Visszajelzés Kérdés a TOP event kapcsán - szavazás

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 26.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Legyen-e TOP esemény, amely magában foglalja a rangsorolást?

 1. Igen, mindenképpen!

  429 szavazat
  54.2%
 2. Nem, még véletlenül se!

  291 szavazat
  36.7%
 3. Tartózkodom

  72 szavazat
  9.1%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kukackukac

  Kukackukac Fórumgróf

  Sziasztok!
  Igennel szavaztam, mert szeretek Nektek drukkolni.:inlove: Nekem a mopszos volt az utolsó olyan eventem, ahol bukni lehetett, és én mégis nekivágtam.... Többször nem teszem:p
  Tetszik Csocso ötlete, de a jutalmakat érmében osztanám, amit mindenki az izlésének megfelelően elkölthet a TOP boltban.
  100 millió bedobása után, választhat alap dekort: Aki TP növelő kütyüt szeretne, ő azt választja, aki termés bónuszt adó dekort szeretne, ő meg azt. Így mindenki kedvére válogathatna.
  A termény bónuszosnál pl. 72 óránként 6 órára kapna + 1 termést mindenből(ólak, fák, növények, termények) 100 milliónként kapna függönyt:D(fejlesztést), ami vagy rövidítené az "érési" időt, vagy +1 termést adna.
  A TP bónuszra nincs ötletem, de az is működhetne így. 100 milliónál 100% 72 óránként 6 órán keresztül. Ott azt gondolom, hogy a függöny 24 órával csökkenthetné az érési időt. 400 milliónál már 11 óránként aktiválható lenne.
  Aki bedobott már 400 milliót, annak ismét rendelkezésére áll az alap dekor és kedvére fejlesztheti tovább mind a két esetben.
  A bolt kínálata lehet a szokásos, vagy kicsit akciósabb. pl. 1 party pöri 15 érme, akkor az 5 db mondjuk 60 érme;) :)
  A felhő ötlet tetszik:p:) Az is, hogy nincs bukás!:inlove: A 650 millió nekem sok, lehet a 400 is:music:
  Ti nagyok versengjetek! ;):inlove:Minél több kütyüt és a fejlesztést szerezzetek meg! :inlove:Igen kell a lista! Az első 500 kapjon valami extrát: TOP 2018 kitehetőt(1x1), ami 24 óránként ad 1.000.000 TP-t.;):)
  Így mindenki kap valami extrát, senki nem bukik, de a nagyoknak is érdemes csatázni.
   
  Utoljára szerkesztett: 26.7.18
  kekmaci75, heureca3, AnkaFD és 32 más kedveli ezt.
 2. wilddemon

  wilddemon Haladó

  Sziasztok!
  Én is jó ötletnek tartom ezt a felvetést. Én 96. (lassan 97-pár nap) szinten vagyok, de kong a pajtám sajnos :( vagy eventezek vagy gazdakörizek, bár most taktikát váltottam, gyorsabban is haladok. Eddig eszembe nem jutott volna benevezni, csak drukkoltam a magyar játékosoknak a versenyben és figyelemmel követtem.
  Így, ilyen szisztémával viszont beneveznék, a kisebb nyereményekért, sőt lehet hanyagolnám is miatta a gazdaköriket addig, és csak arra készülnék. Persze, egyértelműen azok, akik magasabb szinten vannak, és többet is áldoznak rák azoknak nagyobb nyereményeket adnék.
  Alacsonyabb és magasabb szintű játékosoknak is lenne kedvük benevezni, hisz minden ajándék jól jön én például nagyon örülök mindennek.
  Sőt, így mindenki aki benevez, láthatná, hogy áll magyar és globális szinten, akármilyen szinten van. Ez sokakat doppingolna is, hisz aki alacsonyabb, azt azért, hogy a jövő évi versenyen jobban álljon, aki magasabb, azt pedig azért, hogy még jobban álljon.
  A támogató gazdaköri is tetszik, azt bárki csinálhatná, közben pedig eldönti folytatja e vagy sem a bedobálást.
  Én adnék a benevezett országoknak is díjat, hogy összesítve mely országok milyen sorrendben teljesítenek, az összes benevezett játékos bedobált értéke alapján rangsorba, így lenne egy kis összetartás is.
  :)
   
  kekmaci75, heureca3, AnkaFD és 22 más kedveli ezt.
 3. breki072

  breki072 Fórum elő legendája

  Szép reggelt!
  Már megint a Top 10-nél mi van!!!!
   
  Khirra, AnkaFD, Anna051955 és 17 más kedveli ezt.
 4. -Fülemüle-70

  -Fülemüle-70 Fórum császára

  Jó reggelt kívánok Mindenkinek!
  Megnéztem én is a TOP 10 listát és igen megdöbbentem.
  Mi ez már megint?
  Eddig én is igennel szavaztam de így a furcsaságokat elnézve, hát ha nem lesz fer játék akkor inkább ne is legyen. :(
  Ja és hogy ne legyek off, tetszik az ötlet is nagyon.
   
  Utoljára szerkesztett: 27.7.18
  Khirra, Marika312, Gio és 9 más kedveli ezt.
 5. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  A változást tapasztaltam, a hivatalos indoklásra én is csak várok.
   
  kekmaci75, DITKE44, HéricsBáró és 17 más kedveli ezt.
 6. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Melletted vagyunk nagyon sokan, bízom benne, hogy érzed :)
  Szia:)
  Nagyon tetszik az ötleted, örülnék én is, ha választási lehetőségem lenne a tp és a pajta között : Még nem tudom melyiket választanám, de egy ilyen lehetőségnek örülnék.
   
  HéricsBáró, Gio, genka53 és 11 más kedveli ezt.
 7. alex0824

  alex0824 Fórumőrült

  Szia!
  Mivel a szavazás megjelenése után történt a változás ,remélem csak annyi az egész, hogy jobbnak látták ha a szavazás idejére eszközölnek változást. Bár szerintem ebben az esetben pont nem azt érik el amit szeretnének.Ha egy közszereplőt eltüntetnek valahonnan az is médiaszenzáció, azaz az érintet ugyanúgy, vagy jobban képbe kerül!

  Az ötlet a top-al kapcsolatban nagyon jó!Tetszik!
   
 8. Szama

  Szama Fórum bárója

  Mivel minden évben kihagyom ezt a megmérettetést, így érdekes számomra ez a szavazás. Látom, hogy megy az ötletelés ezerrel, de megnézve ezt a javaslat táblázatot, továbbra sem nagyon vonz a TOP. Egyszerűen vicc, hogy 1 millió csp érték beadása után ennyi az össz ajándék? 1 csatni, vagy 5 szupitáp?! Hol van ez arányban egymással? Sehol... A TOPnak mindig is az volt a baja (leszámítva az első megrendezést!), hogy végtelenül aránytalan. Adj be több 100milliót a semmiért, és örülj neki. :(
  Ha a fejlesztőknek tényleg az a célja, hogy több játékos legyen, hogy azok több valódi pénzt költsenek erre a játékra, akkor már az alapoknál kellene kezdeni a változtatásokat, és nem a TOP-nál, amibe igazán csak a nagyok szólhatnak bele, hiszen az ő "játékuk", sajnos. Egy év kemény munkáját beadni 10 perc alatt, olyan nyereményért, mint mondjuk egy bagoly tojás? :D Hát ahhoz nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy ez bárkinek is megérje. A támogató gazdaköri egy szuper ötlet, azt támogatom, és az valóban már egy igen jelentős változás lenne. Azonban ezek a szintenkénti ajándékok, meg sem közelítik a korrekt "nyeremény" fogalmát. Probléma szintén, hogy a gazdának választania kell, hogy vagy eventezik, vagy pajtát tölt, így az event event hátán rendszer egyáltalán nem segíti a gazdákat a TOP-on való részvételben, pláne, hogy a jutalmazás messze elmarad egy-egy event során nyerhető felhő tulajdonsága, vagy más nyeremények mellett. Azért a TOP-ba nem csak úgy beledobálom a pajtám készletét, hanem feláldozom, így nagyon nem mindegy, hogy egy "sima" event nyereménye üti e az ottani nyereményt, vagy sem.
  Ötletnek:
  Esetleg a TOP szintenkénti beosztása. Hiszen nyilvánvaló, hogy egy kisebb szintű gazda, akkor sem fog akkora pajtakészlettel rendelkezni csp-be átszámolva, ha valós pénzt is költ, mint egy magasabb szintű gazda, hiszen kapásból kisebb csp értékű növényei/állatai/fái vannak. Ezt tudná kiküszöbölni mondjuk egy - itt bemutatott- támogató gazdaköri, de ez sem megoldás, hiszen sosem fog egy kisebb szintű annyit elérni, mint egy nagy. Ami részemről nem is elvárás, azonban sokaknak rosszul eshet, hogy a maguk szintjén mindent beleadnak, mégsem járnak "nagy" jutalmak érte. Itt jönne be a szintenkénti TOP besorolás. Lehetne mondjuk 40-60-ig, 60-80-ig és így tovább felosztva. Ezekhez arányosítva a nyeremények. Alsóbb szinteken egyszerre megy a TP gyűjtés+pajtakészlet növelés, hiszen ahhoz, hogy nagyobb csp értéket képviseljen a farmod, szinteket kell lépned, azzal elérve az egyre több csp értékű növényeket/állatokat stb. 100 fölötti szinteken ( legalábbis nálam) inkább a pajtám töltése a lényegesebb ( ami a jelentős mennyiséget kérő gazdakörik miatt eléggé érthető), mint mondjuk a szint lépés, hiszen 25 milla TP-t kell összeszednem, hogy szintet lépjek, ami azért nem kivitelezhetetlen, ha szorgosan tudod gyűjteni a felhőket az eventek befejezésével. De azért azt sem mondanám, hogy lényegtelen a TP gyűjtés, csak azt, hogy számomra többet ér egy növények, állatok, fák, termények mennyiségét növelő ( akár +4 termést adó) termék, vagy olyan plusz bónusz rekesz, ami a csatni mellett biztosítja azt a +2 termést, de azt állandóra, nem ideiglenesre. ( ez a bónusz rekesz azonban eventeknél nem jelenthetne előnyt az eventgaz termelésénél)
  Dekorok: imádom őket, pláne ha ládát adnak. Esetleg olyan mennyiségű TP-t, ami tényleg megéri, vagy hat mondjuk a felröpi mennyiségére. Így szerintem egy ilyen dekor szinttől függetlenül remek ajándék, mindenki örülne neki, és egy szintenkénti besorolásos TOP-nál valóban ajándék is, bár senki sem kapná "olcsón", de nem kellene beadnod érte az egész pajtát sem. A szinteknek megfelelő beadáshoz kötve lehetne megkapni. És tulajdonságait tekintve szintén szintekhez szabni. Pl: adott egy ládát adó dekor, 40-60-as szintek közötti TOP esetében adna mondjuk 2 db ládát, 3000-4000 TP között, és mondjuk kelljen beadni hozzá 500ezer- max. 1millió csp értéket. Ugyanez mondjuk 80-100 szint közötti esetben, már 6 láda+ 9000-12000TP, és úgy 1,5-3millió csp-t kérne. És így tovább. Ahogy növekednek a csoport szintek, úgy bővülne a dekor "képessége", esetleg egy-egy újabb plusz "képességgel" is. Lehetne mondjuk, hogy ad pluszba egy másik ládát, vagy más bónuszt is 1-2 órára stb.
  Hirtelen most ennyi ötletem lenne. Tudom, hogy ez a szintenkénti TOP sok munka, jelentős szervezést is igényel, de ezzel igen hosszú időre ki lehetne küszöbölni a szintek közötti vitákat, az állandó feszültséget, mert a szintekhez lenne igazítva. Ami már jó, még akkor is, ha alapból a játék erősen különbséget is tesz egy-egy event során a farmok között, vagy csak úgy alapból. Ami még jó lenne, az az, hogy mondjuk a valós pénz ne játszhasson szerepet közvetlenül a TOP-ban. ( most az olyan dolgok mint farmmunkás, szupitáp vásárlás érthetően nem tartozik bele ebbe) De ne lehessen valós pénzért venni a TOP-ba beadható elemet, ne jusson valaki több TOP eventes gazhoz kosár formájában, stb.
  Ha még eszembe fog jutni pár dolog, bedobálás értékhez járó ajándék formájában, akkor majd ehhez írom hozzá.

  Köszönöm a beleszólási lehetőséget! :)
   
  heureca3, Marika312, nolina1965 és 8 más kedveli ezt.
 9. -Fülemüle-70

  -Fülemüle-70 Fórum császára

  Szia:)
  Bocs hogy írok, de erre azt hiszem reagálnom kell és nem kötöszködés képen írom a véleményemet.
  Szerintem sokan nem a jutalom miatt indulunk a TOP-ban, egész évben készülünk rá sokan és amellett még eventezni is szokam / szoktunk és a pajta nem kong az ürességtől.
  Abban egyet értek hogy valós pénz költése nélkül és ne pedig kosárvásárlással jussanak sokan előnybe, de hogy a BP is azért jól járjon a TOP event alatt max 1-1 db kosarat lehessen csak venni. Már aki akar és él vele.
  Szintekre nem bontanám az Őszi szüreti nagy TOP versenyt, az szerintem maradjon meg úgy ahogy eddig is volt.
  A támogatóit meg a kisebb farmok is megcsinálhatják hisz kapnak értük ajándékot.
   
  kekmaci75, MamaMeseKertje, Gio és 9 más kedveli ezt.
 10. .sylvia72.

  .sylvia72. Fórum császára

  Sziasztok!Szerintem hagyhatnánk ezt a kicsik és nagyok dolgot.Mindenki tudja miről van szó,felkészülni kell,egy év alatt nagyon fel lehet tölteni a pajtát,ki is lehet számolni kb.mennyi cucc van a pajtában a topp előtt,van esély elindulni,vagy nem.Ezt előtte el lehet dönteni.A pénz?Soha nem költöttem prémium tagságra,kosarakra mégis ott voltam.Ott is leszek,ha kiesek az sem baj,ez egy játék,vagy lesz valami ajándék vagy nem.Persze rossz,ha kiesek,de folytatom tovább,tanácsot kérek és haladok.Ennyi!Csocso!Döbbenet ez már megint.Remélem tisztázódik ez a helyzet.
   
  kekmaci75, MamaMeseKertje, Gio és 8 más kedveli ezt.
 11. LongNight

  LongNight Fórumgróf

  Szia.
  Az én véleményem nem sokat számít, alig játszom már:oops:
  A TOP-ra azért be akartam nevezni, de szerintem ez így túl van bonyolítva..:p
  A régi, belépő event--Top rendszer tetszett, ezt kellene tovább vinni..8)
  Ami szükséges lenne: a nagyon világos részvételi szabályok leírása, és az eddigieknél sokkal szigorúbb ellenőrzés.:)
  Azért remélem, hogy lesz Top, lesz igazi, nemes verseny, és találkozunk a listán!;):D
   
  kekmaci75, HéricsBáró, Rebcsok és 9 más kedveli ezt.
 12. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Jó lenne ha a játék mester is így gondolkozna!
  Bár több ezres top gazda tüzetes átvizsgálása hetekig tartana:( De mindenképp megérné:inlove: Hiszen a nemes versengést helyezné előtérbe8)
   
  Utoljára szerkesztett: 27.7.18
  -Fülemüle-70, kekmaci75, Rebcsok és 3 más kedveli ezt.
 13. -Fülemüle-70

  -Fülemüle-70 Fórum császára

  Na akkor egy javaslat ehhez: A TOP ideje alatt ne legyen nyitva a piac és így már könnyebb a BP ellenőrzése.
  Viszont a szabályokban fektessék le ha Moderátor nem indulhat és Nekik is tegyék lehetővé a versenyt csak külön kizárólag csoport formájában, ami számukra nem úgy fog végződni hogy kizárják utólagosan menet közben.
   
  kekmaci75, Domos52, Rebcsok és 7 más kedveli ezt.
 14. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Szerinted a piacozás csak top idején lehet csúszós? :music: Hidd el aki máshogy akar játszani az nem hagyja a dolgot a top idejére:p
   
 15. -Fülemüle-70

  -Fülemüle-70 Fórum császára

  Értem amit írsz, sőt egyet is értek veled bizonyos szemszögből, de szerinted van olyan gazda, játékos aki ezt meg meri tenni, vagy megmerte tenni ha a TOP-ba indul és ki van hangsúlyozva hogy ellenőriznek minden farmot? Te kockáztatnál és indulnál így? Hamar le tudják futtatni az az ellenőrző panelt és szerintem meg is tették sokszor.
  Tudod mit, én várom a TOP-ot ősszel, de csak is kizárólag úgy hogy ne történhessen meg az ami tavaly volt és ha ültetős a "kicsik" támogató gazdaköri mellett zajlik, igen is legyen szabályozva a csomag megvétele úgy hogy max. 1 db ot vehet bárki. Ezt megtehetik azok is akik "nagyoknak" számítanak. Amúgy lehet egy 90. szintű gazda több pajta értékkel is rendelkezik, szóval ez a kicsi-nagy számomra nem egyértelmű.:(
   
  Utoljára szerkesztett: 27.7.18
  heureca3, Rebcsok, Marika312 és 5 más kedveli ezt.
 16. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Kicsi ? Nagy? Én a holnap elérendő 200. szintemmel simán kicsinek számítok:wuerg:
  Én nem indulok... a helyezésért biztosan nem... 8) De a sávos játékban amit Csocso felvázolt, részt vennék;) S engem aztán ellenőrizhetnek:music: Én még azt sem használom ki amit legálisan lehet:wuerg:
  Szóval előre lefektetett mindenkinek szájbarágósan ismertetett - akár behajigálás előtt legördítendő felugró ablakba tett pipával nyugtázandó szabályokkal...
   
  heureca3, Rebcsok, Marika312 és 4 más kedveli ezt.
 17. .sylvia72.

  .sylvia72. Fórum császára

  Szióka!Egyetértek,de a paraszt jelzőt kicserélhetnéd,mondjuk gazdára.Az sokkal szebb lenne.:);)
   
  Rebcsok, -Fülemüle-70, genka53 és 2 más kedveli ezt.
 18. szemike50

  szemike50 Fórumfelvigyázó

  Sziasztok! Én nemmel szavaztam - ez az én véleményem. Tavaly indultam először, nyertem is, benne voltam az első körben, örültem is nagyon. De a pajtámat annyira kiürítettem, hogy a mai napig nem tudtam felállni. Igaz, rosszul csináltam addig, míg a TOP-ra rászántam magam, mert mindenből igyekeztem a számomra megfelelő mennyiséget bespájzolni, pajtaértéktől függetlenül. Így sajnos szinte kiürült minden területen a pajtám. Most egymást érik az eventek- amit csinálni kell!!- nincs lehetőség a rengeteg állatból, növényből, fatermésből, terményből nagyobb mennyiséget felhalmozni. A tenyésztések rengeteg szupertápot emésztenének fel, arra nem szeretnék költeni, mert már így is nagyon sokat költök - munkások, fürge malom, tojások, új felhősorok, - pedig az hozná a pajtaértékeket. Szeretném is csinálni TOP-ot,, mert elérni valamit nagyon szeretek, de képtelen vagyok addig felfejleszteni a pajtámat, hogy valameddig eljussak. Ja, és megéri? Tavaly mit nyertünk? Valami tp-és kütyü volt talán, már nem is tudom, mert lényegtelen ilyen horribilis szintlépési tp mennyiségeknél. Szóval ingadozom, döntésképtelen vagyok. Hol nagyon beindulok, hogy szeretném, hol arra jutok, hogy nem éri meg. Milyen jó lenne, ha nem lenne TOP és nem kellene ezen agyalnom, mert bárhogy döntök, bánni fogom. Szóval: én nemmel szavaztam.
   
  ulmo12, ocsi1, Rebcsok és 4 más kedveli ezt.
 19. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Bocsánat, igazad van.... javítom... Mentségemül szolgáljon, hogy nem volt negatív előjel szándékomban....
   
  alex0824, Rebcsok és .sylvia72. kedveli ezt.
 20. apa0710

  apa0710 Fórumlakó

  Egy tanácsot fogadj meg tőlem. Itt ami történik, az egy játék, egy játék ahol van egy birtokod, amit a te kényed szerint csinálhatsz/alakíthatsz ki.Egy játék azért játék, mert te vagy a magad ura, és nem neked mondják meg mit kell tenned. Az összes eventet megcsinálod, pedig nem biztos, hogy mindegyik vissza hozza a belefektetett energiát, illetve az az apró öröm se megfizethető amikor 1-1 feladatot teljesítesz akár a barátaid előtt, akár az elvárásaidnál előbb.
  Na a topot is hasonló képen fel lehet fogni. Nem azért dobta be az első a több mint 10 milliárd pajtaértéknyi cuccot, mert neki annyit ért volna a dekor/nyeremény. Hanem az lenyűgöző szurkolás, hajrá, amikor egy nemzet áll mögötted, az életbe lehet csak 1x fog valakinek megadatni, és ő ezért áldozta föl mindenét.
  Ez eléggé relatív, hogy "megéri":)
  Jó játékot,
   
  kekmaci75, alex0824, Rebcsok és 10 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.