Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    ma került játékba a két új talányos fa, amiből a két új fa kifejlődhet.
    Itt olvashatsz róla bővebben:
    https://board-hu.farmerama.com/thre...ndó-gazdaköri-küldetésekkel-2024-május.24923/
    Amennyiben csomagot vásárolsz, akkor garantáltan kapsz egy új fát, és a csomagban lévő 30 titokfából, pedig kifejlődhet még hozzá az újból.
    Farmaranyért lehet akár darabonként, akár a csomagot megvásárolni.

Swartsch kedveli ezt.
  2. .-Máté04-.

.-Máté04-. Aktív író

Sziasztok, nem tudom megfelelő helyre írom-e a problémámat, kutattam-kerestem és ezt találtam a legjobbnak. A klienssel kapcsolatban lenne problémám, mióta megtörtént az átállás Adobe Flash Player-ről Unity-re rengeteg hibát tapasztaltam, eleinte azt gondoltam kezdeti hibák, amik idővel kijavításra kerülnek, azonban még most is tapasztalok rengeteg kisebb nagyobb esztétikai hibákat.

Én egy 3840 x 2160 -as képfelbontású monitort használok aminek ugye alap beállítása a 250%-os nagyítás (kvázi minden így van 1:1 arányban), annak érdekében, hogy a játék is megfelelő méretű legyen ugyebár azt is a beállításokban 260%-ra állítottam (nincs 250% csak 240% és 260%, ezt se teljesen értem, de ez mellékes), azonban mikor a kliens 260%-os nagyításban van a felröppenők, a TP kis felszálló ikonok amikor aratok el vannak csúszva, és egyáltalán nem a termőföld felett vannak.

Azonban vannak kifejezetten bosszantóbb hibák is, például nekem a beállításokban az "Információ megjelenítése egérkurzoros rámutatásra" funkció ki van kapcsolva, így a kis információs buborék mindig a jobb sarokban van, amikor valamire ráviszem az egerem és ugye ha valami pont ott van alatta akkor régen ez a buborék arrébb úszott balra, viszont az átállás óta ezt nem csinálja és vannak emiatt területek, amiket kifejezetten nehéz, de van olyan pl.: a Kergekertben amiket lehetetlen így learatni ha egy 1x1-es dekor van oda lehelyezve mert nem megy arébb a buborék, csak ha az említett funkciót bekapcsolom vagy a nagyítást vissza veszem 100%-ra.

Utolsó két hiba, ami a legzavaróbb, kiváltottam a Gyopárosvölgyet és mind az Északi erdőben mind az Alpesi kertben tapasztaltam azt, hogy nagyon nehezen tudok ültetni, ugyanis itt nincs a bal oldalon lehetőség megnyitni a magtárat és kiválasztani a növényt, hanem muszáj a földterületre kattintva majd onnan kiválasztani a vetés/gyors vetés funkciót, ami szintén ha rákattintok és nem a kitapsztalt kis pixelre akkor a magtár felvillan majd egyből eltűnik és nem tudom bevetni a területet.

A másik hiba szintén a Gyopárosvölggyel kapcsolatos ennek nem valószínű, hogy lenne köze a nagyításhoz mint az előzőeknek, azonban ha bármelyik területről átmegyek a Gyopárosvölgy bármelyik területére majd vissza mondjuk a Főfarmra és learatok, majd megint átmegyek a Gyopárosvölgy bármelyik területére és vissza a Főfarmra, akkor elfelejti a játék, hogy learattam és újra le kell, hogy arassak, ezt csak akkor tudom kiküszöbölni, ha aratás után mielőtt átmennék a Gyopárosvölgybe előtte teszek egy kitérő utat bárhova az alap térképen legyen az a Szédült Szántó vagy a Bölcs Tölgy és ekkor látszik is hogy ténylegesen megadja a játék az aratott dolgokat ugyanis azon a helyen jönnek a felröppenők, a TP ikonok.

Próbáltam készíteni a hibákról pár képet, hogy a lehető legjobban tudjam szemléltani a hibákat.
    User ID: 38279244

És akkor a képek:
    Képkészítések közben szembejött velem mégegy hiba (tudom már így is sok van), szintén a Gyopárosvölgyi utazásaim során néha eltűnik majdnem minden UI a játékból és még a kis nyilak sincsennek ott amivel vissza lehetne nyitni, szóval gyorsan erről is lőttem egy képet.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, igyekeztem mindenről a legpontosabb információt szolgalátani, hogy reményem szerint minél könnyebben és hamarabb kijavításra kerülhessenek. Előre is köszönöm a segítségüket és együttműködésüket.

tavirózsa1 és .dina1. kedveli ezt.
  3. Böbebaba60

Böbebaba60 Fórumlakó

Sziasztok!
    Nem tudom kivágni a fát a Gyopárvölgyben.
    Tud segíteni valaki? Köszönöm szépen!
    Böbebaba60 ID: 4507014

4. agika48

agika48 Törekvő

Köszönöm! Kérdésem - melyik fa van a Főfarmon és melyik a Bahán? Köszönöm! Üdv

5. Dolphin

Szia,
    én nem használok klienst, így egyeztettem a Kollégákkal az ügyedben. Az a javaslatuk, hogy a nagyítást vedd le 240%-ra, ez több jelzett problémát meg fog oldani.
    A területváltásoknál mindenképpen célszerű várni egy kicsit, hogy a szerverig minden információ eljusson, ez benne van a Kliens leírásában is, és ez érvényes a Farm és Gyopár közötti területváltásokra is.
    Az általad hozott jelzések egy része ismert probléma, melyeket már továbbítottunk (többször is) a Központ felé, mi mást nem tudunk tenni. Hogy a Központ mit mikor vesz fel a javítási listára, s melyik kisebb-nagyobb problémával foglalkozik, arra nincsen ráhatásunk.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch kedveli ezt.
  6. Dolphin

Szia,
    nagyon egyszerű a megoldás, majdnem tele a fatuskó tárolód. Ami a következő kivágandó fánál kapnál, az már nem fér be.
    Erre figyelmeztet a kisharang a Raktáradban:
    upload_2024-5-17_19-6-55.png

Két lehetőséged van:
    - használj fel a Fatuskókból, állíts elő olyan Faanyagot, amire szükséged van, vagy dobd be az Újrahasznosítóba
    vagy
    - bővítsd a tárolód kapacitását
    (végső esetben a Kuka ikonnal törölni is lehetséges, de amíg van más megoldás, ne ezt válaszd)

A Gyopároson a Raktár nem gumifalú, mint a Pajta a farmon. Itt amit termelünk, szerzünk, azt fel is kell használnunk, nem lehet gyűjtögető életmódot folytatni. A Gyopároson történő ténykedések előtt célszerű benézni a Raktárba, s ahol látjuk a kisharang jelzést, ott megnézni, hogy mivel tudunk a helyzeten javítani.

Swartsch kedveli ezt.
  7. Dolphin

Szia,
    ha rákattintasz az előző válaszomban a zöld linkre, akkor ott meglátod, egyértelműen jelezve van, csak görgesd végig az ismertetőt. Amúgy egyszerű a szabály, amelynek a nevében a "tiki-fa" szerepel, az jön mindig a Bahára. :)
    - A farmra érkező titokzatos csemete elnevezése "Madrid" talányos fa
    - A szigetre érkező titokzatos csemete elnevezése "Hispaniola" talányos tiki-fa.

aida2330, Sali~*.*, Swartsch és még 1 ember kedveli ezt.
  8. .-Máté04-.

.-Máté04-. Aktív író

Szia, köszönöm a segítséget, remélem minél előbb javításra kerülnek a Központ által a hibák.

9. Böbebaba60

Böbebaba60 Fórumlakó

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Sali~*.* és Dolphin kedveli ezt.
  10. Vilmos05

Vilmos05 Fórum nagymestere

Van 4 db Longán fám a Zuhatagok szigetén kitéve, ebből kettő régebbi, tehát már termelnie kellett, kettőt ma kaptam titokfából. Az a gondom, hogy nem jelenik meg a Baha fatermések között se a név, se az, hogy hány termés van és ugyanígy nem jelez egyet sem a Gazdaköri feladatok között sem, ahol be kellene adni. Mi lehet az oka? Vilmos05 13647886

11. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Kollégám elvégezte az ellenőrzést.
    Valóban 4 darab Longan fád van kihelyezve a Zuhatagok szigetén, 2 régebbi és 2 db új.
    Mind a 4 fa 21:28:33-kor lett indítva és holnap, vagyis 19-én reggel 08:04:36-kor lesz aratható.
    Eddig összesen 223 db Longan gyümölcsöt szállítottál be a "Furcsa vidék 2" gazdaköri feladat első szint ezüst-arany-és gyémánt feladatába.
    Amikor lenullázod valamiből a készleted, akkor valóban nem látszik a pajtában a gyümölcs neve sem, tehát legalább 1-et hagyjál mutatóba, hogy megjelenjen a raktárban.
    Köszönjük a türelmed. :)

12. röpcsi1

röpcsi1 Törekvő

Szia!

Szeretném kérdezni, hogy 243-as szinten van-e gazdaköri küldetés?

Köszönöm.

13. Vilmos05

Vilmos05 Fórum nagymestere

Akkor még a név is eltünik? Érdekes. Köszönöm a választ, erre figyelni fogok, ha fontos lesz. Most éppen feltünt, a két új fa miatt. Megint tanultam valamit, köszönöm mégegyszer.

Luminary kedveli ezt.
  14. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Sajnos nincs, jelenleg 234-es szintnél van az utolsó, szinthez köthetően érkező új Gazdaköri feladatsor.
    Megértésedet köszönöm.:)

Swartsch, -ágianyu33- és Dolphin kedveli ezt.
  15. röpcsi1

röpcsi1 Törekvő

Köszönöm.:):):)

Luminary és Othep kedveli ezt.
  16. afranya1945

afranya1945 Fórummogul

helló! Megcsináltam az aktuális diszkertet de nem tudom a felhőt hasznákni ID 24400208 afranya1945

17. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Azért, mert az ilyen többfordulós eventeknél az egyes fordulók során megjelenik a felhő a Paszulyon, de azt csak a jövőheti fordulóban kapjuk meg.
    Majd akkor rá tudod helyezni a dekorokat.
    Tanulmányozd át kérlek a jutalmakat az ismertetőben: https://board-hu.farmerama.com/threads/díszkerti-rejtvény-tenyésztés-alapú-hétvégi-küldetések-2024-május.24866/#post-1384270

18. afranya1945

afranya1945 Fórummogul

Köszönöm!

Othep kedveli ezt.
  19. szokeerika13

szokeerika13 Járnitanuló

ID: 6286667 a számom
    Szisztok!
    Az eventben a 16.ablakban beadtam a 4x mennyiséget, de nem tudom felhasználni, mert a második beadás után lefagyott és nem lép tovább tegnap este óta. Kérlek segítsetek.
    Köszönöm szépen

20. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Benéztem hozzád és sikeresen teljesítetted a 16 - 17. feladatot is. Jelenleg 1 óra múlva tudsz aratni és akkor a 18. szint 2800 eventnövényét is be fogod tudni adni. Még 2 dekort el kell készítened, azt se felejtsd bent!
    A kép nálad készült:
    upload_2024-5-20_8-9-35.png

Sok sikert a befejezéshez!:)

Swartsch és -ágianyu33- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.