Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kincsembogaram67

kincsembogaram67 Kivételes tehetség

Kedves Othep. Visszautalok Dolphin segítségére. Megnézte hogy mennyi jelvényem van. A mai napon szintén beadtam Az Amerikai bükkfa termését, de már 1 db jelvényt sem látok magamnál. Követtem az ekkor leírottakat, most pedig a 10% növekedés csökkentővel küzdök. :cry: Nem merek már semmit beadni. Műkertész jelvényem van 9 db, mivel a növényeket csak ebbe tudom beadni, hogy ne legyen dugulás. De hova lett az általad látott és leírt 3 db Arborista jelvény 1. szintű? Az pedig biztos, hogy volt jelvényem és beadtam a kért mennyiséget a mai napon, hogy aktív legyen a fent leírt 10%.
    Bocsánat, hogy ennyit kérdezek! :inlove:

Utoljára szerkesztett: 22.10.23
  2. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Ha meg van nyitva nálad a játék, vagy a tálcára leteszed (nem zárod be) akkor természetesen igen.
    Ha csak arra gondolsz, hogy letöltötted a klienst... az nem fogja lassítani.
    Kivéve ha nagyon kevés tárhelyed van a gépen, és már 1 kép is belassítja.

Általánosságban géplassító tényező lehet az internet, illetve, hogy működnek-e energiazabáló programok a háttérben.

-Szemecske- kedveli ezt.
  3. kincsembogaram67

Szia,
    ellenőrzésem alapján 16.10.2023 - 13:19:17-kor váltottad ki az Ansu barackfának az Építési tervét. Azóta készítettél 3 db Arborista jelvény 1. szintűt, az általad megjelölt rúna kiváltásához viszont Arborista jelvény - 2. szintűre van szükség, 1 db-ra.

44387 csatolmány mutatása

Ilyet még nem készítettél eddig. Az jó, hogy 1-es szintűből van most készleten, mert a 2-es szintű gyártásához szükséged lesz 1-es szintűre is a gyümölcsök mellett:
    44385 csatolmány mutatása
    Kedves Othep.
    Visszautalok Dolphin segítségére. Megnézte hogy mennyi jelvényem van. A mai napon szintén beadtam az Amerikai bükkfa termését, de már 1 db 1. szintű jelvényt sem látok magamnál, már pediglen volt. Ezt te is láthatod Dolphin leírásában. Követtem az ekkor leírottakat, most pedig a 10% növekedés csökkentővel küzdök. :cry: Nem merek már semmit beadni. Műkertész jelvényem van 9 db, mivel a növényeket csak ebbe tudom beadni, hogy ne legyen dugulás. De hova lett a Dolphin által látott és leírt 3 db Arborista jelvény 1. szintű? Az pedig biztos, hogy volt jelvényem és beadtam a kért mennyiséget a mai napon, hogy aktív legyen a fent leírt 10%.
    Bocsánat, hogy ennyit kérdezek! :inlove:

4. Othep

Dolphin kolléga már ellenőrzi a jelvényeidet.
    Kis türelmed kérem. :)

kincsembogaram67 kedveli ezt.
  5. kincsembogaram67

Hálás szívvel köszönöm. Természetes, hogy türelemmel várok. :) Ha Ti nem lennétek, mi lenne velünk?

6. Othep

Nagyon aranyos vagy, köszönöm a többi modi nevében is!
    Mindig jól esnek a kedves szavak! :)

Nos, a kolléga ellenőrzése alapján semmi gond nincs, és a jelenlegi állás a következő:

Van 9 db Műkertész jelvényed, az a kék, a virágokhoz - ezt most tegyük félre.

A fákhoz zöld kell, és jelenleg ahhoz a rúnához, amit Te ki szeretnél váltani szükség lenne 2 db 2-es szintű jelvényre:
    upload_2023-10-22_15-10-24.png

Nagyon sok mindent kiváltottál eddig is, ezekre adtad be, amit eddig elkészítettél.
    Kiváltottad a Nyári cseresznye építési tervét: 1 db 2-es jelvényért.
    Kiváltottad az Ansu baracknál a 10% termés többlet rúnát: 1 db 2-es jelvényért.
    Kiváltottad az Ansunál a +1 Hajtass fát rúnát: 2 db 2-es jelvényért.

Ezekre elment 4 db 2-es jelvényed és azokhoz ugye kellett 4 db 1-es jelvény is.
    Tehát semmid nem tűnt el, ne aggódj emiatt.

Nagyon fontos, hogy a 2-es szintű jelvénynél a bükkfa termések mellé kelleni szokott 1-es szintű jelvény is.
    Ilyenkor beadunk fatermést és 1 db 1-es szintű jelvényt.
    Ezzel ezek nem eltűnnek, hanem felhasználódnak.
    Vagyis most készíts el 2 db 1-es szintű jelvényt is, nyugodtan. Majd utána a 2 db 2-est is. Ezzel kiválthatod, amit szeretnél.

7. kincsembogaram67

Így már teljesen értem. Jól gondoltam én ezek szerint, csak mivel gyártottam az 1. szintű jelvényeket, hogy a faterméseket ne törölnöm kelljen belekavarodtam a mostani feladatomba. Annak pedig nagyon örülök, hogy sok mindet kitudtam már váltani, betudtam aktiválni a jó dolgokat amik a fákhoz szükségesek. Akkor újra gyűjtögetek, jelvényeket gyártok, kiszolgálom a vevőket, mert az soha nem maradhat el és majd csak meg lesz ez is amire most rákérdeztem. Totyogok a 11. szint felé, sajnos nem gőzerővel, de majd csak meg lesz minden. :) Ajjj ... jajjjj. Én hibázok és utána rajtatok keresem a dolgaimat. Bocsánat.
    Valóban hálás szívvel köszönöm a sok segítséget!
    Minden szépet és jót kívánok. Maradjatok meg számunkra sokáig mederátoroknak. :):inlove:

Első küldetés teljesítve. Megvárom Irinat és Fedort, hogy kiszolgáljam őket. Mert még mindig kell 1. db zöld jelvény 1. szint és 1 db 2. szint és akkor már csak egy küldetés marad az Ansunál. :)
    La a kalappal előttetek! Zsenik, pontosak, kedvesek vagytok és mindent megtesztek értünk. Ha netalán el is megy a kedvünk, vagy morgolódunk is ( főleg én ), Ti visszaadjátok a hévet és a játék szépségét, örömét! :):inlove:

Utoljára szerkesztett: 22.10.23
  8. -Szemecske-

-Szemecske- Aktív író

Nagyon szerettem a klienst,de azt olvastam,hogy töröljük és telepítsük újra.Amit én nem mertem,mert nem tudom jól müködik e?

Moderátor által utoljára szerkesztve: 22.10.23
    kincsembogaram67 kedveli ezt.
  9. Othep

Szia ismét.

Nem kell törölni és újratelepíteni a klienst, ha rendben működik.
    A múlt héten azért javasoltuk sokaknak ezt, mert nem tudtak beadni az autósmozis eventbe és ez megoldotta.
    Ha bármikor kétséged van, csak kérdezz és segítünk. :)

Sali~*.*, Dolphin és -Szemecske- kedveli ezt.
  10. Othep

Nincsen semmi gond.
    Azért vagyunk, hogy segítsünk. :)

11. bigmami56

bigmami56 Járnitanuló

Sziasztok! legyetek szívesek nézzétek meg a farmom, ma vásároltam 5 db Wagashi tenyészetet és nem kaptam meg, csak a tegnapiból maradt 2 db van a pajtámba. köszönöm bigmami56 ID. 23529930

12. Othep

Szia.

Kollégám ellenőrzése alapján tegnap 2023-10-21-én 18:41:49 órakor vásároltál 5 Wagashi talányos tenyészetet.
    Ma ezen a farmon nem vásároltál semmit Farmaranyért.

Dolphin kedveli ezt.
  13. neska48

neska48 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Én a neska48 ID 30923535 vagyok,10-12 éve játszom,3 farmom van,aLeslieef ID 15613902,és a babszy74 ID 35095591 farmot is én csinálom. Kettöt örököltem,de akkor még csak 1,2 telek volt egy farmon. Már nagyon nehéz.Nem gyözöm.Megprobáltam abba hagyni,de a leslieefnek évekkel ezelött kipörgettem három aranyfát,naponta három aranyat adnak. Van éjféli gyümölcsfája,amit sajnos nem tudok áthozni az én farmomra,nekem évek óta van egy XXL-es tölgyfám,de alap nélkül nem tudom kitenni.Sajnálom otthagyni őket. A 3. a lányomé,azt már egyszer kétszer abbahagytam,de azon veszem észre magam,hogy megit játszom vele. Általában éjjel 2-3 óráig játszom de mível 75 éves vagyok,már nagyon fáraszt Tudom ,hogy függő vagyok,mégis szeretném,ha adnátok tanácsot,hogy mit csináljak.Meg fogom fogadni,mert rámegy az egészségem! elöre is köszönöm a választ Agi néni

szöszi50 kedveli ezt.
  14. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    megértjük, hogy nehéz elhagyni a jól felépített farmokat, de abban mi nem tudunk segíteni, hogy Te vagy a többi Játékos mennyi időt tölt naponta a játékkal. Egy ötlet részemről: határozd meg minden reggel magadnak, hogy mennyi időt töltesz a játékkal, s ha az lejárt, akkor lépj ki a játékból aznapra, és kapcsold ki a számítógépet is. Reggel az első belépéskor vedd át a napi ajándékot Rackótól, küldd el a Szomszédaidnak az ajándékokat, hogy ne legyenek "kifogások/indokok" miért is lépnél még vissza, miután lejárt a reggel meghatározott időkereted.
    Amennyiben úgy érzed ezt egyedül nem tudod már szabályozni, ahogy Te is írtad, függő lettél, akkor érdemes szakember segítségét igénybe venni, első körben egyeztess a háziorvosoddal a probléma kapcsán.

15. bigmami56

bigmami56 Járnitanuló

Szia! köszönöm szépen, akkor lehet, hogy nem nyomtam rá a biztosra csak kijelöltem. Elnézést a plusz munkátokért. Szép estét , jó játékot kívánok Nektek.:)

Othep és Dolphin kedveli ezt.
  16. takizsuzsi40

takizsuzsi40 Fórum biztosa

Sziasztok! Kérdésem az, honnan lesz a gyopárvölgyben metszőollóm? Felreppenő és növényből vagy fából?

17. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    MetszőollóÉszaki erdőn / Minden fábólEgyes fák előállításához szükséges

a Táblázat részletét a GYIK-ből hoztam el.

Arasd a fákat, viszonylag ritka felröppenő, de azért jön, ha aratsz.

Sok sikert hozzá!

18. takizsuzsi40

takizsuzsi40 Fórum biztosa

Köszönöm!

-gyöngy-581 kedveli ezt.
  19. miniowl

miniowl Fórum hercege

Sziasztok!

Néztem az új prémiumos kiÍrást, és kÍváncsi vagyok, hogy valóban az eddigi prémium előfizetésben, fürge malomnál dupla tápot kaptuk? Én nem vettem észre hogy dupla tápot adna :) Most direkt bekevertem 1 db :) tyúk tápot, és csak egyet kaptam, nem kettőt.
    Ha esetleg nem téves a kiÍrás, akkor megnéznétek, mi a gond? Folyamatos az előfizetésem.
    miniowl ID 13564106

20. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    a turbó malom fele annyi idő alatt keveri a tápot, mint a normál malom. Tehát a normál idő alatt dupla mennyiség készül el.
    Példa:
    1 táp alapban 8 perc alatt készül el a sima malomban, és 4 perc alatt a turbó malomban.
    Akkor 8 perc alatt a sima malmot használva 1 tápod lesz, míg a turbó malommal 2 tápod lesz. Így kell értelmezni a dupla mennyiséget.

genka53 és miniowl kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.