Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy helyes-e a fenti rúna tulajdonsága?
    Azért kérdezem, mivel a többi fánál az utolsó rúna a gyümölcs értékét szokta növelni, és nem a növekedését. Ennél a fa fajtánál pedig eddig a fokozatig nem is szerepelt még értéknövelés lehetősége.

Egyébként is helytelen ez a megfogalmazás, mert ha valami "növeli a növekedést", akkor az értelemszerűen azt jelenti, hogy nő a növekedési (érési) ideje. Viszont egy rúnától elvárjuk azt, hogy pozitív hatással legyen a vonatkozó dologra, ezért ha jól gondolom, hogy azt jelenti, hogy rövidebb idő alatt érik be, akkor egyszerűen azt kell leírni, s nem ezzel a megfogalmazással.
    Előre is köszönöm, a szíves válaszotokat/intézkedéseteket.

Utoljára szerkesztett: 20.5.24
  2. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    A helyes megfogalmazás "talán" , hogy növeli a fa Növekedési fázisát. Már több fa is rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. pl. Vadcseresznye, itt a 3 és 5 runák mindegyike, Szibériai vörösfenyő, Vérbükk, Amerikai bükk.
    ......."
    Növekedési fázisok
    • Az egyes fák különböző mennyiségű növekedési fázissal rendelkeznek, ez általában 4-8 között mozog.
    • Egyes fák esetében további növekedési fázisok válhatók ki a Bölcsesség ösvényén.
    Figyelem! Mivel a fázisok számozása nulláról indul, pl. a sbarackfa 4 növekedési fázissal rendelkezik (0, 1, 2, 3)!

Utoljára szerkesztett: 20.5.24
  3. ljanika6

ljanika6 Aktív író

Sziasztok
    Tudna nekem valaki segíteni, hogy miért nem tudom begyűjteni a dekorokat a kincskeresős eventben. A 4-es és a 16-os feladatnál levő dekorok közül nem mindet engedi előállítani annak ellenére , hogy megvannak a megfelelő kellékek hozzá.
    Előre is köszönöm a segítséget.
    ljanika6
    10536342

4. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    Az előállítás gombra kattintva megjelenik a dekor előállítási ablaka:

Az előállítás ablakában láthatjuk a dekor tulajdonságait (mennyi TP-t ad, érési idő illetve bónuszt, amennyiben ad).

Lehetőségünk van a dekor kinézetét testreszabni. Kizárólag a kinézetét tudjuk testreszabni, a dekor tulajdonságait (TP, érési idő, méret, bónusz) nem módosítható!

A kinézet módosításához az alsó rublikákban van lehetőségünk. A dekor módosul a felső képen is, ahogyan módosítjuk a rublikákat:

Ahogyan látható a fenti képen, mindegyik dekornál 2-2 különböző motívumot tudunk módosítani. Ez azt jelenti, hogy egy adott dekorból 4 különböző kerül a játékba (variáció), de ez nem jelenti azt, hogy mind a 4 különbözőt megtudjuk szerezni (megszerezhető különleges kellékek számától függ). Mindegyik dekornak különböző neve van, ezért erre érdemes figyelni!

Miután előállítottunk egy variációt, az ismételten nem előállítható:

Swartsch, Sali~*.*.* és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  5. ljanika6

ljanika6 Aktív író

Köszi, de ez mind világos csak annak ellenére tette ki a mind elfogyott táblát hogy még bőven maradt kellékem a többi dekorra.

Sali~*.* és Sali~*.*.* kedveli ezt.
  6. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    az első válaszomat töröltem, mert elnéztem a sorokat, s így nem volt jó, amit írtam - ezért elnézést kérek.
    A mandzsúriai barackfánál más az 5. rúna, mint a másik két barackfánál. Eggyel több növekedési fázist kap a Mandzsúriai barackfa ezt a rúnát kiváltva, így nem 4, hanem 5 növekedési fázisa lesz már a fának.
    A megfogalmazás valóban nem annyira pontos, ezért ennek módosítását fogjuk kérni a Központtól, az ismertető anyagban viszont pontosítjuk, minden fánál, ahol elérhető ez a rúna.
    Még egyszer elnézést kérek, megértéseteket köszönöm!

7. Dolphin

Szia,
    benéztem Hozzád, s az alábbiakat látom.
    A krokodilból kiváltottál 3-t, ezt a kombinációkat állítsd be és ki fogod tudni váltani a negyedik dekorodat, figyeld a zöld pöttyök helyzetét:
    upload_2024-5-20_12-6-3.png

A malacnál eddig egy dekort váltottál ki, a többi kombinációt kell még bejelölgetned a kiváltáshoz:

upload_2024-5-20_12-4-20.png

Ha valamelyiket így sem sikerülne, jelezz vissza, és kiváltom Neked. Minden hozzávalód megvan.
    Drukkolok, h megtaláld a megfelelő kombinációt.

Swartsch, Sali~*.*, ljanika6 és 2 más kedveli ezt.
  8. genka53

Szia!
    Köszönöm az utánjárásodat, és a szíves intézkedésedet!
    Minden jót! :D

Swartsch, GA-BI-O-Farm és Sali~*.* kedveli ezt.
  9. ljanika6

ljanika6 Aktív író

Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget. Sikerült most már minden dekort kiváltanom.
    További szép napot kívánok!

Luminary, Kuzdern és Dolphin kedveli ezt.
  10. gabibenk

gabibenk Utánpótlás-írogató

kerestem a szörny szuvenirt, mert hiányzik a felhőmről, de az iID-re mindig kiirja hogy hibás, pedig jót irtam be. gabibenk, ID:8856164

11. Dolphin

Szia,
    azért nem találod a Szörny szuvenír dekort, mert sajnos ezt nem szerezted meg.
    A Szörny szezonban (2023. október) ellenőrzésem alapján a 38. szintig jutottál, a szuveníreket mindig a 39-es szinten tudod megszerezni.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/szörny-szezon-37.24154/
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch és -ágianyu33- kedveli ezt.
  12. genka53

Sziasztok!
    Nem tudom, hogy tudtok-e róla, de gáz van a Dekorlista weblapon.
    Meg akartam nézni a ládát adó dekorokat, és ez a kép fogadott:

Swartsch és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  13. Dolphin

Szia,
    ha ilyen üzenettel találkozol, akkor szükséges egy frissítés (F5).
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch, -gyöngy-581 és genka53 kedveli ezt.
  14. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Már tegnap este sem tudtam elérni az adatbázist, megpróbálom a javaslatod alapján az F5-öt. Visszalépek és megírom az eredményét.

PS: elértem az adatbázist, csak nem működik: "Jelenleg a szűrők és a képek nem elérhetőek a listában.
    Dolgozunk azon, hogy mihamarabb elérhetővé váljanak!" idézet a táblázat felett piros betűs üzenetből.

Utoljára szerkesztett: 21.5.24
    Swartsch kedveli ezt.
  15. genka53

Szia!
    Mielőtt írtam volna, természetesen frissítettem (nem vagyok teljesen kezdő ;)), és utána ugyanazt adta ki.
    Parancsolj, a legfrissebb frissítés, a jobb alsó sarokban látható a dátum és időpont:

Lehetséges, hogy DDOS támadás érte volna a weblapot? Mert már tegnap este óta nem elérhető. :sleepy:

Visszajöttem szólni, hogy harmadszori frissítés után kijött az a tábla,
    "Dekorbázis - Karbantartás

Jelenleg a dekorbázis karbantartás alatt áll.

Kérjük, nézz vissza legközelebb!
    Köszönjük a megértésedet!"

Úgyhogy, most akkor várok...

Swartsch kedveli ezt.
  16. Dolphin

Szia,
    nálam rendben betöltődik. Tuti ez a friss képed?
    upload_2024-5-21_10-9-17.png
    Én Chrome böngészőben nyitottam meg.
    Nincs semmiféle DDos támadás, jelenleg éppen dolgozunk a háttérben vele, ezért nem tudtok jelenleg szűréseket indítani.
    Megértésedet köszönöm

Swartsch és genka53 kedveli ezt.
  17. genka53

Szia!
    Google Chrome böngészőben nyitottam én is,
    mint ahogy látszik a képen is, azt állítottam be alapértelmezettnek. A képen az időpont is rajta van, tehát ma 10:00-kor még nem volt karbantartásra utaló felirat! Ennyire nem kell hülyének nézni a játékost!
    De utána már kijött a karbantartási nyitóoldal is, mint ahogy írtam.

Olyan valótlanságot meg ne írj kérlek, hogy nálad betöltődik rendesen. Mi töltődik be? A Dekorlista? Akkor nálam miért nem töltötte be rendesen?
    A végén meg még büntibe is kerülök?!

Utoljára szerkesztett: 21.5.24
    Swartsch, -Holdfeny-. és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  18. Dolphin

Szia,
    nem nézünk hülyének senkit, nekem ez jelent meg, amikor írtam, hogy nyomj F5-t - ha nem működött volna az oldal nálam, nem írtam volna, hogy működik:
    upload_2024-5-21_10-22-8.png

S igen, közben úgy döntöttünk, hogy inkább átállítjuk az oldalt Karbantartásra, hogy a lassabb betöltődés miatt ne jöjjenek a hibaüzenetek.

upload_2024-5-21_10-23-56.png

Türelmetedet, türelmeteket köszönjük!

Swartsch és genka53 kedveli ezt.
  19. Dolphin

Sziasztok,
    a Dekorbázis ismét elérhető, a karbantartás véget ért.
    Türelmeteket köszönjük!

20. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Dolphin!
    Köszönöm a jelzésedet, megyek és kipróbálom.

Swartsch, genka53 és Dolphin kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.