Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. apcimama

apcimama Junior szaki

Nagyon szépen köszönöm és nagyon nagy bocsánat,már megint kapkodtam.

apcimama ID:19081940 Sajnos ismét nem tudtam beadni a kért Aole verát,előzőekben híbéztam ,most úgy érzem ,hogy nem 1 kicsit kezdek ideges lenni,nem vagyok fiatal és azt hittem,hogy ma fogok haladni. Köszönöm./ Ui: lehet,hogy nem jó helyről inditom az órát? A baháról ahova ültetek onnan inditottam.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 11.3.25
    Othep kedveli ezt.
  2. ambrusne

ambrusne Fórum nagymestere

Azt gondoltam nincs 0 percezés átlagosan haladok! Csak tapogatózom a sötétbe!!! Még kosarat is vettem, amit elvből eddig nem és még sincs 3 ágú szigonyom. Elkeseredtem! vessek véget ennek az eventnek?
    Valamit nagyon rosszul csinálok???, Köszönöm a segítséget!
    ID 9434161

3. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Kollégám ellenőrzése alapján
    Mulatság kosár S-t vettél, amiben 3 szivárvány van, nem szigony.
    upload_2025-3-8_15-26-28.png

Nem minden kosárból szerezhető szigony, ezekből igen:
    upload_2025-3-8_15-13-42.png

Ha ide kattintasz, itt olvashatod Luminary kollégától, hogyan szerezhetsz a vásárláson kívül szigonyt:
    Ezeket csinálod? https://board-hu.farmerama.com/thre...és-haladók-részleg.19474/page-25#post-1440284

Sali~*.*, Dolphin és -ágianyu33- kedveli ezt.
  4. Othep

Nem tudsz ''beadni''.
    Az időkorlátos feladat lényege, hogy az adott pillanatban aratott növényeket (esetünkben Aloé verát) számolja, fogadja el a játék.
    Tehát indítani kell az órát és azután aratni.
    Az időzített feladatokat az adott növény beérését követően, az aratás előtt kell elindítanunk a zöld Kezdés gomb lenyomásával.
    Az összes, feladat által kért növénymemnnyiséget az idő lejártáig kell letermelni.
    Kicsit türelmesnek kell lenni, mert előfordulhat, hogy kell a rendszernek egy pici idő az elfogadáshoz.

Itt olvashatsz az event menetéről: https://board-hu.farmerama.com/threads/ezer-és-egy-lovag.26076/#post-1439995

apcimama kedveli ezt.
  5. apcimama

apcimama Junior szaki

Kedves Othep köszönöm a válaszodat ,de az első két beadás sikeres volt,csak a bahán szenvedek lehet hogy kapkodok,de hiába nyomtam a zöld gombot nem történt semmi,mentem aratni nem fogadta mint beadandót. Köszönöm,ha most sem síkerül feladom!

Kedves Othep sikerült ! Köszönöm,hogy segitettél.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 11.3.25
  6. Othep

Nagyon örülök, hogy sikerült. :)
    Lényeg, hogy ne idegeskedj.
    Csak nyugodtan. Mindig adj egy kis időt a küldetés indulásának, illetve, hogy beszámolódjon az aratott mennyiség.
    Mindig csak az óra indulása után arass.
    Sok sikert. :)

7. Lányka10

Lányka10 Fórum-zöldfülű

Lányka10
    ID: 40581211 -ezek az adataim.
    A problémám: A Karneváli forgatag eventen beadom a dolgokat, de nem írja jóvá értük az ajándékot. Cserébe persze a beadni kellett event növényt, felröppenőt, és egyebet elviszi a készletemből. Már tegnap este is ezt tapasztaltam, gondoltam többszöri ki-be lépés majd megoldja. Nem oldotta meg.
    Rá tudnátok nézni?
    Köszi!

8. Othep

Szia.

Elvittem ellenőrzésre a kérdést.
    Mivel jelenleg nincs ellenőrzésre jogosult kolléga szolgálatban, szíves türelmedet kérem.
    Amint lehet, jövök az eredménnyel.:)

Lányka10 kedveli ezt.
  9. Farm_Tadity_

Farm_Tadity_ Fórumfelvigyázó

Bocsánat, azt valóban rosszul irtam. Beadást irtam aratás helyett. A többi valóban úgy volt ahogyan irtam, de már nincs jelentősége. Köszönöm, és legközelebb majd jobban figyelek a szóhasználatra.

Othep kedveli ezt.
  10. kigyo51

kigyo51 Fórum ismerője

Szia!
    Mégis mi a manót tudtál volna ellenőrizni, ha én kliensben jeleztem a megjelenítési " játék merevedési" gondot, ti pedig csak böngészőben tudtok ellenőrizni. Ezen kívül a Lovag eventben csak két növény volt időkorlátot indítva időzítve leadandó, a pitypang és a retek, ami érintette a szédült szántót. Én mint írtan mindkettőt megcsináltam, vagyis a merevedés ellenére beszámította a learatott növényeket, csak épp az aratási animáció nem történt meg, vagyis a learatott növények a területen maradtak, az időkorlátos terület eltűnt, a feladat végrehajtása sikeres volt. Csak újra vetni nem lehetett, még terület váltás után sem a frissítésig. Az event időkorlát időzítő indítása nélkül a hiba nem jelentkezett. Kis farmon úgy csináltam: Retek vetése, főfarmon és a szédült szántón ---> kilépés a kliensből---> beérést követően belépés a kliensbe ---> beérett a retek ---> időkorlát indítása ---> F5 ---> aratás. A fentebb említett merevedés nem jelentkezett, aratás után azonnal kiürült a szédült szántó, az időkorlátos ablak eltűnt, a feladat teljesítése szintén sikeres lett.

Utoljára szerkesztett: 9.3.25
  11. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Amit eddig teljesítettél, azért megkaptad az ajándékokat.
    A probléma ott van, hogy nem szolgálod ki maradéktalanul sem Töfit, sem Rackót, így a teljesítési jutalmat nem kapod meg. Csak azt, ami az adott beszállításért jár, tehát ami az alsó ablakban látszik.
    Az alábbi képen láthatod, hogy Rackónak 4 alkalommal kell teljesíteni a kérését 7 órán belül. A zölddel keretezett 4db páva és 12 db cukorkahal beadása után megkapod a 2 Haladási pontot, 58.800 TP-t és 1 db Meglepetések ládáját. A teljesítési jutalmakat -pirossal keretezett - csak akkor kapod meg, ha Rackó mind a 4 kérését teljesíted. Jelenleg azt javaslom, hogy amint kiszolgáltad Rackót a továbbiakban Töfire koncentrálj, mert csak Ő tud neked Háromágú szigonyt adni, amivel feloldhatod a 2. területet.
    upload_2025-3-9_4-50-24.png
    Töfinél is jelöltem neked, hogy melyik feladattal milyen jutalmat tudsz megszerezni. 20 tulipán és 98 manyalóka beadásával kapod meg az alsó négyzet jutalmait. Vagyis 4 db haladási pontot, 52.200 TP-t és 6.090 csengőpengőt. A teljesítési jutalmat - pirossal keretezve - csak akkor kapod meg, ha Töfi mind a 4 kérését teljesíted. Ahhoz, hogy megszerezd a szigonyt, az új ajánlat érkezéséig teljesítened kell Töfi kérését. Itt a képen 6 óra 39 perc múlva fog frissülni Töfi ajánlata. Mivel addig nem biztos, hogy lesz elég Manyalóka növényed és Művészpaletta felröppenőd, így ide ne adj be semmit, várd meg a frissítést. Javaslom, hogy rendezd át a földeket. Töröld az 1x1-es területeket és helyette 2x2, 2x1 és csak a fennmaradó területekre tegyél 1x1-es földeket. Így több növényed marad az ültetés után, amit beadhatsz. Felröppenőt nem kapsz többet, ha 1x1 - be ültetsz és növényed sem lesz több.
    upload_2025-3-9_5-4-48.png

Összefoglalva: - Ültess Manyalóka eventnövényt, gyűjtsd a Művészpaletta felröppenőt. Csak akkor szolgáld ki Töfit, ha mind a 4 kérését tudod teljesíteni, mert csak akkor kapod meg a teljesítési jutalmat a Háromágú szigonyt. Ha, megkaptad a szigonyt oldd fel a 2. területet! A lakatra kattintva megjelenik a beadási ablak, ahol a megszerzett szigonyt beadva feloldódik a második terület. Továbbra is vegyes földekkel dolgozz, ne 1x1-gyel.
    ITT:
    upload_2025-3-9_5-24-57.png upload_2025-3-9_5-25-37.png

Sok sikert!

Dolphin, Sylja, Swartsch és 3 más kedveli ezt.
  12. evi5284

evi5284 Utánpótlás-írogató

szia nálam nem működik az időkorlátosnál az óra,és a zöld nyilat sem látom,és kezdés gomb sem látható,kérlek segíts hogy játszhassak

gazda:evi5284
    ID:23466498

13. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Az ellenőrzéskor el volt indítva a feladat, de a visszaszámláló óra 00:00-át mutatott. Tehát, valamikor elindítottad, de nem arattál, így lejárt a feladatra adott idő. Ezért nem láttad most a zöld nyilacskát sem a jobb alsó részen.
    Leállítottam, most az eredeti 07:00 -án áll az óra. A visszaszámlálást a kezdés gombbal indítod. Ha véletlenül valami közbejön, akkor nyugodtan leállíthatod te is - a Megszakítás gombra kattintva - és majd ha minden feltétel adott, elindítod. Ha beérett a pitypang, akkor a Kezdés gombra kattintva indítsd újra a feladatot. Csak ez után arass.
    upload_2025-3-9_9-16-47.png

Sok sikert!

Dolphin, kigyo51, Sylja és 2 más kedveli ezt.
  14. gyökértelen

gyökértelen Járnitanuló

Sziasztok!
    Szeretnék gereblyét termelni amihez ha jól néztem sün kell.Van són istállóm,megnéztem a műhelyben , hogy készítek egy múhelyet de ott nem jelenik meg nálam a sün...szomoru vagyok, mi lehet az oka. Köszönöm szépen a segítséget : gyökértelen ID 57271846

15. Othep

Szia.

A Gereblyegyár nem építhető meg a Műhelyben.

Gereblyegyár
    Műhelyben NEM megépíthető.
    Indításhoz szükséges: 1 db süntáp, 2 db sün
    Szükséges szint: 3
    Tárgy mérete: 2x2
    Kép
    .........................................
    NévTulajdonságok
    .....................................
    ÉpítőanyagJátékba kerülésMegjegyzés
    [​IMG]GereblyegyárTermény: 1 db gereblye
    Érési idő: 18:30 óra
    Tapasztalatpont: 240 TP
    Trágya mennyisége: 4 db
    -2017. novemberben titokzatos rakományban az Ólgőzösről- Tárgyválogatás 2017. december
    - Tök más testvérek gazdakörből szerezhető 1 db
    - Ólválogatásban szerepelt.
    -
    Ólválogatásban szerepelt: 2024. július

A megjegyzés rovatban szerezhető módokon tudsz hozzájutni, vagy Cserenapon.

Dolphin és kigyo51 kedveli ezt.
  16. MARCSIKA111955

MARCSIKA111955 Utánpótlás-írogató

Szia!MARCSIKA111955 ID:15792996 Sajnos az Ezer és lovag küldetést az aloe verás küldetést már 3x probáltam beadni de sajnos nem sikerült pedig a kezdés gombot mindig aratás elött elinditottam.Jó lenne ha rátudnál nézni a farmomra.Kőszönöm.

17. Othep

Szia.

Miért nem sikerül, mit tapasztalsz?
    Nem sietsz túlságosan, mindig megvárod az aratással, míg elindul az óra?
    Adsz elég időt a játéknak, hogy beszámíthassa az aratást?
    A megfelelő növényt veted?

-ágianyu33- kedveli ezt.
  18. MARCSIKA111955

MARCSIKA111955 Utánpótlás-írogató

Szia!Az aratás előtt kapcsolom be a leadást várok egy kicsit tegnap óta 3x nem reagált a beadásra most ujra probálkozok és felfogom adni mert ez a játék nem az ami több mint tiz éve indult.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 9.3.25
  19. Szofi1324

Szofi1324 Fórum-zöldfülű

Segitséget szeretnék kérni! Reggel teljesítettem Rackó 3-4-ik , Töfi mind a 4 kérését csupán 1 szigonyt kaptam, mást nem, gondoltam biztos elnéztem, de most a következő teljesítésnél figyeltem, de most is csak 1 szigonyt kaptam, szivárványt nem, ez így van rendben? Köszönöm a választ! Szofi1324 ID 57819966

Utoljára szerkesztett: 9.3.25
  20. Othep

Szia ismét.

Az ellenőrzés megtörtént.
    Az a probléma Nálad, hogy Cukkinit vetettél, pedig a feladat Aloe verát kér.
    Ezért nem fogadja el a játék.

Erre van szükség: [​IMG] - Aloe vera

És mindhárom területeden ezt vetettél: upload_2025-3-9_14-19-16.png

Figyelj a növények ikonjaira, nagyon hasonlóak.

Sok sikert.

-ágianyu33- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.