Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. T_edit

  T_edit Utánpótlás-írogató

  Bizony ez nagyon jó lenne, vagy legalább a esc gombbal lehetne gyorsítani a pörgetést.
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 2. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

  Szia!
  Kirakható a Házikedvenc futtatóba a Kecskedoboz.
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 3. -rex18-

  -rex18- Törekvő

  sziasztok nekem a vadas kertel meg a manúfakturákal az lenne az elképzelésem hogy lehetne fejleszteni őket úgy hogy ne csak 8 férő hely lenne benne hanem 30 vagy akár több is mert így is elég korlátozott a férő hely minden területen
   
  Samborg, nolina1965 és rittgasseragnes kedveli ezt.
 4. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Vagy csillagokért/AB-ért, amiből többezer porosodik és semmire sem lehet őket használni.
  Újra működik az Esc gomb és az Enter is!
  VISZONT:
  Oly tetű lassú a laptopomon (Win10 - Edge!) a piros kosaras vásárlás, hogy 20 perc alatt nem tudtam végigvenni az alapszántó cuccait - pedig a milliósakat ki is hagytam. NEM a szerver-kommunikációval van baj (egyébként más problémás eseteknél sem), hanem a baromi mennyiségű és egyébként tök fölösleges képecskék/ikonok megjelenítgetésével.
  Javaslat1:
  tegyék oldalanként 1 kattintással megvehetővé a piros kosár cuccait, legalább a növényeknél. Ehhez legegyszerűbb egy új gomb beiktatása lenne. Ha nem akarom, továbbra is vehetem egyenként.
  Javaslat2:
  A beállításoknál lehessen kikapcsolni a KÉPI megjelenítéseket, ha akarom. Higyjétek el, baromira nem érdekel a zsálya rajza, nekem elég a neve. Unity óta oly lassan követi le a rendszer a képeket, hogy még bőven (piros kosárnál maradva) az előző oldal ikonját látom, az aktuálisan vásárolni kívánt cucc nevével és CSP-értékével, amikor már vehetem meg, mert a szerver felé elment a kérés. Oly mennyiségű item lett, hogy egy 11 éve játszó gazdánál a világ RAM-ja sem elég ezek tárolgatásához.
   
  mimi, semmirevaló, Samborg és 3 más kedveli ezt.
 5. Samborg

  Samborg Fórum félistene

  Szervusztok!Jó lenne látni kinek küldtünk ajándékot. Javasolnám hogy a barátok listában a művelet oszlopban ahol pipálni lehet a kocka más szín legyen. Illetve a listában lehessen kedvenceket csoportba tenni.
   
 6. Samborg

  Samborg Fórum félistene

  Szervusztok!
  Nem tudom volt-e már ilyen javaslat. A Piccolo és hasonló ládákból kapott bónuszt adó nyeremény dekorokat egy alkalommal - amíg nincs aktiválva - vissza lehessen tenni a tárolóba és kihelyezni másik területre.
   
  zagimichna, axima, mimi és 4 más kedveli ezt.
 7. Namiamano

  Namiamano Fórum nagymestere

  Sziasztok!

  A 2019 októbere óta futó szezonok során elég sok szuvenírt kaptunk, amihez adott időtartamban "Plusz ajándék" tulajdonság tartozik.

  Ez jellemzően többlet terményt, termést, KK és SZTrágya hatékonyságot jelentett, néha kiegészítve valamilyen játékelem ajándékkal (SzTrágya, Farmpengő, Farmarany, most pl. Party P.).

  A TOP előtt, vagy valamilyen rendkívül pajtaigényes esemény előtt meg lehetne tartani a Szezonok ünnepét.
  A szuvenírek 1-2 napra újra megkapják a "Plusz ajándék" tulajdonságaikat.

  Azoknak a játékosoknak, akik csinálták a szezonokat, megnyílna több növény esetében a nullázási lehetőség, ólnullázóknak a + állatok elérhetősége, stb.

  Az esemény összeköthető lenne, ideiglenes gazdaköri feladattal, vagy Gazdabolttal, ami Pajtakategóriánként (Növény, Állat, Táp, Termény, stb.) Pajtaértékes beadót kér, nagyon komoly értékben, komoly nyereményekért.

  Ha valakinek évek alatt komoly készletei halmozódtak fel, az beválthatja, ha csábítóak jutalmak.
  Ha valaki aktívan teljesítette a szezonokat, lehetősége van termelni és beadni a terményeit a jutalmakért.
  Ha valaki aktívan teljesítette a szezonokat, lehetősége van a TOP-ra készülni.
  Ha valaki aktívan teljesítette a szezonokat, lehetősége van a gazdakörökben nagyot előrelépni.
  Ha valaki aktívan teljesítette a szezonokat, saját céljai eléréshez tudja használni a meglévő dekorokat.

  A termeléshez erőforrások is kellenek, így párhuzamosan mehetne KK és SZTrágya vásár, Gazdabolti vásár is.

  Üdv: Nami.
   
  Fätum, semmirevaló, bi55602 és 2 más kedveli ezt.
 8. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Namiamano ötletét tovább fejlesztve;)

  Egy felhő vásár keretein belül lehetőséget kellene adni a gazdáknak hogy folyamatosan használják a dekorjaikat;) 4-5 Szuvenír/ felhő tehetnénk egy felhőre, 166 órás érés idővel 12 órás ható idővel...
  Sinán adnánk érte 249Farmaranyat felhőnként!;) Sőt a dekor vásár keretein belül a hiányzó szuvenírokra is áldoznának a gazdák...
  Így a gazdák élvezhetnék a szuvenírok jótékony hatását... s egy remek vásárlási lehetőség is lenne.. ami jutalmazná a fejlesztőket a vásárlások által.... a gazdák meg saját maguk szabályoznák mikor szeretnék a felhő jótékony hatását élvezni;)
  Hasonlóan mint a kerek kerekes dekorokhoz tartozó felhő;)
   
 9. Ködpásztor

  Ködpásztor Fórum-zöldfülű

  Hello, szóval az tp ládákkal kapcsolatban lenne javaslatom: érdemes lenne korlátozni, hogy minimum hányas szint kell ahhoz, hogy kinyisson egyet az ember. A saját példám, 12-es szinten kinyitottam egy tp láda II-t (nem tudom, honnan szereztem, ott találtam a raktáromban), és felugrottam negyvenes szintre tőle. Nem mondom, hogy nem örülök neki, de ez játékmechanikailag nem szerencsés, mert rengeteg új dolog vált egyszerre és nagyon hirtelen elérhetővé, és hirtelen messze a szintem mögött vagyok küldetések tekintetében, és azzal is, hogy mi van a pajtámban. Mivel nagyon régen, közel 10 évvel ezelőtt már játszottam farmeramát, ezért vannak ismerős mechanikák, pl. a Bölcs Tölgy vagy a Kerge kert -- de ettől függetlenül nagyon sok minden új, és azt se igen tudom, hova kapjak, mert annyi új információ és mechanika van.
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 10. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Egy újítás jutott eszembe.. :music: Jöhetne dekor vonat!
  elvihetné a sok sok menüben figyelő dekort, s talán valami értékesebbet hozhatna helyette;)
   
  Feca29, mimi, jutka190226 és 7 más kedveli ezt.
 11. elsolking

  elsolking Fórummogul

  Sziasztok!
  Ez az a topic, amit 10 év alatt még nem sikerült végigolvasnom, úgyhogy bocs, ha már volt. tápot keverünk, gazdakörizünk, most meg már szezon is. az eventek miatt nincs idő növényezni. reggel szétnézek, mi kell a kosárból, hú sok minden. mire a feléig érek, már elfelejtem, mi kell még. tudom, papír, ceruza. jó lenne vásárlás közben látni miből, mennyim van. hisz nyilván van tartva, csak egy számot kellene beilleszteni a kép fölé (vagy akár helyére).
  köszönöm
  elsolking
   
  zagimichna, axima, mimi és 5 más kedveli ezt.
 12. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Közeledik a halloween... ÚJ Horror titkosokat is hozhatna;) Ólakat, fákat;) Nagyon örülnék neki!
   
  Utoljára szerkesztett: 29.8.21
  HéricsBáró és rittgasseragnes kedveli ezt.
 13. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Én azt szeretném, ha végre a fákra itt is hatással lenne a prém! ;)
  amúgy még tart a Halloween :p
   
  parrahviki12, Fätum és -Holdfeny-. kedveli ezt.
 14. gaboca1955

  gaboca1955 Törekvő

  Aki elérte a Bahán a 600-as szintet annak a TTP nyeremények a keréken, a felhőn és a többin semmit sem érnek! Lesz előre láthatóan a közeljövőben valami fejlesztés vagy változás?
   
  Fätum kedveli ezt.
 15. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

  Szia!
  Biztos, hogy lesz, csak az idejét nem tudjuk.
  A háttérben attól függetlenül gyűlik tovább a TTP.
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 16. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Végül is az 5letem/kérésem is-is, tehát új is meg nem is. Lent termesztettem a Főfarmon, és kerestem hozzá gabonát a Bahára. Konstatáltam, hogy nincs. Szóval jó lenne kicsit arányosabban elosztani a termeszthető növények kategóriáit: Bahán van egyéb és virág kb. 6 óra érésidő fölött, meg vagy 2 zöldség és kész. Az alapon is vannak olyan intervallumok, ahol csak 1-2 kategória jelenik meg. Ha optimalizálni szeretnénk a termelést, nagyon nem jön ki. És nem szeretem pazarolni a gyémánt rekeszbe valókat, ha már berakom, szeretném kihasználni a 18 órájukat.
  Mondjuk, azt nem értem igazán, hogy a gyep és a bambusz mitől gabona, de azzal az erővel a gyömbér,r a koriander vagy a papirusz is lehetne az.
  Ha mégsem, akkor beállhatna új növényként a szezámmag, bulgur (bár nem igazán trópusi), rizs, 8 és 15 ó érési idő közé.
  Köszönöm!
   
  borderland57, [mendy], mimi és 3 más kedveli ezt.
 17. angeline32

  angeline32 Fórum-zöldfülű

  Én a Bahával kapcsolatban szeretném javasolni, hogy esetleg füvészkert vagy vadaskert elérhető lehessen arany banánért is. Aki már megszerzett mindent a szentélyből, annak a játékok, ládák és szintlépések miatt nagyon sok arany banán tud összegyűlni. Új állat és fa folyamatosan van, de nem igazán lehet őket már hová tenni. Persze farmaranyért is meg lehet venni a fent említett dolgokat, de ha mindezt arany banánnal is lehetne fizetni ( mondjuk 400-500 arany banán egy füvészkert, vagy vadaskert ), az egyrészt nagy segítség lenne, másrészt az eventeknél is nagyon ösztönző lenne, hogy próbáljon mindenki ( még akinek már " csak úgy " gyűlik is )minél több banánt összegyűjteni.
  Köszönöm szépen! :)
   
  borderland57, nolina1965, -rex18- és 2 más kedveli ezt.
 18. leberlaci

  leberlaci Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!

  Az én ötletem a játék alapvető dizájnjához kapcsolódik.
  Arra gondolok, hogy a világítótorony területrész grafikája sokkal frissebb és szebb, mint például a Kerge kerté.

  A Kliens elkészültével, pedig fontosnak tartanám a teljes képernyős módot, illetve a jobb képminőséget.

  Tehát összességében szerintem ráférne egy teljes körű grafikai frissítés magára a játékra, tekintve hol járnak más hasonló online játékok a jelenlegi fogyasztói piacon. A grafikai vonal, amit a játék képvisel igazán egyedi és szép, viszont az elavult képminőség sokat ront az összképen. Ezen felül vannak olyan területek, amelyek régóta nincsenek frissítve.
  Fontosnak tartom a korszerű adaptációt és magát a játék nyújtotta vizuális látvány elemeket.

  A közeljövőben nagyon örülnék a technikai fejlesztések mellett tehát egy vizuális frissítésnek is.
   
 19. axima

  axima Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Sok dolgot írtak már a kerekkerékről (sőt, talán erről olvastam a legtöbb ötletet itt) és teljesen megértem a moderátorok válaszait, miszerint a kisebb szinten örülnek az ól- vagy fafejlesztéseknek, vagy 10 cukornak, sónak. De van egy dolog, aminek mind egyformán örülnénk és azok pedig a növények. Ezek miért nem szerepelnek a keréken? 229-es szinten még 100 répának vagy 50 mogyorónak is jobban örülnék, mint 10 cukornak, mandragórának, vagy a 256. narancs szamárnak (nem túlzok, az jön most), és a 184. XXL-es diónak. Ha szerepelne a keréken minden növény 20-50-100 darabbal, értéktől és gazda-szinttől függően, annak bizony jobban örülnék, mert mostanában event ér eventet és nem minden növény termelésére van idő. De ugyanezt elmondhatnám a termények és az állatok esetében: ezek szintén szerepelhetnének a keréken. Szóval nem hiszem, hogy csak a terménybónusz és a farmmunkás kupon tehetné boldoggá a gazdát, hanem az is, ha valóban olyan dolgot nyer, amit használ is.

  Valamint az jutott még eszembe, hogy nem lehetne egy állandó cserekereskedelmet bevezetni a farmon, ahol nem egymással cserélgethetünk, hanem a rendszerrel? Gondolok itt arra, hogy van 312 ezer mandragórám, de sosem fogom használni, ellenben cukorra szükségem lenne, akkor elcserélhessem 1:1-ben. Vagy ha van 255 narancs szamaram, akkor azt elcserélhessem más ólra - értékegyeztetéssel, persze. Így a kerekkeréken megszerezett, kevésbé hasznos nyereményeket is hasznosíthatnánk valamiképp - úgy, ahogy a gazdát éppen boldoggá teszi. Mindennek van a farmon értéke - épp ezért minden átváltható lehetne mindenre.

  Köszi, hogy leírhattam.
  Sziasztok!
   
  Utoljára szerkesztett: 19.9.21
  rencsike982, jneicus, semmirevaló és 8 más kedveli ezt.
 20. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Ötletem, hogy a kerékre - legalább magasabb szinten, a - nem túl gyakran használt - piros, narancs, régebbi rózsa ólak helyett főnyereménynek a partiba kerüljön be 1-1 új/nem túl régi titokól. Nem túl újnak gondolom a 2-3-4 hullámmal ezelőttieket.
  Fentebbi dizájn-kérésre reflektálva:
  én pont az ellenkezőjét szeretném. Nem azt, hogy ne újuljon meg, hanem azt, hogy legyen egy olyan lehetőség, hogy egyáltalán ne legyen 3D dizájn, ill. csak valami minimális, jelképes szimbólum. NEM érdekelnek az animációk, viszont a nem-éppen-csúcskategóriás laptopomon iszonyú nehezen töltődik be a grafika. Unom, és elvesztegetett, felesleges időnek érzem a rá várakozást. Kérésem alátámasztása: megjelenik pl. a Kerge. Az érett-táblák már megjelentek, a grafika negyed része sem töltődött még be, forog, lassan jönnek be a képek. Rányomok az aratásra, learatódik, tehát a szerver-gép kapcsolat létrejött, kommunikáltak, az érdemi rész megtörtént. Nyomok a táblára, tovább lép a térképre, pedig még nem is végzett a betöltéssel. Na, számomra ezért fölösleges a sok grafika. Nem érdekel, nem foglalkozom vele, csak rabolja az időmet. Inkább 2x is leírom, hátha akkor jobban elfogadják a fejlesztők. A játék miatt nem fogom egy havi fizetésem erőműre költeni. A MUNKÁMAT kiszolgálja ez a gép, és ez fontosabb, mint a játék, lett légyen az bármilyen is!!!
  Egy régi játékosnál annyi cucc gyűlt össze, hogy azt lekezelni soká tart. Nekem a kliens azt jelentette volna, hogy egy alap grafika- és raktárkészlet tárolódik a saját gépemen, azt nem kell minden egyes belépéskor netkapcsolaton át letölteni, hanem csak az aktualitásokat. EZ gyorsítaná az egészet. NEM érdekel, hogy letöltésmentesnek van hirdetve, hisz INGYENES-nek is van hirdetve a játék, mégis akkor lehet jól játszani vele, ha fizetünk időnként ezért-azért. Na, a fix gépen tárolás is ilyen opció kéne legyen. Ha akarom, tehessem meg. És nekem tökre elég lenne, ha - akár opcióként - egy minimálgrafikás rendszer lenne, ahol 1 birka, 1 alma, 1 búzakalász lenne a területen. Talán még jobban át is látnám, mint a sok egymást takaró dolgot.

  A kütyüknél egérhúzásra jelenlen meg a nevük. Ember legyen a talpán, aki ezt a rengeteg itemet meg tudja jegyezni. Mondjuk, cserenapkor nekem komoly előny lenne.
  Köszönöm, ha bármi is megvalósul - mert nem nagy a reményem, bár igen jó lenne!