem lesz igazi sorrend. Talán csak az ABC-snél, de sem TP-hozam, sem TP-mennyiség nem ad normális listát. Egy darabig jónak tűnik, aztán lapozáskor, egy következő ablaknál előjön valami sosem látott méretű cucc... Ez is megvolt már a Flash idején is, tehát a kottázás tökéletlen. Most direkt megnéztem. Abszolút össze-vissza vannak, akár az Értéket, akár a TP-hozamot, akár a TP-mennyiséget állítottam be.
  A ládás ötlet jó.
  A 10 pörgetés egyszerre is.

  Gondolom, nem elsőként mondom, de kérjük vissza az Entert!!!! Nem érdekel, hogy külön rá kell kottázni, vannak már jó keresések, amikkel gyorsan be lehet illeszteni mindenhová. Nagyon sok helyen hiányzik, őrülten lelassítja az egérrángatás az összes funkciót. Főleg, ahol nagy lepedő van (amit a megjelenésétől utálok, mert fölöslegesnek tartom azt a méretet).
  De ha már ilyen tetű lassú minden, mennyiből tartana a zöld pörgést is végteleníteni??? Fentebb minden 2. hsz. arról szól, hogy a., nem bontják ki, b., hagyják elveszni a pöriket. Egyik sem jó, élményt veszít mindenki, szóval nem játékosbarát hozzáállás. Nem értem, miért kell ez a korlát, fölösleges, főleg amióta minden bigyó ontja magából a zöldeket. Ez is azon dolgok egyike, aminek értelmét a játék rég túlhaladta (mint anno az árvízét...).
  Ahogyan a bónuszrekeszek db-számát is... Dupla mennyiség kellene legalább, hogy értelmesen tudjuk a bónuszlehetőségeket használni. Nekem nem megoldás, h. 2 percenként cserélgessek.
  MÁS: a keréken nekem is elegem van a semmire való "nyeremény"-ekből. A BT-re kéne egy rúna, akár 1000 csillagért/AB-ért/ezek kombójáért, hogy kiválaszthassam, mely csoportokból szeretnék nyereményeket látni. Alap-ólak - sárgák - narancsok - pirosak - rózsák - neonok; színes állatok; kütyük; alap-fák - XL - XXL - mamut; Tp - TTP - CSP - * - AB - FP; hozzávalók (fajtánként); kuponok időtartamonként - munkások fajtánként; kaják iparonként; tápok - trágyák; bónuszok TP-re - db-ra hatók. Mindezeket súlyozni kéne szintek szerint, az elején mondjuk 50 aztán 20, 200 fölött 5-10 szintenként változzon a kínálat. Ma pl. sorozatban lett feldobva piros tyúkól, minek? És jó lenne gyakrabban változtatni a megnyerhetőeket. Van pl. 147 db XXL fenyőm, de csak 11 db XXL szilvafám. Ami pedig néha hasznosabb lenne. Aztán 388 db narancs szamaram, 174 db narancs hódváram, viszont csak 10 narancs juhom. Ezeket, ha megfeszülök, se tudnám használni, hisz max. pavilonnal is csak legfeljebb 170 db ól rakható ki egyidőben. Na, ezekre mondom, hogy semmit nem érők, és már rég nem nyeremények!! Hasonlóképp a 125 sárga birkanyíró (ki fog alá alapot építeni???) és a 118 db sárga tehenészet. A tehéntejfa korában??? Blőd. És van olyan elem, amit még felkínálni sem láttam sosem.
  Ja, azokat a nagyon régi, elfeledett, gyakorlatilag a játékból kivont titokfákat, pl. szakura cseresznye, naspolya, szamóca stb. be lehetne állítani a normál fák közé. Amiket valahányas szinten megkapunk. Semmi bajuk nem lenne az újaknak, ha így lenne, és X szint fölött nem csak szántóföldi cuccokat kapnánk.
  Igen. És végre gépesíteni kellene a pavilonok pakolhatóságát. Aztán jó lenne egy-lépcsőssé tenni: ha xxl fát/színes ólat akarok kirakni, tehessem meg, hogy csak a fejlesztést jelölöm ki és automatikusan alá rakja az alap fát/ólat. Ha nincs, szól. Ahogy most is szól, hogy létezik fejlesztés belőle, csak fordítva :) Sokszor azért nem használom azokat, mert rendkívül unalmas és időrabló így. Valamint nem látom értelmét az 5 db/terület korlátnak. Részint, mert mostanság event 1-2 területen zajlik, a többin lehetne pajtát tölteni, ezekkel. Részint, mert jelenleg 1 fajtából 6 db elérhető, minek azzal az 1-el vacakolni??? De ha 10 lenne, akkor is úgy lenne logikus, hogy 1 félét 1 kupacban láthassak (állat, terményes, fa). Aztán jó lenne őket elmenteni, legalább a prémeseknek, hogy ha át kell rakni az eventek miatt, de nem akarok másféle állatot gyártani, akkor megtehessem minden nyűg nélkül. Mert most az újratöltögetni őket.
  MÁS: tele van a tudatom a ládát adó ládákkal és az 1-10-100 CSP-t adókkal. Utóbbi NEM nyeremény, hanem alamizsna. Szánalmas. Előbbivel pedig az a bajom, hogy rengeteg féle lett, áttekinthetetlen, és nagyon időrabló nyitogatni. Régebben napi szinten nyitottam, aztán hetente, mostanság - Unity lassúsága óta - havonta, ill. szelektálva, hogy épp mi fogyott ki. NEM élmény többé! Örülök, ha egyszer végeztem néhánnyal, aztán kinyitok valamit, amiből dőlnek kifelé az újabb ládák. NE!!! Ha kinyitok valamit, legyen abban végleges dolog! A farmon nagyon sok olyan dolog van, amire igaz a mondás, h. "Amit véghez vinni érdemes, azt túlzásba vinni is érdemes". De itt sajnos, nem érdemes, csak túlzásba viszik, ami 1x érdekesnek tűnt.
  Régen elég volt bizonyos elemekre rávinni az egeret, most meg kell várni, amíg a nyíl kézre vált. Megint csak egy fölöslegesen lassító elem. Kéretik kiszedni a játékból!!!
  Ja, és jelenleg még várok, hogy hátha javul a Unity, és félgőzzel játszom. De ez így nem jó. Előbb-utóbb oda jutok, mint kedves Barátnőm, h. "Nincs nekem ennyi időm erre a sok tetű lassú elemre, van jobb dolgom is", és már csökken a zöld csíkja a hőmérőn :( Nem kéne, h. ez legyen mindenki konklúziója.
  Talán ennyi mára.
  Update: Megvan a 389. narancs szamár!!! Nem tudtam, mi hiányzik még...
  Persze, van még: hiába kapcsoltam ki az animációkat, frissítettem, kiléptem, bármi, még mindig röpködnek. Ezért (vagy másért is? ) képtelenség a futtatót kézzel végigaratni. Pedig onnan nagyon sok TP jönne. Most vagy sehogy nem aratom, vagy géppel, ami jelentős TP-veszteség. Majd talán 1x ez is megjavul?
  Ja, Piccolo láda (2x2 hely kell neki): "Kikel" belőle valami 1x1-es, és MÉG MINDIG 2x2 kell neki! Én meg tépem a hajam, h. miért nem tudok 3 kockányi üresnek látszó helyre semmit sem kitenni...

  MÁS: Próbáltam ajándékot küldeni a szomsziknak, nem jön fel a névsor. Csak az üres papírtekercs :(

  Update: Haveromnak megmutattak a posztot. Komment: 400 szamárig meg se állj! Nos, alakul, már 393 van.
  Következő ötlete: 20-50-100-anként lehessen beváltani eggyel/többel magasabb szintűre. A neonok korában ez nem is elborult 5let! Akkor nem fájna, hogy mennyi fölöslegeset kapok...
   
  Utoljára szerkesztett: 27.2.21
  [mendy], puma0325, vazulneni8 és 3 más kedveli ezt.
 18. szaki1979

  szaki1979 Aktív író

  Sziasztok.

  Nagyon örülnék egy olyan lehetőségnek, hogy a kerek keréken kikapcsolható legyen az animáció vagy doboz nyitáshoz hasonlóan az arató gép ablakából nyitva tudjunk egyszerre többet elhasználni.

  Köszönöm szépen
   
  T_edit és rittgasseragnes kedveli ezt.
 19. vízöntő

  vízöntő Fórumgróf

  Sziasztok!
  lehet hogy nem új az ötletem ,de az egész játékot reformálni, kellene, nem kell már megint újabb fa,annak változatai(xl, xxl) újabb ólak annak változatai, a nem tudom hányadik semmit nem jelentő ládák, a kerek kerék sem, helyette egy 4 levelű lóhere, rá katt, vagy ad valamit vagy nem, csere napon még ingyen se kellenek senkinek ezek a jelentéktelen dolgok, a rengeteg adatott tárolni a fórumban, 1 hó nap után automatikusan törlődjenek, ne ugyan azok az eventek ismétlődjenek csak egy kicsit másként, talán erre is lehetne felhívást közzé tenni hogy hogyan kellene a játékot frissíteni, komoly jutalom ellenében, akkor talán változnának ezek a dolgok, ( a sok felesleges termék aminek semmi értelme, ) én a fórumban létre hoznék egy műszaki vonalat, egy eventes vonalat, és egy csevegőt, ennyire leegyszerűsíteném az egészet. Most hogy modikat keresnek, talán találnak olyanokat, akik a lehetőségeken belül , rengeteg ötlettel állnak majd elő, frissítik a vérkeringést a játékban, és nem csak kötelezettségből válaszolgatnak, néha így néha úgy, nagy tiszteletem az övék, de ők is belefáradnak a sokadik butaságainkon.
   
  rittgasseragnes és Kuzdern kedveli ezt.
 20. Ecóka1

  Ecóka1 Fórumprofi

  Sziasztok!
  Nekem olyan kérésem lenne, hogy a mostani állapotot figyelembe véve a "Bagoly fája" dekor TP növelő hatását 10 percről 15 perce meg kellene növelni, mivel több esetben a sok területet, főleg a dekorokat még géppel sem lehet learatni.
  Másik ötletem, vagy inkább kérésem az, hogy a "Szabad pörgetés" max. darabszámát a 99-ről növeljék meg, vagy egyáltalán ne legyen limit, működjön úgy mint a Party pörgetés. A sok láda, egyéb nyereményekkel hamar eléri a 99-et és naponta sok időt vesz el az állandó pörgetés, nem beszélve arról, hogy lassú és többször leakad.
   
  axima, parrahviki12 és rittgasseragnes kedveli ezt.