Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Dolphin

  Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

  Sziasztok,
  köszönöm az újra fogalmazást, képet. Viszont ez így inkább hiba jelzés, mint fejlesztési ötlet.
  Továbbítjuk a Központnak, kérlek, ha a jövőben ilyet tapasztaltok, akkor inkább egy Segítségkérő / Hibatopikban jelezzétek - minden bejegyzés megírása előtt célszerű elolvasni az adott topik témáját, szabályait az #1-es hozzászólásban, ha nem ismerjük az adott topikot még :) Köszönöm, ha figyeltek erre :)
   
 2. Dodobá13

  Dodobá13 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Lenne egy javaslatom az Alpesi kertben. Ott az időjárás-állomás ahol megtekinthetjük a jelenlegi és a következő időjárást.
  Na itt NAGYON jó lenne egy felugró ablak, ami tájékoztatna az adott időjárásra - pld: Napos, Esős, stb - vonatkozó bónuszokról. Így nem kellene találgatni mit is jelent az adott időjárás és könnyebb lenne kalkulálni vele a vetéseknél, belépéseknél.
  Köszönöm, hogy elolvastátok, ezzel a kis szövegbuborékkal hátha megkönnyítenénk sok gazdatárs "munkáját".
   
  anya5062, Sali~*.* és -rex18- kedveli ezt.
 3. kutyaszálló

  kutyaszálló Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Valószínú ezt a javaslatot már lehet írták: lehessen a fúvészkertbe berakni a mamutfákatxD
  Nagyon sok helyet foglalnak,fóleg,hogy egyre több helyről kapjuk őket:p
  Köszönöm elóre is:inlove:
   
  anya5062, -W-595-, Ditti58 és 5 más kedveli ezt.
 4. Ni0na

  Ni0na Járnitanuló

  Sziasztok! Nagyon örülnék az éléskamrába egy keresőnek. Jelenleg 140 lekvár és egyéb van a polcomon és néha nehezen találom amit keresek.
   
 5. -ciklon73-

  -ciklon73- Junior szaki

  Sziasztok! Egyrészt a rengeteg aranybanán felhalmozást nem tudom hasznositani,másrészt barátok küldenének farmaranyfát csere napkor mert több is van nekik,mégsem lehet.Jó lenne ha ezt engedélyeznétek!
   
 6. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Sziasztok!

  A kerek kerékre felkerülhetnének gyopáros dolgok.
  Például party pöri nyeremények közé nyugodtan mehetne, 1db édes csere, 1db instafa, 1 db temérdek fatermés, 1 db kiterjesztő, 1 db szinkronizáló, X eséllyel beállítva.
  Sima zöld pörgetéshez pedig bekerülhetnének az egyéb gyopáros gyorsítók.
  Annak tekintetében, hogy sok olyan dolog van a kerék mind két részén, ami sokaknak szemét, ezek az elemek kiválthatnának pár helyett a mandragóra és társai, valamint a sárga borzadályok és xxl diók, fenyők helyén. Akik nem gyopároznak azoknak sem lenne sok veszteségük, ha a keréken ezeknek a lejárt jelentőségű dolgoknak a helyén, más értelmesebb dolgok tűnnének fel. Talán még a pörgetési kedvet, és a gyopár iránti érdeklődést is növelné a lehetőség, ami többlet bevételt is hozhatna a Bp-nek.
   
  anya5062, vihence, zsütter és 15 más kedveli ezt.
 7. Spanlotus776367

  Spanlotus776367 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!

  Nekem a teliholdas bevételnövelőkkel lenne egy észrevételem. Mindegyik, amelyik valami pluszt ad bevételi szempontból, az a gyémánt rekeszbe tehető be. Na már most, a telihold elég ritkán van nyitva, így a legtöbb játékosnak valószínűleg a gyémánt rekesze foglalt a farm miatt. Az ilyen jellegű farmos bevételnövelők viszont arany rekeszbe tehetőek! Vagyis ahhoz hogy a teliholdas bónuszokat is használni tudjuk, amik 24 órásak ugyebár, addig akkor hátrány keletkezik a farmos részen! Vagy kellene még egy gyémánt rekesz (többen írták már tudom), amibe mondjuk csak a teliholdas dolgokat lehet betenni, vagy egy kis módosítással arany rekeszbe tehetővé tenni.

  Mert így ebben a formában szinte használhatatlanok!
   
  Nelli60, vargamarika, anya5062 és 12 más kedveli ezt.
 8. tokebea

  tokebea Utánpótlás-írogató

  sziasztok cserebere eventel lenne néhány észrevételem, szóval azt vettem észre hogy a kezdő,és középhaladó játékosok labdába se tudnak rugni !!cserenap alkalmából,mert pl nincs annyi mindenük.. ezért legközelebb lehetne szintekre bontani pl 1-50 szintig egy pár napig tartó cserenap utána meg 50 szint felett_? Hülye ötlet?
   
  anya5062 és seszkrisz1969 kedveli ezt.
 9. .atesz74.

  .atesz74. Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  A Pinkie pie süti receptjét nem lehetne valami úton módon újra elérhetővé tenni? Akár mini játékoknál ajándékként, esetleg szimplán ajándékként?
   
  parrahviki12, lovardatanya és Kuzdern kedveli ezt.
 10. Ivibaba54

  Ivibaba54 Fórumelemző

  Sziasztok !
  Régóta figyelgetem a felhős nyereményeket és szinte mind a Bahamára ad több Tp-t, holott a Farmos területen haladásra kell a mérhetetlenül sok . Még ha a felhők ide is adnák a többet, akkor sem lenne kis munka a tovább lépés. A Gyopáron történő előre lépésről már ne is beszéljünk. Üdv Mindenkinek !
   
 11. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Sziasztok!

  Hiába lapozgatom a farmáruda lapjait, sem a limitált , sem a különleges ablakban nem találom ezeket, sem kicsi, sem nagyobb tételben:
  -hajtass fát
  -temérdek fatermést
  -instafát
  -hajtass növényt
  -növényszinkronizálót
  -kiterjesztőt
  -sebességnövelőt
  -édes cserét
  Azt gondoltam, hogy a gyopár egy éves évfordulójára ezek már bekerültek!
  Még nem lenne késő ezt bepótolni!
  A farmárudában minden van, amiket a farm bármely területén hasznosíthatunk, kivéve a gyopár nevű, egyelőre mostoha gyermeknek tűnő területhez nincs semmi! Ezt az építő jellegű kritikát, fejlesztési javaslatnak szántam.
   
  -gyöngy-581, Sali~*.*, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
 12. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Az Alpesi rész jelen formájában kevés... !
  Szükség lenne új növényekre fákra ... Feladatokra... új játék részekre...
  Igazán lehetne a fákat keresztezni... tehát valami úton módon összeépíteni s két fajta termést lehessen szüretelni róluk...
  Feladatok legyenek összetettek... gondolkozásra, tervezésre sarkallók... Egymásra épülők...
  És legfőképpen CSÁBÍTÓ JUTALMAK kellenének... s folytonosság...
   
  papirocska, Ditti58 és alex0824 kedveli ezt.
 13. Feca29

  Feca29 Fórumprofi

  Sziasztok Moderátorok :)
  Régebben is írtam már,nem tudom eljutott e a "fentiekhez",hogy mikor csinálják már meg torrentelvű müködésre ezt a játékot,hogy ne legyen szerverhiba,hanem ugye minél több a felhasználó,annál hatékonyabb lenne a játék,és nem gyengén tehermentesülne a játék szervere is!
  "Bár általában nem kell érteni egy program/protokoll működési elvét ahhoz, hogy használni tudjuk, jelen esetben mégis roppant hasznos ha átlátjuk a rendszer sajátosságait.
  A torrent egy Peer to Peer (röviden P2P) protokoll ami egyenrangú számítógépek hálózatát jelenti. Egy ilyen hálózatban nincsen kiemelt priorítású avagy szerver gép, ami nélkül semmi sem működne. Ezt azzal éri el, hogy a fájl nem (csak) egyetlen központi szerverről tölthető, hanem minden olyan klienstől akinek már megvan valamekkora szelete a fájlnak. Így nagyon hamar létrejön egy hatalmas kapcsolódási gráf melyben mindenki mindenkitől tölt le is fel is. Ráadásul a kliens-szerver architektúrával szemben ahol a szerver a túl sok klienstől túlterhelődhet, itt az egyre több kliens, nem lassít, hanem gyorsítja a működést. Eredetileg pont ilyen hálózati tehermentesítés céljából alkotta meg a rendszert Bram Cohen.
  Alacsony kliens szám esetén – ami főleg a torrent kezdeti életciklusában gyakori – jóval lassabb sebességet érhetünk el, mintha egy nagy sebességű szerverről töltenénk. Az általában lassabb sebesség annak tudható be, hogy a legtöbben ADSL kapcsolattal rendelkeznek aminek a feltöltési sebesség igen karcsú. Márpedig a többiek feltöltési sebessége adja a mi letöltési sebességünket."
  "A dolgot úgy kell elképzelni, hogy az anyagot százszázalékban birtokló felhasználók ezt továbbadják másoknak, az újabb és újabb felhasználók pedig előbb vagy utóbb ők maguk is feltöltővé válnak. Így történhet meg az, hogy minél népszerűbb egy adott anyag, annál nagyobb esély van arra, hogy mindenki gyorsan és eredményesen letölthesse. Nem egy központi, centralizált rendszer működik tehát, hanem az egyes felhasználók egymásnak adogatják a fájl bizonyos szegmenseit, egészen addig, amíg mindenkinek meg nem lesz a teljes anyag. Elsőre igen bonyolultan hangzik ezen rendszer, de amilyen bonyolult, olyan egyszerűen kezelheti a felhasználó."

  Olyan, mint a mesebeli kőleves, mindenki bedob valamit a közösbe.
   
  Ivibaba54 és Ms.AbyZu kedveli ezt.
 14. kelemeny

  kelemeny Fórum veteránja

  Sziasztok !
  Nem tudom, hogy jó helyre irok-e!
  A kerekkerék csak 99 forgatást tárol.
  Nem lehetne ezen a számon emelni?
  Aki egy héten egyszer gyüjti be a ládákat, annak kevés a 99 forgatás.
  Köszi
   
  Nelli60, Ivibaba54, Ecóka2 és 3 más kedveli ezt.
 15. Dorottya-Manó

  Dorottya-Manó Járnitanuló

  Sziasztok!

  Egy ideje körvonalazódik egy ötlet fejemben...
  Persze, hogy a Gyopárvölggyel kapcsolatban;)
  Szuperül megoldást talált ez a játék elem a felesleges ólak fák felszippantására...
  Most megoldást keresnék a felgyülemlett értékét vesztett termékek garmadájára...
  Kellene egy alapanyag amit termékekből készítünk. Kicsit fellendítené a mesterségek völgyét... lenne értelme az ezrével sorakozó jelenleg a saját játékomban felesleges termékeknek. Hogy ezt az alapanyagot mire használnánk??? Ez legyen a játékmester ötlete... :inlove:
  A lényeg legyen helye a rekeszeken kívül a termékeknek. Az 5. szint elérése után csak halmozódnak a pontok, még oda sem lehet/felesleges beforgatni őket.
  A játékosok figyelmét újra a termékek felé a gyártásuk felé terelné... ez termelésre ösztönözne. Hosszú távon biztosan bevételt is jelentene a játéknak.

  Az ötletet kizárólag a játékélmény javítása érdekében írtam. Ez pont olyan fontos, mint a játékélmény és a játékra fordított idő, pénz megfelelő egyensúly;) Hiszen játszani jó!:inlove:
   
  -ciklon73- kedveli ezt.
 16. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Megjött a "Szomszédajándékozós event!"

  Kicsit keserédesre sikerült:wuerg: Ráférne egy erős ráncfelvarrás, hogy kicsit farmkoncentráltabb és érdekesebb legyen;)
  A mostani kis szintről küldhető ajándékok arra jók, hogy egy rakás eldobálásra szánt farmon vegyünk egy vásárlás erejéig aranyat... vagy a kitartóbbak/aranyásók... a játék adta ingyen aranyra utazzanak...
  DE jöhetne egy egy olyan ajánlat amikor pl 200. szinttől küldhetnénk 200. szint feletti farmra értékes ajándékot!

  Ez valódi szomszéd ajándékozás lehetne:inlove: Picit megmozgatná a közösséget, s megérős ajándék esetén komoly bevételt hozna a játéknak, ezzel segítve a tovább élését!
   
  SparrowC kedveli ezt.
 17. Stock-broker

  Stock-broker Járnitanuló

  Sziasztok!

  Az aratógép felületéhez lenne egy módosítási javaslatom. Nagyon közel van egymáshoz az aratógép és a bónuszt adó dísztárgyak aratására szolgáló ikon. Nem egyszer jártam úgy (szerintem mások is), hogy sietve végezve a munkát, nem a megfelelőlre kattintottam. Olyan nagy az ablakfelület a két ikonnál, hogy lehetne a két ikon között bőven nagyobb távolság annyival, hogy ne lehessen véletlenül a másik ikonra kattintani, mint amire épp szeretnénk.
   
  Ecóka2 és Swartsch kedveli ezt.
 18. TRico97

  TRico97 Járnitanuló

  Sziasztok!

  Olyan fejlesztési ötletem, kérésem lenne. A dekorációs tárgyaknál egy olyan szűrő fület beiktatni, amivel rá lehetne szűrni azokra a tárgyakra, amik nem csak tp-t adnak, hanem esetleg valamilyen ládát. Azt tudom jól, hogyha rá viszem az egeret kiírja, de több 100 dekornál ez időigényes.
   
  parrahviki12, NagyG1950 és Samborg kedveli ezt.
 19. szemike50

  szemike50 Fórum parancsnoka

  Sziasztok! Szeretem a Nagy hajsza eventet és már évek óta visszatérő event. A termesztendő növény is ugyanaz. Szerintem mindenki örülne, ha az event végén megmaradó event növényt nem visszaváltanák, hanem maradhatna a pajtában, esetleg a felszálló elemmel együtt.Jól jönne a következő Nagy hajsza eventnél. De ez jó lenne valamennyi visszatérő eventnél, ahol ugyanaz a megtermelendő eventnövény. Köszönöm
   
  -rex18- és -Holdfeny-. kedveli ezt.
 20. zsóka56

  zsóka56 Haladó

  Sziasztok. Az a kérdésem, hogy lehetséges lenne-e, hogy a gyopároson több tp-ét adjon a beadandóknál. Igy elég nehéz szintet lépni, nevetséges amit kapunk értéket amit beadunk azok után. Köszönöm a választ. Üdvözlettel: zsóka56 ID: 1412578
   
  szaki1979 kedveli ezt.