Javaslat Javaslatok a lassú, akadozó játék ellen

Kategória: 'Technikai ismertetők', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 12.2.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Ableotory

  Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

  Kedves Játékosok!

  Sokszor előfordul, hogy a játék lassú illetve akadozik. Ez ellen mindannyian tehetünk. Ebben a topicban javaslatokat írunk számotokra, amelyekkel a játékot gördülékenyebbé varázsolhatjátok.

  1. A játék grafikai szint módosítása, animációk kikapcsolása
  A magas illetve a közepes grafikai szintet érdemes átállítani alacsonyra. Ekkor a játéknak kevesebb az erőforrás igénye. Az animációk kikapcsolásával tovább enyhíthetjük a játék erőforrás igényét.

  A grafikai szint módosításához, illetve az animációk kikapcsolásához a játékbeállításokat kell megnyitni. A játékbeállítások ablakát a menüsorból tudjuk elérni:
  [​IMG]

  Ezt követően, a megjelenő ablakban állítsuk át az animációknál a kapcsolót "ki" állapotba. A minőségnél a kapcsolót állítsuk "normál" állapotba.
  [​IMG]

  Kattintsunk a mentés gombra. Nyissunk meg legalább 1 vagy 2 területet és teljen el 10-15 másodperc. Ekkor a rendszer biztosan elmenti a változtatásainkat. Ezt követően lépjünk ki-be.
  2. Háttérben futó alkalmazások csökkentése
  A háttérben futó alkalmazásokat csökkentsük, ezzel is több erőforrást tudunk biztosítani a játék számára.

  Kattintsunk az operációs rendszerünk asztalán jobb egérgombbal. Keressük meg az opciók között a "Feladatkezelő" menüpontot. Nyissuk meg.

  Keressük meg az "Induló alkalmazások" / "Indítási alkalmazások" menüpontot. Itt láthatjuk egy listában azokat az alkalmazásokat, programokat amelyek automatikusan elindulnak a háttérben, amikor bekapcsoljuk eszközünket. Kattintsunk azokra az alkalmazásokra jobb klikkel, amelyeket nem szeretnénk hogy elinduljanak indításkor. Kattintsunk a "Letiltás" opcióra. Ezzel beállítottuk, hogy az adott alkalmazás már nem fog elindulni indítás során.

  A letiltások után indítsuk újra eszközünket.

  3. Megnyitott alkalmazások, programok, lapok csökkentése
  Minél több alkalmazás, program van megnyitva egyidejűleg a játékkal, annál lassabb lesz a játék, ez érvényes böngésző és kliens alapú játékelérésnél is! Amennyiben böngészőben játszunk, akkor törekedjünk arra, hogy minél kevesebb lap legyen megnyitva. Javasoljuk, hogy a játék mellett más lap ne legyen megnyitva. Kliens alapú játékelérésnél pedig csak a kliens legyen megnyitva, böngésző pl. ne fusson a háttérben egy időben a játékkal.

  4. CCleaner használata
  A CCleaner egy alapvető tisztító program. Innen tölthető le (a link megnyitásával azonnal megkezdődik a program telepítőjének a letöltése): https://www.ccleaner.com/ccleaner/download/standard

  A program segítségével megtisztíthatjuk a böngészőnket a felesleges gyorsítótározási mentésektől, illetve a sütiktől is.


  Az alábbi segédlet kizárólag Windows 10 és Windows 11 operációs rendszerrel rendelkező játékosoknak készült.


  [​IMG]
   
  jucus1976, marcsi5556, nagymami2 és 16 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.