Visszajelzés Kérdés a TOP event kapcsán - szavazás

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 26.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Legyen-e TOP esemény, amely magában foglalja a rangsorolást?

 1. Igen, mindenképpen!

  429 szavazat
  54.2%
 2. Nem, még véletlenül se!

  291 szavazat
  36.7%
 3. Tartózkodom

  72 szavazat
  9.1%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Sziasztok,
  anno nem is gondoltam volna, hogy valaha a TOP-ban lehetek. Aztán egyszer sikerült, és azóta szeretném minden évben megismételni. Az első csoportban benn levést. Ha 500, ha 1000. Akár 999-ként is, mert nekem is kihívás a TOP. 650M-m nem biztos, hogy lesz, mert tavaly és idén sokat kellett dolgoznom, kevés időm maradt piacolásra. Termeléssel pedig egyre kevesebbet lehet elérni az eventek miatt. Amit természetesen csinálni kell :)!
  Mindezt többen leírták már, én is így gondolkodom. Mivel most olvastam bele először ebe a topikba, lemaradtam megint...
  Igen-nel szavaztam.
  DE: MINDENKÉPP legyenek a szabályok előre lefektetve, kőbe vésve, hogy mindenki tudja, mihez tartsa magát. Erre az időre a BP függessze fel a "bármikor megváltoztathatom a szabályokat" hozzáállását, mert itt az nem fair. Pozitív irányba se tegye! Ha egyszer kiszólták, hogy a Top-Top nyeremény legyen a sárga bügy-bügy, akkor event közben ne változtassák rózsaszínre, se bigy-bigyre, még ha az valakinek jobban tetszene is.
  Mivel már most gondolkodnak a TOP-on, van idő tisztességes szabályrendszert kidolgozni. Egyértelműsítsék, hogy a Modik indulhatnak-e, ha igen, milyen farmjukkal és milyen feltételekkel - esetleg külön "szekcióban". Egyértelműsítsék, hogy mik a szempontok, a feltételek, a nyeremények, és az maradjon úgy, ahogy az event kiírásakor kiszólták.
  Mivel szerintem a TOP - mint neve is említi, a "csúcs", tehát nem a kezdők szintje, kihívása. Nekik egyfajta cél lehet, ami közelebbi, mint a 300-as szint. Máskor is van olyan, hogy egy event valamely szint eléréséhez van kötve (pl. a tenyésztősök), aki még nem érte el a 21. szintet, nem is látja a feladatot. A Gazdakörben ugyanez történik. Akkor MI A KÉRDÉS? Igen, egy kezdő jöjjön szurkolni a "nagyoknak", az "öregeknek", elvégre a nemzeti összetartás se piskóta! Én mindig imádtam azt a hangulatot, ami nálunk megvalósul. Kis hazánkban ezt különösen nagy dolognak tartom, az itt élők tudják, miért.
  Nagy dolognak tartanám a nemzetek közti NEMES versengést is, de nem a nacionalizmus miatt a másik országok földbe döngölése hozzáállást. Bár itt is felmerülhet, hogy nem rúghat labdába olyan nemzet, ahonnan - bármi miatt - csak néhány játékos játszik, azokkal szemben, ahonnan ezrek játszanak a kezdetektől. Ha sarkítani akarnám, például Vatikán kontra India és ezzel egyik államot sem szeretném megbántani.
  Ha a Csocsoó szerinti lista megvalósul, az a kisebb gazdákat is pajtaürítésre késztetheti. Ezt kissé kétélűnek érzem, lehet inspiráló, és lehet, hogy sokak kedvét örökre elveszi a továbbiaktól. Nem tudom.
  Abban igazat adok több előttem írónak, hogy a TOP nyeremény valami soha-nem-látott dolog legyen, ami nem volt, nem lesz, ami kiemelkedik az átlagos eventnyeremények közül. Egy bárki számára megszerezhető dolog (pl. bagolytojás) nem ilyen.
   
  kekmaci75, Zsu065, alex0824 és 16 más kedveli ezt.
 2. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia:)
  Ez a mondatod megütötte a szemetet és azt hiszem, hogy ilyen nem létezik,sajnos. Akármilyen tökéletes, tiszta és világos egy leírás, sajnos mindig lesznek akik nem értik, vagy nem olvassák el. Ennek sok oka lehet, nem írom le.. de azt hiszem nem a pipával lesz a gond egy ilyen esetben hanem a figyelmetlen olvasással :)
  Azzal viszont mélységesen egyetértek, hogy kőkemény és szilárd szabályok vonatkozzanak mindenre e és mindenkire aki akár egy salátát is áldoz rá. A menet közbeni szabály-, nyeremény- stb módosítás, szürke szabályok oda vezetnek ami volt az előzőkön és ez nem lenne jó senkinek.
   
 3. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! :)
  Valóban, a TOP-ra időben kell elkezdeni készülődni, elméleti síkon a BP-nek, egy korrekt folyamat-leírás és szabályozás terén, gyakorlati síkon meg nekünk, hogy legyen mit beadni, ráadásul olyan dolgokat, amelyektől való megválás nem lehetetleníti el a farmunk további működését. ;):)

  Maga a szavazásra bocsátott kérdés az én értelmezésemben kettős, "Legyen-e TOP esemény," igen, legyen TOP! Mióta én is ráéreztem az ízére, azóta folyamatosan gyűjtögetek a következő TOP-ra, és így már van annyi (a normál pajtakészleten kívül), amennyi a tavalyi alja volt. De előtte is már vártam mindig, olvastam a taktikájukat, a rákészülési tippjeiket, hogyha majd egyszer én is megnövök annyira, hogy bátran elindulhassak, meg tudjam tenni különösebb vérveszteség nélkül. És szorgosan drukkoltam az ismerősöknek, szomszédoknak és minden indulónak (persze elsősorban a magyaroknak ;)). Tehát igen legyen TOP,
  mert az kell nekünk!
  A kérdés második része, miszerint "amely magában foglalja a rangsorolást? " kicsit elgondolkodtatott. Ugyanis megcsinálta velünk a BP a 2017-es Kutya-frizbi versenyen, hogy az indulókat rangsorolta, csoportokra osztotta és úgy folyt le a verseny, és ugyanazokat a nyereményeket kapták azok is, akik az 1-2 csoportban X dolgot beadtak, mint azok is, akik a legfelsőben voltak, és beadtak csak mondok egy viszonyszámot 15 * X dolgot.
  Na, ezt a csoportok szerinti megosztást nagyon nem szeretném, és ez már anno a Gangon is szóba került, hogy ez egy nagyon-nagyon elhibázott lépés volt (még több, másik mellett) a BP részéről. Azt pedig végképp nem tartom igazságosnak, hogy Gipsz Jakabnak 10-15-20* annyit kell letennie ugyanazért a dologért, mint aki Malter Rezsőként csak tízed-huszad annyit ad be.
  Tehát én amellett voksolok, hogy bárki indulhasson, aki úgy gondolja, hogy megérett egy megmérettetésre, tudomásul véve, ha bent marad, ha nem, a berakott javakat nem kapja vissza.
  Az ajándékozás rangsorolásánál pedig csakis a beadott értékek számítsanak, mindegy legyen, hogy egy 111-es, vagy 222-es szinten levő adja be. (Egyenlő munkáért egyenlő bért elven működjön.)
  Igenis maradjon versenyszerű! Ez adja a TOP-nak azt a jellegzetes Feelingjét, ami miatt a gazdák évről évre izgatottan készülnek rá.
  Amennyiben lealacsonyodik ez az esemény, vagyis a beadás, egy event jellegű dologgá, az már - véleményem szerint - nem az a TOP, amiért a gazdák küzdeni szeretnének, az egy helyiségben lejátszott beadás-sorozat, amit csak mi látunk, akik beadjuk a dolgokat, a teljes nyilvánosság kizárásával. Akkor hol marad az egymásért való drukkolás? Hol marad a TOP Feeling?
  E visszajelzés topik nyitójában letett javaslat nem rossz, csak azt nem tudom, hogy ebből hogyan lesz olyan TOP, ami nem veszít a TOP-jellegből? Persze "minden munkás x órára" remélem kuponokat takar, és nem azonnal induló munkásokat.....
  Nagyon jónak tartom Mementory74 és -Encyberama- javaslatát, bár utóbbival kapcsolatban egy bökkenő van, hogy amíg a pajta TP értékét automatikusan számolja és összesíti a rendszer, addig a pajtaértékeket csak mi tudjuk számolni és számon tartani, amennyiben időnként felleltározzuk a készleteinket a saját magunk által vezetett Excelben. De az alapgondolat nagyon jó, és ne csak a bedobálásnál érvényesüljön a fejlesztés, hanem a TOP után is, hogy egy a csúcson megszerzett item ne devalválódjon, bizonyos feltételekkel a TOP után kaphasson fejlesztést.
  Tekintettel arra, hogy most már hivatalosan is lehet majd 20 ilyen-olyan tojásunk, én inkább a gazdálkodáshoz jobban szükséges dolgokkal tarkítanám az ajándék palettát, pl. 1-1 fajta mamutfával, és a csúcs nyeremény pedig állhatna egy olyan csomagból, amelynek része lenne a további gazdálkodással fejleszthető dekor, valamint a bónusz rekesznél a rekeszek számának +1-1 db-bal való növelése. Ez utóbbi egyaránt szolgálná a haladási és a gazdálkodási lehetőségek és hatékonyság könnyítését, és fokozását.
  Egyelőre ennyit szerettem volna elmondani. :) Izgatottan várom a többi gazda véleményét is, és a további fejleményeket. :)
  További sikeres és örömteli játékot kívánok mindenkinek! :D:inlove::inlove:

  Ut. szerk. : helyesítási hiba javítása: mellet helyett mellett (nem mindegy)
   
  Utoljára szerkesztett: 28.7.18
  Zsu065, HéricsBáró, Matold és 15 más kedveli ezt.
 4. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Az érem másik oldala....

  A játék egyensúlya miatt is kell a Top vagy bármi hasonló dolog évente egyszer a játékban;)
  E játék veszi ki a pajtában porosodó, a játék egyensúlyát veszélyeztető pajtaértéket!
  Nem hiába nincs Pajta rangsor;)
  Szóval legyen egy ilyen esemény... frissüljön a játék.... Mindenki belátása szerint induljon rajtnál;)
  S szórjunk be minden "felesleges javat":inlove:
   
  kekmaci75, alex0824, nolina1965 és 4 más kedveli ezt.
 5. -Fülemüle-70

  -Fülemüle-70 Fórum császára

  Már nem azért de eddig nem erről szólt az őszi TOP hogy aki indult rajta az mérlegelve be is dobta amije a pajtában van és hogy bent is tudjon maradni?
  Én viszont nem szeretném ha szintre , csoportokra lenne bontva a TOP mint a Kutya - frizbi TOP-nál, nagyon nem tartottam jó ötletnek és most se tartom annak.
   
  alex0824, Imi*, szemike50 és 8 más kedveli ezt.
 6. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Fülemüle;) A sávokra bontás hiba volt:(
  Egyébként azért írtam amit írtam,hogy a játék oldaláról is fontos... nem csak a lelkünknek kell a Top játék!
   
  alex0824, szemike50, nolina1965 és 3 más kedveli ezt.
 7. -Encyberama-

  -Encyberama- Kivételes tehetség

  Szia Csocso!

  Lenne még egy két észrevételem a tervezettel kapcsolatban.

  Ide jobban illene a Nincs kockázat!

  Ezzel az a probléma, hogy a TOP elveszti a lényegét. A Ranglistára szükség van ez elejétől a végéig, hisz a Top lényege a versengés és a megmérettetés. Ez az egyetlen olyan esemény a játékban, ahol a "Nagy" gazdák össze tudják mérni a pajtájuk erősségét a többiekével. Ezen a ponton az már lényegtelen, hogy egy rozsdásszög vagy egy láda aranyat a nyeremény.
  Ha van ranglista akkor van értelme bedobálni a pajta tartalmát, kinek ez első helyért kinek az utolsóért de azért senki nem fogja bedobálni a milliárdokat, hogy "Pistikének" legyen egy jó felhősora 10 millióért a globálisból.
   
  kekmaci75, rozo52, alex0824 és 11 más kedveli ezt.
 8. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia Tamás! :)
  Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható lenne-e, hogyha a lap tetején levő szavazásnál valaki a szavazás után módosítani szeretné a már leadott voksát, mert rájött, hogy mégsem jót nyomott, akkor lehetne rá lehetősége a módosításra? Ugyanis a mi fórumunkon nincs rá mód, de pl. a lengyeleknél van.
   
  alex0824, Imi*, szemike50 és 4 más kedveli ezt.
 9. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Elvben adott rá a lehetőség, úgy van beállítva a szavazás.
   
 10. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Köszönöm Tamás, most már látszik. :inlove:
   
  HéricsBáró, alex0824, Imi* és 4 más kedveli ezt.
 11. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  1. Javítva.
  2. Persze, közben is lenne lista, ha ez félre érthető lett volna.

  Ha valaki nagyon ráér, hozna esténként egy pillanatnyi állást a külföldi fórumokról?
   
  Utoljára szerkesztett: 28.7.18
  kekmaci75, rozo52, alex0824 és 7 más kedveli ezt.
 12. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Szia Csocsoovb

  Miről szeretnél pillanatnyi állást ? Erről a szavazásról ? Ha kell feltúrom a világ összes fórumát . :inlove:

  És milyen infót szeretnél pontosabban a szavazásról ? :p
  • %-os eredményt ?
  • Mennyien szavaztak ?
  • Kik szavaztak név szerint ?
  • A nemre mennyien szavaztak ?
  • Az igenre mennyien szavaztak ?
  • Mennyien írtak bele a csevegőbe ?
  Itt a Németország szavazás
  • Igen : 490 szavazat : 45,5%
  • Nem : 375 szavazat : 34,8 %
  • Tartózkodik : 212 szavazat : 19,7 %
  Itt a Lengyelország szavazás :
  • Igen : 188 szavazat : 50,5 %
  • Nem : 152 szavazat : 40,9 %
  • Tartózkodik : 32 szavazat : 8,6%
  Itt a Spanyolország szavazás :
  • Igen : 39 szavazat : 53,4%
  • Nem : 24 szavazat : 32,9%
  • Tartózkodik : 10 szavazat : 13,7%
  Itt az Oroszországi szavazás :
  • Igen : 4 szavazat : 52,9%
  • Nem : 4 szavazat : 23,5%
  • Tartózkodik : 4 szavazat : 34,5%
  Itt az Olaszországi szavazás
  • Igen : 24 szavazat : 30,8%
  • Nem : 40 szavazat : 51,3%
  • Tartózkodik : 14 szavazat : 17,9%
  Itt a Görögország szavazás
  • Igen : 33 szavazat : 31,4%
  • Nem : 38 szavazat : 36,2%
  • Tartózkodik : 34 szavazat : 32,4%
  Itt a Bolgár szavazás
  • Igen : 34 szavazat : 77,3%
  • Nem : 6 szavazat : 13,6%
  • Tartózkodik : 4 szavazat : 9,1%
  Itt a Románia szavazás
  • Igen : 53 szavazat : 68,8%
  • Nem : 10 szavazat : 13%
  • Tartózkodik : 14 szavazat : 18,2%
  Itt a Svédország szavazás
  • Igen : 23 szavazat : 62,2%
  • Nem : 8 szavazat : 21,6%
  • Tartózkodik : 6 szavazat : 16,2%
  Itt a Portugália szavazás
  • Igen : 29 szavazat : 42,6%
  • Nem : 30 szavazat : 44,1%
  • Tartózkodik : 9 szavazat : 13,2%


  A többit még keresem , és remélem erre gondoltál ..........
   
  Utoljára szerkesztett: 28.7.18
  kekmaci75, alex0824, Imi* és 15 más kedveli ezt.
 13. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Igen, erre gondoltam. Köszönöm.
   
  kekmaci75, rozo52, alex0824 és 7 más kedveli ezt.
 14. mementori74

  mementori74 Fórum ezredese

  Hát ez bizony siralmas sajna,gondolom a tavalyi hercehurca végett sokakban ott a tüske,szinte már azon a véleményen vagyok,hogy inkább tegyenek be több normális majomkirályné szerű eventet és felejtsük el ezt a megmérettetéseket,mert széllel szembe p...ni nehéz meg értelmetlen.
   
  kekmaci75, alex0824, szemike50 és 10 más kedveli ezt.
 15. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Az első ezer nyereménye: kap egy eredeti majomkirálynős eventet.
  A következő kétezer játékos egy lebutított verziót.
  A többieknek pedig jön egy új tejshake :D
   
 16. mementori74

  mementori74 Fórum ezredese

  Szia
  Hát amilyen irányba tartunk még igaz is lehet amit írsz,nehéz felfogni ép ésszel már azt is,hogy egyáltalán miért van ez a nemzetközi kérdés feltéve,ha valami működött hosszu éveken át és sokak kedvence volt azt miért kell szavazásra bocsájtani,hogy egyáltalán legyen e top,és sajnos be kell látnuk,hogy a top event az utobbi években átment idegeventbe,nem elég az,hogy az ajándékok minősíthetetlenek de menet közben hoznak be szankciokat kéz kezet mos alapon,nos ha már top én azt mondom,hogy legyen világosan leírva a szabályzat ami vanatkozik mindenkire,úgy játékosra mint játékvezetőre,ne legyenek iratlan szabályok mit ahogy már megtörtént az iratlan szabály esete töbször is és ha már top akkor igenis elvárható az,hogy a nyeremények koloszálisak legyenek,mivel a sok termény,nővény stb, nem potyog csak úgy az égből.
   
  kekmaci75, rozo52, alex0824 és 16 más kedveli ezt.
 17. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Hidd el, ha én szabad kezet kapnék, olyan lenne :)
  Én itt vagyok, 8 éve játszom a játékkal, értem a lényegét és játékos szemszögből tudok nézni egy ilyen eseményt - akkor is, ha nem indulhatnak rajta moderátorok.
  Aki a döntést hozza: nincs itt, nincs jelen 8 éve, nem indult soha ilyen megmérettetéseken... nem kell tovább sorolnom, azt hiszem.
   
  kekmaci75, Khirra, asdfghjkl7373 és 24 más kedveli ezt.
 18. mementori74

  mementori74 Fórum ezredese

  Ez is elég rokkantul van összehozva,ha nemzetközileg nézzük hány moderátor is lehet?akár több száz is,ott is lehetne egy top szerü event egymás közt mert ha azt nézzük a modi is elsősorban játékos legalábis a legtöbjük,és akkor mindenki drukkolhatna a saját nemzetének,és persze forditva amikor a játékosok toppoznak a modik hajráznának,és lehetőleg barátságos ütemben és emberi körülmények közt zajlodjon le ez az egész,ne az irigység vezérelje a toppot,mit arra már oly sokszor volt precedens,gyorsan megyünk ellenörizni,hogy x igrek az elején toporog hát nézzük meg mivel tudunk alátenni,mert az dobja el az első követ aki nem bünös.
   
  kekmaci75, rozo52, szemike50 és 10 más kedveli ezt.
 19. emocy91

  emocy91 Fórumelemző

  Sziasztok :)


  "Ha a szavazástól bármi megváltozna, betiltanák."/Donal Scannell/


  Ismét közvéle
  ménykutatás és szavazás ;)...
  Természetesen én Nem-el szavaztam 8)!!!
  Néhány mondatban megindokolnám a döntésemet :): azon a kategorizált Top kihíváson nem vettem részt, éspedig azért, mert úgy érzem hogy a Top megmérettetés, legalább legyen egyforma mindenkinek, legyen egy és oszthatatlan, szintekre bontás nélkül -.-!!!
  Kétségtelen, hogy az év legnagyobb eseménye/kihívása a 2018-as Top lesz :inlove:!!!
  Ám ez senkinek sem kötelező ;); nálam nem az a cél hogy az elsők között bent legyek :D, sokkal inkább az, hogy a legjobb Ezerből ne essek ki 8)!!!
  De, ahhoz hogy egyáltalán induljak :), a Nyereménynek nagyon vonzónak kell lennie ;), ugyanis a "valamit valamiért" elv itt is fokozottan érvényesül, legalábbis nálam 8).
  Tégla, Fa és Szalmaház :inlove:, hasonló kvalitású jutalmakért ma is indulnék :inlove: 8)!!!

  Farmaranyért is bárkinek megvásárolható díjat, még viccből sem szabad említeni az év legnagyobb versenyén :p..., ugyanis Pajtát egy Bagolytojásért sokan nem ürítenének :D xD...
  Az engem egyáltalán nem érdekel, hogy
  Pityi Palkó vagy X Y (kinek hogy tetszik) mekkora értéket dobál be :D, nálam idáig sem érvényesült a falkaszellem, és ezentúl sem fog 8)!!!
  És presztízskérdésnek sem fogom fel :inlove:, hiszen játszom a magam örömére és szórakoztatására, mindaddig amíg kedvem lesz hozzá.
  Sokan vagyunk és sokfélék, különböző véleményekkel :), egy azonban közös bennünk: mégpedig a Játék szeretete :inlove:, ez az a közös szenvedély ami összeköt :), és azt kívánom hogy legalább ez, mint híd maradjon meg közöttünk, játékosok között 8)!!!


  Örömteli és szórakoztató játékot kívánok :)!!!

  "Van az emberek között néhány ritka egyed, egy a félmilliárd között talán, amelyik képes megváltoztatni minket, mássá tenni, mint

  amik vagyunk. A gátak átszakadnak, a tüzek kigyúlnak és az elmék összeérnek."/Nalini Singh/
   
 20. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Szia!
  Sorry, hogy csak kiragadott rész idézem Tőled!
  De annyira jól megfogalmaztad, hogy nem tudom nem kiemelni!
  Köszönöm!
   
  alex0824, emocy91, szemike50 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.